-
Svampar i naturen, kulturen, köket
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 8 uppl. 2004. 291 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146210177
- Titel
- Svampar i naturen, kulturen, köket
- Författare
- Persson, Olle
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 291 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna pålitliga fälthandbok är en av våra mest använda svampböcker. Sedan den utkom första gången 1977 har den reviderats åtskilligt, både när det gäller namn och matsvampsvärde, ett kapitel om växtfärgning samt svamparnas kulturhistoria och ekologi har tillkommit, liksom ett utökat kapitel om svamp i matlagning.Stor vikt har lagts vid Bo Mossbergs mästerliga avbildningar, vars avsikt är att visa svamparna precis som de växer eftersom växtsättet och växtplatsen spelar en stor roll för möjligheten att korrekt artbestämma en svamp. En både vacker och oumbärlig handbok för svampplockare!
Wahlström & Widstrand 8 9789146210177 -
Pannkakor cirka 12 stycken
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2004. 96 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137123950
- Titel
- Pannkakor cirka 12 stycken
- Författare
- Myrström, Per
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 189 x 225 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 478 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig att odla pannkakor i trädgårdslandet! Till tolv pannkakor behöver du: ett par kvadratmeter trädgårdsland; vete, raps, ärtor och vall; en ko och en höna samt en stor portion tålamod. Det här är förmodligen världens mest avancerade pannkaksrecept. Men ändå är det just så alla pannkakor blir till, såväl färdigköpta som hemgräddade. Parallellt med att pannkakssmeten spirar i trädgårdslandet följer vi hur storbonden går till väga i det riktiga jordbruket för att producera samma sak: en sats pannkakor, ca tolv stycken. En rad följdfrågor infinner sig kanske här: Hur fungerar en höna, vad händer med mjölken innan den hamnar i pannkakssmeten, hur får vi fram olja ur rapsfrön och vad ska vi med alla ärtorna till? Med stort allvar men ständigt med glimten i ögat leder Per Myrström läsaren igenom receptet och på vägen till färdig pannkaka får vi lära oss om hur det storskaliga jordbruket fungerar. Pannkakor cirka 12 stycken är lika mycket boken för naturanalfabeter som tror att mjölken kommer från Arla, och för riktiga odlingsentusiaster. Den är rikt illustrerad med färgfotografier som luktar falurödfärg, nyslaget hö och upplöjd åker. Ingen kan motstå Per Myrströms minst sagt originella bok om hur en av våra mest populära maträtter blir till. Välkommen till pannkaksfabriken!
Bokförlaget Forum 9789137123950 -
Mellan hjortron och oliver : en värld full av...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2 uppl. 2008. 397 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100121501
- Titel
- Mellan hjortron och oliver : en värld full av recept
- Författare
- Kiros, Tessa
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 397 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Albert Bonniers Förlag 2 9789100121501 -
JULIE CUISINE LE MONDE CHEZ VOUS!
Inbunden bok. alain DuCasse. 2010. 352 sidor.
ISBN 9782841232987
Nära nyskick. fransk text
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKalain DuCasse 9782841232987 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186287115
- Titel
- Lyxlagat sommarmat & snaps
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 263 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är det dags för matbloggaren och rockgitarristen Frederik Zäll att ännu en gång få sällskap i sin Lyxlagat-serie. Denna gång är det dryckesexperten Örjan Westerlund som bidrar med sin kunskap om de starka dryckerna vi svenskar så gärna avnjuter i sällskap med den svenskaste av alla mattraditioner: den lätta, härliga sommarmaten med sillen på självklar hedersplats. Till skillnad från tidigare Lyxlagat-böcker har dock drycken denna gång fått snäppet större utrymme. Som vanligt får vi veta vilken dryck som finns i kockens glas, men nu får vi även förslag på lämpligt dryckesval för gästerna. Här finner vi en hel del egna kryddningar komponerade av Örjan Westerlund, men även sådant den törstige kan hitta på butikshyllan. Liksom i de tidigare böckerna ackompanjeras matlagningen med Frederiks val av musik, och här utlovar vi några riktigt sköna sommarlåtar. Som vanligt är Frederiks recept lyxiga och tillpiffade men enkla att tillaga på samma gång. Till detta bidrar Örjan Westerlund med anekdoter och fakta om vad som egentligen händer när sillen möter snapsen - och mycket mer! Dessa båda herrar är knappast eniga om allt - men definitivt om att maten ska vara lyxlagad. Skål och välkommen!
Grenadine 1 9789186287115 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186455170
- Titel
- Rosa kokboken II
- Författare
- Benson, Anna
- Förlag
- Benzer Publishing
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 295 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 270 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hjälp oss hjälpa!
1 av 3 får cancer i Sverige idag. Alla har vi någon i vår närhet som drabbats. För att uppmärksamma sjukdomen och samla in pengar till Cancerfonden har författaren och konstnären Anna Benson samlat 20 välkända kvinnor som delar med sig av sina liv, sitt möte med cancer och sina bästa recept.
Benzer Publishing 9789186455170 -
Laga mat i lergryta
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 96 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153423911
- Titel
- Laga mat i lergryta
- Författare
- ICA provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 248 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I lergytan lagar du mat enkelt. Allt läggs ner i grytan, den ställs in i kall ugn och någon timme senare kan du ställa grytan, och hela middagen, på bordet. Det blir gott, med endast lite fett, och kräver ingen passning. Lergrytan passar perfekt för att laga smakrika allt-i-ett-grytor och saftiga viltstekar. Lergrytan har återupptäckts de senaste åren. Den största fördelen med att laga mat i lergryta är att det inte behövs något eller mycket litet extra fett vid tillagningen. Vill man ha stekyta kan man ta av locket de sista 15 minuterna av tillagningstiden.
Mat i lergryta är de stora portionernas matlagning. Det blir rejält med mat på en gång det är bra för fester och kalas, men också bra för att ha mat på lut i frysen.
Recepten i den här boken är härligt smakrika och väl utprovade för lergryta. Här finns mat med smak från asiatisk, sydamerikansk, afrikansk och europeisk mattradition. Boken innehåller cirka 100 recept på kött, fågel, fisk, grönsaker och bröd som man kan laga i lergrytan. Plocka fram grytan ur skåpet och prova något av dem!
Ica Bokförlag 1 9789153423911 -
Fest på våg : menyer ombord från urtid till n...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 199 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354234
- Titel
- Fest på våg : menyer ombord från urtid till nutid
- Författare
- Nilsson, I
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen ut på världshaven! Börja med att titta in i byssan på Noaks ark, följ med på vikingarnas seglatser och knapra skeppsskorpor med ostindienfararna. Res över Atlanten med de första emigranterna, med Titanic och med räkpyramider och glassbomber ombord på Svenska-Amerikaliniens vita båtar. Låt fartyg och skärgårdskrogar bjuda till fest. Här blandas kulturhistoria med matlagning – och recepten visar att människor i alla tider kunnat laga härlig mat!
Kapitlen heter: Noaks ark, Vikingarnas måltider, Regalskeppet Vasa, Svenska Ostindiska kompaniet, Adolf Nordenskiölds Vegaexpedition, Emigrationen till Nordamerika, Titanic, Svenska-Amerikalinien, Skeppskocken, Kap Hornseglarna, Karlskrona - den marina staden, Marinens Intendenturskola, Göta kanal, Världsomseglaren Gunnar Lundgren, Waxholms Ångfartygs-Aktiebolag, Skärgårdssmak, Kustbevakningen, Petersons krog på Käringön, Pråmen Nordens ljus i Stockholm, Kryssningsfartyget Sea Cloud II.
Fest på våg riktar sig bl a till det matintresserade båtfolket, allmänt matintresserade och kulturhistoriskt intresserade.
Ingrid Nilsson, skribent och frilansjournalist, har varit radiojournalist med inriktning på gastronomi och kultur. Hon producerade bl a matprogram från Grythyttans Gästgivargård tillsammans med Carl Jan Granqvist och i samarbete med honom har hon även skrivit böckerna Fest och vardag på Grythyttan och Fest på spår.
Carl Jan Granqvist är bokens gästgivare – han behöver väl ingen närmare presentation.
Ingvar Eriksson är matfotograf i denna bok och i många tidigare på olika förlag.
Per Gustafson är kock med gedigen utbilning och erfarenhet från landets bästa krogar. Har lagat den läckra mat som ingår i boken.
Natur & Kultur 1 9789127354234 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113023427
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Begner, Sara - COOP provkök
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 880 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 221 mm Ryggbredd 41 mm
- Vikt
- 1570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grundkokboken med den traditionella svenska maten. Nu uppdaterad med nya moderna recept och råvaror. Tidsenlig och inspirerande! Gott och lättlagat, med hänsyn till ekonomi, hälsa och miljö.
Cirka 1 200 recept, 300 nytagna bilder och illustrationer. Ny form, men samma pålitliga innehåll.
Nya upplagan av Vår kokbok är den största och modernaste svenska grundkokboken. För alla hem och alla kök. Här finns baskunskapen som inspirerar till mod i köket. Våga!
I drygt 50 år har Vår kokbok varit en källa till inspiration och kunskap i svenska kök. Med 25 upplagor och över 2,3 miljoner sålda exemplar torde den vara den mest spridda och uppskattade matlagningshjälpen.
Sara Begner, tv-kock, engagerad matinspiratör och ansvarig för Coops provkök, för nu traditionen vidare genom att förmedla det kreativa och lustfyllda hantverk som matlagningen är. Hennes ambition är att sprida bra matvanor och visa hur man enkelt kan laga maten själv från grunden - något som ligger helt rätt i tiden och varken behöver vara krångligare eller mer tidskrävande än att köpa halvfabrikat.
Vår kokbok är fylld med recept som inspirerar till goda vardagsmiddagar och generösa fester.
Allt är provlagat och koktider och temperaturer är reviderade för att bättre passa vår tids syn på hur mat ska smaka. Här finns också fakta om olika livsmedel, näringslära och tips om hur vi bör välja mat med hänsyn till hälsa och miljö.
Vår kokbok är den enda kokbok som behövs i ett modernt hem.
Norstedts 25 9789113023427 -
Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2021. 230 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870035
- Titel
- Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 175 x 226 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För att leva ett långt och friskt liv är maten – och framför allt vardagsmaten – en viktig nyckel. Och om man frågar Tareq Taylor så ska maten inte bara vara nyttig utan den måste också vara god! För honom står njutningen likaväl som nyttigheten i fokus. Med hans hjälp är det lätt att laga läcker hälsosam mat som fungerar i vardagen.Boken innehåller flera verktyg för att ta det där klivet mot en hälsosammare matlagning. Våga ruska om dina matvanor med hjälp av Tareq Taylors 10 gyllene regler. Följ Tareqs råd om hur du bygger upp ett bra skafferi och det blir lätt att svänga ihop en måltid, även de där kvällarna när du inte har mer än en kvart till matlagning.Här hittar du rätter för hela dygnet och hela veckan. Från nyttiga och näringsrika frukostar, till matiga sallader, snabba måltider de där kvällarna när du inte har så mycket tid över, bra matsäck att skicka med barnen på utflykt, liksom enkla rätter att göra för många när det kommer gäster. Och inte att förglömma, maten som ger lite extra guldkant på vardagen och fredagsmyset inför helgen. Tareq rör sig mellan olika kök och influeras i sina rätter av smaker från hela världen.Boken gör också en djupdykning i grönsakslådan där vi får lära känna de verkliga superhjältarna bland grönsaker – de absolut mest nyttiga grönsakerna näringsmässigt och hur man bäst tar vara på dem. För man behöver faktiskt inte importera superfood-råvaror från andra sidan jordklotet, de nyttigaste grönsakerna växer i våra egna jordar.
Bonnier Fakta 9789178870035 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153413264
- Titel
- Det italienska köket
- Författare
- Reinhart Hess - Sabine Sälzer
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1600 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9789153413264 -
Good mood food : maten som lyfter humör och e...
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2017. 134 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177792376
- Titel
- Good mood food : maten som lyfter humör och energi
- Författare
- Hoffer, Ulrika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 134 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 198 x 233 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter mängder av hälsokokböcker som kretsar kring kropp ochvikt kommer äntligen boken som sätter hjärna och humör i fokus.Good mood food vänder sig till alla som upplever att humör,energi och kreativitet ibland tryter. Boken innehåller ett åttiotal recept pålättlagad mat med spännande smaker som tillfredsställer smaklökarna ochtillhandahåller näringsämnen som visat sig ha betydelse för vår energi och vårthumör.För att göra det enkelt att följa bokens råd i en hektiskvardag är recepten indelade efter funktion: Hjärnvänligaproteiner, kroppens byggstenar för att tillverka må bra-ämnen . Grovakolhydrater, som ger hjärnan energi som räcker länge. Grönakolhydrater, med skyddande antioxidanter och de mineraler hjärnan behöver föratt fungera optimalt. Sundafetter, vilka fungerar som smörjmedel, skydd, och gör oss både mätta ochtillfreds.Självklart finns även recept på frukostar, desserter ochsnacks. Alla recept är fria från gluten, komjölk och tillsatt socker. Sötmakommer istället från frukt, och ibland från en klick honung för den som vill.Inga rätter innehåller sötningsmedel, mjölmixer eller andraersättningsprodukter, och alla råvaror finns att hitta i vanliga mataffärer.Good mood food utkommer nu i en ny, billigare utgåva.
Lind & Co 1 9789177792376 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178873203
- Titel
- Thai på 30 minuter
- Författare
- Chaiyasaeng, Wichudaporn
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 495 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Thailand är ju känt för sin fantastiska mat, men är den inte krånglig att laga själv? Svaret är: Nej, inte alls! Det går fort, det är enkelt, och resultatet blir underbart gott. Wichudaporn Chaiyasaeng ger i sin andra kokbok nycklarna till hur du snabbt lagar till din egen thaimat utan krångel. Det enda du behöver göra är att köpa några extra ingredienser från den asiatiska hyllan i matbutiken, sen är du redo att sätta igång. Thai på 30 minuter innehåller recept både till vardagsmiddagen, helgens bjudmiddag och en massa smårätter som är goda att servera antingen många tillsammans som en bufféhuvudrätt, eller som tillbehör.
Bonnier Fakta 9789178873203 -
Super tasty thai! : och andra favoritrecept
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 117 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870622
- Titel
- Super tasty thai! : och andra favoritrecept
- Författare
- Chaiyasaeng, Wichudaporn
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 117 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Thai-mat är fantastiskt gott men det är inte så många som vet hur man trollar fram rätter som pad thai, panang curry och tom kha gai hemma i sitt eget kök. I den här inspirerande kokboken visar Wichudaporn hur du hanterar de olika smakerna och bjuder på förrätter, varmrätter, efterrätter och dessutom en del drycker. Här får du möjlighet att lära känna de olika ingredienserna och skulle någon vara knepig att få tag på föreslår Wichudaporn en svensk råvara som kan användas istället. Totalt rymmer boken 45 recept och förutom de ständigt efterfrågade klassikerna finns älsklingsrätter från Wichudaporns egen uppväxt och några rätter med en mer västerländsk touch, allt presenterat med tydliga recept och stämningsfulla bilder.
Bonnier Fakta 9789178870622 -
Jamies Italien
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2006. 320 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100110086
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
Albert Bonniers Förlag 9789100110086 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174249408
- Titel
- Salt som socker
- Författare
- Utbult, Linn
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 102 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 233 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 511 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jag måste baka, jag älskar att baka och jag mår bra av att baka. Nyfikenheten i mig letar fram nya smakkombinationer där sött möter salt, där krämigt möter krispigt. Jag fegar aldrig i köket, misslyckas ibland, men det blir så mycket roligare så!I den här boken hittar du recept som morotstårta med picklad fänkål, sega miniflorentiner med popcorn, kokos och jordnötter, och härliga dessertpizzor med extra allt. Och självklart får du receptet på den omtalade finaltårtan.Jag hoppas att den här boken kommer att inspirera dig till att vilja baka och våga testa nya oväntade ingredienser och recept. Så äg din plats, våga gå loss, tillåt dig att misslyckas och bara kör!
Bonnier Fakta 9789174249408 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188633828
- Titel
- Antiinflammatorisk livsstil - förebygg och dämpa kronisk inflammation för ett friskare liv
- Författare
- Davy, Anoushka
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
9789188633828 -
Koll på kalorierna: måltider från 100 till 50...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2019. 132 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174692983
- Titel
- Koll på kalorierna: måltider från 100 till 500 kalorier
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 232 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 543 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inspirerande recept för bättre hälsa! Med bl a kaloritabell för vanliga livsmedel. Här är boken för alla som enkelt vill ha koll på hur mycket kalorier en måltid innehåller. Boken innehåller cirka 100 recept på frukost, mellanmål, lunch och middag. För alla recept anges tydligt hur många kalorier en portion innehåller. Recepten är snabba och enkla att laga, men även inspirerande och läckra.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174692983 -
Strömming : recepten : arkitekter om mat
Inbunden bok. Stockholm : Sveriges praktiserande arkitekter, (SPA). 1989. 114 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197013598
- Titel
- Strömming : recepten : arkitekter om mat
- Författare
- Thurfjell, Jan - Sveriges praktiserande arkitekter
- Förlag
- Stockholm : Sveriges praktiserande arkitekter, (SPA)
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sveriges praktiserande arkitekter, (SPA) 9789197013598 -
Äta träna leva! . enkla & goda recept, tränin...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2012. 138 sidor.
Nära nyskick. prislapp kvar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630474
- Titel
- Äta träna leva! . enkla & goda recept, träningsprogram i tre steg, inre balans
- Författare
- Andersson, Kristina
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du en jojobantare, yoganjutare eller toktränare? Har du kört fast i träning som inte ger resultat, eller matvanor du inte mår bra av? Eller vill du bara nå din toppform en gång för alla? Den här boken ger dig den perfekta kombinationen av kost och träning. Den tar dig till ditt mål och hjälper dig att hitta ett hållbart och effektivt sätt att äta, träna och – leva! För det är ju det livet handlar om – att leva det, njuta av varje dag, vara full av energi. Inte att banta, träna för att man borde och ge sig själv en massa förbud och måsten.I den här boken får du både teori och vetenskapliga råd presenterade på ett lättsmält och användbart sätt. Här finns gott om goda och enkla recept, du kan läsa om hur du ska äta för att få bästa resultatet av din träning, köra de färdiga träningsprogrammen som garanterat ger effekt samt lära dig hur du kan påverka dina tankar för att nå dina mål.Börja redan idag och skapa de förutsättningar just du behöver för att nå dina mål!
Fitnessförlaget 9789173630474 -
Ångbåtsbiff : mat och traditioner ombord på S...
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1994. 77 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171250278
- Titel
- Ångbåtsbiff : mat och traditioner ombord på Strömma kanalbolagets skärgårdsbåtar : en kokbok
- Författare
- Pihl, Ove - Jarnhammar, Lennart - Dürr, Rolf - Weiland, Agneta - Durehed, Lennart - Strömma kanalbolaget
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9789171250278 -
Hälsosam mat för en friskare mage : med 50 re...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 125 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155263874
- Titel
- Hälsosam mat för en friskare mage : med 50 recept till ett sundare liv
- Författare
- Davidsson, Cecilia
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 246 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad vi äter har stor betydelse för vårt välbefinnande och särskilt för hur magen mår. Här kan du läsa om hur allt hänger ihop när det gäller vår matsmältning. Från första enzym, till saltsyra, magsaft, tarmflora och vikten av goda bakterier. Du får även mängder av inspiration till hur du kan fylla ditt skafferi och sedan ta till vara på råvarornas innehåll genom att grodda, torka och fermentera.I boken finns också massor av läckra recept: en grön salladsbowl med matcha, rödbetsfalafel, svampfyllda mangoldknyten, fänkålsnektar, mangogranola … De flesta recepten är vegetariska men de kan också ha animaliska inslag. Samtliga råvaror är naturligt glutenfria och rätterna innehåller inget raffinerat vitt socker. Allt med fokus på näring och välmående.Cecilia Davidsson är utbildad näringsterapeut och arbetar sedan över 10 år tillbaka med det egna företaget Curlyfood, som bland annat arrangerar matlagningskurser och erbjuder ekologisk catering. Tillsammans med Anna Gidgård har hon skrivit boken Yogamat och hon har även bidragit med recept till Karin Björkegren Jones bok Yoga – fysisk och själslig detox. De fantastiska bilderna i boken är tagna av Bianca Brandon-Cox.
Bokförlaget Semic 9789155263874 -
Ostron : en kulinarisk resa i tid och rum
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333408
- Titel
- Ostron : en kulinarisk resa i tid och rum
- Författare
- Lars Hansare - Jane Hansare
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 239 x 238 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9789132333408 -
Kokkonstens Italien
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2000. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. LITEN REVA OMSLAGETS BAKSIDA
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100570088
- Titel
- Kokkonstens Italien
- Författare
- Scicolone, Michele
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 335 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1601 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med till Italien och njut av dofterna och smakerna från ett av världens mest uppskattade kök. Besök en livlig marknadsplats i Palermo, ett elegant caffè i Venedig, en rustik trattoria i Umbrien och låt dig lockas av landets alla specialiteter från norr till söder. Kokkonstens Italien är en elegant och överdådig kokbok med stämningsfulla miljöbilder, vackra akvareller och över 140 illustrerade klassiska och nyskapade recept. Recepten är indelade i fem kapitel som följer den italienska måltidens mönster ¿ från antipasti till primi, secondi, contorni och dolci ¿ och spänner från enkla och rustika till mer komplicerade och raffinerade rätter. Här finns bland annat recept på spröda salviagrissini från Ligurien, halstrad paprikasallad från Sicilien, jätteravioli med ägg och tryffel från Emilia-Romagna, fylld kalvbringa från Lombardiet och chokladkyssar från Veneto. Michele Scicolone berättar personligt och levande om sina egna matupplevelser och hyllar de regionala skillnaderna och variationsrikedomen i det italienska köket. Hon berättar om italienarnas mästerliga förmåga att skapa kulinariska sensationer av de enklaste råvaror och delar med sig av sin kunskap om allt från tillverkning av parmesanost och grappa till kafékultur och marknadstraditioner. Kokkonstens Italien är en bok för alla som älskar det italienska köket och vill resa i fantasin till pastans och prosciuttons förlovade land!Michele Scicolone är författare, lärare och journalist med mat, vin och resmål i Italien som specialitet. Hon har skrivit ett flertal böcker om Italien och italiensk matlagning och medverkar i flera stora amerikanska tidningar och tidskrifter, bland andra Washington Post, Gourmet och Eating Well.
Albert Bonniers Förlag 9789100570088 -
Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyc...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 213 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026411
- Titel
- Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyckel
- Författare
- Hökfelt, Stellan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 213 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 799 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För fjärde helgen i rad har du fått med dig samma favoritvin hem från Systembolaget. Visst är det gott, men lite variation vore kanske kul. Nu finns boken som utvecklar din vinsmak. Tanken är att du med kort startsträcka ska finna vintips med utgångspunkt i din egen smak. Så väljer du rätt vin kräver inga förkunskaper, men du får gärna vara nyfiken.
Välkommen till en spännande värld av mat- och vinglädje!
Så väljer du rätt vin utgår ifrån att vin är väldigt enkelt. Tycker du att ett vin är gott så har du rätt. Tycker du inte om det så har du också rätt. Vin är till hundra procent subjektivt. Du kan aldrig ha fel. Det finns ingen norm eller kunskap som säger vilket vin du ska tycka om. Det närmaste vinprovaren och författaren Stellan Hökfelt kommit en norm är att om en person tycker om ett visst vin så tycker han eller hon med stor sannolikhet om andra viner med liknande vinstil.
Det är i enlighet med den tanken boken är uppbyggd. Ta ditt favoritvin och slå upp det i boken. Därefter får du vintips på viner med samma eller liknande vinstil. Alla vintips utgår alltså från din egen smak. Så väljer du rätt vin riktar in sig på Systembolagets viner i prisklassen 70-100 kronor.
Därtill innehåller boken en mat- och vinnyckel. Det vin vi tänker dricka till maten och de råvaror vi använder i matlagning innehåller olika mängd syra, sötma och sälta. När vi kombinerar de olika komponenterna sker en förhoppningsvis tilltalande kemisk reaktion (kan kemi bli roligare?). Variationernas grunder är egentligen ganska få och inte svåra att lära sig. Mat- och vinnyckeln visar på ett pedagogiskt sätt hur du lär dig att använda smakfullhetens kemi och kombinera mat och vin på bästa sätt.
Vill du bjuda dina vänner på en god middag använder du mat- och vinnyckeln för att hitta rätt vin till maten. Aldrig har vin varit enklare - eller godare!
Norstedts 1 9789113026411 -
Sött sweet dulce : desserter från när och fjä...
Inbunden bok. Trio Förlag. 1 uppl. 2009. 352 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627924
- Titel
- Sött sweet dulce : desserter från när och fjärran
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1293 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Betyg 5. "Ett praktverk" SVT Gomorron Sverige.
Sött, sweet, dulce - desserter från när och fjärran, är en ny inspirerande kokbok av Anna och Fanny Bergenström. Bokens 350 sidor rymmer recept till efterrätter av många olika slag. Allt från fräscha fruktsallader till raffinerade (men ändå lättlagade) suffléer, hemlagad glass och sorbet, läckra bakverk och tårtor. Gammaldags svenska klassiker, som ostkaka och rabarberkompott har förstås sin givna plats. Men i Sött, Sweet, Dulce hittar du även en lång rad spännande efterrätter med inspiration från medelhavsländerna, Sydamerika och Asien. Här finns något för varje tillfälle!
Trio Förlag 1 9789197627924 -
Bara bär : I matlagning, för konservering, so...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576226
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
Albert Bonniers Förlag 9789100576226 -
Whiskyrebellerna : historien om Mackmyra och...
Inbunden bok. Bladh by Bladh. 2015. 235 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187371615
- Titel
- Whiskyrebellerna : historien om Mackmyra och hur Sverige blev ett whiskyland
- Författare
- Rikard Lundborg
- Förlag
- Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 155 x 235 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Whiskyrebellerna är den osannolika, underhållande, lärorika och alldeles sanna historien om hur en fjällresa, ödet och drömmen om att starta eget leder till att kompisgänget bygger Sveriges första whiskydestilleri. En galen idé blir verklighet och femton år senare utnämns Mackmyra till världens ledande icke-traditionella tillverkare. Hur gick det till? Vad sa myndigheterna? Skottarna? Och vem uppfann recepten?
Sverige första whiskydestilleri, Mackmyra, har under sin 15-åriga historia fått en mängd svenska och internationella priser kopplade till whisky och entreprenörskapet, t ex årets företag, årets innovatör, Supergasell, främsta sprittillverkare i Europa. Över två miljoner flaskor av den helsvenska whiskyn har avnjutits och Sverige har på köpet blivit ett whiskyproducerande land. Nu berättas historien för första gången från insidan.
Rikard Lundborg är en av de åtta grundarna till Mackmyra Svensk Whisky och den i gruppen som först hoppade av den traditionella civilingenjörsbanan för att istället satsa på den ytterst osannolika whiskykarriären. Under hela uppbyggnadsperioden ansvarade han för marknadsföringen, försäljningen och produktutvecklingen av Sveriges första maltwhisky. Samtidigt utvecklades företaget från ett våghalsigt hobbyprojekt till ett välkänt varumärke i Sverige och den internationella whiskyvärlden.
Whiskyrebellerna är berättelsen från insidan - om hur det gjordes. Det som egentligen inte skulle gå
Det är också en inspirerande berättelse om kreativitet och djävlar anamma. Hur man förverkligar en idé som innehåller fler hinder och större utmaningar än de flesta. Hur vision och passion vinner över en skeptisk omvärld och tillfälliga bakslag.
OM FÖRFATTAREN
Rikard Lundborg är civilingenjören som lämnade den utstakade storföretagskarriären för att bli banbrytande whiskyentreprenör. Som grundare, marknadschef och vice VD var Rikard en nyckelperson när Mackmyra gick från ett hobbyprojekt till en internationellt hyllad whiskytillverkare. Idag driver han egna företag, är rådgivare, föreläsare samt med denna bok även författare.
Sagan om Mackmyra handlar om ett gäng studiekompisar som bestämde sig för att göra det omöjliga och uppnådde internationell kultstatus redan innan den första whiskyn lanserades officiellt. När detta väl skedde ledde skedde ledde det till närmast kalabalik.
Bengt-Göran Kronstam, Dagens Nyheter
Bladh by Bladh 9789187371615 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113028248
- Titel
- Husmanskonst
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 221 x 286 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1424 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden."
Vinnarmotiveringen från Årets Svenska Måltidslitteratur 2006
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
"Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!", säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Norstedts 3 9789113028248 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113054971
- Titel
- Vår gröna kokbok
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 156 x 222 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1057 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla vet att vi bör äta lite grönare, både för vår egen hälsa och för vår planet. Men framför allt för att det är gott! En grön dag i veckan eller sju spelar ingen roll, nu finns kokboken som hjälper dig med inspiration, matlagningsglädje, recept och handfasta råd.
Med över 500 recept på vegetariska och veganska rätter samt fakta om råvaror, tillagning och kostrekommendationer är detta den enda gröna kokbok du behöver. Med klassikern Vår kokbok som grund och garant för beprövade recept, hög kvalitet och enkelhet, är detta en perfekt kokbok för såväl unga nyutflugna som familjer som vill pröva en ny livsstil.
Hälften av recepten är nyskrivna och främst är det rejäl middagsmat baserad på tofu, soja och quorn samt bönor och linser. Här finns även härliga sallader och grönsaksrätter som fungerar som hela måltider. Nytagna bilder inspirerar till att laga vacker mat.
Ur innehållet: Gryn, frön och nötter, pasta, ris och nudlar. Tofu, soja och quorn, pizza, paj och pirog. Baka bröd. Efterrätter och sötsaker.
Vår gröna kokbok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2014 i kategorin Vegetarisk måltidslitteratur med motiveringen:
"Med hjälp av denna vegetariska kokbok är det lätt att variera vardagsmaten för den som redan är vegetarian samt för den som ska bjuda på vegetarisk fest till helger och födelsedagar. Med andra ord en heltäckande grön bok."
Norstedts 1 9789113054971
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn