-
Kokbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Prisma. Stockholm, 2001. Förlagets illustrerade ryggklotband. Liten 4:o. Illustrerad i färg. 223 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838076
- Titel
- Mathias Dahlgren kokbok
- Författare
- Mathias Dahlgren
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 895 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocuse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.
Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana. Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!
9789151838076 -
Julia Childs köksskola
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Wahlström & Widstrand. Stockholm, 1991. Förlagets pappband med skyddsomslag. 4:o Illustrerad i färg. 506 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146160731
- Titel
- Julia Childs köksskola
- Författare
- Child, Julia - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
9789146160731 -
Kokkonst på Krogen Amerika
Inbunden bok.
ISBN 9789163359187
Mycket gott skick. Krogen Amerika Grafikcentrum i Östergötland. Linköping, 2009. Illustrerat pappband. Illustrerad i färg och svartvitt. 191 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789163359187 -
Kaukasisk mat
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Forum. Stockholm, 1980. Förlagets illustrerade pappband. 236 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137072982
- Titel
- Kaukasisk mat
- Författare
- Uvezian, Sonia - Ekendahl, Olof - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1990
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
9789137072982 -
Schücks honungsmat
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bokförlaget DN. Stockholm, 2002. Förlagets illustrerade pappband med skyddsomslag. Stor liggande 8:o. Illustrerad i färg. Notering i bläck på titelbladet. 126 s. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175884561
- Titel
- Schücks honungsmat
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 220 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 547 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gör som Nalle Puh och ät honung varje dag. Att honung är gott vet alla, men hur många känner till att honung dessutom är nyttigt? Honung har kraftigt antiseptiska egenskaper och är effektiv vid förkylning och halsont. Det är också bevisat att honung är välgörande vid flera typer av magbesvär, från "turistmage" till magsår. Eftersom honungen förlorar sina "magiska" krafter när den upphettas är det oftast bäst att tillsätta den mot slutet av tillagningen av en rätt. I den här boken finns omkring sextio recept: sallader, soppor, rätter med fisk och kött, såser, bröd och efterrätter. Ur menyn: Sallad med valnötter och honungsdressing, rotfruktssoppa med chili och honung, ugnsbakad hällefilé med örter och honung, marinerad böckling med honung och senap, honungskyckling med vitlök och svarta oliver, dillkyckling, varm getost med citrushonung, vridna honungsbröd, honungsglass med pinjebräck och kladdig kaka med choklad och honung. Och Cathrine Schücks egen favorit: saltgurka, crème fraiche och honung. Oslagbart som drinktilltugg eller förrätt.
9789175884561 -
Annorlunda på grillen
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Kakao Förlag. Malmö, 2002. Spiralhäftad. 107 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197411745
- Titel
- Annorlunda på grillen
- Författare
- Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Kakao förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 195 x 250 mm
- Vikt
- 459 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Margareta Schildt-Landgren presenterar nya recept och smakkombinationer vid grillen. Hummer och havskräftor på sparrisbädd, grillrostade rödbetor med chèvre eller grillrökt oxfilé med jordärtskocks- och potatisgratäng. Recepten är enkla, råvarorna är varierande och resultatet är just - annorlunda och nyskapande.
9789197411745 -
Kantarellkokboken
Inbunden bok.
Mycket gott skick. B. Wahlströms Bokförlag. Förlagets pappband med skyddsomslag. Liten, liggande 4:o. Illustrerad i färg. 127 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132328022
- Titel
- Kantarellkokboken
- Författare
- Katja Palmdahl
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 216 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 586 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillgången på kantareller bara ökar. Våra skogar är fullkomligt översållade med dessa fantastiska svampar. Men vad kan man då göra med dem mer än soppa, soppa och soppa? Tryter fantasin är detta boken för dig.
Trion Nicke Ericson (formgivare/texter), Pepe Nilsson (foton) och Malin Bergendal (styling) har gjort den här boken tillsammans med kocken Katja Palmdahl. Hennes 35 recept på skogens guld får det garanterat att vattnas i munnen.
9789132328022 -
Långkok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Albert Bonniers Förlag. Stockholm, 2007. Förlagets illustrerade pappband. Illustrerad i färg. 141 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112097
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Långkok finns tillgänglig i nyutgåva (2013)Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt. Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops, dillkött, boeuf bourguignon och texas chili är mustiga och rika och gör att man mår bra, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen, eller steken står i ugnen, så kan man göra något helt annat: läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås. Då och då ringer äggklockan och då kollar man att allt går som det ska. Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens Linder har inte bara tagit med grytor, utan även soppor, stekar och lådor som tillagas i sakta mak. Många rätter är svenska och egenkomponerade, men långkok finns över hela världen och recepten kommer även långväga ifrån. Genom att låta en gryta eller en soppa koka dagen innan den ska serveras är mycket vunnet. Man slipper bli stressad och maten blir bara godare av att stå och mogna. Köttbitar i en gryta blir eftermarinerade av såsen och smakerna djupnar. Det enda som krävs är att man tänker lite i förväg.
9789100112097 -
Ryori: Det japanska köket
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedts. Stockholm, 1988. Förlagets pappband med skyddsomslag. Illustrerad i färg och svartvitt. 160 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789118642227
- Titel
- Ryōri : det japanska köket
- Författare
- Liljeblad, Fredrik - Fornander, Kjell
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Språk
- Svenska
9789118642227 -
Ryori: Det japanska köket
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedts. Stockholm, 1988. Förlagets pappband med skyddsomslag. Illustrerad i färg och svartvitt. 160 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789118642227
- Titel
- Ryōri : det japanska köket
- Författare
- Liljeblad, Fredrik - Fornander, Kjell
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Språk
- Svenska
9789118642227 -
Kok-konsten som vetenskap och konst med särsk...
Inbunden bok.
Hyggligt skick. Em. Girons Förlag. Stockholm, 1879. Ryggklotband. Svartvita illustrationer. Skinnryggen och pärmarna tydligt nötta och med avskavda hörn. Större pappersförlust på övre delen av försättsbladet (de övre 4 cm saknas). Något lös i ryggen. Inlagan åldersfläcka läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
I kökslandet: Möten mellan mat och trädgård
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bokförlaget Max Ström. Stockholm, 2004. Förlagets klotband med skyddsomslag. Liten 4:o. Illustrerad i färg. 319 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189204522
- Titel
- I kökslandet : möten mellan mat och trädgård
- Författare
- Simon Irvine - Rune Kalf-Hansen
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 324 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 183 x 239 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1228 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Mycket läsning, fantasifulla recept och sköna bilder tagna av Per Ranung.«
Karin Liliedahl, Helsingborgs Dagblad
Det här är både en annorlunda kokbok och en annorlunda trädgårdsbok. Kocken Rune Kalf-Hansen och trädgårdsmästaren Simon Irvine lärde känna varandra för ett antal år sedan och inledde ett spännande samarbete. Rune lärde Simon laga mat och Simon lärde Rune skapa en trädgård. Deras mötesplats blev kökslandet, gränslandet mellan mat och trädgård, och där kunde de inspireras och lära av varandra. I boken finns breven mellan kocken och trädgårdsmästaren och Rune Kalf-Hansens fantasifulla recept som ofta är hela måltider. Per Ranungs fotografier återger både kockens överraskande uppläggningar och trädgårdsmästarens trädgårdar som omskapas varje år.
»Verkligen inspirerande, både i trädgården, köket - och på soffbordet. En läcker mix av mat och trädgård, växtkraft och smakfullt - med annorlunda smakupplevelser.«
Skärgårdsliv
»Mycket läsning, fantasifulla recept och sköna bilder tagna av Per Ranung.«
Karin Liliedahl, Helsingborgs Dagblad
»Simon Irvine, Rune Kalf-Hansen och Per Ranung har skapat en helt ny trädgårds- och kokbok som känns annorlunda och fräsch.«
Anna Jakobsson, Mariestads-tidningen
9789189204522 -
Mat för minnet
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Gedins. Stockholm, 1993. Förlagets klotband med skyddsomslag. Svartvita illustrationer. Recensionsstämpel på titelbladet. 155 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179641382
- Titel
- Mat för minnet
- Författare
- Ekström, Margareta - Ekström, Johanna
- Förlag
- Stockholm : Gedin
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "[E]tt slags självbiografi i matens tecken".
Li:S
9789179641382 -
Mikaku: Den japanska kokboken
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Wahlström & Widstrand. Stockholm, 2002. Förlagets illustrerade pappband. Illustrerad i färg. 207 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146177470
- Titel
- Mikaku. Den japanska kokboken
- Författare
- Duke, Eiko - Duke, Yukiko
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2001
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 217 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
9789146177470 -
Mera vego: Mat för hela familjen
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ordfront. Stockholm, 2014. Förlagets illustrerade pappband. Stor 8:o. Illustrerad i färg. 151 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170377808
- Titel
- Mera vego : mat för hela familjen
- Författare
- Ask, Sara
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 237 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 606 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka? I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid. Här finns rätter som tar max 20 minuter att laga en stressig torsdag efter jobbet. Men också vardagsrecept, för alla som kan tänka sig att lägga en dryg halvtimme på middagen. Och helgrätter, som kräver lite mer, men som blir desto lyxigare. Dessutom får du recept på vegetarisk plockmat, bra mellanmål, goda efterrätter och mängder av praktiska tips. Mera vego vänder sig till alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Oavsett om du har som mål att din familj ska skippa köttet lite då och då, eller om du redan lagar massor av vegetarisk mat men är trött på dina gamla recept, så är den här kokboken en färgglad, fullmatad och snygg inspirationskälla i ditt kök. Mera vego åt folket! Sara Ask är barndietist, matskribent och föreläsare med lång erfarenhet som receptskapare, bland annat för tidningen Vi Föräldrar. Lisa Bjärbo är journalist, författare, bloggare och förälder till två små kräsna vegetarianer.
9789170377808 -
Den svenska korvresan: Berättelser om ett mat...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedts. Stockholm, 2020. Förlagets illustrerade pappband. Stor 8:o. Illustrerad i färg. 200 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113103341
- Titel
- Den svenska korvresan : berättelser om ett mathantverk som förenar
- Författare
- Scherman, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 748 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En korvbok med extra allt!
Korv är mat med uråldriga anor. Den har överlevt alla trender och blivit tradition, kultur, mångfald, social samvaro och njutning. Dessutom har den rört sig från fattigmanskost via snabbmat i kiosken till gourmetkorv på finkrogen.
Korvälskaren och debattören Jan Scherman har också gjort en resa. Han har farit genom hela landet, från norr till söder, för att hitta historierna och människorna bakom våra bästa korvar. Här skildras de ur en mängd perspektiv; produkter, platser och personer som säger något om vårt land och vår tid. Det blir till en berättelse om det Sverige som sällan får höras.
Författaren, som också fotograferat, besöker bland annat Jokkmokk, där korven utlöste bitter strid, de kungliga hovleverantörerna i Löttorp, och Gustafs i Dalarna där det som började som uttjänta arbetshästar slutade med en delikatess. Han gör stopp vid klassiska kiosker, innekrogar och moderna fabriker och träffar mathantverkare som kämpar mot utanförskap och sjuder av kraft.
Dessutom bjuder denna korvbok på allsköns fakta och riktigt bra korvrecept.
9789113103341 -
August Strindbergs kokbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bokförlaget Prisma. Stockholm, 1998. Förlagets pappband med skyddsomslag. 4:o. Illustrerad i färg och svartvitt. 239 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151833187
- Titel
- August Strindbergs kokbok
- Författare
- Björn Meidal
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 290 mm
- Vikt
- 1386 g
- Språk
- Svenska
9789151833187 -
Grönt: Välja - Hantera - Tillaga
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Natur och Kultur. Stockholm, 2011. Förlagets illustrerade pappband. Liten 4:o. Illustrerad i färg. 400 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127131385
- Titel
- Grönt : välja hantera tillaga
- Författare
- Netz, Gunnar
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 267 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Sveriges bästa grundkokbok av Svenska Måltidsakademien.
Svensk vinnare i kategorin Best Easy Recipes Cookbook 2011, World Cookbook Awards!
Grönt välja hantera tillaga är det första svenska heltäckande standardverket om grönsaker, fullmatat med information och recept. Du får kunskap om hur du lätt och på ett bra sätt får in grönt i matlagningen. Hur vet du vilken gurka som smakar mest? När är det säsong för svensk sparris? Vilka örter passar bäst till fisk? Recepttips varvas med rätter inspirerade från hela världens kök, mat där grönsaken spelar huvudrollen. Här finns både vegetariska rätter och mat med fisk, skaldjur, kött och kyckling.
I boken finns ett gediget grönsakslexikon, som i text och bild presenterar ca 400 sorter. Olika grönsaker har olika fördelar, både smak- och näringsmässigt. Du får hjälp att upptäcka nya kombinationer och råd om hur du bäst förvarar, hanterar och tillagar dina grönsaker. Bokens ca 300 recept kommer från Herman Rasmuson och några av landets bästa kockar Karin Fransson, Christian Hellberg, Malin Söderström, Ingela Persson, Stefan Eriksson, Viktor Westerlind m fl.
Författarna
Nina Westerlind, Gunnar Netz, Pelle Bosta och Isabella Vikberg har lång samlad erfarenhet av grönsaker och driver sedan många år Grönsakshallen Sorunda, Sveriges ledande grossist av frukt och grönsaker. Herman Rasmuson är kock och står bl a bakom den uppmärksammade boken Syrat och GarlicCard.
Herman Rasmusson pratar om boken Grönt:
9789127131385 -
Alla tiders indiskt: Läckert och lättlagat st...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Parragon/Replik in Sweden AB. Bath, 2005. Förlagets laminerade och illustrerade pappband med skyddsomslag. Illustrerad i färg. 256 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405444712
- Titel
- Alla tiders Indiskt
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 169 x 207 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 798 g
- Språk
- Svenska
9781405444712 -
The Taste of Britain
Inbunden bok.
ISBN 9780007241323
Mycket gott skick. Harper Press. London, 2006. Förlagets dekorerade klotband. Svartvita illustrationer. XV + 496 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9780007241323 -
Trattoria: Italiensk mat för hela familjen
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Prisma. Stockholm, 2006. Förlagets laminerade och illustrerade pappband med skyddsomslag. 4:o. Illustrerad i färg. 256 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845449
- Titel
- Trattoria : Italiensk mat för hela familjen
- Författare
- Ursula Ferrigno
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1162 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi älskar att äta på italienska! Återupplev den bästa maten från den lilla trattorian
nere på hörnet. Här finns recepten färsk och mustig familjemat med rätter från några av Italiens finaste trattorior.
Endast det bästa är gott nog! På trattoriorna lagas en del av Italiens bästa hemlagade mat. Dessa små familjeägda matställen lagar landets mest mustiga husmanskost med stor inspiration. Mängder av örter, de färskaste frukter och grönsaker, fisk och kött lagas enkelt i grytor, i pannor och i ugnen. Här finns antipasti, pastasåser, risottorätter, hela måltider och som avslutning efterrätter och tårtor!
Boken är fylld med recept på mat från trattorior hopsamlade av den populära italienska kocken Ursula Ferrigno. Hon har fått inspiration av några av de bästa måltider hon ätit på olika trattorior över hela Italien. Rätterna kompletteras av recept från kockar på några av Ursulas favorittrattorior.
Detta är en bok med mat för hela familjen tillagad enkelt och utan krusiduller med goda, äkta och färska råvaror och ingredienser.
9789151845449 -
Sill, ägg och nubbe
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bokförlaget Semic. Stockholm, 2005. Förlagets laminerade och illustrerade pappband. 93 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155232849
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
9789155232849 -
Sill och snaps: En handbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Grenadine Bokförlag AB. Stockholm, 2008. Förlagets laminerade och illustrerade pappband. Illustrerad i färg. 69 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329687
- Titel
- En handbok sill & snaps
- Författare
- Elisabeth Norman
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 68 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 375 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grenadines handboksserie fortsätter här med en kombination av både mat och dryck. Nationalrätten med kombination av sill och snaps får här intressant och roande sällskap av snapsvisor och historik. Till det kommer en god portion kryddtips både för maten och drycken.
En handbok Sill & Snaps tar på ett lättsamt sätt upp hela årets traditioner, från påsk till midsommar och jul. Boken ger både inbiten sillälskare och nybliven sångfågel kunskaper och många leenden. Skål och välkommen!Det svenskaste av mat och dryck är föremål för En handbok Sill & Snaps. Denna handbok från Grenadine är den första som ger kombinationer av mat och dryck. Sill och strömming enligt nya och gamla recept, rykande färsk svensk potatis, knäckebröd, västerbottenost och den lilla nubben väl kyld i glaset. Sveriges nationalrätt står serverad!
Boken ger en lättsam kombination av historik kring såväl snaps som sill. Utförligt och med humor får läsaren
lära sig mer om hur snapsen bäst kryddas och historien
om varför. Detsamma gäller även snapsvisorna och sillrecepten.
En handbok Sill & Snaps tar upp svenska traditioner när de är som bäst och förenar maten med drycken. En handbok Sill & Snaps ger allt vad som behövs till de högtider där vi förenas med våra bästa vänner på smörgåsbordet, med vänner och sång!
Författare till En handbok Sill & Snaps är Elisabeth Norman. Med en lång erfarenhet som formgivare och marknadsförare inom mat- och dryck har hon många goda rätter och vänner på området. Lisa Norman har tidigare även gett ut en storsäljande bok om tårtor och medverkat i ett antal tv-produktioner om mat och matlagning samt driver provningsverksamhet kring mat och dryck sedan ett par år.
9789185329687 -
Kråkes kök
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Albert Bonniers Förlag. Stockholm, 2000. Förlagets pappband med skyddsomslag. Illustrerad i färg. 287 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100570071
- Titel
- Kråkes kök
- Författare
- Lithander, Kråke
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
9789100570071 -
Nästan vegetariskt: 150 recept på fågel, fisk...
Inbunden bok.
Gott skick. Rabén Prisma. Stockholm, 1994. Förlagets laminerade och illustrerade pappband. 4:o. Illustrerad i färg. Lätt stött i de övre pärmhörnen. 160 s. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151828183
- Titel
- Nästan vegetariskt : [150 recept på fågel, fisk, grönsaker och frukt]
- Författare
- Dimbleby, Josceline - Johansson, Jeanette - Wheeler, Simon
- Förlag
- Stockholm : Rabén Prisma
- Språk
- Svenska
9789151828183 -
Astrids kalasmat
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Dagens Nyheter Förlag. Stockholm, 1995. Förlagets laminerade och illustrerade pappband. Illustrerad i färg och svartvitt. 204 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175881263
- Titel
- Astrids kalasmat
- Författare
- Ströyer, Poul
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1995
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 235 g
- Språk
- Svenska
9789175881263
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
