-
Mandelmanns köksbok : självhushållande recept...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 239 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245400
- Titel
- Mandelmanns köksbok : självhushållande recept från Djupadal
- Författare
- Mandelmann, Gustav
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 938 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hos Mandelmanns på Djupadal tas allt från åkrar och i grönsaksland, i ladugårdar och hönshus, växthus och bikupor till vara och förädlas. Spannmål, grönsaker, bär, frukt, kött, mjölk och honung blir bröd, pasta, must, inläggningar, smör, ost, yoghurt, grytor, korv, omelett, godis – och mycket mer. Recepten är prövade och omprövade, använda och älskade i ett självhushåll där årstiderna styr vilken mat som står på bordet och vad som lagras i skafferi och jordkällare. Välkommen att smaka, både i boken och i verkligheten!Det är nu över tjugo år sedan vi flyttade till den fyrlängade gården Djupadal – som länge fört en slumrande tillvaro – och väckte den till nytt liv med barn, växthus, kronärtskockor, solrosor, dammar, aprikosträd, grisar, lamm, bordercollies och mjölkkor. Märkligt var det att upptäcka att det mesta som vi odlade smakade så gott. Hur kunde det komma sig? Var det de kalkrika lätta jordarna? Eller alla mineralerna i det friska källvattnet som porlade fram ur sanden? De många soltimmarna och de långa varma höstarna här nära havet? Eller bara ekologisk självhushållarmagi? Eller rentav allt på en gång?
Bonnier Fakta 9789174245400 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177835530
- Titel
- BOSH! Enkelt, grymt gott, 100% veganskt
- Författare
- Firth, Henry
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 254 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1290 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Livet är en vegansk fest tillsammans med Henry Firth och Ian Theasby. De har gjort det till sin mission att sprida lättlagad och välsmakande växtbaserad mat för att visa världen hur lätt det är att börja äta veganskt.
Alla 150 recept i den här boken är fullt veganska och vill du laga löjligt enkel, men supergod, växtbaserad mat så har du kommit rätt.
I BOSH! har Henry och Ian samlat sina personliga favoriter. Recepten i boken är deras klippor i köket. Rätterna de inte tröttnar på och återkommer till gång på gång. Målet är att den här boken ska bli den mest använda kokboken i ditt kök. Här ska du hitta dina nya vardagsfavoriter, partymat för alla och frestande desserter. På ett roligt och opretentiöst sätt bjuder Henry och Ian på vegansk mat som till och med tillfredsställer och mättar de mest inbitna köttätarna. BOSH! är den nya veganska köksbibeln.
Tukan förlag 9789177835530 -
Stajla maten : proffsens bästa knep
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 176 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435426
- Titel
- Stajla maten : proffsens bästa knep
- Författare
- Cara Hobday - Jo Denbury
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 210 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tänk dig att behöva äta mat som har slevats upp på tallriken utan omsorg och finess. Jämför det med att serveras en vackert upplagd maträtt som får det att vattnas i munnen på dig och där varje smak framträder i harmoni med de andra.
Mat ska tala till alla sinnen, väcka vår aptit och locka oss att smaka. När kocken får utlopp för sin kreativitet blir det roligare att äta den. Det spelar ingen roll hur god mat du än lagar, lyckas du inte med uppläggningen kan helhetsintrycket aldrig bli mer än mediokert.
Grönsaksspiraler, gurkgelé, örtbuketter, spenatskum och parmesankorgar är några smakprov på fantasifulla uppläggningar i boken och du kommer säkert på flera sätt att presentera dina favoriträtter på.
Gyllene regler ur boken:
1. Det är bättre att kombinera två eller tre färger än att hålla sig till en enda.
2. Använd dig av flera olika former. Tänk även på höjden.
3. Kombinera livsmedel med olika konsistenser.
4. Tänk på att de olika smakerna ska fungera tillsammans.
5. Anpassa portionen efter tallrikens storlek.
Den här rikt illustrerade boken innehåller tydliga beskrivningar av olika tekniker. Författarna och matstylisterna Cara Hobday och Jo Denbury tipsar om vad du bör tänka på, vilka livsmedel som lämpar sig bäst för olika uppläggningar, samt vilka redskap som är oumbärliga för att lyckas i köket.
Ica Bokförlag 1 9789153435426 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174246308
- Titel
- Gröna burgare
- Författare
- Nordin, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 263 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ifrågasätt vad en burgare kan vara och gå loss på baljväxter, grönsaker, rotfrukter, svamp, ost eller vad du nu är sugen på. Martin Nordins djupdykning i ämnet ledde fram till 31 favoriter som han samlat i boken Gröna burgare. Här hittar du till exempel snurrad aubergineburgare med hemgjord ketchup; zucchiniburgare med grillad salladslök, ramslök och srirachasås och svart bönburgare med baba ganousch och rostade pinjenötter. Dessutom innehåller boken recept på hamburgerbröd, tillbehör, såser, pickles, dipp och annat som boostar din burgare.Martin Nordin har en omistlig känsla för både smak, styling och foto. Han är bosatt i Malmö och till vardags jobbar han med reklam och kommunikation. Gröna burgare är hans debutbok.
Bonnier Fakta 9789174246308 -
Zeinas green kitchen : gröna recept från olik...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 171 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249958
- Titel
- Zeinas green kitchen : gröna recept från olika delar av världen
- Författare
- Mourtada, Zeina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 815 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat med mångfald! Zeina Mourtada är tillbaka med en ny kokbok, denna gång med skön och grön mat från olika delar av världen. Spännande, vackra, mustiga rätter som väcker nyfikenhet och matlagningslust. Gå på upptäcksfärd i boken och låt dig lockas av nigerianska bönbollar, irakisk spenatgryta, chilensk potatissoppa och georgisk böngryta. Eller kanske gambiansk jordnötsgryta, rysk vinägrettsallad eller koreansk nudelsoppa? Här hittar du utan problem massor av nya favoriter bland bokens omkring 70 recept. Zeina Mourtada har med sin välbesökta blogg, Zeinas kitchen, och sin medverkan i olika tv-program kommit att bli en uppskattad matprofil med recept att lita på. På begäran från hennes följare finns hon nu även utgiven på arabiska i Sverige.
Bonnier Fakta 9789174249958 -
Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare f...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032813
- Titel
- Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare från A till Ö
- Författare
- Anette Dieng - Annica Kvint
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 975 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- EKOLÅDANS RECEPT
Intresset för ekologiska råvaror ökar allt mer. Ekolådan har under flera år levererat ekologisk frukt och grönsaker till företag och privatpersoner och ökar stadigt sin omsättning. Deras populära recept blir nu bok. Här har man samlat ett urval av de allra bästa recepten. 310 läckra recept där utgångspunkten är den ekologiska råvaran. Flera recept för varje råvara och tips på vad det passar till. Här blandas kött och fisk med mangold, spenat, aubergine och ananas, avocado och rödbetor, kronärtskockor och palsternacka ... Dessutom ett 10-tal personliga portträtt av ekologiska odlare från hela världen. Alla recept är provlagade. Läckert foto av Ingvar Eriksson.
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032813 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113060088
- Titel
- The bread exchange
- Författare
- Elmlid, Malin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 261 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1112 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag bakar bröd. Vill du ha det så byter jag det mot nästan vad som helst. Men inte mot pengar. Jag byter det mot vad som helst som kan inspirera mig. Mot att du lär mig något. Jag byter det mot något som du kan bättre än jag. Något jag aldrig vetat existerade och aldrig kunnat uppleva om det inte varit för att du velat byta bröd med mig."
I slutet av 2008 startade Malin Elmlid sitt projekt The Bread Exchange. Hon hade börjat experimentera med surdeg och bakade så mycket att hon till slut inte kunde äta upp allt själv. Hon gav bort till vänner och bekanta och snart började de ge henne saker tillbaka. The Bread Exchange var fött.
Med utgångspunkt i brödet tar Malin med oss på en resa över hela jordklotet, och surdegen följer med överallt: Berlin, Stockholm, Kabul och San Francisco.
The Bread Exchange är en bok för alla bröd- och matälskare som vill följa med på en annorlunda resa världen över, och möta både platser, människor och recept som stannar kvar långt efter det att brödet är uppätet.
Norstedts 1 9789113060088 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100569716
- Titel
- Äpplen : en god svensk historia
- Författare
- Lithander, Kråke - Bergström, Pelle - Triberg, Annica
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100569716 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137082622
- Titel
- Strömming och sill
- Författare
- Kyrklund, Ulli
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1992
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137082622 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789147048113
- Titel
- Den medvetna kokkonsten
- Författare
- Klein, Örjan - Gustafsson, Inga-Britt
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
Liber 1 9789147048113 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174611373
- Titel
- Bergs konditori på Marstrand
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 225 x 247 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 738 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med till Marstrand och Bergs konditori!
Ta del av öns rika bad- och båtliv. Upplev vimmel, romantik och stillhet. Historia, kultur och humor. Alltmedan du njuter av mängder av recept på de allra godaste bakverk.
Här finns allt från fina småkakor till danskt rågbröd. Dessutom smarriga bullar, wienerbröd, härliga tårtor och pajer samt goda recept på frukostbröd och smörgåsar.
Boken innehåller även grundrecept och Monikas bästa bakråd och tips. Allt som allt 85 recept.
MONIKA AHLBERG startade i början 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av våra stora matprofiler. Hösten 2012 kom hennes sjuttonde kokbok: Monikas vardagsmat. Förutom att Monika syns och hörs regelbundet i media, håller hon föredrag och kurser, är ambassadör för Sveriges mathantverkare, anlitas i matjuryer och driver en uppskattad och populär matblogg. Monika har dessutom vunnit utmärkelser från både Måltidsakademien och Gourmand World Cookbook Awards.
Lind & Co 1 9789174611373 -
Baka : lite glammigare, lite roligare
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 134 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439752
- Titel
- Baka : lite glammigare, lite roligare
- Författare
- Josephine Palm
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 134 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 722 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Josephine Palm, en av finalisterna i populära teveserien Hela Sverige bakar, har i Baka med glamour samlat sina bästa och lyxigaste recept. Lite glamour i bakningen kan ge det där lilla extra utan att det behöver bli svårt eller krångligt. Bara roligt och festligt!
Ica Bokförlag 1 9789153439752 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155255817
- Titel
- Laga vilt : från skog och sjö
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du måste varken vara jägare eller macho för att laga vilt. Det som skogen och sjöarna bjuder kan alla äta – och det är både enkelt och gott att laga till. Dessutom är det både ekologiskt hållbart och hälsosamt!Oavsett om du ger dig ut i naturen eller i stormarknaden kommer du att hitta massor med läckerheter. Och med systrarna Carina och Ulrika Brydlings hjälp blir du en mästare på att laga till riktigt bra och ekologisk mat både till vardags och till fest. Det fina i kråksången är att du även kan hitta nästan alla tillbehör du behöver i skogen, den dignar ju av svamp och bär och kryddor, bara du vet var du ska hitta dem!Boken är indelad efter djurslag och innehåller både vackra natur- och matfoton och instruktiva bilder och styckningsscheman.
Bokförlaget Semic 9789155255817 -
Ost och vin : det perfekta äktenskapet
Inbunden bok. Votum Förlag. 1 uppl. 2011. 175 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185815654
- Titel
- Ost och vin : det perfekta äktenskapet
- Författare
- Alexandra Matson
- Förlag
- Votum Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 277 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med in i den underbara världen av ost och vin. Denna gudomliga kombination har människan njutit av sedan före Homeros tid och kanske är äktenskapet mellan ost och vin det enda som kommer att hålla i evighet.
Att prova ost och vin är idag en av de mest populära eventen bland företag men också i goda vänners lag.
I denna bok presenteras de sex ostfamiljerna med exempel på kända, vackra och aptitretande ostar ur varje familj. Ostarnas ursprung, historia, karaktär och smak presenteras tillsammans med över trehundra fantastiska foton. Dessutom går vi igenom vinets historia, de mest kända druvorna och föreslår olika viner till de utvalda ostarna. Detta är också en guide för Dig som vill hålla Din egen ost- och vinprovning med tips på hur Du väljer ostsorter, vilka viner som bäst passar till, de godaste tillbehören tillsammans med vackra dukningar och serveringstips.
Votum Förlag 1 9789185815654 -
Konditorns bakverk : bästa tips till ett lyck...
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2015. 155 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287801
- Titel
- Konditorns bakverk : bästa tips till ett lyckat bak
- Författare
- Bäckström, Per
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 242 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Konditorns bakverk är vinnare i tävlingen "Årets svenska måltidslitteratur 2015" i kategorin: Söta bakverk Konditorns bakverk-bästa tips till ett lyckat bak. Bakar man med kärlek märks det direkt, och det behöver inte vara komplicerat. Visst, när det är fest vill man ju anstränga sig och göra något extra smarrigt som imponerar på gästerna. Men det enkla kan också göra intryck. Efter en kraftig middag vill man kanske bara ha något lätt, då räcker det med en skopa glass, en pralin, en bit morotskaka till kaffet eller, varför inte, en stor skål nygjorda chokladbollar. Följ med in i den söta världen och låt dig inspireras av en konditors bakverk och desserter. Recepten är lätta att följa och illustrerade med vackra och informativa fotografier. Självklart ingår också en mängd knep, tips och råd för ett lyckat och smakrikt resultat. Hoppas att ni genom mina recept får uppleva samma glädje och smakrikedom som jag gör varje dag. Bon appétit! / Per Bäckström Per Bäckström är chefskonditor och kreativ chef på anrika Wienercaféet i Stockholm, och därtill dessert och leveransansvarig på flera välkända Stockholmskrogar och caféer, däribland Prinsen, Villa Godthem, Le Rouge, Trattorian, Zink Grill, Le Bar, Orangeriet, Bar Burger Café och Café Milano. Han tog brons i Årets konditor 2014 och vann tredjepriset i TV-programmet Dessertmästarna 2013. På hans CV finns bland annat Bakker de la Haye i Amsterdam, samt NK-bageriet, Hasselbacken, Melody hotel och Villa Källhagen i Stockholm.
Stevali 1 9789186287801 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151836461
- Titel
- Vilt & Fisk : Kokboken
- Författare
- Göran Cederberg - Sten Christoffersson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 240 x 260 mm
- Vikt
- 1158 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inte bara en kokbok! Författarna går art för art igenom hur man jagar och fiskar och hur bytet sedan lämpligast hanteras. Dessutom mängder av recept skrivna av några av Skandinaviens bästa kockar!
Prisma 2 9789151836461 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153419655
- Titel
- Fisk- och viltkokboken
- Författare
- Charlotte Lundgren
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9789153419655 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113035826
- Titel
- 277 sorters kakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 225 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1369 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.
I 45 år har Jan Hedh bakat kakor. Alltsedan sin lärlingstid hos den tidens legendariska mästare har han själv förädlat kakbakandets konst och är numera själv den mästare som för hantverk och tradition vidare. Här har han samlat 277 sorters kakor som alla har det gemensamt att de tillhör vår svenska kaktradition.
I och med en nyväckt känsla för kvalitet på det vi äter och som en motreaktion på usla fuskbakverk fyllda av transfetter och syntetiska smakämnen vill fler och fler baka själva. Det här är bibeln!
Ur innehållet:
- Mandelbakverk (till exempel mazariner, toscabakverk, polynéer, äppelbakverk och josefiner)
- Smördegsbakverk (till exempel dansbanor, kanapéer, pariservåfflor, kongresser, katalaner, kejsarkronor och vol au vent)
- Bakverk med nötter och kokos (till exempel kokosberg, kokossnitt, nötkakor och efemärkransar)
- Hippenbakverk (till exempel caprirullar, noisettestrutar och hyvelspån)
- Maränger (till exempel japaner, franska maränger, ristori, progresser och fragilitéer)
- Petit-chouxbakverk (till exempel mariakransar och berlinerkransar)
- Mjuka kakor (till exempel muffins, rulltårtor, sandkaka och mjuka pepparkakor)
- Julkakor (till exempel klenäter, struvor, mandelmusslor och pepparkakor)
- Småbröd (till exempel drömmar, finska pinnar, konjakskransar, spritskransar, schackrutor och brysselkex)
- Biskvier och makroner
- Flarn
- Petit-fours och tebröd
Norstedts 9789113035826 -
Aromatiska blad : en bok om färska örter i ma...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032912
- Titel
- Aromatiska blad : en bok om färska örter i maten
- Författare
- Kårfors, Per-Ove
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 274 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 967 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I mer än 20 år har odlaren Per-Ove Kårfors och stjärnkocken Roland Persson arbetat tillsammans. Nu utkommer de med en inspirerande bok om örter och mat. Ett urval av de vanligaste färska örtkryddorna beskrivs i ord och vackra bilder och till alla örterna följer en rad läckra recept av Roland Persson.
Tjugo års samtal mellan odlaren och kocken har också påverkat utbudet av färska örter i svensk
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032912 -
Stora boken om desserter och bakverk
Inbunden bok. Safir Förlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186689032
- Titel
- Stora boken om desserter och bakverk
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- Safir Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I ett stort praktverk har konditorn och kokboksförfattaren Claes Karlsson samlat sina bästa recept på godsaker som passar både till en enkel fikastund och som avrundning på en middagsbjudning.
De cirka 70 recepten är enkla att följa. Missa inte den krämiga kladdkakan med mjölkchoklad som slår alla tidigare kladdkakor. Andra blivande favoriter är kanske glasspinnen med nougat, kanelvåfflorna eller den gudomliga marängtårtan med vit choklad. I avsnittet om tillbehör får vi tips på till exempel kolasåsen som blir pricken över i:et på det mesta.
Detta är Claes Karlssons 10:e kokbok. Han har tidigare skrivit bl.a. Kladdiga kakor, Julbak, Sockerkakor, Mer än bara äppelkaka samt nyligen prisbelönta Smoothies.
Fotografen Pepe Nilsson är en av Sveriges bästa matfotografer. Han medverkar regelbundet i matmagasin och kokböcker och har vunnit fotopris i World Gourmand Cookbook Awards.
Boken säljs via Stevali: info@stevali.se Ej returrätt.
Safir Förlag 1 9789186689032 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789132322549
- Titel
- Dressing och marinad
- Författare
- Hilaire Walden
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 222 x 285 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 788 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9789132322549 -
Flippin' burgers : hamburgare från grunden
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 127 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134270
- Titel
- Flippin' burgers : hamburgare från grunden
- Författare
- Widegren, Jon
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 197 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är hemligheten bakom en bra hamburgare? Jon åkte till USA för att finna svaret. Sex veckor och 64 hamburgare senare visade sig svaret vara lika enkelt som burgaren själv: Det handlar om köttet och brödet. Enkelheten i en bra burgare gömmer inga hemligheter, men därför inte heller några genvägar. Den kräver kunskap om styckningsdetaljer och stekning, fetthalt och färsfibrer, textur och temperatur, konsistens och komposition, proportioner och – inte minst – passion.
Det här är en gedigen handbok om hur du tillagar hamburgare som den bör vara – enkel, genuin och fantastisk. Totalt får du ta del av ett 40-tal recept på olika grunder och varianter, kompletta hamburgerrecept varav flera inspirerade från diners i USA, några olika hamburgerbröd, en rad tillbehör och inläggningar och så ett gäng shakesrecept.
Jon Widegren sa upp sig från sig jobb som konsult för att kunna öppna hamburgerbaren Flippin’ burgers i Stockholm. Han har ägnat lång tid åt att läsa allt om hamburgare, från teoretiska historieskrivningar till amerikanska recept.
Jag kan inte annat än att bli skitsugen på att göra burgare när jag läser boken och lyfter min hatt (om jag haft någon) för att säga; Tack Jon! Tack för att det äntligen finns en bok att köpa i handeln som visar gemene man hur man gör riktigt bra burgare!
Hamburgare.org
Jag har testlagat båda bröd och burgare ur boken och det är löjligt gott kan jag lova. En riktigt intressant bok för burgarälskare. Njutning helt enkelt!
Frederik Zäll, Lyxlagat
Det roliga är att det känns som att boken är en självklar del av hela konceptet. Ska du lära dig göra burgare så är det här Boken. Olika tekniker (bland annat Blumenthal-klassikern med färs som rullas till en korv i plastfolie), ett riktigt bra brödrecept och hela spannet av burgare. Med andra ord – det finns ett gäng anledningar till varför Flippin’ Burgers just nu toppar försäljningslistorna.
Johan Hedberg, Matgeek
Boken är det bästa som finns på den svenska marknaden och för den skull så rekommenderar vi ett köp!
Foodjunkies.se
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134270 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185957125
- Titel
- Söta saker
- Författare
- Therésia Erneborg
- Förlag
- Gullers förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 237 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 753 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sveriges bästa blogg-kokbok 2010
Gourmand Cookbook Awards
Polkagrisbiscotti, lavendelmaränger, cheesecake med smak av rosor, mintchokladbrownies ... Therésia Erneborgs omåttligt populära kakblogg med retroatmosfär och massiv kreativitet har blivit en bok, och den är en riktig sockerchock. Här finns småkakor, mjuka kakor, sylt och marmelad, desserter, klasssiska husmorsknep och många tips.
Läs reportage i Expressen här!
Gullers förlag 1 9789185957125 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171300652
- Titel
- Svamp : över 70 läckra recept
- Författare
- Jacque Malouf
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 221 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SVAMP över 70 läckra recept
av Jacque Malouf
Svampplockning är lite som skattjakt. Just som man under skogspromenaden börjar bli missmodig över svampbristen
öppnar sig plötsligt ett hav av guldgula kantareller som bara väntar på att bli plockade, smörstekta och avnjutna på en smörgås. Men vad kan man laga mer av kantarellerna? Och vad kan man göra av alla de mer exotiska svampar vi numera hittar i grönsaksdiskarna, som portabello, ostronskivling och shiitake? I SVAMP hittar du fler än 70 aptitretande recept på svamprätter och läckra tillbehör. I boken bjuds bland annat på öppen skogslasagne, miso med shiitake och små portabello fyllda med rökt fläsk, basilika och pinjenötter.
Damm förlag 1 9789171300652 -
Förälskad i olivolja : [en bok av Fernando di...
Inbunden bok. Stockholm : Di Luca & Di Luca. 1999. 133 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163083105
- Titel
- Förälskad i olivolja : [en bok av Fernando di Luca om vägen till den goda olivoljan]
- Författare
- Di Luca, Fernando - Falk, Lars - Bylund, Lilian - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Stockholm : Di Luca & Di Luca
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Di Luca & Di Luca 9789163083105 -
Mat Vin Öl Sprit
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2010. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287092
- Titel
- Mat Vin Öl Sprit
- Författare
- Jamais, Michel
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges ledande auktoriteter på kombinationen mat och dryck hälsar välkommen till bords! Konsten att få till lyckade möten mellan mat och dryck har blivit en omåttligt populär och efterfrågad vetenskap såväl på Sveriges lyxkrogar som i hemmet. Många känner till att den gamla devisen rött till kött och vitt till fisk inte kunde vara mer fel. Men hur tänker egentligen lyxkrögarna när de rekommenderar ett vin till en sjötunga? Och hur ska man själv tänka hemma i köket? Sedan 2004 har författarna och gastronomerna Michel Jamais och Mathias Emilsson arrangerat mängder av dryckesorienterade middagar på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Det är ur dessa middagar som idén att sammanställa några av de mest uppskattade kombinationerna sprungit fram. Resultatet är denna bok en bok för dig som vill få tillräcklig kunskap för att våga ta ut svängarna hemma i köket. Med sina år av erfarenhet delar dessa matmästare med sig av sin kunskap om hur våra sinnen fungerar, sina hemligheter om ingrediensval och tips på spännande, nyskapande smakkombinationer som kommer att få hemmakockens middagsgäster att häpna. Boken är indelad i avsnitt efter de olika dryckestyperna, vilka ackompanjeras av recept som passar till just dessa. Recepten är skapade av restaurang Villa Källhagens egen kökschef Mathias Emilsson och de konstfullt upplagda och omsorgsfullt tillredda rätterna illustreras med fotografier av den framstående matfotografen Arne Adler. Alla recept har detaljerade serveringsinstruktioner och en rekommendation på passande dryckesval med en förklaring varför just denna dryck har valts. För den som intresserar sig för smakkombinationernas fascinerande värld finns det inget liknande på marknaden. Boken präglas starkt av den entusiasm inför kombination av smaker, dofter och färger som kännetecknar riktiga köksmästare, och detta kommer att smitta av sig på läsaren. Kort och gott ger denna bok vägledning till den inspirationstörstande hemmakocken och visar att det finns en hel vetenskap bakom smakernas värld. OM FÖRFATTARNA Michel Jamais är en av landets mest välrenommerade kännare av vin, öl och sprit och en ledande auktoritet i konsten att kombinera mat och dryck. Han har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och har under snart 20 års tid spridit kunskap om drycker över hela Sverige genom provningar, utbildningar, ett stort antal böcker, tidningar och TV. Mathias Emilsson är sedan 2004 kökschef på restaurang Villa Källhagen i Stockholm. Han är även utbildad sommelier och har arbetat internationellt som mat- och dryckeskonsult samt hållit en mängd kurser om mat och dryck i kombination.
Grenadine 1 9789186287092 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245745
- Titel
- Ulrikas Gotland - äta, njuta, leva
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 222 x 267 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 907 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”När jag var liten trodde jag att Gotland var ett annat land, att vi åkte utomlands. Jag minns fortfarande känslan av förväntan och frihet när båten närmade sig Visby hamn. Det är samma känsla än i dag. Vardagen med dess problem och bekymmer lämnas på fastlandet likt en tung ryggsäck.”Följ med kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson till hennes älskade Gotland. Med stämningsfulla bilder, personliga berättelser och en stor portion kärlek får vi uppleva ön som får Ulrikas hjärta att ta ett glädjeskutt varje gång färjan närmar sig hamnen.Ulrikas vistelser på Gotland har lagt grunden till mycket av hennes matintresse och inspirerat henne att dela med sig av sin stora passion – att laga och äta mat som är välbalanserad och nyttig för kropp och själ. Vi får också stifta bekantskap med några av Gotlands många lokala matproducenter och handlare och får veta alla Ulrikas hemliga smultronställen.Boken innehåller en mängd kreativa, spännande recept – allt från somriga frukostar och bufféer, lammgrillning och fiskrätter till perfekta recept för strandpicknicken, förrätter och snacks liksom goda bröd och smarriga desserter, de allra flesta med lågt kolhydratinnehåll.En bok om att äta, njuta och leva på en av vårt lands vackraste platser.
Bonnier Fakta 9789174245745 -
Norstedts konstlexikon
Inbunden bok. Norstedts Akademiska Förlag. 3 uppl. 2000. 363 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172850361
- Titel
- Norstedts konstlexikon
- Författare
- Inga Lena Ångström
- Förlag
- Norstedts Akademiska Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 363 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 982 g
- Språk
- Svenska
Norstedts Akademiska Förlag 3 9789172850361 -
Boost : 50 recept för fettförbränning
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2016. 144 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176610367
- Titel
- Boost : 50 recept för fettförbränning
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Öka fettförbränningen med Fredrik PaulúnMed boken 50 genvägar till fettförbränning tog Sveriges näringsguru Fredrik Paulún fettförbränningen till en helt ny nivå. I den här uppföljande kokboken presenteras 50 enkla recept och handfasta tips på hur du enkelt går från tanke till handling. Dessutom ges tio helt nya genvägar baserade på den senaste vetenskapliga forskningen.Recepten fungerar för hela familjen, är snabba och lätta att laga och kräver inga dyra specialingredienser. I stället ligger fokus på att öka kunskapen om hur kroppen reagerar på vanliga livsmedel och hur dessa kan användas för att nå maximal fettförbränning utan att bryta ner muskler och hjärta. Till varje recept följer en kort förklaring till varför just dessa ingredienser gör underverk för hälsan och midjemåttet.1, 3 miljoner böcker sålda! Sveriges mest kända näringsfysiolog.
Massolit Förlag 1 9789176610367 -
Med smak av te : En litterär och kulinarisk o...
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 152 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171304308
- Titel
- Med smak av te : En litterär och kulinarisk odyssé
- Författare
- Jan Sigurd - Anders Nilsson
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 256 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 806 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- MED SMAK AV TE
- en litterär och kulinarisk odyssé
av Jan Sigurd, Jan Emzén, Anders Nilsson och Gunnar Nydrén
Allt fler av oss har tröttnat på att rusa omkring med andan i halsen och kaffe i en frigolitmugg. Nu tar vi oss tid att dricka te. Tid att låta tebladen dra tillräckligt länge. Tid att sitta ner med en kopp och prata och lyssna. Drömma sig bort. Läsa en bok. I Jan Sigurds essäer i MED SMAK AV TE kan vi läsa om varför det är så svårt att köpa en fez om man inte tycker om myntate, om Hjalmar Söderbergs te-umbäranden i sekelskiftets Stockholm och om hur det kommer sig att svenskättlingar odlar te i Argentina. Vi får givetvis läsa om svart te, men också om grönt, vitt och rött.
Te är inte bara en dryck, utan också en fantastisk smaksättare. Kocken Anders Nilsson presenterar lättlagade recept baserade på vanliga råvaror - där te som kreativ krydda ger nya smakupplevelser!
Så brygg dig en kanna av ditt favoritte och följ med på en resa i teets fascinerande värld.
Formgivaren Jan Emzén och fotografen Gunnar Nydrén har tillsammans med kocken Anders Nilsson tidigare givit ut bland annat VIT SPRIT.
Damm förlag 1 9789171304308
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn