-
This is lean - resolving the efficiency parad...
Häftad bok. Rheologica Publishing. 2012. 172 sidor.
Nära nyskick. Danskt band, oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198039306
- Titel
- This is lean - resolving the efficiency paradox
- Författare
- Ahlstrom, Par
- Förlag
- Rheologica Publishing
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 172 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 136 x 208 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 340 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Lean is the most widespread management philosophy of our time and is currently present in every industry, yet the concept is still vaguely defined and widely misunderstood. This is Lean - Resolving the efficiency paradox has been translated from Swedish to English, Danish, Norwegian, Finnish, Polish, French and Chinese and has sold over 160.000 copies since its launch in 2012. By using clear, concise language and insightful examples, the book has brought greater clarification to the essence of lean and revolutionized top-executives and employees understanding of what lean actually is. The book also introduces the idea of the efficiency paradox, which claims that organisations' understanding of "true efficiency" is incorrect. It suggests that when organisations focus too much on utilising resources efficiently - the traditional and most common form of efficiency - it tends to lead to an increase in the amount of work there is to do. Consequently, the more organisations try to be efficient (being busy), the more inefficient they will actually become (taking care of non-value adding but necessary work). This is Lean addresses how to resolve this paradox.
Rheologica Publishing 9789198039306 -
Syster och bror
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 352 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Verkar vara oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113022390
- Titel
- Syster och bror
- Författare
- Pleijel, Agneta
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 216 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den sista delen i Agneta Pleijels historiska familjetrilogi är en roman om två syskon som står varandra mycket nära men lever under helt olika villkor. Albert är dövstum och Helena har en stor sångbegåvning men hindras av sin far att stå på scen.
Isaac Berg är sångare och sånglärare på Operan i Stockholm och gift med Lina, den framstående skådespelaren Lars Hjortbergs dotter. 1832 väntar de sitt första barn och stora musikaliska förhoppningar fästs vid pojken. Det visar sig att han är döv från födelsen.
Hans syster föds strax därpå och har allt vad han saknar: hörsel, sångröst och musikalitet. Men hon är bara flicka. Hon blir en ypperlig sångerska men hon tillåts inte stå på scen. Det passar enligt fadern inte ihop med äkta kvinnlighet.
Albert vistas i många år på Institutet Manilla för döva. Som vuxen blir han målare. De två syskonen - Albert och Helena - har från barndomen en mycket varm relation. De står varandra närmare än några andra, och på ett sätt som idag skulle väcka harm.
Familjen kommer i många år att vistas utomlands, i Düsseldorf och i Paris. Albert grips av revolutionsfebern och reser i Europa och befinner sig på Sicilien under den italienska frihetskampen.
Syskonens liv och villkor är olika varandra. Romanen följer deras liv och möten. Den döve Albert blir revolutionär och anhängare till Garibaldi. Han är utfattig och har svårt att försörja sig på sitt måleri.
Helena upplever en stor kärlek som hennes far förhindrar. Han är själv artist men vill inte ha fler scenkonstnärer i familjen. Hon gifter sig i Sverige med en rik brukspatron och industriman. Hon offrar sina förhoppningar om artistyrket för att ge brodern trygghet. Bruket går i konkurs och äktenskapet brister.
Det här är en roman om två förälskade syskon. Den utspelas på 1800-talet då ropet på folkens frihet höjdes. Och då kravet på individuell frihet och kvinnofrigörelse växte.
Syster och bror är tredje delen av en familjeberättelse som började med Drottningens kirurg (2006) och Kungens komediant (2007) där Agneta Pleijel har hämtat inspiration från dokument, brev och egna familjeberättelser.
Norstedts 1 9789113022390 -
Japanskt ABC
Häftad bok. Orienta. 1999. 173 sidor.
Nära nyskick. Oläst, lite hanteringsspår på pärmen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9525199010
- Titel
- Japanskt ABC
- Förlag
- Orienta
- Utgivningsår
- 1999
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
Orienta 9525199010 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers -
Het Mat : coola Drycker
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2008. 96 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329786
- Titel
- Het Mat : coola Drycker
- Författare
- Jamais, Michael
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryddstark mat och goda drycker därtill. Lär dig använda chilepeppar i maten och kombinera dina kryddiga anrättningar med drycker som förgyller måltiden. Under flera års tid har Jonas
Borssén och Michel Jamais inspirerat mat- och dryckesintresserade personer runt om i landet med kursen Hot Food, Cool Wines.
I den här boken har de samlat sina bästa recept och godaste erfarenheter av drycker. Lär av två heta herrar som frikostigt delar med sig av kunskapen kring chilepeppar, drycker och om hur smaksinnet och våra känselsinnen fungerar. Det är avgörande kunskaper för att du ska förstå hur heta smaker bäst kombineras med vin, öl, cider eller te och juicer.
Jonas Borssén är Sveriges hetaste kock. Intresset för chilepeppar och heta smaker föddes i början av 1980-talet. Sedan dess har han specialiserat sig på het mat med chilefrukter från hela världen. All kunskap
och god mat har han samlat i flera mycket uppskattade böcker om mat med chilepeppar och andra kryddor. Jonas har också ett stort intresse för vin och en god smak för vin till het mat.
Michel Jamais har en lika lång bakgrund inom svensk restaurang- ochdryckesbransch. Som både kock och sommelier har han skaffat sig en unik kunskap inom den alltmer efterfrågade konsten att kombinera mat
och dryck. I 15 år har Michel haft tusentals föreläsningar och skrivit fleraböcker inom ämnet.
KAPITELRUBRIKER:
Chilepeppar
Vad är chilepeppar?
Olika typer av chilepeppar het, hetare, hetast!
Att arbeta med chilepeppar i matlagning
Sinnlig känsla för smaker och dofter
Fräscht, syrligt eller för surt?
Den ljuva sötman
Aptitretande sälta
Bittra erfarenheter
Smakcharmören umami
Känsliga känselsinnen
Med näsa för dofter
Den nyanserade drycken
Bland lättviktare och tungviktare
Fruktighet, brödig malt och annan sötma
Den livgivande syran
Bitter struktur
Förföriska dofter
Vad är det vi äter?
Smakrikedom och tillagningsmetod
De dominerande råvarorna och smakerna
Hetta och eld utan lågor
Krämigt och fett
Ibland blir det lite bråkigt
Coola drycker till maten
Allt smakar inte alltid lika
Balanskonst, kontraster och spegelbilder
Vikten av att smaksätta maten
Smaknyckel
Tio coola drycker till den heta kocken
16 heta rätter, 16 coola drycker
Sex heta tillbehör
Njut fullt ut av drycken
Serveringstemperaturer
Låt vinet andas
Det rätta glaset
Hoppsan, det blev visst lite kvar!
Grenadine 1 9789185329786 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172032149
- Titel
- Japansk organisationskultur
- Författare
- Vargö, Lars
- Förlag
- Stockholm : Carlsson
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Carlssons 9789172032149
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
