-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151850511
- Titel
- Västerbottensost
- Författare
- Susanne Jonsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla sjunger Västerbottensostens lov. Den passar överallt. På stjärnkrogarna, frukostborden och naturligtvis är den oumbärlig vid kräftsupén!
Susanne Jonssons bok innehåller 50 smakrika recept med Västerbottensost, allt från klassiska osträtter till nyskapande delikatesser. Lagat, bakat, enkelt och lite mer avancerat. Tips om hur man bäst serverar Västerbottensost med goda tillbehör och lämpliga drycker.
Västerbottensost passar vid alla årstider. Tillsammans med de olika säsongernas bästa råvaror, som hjortron, kantareller, lingon, äpplen och rotsaker, blir även de enklaste rätterna en smakupplevelse. Västerbottenspajen (ett recept som man alltid letar inför kräftskivan) finns självklart med, både i klassisk och en ny version.
Västerbottensosten är en vällagrad hemlighet. Sveriges bästa ost ystades för första gången 1872 och enligt historien var en av ingredienserna ett kärleksmöte på mejeriet. Passionen lever också kvar i den alltjämt hantverksmässiga tillverkningen.
Varför är det bara i Burträsk som det är möjligt att göra Västerbottensost? Vilka är människorna bakom osten? Vad tycker man i Frankrike om Västerbottensost?
Receptet är hemligt och förvaras säkert i kassaskåp. Allt annat finns med i boken.
Prisma 9789151850511 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127133037
- Titel
- Texmex från grunden
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade – ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita. Boken innehåller ett sjuttiotal recept och går igenom texmexkökets grunder: så gör du egna tortillas, monterar bästa tacon, bankar ihop den perfekta guaccan, gör den hetaste chilisåsen, snickrar till en egen BBQ-smoker och så vidare.
Det är från USA:s gränsstater, snarare än direkt från Mexiko, som Jonas hämtar sin inspiration till den här boken. Som från Texas – med sin robusta texmexmat inspirerad av både sin södra granne men också från cowboykulturen med sina bönor, ostiga enchiladas och rökiga BBQ. Eller New Mexico med sitt rökiga, lyxiga och mer autentiskt mexikanska kök samt Kalifornien med sin fräscha, vällagade mexmat – så kallad fresh mex. Ofta gjord med fisk och skaldjur och alltid utan några som helst halvfabrikat så klart.
"Plötsligt händer det. Jag läser kokbok i sängen. Med halvöppen mun och blossande kinder."
Lotta Lundgren
"Årets kokbok."
Jan Gradvall, DI Weekend
"Jag älskar den här boken. Säger det igen: Jag älskar den här boken, Texmex från grunden av Jonas Cramby."
Kockfruns blogg, Mat & Vänner»Det kommer ut en kokbok om dagen och det är alltmer sällan jag efter läsningen går från ord till handling. Men här blir jag plötsligt sugen på att pröva på i stort sett allt.«
Svenska Dagbladet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 9789127133037 -
Azur : Mat från Sydeuropa, Mellanöstern och N...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2017. 157 sidor.
Nära nyskick. Lätta nötningar pärmhörn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127146891
- Titel
- Azur : Mat från Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika
- Författare
- Joel Åhlin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 278 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Barnsligt god."
TV4 Nyhetsmorgon
"Inspirationsmässigt så är boken guld."
Umeå Tidning
Medelhavsmat är inte bara en enda matkultur. Varje region längs Medelhavets kust har en egen identitet utifrån klimat, geografi, flora och fauna. Samtidigt har de olika folkens seder och bruk korsbefruktat varandra genom århundradena. I Azur - Mat från Medelhavet, Mellanöstern och Nordafrika gör kocken Joel Åhlin en personlig smakresa för att upptäcka både de lokala specialiteterna och de gemensamma nämnare som knyter i ihop Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika.
Intrycken är många; doften av kryddblandningen raz el Hanout från de brokiga gränderna utanför de hierarkiskt ledda stjärnköken i Marrakech, det kolgrillade lammet i Istanbul som äts med pitabröd doppat i den starka tomatröran ezme, den kryddiga spanska chorizon tillsammans med den grillade bläckfisken i katalanska hamnstaden Cadaques.
Joel Åhlin söker efter den röda tråden i matkulturerna och hittar en gemensam yrkesstolthet hos mathantverkarna, en naturlig inställning till hur och när man använder sina olika råvaror, och inte minst välsmakande och tydlig smaker.
Bokens 60-tal recept tar oss med på en resa med början i Frankrike och Spanien, fortsätter österut bortmot Grekland och Turkiet och hela vägen runt till Marocko. Släktskapen är många, som de franska kikärtspannkakorna socca och de italienska motsvarigheterna farinata, eller tzatiskin och dess turkiska namne caick. Tolkningar är personliga, men med ambitionen att få smakerna att förflytta oss från en plats till en annan.
Jag gillar när maten är så autentisk som möjligt och när smaken är så nära minnet av en plats som man kan komma.
Joel Åhlin
Joel Åhlin började intressera sig för mat redan som barn, utbildade sig till kock och har nu arbetat inom yrket i 16 år. 2016 öppnade han hyllade Agrikultur i Stockholm tillsammans med kockkollegan Filip Fastén. Tidigare har Joel bland annat varit kökschef på Linje 10 och kock på Le Rouge. Azur är Joels debut som kokboksförfattare.
Bildmaterialet är frestande.
Nya Wermlands-Tidningen
Recepten är autentiska, ofta med typiskt få ingredienser, och lättillgängligheten skapar lust att provlaga genast. Guldstjärna för personliga resefoton.
MatMagasinet
"Kocken Joel Åhlin gör här en personlig matresa för att upptäcka de lokala specialiteter och de gemensamma nämnare som knyter ihop Sydeuropa, Mellanöstern och Nordafrika. På sin väg har han hittat kikärtspannkaka, polenta, katalansk paprika och mandelsås, gyros, ricotta, den starka tomatröran ezme och många andra rätter. Det är bara att inspireras till matresor, vare sig det sker i det egna köket eller i andra länders kök."
Nya Kristinehamns-Posten
Joel Åhlin har gjort ett fantastiskt urval av rätter från de länder han tagit inspiration ifrån och det ska bli en fröjd att laga sig genom denna. Mig veterligen finns det ingen bok som denna på marknaden.
Umeå Tidning
"Boken är skriven av kocken Joel Åhlin och har en rimlig mängd ingredienser i varje recept."
Allt om Stockholm
Det är bara att inspireras till matresor, vare sig det sker i det egna köket eller i andra länders kök
Nya Kristinehamns-Posten
Ytterligare författare: Åhlin, Joel
Ytterligare fotografer: Nyman, Niklas
Ytterligare fotografer: Åhlin, Joel
Ytterligare designers: Kühlhorn, Lotta
Ytterligare designers: Kühlhorn, Fabian
Natur & Kultur Allmänlitteratur 9789127146891 -
Militär receptsamling - 45 klassiska recept f...
Häftad bok. 2021. 103 sidor.
Nyskick. Flexband (mjukplast)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188885494
- Titel
- Militär receptsamling - 45 klassiska recept från Försvarsmakten
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Språk
- Svenska
9789188885494 -
Min nordiska mat
Inbunden bok. Firma Kenneth Nars. 2011. 224 sidor.
Nära nyskick. Signerad av författaren
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789526757209
- Titel
- Min nordiska mat
- Författare
- Björklund, Michael
- Förlag
- Firma Kenneth Nars
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Halvfranskt
- Mått
- 200 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Michael Björklund kräver ingen introduktion i nordiska matsammanhang. Med rötterna på Åland har han sedan år 1997 varit ett bekant ansikte på kockscenerna i Norden. För den stora publiken i de nordiska länderna är han ett känt tv-ansikte i ett flertal populära matprogram, populär krögare och aktiv förespråkare för närproducerad god mat.
I sin första kokbok tar Michael Björklund oss med på en gastronomisk resa genom Norden, dess olika säsonger och unika råvaror. Vi rör oss mellan Åland, Helsingfors och Göteborg och bekantar oss med flera lokala specialiteter och de människor som förser oss med fina råvaror från hav, land och skog. Det blir bl.a. kräftning och jakt på Åland, skaldjursfiske i Bohuslän och möten med gamla kollegor i Göteborg och Helsingfors. Med pinfärska råvaror i korgen delar Michael med sig av sina recept som blivit lika stora favoriter i restaurangköket som på weekendmiddagar bland familj och vänner. Slå upp kokboken och följ med på en smakresa utan like med Michael Björklund!
www.michaelbjorklund.com
Distribution: Förlagssystem Finland AB Kustannustaito: http://www.kustannustaito.fi/
Firma Kenneth Nars 9789526757209 -
8 st. Smaker från hela världen ur Allt om Mat...
Inbunden bok. Bonnier tidskrifter. 2009. [samtliga böcker] 124 sidor.
Nära nyskick. Desserter 9789186187101, Italien ISBN 9789189346918, Due ISBN 9789186187071, Kina 9789186187019, vinter och jul ISBN 9789189346949, vår ISBN 9789186187088, U.S.A. ISBN 9789189346956 … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187095
- Titel
- Bakat : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Bonnier tidskrifter 9789186187095 -
Samisk matkultur : Sámij biebbmodábe Sámi bie...
Inbunden bok. Sameskolstyrelsen. 2017. 128 sidor.
Nära nyskick. Lätta hanteringsspår omslag, inlagan i nyskick. Tillägnan från författaren
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163782022
- Titel
- Samisk matkultur : Sámij biebbmodábe Sámi biebmovierru Saemien beapmoevuekie
- Författare
- Länta, AnnaKarin
- Förlag
- Sameskolstyrelsen
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 279 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Samisk matkultur är en introduktion av
samiska traditionella kunskaper, kunskaper
som har vandrat från generation till generation.
Den här boken är ett komplement till den
berättande kunskapsöverföringen och är framtagen
för att kunna användas som lärobok i
grundskolans hem- och konsumentkunskap,
historia och språkundervisning likväl som en
guide i samisk matkultur. Boken innehåller
recept anpassade för skolämnet hem- och
konsumentkunskap.
All text finns på svenska, lulesamiska, nordsamiska
och sydsamiska, allt samlat i ett band.
I läromedlet ingår också en lärarhandledning
(ISBN 978-91-637-8203-9) kopplad till LGR 11.
Lärarhandledningen är skriven på svenska och
innehåller kopieringsunderlag i form av arbetsblad
på svenska, lulesamiska, nordsamiska och
sydsamiska för år 1–6.
Sameskolstyrelsen 9789163782022 -
Kokbok för enastående
Inbunden bok. Norstedts. 1996. 64 sidor.
Mycket gott skick. Stort format 28,5x21,5 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119643025
- Titel
- Kokbok för enastående
- Författare
- Peter Boström
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 9789119643025 -
100 härliga hälsodrycker : Juicer, smoothies,...
Häftad bok. Ordalaget Bokförlag. 2006. 224 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189086920
- Titel
- 100 härliga hälsodrycker : Juicer, smoothies, soppor, teer och coolers
- Författare
- Sarah Ford
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 183 x 199 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 602 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känner du dig trött och hängig? Behöver du något uppiggande? Här hittar du nyttiga och goda recept för bättre hälsa och ny energi i en vackert illustrerad bok.
"Med denna receptbok som grund finns ingen anledning att slarva med sitt mat- och näringsintag. Ingredienser och råvaror och med få undantag färska frukter och grönsaker med högt innehåll av vitaminer, mineraler och enzymer... Enkla, tydliga recept med såväl näringsvärde och näringsfunktion tillsammans med ett dekorativt färgfotografi slår en överskådlig, övertygande, inspirerande och hälsomedveten knockout på de rådande snabbmatskedjorna" Bibliotekstjänst
Ordalaget Bokförlag 9789189086920 -
Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med...
Häftad bok. Kakao Förlag. Ny utgåva uppl. 2014. 187 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861934
- Titel
- Kombinera mat och vin : 15 kapitel om vin med matchande recept
- Författare
- Dolk, Jens
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här delar Jens Dolk generöst med sig av sin kunskap om vin och Liselotte Forslins utsökta recept är speciellt utformade för att smakmässigt matcha bokens druvor och viner. Du får konkreta tips på vilket vin som passar till vilken mat, vilka smaker vi ska leta efter för att lyckas och vilka vi ska undvika. Lär dig att förena maten du lagar med rätt vin och vi vågar lova nya fullträffar och fantastiska smakupplevelser. Med den här boken i din hand har du alla möjligheter att lyckas. Smaklig spis! Druvor och vintyper i boken, alla med matchande recept: - Sauvignon blanc - Riesling - Chenin blanc - Chardonnay - Grüner veltiner - Mousserande - Rosé - Pinot noir - Sangiovese - Tempranillo - Cabernet sauvignon - Syrah - Zinfandel - Vin och ost - Vin och dessert
Kakao Förlag Ny utgåva 9789185861934 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163909139
- Titel
- God grön jul – vegetariskt julbord
- Författare
- Olsson, Karin
- Förlag
- Prolog Mat & Media
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 88 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 248 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 430 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vegetarisk mat klarar sig utmärkt på egen hand. Den behöver inte härma och försöka bli ett nyttigt substitut till fisk- och kötträtter. Många delikata rätter låter sig inte ens göras utanför det vegetariska köket.
Men mat är inte bara något man stoppar i sig för att bli mätt eller ens äter bara för att det är gott. Ibland är det mer traditioner och umgänget som styr.
Då passar det bra att göra svenska julbordsklassiker som gubbröra, Janssons frestelse och värmlandskorv på vårt vegetariska vis.
Vi som gjort kokboken, Karin och Erik, är bara deltidsvegetarianer, vi äter sällan kött och fisk. Eftersom vi, till skillnad från riktiga vegetarianer, kan jämföra är våra recept till för både riktiga vegetarianer och för dem som bara vill dra ner på köttkonsumtionen. Varför äta en julkorv av kött när vår variant med cashewnötter är lika god? Och varför ha sill i sin Jansson när det som skapar rättens karaktär är de kryddor man gör ansjovis i?
När Karin stod i vårt kök och experimenterade fram gubbröran var det sista hon sade innan det var klart att det ?det här blir nog jätteäckligt?. Sen provsmakade vi och fast vi stod upp höll vi på att ramla av stolarna. Det smakade gubbröra! Tänk, vi som älskar ansjovis tyckte lika mycket om vår veganska gubbröra som den vi brukar göra av köpefisk och kokta hackade ägg.
Även den som inser att miljön inte klarar att det är kött i all mat kan laga klassisk julmat, som mormor lagade den.
Man behöver inte avstå från smaken av sill, sylta skinka, korv, lax och köttkorv bara för att man är vegetarian.
Prolog Mat & Media 9789163909139 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127169265
- Titel
- Koreanska grytor
- Författare
- Kyhlberg, Gustav
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 154 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 180 x 240 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets reseskildring i Årets svenska måltidslitteratur 2022.
Koreanska grytor är comfort food när den är som bäst. Det bubblar och fräser, och är uppskruvat med mycket chili, vitlök och hetta! Nästan alla måltider i Korea har inslag av gryta eller soppa vare sig det är en snabb kimchigryta med fläsk en vardagskväll eller en stor festlig kycklinggryta med nudlar för många att dela.
Gustav Kyhlberg är en svensk kock som under några års tid ägnade dagarna åt att äta sig runt på lokala restauranger i Seoul för att sedan på kvällarna provlaga sig fram hemma i sitt eget kök. Han köpte kokböcker, letade information på nätet och frågade ut matintresserade koreaner för att återskapa de unika smakern.
I den här boken presenterar han en ny värld av guk, tang och jjigae, totalt ett 40-tal recept på bland annat kimchichige (gryta med kimchi, sidfläsk och tofu), gamjatang (aromatisk potatis- och fläskgryta), maeun tang (fisksoppa med smak av ingefära) och dakgaejang (stark kycklingsoppa med böngroddar). Många av recepten går snabbt att laga och numera finns de flesta ingredienser i vanliga välsorterade matbutiker.
Eftersom ingen koreansk måltid är komplett utan banchan avslutas boken med ett gäng recept på kimchi och olika tillbehör. Du får även en genomgång av viktiga ingredienser, råvaror, redskap och utrustning som kan vara kul att använda när du lagar grytor i hemmaköket.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 9789127169265 -
Ateljé Tårtan
Inbunden bok. Borgholm : Kamras & Kamras. 2011. 197 sidor.
Mycket gott skick. Mörka skiftningar omslag, se bild. Inlagan i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163398254
- Titel
- Ateljé Tårtan
- Författare
- Kamras, Pernilla
- Förlag
- Borgholm : Kamras & Kamras
- Språk
- Svenska
Borgholm : Kamras & Kamras 9789163398254 -
Mat med tryck : snabbare, godare, nyttigare
Inbunden bok. Skipper Förlag. 2009. 228 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197795005
- Titel
- Mat med tryck : snabbare, godare, nyttigare
- Författare
- Anna Skipper - Olof Skipper
- Förlag
- Skipper Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 228 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 898 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gormetnytta i tryckkokare med Anna Skipper
Mat med tryck får pris som årets bästa måltidslitteratur!
Läs pressrelease
Få människor har på så kort tid påverkat och förändrat
svenskens matvanor som Anna Skipper.
Allt fler blir nu medvetna om att vi faktiskt blir
vad vi äter. Genom TV-programmet "Du är vad
du äter" har Anna lyft fram hur vi kan äta nyttigare
och samtidigt godare genom att lära oss mer
om Gormetnytta.
"Mat med tryck" är en inspirerande kokbok för
dig som är mån om matens näring och smak.
Boken lär dig att laga mat snabbare, godare och
nyttigare.
Alla recept i boken går givetvis att tillaga på
traditionellt sätt men Anna har valt att använda
tryckkokaren som är hennes favorithjälpreda i
köket. Med en tryckkokare kan du förenkla din
matlagning, förvandla långkok till kortkok, få ut
mer av råvarorna samt spara energi och tid.
Den passar lika bra på primusköket i båten eller på
campingsemestern, som i ett gourmetkök.
"Jag älskar mat! Att laga god mat är en njutning
som slår det mesta. I min värld ska matlagning
vara enkel, rolig och gå undan. Jag vill genom
enkla handgrepp förvandla tråkig nyttomat till
sinnlig Gormetnytta. Följ med mig på en lustfylld
matresa i bild och ord genom olika länder
och inspirerande matmöten. Njut av smaker och
dofter som berusar samtidigt som du ger kroppen
och sinnet den näring du så väl behöver."
Skipper Förlag 9789197795005 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 7316150105025
- Titel
- Vår smakresa genom Grekland och Cypern
- Författare
- Åsa Swanberg
- Förlag
- Fontana Food
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 277 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 952 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen att följa med på Maros och Frixos smakresa!
På Cypern och i Greklnad är maten och gemenskapen en mycket viktig del av livet. Man brukar säga att det ska vara enkelt att dela det goda!
Maro och Frixos Papadopoulou, grundare av Fontana, älskar grekisk matkultur och sedan 1978 förser de hela Sverige med sin barndoms råvaror och smaker - fetaost, olivolja, halloumi, oliver och mycket mer. De har också gjort en 7 000 kilometer lång smakresa i syfte att utforska den lokala och genuina matkonsten i olika delar av Grekland och på Cypern. En resa som har tagit dem tillbaka till sitt hemland Cypern och runt hela Grekland - Aten, Grevena, Halkidiki, Kalamata, Kreta, Lesvos, Olympos, Thessalia och Thessaloniki. På vägen har de mött och lagat mat med fantastiska, kunniga, matlagningspassionerade män och kvinnor, kockar, familjer, kvinnokooperativ - och som ett resultat av av alla dessa möten har de samlat på sig en unik receptskatt.
Här delar Maro och Frixos med sig av sina fina upplevelser och de unika recepten. Traditionell, cypriotisk och grekisk mat direkt från dem som gör den allra bäst.
Kali orexi! (Smaklig måltid)
Fontana Food 7316150105025 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186445201
- Titel
- BBQ : amerikansk barbecue, öl och bourbon
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stockholm : Grenadine
- Utgivningsår
- 2016
- Språk
- Svenska
Grenadine 9789186445201 -
Receptsamling för Omnia [en ugn på spisen]
Inbunden bok. Koala Marketing Company. 2011. 63 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163304934
- Titel
- Receptsamling för Omnia
- Författare
- Lundén, Göran
- Förlag
- Malmö : Koala Marketing Company
- Språk
- Svenska
Koala Marketing Company 9789163304934 -
Chicolat Passion, chocolat et paysage vallonn...
Inbunden bok. Idus Förlag. 2018. 139 sidor.
Nära nyskick. Parallelltext svenska franska. Stort format 28c22 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175777535
- Titel
- Chicolat : Passion, choklad & böljande landskap
- Författare
- Rydemalm, Sofia
- Förlag
- Idus Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 285 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med chokladentreprenören Sofia Rydemalm på en fantastisk inspirationsresa där hon hittar nya spännande smakkombinationer och idéer till recept. Sofia åker runt i Frankrike bland vinmakare och dryckesexperter och upplever såväl storslagna miljöer som smaksensationer.
På hemmaplan träffar hon bland andra stjärnkocken Mathias Dahlgren och folkkära Johanna Westman som delar med sig av sina tankar om smak och inte minst av sina favoritrecept!
Låt dig inspireras av passionerade personligheter, härliga chokladrecept och vackra bilder av fotograf Anna Huerta.
Sofia Rydemalm startade en chokladfabrik i Frankrike för drygt 15 år sedan. Nu bor hon i Paris och arbetar med choklad för både den franska och svenska marknaden. Hon har ett eget varumärke och tar löpande fram chokladsortiment åt andra. Dessutom utbildar hon sig till sommelier.
År 2016 gav Sofia ut boken CHICOLAT kärlek, choklad och saltstänkt hav.
Idus Förlag 9789175777535 -
Johan & Nyström : en berättelse om riktigt br...
Inbunden bok. Johan & Nyström. 2017. 228 sidor.
Mycket gott skick. Stort format 28,5x22 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKJohan & Nyström -
Soppa, bröd, röror & andra smårätter
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2021. 109 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155269593
- Titel
- Soppa, bröd, röror & andra smårätter
- Författare
- Kling, Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 447 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Soppa går snabbt, är lätt att laga och passar för alla tillfällen! Här bjuder Katarina Kling, som driver den populära matbloggen KlingsKitchen, på ett fyrtiotal läckra sopprecept, med såväl grönsaker som kyckling, kött och fisk. Vad sägs om en grekisk kikärtssoppa med olivfylld focaccia till festbuffén, en svalkande grön ärtsoppa en varm sommardag eller en festlig fisksoppa toppad med fänkålsaioli och smörstekta pilgrimsmusslor till helgen? Bokens smakrika smårätter, krämiga röror och fluffiga bröd gör det enkelt att kombinera egna menyer.
Bokförlaget Semic 9789155269593 -
Fisk är inga konstigheter : Version 2 från Sv...
Inbunden bok. Göteborg : Svensk Fisk. 2010. 152 sidor.
Mycket gott skick. Spiralband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163368462
- Titel
- Fisk är inga konstigheter : Version 2 från Svensk Fisk
- Författare
- Thorsén, Agneta - Svensk fisk
- Förlag
- Göteborg : Svensk Fisk
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Göteborg : Svensk Fisk 9789163368462 -
Ostron : en kulinarisk resa i tid och rum
Inbunden bok. B Wahlströms. 2006. 144 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333408
- Titel
- Ostron : en kulinarisk resa i tid och rum
- Författare
- Lars Hansare - Jane Hansare
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 239 x 238 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 9789132333408 -
Svampkokboken : enkelt och gott till vardag o...
Inbunden bok. Norstedts. 2012. 139 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113037523
- Titel
- Svampkokboken : enkelt och gott till vardag och fest
- Författare
- Holmberg, Ingrid
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 193 x 193 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 512 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svampplockning är en mycket uppskattad och populär hobby bland oss nordbor. Varje svampsäsong lockas vi till skogen med näsan i marken och korgen dinglande på armen, antingen för att vi väljer att njuta av tystnaden i vår ensamhet eller som tillfälle till en familjeutflykt.
Men vad gör vi sedan med våra korgar fulla av svamp, när förra säsongens torkade svampar fortfarande trängs i glasburkar i skafferiet? Vi behöver råd och inspiration för att laga svamp, och här är boken som alla svampälskare längtar efter!
2001 gav Norstedts ut Svampkokboken av svamparnas mästare, Pelle Holmberg, tillsammans med sin fru Ingrid och deras goda vän och kock Dieter Endom. Boken blev en storsäljare och nu släpps den i en reviderad upplaga där mer än hälften av recepten är nya och samtliga bilder omtagna av Susanne Hallman, fotografen till Lax, till vardag och lyx. Svamp är en delikatess, en smakförhöjare utan dess like! Som tilltugg, förrätt eller huvudrätt, till fisk, kött eller fågel - här är boken som i ett femtiotal recept visar oss vägen till både klasiska och nytänkande rätter med både vilda svampar och köpesvamp som grund. Du får lära dig hur olika svampar passar bäst med varandra eller med olika tillbehör. Att svamp dessutom är hälsosam, fiberrik, och fri från både socker och kolhydrater gör den till den perfekta ingrediensen i alla moderna kök. En grundkurs i rensning, frysning och torkning tillkommer på köpet.
Norstedts 9789113037523 -
Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga kor...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2013. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134102
- Titel
- Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela världen
- Författare
- Akkoc, Kerim
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är nästan så att man är frestad att utropa ”äntligen!” på känt Nobel-manér, när Taylors & Jones korvbok nu blivit verklighet.
Fastfood Magazine
Det är ett smart grepp att inleda någon i frestelse. Rakt in i den. Och det är precis vad Taylor & Jones gör i sin korvbok.
Västerviks-Tidningen
I Taylors & Jones Korvbok finns recept på hur du tillverkar drygt 40 av deras godaste korvar, t ex Italian Style Pork, Lamb Merguez, Beef and Garlic och Cumberland Style Pork. Utöver dessa finns ett 50-tal middagsrecept där korven spelar huvudrollen och du väljer själv om du använder egengjord eller köpt korv. Recept på goda tillbehör som senap, korvbröd, potatissallader och coleslaw finns också.
Du får en genomgång av det du behöver veta för att tillverka korv för hemmabruk, t ex vilken utrustning du behöver, malningsgrad, tips på olika smaksättningar, förvaring och hållbarhet. Allt varvat med personliga anekdoter om hur de olika korvrecepten kom till och om andra intressanta korvmöten.
Gareth Jones: ”Jag har bott här under större delen av mitt vuxna liv. Jag rör mig mer i svenska kretsar än i brittiska. Ändå lyckades jag trilla över något så brittiskt som korvtillverkning. Och då menar jag inte vilken korv som helst, utan något som är snudd på urbrittiskt – riktig handgjord korv. Bangers. Med kryddor som varje britt skulle välkomna med ett leende.”
Gareth Jones kommer från Mumbles utanför Swansea i södra Wales och har arbetat som kock i olika delar av världen.
David Taylor, slaktare från Moira utanför Belfast i Nordirland. David började arbeta som slaktare redan vid 15 års ålder.
Kerim Akkoc, idésprutan från Hägersten i Stockholm. Utbildad kock med 20 års erfarenhet i yrket.
Gareth, David och Kerim är Taylors & Jones. Till sin hjälp i boken har de haft Herman Rasmuson - kock, entreprenör och uppfinnare till bl a GarlicCard.
Utsedd till Årets Speciallitteratur Råvara 2013 av Måltidsakademien. Juryns motivering:
"Passionen för korv i alla former och smaker präglar denna kokbok. Dessa skarpskurna korvprofiler manar till tillverkning av korv och korvrätter i hemmet och inspirerar till hantverk, som lyfter korven in i finrummet."
Att stoppa egen korv har sällan känts så lockande. Matentusiasterna Taylor och Jones har gett korven huvudrollen och skapat ett nytt smakspektrum, med inspiration från länder världen över.
Caroline Elfving, Books & Dreams
Förutom läckra recept på både korvar och tillbehör får vi bland annat lära oss om utrustning, malningsgrad och hållbarhet.
Ica-Kuriren
Natur & Kultur Allmänlitteratur 9789127134102 -
Simply Swedish : flavours for every season
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2014. 124 sidor.
Mycket gott skick. En del hanteringsspår omslagets baksida (mörka fläckar), inlagan i mycket bra skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861873
- Titel
- Simply Swedish : flavours for every season
- Författare
- Landgren, Margareta Schildt
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 209 x 228 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Lingon, fläder, rabarber och pepparrot svenska smaker som många av oss har ett alldeles speciellt förhållande till. Med grund i svenska smaker och råvaror har Margareta Schildt-Landgren och Christina Uhlin gjort en fantastiskt vacker bok. Här hittar du allt från kanelbullar och knäckebröd till dillkött, pressgurka och gravad lax. Och förutom våra älskade klassiker bjuder Margareta Schildt-Landgren på bland annat rencarpaccio, havtornstryffel och spetskålsdolmar med lammfärs. Att använda våra svenska råvaror och vara varsam med smakerna ger fantastiska resultat. Genom att gå tillbaka till att laga mat i säsong och ta vara på de råvaror som för stunden finns att tillgå kommer vi tillbaka till de genuina och rustika smakerna. Och är snälla mot miljön på samma gång. Den här boken är en perfekt present till varje utlandssvensk, given som gåva till utländska kunder och samarbetspartners och en guldgruva för den som vill lära sig mer om traditionellt svensk matlagning. Boken finns på både engelska och svenska. Margareta Schildt-Landgren har skrivit en rad kokböcker genom åren, bland andra Vänner, vin och mat och Lagom svenskt på Kakao förlag. -------- Ever dreamt of discovering the exotic, earthy flavours of a pine-filled forest or the luscious native fruits of a sun-kissed orchard? Well now you can, and the answer is Simply Swedish! Join award-winning cookery writer, Margareta Schildt Landgren as she guides us through the seasonal culinary delights of Sweden inspired by its rich and varied natural animal life and vegetation. Learn to use exciting ingredients such as reindeer and black salsify or try your hand at baking the best-ever cinnamon buns. With Margareta s easy-to follow recipes, you can t go wrong!
Kakao Förlag 9789185861873 -
Servering och dryckeskunskap : en handbok
Inbunden bok. Studentlitteratur AB. 2 [omarb.] uppl. 2006. 269 sidor.
Nyskick. Stort format 28x20 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144038483
- Titel
- Servering och dryckeskunskap : en handbok
- Författare
- Bokstad, Larry
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2006
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1027 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Servering och dryckeskunskap förmedlar den kunskap som krävs för en perfekt genomförd måltid i rätt miljö på en restaurang – kunskap om kundens önskemål, om detaljerna, om helheten …
Här lär eleverna steg för steg serveringens konst, hur de ska lägga på dukar, bryta servetter till festmåltider, duka och servera specialrätter, flambera biffar och tranchera fågel, blanda drinkar och dekantera vin, och på ett trevligt och effektivt sätt ta betalt.
I denna mycket omarbetade upplaga finns nyskrivna avsnitt om bl.a. tematiska uppdukningar, brunch, tapas, sushi, catering, den nya kaffekulturen och nya vin- och öltrender samt en ordlista över de vanligaste restaurangorden på fem språk.
Servering och dryckeskunskap vänder sig till hotell- och restaurangprogrammet och motsvarande utbildningsformer. Den är även en utmärkt handbok för alla restauranger.
Studentlitteratur AB 2 [omarb.] 9789144038483 -
Rikare liv med bättre mat : om måltider för ä...
Häftad bok. GML-förlag. 2019. 83 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188851420
- Titel
- Rikare liv med bättre mat
- Författare
- Kindblom, Leif
- Förlag
- GML-förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 83 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm
- Vikt
- 190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jag har alltid varit intresserad av mat och matlagning, av måltider och recept och dessutom kultur och historia kring mat. Äldrefrågor är viktiga och nu har äldrefrågor och måltider kommit i fokus både för min egen del och som samhällsfråga med näring och undernäring men också för att måltider ska bli angenäma för äldre och medverka till ett rikare liv.
Nyttig läsning och smaklig måltid önskar
Leif Kindblom
GML-förlag 9789188851420 -
Klassiska julkakor utan ägg och mjölk
Inbunden bok. Kakafoni. 2012. 107 sidor.
Mycket gott skick. Främre försättsblad hörnet rivet, för övrigt i utmärkt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186887131
- Titel
- Författare
- Karolina Tegelaar
- Förlag
- Kakafoni
- Utgivningsår
- 2012
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 170 x 250 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Unik kakbok innehållande över 90 recept helt utan ägg och mjölkprodukter. Bakverk som knäck, kola, munkar, klenäter, pepparkakor, sockerkakor, mjuka pepparkakor, muffins, vetebröd, tårtor, desserter m.m. fyller boken. Kakorna är inga torra kopior, de är saftiga och luftiga. Författaren strävar inte endast att efterlikna utan överträffa de klassiska bakverken.
Recepten är framtagna med en forskares metodiska disciplin, men är samtidigt enkla med naturliga ingredienser som finns tillgängliga i dagligvaruhandeln.
Detta är sjunde boken i en serie med kakböcker utan ägg och mjölk. Passa på att vara med från första början, kakrevolutionen börjar nu.
Kakafoni 9789186887131 -
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2016. 218 sidor.
Mycket gott skick. Lätta nötningar på omslagets kanter. inlagan i utmärkt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 9789127148154 -
Spiralize it! [Läckra rätter med svarvade grö...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2017. 112 sidor.
Mycket gott skick. "Hej då pasta, kalorier och kolhydrater, hej kalorifattiga och nyttiga läckerheter."
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176178652
- Titel
- Spiralize it!
- Författare
- Wiedemann, Christina
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 225 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enkelt, gott och hälsosamt!
Med en grönsakssvarv kan du enkelt och snabbt förnya och utöka din vegetariska repertoar. Det går nästan larvigt lätt att fixa maten med en svarv och söker man ett smidigt sätt att byta ut kolhydraterna mot grönt, så är svarven ett oumbärligt verktyg.
Med en grönsakssvarv gör du snabbt nudlar och spaghetti av både frukt och grönsaker. Men du kan göra mycket mer än bara grönsaksspaghetti. I den här boken får du en mängd recept på varma och kalla rätter som soppor, tillbehör, sallader, grytor m.m. Även om tyngdpunkten ligger på vegetariskt så finns här även recept som innehåller kött.
Den här boken ser till att du får ut allt och lite till av naturens gröna skafferi!
Tukan Förlag 9789176178652
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn