-
Food Noir : mat mord och myter
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 160 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127098299
- Titel
- Food Noir : mat mord och myter
- Författare
- Mons Kallentoft
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 12 x 200 mm Ryggbredd 153 mm
- Vikt
- 286 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Food Noir är en provocerande resa rakt in i frosseriets mörker. Genom en samling reportage undersöker författaren vår samtids fascination för mat och dryck. Vi får möta stjärnkockarna i Baskien vars liv ständigt är i riskzonen, vi besöker svenska matmecenater vars största intresse är den fulländade måltiden och vi får följa med på en spännande jakt efter den perfekta tryffeln. Med Mons Kallentoft som kunnig och road ciceron leds läsaren in i en värld av exklusivt ätande och drickande. Sökandet efter den stora matupplevelsen är något som allt fler ägnar sig åt, ibland med dödligt resultat
Natur & Kultur 1 9789127098299 -
En sockerbagare här bor i staden : om bröd oc...
Häftad bok. Malmö : Ed. Erikson. 1995. 261 sidor.
Gott skick. Författardedikation!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188184085
- Titel
- En sockerbagare här bor i staden : om bröd och bakverk, mästare och gesäller
- Författare
- Widell, Carl-Bertil - Widell, Carl Bertil
- Förlag
- Malmö : Ed. Erikson
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Malmö : Ed. Erikson 9789188184085 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137051697
- Titel
- Menu ny uppl
- Författare
- Wretman, Tore - Svalander, Yngve
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1972
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137051697 -
Smörgåsbordet
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 125 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137134130
- Titel
- Smörgåsbordet
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smörgåsbordet vår nationalstolthetDet svenska smörgåsbordet är i dag känt över stora delar av världen och det är tack vare dess främste ambassadör Tore Wretman. Han skapade Operakällarens dignande bord vars rykte har nått vida utanför landet. Jorden runt dukade han upp sill, strömming, lax och köttbullar och gjorde dessa delikatesser världsberömda. Här delar han med sig av sina 130 bästa recept på alla smörgåsbordets klassiker, fördelade på fem turer, och ett speciellt avsnitt om julbordet.Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken i alla dess former: rökt, gravad, rimmad och inkokt. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och kallskuret. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och omelett. Och så kommer avrundningen med friska och söta rätter fruktsallad och tårtor som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta.Hur gör man då när man står inför ett så här rikligt smörgåsbord som är både vackert och varierat i färg och doftar helt förföriskt? Den första och allra viktigaste regeln är att man ska ta god tid på sig, för detta är ingenting man hastar igenom. Till smörgåsbordet ska man gå många vändor och man byter tallrik då och då. Minst fem turer, gärna sex eller fler, bör det bli innan måltiden är över. Och för att njuta fullt ut av alla läckerheter bör man inte överlasta sin tallrik och blanda utan urskillning.Denna vackra och efterlängtade nyutgåva av Smörgåsbordet är suveränt illustrerad av Stina Wirsén.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk klassisk mat, var den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har utbildat många lysande kockar och han höjde statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper. Bland hans kokböcker märks förutom Smörgåsbordet även Svensk husmanskost och Menu. Han har dessutom skrivit två memoarböcker, Mat & Minnen och Om den ärbara vällusten, som innehåller inte bara hans livs historia på restauranger runt om i världen och i Stockholm utan även många recept.
Bokförlaget Forum 9789137134130 -
Pasta Nostra : en svensk italienares mest äls...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2008. 124 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861088
- Titel
- Pasta Nostra : en svensk italienares mest älskade
- Författare
- Malmros Manfrinato, Louise
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 627 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett måste för alla pastaälskare! Och vem är inte det? Vi är många som äter pasta flera gånger i veckan och här delar en matglad italienare generöst med sig av sina recept. Snabbt, gott, nyttigt och enkelt.
Pasta är perfekt för vardagskvällar och festmiddagar. Du lagar snabbt och lätt goda och spännande rätter som lockar fram känslan av olivlundar, italiensk kvällssol och Medelhav.
Lär dig laga Bolognese och Carbonara som en italienare och hitta nya favoriter som Puttanesca, Arribiata och Penne alla Norma. Våga dig på att göra egen pasta, det är lättare än du tror! Recepten kompletteras med nyttiga näringsfakta och en guide i mat-italienska.
Pasta Nostra bjuder på 19 vegetariska recept, 4 med fisk och skaldjur och 11 med kött.
Precis den gnista som behövs för en nytändning i köket!
Buon appetito!
Pressröster om Pasta Nostra:
De olika recepten har det gemensamt att de alla är lätta att förstå och att de är komponerade av ingredienser som är enkla att införskaffa och som därtill är tämligen billiga att köpa.
Erika Storme Martinger, BTJ
Pasta Nostra är både innehållsrik och vacker, full med inspirerande recept.
Allers tidning
Recepten är enkla och okomplicerade med råvaran i fokus precis som italiensk mat är på riktigt.
Elle Mat & Vin
Kakao Förlag 9789185861088 -
Fattig student : 20 veckomenyer under 250 kro...
Inbunden bok. Strawberry Förlag. 1 uppl. 2019. 190 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189057111
- Titel
- Fattig student : 20 veckomenyer under 250 kronor
- Författare
- Thorsen, Karen Elene
- Förlag
- Strawberry Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 154 x 218 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna roliga och användbara kokbok hittar du 20 av de bästa veckomenyerna från den norska försäljningssuccén och instagramkontot fattigstudent. Ingen av menyerna kostar över 250 kronor, och innehåller allt du behöver för en balanserad kosthållning. Dessutom innehåller boken inköpslistor med billiga basvaror, tips för att undvika matsvinn och massor av andra råd för dig som vill vara både ekonomisk och mätt och belåtenKaren Elene Thorsen, född 1998, studerar livsstil och folkhälsa på universitetet i Oslo. Hon bjuder dagligen sina instagramföljare på råd, tips och inspiration på varierande och näringsrik kost. Fattig student är Karens första bok och gick rakt in på förstaplatsen på bästsäljarlistan i Norge och har på kort tid sålt över 50 000 exemplar.
Strawberry Förlag 1 9789189057111 -
4 veckors keto : den kompletta ketoboken med...
Inbunden bok. Legind A/S. 2020. 184 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788771559873
- Titel
- 4 veckors keto : den kompletta ketoboken med fakta, bra råd och mer än 100 recept
- Författare
- Butterworth, Lisa
- Förlag
- Legind A/S
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 226 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 663 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 4 veckors keto gör det lätt att börja med ketodieten.
Boken innehåller allt man behöver veta och ta hänsyn till när man inleder dieten, samt detaljerade matscheman med recept och inköpslistor för samtliga måltider de första 28 dagarna. Vid varje recept finns detaljerad information om näringsinnehåll.
Legind A/S 9788771559873 -
Kål
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2015. 118 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178434800
- Titel
- Kål
- Författare
- Nilsson, Ingar
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 238 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 518 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kålen upplever en renässans. Från att ha varit förpassad till pizzasallad och råkost har den blivit högsta mode bland både restaurangkockar och hemmamatlagare. Grönkål wokas och strimlas i sallader, brysselkål friteras och steks och asiatiska sorter som kailaan och pak choi finns numera i grönsaksdisken.
Kålen är ingen nymodighet. Den har följt människan i olika former och på olika ställen i världen sedan stenåldern. Kålen bildar ätliga rötter, blad, huvuden, stjälkar och blomknoppar, som hos broccolin och blomkålen. Den är hälsosam och full av vitaminer.
Boken Kål berättar den fascinerande historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och inte minst tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till sallader och givetvis våra klassiska kåldolmar.
"Det är en riktigt intressant och fin genomgång av kålens väg till våra matbord som ger ett sammanhang till de recept som sedan följer. Helt rätt i tiden!" BTJ
"Kålen gör comeback!" Magasinet Skåne
"Inspirerar till matlagning och historiekunskap om denna användbara grönsak." Eskilstuna Kuriren
Bokförlaget Arena 1 9789178434800 -
Malmö cooking : min stad - vår mat
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2017. 167 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113075129
- Titel
- Malmö cooking : min stad - vår mat
- Författare
- Qvarnström, Titti
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 233 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 723 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stjärnkocken Titti Qvarnström är vår ciceron i Malmö, staden som har tagit sig upp på den gastronomiska världskartan. Hon låter oss möta krafterna i den unga matstaden och ger oss en urban matupplevelse med egna recept inspirerade av berättelser från stadens mataktörer.
Vi besöker ett svamplaboratorium, fermenterar med Surtanten, träffar skånska vinodlare, en dessertmästare, marmeladkokerskan som tar hand om villaträdgårdarnas överblivna frukt, grönsaksodlaren med öga för det udda och många fler. Tillsammans med Titti plockar vi vilda örter i staden, besöker fiskehoddorna vid slottet och handlar på marknaden på Möllevångstorget med mat från världens alla hörn.
Norstedts 1 9789113075129 -
Grillkompisar : Grillat, tillbehör, sallader...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2015. 123 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187795039
- Titel
- Grillkompisar
- Författare
- Ankarloo, Mette
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En oumbärlig handbok för en lyckad grillkväll! Enkla, goda och smakrika grillrecept i Mettes stil. Huvudråvarorna du grillar - kött, fisk, grönsaker - kompletteras med olika tillbehör. Du får tips på vilka tillbehör som bäst kombineras med olika huvudråvaror, massor av recept på goda sallader, såser och marinader och dessutom tips på kombinationer och menyer utifrån bokens recept: snabba spontanfesten, stora buffén, grillkvällen med nära och kära ...
Enkelt, smidigt och smarta lösningar alla kan lyckas vid grillen!
Mette Ankarloo har skrivit ett antal kokböcker bla Superenkelt och Bröd Hemma. Hennes specialitet är att göra enkla, lättlagade recept som smakar gott.
Kakao Förlag 1 9789187795039 -
Glöd med Björn Frantzén : grillen, smaken, öl...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2020. 159 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178871049
- Titel
- Glöd med Björn Frantzén : grillen, smaken, ölen
- Författare
- Frantzén, Björn
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 198 x 254 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 624 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gillar du nytänk med råvaran och smakerna i fokus ska du hänga runt grillen hos krögaren Björn Frantzén. Här får du lära dig att med olika svårighetsgrad grilla kött, fågel, fisk, grönt och varma efterrätter och dessutom hur du gör perfekt pommes frites och majonnäs. Och till varje rätt får du förslag på den bästa ölen att servera till. Smakerna studsar upp ur sidorna och inspirerar till att sätta igång! Här doftar tryffel, citron, vitlök, chili, kardemumma, mynta och vanilj. På grillen ligger kött som lammstek, hamburgare, kyckling, anka och köttfärslimpa, men också fisk och skaldjur i form av torsk, seabream, makrill, pilgrimsmusslor och hummer. På det gröna temat grillas fänkål, sparris, morötter, svamp, rödbetor och mer därtill. Och självklart tar även efterrätterna vägen via grillen, så här serveras rabarber, ananas, äpplen, fikon och mycket mer. Boken är dessutom pepprad med proffsiga tips från kocken – från och med nu behöver du aldrig mer misslyckas med fisk som går sönder på gallret. Så greppa ölen, tänd grillen och ät riktigt gott!
Bonnier Fakta 9789178871049 -
Honung
Inbunden bok. Stockholm : Natur och kultur. 1985. 175 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Prislapp på baksidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127014893
- Titel
- Honung
- Författare
- Crane, Eva - Fries, Ingemar - Roos, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Natur och kultur
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Natur och kultur 9789127014893 -
Med en Gammeldansk bland brännvin & sill
Inbunden bok. GDV Förlag AB. 1 uppl. 2000. 207 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163144867
- Titel
- Med en Gammeldansk bland brännvin & sill
- Författare
- Ove Agrelin - K Arne Blom
- Förlag
- GDV Förlag AB
- Utgivningsår
- 2003
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med en Gammeldansk bland brännvin & sill. Linnetrådsbunden, 265x235 mm. 208 sidor med ca 300 färgbilder.
Du bjuds med på en lättsamt hållen kulturhistorisk resa i Norden. En spännande färd i tid och rum, ofta fylld av dramatik i den geografi som gärna benämns Brännvinsbältet. Du får stifta bekantskap med många starka personligheter men också med två nästan oskiljaktiga bröder i den nordiska måltidskulturen - brännvin och sill i alla dess olika skepnader. Ett sjuttiotal frestande sillrecept från Skånska Sillaacaademien avrundar utgåvan.
GDV Förlag AB 1 9163144867 -
Edin Dzemat
Inbunden bok. Kosta Förlag. 1 uppl. 2013. 107 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotryggband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198030112
- Titel
- Edin Dzemat
- Författare
- Edin Dzemat
- Förlag
- Kosta Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 232 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 656 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär känna Edin Dzemat, fine dining-kock.
Han är köksmästare och VD på Linnéa Art Restaurant, han är medlem av Svenska Kocklandslaget, han blev förärad utmärkelsen Årets Werner 2013. Men framför allt, han lagar genialiskt god mat!
Följ med Edin när han lotsar dig mellan några av sina bästa smaker, tävlingsrecept, signaturrätter och lär dig laga en alldeles vansinning variant på råbiff från Linnéa Art Restaurant.
Kosta Förlag 1 9789198030112 -
Happy food 2.0 : Om hur måltiden och lyckan h...
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 1 uppl. 2018. 249 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188745040
- Titel
- Happy food 2.0: Om hur måltiden och lyckan hör ihop
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mitt tips till alla som vill boosta sin hälsa, läs! Helhetsbetyg: 5.
Bibliotekstjänst om Happy foodI HAPPY FOOD 2.0 fortsätter Niklas Ekstedt och Henrik Ennart att aptitligt presentera den nyaste forskningen inom mat och lycka.Det har redan kommit ytterligare forskning som stöder de rön som Ennart och Ekstedt presenterade i HAPPY FOOD. I uppföljaren presenteras även ett vidare grepp om matens koppling till lycka, där olika aspekter av måltiden som helhet tas upp. Visste du att familjemåltiden faktiskt är en preventiv åtgärd mot brottslighet? Att olika råvaror passar bättre vid olika tider på dygnet? Eller att det verkar som att vi bör uppvärdera vår syn på vetet?Boken bjuder på nya djupdykningar inom superråvaror och ännu fler lyckorecept som får munnen att vattnas och endorfinerna att jubla! Snabba vardagsrätter för barnfamiljen, trerättersmenyer för helgen och allt däremellan.
Bookmark Förlag 1 9789188745040 -
Heddis Hemligheter : tips och läckra rätter f...
Inbunden bok. Baskerville förlag. 1 uppl. 2007. 147 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197392532
- Titel
- Heddis Hemligheter : tips och läckra rätter för vardag och fest
- Författare
- Böckman, Heddi
- Förlag
- Baskerville förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 147 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 340 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1200 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det sägs att människan äter sin mat 3 gånger: med ögonen, med näsan och med munnen. Det finns en fjärde komponent: den konstnärliga, själens stimulans. Den stimuleras av det oväntade och förvånande. Tillbehören spelar stor roll om man vill förvandla måltiden till en upptäcktaresa. Här finns också hemligheter i form av praktisk tips. Följ med i konstnärsfamiljen Böckmans kulinariska äventyr!
Baskerville förlag 1 9789197392532 -
Soppa med tillbehör
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2013. 99 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174611977
- Titel
- Soppa med tillbehör
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 99 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss ser soppa som alltför tråkig och enkel mat, och skulle inte kunna tänka sig att servera en soppa på en finare middag. Det vill jag ändra på nu! Få maträtter är så lätt- och snabblagade som soppor. Att de dessutom oftast är både nyttiga och vänliga mot plånboken är ju ytterligare anledning till att börja laga soppa. Och tråkig mat? Nej då, en soppa kan vara både vacker och elegant. Hemligheten ligger i att förädla den och sedan servera den med ett spännande tillbehör. Ett bra recept och en rejäl stavmixer är det som behövs.
En soppa kan serveras på flera vis. En rejälare portion ger en god och mättande huvudrätt i sällskap med ett gott bröd och en god ost. En nättare portion serverad i ett vackert glas, en kopp eller mindre skål, med fina tillbehör som till exempel färska räkor eller ugnstorkad parmaskinka, blir lätt till en elegant och uppskattad förrätt.
Här i min bok, Soppa med tillbehör, finns ett 40-tal recept till goda soppor för alla tillfällen och årstider allt från den enkla tomatsoppan till den exklusivare jordärtskockssoppan, den efterlängtade nässelsoppan och den matiga köttsoppan.
Till samtliga soppor föreslår jag också ett lockande tillbehör. Vad sägs till exempel om ugnsrostade tomater, riven mozzarella, halstrade pilgrimsmusslor, pocherat ägg, rostad vitlök, knaperstekt bacon eller ett rustikt och saftigt hembakat bröd?
Goda råd bjuder jag också på liksom en romantisk tråd med vackra ting som hör soppa till. Så, jag är alldeles säker på att ni från och med nu kommer att älska att laga och servera er soppa!
MONIKA AHLBERG startade på 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Med praktverket Monikas vardagsmat, som utkom hösten 2012, vann hon SM i kategorin Vardagsmåltider med Måltidsakademiens motivering: "En vackert iscensatt och redigt receptsatt handledning i att höja nivån på sin vardagsmat. Med några enkla handgrepp - och en nypa kärlek - blir allt definitivt godare." Monika syns och hörs regelbundet i media och håller föredrag och kurser. Hon har även vunnit utmärkelser från Gourmand World Cookbook Awards.
Lind & Co 1 9789174611977 -
Mat för dig som tränar
Häftad bok. Norstedts. 2 uppl. 2014. 192 sidor.
Mycket gott skick. Danskt band.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113063980
- Titel
- Mat för dig som tränar
- Författare
- Porsman Reimhult, Camilla
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 155 x 190 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 397 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig anpassa en näringstät kost efter dina träningsmål, oavsett om det är att springa ett maraton, bygga muskler eller gå ner i vikt. Boken vänder sig till dig som tränar och som med kostens hjälp vill uppnå bästa möjliga resultat.
Det har på senare år växt fram en djungel av böcker om hur du ska äta för att hålla dig frisk, smal och vältränad: 5:2, GI, LCHF, stenålderskost med mera. Men egentligen behöver det inte vara så komplicerat. Mat för dig som tränar, som nu kommer i en nyutgåva i ett smidigt format, och tar fasta på väletablerade fakta inom näringsfysiologi. Här presenteras recept, matfilosofi och näringslära på ett nytt och lustfyllt sätt. Läsaren får konkreta menyer och praktiska inköpslistor och tips för lunchlådor, samtidigt som en unik modell för portions- och näringsberäkning gör boken mycket användarvänlig.
Ett 90-tal recept fördelas jämnt under proteiner, grönsaker, kolhydrater och smaksättningar. Inom kapitlen är de organiserade efter råvaror och utgår från vad som finns i vanliga mataffärer, även om inspirationen och smakerna kommer från hela världen. Alla recept kan kombineras. Rätterna har lågt till medelhögt GI, ger hälsosamma fetter och är näringstäta (det vill säga rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter men utan tomma kalorier). Vid varje recept visas en tabell med portionsstorlek för respektive behov och portionens kalorimängd, GI-värde, protein-, fett-, kolhydrat- och fiberinnehåll. Förutom recepten finns kapitel om måltidsplanering och en utförlig näringslära. Presentationen är pedagogisk och personlig - feelgood snarare än pekpinnar. Ledorden är gott, enkelt, prisvärt och nyttigt!
Norstedts 2 9789113063980 -
Opera & bakverk
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 141 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176610077
- Titel
- Opera & bakverk
- Författare
- Rickard Söderberg
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 290 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 902 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillsammans med tenoren Rickard Söderberg kikar vi in bakom kulisserna och får en unik inblick i operans magiska värld. Men Rickard är inte bara känd för sina arior han är även en mästare på att baka.
Här bjuder den karismatiske tenoren på såväl härliga bakverk som berättelser från livet på de stora operascenerna. Rickards Toscakaka inspireras av Puccinis diva med samma namn. Rosengrädde, vaniljhjärtan och lavendelkräm ackompanjerar hans många erfarenheter från de mytomspunna operatiljorna. En intensivt inspirerande och annorlunda bakbok som garanterat inte håller sig inom ramarna!
Massolit Förlag 1 9789176610077 -
Matdax : kokbok för jäktade småbarnsföräldrar
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2007. 120 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465262
- Titel
- Matdax : kokbok för jäktade småbarnsföräldrar
- Författare
- Lindhe, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 262 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En användbar och inspirerande bok för föräldrar som fastnat i fiskpinne- och korvträsket och gärna vill försöka ha hemlagad mat på bordet... Boken är verkligen ett bra tillskott till genren kokböcker för barnfamiljen!" (Bibliotekstjänst)
Här kommer en bok fylld med nya favoriträtter för barnfamiljen! Eller vad sägs om Tittut fisk, Sjörövarkyckling, Tusen-och-en- natt-biffar och Cowboy- & indianplättar?
Recepten är roliga, enkla och nyttiga samtliga granskade av en dietist. Beroende på hur bekväm man känner sig i köket, finns beskrivningar för både den vane och den ovane kocken, där den ovane får mer utförliga förklaringar. Alla recept går snabbt att laga och ingredienserna är få, vilket i sin tur innebär att även den jäktade föräldern nu kan laga god och nyttig mat till barnen utan besvär.
Boken är rikt illustrerad med färgbilder. Förutom smarriga recept får vi tips på hur man skapar matlust och ordning och reda, men också en snabbkurs i näringslära. Matdax är perfekt för alla föräldrar som känner att matlagningen blivit slentrianmässig, och söker nya, goda smaker utan något krångel här finns något för alla, stora som små!
Annika Lindhe arbetar i Halmstad för att främja bra matvanor. Hon har själv barn och har saknat en kokbok anpassad för familjer i farten.
Ordalaget Bokförlag 9789185465262 -
Gott till grillat : såser, röror, sideorders
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2016. 124 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155262693
- Titel
- Gott till grillat
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 659 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är grillboken med sommarens absoluta essentials till dina burgare, biffar, korvar, grillspett … När man valt sitt kött, sin fisk, sina skaldjur eller korvar och smaksatt med marinader, rubs eller glazes återstår det som verkligen sätter extra smak på grillmiddagarna: alla fantastiska side dishes.Lena Söderström har samlat recept och favoritsmaker och bjuder på tillbehör som helt enkelt är sweet and juicy, milda och starka, kryddiga och örtiga! Eller vad sägs om chimichurri sauce, garlicky salsa verde, jerk marinade, zingy steak sauce, smoked paprika rub, herb salt & peppar rub, sweet corn med chipotle butter, baked feta cheese, labneh och sumac sauce …Här finns också gott om hamburgerbröd, tortillabröd och flatbreads, recept på sallader, pickles och slaws, dressingar, såser och majonnäser, röror, aromsmör, drinkar, strössel och toppingar.Med alla tillbehören och smakerna fixade är det bara att grilla, servera och njuta!Lena Söderström är matskribent, stylist och kreatör med ett femtontal kokböcker bakom sig – inte minst sviten med de stora läsarfavoriterna Hamburgare och texmex, Pizza och Sött! Hon skriver för ett flertal matmagasin och har en bakgrund på KF Provkök. Med sin nya kokbok gör hon alla till verkliga grillmästare!
Bokförlaget Semic 9789155262693 -
Den tekniske kocken : recept och förklaringar...
Inbunden bok. Jure Förlag. 2005. 176 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Författardedikation!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172232269
- Titel
- Den tekniske kocken Recept och förklaringar till varför vissa saker händer i köket
- Författare
- Per-Olof Hegg - Rikard Nilsson
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vet du hur man undviker att bearnaisesåsen skär sig?
Visste du att olivolja och rapsolja är lika nyttiga?
Vill du veta hemligheterna bakom ett bra resultat vid tillagning av kött och fisk?
DEN TEKNISKE KOCKEN är en faktaspäckad kokbok där författarna, livsmedelsprofessor Per-Olof Hegg och kocken Rikard Nilsson förklarar vad som händer när vi lagar mat. Grundtanken är att på ett begripligt sätt förmedla en kombination av livsmedelskunskap och matlagningskonst. Boken är både en hemmakokbok och en handbok i livsmedelsteknologi. Livsmedelsprofessorn och kocken ger massor av praktiska råd och tips för att lyckas i köket. Arbeta efter den i köket eller läs ett kapitel framför brasan.
Denna kokbok är avsedd för alla matlagningsintresserade och innehåller såväl enkla recept som mer avancerade gourmetrecept som ger en känsla av lyx utan att kräva alltför lång tid i köket.
PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin
RIKARD NILSSON är en av våra första och mest folkkära TV-kockar. Han blev utnämnd till årets kock 1991 och har även varit medlem i Kocklandslaget. I samarbete med NASA har han dessutom utvecklat mat för rymdfärder. Författaren är numera engagerad i restaurangerna Solsidan och Kattegat Gastronomi & Logi i Torekov.
PER-ANDERS JÖRGENSEN är prisbelönt stillbildsfotograf inom områden som mat, porträtt och reklam. Han har gedigen kunskap inom matområdet och har fotograferat nästan alla stilbildande kockar och deras kreationer.
Jure Förlag 9172232269 -
Salsa & dip : röriga såser och tillbehör
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2007. 69 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197619028
- Titel
- Salsa & dip : röriga såser och tillbehör
- Författare
- Mette Ankarloo - Jan-Erik Hagbom
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 69 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 156 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 216 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en liten goding till bok författad av Mette Ankarloo med foto av Tine Guth Linse. En röra, salsa eller dip är en oslagbar smakhöjare som är mycket användbar till det mesta. Den piggar upp middagen, förgyller förrätten och är tillsammans med grönsaker eller hembakt bröd det perfekta tilltugget till drinken. Testa en kronärtskockskräm, en feta- och paprikadip eller varför inte lax- & wasabisalsa? Här får du inspiration och mängder av nya recept. Perfekt att ge bort i present, både till dig själv och andra!
Kakao Förlag 9789197619028 -
Ett år på Sjömagasinet
Inbunden bok. Wagner & Co. 1 uppl. 2017. 240 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotryggband. Signerad, förmodligen av författarna.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163940675
- Titel
- Ett år på Sjömagasinet
- Författare
- Wagner, Ulf
- Förlag
- Wagner & Co
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 300 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom mötet med krögaren Ulf Wagner och hans passionerade förhållande till maten, vinet och dess samspel, och köksmästaren Gustav Trägårdh och hans lustfyllda förhållningssätt till vad havet och jorden erbjuder, vill vi ge er en bild av livet på Sjömagasinet.
Vi bad radioprofilen, journalisten och matbloggaren Ulf Elfving följa oss under ett år för att beskriva vår matfilosofi, våra specialiteter och hur säsongerna präglar utbudet. Låt dig inspireras av bilder, recept, menyer och dryckestips samt vår historia.
Välkommen till Sjömagasinet!
Wagner & Co 1 9789163940675 -
The magical cuisine of Drakamöllan
Inbunden bok. Drakamöllan förlag. 1 uppl. 2015. 264 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotryggband. Märke efter prislapp på fram- och baksida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163785047
- Titel
- The magical cuisine of Drakamöllan
- Författare
- Thorsell, Ingalill
- Förlag
- Drakamöllan förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 215 x 275 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1600 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- The Magical Cuisine of Drakamöllan
Drakamöllans kokbok på engelska får utmärkelsen Best of the Best av World Gourmand Cookbook Awards.
Redan 2016 fick boken utmärkelsen Best in the World av World Gourmand Cookbook Awards. När det nu är dags för 25 års jubileum för World Gourmand Cookbook Awards har man valt ut de bästa bland de bästa och i hård konkurrens har The Magical Cuisine of Drakamöllan valts ut att finnas med på den stora utställningen i Paris i juni 2020 där The Best of The Best kommer att ställas ut. Boken är en av fyra svenska bidrag under 25 år i kategorin Food som fått denna hederstitel.
The Magical Cuisine är Drakamöllans fjärde bok på eget förlag. Boken omfattar 264 sidor och innehåller 86 recept. Förordet är skrivet av den japanske mode- och textildesignern Akira Minagawa, som har besökt Drakamöllan många gånger.
De mest älskade recepten från de tidigare böckerna Drakamöllans Kök och Drakamöllans Kök Höst och Vinter blandas med nya recept - moderna varianter av svenska klassiker med svenska råvaror som lingon, sill och löjrom. Här finns också ett särskilt avsnitt för advent och jul, och några sidor om gårdens spännande historia.
Boken vänder sig till alla som är nyfikna på modern svensk mat, både foodnördar och vanliga människor. Recepten är enkla med ingredienser som finns att få tag på samtidigt som de inspirerar och lockar till nytänkande. Precis som Drakamöllans matfilosofi.
Som i tidigare böcker svarar Lars Strandberg för magiska bilder, Ronnie Nilsson för den finstämda layouten och Ingalill Thorsell för texten. Anita Shenois översättning ger texterna en poetisk dimension. Förstklassigt papper och en vacker inbindning gör boken till ett fint minne från Sverige och Skåne eller den perfekta gåvan.
Drakamöllan förlag 1 9789163785047 -
Secret Kitchen : An Argentine Cooking Book
Häftad bok. Publishamerica. 2007. 88 sidor.
ISBN 1424166292
Gott skick. Ett par fläckar på snittet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPublishamerica 1424166292 -
Persiskt kök : månghundraåriga traditioner oc...
Inbunden bok. Hjalmarson & Högberg Bokförlag. 2 uppl. 2008. 170 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Mindre rispa på bakpärmen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172240568
- Titel
- Persiskt kök : månghundraåriga traditioner med moderna recept
- Författare
- Shapour Varzdari
- Förlag
- Hjalmarson & Högberg Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 267 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 726 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med boken Persiskt kök bjuds läsaren in i det traditionella persiska köket men också maträtter från dagens Iran presenteras. Här möts man av ett färgsprakande och väldoftande kök. De hundra recepten utgår från basmatriset som kombineras med välsmakande grytor, grillspett med kött och fisk samt olika vegetariska rätter med ingredienser som saffran, bönor och bär. Efter huvudrätterna bjuds läskande efterrätter och drinkar.
Receptens upplägg gör det enkelt för den nyfikne matlagaren att prova sig fram. Ingredienserna i recepten baseras på det som finns i svenska mataffärer.
Shapour Varzdari vill med sin bok ge en in blick i det persiska köket. Han kom till Sverige 1984 och driver sedan många år tillbaka restaurangen Hatam på Kammakargatan i Stockholm.
Hjalmarson & Högberg Bokförlag 2 9789172240568 -
Husmanskost
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2001. 120 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153421744
- Titel
- Husmanskost
- Författare
- Daniel Jansson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 475 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klassisk svensk husmanskost! Denna bok riktar sig till den som äter, gillar och framförallt vill lära sig laga klassisk svensk husmanskost. Numera har krögarna på de populära krogarna insett att just husmanskost är något som eftertraktas mer och mer av dagens restauranggäster. Det har blivit en "konst" att laga svensk husmanskost och en tradition som inte längre lika självklart går i arv mellan generationerna. I den här boken lyfter författaren Daniel Janson fram enkelheten i den svenska husmanskosten. Daniel är köksmästare och har arbetat som kock på restauranger som Nils-Emil, Grand Hôtel, Stallmästaregården, Berns salonger och Hospiz Alm Reias&Chateaux. 60 recept, ca 50 foton i färg och sv/v.
Ica Bokförlag 1 9153421744 -
All världens vodka & akvavit
Inbunden bok. B. Wahlströms. 1 uppl. 1999. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132323530
- Titel
- All världens vodka & akvavit
- Författare
- Gilbert Delos
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 298 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1140 g
- Språk
- Svenska
B. Wahlströms 1 9132323530 -
Underbara soppor : kockarnas favoriter
Inbunden bok. Lind & Co. 2016. 231 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174615548
- Titel
- Underbara soppor : kockarnas favoriter
- Författare
- Paul Gayler
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 250 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 967 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det sägs ofta att en kocks rykte står och faller med kvaliteten på hans eller hennes soppa. Kanske är det därför många av oss är tveksamma till att laga vår egen. Med den här kokboken vill Paul Gayler visa oss att det faktiskt är enkelt att lyckas, och att resultatet både är näringsrikt och utsökt.
Underbara soppor innehåller 100 recept, från de välbeprövade klassikerna till mindre kända pärlor från olika länder världen över - Vietnam, Japan, Italien, Spanien och Colombia för att nämna några. Här finns buljonger och konsomméer, släta och gräddiga soppor, matiga och hälsosamma soppor, traditionella favoriter, exotiska smaker och kylda soppor.
Utöver recept innehåller boken också Pauls sopplektioner, som förklarar viktiga tekniker med tydliga steg-för-steg-fotografier. Dessutom har Paul tagit in bidrag från några av sina favoritkockar som lagt till sina mest älskade recept till samlingen.
PAUL GAYLER är köksmästare på det prestigefyllda Lanesborough Hotel i London där han basar över 35 kockar. Gayler har 20 års erfarenhet från några av Europas allra bästa restauranger och har skrivit flera uppskattade kokböcker. På Lind & Co har han tidigare utkommit med Korvar - hur du gör och lagar din egen korv (2011).
"Varje soppa avbildas i ett utsökt färgfoto på uppslagets ena sida med ingredienser och recept på motsatt sida. Ofta anges också kockens tips. [...] Ett utförligt sökregister avslutar denna bok som egentligen borde ha titeln "Allt om soppor"."
Eeva-Stiina Sundén, BTJ
Lind & Co 9789174615548
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn