Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Hör du vad jag säger? : fyra öron - en samtalsmodell som fungerar

Hör du vad jag säger? : fyra öron - en samtalsmodell som fungerar

Nyskick. Natur och kultur, 2006 Kartonnage, 233s.
21,5x14cm, 427g. Illustrerad. FÖRLAGSNY BOK I NYSKICK!!
ISBN 9789127111967.
En bra relation är grunden för all kommunikation. Fungerar inte relationen slår varje försök att kommunicera fel, det man vill ha sagt når helt enkelt inte fram. Barbro von Hilgers har tillsammans med Ylva Ellneby börjat introducera "Fyra öron-modellen" i Sverige. Ett verktyg för att öka förståelsen för andra människor. Fyra öron-modellen har sedan länge tillhört grundutbildningen i alla socialt inriktade yrken i Tyskland, bland annat för förskollärare och lärare. Genom praktiska övningar kan man bli uppmärksam på sitt eget språk, hur man pratar med andra,vilka signaler man omedvetet sänder och hur man reagerar på vad andra säger. Att förstå vad som är på gång i samtalet gör att man märker när konflikter är under uppsegling. Det gör att samarbetet blir lättare. Grundtanken i Fyra öron-modellen är att två människor inte kan vara i samma rum utan att kommunicera och påverka varandra. Till och med tystnad kan vara talande. När något uttalas är det bara toppen på ett isberg; det är det som pågår under ytan som bestämmer om det ska bli ett ömsesidigt utbyte eller om det ska bli missförstånd. När det finns en sändare och en mottagare, finns det alltid fyra plan i varje meddelande. Vi utgår ifrån att den andre uppfattar vårt sakliga budskap, men tre dolda "virus" följer med: relationen, självutlämnandet och appellen. Även om sändaren tror att hon uttrycker sig klart och tydligt, så kan mottagaren höra något helt annat. I mötet med andra intar vi ofta olika positioner till den andre. Vi kan till exempel tycka att vi själva vet och kan mer - eller tycka att den andre är i överläge. För det mesta klargör vi inte det för oss själva, det märks bara genom hur vi uppträder. Men det påverkar samtalet. Ett samtal lyckas egentligen först när båda parter är på en nivå där man respekterar varandra och harr lika stort utrymme för tankar, känslor och förslag. Boken "Hör du vad jag säger?"Fyra öron -en samtalsmodell som fungerar" är en praktisk handbok för att lotsa dig dit. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127111967
Titel
Hör du vad jag säger! : fyra öron - en samtalsmodell som fungerar
Författare
Ylva Ellneby - Barbro von Hilgers
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsår
2006
Omfång
232 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
426 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Så fort två människor är närvarande i ett rum påverkar de varandra. En "talande tystnad" kan säga mer än ord och det som verkligen uttalas är bara toppen på isberget. Det är det som pågår under ytan som bestämmer om det ska bli ett givande utbyte av information eller om missförstånd ska börja hopa sig. 
Fyra öron är en samtalsmetod som utgår ifrån att allt som sägs innehåller fyra budskap som fångas upp av motparten:

Relationen - i vilket förhållande jag står till den jag talar med.
Det sakliga - vad jag säger.
Det självutlämnande  - hur jag säger det.
Appellen - det meddelande jag ofta omedvetet skickar med. 

Hör du vad jag säger? innehåller en rad övningar att göra ensam eller i grupp för att förbättra din förnåga att kommunicera både i arbetet och privat. Du lär dig att lyssna med fyra öron, inte bara med de två du har fått till skänks!