Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
"Den vill vara ny och stark" : Engelbrektskyrkan 100 år

"Den vill vara ny och stark" : Engelbrektskyrkan 100 år

Inbunden bok Stockholm : Statens centrum för arkitektur och design i samarbete med Engelbrekts församling. 2013. 163 sidor.

Hyggligt skick. , en fuktfläck på främre pärm högra sida, för övrigt i mycket gott skick. 23x25 cm, 906 g. ISBN 9789187447013. Rikt illustrerad. Den 15 januari släpper Arkitektur- och designcentrum sin senaste bok, ”Den vill vara ny och stark” Engelbrektskyrkan 100 år, med texter av Eva Eriksson, Emilie Karlsmo, Catharina Nolin, Martin Rörby och Per Wahlström. Fotograf är Matti Östling och redaktör Annika Tengstrand. Boken bygger på material ur Arkitektur- och designcentrums samling. Boken ges ut i samband med att Engelbrektskyrkan fyller 100 år i januari 2014. Lars Israel Wahlman var arkitekten bakom kyrkan och den rika samlingen av skisser, ritningar m.m. hör till ett av de absoluta guldkornen i Arkitektur- och designcentrums samlingar. - Samlingen utgör en viktig del av vårt gemensamma kulturarv, och att kunna presentera en del av detta kulturarv i en ny bok i samband med kyrkans jubileum känns både angeläget och väldigt roligt, säger Överintendent Lena Rahoult i en kommentar. - Arkitektur- och Designcentrums samlingar innehåller många guldkorn. Men om vi i detta sammanhang talar om guldkorn, så är Lars Israel Wahlmans samling något mer än så, det är en guldklimp. Det är vår förhoppning att denna bok ska ge läsaren samma känsla av förundran och stolthet som jag en gång kände när jag för första gången fick se materialet, säger Enhetschef Eric De Groat. »Jag tror, att Engelbrekts nya kyrka är det yppersta kyrkliga byggnadsverk, som sedan medeltidens dagar utförts i Sverige» ,skrev arkitekten Torben Grut inför invigningen av kyrkan den 25 januari 1914.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789187447013
Titel
"Den vill vara ny och stark" : Engelbrektskyrkan 100 år
Författare
Eriksson, Eva - Statens centrum för arkitektur och design - Engelbrekts församling
Utgivningsår
2019
Språk
Svenska