Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sydostasien : [ur Allt om mat] Serie: Smaker från hela världen

Sydostasien : [ur Allt om mat] Serie: Smaker från hela världen

Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008. 124 sidor.

Gott skick. 23x20 cm, 445 g. Rikt färgfotoillustrerad.
ISBN 9789189346932.
Förlagets beskrivning

Asiatisk mat är riktig snabbmat. Simsalabim, så är allt klart i

wokgrytan! Nja, det är faktiskt inte hela sanningen. Innan allt kan

fräsas krävs en hel del strimlande, hackande och malande. Men när

allt väl är förberett kan man - innan gästerna hinner säga

»pak chee« (koriander på thailändska) - servera en varm och

fräsch måltid.

Till skillnad från många europeiska länders strikta måltidsordning

dukas alla rätter fram samtidigt, som ett dignande och färgglatt

smörgåsbord. Och precis som i österländsk filosofi är

nyckelordet »balans«; det viktiga är att låta starka och milda

inslag matcha varandra.

Den här boken har delats in i fyra kapitel:

Grönsaksrätter och såser innehåller recept på vårrullar, soppor,

goda röror och andra smårätter, som antingen kan serveras som

förrätt eller som tillbehör.

Fisk- och skaldjursrätter ger förslag på hur kräftor, räkor, lax

och hoki kan komma till sin rätt tillsammans med chili, kokos, pak

soi och andra traditionellt asiatiska ingredienser.

Kycklingrätter visar hur kycklingtemat kan varieras på hela skalan

från milt till hett. Klassiska rätter - tom kha gai (kycklingsoppa

med ingefära) och satay (grillspett) med jordnötssås - som många

bekantat sig med på svenska takeaway-menyer finns med.

Kötträtter presenterar hur vanlig nötfärs, fläskfilé och biff

kan ingå i rätter med tydlig, asiatisk knorr. Grytor, sallader och

köttbullar är några aptitretande varianter.

Recepten är anpassade till svenska förhållanden, och för det mesta

behövs inget mer än en wokgryta, en skärbräda och några vassa

knivar för att tillaga dem. Lycka till - och tänk på att maten

inte måste ätas med pinnar (de flesta i Sydostasien äter faktiskt
med sked och gaffel)!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789189346932
Titel
Sydostasien : [ur Allt om mat]
Författare
Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
Förlag
Stockholm : Bonnier tidskrifter
Utgivningsår
2008
Språk
Svenska