Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Svensk vinter & jul [ur Allt om mat] Serie: Smaker från hela världen ; 5

Svensk vinter & jul [ur Allt om mat] Serie: Smaker från hela världen ; 5

Bonnier tidskrifter, 2008. Kartonnage, 124s. 23x20cm, 438g. Rikt färgfotoillustrerad. Mycket fint skick. ISBN 9789189346949. Beskrivning:
Svensk julmat, det vet väl alla vad det är ? eller? Vad ska egentligen serveras till glöggen och vad ska ställas fram på det dignande julbordet? Även om julskinkans ställning som paradrätt tycks ohotad är det ganska tydligt att traditionerna börjar luckras upp. Eller kanske snarare kompletteras.

Den här boken är indelad i fyra kapitel, tillsammans tänkta att ge förnyad matinspiration från tidig advent till nyår.

Julbak handlar framför allt om alla de där dofterna som sprider julstämning i hela huset. Om saffran, nejlikor, ingefära, pomerans, kanel och kardemumma. En bra sak med att baka är att man kan göra det när man har tid, inte nödvändigtvis precis innan gästerna ska anlända. Vi har samlat recept som förhoppningsvis ska locka fram baklusten, oavsett om man har en hel eftermiddag på sig eller bara en halvtimme. Hela skalan från vörtbröd och kavring till mandelmusslor och lingon-kola finns med.

Julmat är rätterna vi gärna vill bjuda på när det är dags att fira julens högtid. Ett klassiskt utbud kryddat med en och annan överraskning. Till de gamla bekanta hör sillsalladen och julskinkan, bland nykomlingarna finns grönkålscouscous och chili- och ingefärsglaserade revbensspjäll. Den traditionstyngda lutfisken har fått en lite ny touch i suffléform, och ris à la Maltan har smaksatts med en gnutta citronlikör.

Mellandagar är precis vad de låter som, några vardagar mellan två högtider. Det kan inte vara fest jämt, och tur är kanske det ? För många innebär mellandagarna tid att verkligen vara ledig och slappna av, även från krävande köksbestyr. Vi har valt ut några varma och mättande vardagsrätter, som är enkla att tillaga och inte gräver hål i plånboken. Pepparrotsgryta med korv, köttfärsjärpar med ansjovis eller ängamat med osttoast ? det är bara att välja.

Nyår ? då sätts matfantasin på prov! Efter all julmat längtar många efter att ta ut svängarna och överraska vännerna med en spännande meny. Något festligt för både öga och gom. Det får gärna vara lite krångligt, kosta en slant och ta tid i anspråk att nå målet. Kan renbiff med lime-och enbärssmör och mandelpotatispuré fresta? Eller kanske grönpeppar-stekt oxfilé med lingon- och madeirasås? I det här kapitlet finns förslag på förrätter, huvudrätter och desserter, som kan kombineras efter tycke och smak.

Lycka till ? och smaklig spis i vintermörkret!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789189346949
Titel
Svensk vinter & jul : [ur Allt om mat]
Författare
Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
Förlag
Stockholm : Bonnier tidskrifter
Utgivningsår
2008
Språk
Svenska