Rätt kost - grunden för god hälsa
Skandinaviska bokförl., 1976 Hft. 222s. 17x11cm, 250g. Något lös i bindningen. ISBN 9172560568.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Förlagsfakta
- ISBN
- 9172560568
- Titel
- Rätt kost - grunden för god hälsa
- Författare
- Karström, Henning
- Förlag
- Gävle : Skandinaviska bokförl
- Utgivningsår
- 1976
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Inre" och "yttre" hälsofaktorer -- NÄRINGSLÄRAN -- Några drag ur näringslärans historia -- När man upptäckte vitaminerna -- Näringsämnena i vår föda -- Upprop om sundare matvanor -- Måttlighet -- Rätt måltidsrytm -- De skadliga mellanmålen -- ENERGINÄRINGEN -- Kolhydrater -- Det raffinerade rörsockret -- Vitt eller mörkt bröd? -- Fetter -- proteiner (äggviteämnen) -- Den vegetariska kostens fördelar -- Den "magiska" sojabönan -- Köttfödan -- Amyloidos -- Råkosten -- En extrem råkostare -- Några synpunkter på mineralämnena i vår kost -- Njutningsmedel -- Coca-Cola -- Kakao och choklad -- Kosten och alkoholen -- Tobak -- Medicinmissbruket i vår tid -- Slutord
S: 5. uppl., 1978 saknas i KB vid kat.-tillf. 830414
9172560568