Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den folkliga idrotten : (med 2 autografer) studier i det svenska bondesamhällets idrotter och fysiska lekar under 1700- och 1800-talen

Den folkliga idrotten : (med 2 autografer) studier i det svenska bondesamhällets idrotter och fysiska lekar under 1700- och 1800-talen

Häftad bok Nordiska museets förlag. 2000. 362 sidor.

Mycket gott skick. signerad med 2 autografer på försättsbladet av 2 elitidrottare: Curlaren Elisabet Gustafson (bl.a. 4 VM-guld) och hennes man, skrinnaren Tomas Gustafson (bl.a. 3 OS-guld). 23x17 cm, 861 g. Illustrerad. ISBN 9171084657. Även om den moderna idrottsrörelsen stötte på mycket motstånd och oförståelse på landsbygden, när den nådde Sverige i slutet av 1800-talet, fanns sedan länge ett stort intresse för fysiska lekar och tävlingar. I äldre litteratur finns många exempel på idrottsövningar som i olika former förekom i det gamla bondesamhället. Författaren definierar den folkliga idrotten som spel och övningar där den fysiska prestationen är central, där det är viktigt att tävla med varandra och att besegra varandra. Idrotten placeras in i det gamla bondesamhällets vardag, i dess sociala sammanhang och kan på så sätt ge värdefull kunskap om denna tids normer och värderingar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9171084657
Titel
Den folkliga idrotten : studier i det svenska bondesamhällets idrotter och fysiska lekar under 1700- och 1800-talen
Författare
Mats Hellspong
Förlag
Nordiska museets förlag
Utgivningsår
1982
Omfång
362 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
172 x 227 mm Ryggbredd 27 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Även om den moderna idrottsrörelsen stötte på mycket motstånd och oförståelse på landsbygden, när den nådde Sverige i slutet av 1800-talet, fanns sedan länge ett stort intresse för fysiska lekar och tävlingar. I äldre litteratur finns många exempel på idrottsövningar som i olika former förekom i det gamla bondesamhället.

Författaren Mats Hellspong definierar den folkliga idrotten som spel och övningar där den fysiska prestationen är central, där det är viktigt att tävla med varandra och att besegra varandra. Idrotten placeras in i det gamla bondesamhällets vardag, i dess sociala sammanhang och kan på så sätt ge värdefull kunskap om denna tids normer och värderingar.