Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Tillbaka till livet - Alisons historia berättad av Marianne T. - En skakande sann historia om grym våldtäkt och svår misshandel - och om hur Alison överlevde mot alla odds

Tillbaka till livet - Alisons historia berättad av Marianne T. - En skakande sann historia om grym våldtäkt och svår misshandel - och om hur Alison överlevde mot alla odds

Inbunden bok Malmö : Richter. 2003. 283 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. , något nötta pärmar, märke efter borttaget namn på försättsbladet, något nött och något skadat skyddsomslag. 22x14 cm, 397 g. Ett människoöde du aldrig glömmer
En ung kvinna från Sydafrika blir våldtagen, oerhört svårt misshandlad och knivhuggen. Mot alla odds överlever hon. För att bearbeta det som hänt bestämmer hon sig för att offentligt berätta om de fruktansvärda övergrepp som två samvetslösa, iskalla våldsmän utsatte henne för.
"Jag kan inte dö nu. Jag måste klara att resa mig upp och hämta hjälp. Det är bara jag som kan svara på alla frågorna, tänkte jag för mig själv. Det fanns inga andra alternativ eller möjligheter. Jag var tvungen att kämpa. Jag var tvungen att överleva."
I Tillbaka till livet berättar Alison sin häpnadsväckande, gripande och otäcka historia för journalisten Marianne Thamm. Vi får också ta del av historien ur andra människors synvinkel. Här berättar bilisten som hjälpte Alison om sina tankar och känslor, vi får möta Alisons föräldrar, Dr Angelov som sydde ihop hennes illa tilltygade kropp och polismannen Melvin Humpel som såg till att gärningsmännen fick sina rättmätiga straff.
Tillbaka till livet lämnar inte någon oberörd. Man gråter av vrede och smärta - men gläds och förundras också över Alisons styrka och förmåga att överleva.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9177151895
Titel
Tillbaka till livet : Alisons historia
Författare
Thamm, Marianne - Mazetti-Nissen, Eva
Förlag
Malmö : Richter
Utgivningsår
2003
Språk
Svenska