Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Öland

Öland

av

Inbunden bok. Bilda Förlag & Idé. 2003. 176 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. De många fornminnena visar oss Ölands äldsta historia - i kombination med det höga himlavalvet en syn man sent glömmer. Historien om Öland rymmer bland mycket annat gömda guldskatter, plundrande danskar, Ölandshästen, järnvägsepoken och badortshistoria. Naturen är säregen, vi får uppleva alvarets speciella flora, de rika orkidéblomningarna och fågesträcken förby Ottenby vår och höst. Boken berättar om konstnärer, som försöker fånga det klara ljuset över Öland, konsthantverkare som gått i skola på Carl Malmstens Capellagården och öländska författare. Öländsk mat är mycket mer än kroppkakor. Här skildras både gamla mattraditioner och ny regional matkultur baserad på de goda råvarorna. Ett guidekapitel ger överblick av de många spännande fornborgarna, kyrkorna, väderkvarnarna, kungliga Solliden, Borgholm med slottsruinen och alla de andra sevärdheterna på "solens och vindarnas ö".

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9157476241
Titel
Öland
Författare
Thorsten Jansson - Kiki Lundh - Gunilla Petri
Förlag
Bilda Förlag & Idé
Utgivningsdatum
20030901
Omfång
176 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Historien om Öland rymmer fornminnen, väderkvarnar, Ölandshästen, järnvägsepoken och badortshistoria. Naturen är säregen, vi får uppleva alvarets speciella flora, de rika orkidéblomningarna och fågelsträcken förbi Ottenby vår och höst. Boken berättar om konstnärer, konsthantverkare och öländska författare. Öländsk mat är mycket mer än kroppkakor. Ett guidekapitel ger överblick av de många spännande fornborgarna, kyrkorna, väderkvarnarna, kungliga Solliden, Borgholm med slottsruinen och alla de andra sevärdheterna på "solens och vindarnas ö ".