Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Svenska upptäckare

Svenska upptäckare

1983 Trevi. Inbunden, skyddsomslag, 294s. ca 29x22cm, 1604g. Illustrerad.

Mycket gott skick.
(Fraktkostnad 39kr, B-POST INRIKES, idag 2015-02-05, reservation för postens framtida prisförändringar). ISBN 9171606173.
En av de första svenska upptäckare vi känner till namnet hette Gardar Svavarsson och var en viking som blåste ur kurs norr om Skottland och hamnade på en stor ö, där han stannade över vintern: det var Island och tiden var 860-talet. Svenskarna blev ett resande folk och förmodligen har ingen nation i förhållande till sin folkmängd lämnat större bidrag än vi till världens utforskning. Tord Wallströms SVENSKA UPPTÄCKARE är den första beskrivningen av den svenska upptäcktshistorien från Gardar Svavarsson till Bengt Danielsson. I tolv kapitel skildras alla de stora svenska upptäckarna och de berömda svenska upptäcktsfärderna: Per Lindeströms resa till Nya Sverige, Sven Waxells färd genom Sibirien till Alaska, Peter Forsskåls ödesdigra vandring in i det vilda Jemen och Linné-lärjungarna Daniel Solanders, Anders Sparrmans och Carl Peter Thunbergs äventyr i Sydafrika, Söderhavet och Japan..

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9171606173
Titel
Svenska upptäckare
Författare
Wallström, Tord
Förlag
Stockholm : Trevi
Utgivningsår
1983
Språk
Svenska