-
Bakat från Slottsträdgården Ulriksdal
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2015. 125 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261580
- Titel
- Bakat från Slottsträdgården Ulriksdal
- Författare
- Nordgren, Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 230 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 548 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en oas för alla som älskar trädgårdsfröjder och blomsterprakt. Som kronan på verket bjuder Trädgårdscaféet varje dag besökarna på en stor buffé av läckra maträtter och söta frestelser skapade av Trädgårdscaféets kreativa kockar. Allt lagat av säsongens råvaror och med influenser från världens alla hörn. Nu kommer äntligen den söta uppföljaren till den uppskattade succén Slottsträdgården Ulriksdal – grön mat och njutning från trädgårdscaféet. Här bjuder gänget på Ulriksdal på livets söta och goda och dukar upp en stor fikabuffé av hembakta kakor, tårtor och andra gotter. Äntligen kan alla njuta av caféets kaffebröd hemma! Sötsega snittar, macarons, mjuka kakor med bär i massor, kokostoppar, drömrulltårta, nötkakor, kärleksmums, maffig zucchinitårta med choklad och jordgubbar – kort och mycket gott sagt både gamla favoriter och nya! Så fram med bunkar, formar och bakplåtar – snart kan du luta dig tillbaka och njuta av livets söta med en smak från Trädgårdscaféet på Slottsträdgården Ulriksdal!
Bokförlaget Semic 1 9789155261580 -
Godaste gott
Inbunden bok. Chocolate & Pastry by Sören Resare. 1 uppl. 2012. 256 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198019001
- Titel
- Godaste gott
- Författare
- Sören Resare
- Förlag
- Chocolate & Pastry by Sören Resare
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Konditormästaren Sören Resare har i över två decennier arbetat med att baka det där lilla extra till många av oss. Från Filipstad till Stockholm. Tårtor till mor, far och alla bemärkelsebarn. Frukostbröd, småkakor till kaffet och lyxiga praliner. Sedan några år lär han unga blivande konditorer knepet i sitt skrå. Själv har han skolat sig till mästare både i Sverige och på kontinenten. Idag är Sören Resare chefskonditor vid anrika Gunnarssons Specialkonditori på Söder i Stockholm.
Sören Resare delar nu med sig av sin passion: att baka. Godaste gott är en handbok för både amatörer och proffs. Här finns alla goda råd som behövs för att lyckas med sitt bak, förklaringar till varför vissa metoder och råvaror gör sitt i magin när till exempel en kanelsnäcka jäser. Eller varför osaltat smör ska användas vid kavling av croissanter eller till briocher. Svar på frågor och tips som är ovärderliga i kondisgebiten. Här finns också mängder av Sören Resares egna recept. Från bröd och bakverk till chokladpraliner, alla recept är fotoillustrerade av Jonas Norén och med tydlig vägledning från mästaren själv.
Låt dig inspireras, få idéer och lär dig knepen som spar tid och som ger utdelning i form av ljuvligt läckra godbitar. Godaste gott är en bok som länge varit saknad på den svenska marknaden, en receptbok som verkligen ingen konditor kan vara utan vare sig det gäller hemmabagaren eller mästarkonditorn. Godaste gott är Sören Resares debutbok men redan idag knådar han på sin nästa bok.
Chocolate & Pastry by Sören Resare 1 9789198019001 -
The Baking Revolution
Häftad bok. Renée Voltaire. 1 uppl. 2015. 121 sidor.
Nära nyskick. Svensk text
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163785757
- Titel
- The Baking Revolution
- Författare
- Voltaire, Renée
- Förlag
- Renée Voltaire
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 121 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 180 x 220 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 424 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- The Baking Revolution är full med gudomliga veganska och glutenfria desserter och sötsaker. Allt från raw biscotti och matcha cheesecake till mangopannacotta och kokoskola. Så goda att du varken kommer att sakna vete, mjölk eller socker. Fler än sjuttio recept för bakentusiaster, både nybörjare och proffs, som letar efter nya smaker och mer näringsrika alternativ till det traditionella baket. Färgglada, smakrika och naturligt söta godsaker - helt enkelt oemotståndliga!
Renée Voltaire 1 9789163785757 -
Efterrätter Frankrikes mästerkockar bjuder ti...
Inbunden bok. Läsförlaget. 11 uppl. 2001. 240 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829027588
- Titel
- Efterrätter Frankrikes mästerkockar bjuder till bords
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 306 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1475 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 11 9783829027588 -
Liten kaka : småkakor, pajer och andra söta b...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 153 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113049649
- Titel
- Liten kaka : småkakor, pajer och andra söta bakverk
- Författare
- Holm, Emelie
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 179 x 248 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du bjuda dig själv och dina gäster på underbara bakverk som är både en fröjd för gommen och ögat? Det behöver du inte vara ett proffs för att lyckas med. Det viktiga är att våga ha kul och experimentera i köket - det är ofta misstagen som leder till de stora framgångarna!
Blev det tokigt med brownien? Smula ner den och använd till cake pops. Misslyckades du med dina macarons igen? Baka en sockerkaka och fyll med de nedsmulade marängskalen.
Variationerna är oändliga när det kommer till sötsaker, och det går att hämta inspiration till bakningen från alla håll. Vänd upp-och-ner på en mazarin och fundera över om det går att göra något oväntat av den! Eller testa om du kan göra en tårta som ser ut som en blombukett!
Emelie Holm har i denna bok samlat sina absoluta favoritrecept på allt från småkakor, cupcakes och mjuka kakor till glass, tårtor och söta drycker och drinkar. Dessutom finns recepten på alla de viktigaste tillbehören när du bakar: frostings, krämer, sylter och kompotter.
Hemligheten bakom lyckade bakverk är enkla recept och bra redskap. Därför tipsar hon också om den bästa bakutrustningen och var du hittar den. Med rätt verktyg i köket blir det svåra enkelt!
Norstedts 1 9789113049649 -
Pernillas praliner : choklad, tårtor, kakor,...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 126 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258375
- Titel
- Pernillas praliner : choklad, tårtor, kakor, desserter
- Författare
- Wahlgren, Pernilla
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 676 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pernilla Wahlgren bjuder på sina bästa godsaker! Recept som alla kan baka – enkla och ljuvligt goda. Bullar, kakor, muffins, praliner, pajer, cheesecake, kladdkakor, tårtor och italienska favoritdesserter. Underbart gott!Här finns både klassiker, släktrecept och Pernillas egna specialare: många med smak av Italien. Tänk vit choklad, mascarpone, frukt- och bärpajer, mandel, citron och aprikos … Snabba recept till eftermiddagens spontanfika, lyxigare bakverk till helgens lågsittningar, njutbara chokladskapelser för närhelst man behöver unna sig något extra, läckra italienska desserter till söndagens släktmiddag och tårtor till fest och födelsedag.Att baka tillsammans är ett mysigt sätt att umgås på – med familj, vänner och barn. Här bjuder Pernilla som vanligt generöst på sig själv. Vi serveras favoritrecept och anekdoter från barndomen, mormors bästa äppelpaj och chokladtårtan som Pernilla själv levererade till exmakens italienska restaurang. Vi får se privata bilder från uppväxten i mamma Christina Schollins och pappa Hans Wahlgrens stora villa, och vi får möta Pernilla i bakartagen med de egna barnen i köket i härliga nya huset på Lidingö. Det viktiga är inte att det ser supertjusigt ut – men smakar ljuvligt gör det!Missa inte Pernillas hallonbullar med vit choklad, de smaskiga tobleronemuffinsen, bästa crème brûlée-receptet, Pernillas favorittårta, de sötaste minibiskvierna, mammas plommonpaj eller sonen Benjamins marmorerade brownies. Den lena cheesecaken med chokladbotten är hela familjens favorit och Pernillas nybakade hallongrottor får vem som helst på fall.
Bokförlaget Semic 9789155258375 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174012491
- Titel
- Hembakat
- Författare
- Eric Lanlard
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 242 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 853 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Hembakat" ger dig kakor och bakverk i modern och urban tappning!
Boken innehåller några enkla knep till fantastiskt hembak. Oavsett om du gör tårtor, maränger, pajer, kakor eller muffins, lär "Hembakat" dig hur man gör det bäst. En av de främsta konditorerna i Europa ger dig roliga, inspirerande recept och utmärkta tekniktips.
Kapitel i boken behandlar:
Sockerkakor och andra mjuka kakor
Pajer
Maränger
Muffins och cupcakes
Brownies och andra rutor
Julrecept
Cheesecakes
Desserter
Söta degar och småkakor
Format: 198 x 242 mm.
Tukan Förlag 1 9789174012491 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188167026
- Titel
- Fixa festen själv!
- Författare
- Lycke, Anna
- Förlag
- Speja Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är ingen vanlig kokbok, det här är en bok om matpyssel!
Matpysslandets drottning Anna Lycke visar dig hur du kan göra roliga fester året runt, alldeles själv! Här behövs inga vuxna!
Bjud kompisarna på mello-fest, gör din egen halloween-fest eller bjud mormor på ett annorlunda kakkalas. Varje festtema innehåller recept och pyssel i olika svårighetsgrader. Välj det som passar dig bäst, det enklaste och snabbaste, eller det lite mer kluriga ...
Recept och pyssel blandas med fakta om eko-ägg och fairtradechoklad, om olika allergier och hur du kan göra för att byta ut tex nötter och mjölk om någon på festen inte tål det.
Dessutom får du experthjälp i filmklipp som är kopplade till boken och som du hittar med hjälp av QR-koder. I filmerna visar Anna steg för steg hur du gör för att få till dekorationer och mängder av roliga, onyttiga- och nyttiga godis!
Allt för att du ska kunna Fixa festen själv!
Anna Lycke är frilansande journalist, kock, matkreatör, matstylist och kokboksförfattare. Hon arbetar bl a med att leda kurser i matlagning och anlitas flitigt för olika event för att matpyssla med barn. Anna har tidigare gett ut boken Fixa maten själv.
Jeanette Dahlström är frilansande fotograf som förutom fotojobb för dagstidningen Värmlands Folkblad, älskar att fota människor och djur. Och så fester förstås! Det här är Jeanettes första bok.
Speja Förlag 9789188167026 -
Brödglädje : en annorlunda receptbok för alla...
Häftad bok. Libris förlag. 2011. 297 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173871846
- Titel
- Brödglädje : en annorlunda receptbok för alla som bryr sig
- Författare
- Braw, Anna - Olsson, Vibeke
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 297 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 197 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efterfrågad nyutgåva av Brödglädje - nu i originalformatet och med mjuka pärmar!
Alma bakar aldrig efter recept. Jesper skriver egna. Regina och Wainy kavlar och gräddar medan folk tittar på. Andrew tar på sig förklädet och experimenterar. Sifi blandar deg i en balja. Inez har fått favoritreceptet av en väninna som fått det av en väninna. Daniel bakar pappamackor med Oliver, Benjamin och Theodor.
I den här boken möter du barnfamiljer och bagarproffs, pensionärer och studenter, missionärer och spannmålsspecialister. Det är inte bara favoritrecepten de bjuder på - tankarna är minst lika viktiga.
Brödglädje är en inspirationsbok för både fåtöljbläddrare och degkramare. Vi började med en idé och ett upprop, och sedan har det bara jäst och jäst. Nu är det din tur att smaka och sätta en egen deg. Välkommen in i köket!
Texter av bland andra Vibeke Olsson Falk, Peter Reinhart, Marie Tonkin, Tomas Sjödin, Karin Wiborn, Tomas Boström.
Över 200 recept!
Libris förlag 9789173871846 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151905327
- Titel
- Jennies familjefavoriter
- Författare
- Kåreblom, Jennie
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
9789151905327 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113023977
- Titel
- Baka bröd : med Allt om Mat
- Författare
- Jenkinson, Charlotte - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 189 x 235 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 638 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här boken finner du de bästa brödrecepten ur Allt om Mat. Från rejäla surdegslimpor till knäckebröd, snabbröd och utländska specialiteter.
Bröd är vårt kanske viktigaste och mest älskade livsmedel. Inget är väl så oemotståndligt som doften av nybakat bröd. Den förföriska doften sprider en känsla av trygghet, värme och omtanke. Ett nybakat naanbröd från en indisk tandooriugn eller ett varmt tunnbröd från en vedugn i Jämtland ger samma glädje åt den som får dem i sin hand.
Men också själva bakningen ger glädje. Att följa jäsningens långsamma process, eller känna degens mjukhet i händerna när den formas på ett mjölat bakbord är för många ett sätt att varva ner och koppla av.
Att baka bröd är en konst men blir lätt med Allt om Mats tydliga recept. Så tveka inte längre, utan starta en deg, värm upp ugnen och låt de ljuva dofterna inbjudande slingra sig ut.
Boken innehåller recept på surdegsbröd, limpor, småbröd, knäckebröd och mjuka platta bröd.
Samtliga recept är provlagade i Allt om Mats provkök, skrivna på tidningens välkända och prisbelönta sätt, och illustrerade med fotografier tagna av några av Sveriges allra bästa matfotografer.
Boken är sammanställd av Charlotte Jenkinson, matkreatör och matskribent på Allt om Mat, som tidigare sammanställt Fredagsgourmet (2009), Stora Köksskolan (2007) samt Fisk och skaldjur (2003).
Norstedts 1 9789113023977 -
Coola experiment
Inbunden bok. Barthelson Förlag. 1 uppl. 2015. 128 sidor.
Nära nyskick. rester av prislapp
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781784049058
- Titel
- Coola experiment
- Författare
- Canavan, Thomas
- Förlag
- Barthelson Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 285 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 830 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Släpp loss experimentlusten! Coola experiment är en kul, spännande och lärorik bok. Den innehåller mer än 50 spännande experiment med olika material. Varje experiment följs av tydliga instruktioner och bilder som stegvis förklarar vad det är som sker och varför.-De coola experimenten väcker nyfikenhet att experimentera hos unga, blivande forskare och den som är fackordsnörd får förklaringar till ovanliga ord och fackuttryck.
Barthelson Förlag 1 9781784049058 -
Sockerbagaren som blev Hovkonditor
Inbunden bok. Recito. 2008. 152 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163330377
- Titel
- Sockerbagaren som blev Hovkonditor
- Författare
- Jan-Ewe Rundberg
- Förlag
- Recito
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna bok är en komprimerad sammanställning av en sockerbagares yrkesliv och intressen, under en period av 60 år.
Efter ett 80-årigt liv finns naturligtvis en stor minnesbank. så också en hel del bildmaterial, som bevisar ett växlande resultat. Det är med stor ödmjukhet som jag önskar vidarebefordra mina upplevelser och arbeten.
Recito 9789163330377 -
Godis : nya och gamla favoriter för godisälsk...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 64 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425618
- Titel
- Godis : nya och gamla favoriter för godisälskaren
- Författare
- Maria Öhrn
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 218 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget godis kan bli av högre kvalitet än det man själv tillverkar hemma. Den här boken visar att det inte alls är särskilt svårt att själv göra allt från marshmallows och geléhallon till gräddiga chokladtryfflar och vackra petit fourer. Vissa av recepten kan verka ganska avancerade, men har man bara gott om och tid följer beskrivningarna noggrant så blir resultatet bra. Här finns också tips om kvalitetschoklad, pyssliga dekorationer och lämplig förvaring.
Maria Öhrn arbetar som konditor på Grand Hôtel i Stockholm och har tidigare givit ut den framgångsrika boken Kladdkakor.
Ica Bokförlag 1 9789153425618 -
1001 Cupcakes, kakor och andra förföriska fre...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2012. 304 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445415123
- Titel
- 1001 Cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser
- Författare
- Susanna Tee
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 304 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem kan motstå en bricka fylld av vackert glaserade cupcakes eller nybakta, varma brownies? Vare sig du har tänkt baka något lite extra till barnkalaset eller sno ihop enkelt fikabröd till kaffet, så kommer du att hitta det perfekta receptet i den här kompletta receptsamlingen.
Varje kapitel innehåller både gamla favoriter och mer nyskapande recept med förslag på hur du kan variera bakverk och ge dem en extra knorr. Med 1001 recept att välja mellan har du oändliga valmöjligheter.
Bland recepten finns:
Cupcakes och bullar
Kex och kakor
Brownies, blondies och bitar
Muffins
Bakverk, tarteletter och andra frestelser
Allt från syltmunkar och chocolate chip cookies till chorizomuffins och cupcakes med choklad och zucchini - 1001 cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser har alla recept du kan tänkas behöva.
Läsförlaget 1 9781445415123 -
Bröd : brödbak utan krångel - Matbröd, kaffeb...
Häftad bok. Tukan Förlag. 2010. 195 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174010749
- Titel
- Bröd : brödbak utan krångel - Matbröd, kaffebröd och kakor
- Författare
- johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 195 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 204 x 277 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 895 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En oumbärlig handbok för ett lyckat brödbak!
Hembakade bröd utan krångel. I den här boken finns recept på goda bröd samt handfasta råd hur man lyckas med sitt brödbak. Här samsas surdegar med snabbakade bröd som varken kräver jäst eller jäsning. Här finns också recept på en mängd sorters bröd som passar för livets alla stunder: bröd till middagen, till frukosten, till lägerelden eller picknicken och, naturligtvis, finns här recept på en mängd kaffebröd till kafferepet.
Om du känner dig det minsta osäker inför brödbaket så får du här oumbärliga tips och råd som hjälper dig att komma i gång. Är du redan en van hemmabagare får du i stället många nya recept samt möjlighet att ta din bakkonst till nya höjder.
Med enkla recept som går rakt på sak är det ingen konst att lyckas med brödbaket hemma i köket. I början av boken finns ett kapitel med snabba tips och tumregler för ett lyckat bak. Längst bak i boken finns dessutom ett teknikkapitel för den som vill veta mer. Däremellan samsas brödrecept som kommer att fylla ditt hem med världens mest ljuvliga doft den av hembakat bröd.
Fler böcker i samma serie
Grilla
Choklad
Muffins
Tukan Förlag 9789174010749 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186623074
- Titel
- Cupcakes, kakor och cheesecakes
- Författare
- Törngren, Kerstin
- Förlag
- Stockholm : Bearded Lady
- Utgivningsår
- 2011
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bearded Lady 9789186623074 -
Energibollar : proteinrika recept för välbefi...
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2016. 60 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174615524
- Titel
- Energibollar : proteinrika recept för välbefinnande och ökad livskraft
- Författare
- Turner, Kate
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 60 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 158 x 203 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 280 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du i behov av en extra kick efter träningen? Vill du stärka ditt immunförsvar? Eller är du sugen på något hälsosamt för att undvika eftermiddagssvackan?
I den här boken hittar du femton lättgjorda och goda recept på både söta och mer matiga munsbitar med proteinrika ingredienser tillsammans med GI-vänliga kolhydrater - inget raffinerat socker eller mjölkprodukter och bara hälsosamma fetter - allt utan att kompromissa med smaken.
Varje recept är näringsrikt och kommer definitivt hjälpa till att hålla ditt blodsocker i balans och energinivån på topp.
Variationsmöjligheterna är oändliga - prova energibollar, det perfekta mellanmålet.
Lind & Co 1 9789174615524 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174017267
- Titel
- Just Sweet : manuelas sötsaker
- Författare
- Manuela Kjeilen
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 283 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1250 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Författaren Manuela Kjeilen är Norges okrönta
bakningsdrottning. Hon hämtar sin inspiration från
den amerikanska baktraditionen, och hennes bok är
en läckerhet i sig själv.
I Just Sweet gör Manuela bakning enkelt. Hon delar med sig av sina favoritrecept samt tips på dekorationer och tillvägagångssätt. Innehåller recept på cupcakes, kakor och andra sötsaker med enkla steg-för-steg bilder som visar hur man bäst lyckas med baket.
Manuella Kjeilen driver den populära bakbloggen passion4baking.com i Norge vilken haft över 240 000 svenska besökare!
Format 222x246 mm
Tukan Förlag 1 9789174017267 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174242720
- Titel
- Sweet! : desserter och sötsaker
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 267 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 791 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är lätt att förstå varför han blev Årets konditor häromåret, Roy Fares. Han kan sina sötsaker. Med fantasi och finess trollar han fram vidunderligt vackra bakverk som smakar himmelskt. Men vi vanliga dödliga kan minsann också använda hans recept – det vet inte minst alla vi som sett Roy baka godsaker i Go’ kväll i SVT på lördagarna.I Sweet! har han samlat sina femtio favoritrecept. De är uppdelade i kategorierna Middag, Fest, Kafferep och Mingel, vilket är bra vägledning när man funderar över ett gott, sött slut på olika bjudningar. Frossa i bland annat mousser lätta som luft, pigga pajer med frukt och bär och lyxiga cupcakes. Ibland är det sparsmakat och enkelt – som Nyponsoppa med mandelbiskvipinnar. Ibland överdådigt och ”extra allt” – som Banana Cream Pie där kolasås, vaniljkräm, banan, kanderade nötter och grädde tronar i ett sprödbakat pajskal. Lättlagat och aningen mer avancerat i en bra balans, men alltid med tydliga smaker – både nya och överraskande likväl som trygga, kända.Roy tar några klassiska recept ett steg längre, som den lilla spröda makronen, som här förvandlas till en hel tårta. Fylld med vaniljkräm och dekorerad med bär blir den så snygg att man faktiskt tvekar med tårtkniven i hand. På ett enkelt sätt får han till det där lilla extra – som ett crunchigt pajsmul till den silkeslena chokladmoussen, eller en chokladmättad tryffel att förgylla den välkända crème brûlén med.Roy Fares första kokbok är full med förföriskt vackra bilder som lockar till visp och bunke. Här finns allt om hur man går tillväga för att själv få konditorklass på sina desserter.
Bonnier Fakta 9789174242720 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244526
- Titel
- Sweet!
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 226 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 417 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är lätt att förstå varför han blev Årets konditor häromåret, Roy Fares. Han kan sina sötsaker. Med fantasi och finess trollar han fram vidunderligt vackra bakverk som smakar himmelskt. Men vi vanliga dödliga kan minsann också använda hans recept – det vet inte minst alla vi som sett Roy baka godsaker i Go’ kväll i SVT på lördagarna.I Sweet! har han samlat sina femtio favoritrecept. De är uppdelade i kategorierna Middag, Fest, Kafferep och Mingel, vilket är bra vägledning när man funderar över ett gott, sött slut på olika bjudningar. Frossa i bland annat mousser lätta som luft, pigga pajer med frukt och bär och lyxiga cupcakes. Ibland är det sparsmakat och enkelt – som Nyponsoppa med mandelbiskvipinnar. Ibland överdådigt och ”extra allt” – som Banana Cream Pie där kolasås, vaniljkräm, banan, kanderade nötter och grädde tronar i ett sprödbakat pajskal. Lättlagat och aningen mer avancerat i en bra balans, men alltid med tydliga smaker – både nya och överraskande likväl som trygga, kända.Roy tar några klassiska recept ett steg längre, som den lilla spröda makronen, som här förvandlas till en hel tårta. Fylld med vaniljkräm och dekorerad med bär blir den så snygg att man faktiskt tvekar med tårtkniven i hand. På ett enkelt sätt får han till det där lilla extra – som ett crunchigt pajsmul till den silkeslena chokladmoussen, eller en chokladmättad tryffel att förgylla den välkända crème brûlén med.Roy Fares första kokbok är full med förföriskt vackra bilder som lockar till visp och bunke. Här finns allt om hur man går tillväga för att själv få konditorklass på sina desserter.
Bonnier Fakta 9789174244526 -
United States of Cakes : bakverk och sötsaker...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2016. 173 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245288
- Titel
- United States of Cakes : bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 172 x 225 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 543 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mästerkonditorn Roy Fares drar till Los Angeles för att utforska de amerikanska bakverken. Och här är han verkligen i sitt rätta element, för i änglarnas stad tar man ut svängarna rejält när det kommer till bakning.Inför den här boken ville Roy fördjupa sina kunskaper om amerikanska sötsaker och besökte i LA flera världskända bagerier är man delar hans djupa passion för söta saker. Några av deras bästa recept finns med i boken, men givetvis med en Roy-twist!Boken innehåller 55 recept och är indelad i fem kapitel: Mjuka kakor, Cookies och konfektyr, Tårtor, cheesecakes och pajer, Cupcakes och Cake pops och slutligen Sweet breakfast. Här varvas klassiska amerikanska bakverk med nya och överraskande recept. En del kakor är härligt rustika medan andra är ogenerat frossiga i allt vad som finns i sockerväg. Snickers cheesecake, Frozen Peanutbutter cream pie, Capuccino cupcakes, Chocolate waffles, Fudge brownies eller Banana nutbread är bara några exempel på allt det härliga som väntar på att bli bakat. Risk för Super Duper Sugar Overload? Självklart!Det här är ingen vanlig bok med de bästa amerikanska kakrecepten. För lika mycket som man kan njuta av receptens dofter och smaker kan man njuta av det stora och snygga bildmaterialet. Med Roy som ciceron åker vi till olika delar av jättestaden LA och bjuds på bilder som ger en skön känsla av att faktiskt vara där själv.
Bonnier Fakta 9789174245288 -
United States of Cakes : bakverk och sötsaker...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2015. 173 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245288
- Titel
- United States of Cakes : bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 172 x 225 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 543 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mästerkonditorn Roy Fares drar till Los Angeles för att utforska de amerikanska bakverken. Och här är han verkligen i sitt rätta element, för i änglarnas stad tar man ut svängarna rejält när det kommer till bakning.Inför den här boken ville Roy fördjupa sina kunskaper om amerikanska sötsaker och besökte i LA flera världskända bagerier är man delar hans djupa passion för söta saker. Några av deras bästa recept finns med i boken, men givetvis med en Roy-twist!Boken innehåller 55 recept och är indelad i fem kapitel: Mjuka kakor, Cookies och konfektyr, Tårtor, cheesecakes och pajer, Cupcakes och Cake pops och slutligen Sweet breakfast. Här varvas klassiska amerikanska bakverk med nya och överraskande recept. En del kakor är härligt rustika medan andra är ogenerat frossiga i allt vad som finns i sockerväg. Snickers cheesecake, Frozen Peanutbutter cream pie, Capuccino cupcakes, Chocolate waffles, Fudge brownies eller Banana nutbread är bara några exempel på allt det härliga som väntar på att bli bakat. Risk för Super Duper Sugar Overload? Självklart!Det här är ingen vanlig bok med de bästa amerikanska kakrecepten. För lika mycket som man kan njuta av receptens dofter och smaker kan man njuta av det stora och snygga bildmaterialet. Med Roy som ciceron åker vi till olika delar av jättestaden LA och bjuds på bilder som ger en skön känsla av att faktiskt vara där själv.
Bonnier Fakta 9789174245288 -
Sweet spots of New York : bakverk och sötsake...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 191 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245370
- Titel
- Sweet spots of New York : bakverk och sötsaker från New York
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 260 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 900 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mästerkonditorn Roy Fares är tillbaka i USA. Och denna gång är det östkusten, eller rättare sagt New York, som finkammas i jakten på de allra bästa bakverken och sötsakerna. ”The Big Apple” blir i Roys sällskap ett enda stort, sött kanderat äpple – fullt av häpnadsväckande godsaker.Det här är uppföljaren till den prisade LA-baserade bakboken United states of cakes. Följ med Roy till New Yorks söta värld. Klassiskt amerikanska pajer och doughnuts samsas med det senaste nya inom konditorvärlden, såsom den franska, nygamla delikatessen kouign-amann – ett karamelliserat och frasigt underverk. Och som en extra ”treat” – som bara de många kulturernas stad kan bjuda på – churros, gelato, egg tarts och andra spännande godsaker från världen över.Roy tar med oss till både kända och okända konditorier där han bjuds på ett överflöd av cookies, pajer, glass, cheesecakes och sundaes och annat absolut livsnödvändigt. Och känner du dig sugen på ett riktigt sött äventyr kan du dessutom hänga med honom på ett sockrat ”Food truck Rally” i Brooklyn.Ett litet urval av recepten han fick med sig:Coconut cookies • Dulce de leche cheesecake • Tiramisu cake • Mango sorbet • Sticky buns • Matcha cheesecake • Cornflakes ice cream • Pear and lavender pie • Cronuts • Black and white cookies
Bonnier Fakta 9789174245370 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNaumann & Göbel 9783625006251
-
Sagolikt gott : tårtor, bakelser och desserte...
Inbunden bok. Höganäs : Bra böcker. 1998. 128 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171198679
- Titel
- Sagolikt gott : tårtor, bakelser och desserter
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Malmberg, Magnus
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9789171198679 -
Söta bakverk från Manuela's Diner
Inbunden bok. Tukan förlag. 1 uppl. 2014. 223 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174019568
- Titel
- Söta bakverk från Manuela's Diner
- Författare
- Manuela Kjeilen
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 249 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1009 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Manuela Kjeilens första bok på svenska, Just Sweet (2013), blev omedelbart en succé.
Nu kommer denna blogg- och bakdrottning med en helt ny bok inspirerad av en amerikansk diner och alla de typiska bakverk som bjuds där milkshakes, cheesecakes, brownies, marshmallows, pajer m.m. Hela boken förmedlar en stark retrokänsla à la 50-tal och som alltid är Manuelas bakverk små konstverk i sig.
Liksom i Just Sweet finns en mängd pedagogiska steg för steg-bilder och instruktioner där Manuela tydligt visar hur man lyckas som hemmakonditor. Manuelas blogg passion4baking är den fjärde största privata bloggen om mat och dryck i Sverige.
Format: 222x246 mm
Tukan förlag 1 9789174019568 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113023977
- Titel
- Baka bröd : med Allt om Mat
- Författare
- Jenkinson, Charlotte - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 189 x 235 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 638 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här boken finner du de bästa brödrecepten ur Allt om Mat. Från rejäla surdegslimpor till knäckebröd, snabbröd och utländska specialiteter.
Bröd är vårt kanske viktigaste och mest älskade livsmedel. Inget är väl så oemotståndligt som doften av nybakat bröd. Den förföriska doften sprider en känsla av trygghet, värme och omtanke. Ett nybakat naanbröd från en indisk tandooriugn eller ett varmt tunnbröd från en vedugn i Jämtland ger samma glädje åt den som får dem i sin hand.
Men också själva bakningen ger glädje. Att följa jäsningens långsamma process, eller känna degens mjukhet i händerna när den formas på ett mjölat bakbord är för många ett sätt att varva ner och koppla av.
Att baka bröd är en konst men blir lätt med Allt om Mats tydliga recept. Så tveka inte längre, utan starta en deg, värm upp ugnen och låt de ljuva dofterna inbjudande slingra sig ut.
Boken innehåller recept på surdegsbröd, limpor, småbröd, knäckebröd och mjuka platta bröd.
Samtliga recept är provlagade i Allt om Mats provkök, skrivna på tidningens välkända och prisbelönta sätt, och illustrerade med fotografier tagna av några av Sveriges allra bästa matfotografer.
Boken är sammanställd av Charlotte Jenkinson, matkreatör och matskribent på Allt om Mat, som tidigare sammanställt Fredagsgourmet (2009), Stora Köksskolan (2007) samt Fisk och skaldjur (2003).
Norstedts 1 9789113023977 -
Bagarens bästa : från surdeg till muffins
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2009. 365 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174012187
- Titel
- Bagarens bästa : från surdeg till muffins
- Författare
- Paul Allam - David Mcguinness
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 365 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 258 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bagarens bästa är en grundlig genomgång av allt som har med bakning att göra. Mästerbagarna på australiensiska Bourke Street Bakery delar med sig av sina erfarenheter och bjuder på såväl yrkeshemligheter som favoritrecept.
Från fullkornssurdeg och smaskiga pajer till delikata bakelser och muffins med den här boken kan du baka det berömda bageriets specialiteter hemma i ditt eget kök.
Mått: 195 x 259
Omslag: Matt med UV-lack, skyddsomslag
Hela 368 sidor
Tukan Förlag 1 9789174012187 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188479006
- Titel
- Baka med godis, lakrits & choklad
- Författare
- Elisabeth Johansson
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 275 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med lakrits, choklad och godis, kan det bli annat än gott? I den här nya boken får du en mängd recept på kakor, tårtor, cheesecakes, glass och desserter som gör att du kan njuta ännu mer av dina favoritsmaker. Lakrits- och chokladdrottningen Elisabeth Johansson delar med sig av sina allra ljuvligaste recept.
Ytterligare författare: Johansson, Elisabeth
Ytterligare fotografer: Kleinschmidt, Wolfgang
Ytterligare designers: Frank, Lena
Expressen 1 9789188479006
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn