-
Lördagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. 29,5 cm x 20 cm.
Mycket rikt illustrerad med färgbilder.
Inga anteckningar eller namnteckningar.
Varsamt bläddrad.
Inlagan är mycket fin.
Pärmens baksida har en stukning i övre vänstra hörnet.
Skyddsomslaget är skrynkligt på motsvarande ställe. Helt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243666
- Titel
- Lördagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 295 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1014 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succérna med Fredagkväll med mat och vin – en av de senaste årens mest sålda kokböcker – och Sommarkväll, tar nu Håkan Larsson itu med helgens festligaste kväll: lördagen. I Lördagkväll med mat och vin bjuder Håkan på recept och inspiration för den intima middagen med familjen eller goda vänner. För varje årstid presenteras utvalda förrätter, varmrätter och desserter, med säsongens råvaror och smaker i centrum. En, två eller tre rätter till middag? Du väljer själv! Håkan ger också tips om hur du komponerar den perfekta menyn; hela 250 olika kombinationer är möjliga varje årstid, tusentals i hela boken. Alla som läst Håkan Larssons tidigare kokböcker eller följt hans matlagning på TV kommer att känna igen sig. Höga, rena smaker där råvaran står i centrum, med befriande okrånglig matlagning. "Jag kan inte laga svår mat”, brukar Håkan säga, ”så mina recept måste vara enkla och tydliga”. Där ligger säkert också förklaringen till böckernas popularitet. Maten är lättlagad, kommer snabbt på bordet – och smakar härligt! En lördag har vi mer tid än på fredagen, och i Lördagkväll finns också plats för ett och annat klassiskt långkok, i uppgraderat och moderniserat skick. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin, presenterat med namn, varunummer och pris, är självklart. Lördagkväll har alla förutsättningar att bli en modern klassiker. Välkommen på middag!
Bonnier Fakta 1 9789174243666 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 159 sidor.
Nära nyskick. 29,5 cm x 20 cm.
Mycket rikt illustrerad.
Inga anteckningar eller namnteckningar.
Mycket varsamt bläddrad.
Minimala hanteringsspårInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174241990 -
Sveriges mästerkock : masterchef
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 159 sidor.
Nära nyskick. På försättsbladet står
" Linda . Grattis på 60 årsdagen önskar kollegorna på BAS-Got-BLX
Från årets kock 2011
Louise JohanssonInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241945
- Titel
- Sveriges mästerkock : masterchef
- Författare
- Timrén, Anders - Wismar, Frida - Lidén, Alexandra
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 288 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 954 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Passionen för mat gör att det slår gnistor i köket!Drömmen om att bli Sveriges nästa stora mästerkock är stark. 14 ska bli 1. Och i jakten på segern besöker de tävlande fiskdiskar och saluhallar, lagar efterrätter, komponerar egna rätter, filéar fisk och reder den perfekta såsen …TV-succén Sveriges mästerkock är tävlingen som sätter en rad amatörkockar från hela landet på prov: Med fallenhet och talang kommer man långt i sin matlagning, men hur hanterar man stress, nya råvaror, detaljer, precision och disciplin i köket?Boken innehåller deltagarnas tankar om mat och matlagning, många av recepten från programmet samt en mängd andra av deltagarnas egna paradrätter, hemliga knep och smarta tips.Stjärnkockarna Per Morberg, Markus Aujalay och Leif Mannerström bedömde, coachade och drev på de blivande kockarna under tävlingens gång.I boken får du några unika recept från själva juryn även kommentarer och omdömen och citaten du inte fick höra i programmet, liksom de blivande mästerkockarnas egna tips och goda råd och även små anekdoter och kuriosa ur deras egen matlagningshistoria.Ur innehållet:6 nya recept från jurynpersonfakta och anekdoter om deltagarnamer än 60 recept, vissa med tips och kommentarerdeltagarnas tankar om mat och matlagningjuryns tips och tankar om mat
Bonnier Fakta 9789174241945 -
Paleo : maten och motionen din kropp är byggd...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2014. 143 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439875
- Titel
- Paleo : maten och motionen din kropp är byggd för
- Författare
- Wallsten, Erik
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 222 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Idag består vårt energiintag av cirka 70 procent processad mat, vilket leder till att folksjukdomar som fetma, stroke, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och vissa cancerformer skjutit i höjden. Enligt paleo är vägen till hälsa att hitta tillbaka till en mer ursprunglig livsstil. Det handlar om att äta rena råvaror av god kvalitet, det handlar om korttidsfasta, om att röra sig på ett naturligt sätt och om att sova ordentligt. Erik Wallsten och Thomas Wahlström berättar på ett utförligt och tydligt sätt hur du enkelt lever enligt paleos principer i din vardag. Bokens tvåveckors menyplan gör det enkelt att komma igång och laga paleokost baserad på grönsaker, rotfrukter, bär, frukt, nötter, ägg, fisk, skaldjur och kött. Eftersom bröd och mjölkprodukter inte finns på menyn är maten dessutom gluten- och laktosfri. "Boken ger en bred och saklig inblick i vad paleo är och är ett måste för den kostintresserade." BTJ, Linda Ljungskog, 14111200.
Ica Bokförlag 1 9789153439875 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Mirakelfrøet chia bog
Häftad bok. 2014. 63 sidor.
ISBN 9788799768509
Nära nyskick. Boken är på danska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9788799768509 -
Vitaminer och mineraler för ett friskare liv...
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. ; Stockholm : Hälsokostrådet. 1985. 365 sidor.
Nära nyskick. Boken verkar vara oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153409426
- Titel
- Vitaminer och mineraler för ett friskare liv : de senaste vetenskapliga rönen, behandlingsterapi vid sjukdom och bristtillstånd, kost och hälsa, fakta om vitaminer, mineraler och spårämnen
- Författare
- Tolonen, Matti - Paul, Robert - Hälsokostrådet
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl. ; Stockholm : Hälsokostrådet
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl. ; Stockholm : Hälsokostrådet 9153409426 -
Habogänget : mat med flera mål
Inbunden bok. 2019. 124 sidor.
Nära nyskick. 25 cm x 21,5 cm.
Mycket rikt fotoillustrerad.
Inga anteckningar eller namnteckningar.
Mycket varsamt bläddrad.
Minimala hanteringsspår på pärmen.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163978227
- Titel
- Habogänget : mat med flera mål
- Författare
- Olsson, Malena
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
9789163978227 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113039091
- Titel
- Gör korv! : korta, långa, råa, starka
- Författare
- Lindberg, Jesper
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 178 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 196 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 902 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att göra egen korv har blivit nya surdegen. En gastronomisk folkrörelse utrustad med korvhorn, fjälster och entusiasm. Stoppa din egen korv och slipp utfyllnad och E-nummer.
Gör korv! innehåller allt du behöver veta för att kunna sätta igång - råd om utrustning, handfasta tips och hur viktigt det är med renlighet och rätt temperatur på ingredienserna. Ett kapitel visar principen: mal köttet, blanda med kryddor, stoppa i fjälster.
Här finns lammkorv, korv med fläsk och nötkött, korv med lax och räkor och vegetariska korvar. Starka korvar och lagom starka, grillkorvar, kokkorvar, korv till vardag, utflykt och fest!
Bland recepten finns Thüringer bratwurst med surkål, friterad lök och picklad rödlök, lax- och räkkorv som ångas och serveras med crème fraiche, kimchi-aioli och salsa och merguez med cous cous-sallad och myntayoghurt.
Gott om korv och gott med tillbehör! Här finns recepten på surkål, senap, relish, salsor, chili, rostad lök, pickles, ajvar, bostongurka, och räksallad - som ibland är ett måste ...
Norstedts 1 9789113039091 -
Matens makt : bland världsledare, kunglighete...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 199 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071480
- Titel
- Matens makt : bland världsledare, kungligheter, rockelit, påvar och kejserliga presidenter
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 185 x 255 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 830 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingen stats- eller regeringschef kommer undan maten vid officiella möten och statsbesök. Måltiden är oftast lika viktig som överläggningen - och inte sällan det väsentligaste inslaget.
I Matens makt minns journalisten Britt-Marie Mattsson och krögaren Leif Mannerström viktiga händelser runt om i världen under vitt skilda tidsepoker, där maten och drycken ibland haft en avgörande betydelse. Hur hade det till exempel gått om amerikanerna inte genom intensiv diplomati lyckats övertyga de japanska värdarna om att George Bushs akuta illamående vid banketten inte hade med deras mat att göra? Och om den vådliga mc-transporten med snaps nått Göran Persson och Jaques Chirac i tid?
Boken innehåller också recept inspirerade av alla dessa historiska sammankomster, fritt komponerade av Leif Mannerström så att även hemmakocken tillåts briljera och imponera.
Norstedts 1 9789113071480 -
Imponera i köket : kokbok för nybörjare
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2013. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610073
- Titel
- Imponera i köket : kokbok för nybörjare
- Författare
- Sam Stern
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 256 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1208 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokbok för nybörjare
Imponera i köket är en annorlunda kokbok. Sam Stern ger här unga människor inspiration och själförtroende att laga goda basrätter med riktiga råvaror från grunden, ofta med en personlig twist. Vare sig du har ont om tid eller ont om pengar kan du alltid lära dig att laga god och bra mat. From fast food to slow.
I tio kapitel går Sam Stern igenom de typiska ingredienserna för vanliga och rejäla rätter: vegetariskt, nöt, gris, lamm, fisk och skaldjur, äggrätter, pasta, ris, nudlar, couscous, bröd, bakverk och efterrätter.
Du lär dig hur du ska sköta dina köksprylar, göra såser, hur du kan ersätta ingredienser med alternativ och hur du ska planera din matlagning i förhållande till årstiderna. Alla recept är presenterade med tydliga anvisningar steg för steg: förbered, laga, servera.
En klassisk grundkokbok, men med moderna recept. Sam Stern lär dig knepen som gör att du snabbt kommer att Imponera i köket.
Författaren
Sam Stern är född 1990 men är redan en kändiskock i hemlandet England. Han skriver en krönika i ungdomstidningen First News varje vecka och är en återkommande gäst i flera brittiska TV-program. Han har redan gett ut fem kokböcker som översatts till fjorton språk.
Pagina Förlags 1 9789163610073 -
Den goda julen : Christer Lingströms bästa ju...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 111 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426370
- Titel
- Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
- Författare
- Christer Lingström - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 278 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 762 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mustvörtbröd och knäckebröd. Ris à la Malta, saffransparfait, kokosglass och julgröt. Knäckris och chokladkola, pepparkakstryfflar och trillingnöt. Därtill glögg, krogens mumma, tomtens toddy och kryddat brännvin.
Edsbacka Krog har sina kulinariska rätter i den svenska husmanskosten och de svenska råvarorna. Därför är det självklart att julbordet spelar en viktig och framträdande roll.
Redan år 1626 utfärdade Sveriges konung Gustav 11 Adolf privilegiebrev till den förste krögaren på Edsbacka Krog. Sedan drevs här krog i 250 år. Under mer än 100 år var det annan verksamhet i huset, men 1983 öppnade den 25 årige Christer Lingström åter krog i huset. Idag är Edsbacka Krog världsberömd och Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade Guide Michelin och Christer Lingström en av Sveriges främsta kockar.
Ica Bokförlag 1 9789153426370 -
KETO Sweet Tooth Cookbook
Häftad bok. Alpha. 2019. 160 sidor.
ISBN 9781465483836
Mycket gott skick. 19,5 cm x 19,5 cm.
Boken är på engelska.
Inga anteckningar eller namnteckningar.
Endast minimala hanteringsspår på pärmen. Böjveck längs ryggen. Varsamt bläddrad.
Mycket rikt illustrerad. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlpha 9781465483836 -
KETO Loco
Häftad bok. Mad Creations. 2020. 152 sidor.
ISBN 9780648491385
Mycket gott skick. 29,5 cm x 21 cm.
Boken är på engelska.
Inga anteckningar eller namnteckningar.
Verkar vara obläddrad.
Endast små hanteringsspår på pärmen. Bakre pärmen samt de sista ca 10 sidorna har ett veck i ovankant hörn ca 5 mm från övre kanten.
Mycket rikt il läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMad Creations 9780648491385 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMad Creations 9780644820916
-
The Healthy Family KETO Cook Book
Häftad bok. Mad Creations. 2019. 150 sidor.
ISBN 9780648491361
Nära nyskick. 29,5 cm x 21 cm.
Boken är på engelska.
Inga anteckningar eller namnteckningar.
Endast minimala hanteringsspår på pärmen. Ytterst små nötningar på hörnen.
Mycket rikt illustrerad. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMad Creations 9780648491361 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178434893
- Titel
- Det blir bara pannkaka
- Författare
- Goldhammer, Annika
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 298 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 980 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det blir bara pannkaka är kokboken som ger en av våra populäraste rätter den respekt den förtjänar.
Här hittar du pannkakor för alla tillfällen och smaker. Det kan vara fluffiga amerikanska kärnmjölkspannkakor, krispiga franska gjorda på nyttiga kikärtor, förföriskt goda karamelliserade ananaspannkakor och förstås de traditionella tunna pannkakorna som går att variera i oändlighet. Här finns också recept för den som är sugen på pannkaka men vill vara lite mer hälsosam samt flera veganska och glutenfria recept.
Boken innehåller även pannkakshistoria, tips på bästa redskapen och råvarorna, recept på en rad tillbehör samt en guide till författarens favoritpannkakskaféer.
Bokförlaget Arena 1 9789178434893 -
Mannerströms skaldjur
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 28 cm x 22,5 cm.
Rikt illustrerad.
Inga anteckningar eller namnteckningar.
Litet obetydligt skavmärken på omslaget på bakre övre hörnet.
Boken känns ny. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850573
- Titel
- Mannerströms skaldjur
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 280 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skaldjur hör till livets goda! Leif Mannerströms nya stora bok handlar både om hummer, ostron och krabba till fest, och räksmörgåsar och skaldjurssoppa man kan laga till vardags.
"Vi har fantastiska skaldjur i Sverige. Så det är klart att det är gott!"
I Skaldjur lagar Leif till de skaldjur som finns i svenska vatten, och lite till. Här finns recept med räkor, scampi, ostron, kräftor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, pilgrimsmusslor, snäckor och sjöborrar. Samt en lång rad fantastiska kombinationer, där skaldjuren sätter guldkant på rätter med andra ingredienser.
Leif gratinerar, gör sallader, soppor, kombinerar med nya såser och kryddningar, friterar, serverar som ceviche, toast och omelett, grillar, gör risotto, paella, terriner ... Möjligheterna är oändliga för en mästarkock som Leif Mannerström!
Skaldjur är en bok för glädje och njutning!
Prisma 1 9789151850573 -
I det enkla bor det goda
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2018. 212 sidor.
Nära nyskick. Mycket små obetydliga hanteringsskador!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248821
- Titel
- I det enkla bor det goda
- Författare
- Kirchsteiger, Ernst
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 212 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 225 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 672 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enkelheten och omsorgen om råvarorna är Ernst Kirchsteigers främsta signum. I I det enkla bor det goda har han hämtat inspiration från de tre kök som ligger honom närmast hjärtat: det toskanska bondköket, det skandinaviska köket med sina tydliga råvaror och sist, men inte minst, hans rustika centraleuropeiska matarv.I boken varvas recept med personliga berättelser. I det enkla bor det goda är en generös och smaksäker matbok med omkring 80 recept på vällagade middagar. Här finns enkla pastarätter, värmande grytor, matiga sallader, soppor, gratänger och lite sött att avrunda måltiden med. Ängamat, dillkött och renskav samsas med toskanska bönsoppor, långbakad rotselleri, gulasch och rabarbersorbet. Dessutom hittar du mer matnyttiga texter om hur du skapar en trivsam kryddtäppa, och listor på oumbärliga ingredienser att ha i skafferiet.»De finaste måltidsupplevelserna är ofta de enklaste. Kanske är det den där första fikastunden på farstukvisten i mars när solens strålar äntligen värmer försiktigt och fåglarna skvallrar om våren. Eller en stilla försommarkväll framför en sjö tillsammans med någon du älskar. Myggsurr i luften och en spegelblank vattenyta som krusar sig lätt när det orangevita flötet på fiskespöet åker ned under vattenytan.Lyckan när du drar upp en abborre och sedan tillagar den över öppen eld. De där stunderna är matögonblick som likt kärlek drabbar mig. Det är finedining i sin renaste form.«
Bonnier Fakta 9789174248821 -
Aromatiska blad : en bok om färska örter i ma...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032912
- Titel
- Aromatiska blad : en bok om färska örter i maten
- Författare
- Kårfors, Per-Ove
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 274 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 967 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I mer än 20 år har odlaren Per-Ove Kårfors och stjärnkocken Roland Persson arbetat tillsammans. Nu utkommer de med en inspirerande bok om örter och mat. Ett urval av de vanligaste färska örtkryddorna beskrivs i ord och vackra bilder och till alla örterna följer en rad läckra recept av Roland Persson.
Tjugo års samtal mellan odlaren och kocken har också påverkat utbudet av färska örter i svensk
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032912 -
Himmelskt gott : desserter för sötsugna
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 255 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113051857
- Titel
- Himmelskt gott : desserter för sötsugna
- Författare
- Miller, Lyndel
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 210 x 235 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1186 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Färdas till en tid och plats där tepartyn och kafferep känns lika självklara som vackert porslin och broderade dukar. I den här vackert formgivna boken får alla sötsugna sitt lystmäte.
Med drygt 100 recept är det här boken för alla som vill laga desserter och bakverk som lockar såväl öga som gom. Boken inleds med ett antal basrecept som fungerar som byggstenar i vissa andra recept, men som också kan stå på egna ben eller kombineras efter eget tycke och smak. Vad sägs om sockerbräck, enkel chokladganache eller bärcoulis?
Sedan följer kapitel med härliga namn som Från hjärtat, Nyttiga njutningar, Lyxigt läckert och PS Jag älskar dig, som alla är fullproppade med fantasifulla och mumsiga recept på såväl bakverk och kakor som desserter, godis, glass och andra sötsaker. Jordnötsparfait à la Elvis Presley, chokladälskarens glassandwich, crème brûlée som den ska smaka och rosa kärleksmums är bara några av godsakerna. I slutet av boken hittar du tips på vackert pynt och frostingar att dekorera dina bakverk med, lite mindre sötsaker som tryfflar och annat godis, samt praktiska tips som underlättar när du ska laga recepten. Med andra ord finns här något för alla, såväl godisälskaren som kakmonstret och dessertentusiasten.
Med utsökta recept, läckra och personliga bilder som får det att vattnas i munnen, varm ton och tjusig formgivning är det här en hyllning till allt som är sött och den självklara boken för alla dessertälskare!
Norstedts 1 9789113051857 -
Njut en liten smula : av tårtorna, kakorna, b...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 91 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426301
- Titel
- Njut en liten smula : av tårtorna, kakorna, bröden och desserterna du inte glömmer!
- Författare
- Therese Wikström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 91 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Therese Wikströms öppnade konditoriet En liten smula 2001, redan tre år senare blev det utsett till årets konditori. Med den här boken får alla chansen att njuta av Thereses smultronmoussebakelser, pepparkakskolor och chokladcheesecakes. Eller klassiker som hallongrottor, morotskaka och lemoncurd. Traditionella svenska bakverk blandas friskt med amerikanska influenser och produkter. Boken innehåller genomtänkta recept från de flesta delarna inom det söta området, från kakor, bröd och bitar via tårtor till desserter och konfekt. En blandning som speglar såväl Therese breda intresse för allt inom det söta området, som utbudet på det egna konditoriet.
Tanken med boken är att den skall vara inspirationskälla både när du sitter i soffan och bara bläddrar eller när du vill baka något riktigt gott.
Therese Wikström är utbildad kock och konditor. Utöver sitt konditori håller hon också utbildningar för såväl fackfolk som privata sällskap inom det söta området.
Ica Bokförlag 1 9789153426301 -
En smak av Småland : bland skogar, sjöar och...
Inbunden bok. Kungälv : Marine Promotion, Homarus AB. 2003. 159 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Mycket fint olöst exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197166218
- Titel
- En smak av Småland : bland skogar, sjöar och finurliga människor : en resa med fotografen Björn Wennerwald och kocken Dan Lexö
- Författare
- Wennerwald, Björn - Lexö, Dan - Karlsson, Anna Charlotta - Jägeblad, Jennie
- Förlag
- Kungälv : Marine Promotion, Homarus AB
- Språk
- Svenska
Kungälv : Marine Promotion, Homarus AB 9789197166218 -
More from Magnolia
Inbunden bok. 2004. 138 (+1 ) sidor.
ISBN 9780743246613
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Boken är på engelska !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9780743246613 -
Systrarna Perssons skafferi : konsten att hus...
Inbunden bok. Roos & Tegner. 1 uppl. 2020. 156 sidor.
Nyskick. Mycket fint ex!
Hälsning till tidigare ägare från författarna på första sidan.
Det började som en rolig utmaning systrarna emellan. Under ett år skulle de ersätta importerad mat med vad naturen runt omkring dem hade att erbjuda. När skafferiet fyllde läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188953971
- Titel
- Systrarna Perssons skafferi : konsten att hushålla med naturens skatter
- Författare
- Persson, Malin
- Förlag
- Roos & Tegner
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 268 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det började som en rolig utmaning systrarna emellan. Under ett år skulle de ersätta importerad mat med vad naturen runt omkring dem hade att erbjuda. När skafferiet fylldes med marmelader och picklade grönsaker och doften från trädgårdens fynd på spisen spred sig flyttades tanken även till badrumsskåpet och städskåpet. Borde inte de kemiska preparaten kunna bytas ut mot mer naturliga? Jovisst! Vad sägs om ett kittlande nässelkroppssalt eller en städvinäger kryddad med granskott? Det är bara några exempel på allt du kan hitta när du tittar in i systrarna Perssons skafferi. Detta är en drömsk och hänförande bok att förlora sig i. Fantastiska bilder från alla årstider och vackra miljöer gör det lätt att bli inspirerad. Den sprider en lust och glädje över att ge sig ut i naturen och att ta steget bort från syntetiska dofter och smaker via oemotståndliga recept, spännande tinkturer och moderna kreationer i samklang med naturen.LINDA PERSSON har arbetat som kropps terapeut och hälsokonsult, men är idag matkreatör och kock. Hon har föreläst, inspirerat och utbildat människor i mat och hälsa i över 20 år och dessutom under åtta år drivit Sveriges första rawfood-restaurang, Raw Food House i Malmö. MALIN PERSSON är kreativ influencer, programledare och redaktör för SVT:s Trädgårdstider. Som fotomodell på internationell toppnivå fick hon uppleva en industri med en extrem slit-och-slängkultur vilket ledde in henne på den nuvarande karriärbanan. Systrarna är uppvuxna i de mörkaste snapphaneskogarna i norra Skåne och fritiden tillbringades oftast tillsammans med familjen ute i skog och mark. Att få växa upp nära naturen gav dem en passion för det hållbara och naturliga.
Roos & Tegner 1 9789188953971 -
Jill & Marias Taverna: medelhavsmaten från vå...
Inbunden bok. Tukan förlag. 1 uppl. 2019. 168 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177836896
- Titel
- Jill & Marias Taverna: medelhavsmaten från vårt Kreta
- Författare
- Johnson, Jill
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1000 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kreta är mycket mer än bara en ö. Det var här den berömda medelhavskosten föddes. Här har folk alltid ätit bättre och levt längre. Den vällagade maten är bara en av öns alla skatter. Kulturen, klimatet och kärleken till det lilla livet gör Kreta till en plats som är lätt att älska.
Jill Johnson och Maria Molin Ljunggren blev blixtkära i Kreta från första besöket på ön. Sedan dess har de fortsatt att resa hit och ser nu ön som sitt andra hem. Här njuter de av den unika tillgången på fantastiska råvaror och grekernas generösa gemenskap. Här har deras långa vänskap och musikaliska samarbete växt sig starkare.
Som en hyllning till ön bjuder de läsarna på ett sextiotal traditionella recept nedärvda i generationer, uppblandade med egna personliga och mer moderna tolkningar. Från suveräna sallader, läckra dippsåser och perfekt plockmat till grekiska klassiker som moussaka, souvlaki och saganaki. Därtill bjuds mustiga grytor, enkla desserter och massor med grönt. allt lagat på Kretavis.
Följ med till tavernan som aldrig stänger!
Jill Johnson är en av våra mest folkkära artister och låtskrivare. Hon har hunnit släppa 25 album, varit med i Melodifestivalen tre gånger, varav en som programledare, och gjort succé med sina egna krogshower. Hon ligger också bakom det populära programmet "Jills veranda" på SVT.
Maria Molin Ljunggren är ett av Musiksveriges mest inflytelserika namn. Tillsammans med maken Bobby Ljunggren, som har sina rötter på Kreta, har hon lotsat fram många av våra mest folkkära artister och låtskrivare, ofta via Melodifestivalen. Nyligen startade hon ett helt nytt musikbolag.
Tukan förlag 1 9789177836896 -
Äntligen picknick
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 129 sidor.
Nyskick. Garantert oläst! Mycket fin!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153427209
- Titel
- Äntligen picknick
- Författare
- Sylvia Danielsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 129 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 236 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande bok om att äta utomhus. Allt från en strandpicknick, vårfika i lusthuset, picknick vid ditt eget smultronställe, utflyktsmat på promenaden i skogen eller vid havet, båtlunch, försommarfestmiddag, picknick i bärskogen, god cykelmat eller något gott när motorcyklisten tar paus. Förbered hemma och ta med ut, eller fixa något enkelt på plats.
Här finns många goda och nyttiga maträtter med inspiration från hela världen. Mycket frukt och grönt och lättlagade rätter. Här finns maträtter för grillen, många goda mackor, sallader, annorlunda pajer och friska efterrätter. Boken ger verkligen picknickkänsla med sina många vackra utflyktsbilder och inspirerande matbilder.
Sylvia Danielsson har tidigare författat "Frukt, bär och grönt" och "Kryddan i maten".
Ica Bokförlag 1 9789153427209 -
Lager, ale & porter : och andra ölsorter
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 207 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153420194
- Titel
- Lager, ale & porter : och andra ölsorter
- Författare
- Urban Laurin
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 273 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 909 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9789153420194 -
Zazzis pasta
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Ett perfekt skick!
"Med läckra och roliga recept ger Alexandra nya idéer i köket - pastan får en ny dimension! " Annika H Eriksson Journalist P4,
Sveriges Radio Göteborg
PASSA PÅ OCH KÖP FLER BÖCKER SAMTIDIGT FRÅN OSS!
ENHETSFRAKT! OAVSETT HUR MÅNGA läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127355064
- Titel
- Zazzis pasta
- Författare
- Zazzi, Alexandra
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En personlig kokbok med recept på läckra pastarätter, som pastaknyten med spenatfyllning och valnötssås, ugnsgratinerad pasta med soltorkade tomater och kyckling och mycket annat. Passionen för det italienska köket smittar av sig och Italien känns ständigt närvarande.
Pastan står i fokus i Alexandra Zazzis första kokbok. Dessutom får vi en informativ presentation av den underbara olivoljan – oumbärlig i ett äkta italienskt kök – och en lektion i hur man gör egen färsk pasta, t ex tortelloni rossi alla salvia med en smakrik hemlagad tomatsås till.
Här finns både snabba och prisvärda förslag på pastarätter och lite dyrare lyxigare när man känner för att spränga plånboken. Tips på barnens pastafavoriter och flera olika pastarecept med fisk, kött och grönsaker presenteras också.
Utöver ett 50-tal härliga pastarätter bjuder Alexandra på sig själv med små anekdoter och historier både från Sverige och från barndomsåren i norra Italien.
Alexandra Zazzi blev ett välbekant ansikte för den stora allmänheten då hon vann SVTs dokusåpa Robinson 1998. Tillsammans med sin man driver hon italienska gourmetbutiken PASTA e PANINI i centrala Göteborg, där hon själv är kökschef. Butiken fungerar även som cateringverksamhet och café. Hon skriver regelbundet i tidningen Matmagasinet och har tidigare bland annat kunnat ses som kock i TV 4. Som 11-åring
kom Alexandra till Sverige tillsammans med
sin italienske pappa och svenska mamma.
Lennart Sjöberg är matfotograf. Bl :a svarar han för fotot i fiskkokboken Ät mej.
Lars Åkerström är fotograf och har tagit bokens miljöbilder från Italien.
Natur & Kultur 1 9789127355064
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn