-
Prinsessornas kokbok
Inbunden bok. Bonniers . 2 uppl. 1930. 646 sidor.
Hyggligt skick. Omslagspärmar i dåligt skick, är tejpad i rygg. Sista sidorna bak i boken är lösa, men alla sidor finns. Receptsidorna är det inget fel på.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers 2 -
Kryddpraktika : hjälpreda för kryddodlare
Inbunden bok. Stockholm : Carlsson. 1993.
Mycket gott skick. Förekommer understrykningar i blyerts inuti boken. Tillskrift inuti boken
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177986591
- Titel
- Kryddpraktika : hjälpreda för kryddodlare
- Författare
- Samuelsson, Lars-Eric - Schenkmanis, Ulf - Marcus, Mia
- Förlag
- Stockholm : Carlsson
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Stockholm : Carlsson 9789177986591 -
Det goda franska köket
Pocketbok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1983.
Gott skick. Inget skrivet i den
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146143437
- Titel
- Det goda franska köket
- Författare
- Beck, Simone - Bertholle, Louisette - Child, Julia - Nordin, Leon
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146143437 -
Indiska kokboken : [lättlagade indiska rätter...
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1998.
Nära nyskick. Obläddrat ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171250155
- Titel
- Indiska kokboken : [lättlagade indiska rätter från Kashmir i norr till Kerala i söder]
- Författare
- Pihl, Ove - Strandell, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9789171250155 -
Hirams bästa recept : från A till Ö
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 1979.
Mycket gott skick. Inlaga som ny, ser ej använd ut, lite solblekt rygg
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153405542
- Titel
- Hirams bästa recept : från A till Ö
- Författare
- Huldt, Märit
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9789153405542 -
Cuisinier Gascon - meals from a Gascon Chef
Inbunden bok. 2009.
ISBN 9781906650209
Nyskick. Författarsignerad med text inuti boken, obläddrat ex
Rapidly acquiring a Michelin star after opening in London in the late 1990s, Pascal's award-winning Club Gascon fast became the place to go to experience some of the best French food in the countryt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781906650209 -
How to brew : everything you need to know to...
Häftad bok. Boulder, Colo. : Brewers Publications.
Nära nyskick. På engelska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780937381885
- Titel
- How to brew : everything you need to know to brew beer right the first time
- Författare
- Palmer, John J.
- Förlag
- Boulder, Colo. : Brewers Publications
- Språk
- English
Boulder, Colo. : Brewers Publications 9780937381885 -
David Peppercorn's guide to the Wines of Bord...
Häftad bok. London : Mitchell Beazley. 1992.
Mycket gott skick. Inlaga som ny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781857329148
- Titel
- David Peppercorn's guide to the Wines of Bordeaux
- Författare
- Peppercorn, David - Johnson, Hugh
- Förlag
- London : Mitchell Beazley
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- English
London : Mitchell Beazley 9781857329148 -
The wines of the Loire, Alsace, the Rhone and...
Häftad bok. Wine Mitchell Beazley. 1992.
ISBN 9781857329124
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWine Mitchell Beazley 9781857329124 -
Smakäventyret : att lära små barn äta mat
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2015. 170 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127144002
- Titel
- Smakäventyret : att lära små barn äta mat
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016, kategori "Barn och mat"!
Kära nyblivna förälder!
Den här boken är till dig. Det är den bok jag önskar att någon hade stuckit i min hand när jag skulle börja ge mina bebisar mat. För inte hade jag en aning om hur viktig det första årets smakträning är. När barn närmar sig 2-årsåldern blir de ofta vad forskare kallar för neofobiska –de blir skeptiska mot ny mat. Då är det svårare att lära dem äta bra mat, som broccoli, leverpastej, ägg och lax. Därför behöver du ta tillvara din bebis nyfikenhet. Ni behöver ge er ut på ett äventyr tillsammans och utforska smak och konsistens bortom det söta och flytande.
Du känner kanske precis som jag även en rädsla för att barnet ska få i sig för lite näring eller för mycket salt. Det krävs en bra dos självförtroende och kunskap för att motstå industrins lobbying. För vem kom egentligen på att en pulverblandning av vetemjöl, skummjölk, palm- och rapsolja, koncentrerad fruktjuice och tillsatta vitaminer är bättre för bebisar än hemlagad mat?
Jag hoppas att denna bok ska inspirera till glädjefyllda upplevelser vid matbordet. Du kommer med säkerhet att behöva torka en del kladd. Se det som en investering i ditt barns hälsa.
Ann Fernholm
mamma, vetenskapsjournalist och fil. dr i molekylär bioteknik.
"Man vinner mycket på att smakträna barnen tidigt, för vi äter vad vi lärt oss som mycket små. Här är boken som tar tillvara nyfikenheten på mat redan innan ettårsdagen."
Juryn för tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2016
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127144002 -
Amerikas bästa soppor & sallader
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1998.
Nära nyskick. Nyskick så när som på 5 mm skav på ett bokhörn.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153419556
- Titel
- Amerikas bästa soppor & sallader
- Författare
- Weiland, Agneta - Tierney, Jane Whitman - Retlev, Jens - Kleinschmidt, Wolfgang - Thell, Göran
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153419556 -
Vegan på 5 ingredienser
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2020. 155 sidor.
Mycket gott skick. Något vågig inlaga, inget som stör
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870202
- Titel
- Vegan på 5 ingredienser
- Författare
- Barje, Siri
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vegansk mat är lättlagad, god och tillåtande, precis som all mat ska vara! När Siri Barje lagar mat blir det rejäla smaker och väl avvägda ingredienser.Med tio basvaror i köket (som olja, salt och annat du säkert redan har hemma) räcker det med bara fem ingredienser för att laga god vegansk mat – till exempel scrambled tofu, portobelloburgare och linsgryta eller veganska versioner av klassiker som bouillabaisse och chokladmousse. Här finns recept till frukost, smårätter, huvudrätter och efterrätter. Välkommen till det veganska köket!
Bonnier Fakta 9789178870202 -
Hemma hos Melker på landet
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 2013. 261 sidor.
Mycket gott skick. Något vågig inlaga, men inget som stör på något sätt. Ser oläst ut
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623357
- Titel
- Hemma hos Melker på landet
- Författare
- Andersson, Melker
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 261 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1040 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett landställe är så mycket mer än bara ett sommarställe. De fyra årstiderna framträder tydligare på landet än inne i stan. Varje årstid på landet har sin karaktär och charm. På våren sitter vi i bersån med vår kaffekopp och lyssnar på fågelkvittret och på sommaren njuter vi av långa, ljumma sommarkvällar vid grillen. Sedan kommer hösten då vi drar på oss stövlarna och ger oss ut i skog och mark på jakt efter bär och svamp. På vintern värmer vi oss framför brasan med en kopp varm choklad och ser snöflingorna falla utanför fönstret.
Alla, gammal som ung, samlas och njuter av den goda maten året runt. Och det härliga med matlagning på landet är att där är ju hela naturen ett enda stort skafferi med massor av råvaror som ger inspiration till att laga mat.
Välkomna till mitt land!
Melker Andersson
Nygren & Nygren 9789186623357 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171262417
- Titel
- Matbok från Svenska Högarna
- Författare
- Anderin, Sarah
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2012
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 778 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »till mitt hjärta gick den spikrakt [...] längta ut till skärgården efter att bara ha bläddrat i Matbok från Svenska Högarna« Göran Stenstrand »En annorlunda och inspirerande bok - inte minst tack vare Per Ranungs vidunderligt vackra mat- och miljöbilder« TaraDetta är både en kokbok och en spännande skildring av livet på en av Sveriges mest isolerade ögrupper. Kocken Sarah Anderin bor med sin familj på Svenska Högarna, längst ut i Stockholms skärgård, där hon arbetar som tillsynsman för Skärgårdsstiftelsen. Med en fyr som enda granne och med många sjömil till närmaste matbutik har Sarah blivit en mästare på att planera matinköp, improvisera menyn och ta vara på allt som växer i trädgårdslandet.All mat hon skapat för denna bok följer årstidens rytm och är präglad av skärgårdens råvaror och möjligheter. Vårens ankomst firas med ramslökssnurror till drinken rabarbertini. Den grillade abborren och färskpotatisspetten är som gjorda för att avnjutas på sommarvarma klippor. I höstrusket bjuds vännerna på kryddig lammstek med chèvregratinerade rödbetor. Och till adventsmyset serveras chokladkolapaj med julnötter.Det är på en gång en loggbok med recept från Sarahs inspirerande kök och en berättelse om livet på en unik plats. Boken har av Skärgårdsstiftelsen usetts till årets Vänbok. Den är rikt illustrerad med både matbilder och vackra skärgårdsbilder, tagna av fotografen Per Ranung.Sarah Anderin har tidigare arbetat som kock på olika restauranger, bland annat fisk- och skaldjursrestaurangen Lisa Elmqvist i Stockholm. Hon medverkar också regelbundet som matskribent i Skärgårdsstiftelsens tidning Stångmärket. Per Ranung fotograferar mat, inredning och trädgård för en rad internationella tidskrifter. Han har tagit fotografierna till en lång rad böcker, bland annat I kökslandet och Längtans mat.
Max Ström 9789171262417 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789129680119
- Titel
- Första bakboken
- Författare
- Westman, Johanna
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 218 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 392 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Johanna Westman har fått många köksdebutanter att älska mat och matlagning. Första bakboken är en grundbok i för bak- och kaksugna barn och andra ugnsdebutanter. Enkla recept och massor av tips. Godis, småkakor, stora kakor, mjuka kakor, bullar och bröd. Allt är superlätt att laga och gott, riktigt gott att äta!
Boken gavs ut i original 2003.
Rabén & Sjögren 2 9789129680119 -
101 world whiskies to try before you die (p)
Inbunden bok. Hachette . 2012.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780755363193
- Titel
- 101 world whiskies to try before you die (p)
- Författare
- Buxton, Ian
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- English
Hachette 9780755363193 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177096177
- Titel
- Vikingars gästabud
- Författare
- Mainland
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 48 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 271 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 443 g
- Språk
- Svenska
Egmont Richters 1 9789177096177 -
Coca-Cola - Den nya, utförliga handboken
Häftad bok. Läsförlaget. 1 uppl. 1999. 80 sidor.
Nära nyskick. Obläddrat ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829024310
- Titel
- Coca-Cola- Den nya, utförliga handeboken
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 145 x 195 mm Ryggbredd 5 mm
- Vikt
- 140 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829024310 -
Leif Mannerströms bästa : från husmanskost ti...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 120 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035369
- Titel
- Leif Mannerströms bästa : från husmanskost till sushi
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 232 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 441 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerströms kärlek till maten är passionerad, och kärleken till svenska råvaror är stark. Men för all del, utländska influenser är alltid välkomna. Bara vi inte glömmer sillen, strömmingen och husmanskosten!
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Leif Mannerström är en stjärnprydd kock, restauratör och kokboksförfattare. Han drev Sjömagasinet i Göteborg i 16 år, han har gett ut ett helt gäng kokböcker och fått priser för flera av dem. Under vintern 2011 är han en av jurykockarna i TV 4:s program Sveriges mästerkock.
Som en mattraditionens inspiratör och ambassadör talar sig Mannerström alltid varm för svensk husmanskost, och där inkluderas förstås den älskade sillen och strömmingen. Skaldjur i alla former är en favorit, vilt likaså. Ja, all mat är underbar enligt Leif Mannerström, bara den lagas med bra råvaror, omsorg och glädje. "Ingen pimpinett mat här inte!", som han själv säger.
Den här samlingen tar från Sill och strömming, Viltkokboken, Skaldjurskokboken och Husmanskonst.
Norstedts 1 9789113035369 -
Indiska kokboken : [lättlagade indiska rätter...
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1992.
Mycket gott skick. Inlaga i nyskick, ser oanvänd ut. Första sidan i boken har hamnat ett par mm snett vid tryckningen av boken bara
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250158
- Titel
- Indiska kokboken : [lättlagade indiska rätter från Kashmir i norr till Kerala i söder]
- Författare
- Pihl, Ove - Strandell, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9171250158 -
Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2002. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354142
- Titel
- Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 741 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bönor, linser och ärtor är perfekta livsmedel som nu fått en renässans i många svenska kök. De är läckra och smakrika, nyttiga och billiga. Tillsammans med andra gröna livsmedel blir de proteinrika bönorna en komplett måltid. Här presenteras 70 spännande laktovegetariska recept på varmrätter, smårätter och efterrätter. Därtill en mycket informativ bönguide.
Här finns rätter för både vardag och fest – sallader, smårätter, soppor, gratänger, biffar, grytor, röror, desserter och bakverk – alla med uppgifter om tillagningstid och med smarta tillagningstips. Rispappersrullar med myntavinägrett, Toast au chèvre chaud med italiensk linssallad, Wok med persikor och cashew, Exotisk bönsalsa och Chokladsmulpaj är exempel som frestar.
I bönguiden får man bl a veta hur de olika bönorna ser ur, säsong, förvaring, koktider och näringsämnen.
Intresset för de urgamla – och helt moderna – bönorna ökar alltmer. Inte nog med att de innehåller otroligt mycket nyttigt, de anses också förebygga hjärt- och kärlsjukdomar!
Särskilt intressant för nyblivna veganer och vegetarianer som är osäkra på om de får i sig tillräckligt med näring, vegetarianer, veganer och blandkostare som också äter vegetariskt ibland.
Caroline Hofberg är matskribent och matstylist i ett flertal tidningar. Hon har arbetat på olika restauranger både i Sverige och utomlands. Det är hon som svarar för recepten här. Tidigare har hon utkommit med Husmanskost – helt enkelt, Inlagt och hemlagat – i glas och på burk och Gott om korv.
Pia Hall är journalist och har bl a arbetat på tidskrifterna Chili och Gourmet. Här svarar hon för faktadelarna. Hon har tidigare skrivit boken Vego paradiso – en smak av det veganska köket.
Författarna tilldelades 2001 Gourmand World Cookbok Award i kategorierna Speciallitteratur kring måltiden på svenska och Bästa vegetariska kokboken på svenska.
Lena Koller (foto) har bl a fotograferat för IKEA i Sverige och Tyskland, Day i Danmark, MånadsJournalen och kokboken Dykarbaren.
Natur & Kultur 1 9789127354142 -
Mat, möten och människor på Siggesta gård
Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2016. 104 sidor.
Nära nyskick. Obläddrat ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187941566
- Titel
- Mat, möten och människor på Siggesta gård
- Författare
- Susanne Blomberg
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 270 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen hem!
Kryp upp i soffan, öppna boken och låt sidorna svepa dig med till en miljö utöver det vanliga. På Siggesta Gård får du bondgård och herrgård i ett. Här smälter mat, delikatesser, trädgård och inredning samman i en annorlunda livsstilsupplevelse som sjunger långsamhetens lov.
På Siggesta Gård, denna lilla oas på Värmdö utanför Stockholm, finns plats för det mesta: lugna veckoslut med kärestan, inspirerande middagssamtal med vännerna, teamwork med kollegorna där lusten att kläcka nya och kreativa idéer väcks ... allt medan man njuter av omgivningens skönhet.
Den rustika och eleganta miljön är välkomnande oavsett om man är gäst på hotellet, konferensdeltagare eller bara äter en bit i den ombonade restaurangen. Maten är vällagad och ren, råvarorna kommer ofta direkt från trädgården, bakstugan eller jaktmarkerna och i butiken kan man botanisera bland en mängd olika delikatesser från omgivningen.
Gårdens hjärta är butiken där man tillverkar och säljer delikatesser. Därför produceras samtidigt med boken ett häfte med klisteretiketter att sätta på vackra glasburkar med honung, sylt, chutney, fröknäcke, crunch, torkade örter och mycket annat.
Mat 40-talet recept på mat och delikatesser
Trädgård dukning, dekorering och roliga tips på hur man tar tillvara naturen i inredning och matlagning
Inredning låna stilen och få praktiska tips på vacker och eko-smart återanvändning Siggesta Gård är en välkänd hotell- och konferensanläggning med professionell marknadsföring
Lava Förlag 1 9789187941566 -
Silver mitt i maten : recept dygnet runt = Se...
Inbunden bok. Nyköping : A.-S. Åberg.
Nyskick. Författarhälsning inuti boken
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197493307
- Titel
- Silver mitt i maten : recept dygnet runt = Served with silver : recipes around the clock
- Författare
- Åberg, Anna-Stina - Runell, Hans Åke - Morris, Maria
- Förlag
- Nyköping : A.-S. Åberg
- Språk
- Svenska
Nyköping : A.-S. Åberg 9789197493307 -
Hemkonservering av frukt bär grönsaker (kalla...
Inbunden bok. Wezäta Förlag. 20 uppl. 1955.
Mycket gott skick. Inlaga i nyskick, ser oanvänd ut. Inget skrivet i den. Även omslaget är i superfint skick, men inte riktigt för att kallas nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWezäta Förlag 20 -
Den svenska korvresan : berättelser om ett ma...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2020. 200 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113103341
- Titel
- Den svenska korvresan : berättelser om ett mathantverk som förenar
- Författare
- Scherman, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 748 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En korvbok med extra allt!
Korv är mat med uråldriga anor. Den har överlevt alla trender och blivit tradition, kultur, mångfald, social samvaro och njutning. Dessutom har den rört sig från fattigmanskost via snabbmat i kiosken till gourmetkorv på finkrogen.
Korvälskaren och debattören Jan Scherman har också gjort en resa. Han har farit genom hela landet, från norr till söder, för att hitta historierna och människorna bakom våra bästa korvar. Här skildras de ur en mängd perspektiv; produkter, platser och personer som säger något om vårt land och vår tid. Det blir till en berättelse om det Sverige som sällan får höras.
Författaren, som också fotograferat, besöker bland annat Jokkmokk, där korven utlöste bitter strid, de kungliga hovleverantörerna i Löttorp, och Gustafs i Dalarna där det som började som uttjänta arbetshästar slutade med en delikatess. Han gör stopp vid klassiska kiosker, innekrogar och moderna fabriker och träffar mathantverkare som kämpar mot utanförskap och sjuder av kraft.
Dessutom bjuder denna korvbok på allsköns fakta och riktigt bra korvrecept.
Norstedts 1 9789113103341 -
Jan Hedhs bästa : från surdegar till sockerka...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 109 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035376
- Titel
- Jan Hedhs bästa : från surdegar till sockerkakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 232 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det skulle inte falla Jan Hedh in att köpa en fabriksgjord mazarin. Här är det äkta vara som gäller, helst från grunden och med en konstnärlig finess som är få förunnade. Jan Hedh vill få oss att sätta en surdeg i stället för att köpa bake off på 7Eleven.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Jan Hedh är en av våra främsta konditormästare och bagarmästare, verksam som utbildare och konsult åt restauranger och livsmedelsföretag runt om i världen. Han har under sin nästan fyrtioåriga karriär fått en lång rad gastronomiska utmärkelser.
För Jan Hedh handlar det om kvalitet hela vägen. Allt görs från grunden med bra råvaror och skapas med kunskap och konstnärlig touch. Med sina böcker ger han oss chansen att lära mer om bakningens ädla konst. Och vad känns lyxigare än ett doftande hembakat levainbröd eller egenhändigt gjorda biskvier?
Recepten är tagna från Bröd, Bröd och kaffebröd och 277 sorters kakor.
Norstedts 1 9789113035376 -
Mat med Maud : lättlagat för alla tillfällen
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 158 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846385
- Titel
- Mat med Maud : lättlagat för alla tillfällen
- Författare
- Maud Onnermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 240 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 879 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken för dig som gillar lättlagad mat! Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept både som TV-kock och från tidningarna Allt om Mat och LagaLätt. I Mat med Maud har hon samlat sina favoritrecept på god, lätt och enkel bjudmat. Från små drinktilltugg och förrätter till bufferätter, huvudrätter och smaskiga desserter. Här bjuds på rätter till alla tillfällen.
Mat med Maud är inspirerande, recepten är lockande och lätta att laga. Med handgreppsbilder och många enkla knep blir matlagningen roligare och maträtterna läckrare!
Man ska inte krångla till det i köket, säger Maud. Sedan är det otroligt viktigt att man kan förbereda bjudrätterna, så att man som värd eller värdinna kan ägna sig åt gästerna istället för att stå i köket på kalaset.
Ur innehållet:
Inledning om lättlagad mat
Tips och råd vid matlagning
Drinktilltugg
För- och Bufférätter
Pasta & Paj
Fisk
Kyckling
Kött av olika slag
Grönsaksrätter
Desserter
Maud kombinerar också recepten till tolv festliga menyer för olika tillfällen höst, vår, fest, italiensk, asiatiskt, snabbt & lätt, utflykt m.m.
Prisma 1 9789151846385 -
Kringlor - En historia utan slut
Häftad bok. 4 uppl. 2005.
Mycket gott skick. Inget skrivet i den. Lite bubblig inlaga, men inte så att det påverkar bläddring o läsningen
SpiralbundenInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK4 -
Hirams vänners kokbok
Inbunden bok. Ica Förlaget. 1969.
Mycket gott skick. Något bubblig inlaga. Inget som stör bläddring eller läsning. Inget skrivet i den
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca Förlaget -
Harrods Cookery Book
Inbunden bok. Ebury Press / Guild Publishing. 5 uppl. 1987.
Nyskick. skyddsomslag i mycket gott skick/ nära nyskick
Blänk från kameran finns på bildenInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEbury Press / Guild Publishing 5
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn