-
Den svenska korvresan : berättelser om ett ma...
Inbunden bok. Norstedts. 2020. 200 sidor.
Mycket gott skick. Personlig hälsning från författaren på titelsidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113103341
- Titel
- Den svenska korvresan : berättelser om ett mathantverk som förenar
- Författare
- Scherman, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 748 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En korvbok med extra allt!
Korv är mat med uråldriga anor. Den har överlevt alla trender och blivit tradition, kultur, mångfald, social samvaro och njutning. Dessutom har den rört sig från fattigmanskost via snabbmat i kiosken till gourmetkorv på finkrogen.
Korvälskaren och debattören Jan Scherman har också gjort en resa. Han har farit genom hela landet, från norr till söder, för att hitta historierna och människorna bakom våra bästa korvar. Här skildras de ur en mängd perspektiv; produkter, platser och personer som säger något om vårt land och vår tid. Det blir till en berättelse om det Sverige som sällan får höras.
Författaren, som också fotograferat, besöker bland annat Jokkmokk, där korven utlöste bitter strid, de kungliga hovleverantörerna i Löttorp, och Gustafs i Dalarna där det som började som uttjänta arbetshästar slutade med en delikatess. Han gör stopp vid klassiska kiosker, innekrogar och moderna fabriker och träffar mathantverkare som kämpar mot utanförskap och sjuder av kraft.
Dessutom bjuder denna korvbok på allsköns fakta och riktigt bra korvrecept.
Norstedts 9789113103341 -
Hjelpreda i hushållningen för unga fruentimbe...
Inbunden bok. Stureförlaget AB. 1970. 738 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Helt guldsnitt, svaga användarspår i guldet. Guldtryck på rygg ock frampärm. Faksimilupplaga av 1755 års tryckning för Lor. Ludv. Greefing på hans egen bekostnad. Numrerad upplaga 725/999. Bra presentbok. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStureförlaget AB -
Cajsa Warg och hennes kokbok : Cajsa Wargs ko...
Häftad bok. Stockholm : Norstedt. 1985. 241 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789118542817
- Titel
- Cajsa Warg och hennes kokbok : Cajsa Wargs kokbok
- Författare
- Warg, Cajsa - Palmær, Margit
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedt 9789118542817 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113049656
- Titel
- Mannerströms fisk
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 250 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 287 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Mannerströms fisk berättar Leif om sin stora kärlek till fisk som råvara. Den goda fisken har varit en ledstjärna genom hela hans karriär, senast manifesterad med en stjärna i Guide Michelin för restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Numera sitter fisken i högsätet på Leifs nya husmanskultrestaurang Kometen, även den i Göteborg.
I boken delar Leif frikostigt med sig av sitt kunnande. Här finns recept med färska filéer, hela ugnsbakade fiskar, recept på gravning, rimning, recept med varm- och kallrökt fisk, inläggningar, lådor, gratänger och wok. Här finns förrätter, huvudrätter, både husman och flott paradmat. Dessutom sallader, soppor och smörgåspålägg. Svenska traditionella måsten och av Leif nyskapade ljuvligheter.
Den här kokboken är inte menad att imponera med exklusiva och svårlagade recept. Egentligen är det ju lätt att laga till fisk. Lättförståeliga recept som är baserade på råvaror som finns i vanliga affärer, överallt. Lite finare recept när det är fest och kalas, men boken är framför allt fylld med recept på vardagsfisk. Det här är fisk för folket!
Norstedts 1 9789113049656 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100115272
- Titel
- Vansinnigt gott
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 122 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Tanken på stekt strömming serverad med lingon och stenbitsrom kan få mig att sväva hem och laga middag. Lammkotletter smaksatta med olivolja, aubergine och spiskummin likaså. De här rätterna har det gemensamt att de är vansinnigt goda, innehåller få ingredienser och tar max 20 minuter att tillaga. Med några få inköp och smarta genvägar i köket blir maten mer lättlagad. Dessutom går matlagandet av bara farten när du vet att maten kommer att bli så där tokgod."Det är ont om tid, men du vill ändå kunna äta gott. Basvarorna finns i skafferiet, men du har varken tid eller lust att handla mängder av nya ingredienser. Med Vansinnigt gott är problemet löst! Det räcker med ett fåtal råvaror utöver dem som redan finns hemma, och högst tjugo minuter senare står maten på bordet. Var och en av bokens 50 lättlagade rätter kväver max 6 nya ingredienser och smakkombinationerna är ofta spännande och lite oväntade. Här finns till exempel lammkotletter smaksatta med olivolja, aubergine och spiskummin. Eller vad sägs om färsk gnocchi som gratineras med Karl-Johansvamp, rotselleri och pepparcantadou? Samtliga rätter innehåller det där lilla extra som gör vardagsmiddagen och helgmyset så mycket roligare. Trots att tiden är knapp blir middagen både spännande och delikat!Vansinnigt gott innehåller 50 recept, fördelade på kapitlen Kött, Fisk, Fågel, Vegetariskt och Soppor. Samtliga rätter är så enkla att alla kan laga dem. Boken omfattar även ett kapitel med tips på genvägar i köket, bra köksmaskiner som förenklar matlagningen samt råd om kryddor och specerier som alltid bör finnas i skafferiet.
Albert Bonniers Förlag 9789100115272 -
Gott till grillat
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 124 sidor.
Nära nyskick. Något stött rygghuvud.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155262693
- Titel
- Gott till grillat
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 659 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är grillboken med sommarens absoluta essentials till dina burgare, biffar, korvar, grillspett … När man valt sitt kött, sin fisk, sina skaldjur eller korvar och smaksatt med marinader, rubs eller glazes återstår det som verkligen sätter extra smak på grillmiddagarna: alla fantastiska side dishes.Lena Söderström har samlat recept och favoritsmaker och bjuder på tillbehör som helt enkelt är sweet and juicy, milda och starka, kryddiga och örtiga! Eller vad sägs om chimichurri sauce, garlicky salsa verde, jerk marinade, zingy steak sauce, smoked paprika rub, herb salt & peppar rub, sweet corn med chipotle butter, baked feta cheese, labneh och sumac sauce …Här finns också gott om hamburgerbröd, tortillabröd och flatbreads, recept på sallader, pickles och slaws, dressingar, såser och majonnäser, röror, aromsmör, drinkar, strössel och toppingar.Med alla tillbehören och smakerna fixade är det bara att grilla, servera och njuta!Lena Söderström är matskribent, stylist och kreatör med ett femtontal kokböcker bakom sig – inte minst sviten med de stora läsarfavoriterna Hamburgare och texmex, Pizza och Sött! Hon skriver för ett flertal matmagasin och har en bakgrund på KF Provkök. Med sin nya kokbok gör hon alla till verkliga grillmästare!
Bokförlaget Semic 9789155262693 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSanta Maria -
Laga vilt – bästa recepten med hjort, vildsvi...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2019. 112 sidor.
Nyskick. Veck i lamineringen, uppkomna vid produktion. Inlaga i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267100
- Titel
- Laga vilt : bästa recepten med hjort, vildsvin och älg
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 265 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 589 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våga laga mer vilt! Här finns ca 45 inspirerande recept på bland annat hjort, vildsvin och älg, både med traditionellt svenska smaker och spännande kryddor från andra delar av världen. Vad sägs om att testa Vilda Wallenbergare, älgköttbullar med pistagenötter, en modern bowl med nudlar och fasan eller en mauritisk curry med vildsvin och räkor? Anders Levén, en av Sveriges mest välkända kockar och en passionerad jägare, bjuder på nyskapande maträtter och uppmuntrar alla att experimentera i köket och välja det kött man har tillgängligt. Det har aldrig varit enklare att imponera på familj, vänner och jaktlag!
Bokförlaget Semic 9789155267100 -
Al Dente : Italiensk matlagning från grunden
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 125 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267933
- Titel
- Al Dente : Italiensk matlagning från grunden
- Författare
- Santambrogio-Öberg, Samantha
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pasta, pizza, antipasti, gelato… Bemästra det omfattande italienska köket, en gång för alla! Här bjuder Samantha Santambrogio-Öberg, som till vardags håller kurser i italiensk matlagning, på alla favoritrecept ur sitt stora kursutbud. Lär dig till exempel att göra färsk pasta och upptäck både traditionella rätter och nya smaksensationer. Buon appetito!
Bokförlaget Semic 9789155267933 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242164
- Titel
- Morberg lagar husmanskost
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1210 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Husmanskosten har för länge sedan tagit steget in i de fina salongerna. Idag kan man gå på lyxkrog och äta fläsklägg med rotmos för trehundrafemton spänn. Rätt tillagad har husmanskosten varit rätt i mer än hundra år och den kommer att vara rätt i flera hundra år till. Så i denna bibel har jag samlat inte alla men gott och väl 150 klassiska husmansrecept. Bland dem ska mina barnbarnsbarn bläddra har jag i all ödmjukhet tänkt.PerDen traditionella söndagssteken tar plats igen på middagsbordet i Per Morbergs nya stora kokbok, där han visar att rejäl svensk husmanskost lagad från grunden är något annat än bruna bönor i plastkorv och kåldolmar från frysdisken.Få lär sakna sina favoriter bland recepten. Här trängs etablerade trotjänare som köttbullar, fläskpannkaka och gravad lax med halvt bortglömda finesser som stuvad lake, sillbullar och katrinplommonsufflé. Obligatoriska tillbehör som remouladsås och pressgurka är självklart också med i boken som är enkelt och traditionellt uppdelad i kött-, fisk-, grönsaksrätter osv. En blivande husmansklassiker!
Bonnier Fakta 9789174242164 -
Saras kök : genvägar till det goda i livet
Häftad bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 168 sidor.
Mycket gott skick. Ugallrat biblio. ex. Bibliotekets stämpel finnes på titelsida och sista sida. Genrebeteckning vid ryggfot och i blyerts på titelsida. Inplastad av biblioteket. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100117887
- Titel
- Saras kök : genvägar till det goda i livet
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter att ha gjort succé i programmen Toppform och Saras kök på SVT utkommer Sara Begner nu med sin första kokbok. Den utgår från Saras brinnande intresse för ny god och hälsosam mat, och lyfter samtidigt fram det lustfyllda i matlagningen. Här finns allt från vardagsmat för småbarnsföräldrar till plockmat och festliga bufféer för ett större antal gäster. Du får också massor med tips och kunskap om råvaror, till exempel varför det är bättre att välja en råvara framför en annan. I Saras kök blandas recept med influenser från olika delar av världen. Här finns bland annat libanesisk linssoppa, rispappersrullar, nudelsallad med nötter, carpachio med tonfisk och lime, svensk sushi och lammfilésallad. Bland efterrätterna finns godsaker som yoghurt med kanderade mandlar och nektariner, melonsallad med feta och mandelmarängtårta med jordgubbar. Boken består till största delen av nya recept, men här finns också ett antal favoriter från programmet, allt illustrerat med fotografier tagna av Gunnar Magnusson.Ur innehållet:- Energidrink med avokado och tranbär- Hemmagjord musli- Ananasdrink med ingefära- Fläderdrink med päron och mynta- Köttfärsspett med två smaker plus tillbehören rostad palsternacka och balsamicobönor- Chèvrelasagne och morotssallad- Kycklingsallad med kronärtskockor, nötter och chili- Medelhavsbuffé: Kyckling med solrosfrön och parmesan Medelhavsgrönsaker Bulgursallad Dinkelpannbröd Filodegsknyten Rostad vitlöksyoghurt Chokladrutor med körsbär
Albert Bonniers Förlag 9789100117887 -
Buffé : pajer, plock och en smak av Medelhave...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2015. 140 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261597
- Titel
- Buffé : pajer, plock och en smak av Medelhavet
- Författare
- Benjaminsson, Jennie
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 266 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är en stor lycka att duka upp ett dignande bord och äta tillsammans med familj och vänner. Ibland blir vi många en vanlig vardag, ibland samlas vi för att något ska firas. Vilket som än är anledningen finns alltid ett behov av riktigt bra och generösa recept som passar att laga till många. Det kan vara en lyxig frukost och brunch, ett födelsedagskalas, ett mingel eller en cocktailkväll, en snabblagad middag eller ett kafferep.Ibland passar det bäst med en välfylld buffé, kanske med en smakrik brie- och salamipaj eller en doftande fläskfilégratäng, med saftiga fyllda auberginer, en fräsch sallad, nybakt bröd och goda röror. Ibland passar ett stort fat mitt på bordet bäst, fyllt med pasta, grekiska köttbullar och en mustig tomatsås – och en rejäl form med underbart god tiramisu och kaffe som avslutning. Här finns också recept på läskande drinkar, läckra tillbehör och småplock, på klassisk söndagsstek, citronkyckling i ugn och den godaste moussakan du någonsin ätit. Här finns förstås förföriska desserter, ljuvliga kakor och tårtor till fikat. Missa inte de hallon- och chokladfyllda smördegsrullar, den galet maffiga snickerstårtan eller den friska citronmarängpajen! Som en röd tråd genom alla recept finns en doft av medelhavet – och smaker som är underbart okomplicerade att njuta av.Alla recept i den här boken är för 10–12 personer och de är lika enkla att halvera som att dubblera. Här finns många tips på hur man förbereder smart, hur man med enkla knep kan få till både en lyxig eller lite mer opretentiös känsla efter stundens behag, författarnas personliga anekdoter och oumbärliga kökstips!
Bokförlaget Semic 9789155261597 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243598
- Titel
- Höstmat från Arla köket
- Författare
- Molin Österlund, Catarina - Bergqvist, Ylva - Edestrand, Annika - Lindeblad, Matilda - Arla köket
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 199 x 294 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 867 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur lyckas man i köket? Först väljer man råvaror som hör ihop med årstiden, då när de smakar som mest. Sedan tar man ett enkelt recept som inspirerar och går att lita på. Arla Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren. Ofta får de hjälp av några av Sveriges bästa matlagare – vinnare av Årets Kock eller Årets Konditor, medlemmar ur Svenska Kocklandslaget och välbekanta tv-kockar varvas med fenomenala receptkreatörer som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga både till vardags och fest. Gemensamt för alla olika maträtter, bakverk, efterrätter och tillbehör är att recepten har passerat nålsögat som är Arlas provkök. ”Vi är lite hårda, det har vi alltid varit. Det ska vara enkelt att lyckas med recept som kommer från oss”, säger Lena i provköket. Nu har de samlat sina favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong, och först ut är Höstmat. Hur smakar då ett höstrecept från Arla Köket? Det kan vara starkt som en biffgryta med chili eller milt som en kantarellsoppa. Rustikt som en lammlasagne eller ljuvligt som en fransk päronpaj. Och smakupplevelsen är ofta stor i förhållande till arbetsinsatsen. Arla Kökets recept gör det lätt att hitta rätt i butiken för den som vill laga mat efter säsong. Det är nämligen en bra idé, både för smakens och miljöns skull. Boken rymmer närmare hundra härliga recept som alla är illustrerade inspirerande foton. För att göra det ännu enklare att hitta just det man behöver för tillfället är de 90 recepten indelade i fem kapitel: Nyskördat, Lättlagat, Långlagat, Nybakat och Sött slut.
Bonnier Fakta 9789174243598 -
Älskade smörgåstårtor : lyxiga landgångar, sn...
Bokförlaget Semic. 2014. 111 sidor.
Nyskick. Bokförlaget Semic, 2014. 128 sid. Inb. Förlagsny. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155260446
- Titel
- Älskade smörgåstårtor : lyxiga landgångar, snittar och varma mackor
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smörgåstårtan är en svensk nationalrätt – med all rätt! Perfekt för festerna och kalasen, förförisk god för alla smaker och en trygg klassiker som faktiskt går att variera i det oändliga. Här har Kristina Eriksson komponerat en hela parad av smörgåstårtor med favoritingredienser som lax, räkor, kräftstjärtar, tonfisk, pepparrot, soltorkade tomater, chevre, kyckling, bacon och vegetarisk aubergineröra. Här finns fredagsmyssmörgåstårtan och picknicksmörgåstårtan, festsmörgåstårtan och lyxminismörgåstårtan och många, många fler – kort sagt en smörgåstårta för varje tillfälle! Dessutom massor av recept och tips på de små njutningarna – snittar, landgångar och varma smörgåsar – till gästerna på bjudningen eller till hemmamyset när man vill unna sig själv något litet extra.
Bokförlaget Semic 9789155260446 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 159 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240962
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 976 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:• Middag på en halvtimme• Perfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174240962 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155262112
- Titel
- Mustiga grytor och långkok
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 492 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här bjuder matskribenten och kokboksförfattaren Kristina Eriksson på 55 mustiga och smakrika grytor och allt-i-ett-rätter. Grytor med kött, kyckling och vilt, grönsaksgrytor och fiskgrytor – plus några snabba, goda wokar och ugnsrätter! Till många av recepten kommer också tips på goda röror och andra tillbehör.Ur innehållet:Skördegryta med syrlig smak, Grönsaksgryta med massor av olivolja, Kycklinggryta med katrinplommon och citron, Coq au vin med snabb aioli, Favoritkycklinggrytan med aubergine och spiskummin, Kalops med ansjovisröra, Gryta med butternutpumpa och salsiccia, Högrevsgryta med salami och grillad paprika, Blomkålsgryta med indisk paneer, Pulled pork med smarrig potatissallad, Pot au feu på lamm och saffran med fetaoströra, Vansinnigt god älggryta med lingon och kantareller, Gulasch på riktigt, Köttfärs- och grönkålsgryta, Långkokt fläskkarrégryta med soja och äppeljuice, Kryddig lammgryta med röda linser, Kotlettgryta à la Osso Buco, Surkålsgryta med lammkorv och grädde, Fiskgryta med rotsaker och stjärnanis, Kycklingwok med sriracha och shiitake, Vietnamesisk skink- och jordnötswok, Ljuvlig torsk och pestopanna och Lax- och räkpanna med lime och dijonsenap.
Bokförlaget Semic 9789155262112 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258900
- Titel
- Fransk bistro
- Författare
- Zihammou, Maria
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 268 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Middagen är dagens höjdpunkt i varje franskt hem. Man väljer noga sina råvaror och lagar med omsorg. Men det behöver varken vara krångligt eller tidskrävande. Bistromaten är rustik, enkel och underbart välsmakande. Hit räknas det franska kökets klassiker som crêpes, bouillabaisse, pot au feu, ratatouille och boeuf bourguignon. Och förstås ljuvliga desserter ... Laga chokladmousse, mandelpaj, citronsorbet och rödvinskokta päron med hasselnötsgrädde precis som i Frankrike!Boken är indelad i kapitel med olika teman: Aptitretare ”roa munnen” – Amuse boucheSnabblagat – À la minuteFrån ugnen – Au fourRustikt – De campagneSmaker som gifter sig – Un bon mariageSöta saker – Les dessertsDrycker – Àperitif, digestif et les autresDet finns också ett avsnitt om ost, om hur man äter ost efter middagen i Frankrike. Dessutom menyförslag för fester hela året om!Maria Zihammou har förenklat och satt egen prägel på recepten så att man kan avnjuta dessa rätter hemma lika gärna som på en mysig fransk kvartersbistro. Fransk bistro är en hyllning till det goda franska köket. Fylld med välsmakande och lustfylld mat för hela året, att laga och äta tillsammans med familj och vänner.Med en marockansk pappa har Maria rötter i den nordafrikanska och franska kultursfären. I hennes kök sprids ofta dofter av spiskummin, citron, vitlök och koriander. Men med en norsk mormor som var finkokerska och lagade allt från de mest ljuvliga buljonger till söndagsstekar enligt konstens alla regler så har Maria bredd i sitt matkunnande. Låt dig inspireras av hennes matglädje!
Bokförlaget Semic 9789155258900 -
Vår kokbok
Inbunden bok. Norstedts. 25 uppl. 2009. 880 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023427
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Begner, Sara - COOP provkök
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 880 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 221 mm Ryggbredd 41 mm
- Vikt
- 1570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grundkokboken med den traditionella svenska maten. Nu uppdaterad med nya moderna recept och råvaror. Tidsenlig och inspirerande! Gott och lättlagat, med hänsyn till ekonomi, hälsa och miljö.
Cirka 1 200 recept, 300 nytagna bilder och illustrationer. Ny form, men samma pålitliga innehåll.
Nya upplagan av Vår kokbok är den största och modernaste svenska grundkokboken. För alla hem och alla kök. Här finns baskunskapen som inspirerar till mod i köket. Våga!
I drygt 50 år har Vår kokbok varit en källa till inspiration och kunskap i svenska kök. Med 25 upplagor och över 2,3 miljoner sålda exemplar torde den vara den mest spridda och uppskattade matlagningshjälpen.
Sara Begner, tv-kock, engagerad matinspiratör och ansvarig för Coops provkök, för nu traditionen vidare genom att förmedla det kreativa och lustfyllda hantverk som matlagningen är. Hennes ambition är att sprida bra matvanor och visa hur man enkelt kan laga maten själv från grunden - något som ligger helt rätt i tiden och varken behöver vara krångligare eller mer tidskrävande än att köpa halvfabrikat.
Vår kokbok är fylld med recept som inspirerar till goda vardagsmiddagar och generösa fester.
Allt är provlagat och koktider och temperaturer är reviderade för att bättre passa vår tids syn på hur mat ska smaka. Här finns också fakta om olika livsmedel, näringslära och tips om hur vi bör välja mat med hänsyn till hälsa och miljö.
Vår kokbok är den enda kokbok som behövs i ett modernt hem.
Norstedts 25 9789113023427 -
Familjens stora receptskatt : nu över 600 fav...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2010. 606 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155256951
- Titel
- Familjens stora receptskatt : nu över 600 favoritrecept
- Författare
- Ljungren, Eva
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 606 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 152 x 215 mm Ryggbredd 41 mm
- Vikt
- 814 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Familjens stora receptskatt kom ut för första gången 2004 gjorde den omedelbart stor succé. Den kan tyckas lite ovanlig då det är en kokbok helt utan bilder, men alla recept är så enkelt och överskådligt uppställda att alla - även den ovane - ska ha lätt att följa dem och kunna göra storverk vid spisen! Den stora upplagan sålde snart slut och boken har sedan varit mycket efterfrågad. Och nu kommer den tillbaka i en ny utökad och omarbetad utgåva med över 600 recept!Är du sugen på en härlig smörgås eller ska du bjuda på en riktigt fin middag? Tänker du baka matbröd eller en god kaka till kaffet? Vill du blanda en fräsch drink eller behöver du råd om hur man väljer vin till maten? Allt finns i denna guldgruva till kokbok! Här är recepten som gästerna ber att få och rätterna som blir hela familjens favoritmat.
Bokförlaget Semic 9789155256951 -
Husmanskonst
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 255 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Lite skav på omslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844626
- Titel
- Husmanskonst
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 285 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!"
Leif Mannerström älskar husmanskost, och i Husmanskonst har han samlat sin kunskap och sina favoritrecept.
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
"Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!", säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Prisma 1 9789151844626 -
Festliga bufféer : plockmat & läckra smårätte...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2021. 124 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267667
- Titel
- Festliga bufféer : plockmat & läckra smårätter
- Författare
- Letelier Hansson, Linda
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Duka upp generösa bufféer där det finns något för alla! Här hittar du enkla och härligt inbjudande rätter att servera vid alla tänkbara festliga tillfällen. Välj bland bufféklassiker och plockmat med en latinamerikansk twist, streetfood, skaldjursrätter, massor av vegetariskt och flera läckra efterrätter.Bjud på paella med kyckling och chorizo, flädermarinerad lax, hasselbackspotatis med pangritata, lammrack med plommon och mynta, gyllenbruna empanadas eller lyxig blåbärstiramisu. Till varje buffé finns även tips på en drink med eller utan alkohol.Linda Letelier Hansson är känd från bland annat Sveriges mästerkock och driver den populära restaurangen Lindas Fingermat i Skanörs hamn. De inspirerande bilderna är tagna av Carin Pålsson.
Bokförlaget Semic 9789155267667 -
Det godaste till grillat : såser, röror, grön...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2021. 125 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155269135
- Titel
- Det godaste till grillat : såser, röror, grönt
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 658 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad vore grillmiddagen utan alla goda tillbehör? Fantastiska primörer, färskpotatis, grönsaker, örter och bär som håller oss sällskap under hela grillsäsongen – alla dessa härliga ingredienser som får maten att lyfta till nya höjder.I boken hittar du både inspiration och recept på massor av gott och grönt, som röror, dippsåser, fräscha sallader, smarta allt i ett-rätter, trendiga recept på syrat och kimchi och ljuvliga snacks. Dessutom marinader, såser, glaze och rubs – så att det du lägger på grillen blir magiskt gott! Här finns klassiska tillbehör som tzatziki och hummus, men med en ny grönare twist. Kryddigt och smakrikt med massor av gröna tillbehör. Boken bjuder också på goda drinkar och härliga desserter att avrunda grillmiddagen med.
Bokförlaget Semic 9789155269135 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146213888
- Titel
- Odlarens kokbok
- Författare
- Jenkinson, Charlotte
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 249 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 755 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Odlarens kokbok utgår Charlotte Jenkinson från vad som växer i våra trädgårdar och ger tips och förslag på vad man kan laga av det. Boken är indelad efter råvara och följer odlingsåret. Börja från början på våren och laga sparrissallad med parmaskinka eller ostgratinerad sparris, snart kan du skörda rabarber och göra ciderkokt rabarberkräm, rabarberzabaione ... Odlarens kokbok är underbar som inspirationsbok och en ovärderlig hjälp för dig som vill ta vara på det jorden ger, oavsett om du odlat det själv eller köpt det på torget.
Wahlström & Widstrand 1 9789146213888 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870639
- Titel
- Food Pharmacy : kokboken
- Författare
- Nertby Aurell, Lina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 175 x 240 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 503 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förra årets succébok Food Pharmacy lärde oss allt om antiinflammatorisk mat, bakterier, hjältar i köket, antioxidanter och vetenskapliga studier (och så var det något om Star Wars också).Här är kokboken som förenklar din vardag. Här vänder sig Lina och Mia till alla som vill börja jaga näring och äta mat som gör tarmfloran gott och håller inflammationen (och många sjukdomar) borta.Recepten innehåller mängder med grönsaker, en del nötter och kryddor för smak och antiinflammatorisk boost, tillagade på ett så skonsamt sätt som möjligt för att bevara så mycket näring som möjligt. Rätterna är gluten-, mjölk- och sockerfria och noga provlagade för att smaka riktigt gott.Här finns måltider för alla tillfällen: snabba vardagsrätter, lyxigare fine dining-rätter och närande smoothies. Vad sägs om recept på den optimala middagssmoothien, idévärldens lasagne och världens godaste brownie?Det här är ingen diet utan hälsosam mat för alla. Och den bygger på exakt de råd alla experter faktiskt är överens om – ät mycket grönsaker och skippa sockret!Lina Nertby Aurell och Mia Clase driver den välbesökta och omtyckta hälsobloggen och podden Food Pharmacy. År 2016 utkom den omåttligt populära boken med samma namn.
Bonnier Fakta 9789178870639 -
Matfrisk : mat som kan förebygga cancer
Inbunden bok. Ågrenshuset förlag. 2011. 199 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Hälsning skrivet i bläck på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175422657
- Titel
- Matfrisk : mat som kan förebygga cancer
- Författare
- Andersson, Fredric
- Förlag
- Ågrenshuset förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 22 x 27 mm Ryggbredd 3 mm
- Vikt
- 1100 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Iden med boken Matfrisk, mat som kan förebygga cancer är att visa hur vi kan äta mycket gott och samtidigt minska
risken för flera cancersjukdomar. På ett personligt sätt hoppas vi väcka nyfikenhet utan att skrämmas,genom att på ett enkelt sätt förklara sammanhang, sprida kunskap och bjuda på rätter som är lättlagade
Tillsammans har vi över 50 års erfarenhet av cancerbehandling och samtal med patienter och deras
anhöriga. Den erfarenheten och kunskapen vill vi dela med oss.
Ågrenshuset förlag 9789175422657 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175660448
- Titel
- Direktörernas kokbok
- Författare
- Hjertqvist, Johan - Rock, Herbert
- Förlag
- Stockholm : Timbro
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Timbro 9789175660448 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113025476
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 226 x 288 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1224 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.”
Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Norstedts 2 9789113025476 -
Gröna juicer & smoothies : turboladda kroppen...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2015. 189 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174018776
- Titel
- Gröna juicer & smoothies : turboladda kroppen med rå energi!
- Författare
- Gustawson, Marlene
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Turboladda kroppen naturligt med rå energi!
Den här boken är en bibel för hur du maxar din hälsa med hemmagjorda juicer och smoothies.
Boken innehåller cirka 100 recept på nyttiga juicer och smoothies, men det är också en gedigen kunskapskälla om olika näringsämnen. Här listas även sockerinnehåll för olika frukter så att man lär sig vilka frukter man ska vara mer försiktig med när man blandar juice efter eget recept. Utöver detta får man också grundliga genomgångar av t.ex. detoxkurer och fasta. Boken innehåller även kaloriberäknade recept för de som följer 5:2-dieten.
Att göra juice och smoothies är ett oslagbart sätt att få i sig stora mängder grönt. Att knapra i sig en påse morötter kan vara mödosamt, men att dricka dem går betydligt snabbare. Dessutom, när frukt och grönsaker finfördelas kan kroppen snabbare och lättare tillgodogöra sig näringsämnena. Marlene Gustawson är kostrådgivare och näringsterapeut med många års juicande bakom sig.
Format:
195x246 mm
Tukan Förlag 9789174018776 -
Husmorsorna : the ultimate köksalmanacka
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2008. 212 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100120337
- Titel
- Husmorsorna : the ultimate köksalmanacka
- Författare
- Hamberg, Emma
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 212 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 217 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 804 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kökskalendrar har funnits i en massa år, ja, ända sedan farmor och mormor var unga faktiskt. Nu kommer Emma Hamberg och Anette Rosvall med Husmorsorna the ultimate köksalmanacka. Fylld av smarriga recept för årets alla dagar klassiker, nymodigheter, snabbt, lättlagat och lite svårare. Boken riktar sig kanske särskilt till dig som har familj och tycker att tiden ofta inte räcker till. För varje månad får du en färdig och genomtänkt matlista dag för dag plus att du i Emmas humoristiska texter och dråpliga illustrationer får följa henne och Anette i deras liv som husmorsor med hem, man, barn, husdjur och allt vad det innebär. Igenkänningsfaktorn är hög! Om du ska ha fest läser du förstås först tipsen i husmorsornas Party-ABC. Om du behöver förnya garderoben tar du efter deras fabulous klädtips och blir en helt ny människa. Och glöm inte att låta Emmas och Anettes stora jämställdhetsplan ständigt påminna dig om att kramar alltid går före städning. Så häng nu med hem till Emmas och Anettes kök och laga käk för ett helt år!
Albert Bonniers Förlag 9789100120337 -
The new green protein : 20 gröna proteinkäll...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 160 sidor.
Gott skick. Understrykningar i blyerts finnes.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870646
- Titel
- The new green protein : 20 gröna proteinkällor och 60 enkla, läckra recept
- Författare
- Elgquist, Therese
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du äta mer grönt men är orolig för att inte få i dig allt du behöver? The new green protein är en handbok för dig som vill äta växtbaserat och lära dig mer om alla livsnödvändiga näringsämnen – framför allt protein. Vilka är de 20 bästa gröna proteinkällorna? Hur mycket protein behöver du få i dig för att må bra? Och hur lagar du växtbaserade rätter som både är goda, spännande och innehåller alla näringsämnen?Här får du en gedigen kunskapsdel samt massor av riktigt bra recept – frukost, lunch, middag och desserter. Maten är okomplicerad men full av smaker, texturer, färger och näring. Vad sägs om till exempel morotsmuffins med lingon, kikärtsknäcke, grön hummusbowl, rotsellerisoppa med krispig grönkål och bananbrön med kokosyoghurt?
Bonnier Fakta 9789178870646
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
