-
Rött, vitt, rosé : Håkan Larssons guiden till...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100575113
- Titel
- Rött, vitt, rosé : Håkan Larssons guiden till vinets värld
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Att dricka vin är lite grann som att resa. Har du ett hum om varför London ser ut som det gör blir det roligare att gå omkring där. Vet du något om varför ett chardonnayvin kan smaka på så många olika sätt blir det en större upplevelse i din mun. Och poängen är att det inte krävs några universitetsstudier för att skaffa den insikten.Betrakta den här boken som en motsvarighet till resandets pocketguider. En introduktion om du vill, ganska lättsam och översiktlig. Som ett kamratligt samtal tvärs över bordet, medan vinet glimmar i glasen framför oss. Mottot kan vara: dofta, smaka - svälj.Det här är ingen rättvis betraktelse. Det finns gott om vinböcker av neutral uppslagskaraktär som försöker hitta något trevligt att säga om de flesta länder och druvor, och världen behöver inte ännu en. Jag har skrivit mer och mer entusiastiskt om det jag gillar, mindre eller inte alls om sådant jag finner ointressant.Vinets värld är underbar och spännande. För några kan den också verka skrämmande, med sina facktermer och inslag av snobberi. Sådant ska du slippa här. Vin är inte vetenskap - det är en dryck med fantastisk variationsrikedom, skapad för att vara oss till glädje. Så tycker jag vi ska närma oss ämnet, med road nyfikenhet."Ovanstående är ur Håkan Larssons förord. Boken är skriven för alla som vill ha en introduktion till vinets värld utan att drunkna i torra fakta och krångligt fikonspråk; den är tillgänglig och underhållande. Begripligt och medryckande tar författaren oss med på en vandring bland druvor och vinländer och förklarar de spännande sammanhangen bakom smakernas och dofternas mångfald. Ett stort och viktigt avsnitt ägnas sambandet mat-vin, inte så konstigt eftersom Håkan Larsson är chefredaktör på Allt om Mat.Tonen är lättsam, kåserande och ibland respektlös. Den är samtidigt lärorik, saklig, handgriplig och väldigt rolig!Håkan Larsson har på provningar runtom i landet lett tusentals svenskar de första stegen på vägen till vinkunskap.
Albert Bonniers Förlag 9789100575113 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479044
- Titel
- Genuina smaker från Medelhavet
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är boken för dig som vill njuta av riktigt god mat och samtidigt skaffa dig en sund livsstil! Medelhavsmaten är rik på grönsaker, frukt, olivolja, baljväxter, fisk och skaldjur. Den är inte bara läcker utan har också en dokumenterat god effekt på hälsan och vikten. Så ta hand om dig själv och gör en matresa till Medelhavet hemma i ditt kök! Laga matkreatören Caroline Hofbergs lätta recept med spännande plockmat, mustiga grytor, matiga sallader, smakrika soppor, härlig pasta och krämig risotto.
Expressen 9789188479044 -
Kärlek, oliver och timjan : Mat för välbefinn...
Häftad bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 286 sidor.
Nyskick. Dsnskt band Enhetsporto gäller för x antal böcker
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100115319
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Fanny
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 286 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat för harmoni och hälsaKärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, komma i balans och få mycket mera ork.KÄRLEK står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.OLIVER står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.TIMJAN som är en av de kryddor vi använt i hundratals år står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. Men det finns också några recept från Sydamerika och många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om att äta fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept och många läckra desserter. Kärlek, oliver och timjan med mat från flera världsdelar innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Albert Bonniers Förlag 9789100115319 -
Mattillåtet : Praktisk vägledning för dig som...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 310 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Det som skiljer boken från nyskick är två knappt.
Stnliga vikna flikar upptill
Enhetsporto gäller för x antal böckerInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137126760
- Titel
- Mattillåtet : Praktisk vägledning för dig som har en ätstörning
- Författare
- Ster, Gisela van der
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 310 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Troligen har du haft problem med maten länge. Troligen tar planeringen av måltider och tankar på mat mer och mer av din tid. Troligen har du använt oräkneliga dieter, kurer, motionsprogram och kontrollsystem på förbjuden mat. Troligen har du själv försökt att bryta dig ur dina mönster, men inte lyckats.Det finns ett liv bortom ätstörningen, ett liv med en sund och fungerande kropp, där du inte behöver tänka på mat och motion utan kan börja leva i stället. Överallt översköljs vi av budskap om att vi ska vara smala, vackra och måttfulla. Vi varnas för fett, socker, salt och kolhydrater. Vi varnas för att småäta, för att äta på kvällen, för att äta stora portioner Allt fler kvinnor har ett komplicerat förhållande till mat, något som ofta leder till mångårig jojo-bantning med övervikt som följd, eller till en ätstörning som till slut tar så mycket kraft och energi av den drabbade att den tar över hela livet. Gisela van der Ster, dietist med mångårig erfarenhet av att arbeta med ätstörningar, samlar här sin rika kunskap i ämnet och vägleder tryggt och metodiskt genom 20 steg mot ett friskare liv. Mattillåtet ger, förutom handfast vägledning, kunskap om hur kroppen och matsmältningen fungerar. Här beskrivs hur näringsämnena behöver varandra för att användas på rätt sätt och vikten av att inte överdriva nyttigheterna. Här förklaras varför man tänker och reagerar som man gör vid en ätstörning och hur man genom kunskap, tålamod och övning kan bryta dessa onda cirklar. Mattillåtet går grundligt igenom vad som sker i den svältande, hetsätande och tvångsmässigt motionerande kroppen, vilka symtom som uppträder vid brister, undernäring och kräkningar och hur man sakta men säkert kan ta sig ur detta med hjälp bokens praktiska del. Dessutom avlivas många gamla och nya myter om bland annat fett, kolhydrater, socker, salt, vatten och annat som inte bara ätstörda utan de flesta ofta har en felaktig och kanske till och med skadlig uppfattning om. Det finns olika typer av ätstörningar från anorexi självsvält och bulimi tvångsmässigt ätande och kräkningar till hetsätning utan kräkningar och den relativt nya diagnosen ortorexi, som innebär att man äter så nyttigt att kroppen inte får i sig vad den behöver. Mattillåtet är lika användbar oavsett typ av ätstörning och oavsett hur lång tid den pågått. Med sitt praktiska program och sin innehållsrika kunskapsdel syftar den till ett sundare förhållningssätt till mat och ätande, där kroppen, inte ögonen, får bestämma portionsstorleken. Här betonas också vikten av att äta regelbundet och av alla delarna i kostcirkeln, samt vikten av att salta och tugga maten. Mattillåtet kan med fördel användas av såväl den som har en ätstörning som av anhöriga och behandlare. Även terapeuter, läkare, lärare och elever på vårdutbildningar har stor behållning av boken.
Bokförlaget Forum 9789137126760 -
Karin Franssons bästa : från vintergrytor til...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 108 sidor.
Nyskick. Enhetsporto gäller för x antal böcker
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035390
- Titel
- Karin Franssons bästa : från vintergrytor till sommargrönt
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Örter och natur inspirerar Karin Fransson till smakfulla rätter. Karin Fransson i sin tur gör människor lyckliga med sin mat och inspirerar dem att laga egen mat, helst med mycket örter.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Karin Fransson växte upp i Tyskland men är sedan många år bosatt i Sverige, närmare bestämt på Öland. Där driver hon tillsammans med sin man Hotell Borgholm, vars restaurang är en av de 24 bästa i Sverige enligt White guide. Hon medverkar också i radioprogrammet Meny. 2007 fick hon Allt om Mat:s Stora Matpris.
Örter är Karin Franssons stora kärlek och på Öland odlar hon dem. Det är också där, i naturen, som hon finner inspiration till nya recept. Karin Fransson säger att hon lagar mat för att människor ska bli lyckliga. Det lyckas hon med eftersom folk åker långväga just för att äta hennes mat.
Recepten är tagna från Karin Franssons gröna smaker och Karin Franssons sju årstider.
Norstedts 1 9789113035390 -
Salt, socker och vinäger : konsten att preser...
Inbunden bok. Natur & Kultur . 1 uppl. 2014. 127 sidor.
Nyskick. 27cm x19cm. Missvisande blänk i fotot.
Boken i nyskick
Slutsåld hos förlagetInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127139572
- Titel
- Salt, socker och vinäger : konsten att preservera
- Författare
- Cellton, Olle T.
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Årets Svenska Måltidslitteratur 2014 i kategorin Speciallitteratur – metod.
"Inspirerande och användbar kokbok."
Gourmet
"En perfekt bok för den som vill lära sig mer."
Svenska Dagbladet
"Allt verkar otroligt gott!"
Allt om Mat
När jag blir tillfrågad om vad som kännetecknar min matlagning brukar jag säga att jag lagar sådan mat som de flesta mycket väl skulle kunna laga hemma – men inte gör. Min mat är beroende av saker vi gjort flera månader tidigare. Ibland år i förväg. Vi bygger upp ett skafferi som ger oss större valfrihet i framtiden, för det mesta utan att ha en aning om vad det kommer att användas till. Mat som är som bäst efter ett år eller längre, då alla säsonger har tillvaratagits.
För mig som kock har det blivit helt naturligt att göra inläggningar, terriner och sylter. Det är en av de viktigaste delarna i min matlagning. Restaurang PatéPaté i Köpenhamn hade inte blivit en sådan succé om vi inte gjort våra kända patéer och terriner, på 19 Glas i Gamla stan hade jag burkar med diverse inläggningar och sylter över hela det källarbelägna köket och det första jag gjorde när jag började på Restaurang Niklas var att salta in citroner och göra geléer på säsongens sista vildäpplen.
Att lägga in mat med salt, socker och vinäger (och ättika) följer gamla metoder och traditioner. Det har gjorts i hela världen som ett sätt att överleva. Med dagens utrustning måste vi inte alltid följa preserveringslagarna till punkt och pricka utan kan göra som vi själva tycker att det blir godast.
Olle T Cellton är uppvuxen i Malmö och började tidigt jobba på restaurang. Efter restauranggymnasiet har han jobbat i Malmö, Edinburgh, London, Köpenhamn, San Francisco och är nu kökschef på Niklas Ekstedts restaurang Niklas i Stockholm. Hans internationella erfarenheter har gett honom en säregen stil och ett brett matlagningsperspektiv med gedigen kunskap om kökshantverk. Olles kärlek till preservering av alla de slag märks både på hans meny på Niklas och i hans skafferi hemma i Västerhaninge.
"Kocken och konserveringsexperten Olle T Cellton brinner för konsten att ta till vara och spara råvarornas smakrikedom."
Sara Berg, Äkta Mat
"En bok för matnörden och finsmakaren om konsten att preservera. Här får du lära dig bygga upp ett riktigt skafferi helt enkelt."
Expressen Mitt kök
"En mycket användbar och bra kokbok som vi kan ha stor nytta av under året."
Allers
Natur & Kultur 1 9789127139572 -
Mat för många munnar - kokbok för storkök
Inbunden bok. Isaberg förlag. 1 uppl. 2016. 160 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176949474
- Titel
- Mat för många munnar - kokbok för storkök
- Författare
- McLeod, Lyndon
- Förlag
- Isaberg förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 273 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 825 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lyndon McLeod vill med den här receptboken inspirera sina kollegor i offentliga kök. Han har tävlat både nationellt och internationellt och har varit med och vunnit SkolmatsGastro och deltagit i VM och OS med Swedish Team School Restaurants. Hösten 2016 är det dags för OS igen.
I boken hittar man bland annat recept från dessa tävlingar och från prisbelönta skolkockar i England.
Recepten bygger på svenska närproducerade råvaror, är lättlagade, varierade och har oftast få ingredienser. Den är smak- & näringsrik med smaker man känner igen, ofta med en touch av mormors mat. Bokens tema
är: Krångla inte till det, eller gör det svårare än det är!
Lyndon är stolt och tacksam över att vara kock i den offentliga sektorn. Att vara en del av en yrkeskår som är hjärtat i varje skola, äldreboende och kommun och att ha möjlighet att påverka människors liv och miljö.
För honom är det inte arbete, det är livet!
Isaberg förlag 1 9789176949474 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198205466
- Titel
- Baka utan gluten
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 274 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är lätt att baka utan gluten.
Bara man lär sig de viktigaste knepen.
Kocken och konditorn Elisabeth Johansson
har skapat 60 nya bakrecept, alla fria från gluten. Knapriga baguetter, tunna pizzabottnar, maffiga tårtor och spröda pajskal här finns allt för den som steg för steg vill lära sig att baka glutenfritt. Boken visar en ny värld av naturligt glutenfria mjölsorter där bara
fantasin sätter gränserna för vad man kan baka. Därför behöver ingen längre avstå
nygräddat bröd eller knapriga cookies.
Det är bara att öppna boken och börja baka.
Expressen 1 9789198205466 -
Ett bord, flera smaker Vinnare av Sveriges mä...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2022. 103 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178873845
- Titel
- Ett bord, flera smaker : vinnare av Sveriges mästerkock 2022
- Författare
- Thulin, Adam
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 268 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 578 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Grundtanken med min kokbok är att alla själva får komponera sin egen måltid av flera mindre rätter. Jag gillar att ställa fram en massa olika fat på bordet och sedan får man välja vad man vill lägga upp på sin tallrik. Det skapar en bra atmosfär runt bordet. Andra viktiga punkter för mig och min matlagning är att:• det ska vara enkelt (de flesta recept har färre än tio ingredienser)• det ska vara prestigelöst (vill du ta en genväg – fine, det kan bli jättegott ändå!)• det ska vara lättillgängligt (alla råvaror går att köpa i Katrineholm så du kan säkert också hitta dem!).Så kom jag fram till Ett bord, flera smaker, en kokbok med recept på mellanrätter som serveras ”family style”. Med få ingredienser som är lättillgängliga och helt utan prestige. Hoppas ni hittar något ni gillar!”Adam Thulin har alltid haft ett stort matintresse, redan som 6-åring stod han och rörde om i grytorna. Nyfikenheten för att upptäcka nya smaker är det som har drivit honom framåt och tog honom hela vägen till final i Sveriges mästerkock 2022.
Bonnier Fakta 9789178873845 -
Koka soppa på fysik - en bok om matlagning
Inbunden bok. Lund : Boström. 1998. 238 sidor.
Nyskick. Blänket i fotot missvisande. Hela boken i nyskick
25cm x21cmInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172310148
- Titel
- Koka soppa på fysik : en bok om matlagning
- Författare
- Bengtsson, Hans-Uno - Boris-Möller, Jan - Płoski, Andrzej
- Förlag
- Lund : Boström
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Lund : Boström 9789172310148 -
Vegomenyer : festliga trerättersmiddagar för...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 124 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155263881
- Titel
- Vegomenyer : festliga trerättersmiddagar för alla tillfällen
- Författare
- Kristiansson, Mattias
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 266 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 651 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att bjuda på trerätters som alla gillar har aldrig varit enklare! Vegoprofilen Mattias Kristiansson har de perfekta menyerna för alla tänkbara tillfällen – såväl när det är läge för en riktig fest som tid för lite guldkantad vardagslyx. Här kommer en stor variation av läckra råvaror till sin rätt i härliga förrätter, smakrika och välkomponerade varmrätter och smaskiga desserter som inte gör någon efterrättsfantast besviken. Allt är snabbt och enkelt lagat och ger tid över för det roliga – att njuta av superb mat för alla smaker i goda vänners lag. Smakbitar ur menyerna: Gratinerad, fylld kronärtskocka med mintolja, saffransmarinerad, grillad tofu i zucchini, bruschetta med confiterad tomat, friterad silkestofu, ärt- och bönbiffar med pistagenötter, spenat och persilja, chili- och kokoskräm, marängtårta på kikärtsmaräng, snickerssoppa med glass …
Bokförlaget Semic 9789155263881 -
Med smak av te : En litterär och kulinarisk o...
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 152 sidor.
Nyskick. Sto bok 20cm x 24cm Även många recept av kocken Anders Nilsson
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171304308
- Titel
- Med smak av te : En litterär och kulinarisk odyssé
- Författare
- Jan Sigurd - Anders Nilsson
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 256 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 806 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- MED SMAK AV TE
- en litterär och kulinarisk odyssé
av Jan Sigurd, Jan Emzén, Anders Nilsson och Gunnar Nydrén
Allt fler av oss har tröttnat på att rusa omkring med andan i halsen och kaffe i en frigolitmugg. Nu tar vi oss tid att dricka te. Tid att låta tebladen dra tillräckligt länge. Tid att sitta ner med en kopp och prata och lyssna. Drömma sig bort. Läsa en bok. I Jan Sigurds essäer i MED SMAK AV TE kan vi läsa om varför det är så svårt att köpa en fez om man inte tycker om myntate, om Hjalmar Söderbergs te-umbäranden i sekelskiftets Stockholm och om hur det kommer sig att svenskättlingar odlar te i Argentina. Vi får givetvis läsa om svart te, men också om grönt, vitt och rött.
Te är inte bara en dryck, utan också en fantastisk smaksättare. Kocken Anders Nilsson presenterar lättlagade recept baserade på vanliga råvaror - där te som kreativ krydda ger nya smakupplevelser!
Så brygg dig en kanna av ditt favoritte och följ med på en resa i teets fascinerande värld.
Formgivaren Jan Emzén och fotografen Gunnar Nydrén har tillsammans med kocken Anders Nilsson tidigare givit ut bland annat VIT SPRIT.
Damm förlag 1 9789171304308 -
FÄRS 50 personliga och klassiska recept Fisk...
Inbunden bok. Pagina Förlags. 2015. 160 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610646
- Titel
- FÄRS
- Författare
- Appelgren, Bengt Johan
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bengt Johan tar färsen till en helt ny nivå!Många av de mest populära färsrätterna som vi i dag betraktar som vanlig husmanskost, har en historia från slotts- och herrgårdskökens festmenyer. Nästa alla råvaror går att förädla i kökskvarnen. Bengt Johan Appelgren lär dig att laga klassiska rätter som wallenbergare, queneller och fågelpatéer. Du får också massor med moderna recept med en personlig touch. Han avslöjar köksmästarens hemligheter och han ger dig sina bästa tips och knep för att lyckas bättre i köket. Lär dig varför du ska kyla råvarorna och redskapen för ett bättre resultat. Lär dig att mixa olika råvaror till nya spännande smaker och lär dig att välja styckdelar och att hantera köttkvarnen. Vet du hur länge en riktig bolognese ska koka? Bengt Johan lär dig att ta köttbullarna till en helt ny nivå. Och hur du blandar fasan med kalv och kyckling med fisk. Gillar du att laga riktig mat från grunden? Då är det här en bok för dig! Ur innehålletBoken innehåller recept från alla tänkbara råvaror kött, fisk, fågel, vilt och grönt men den är disponerad utifrån tillagningsprocessen.- Stekta färsrätter (lindström, laxburgare, järpar - Kokta färsrätter (frikadeller, chili con carne, lammfärsbullar )- Bakade färsrätter (gäddqueneller, wallenbergare, köttfärslimpa )- Kalla färsrätter (vitello tonnato, råbiff, picnic-loaf )- Färsrätter med såser (bolognese, lasagne, moussaka )- Färserade rätter (fyllda paprikor, kåldolmar, färserad fågel - Blandade råvaror (crèpes, köttfärs/anjovis, rådjur/bacon )- Korvar- Patéer- Pajer FörfattarenBengt Johan Appelgren har stått bakom grytorna i hela sitt yrkesliv. Han valde tidigt att ta den långa vägen till kockyrket. Från potatisbänken, längst ner i köket på Riche, som nittonåring i början av 1980-talet. Därefter har han sett krog- och mattrenderna komma och gå. Bengt Johan är en välkänd profil i restaurangbranchen. Han har även jobbat som personlig kock åt många kända idrottsmän och artister. Det här är Bengt Johans första kokbok.
Pagina Förlags 9789163610646 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788771558883
- Titel
- Superenkla sallader
- Författare
- Fauda-Rôle, Sabrina
- Förlag
- Legind A/S
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En härlig lunch, en god förrätt, ett spännande tillbehör eller en lätt huvudrätt – salladerna i den här boken täcker alla behov. Du får helt vegetariska måltider men även sallader med kött, fisk och ost. • Enkla recept med max 6 ingredienser • Många av salladerna är vegetariska • Spännande sallader med kött, fisk ost och ägg • Foton av alla ingredienser och av de färdiga salladerna
Legind A/S 9788771558883 -
Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850528
- Titel
- Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 977 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm.
I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.
Så här skriver Karin om basilika:
"Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör."
Boken är indelad efter de olika typerna av rätter:
· Rätter med kött och kyckling
· Rätter med fisk
· Rätter med grönsaker
· Röror och oljor
· Desserter och kakor
· Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd
Prisma 1 9789151850528 -
Lättlagad julmat och julgodis
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2010. 125 sidor.
Nyskick. Enhetsporto gäller för x antal böcker
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255831
- Titel
- Lättlagad julmat och julgodis
- Författare
- Onnermark, Maud
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 238 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 665 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Julen är här, och med den också all den mat vi längtat efter hela året! Nu ska det lagas, sillas, bakas, griljeras och inte minst avnjutas. Men tänk om man kunde göra det så lätt som möjligt för sig utan att göra avkall på tradition och smak!I Lättlagad julmat och julgodis bjuder Maud Onnermark på hela julens mat i lättlagad och läcker tappning. Här trängs julbordets alla klassiker med spännande nyheter och varianter på gamla beprövade recept. Devisen är att det ska gå lätt att laga, men ändå smaka precis lika bra!I bokens olika kapitel bjuds det på glöggfest med läckra tillbehör, sillar och strömmingar, skinka, köttbullar och andra varma favoriter, underbara lutfiskrecept och massor av goda bullar, kakor, desserter och godisar! Ingen kommer att gå hungrig från detta dignande julbord.Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept och är känd från både tv och som matskribent i olika tidningar.
Bokförlaget Semic 9789155255831 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841304
- Titel
- Chokladpassion
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Chokladpassion har Jan Hedh sammanställt sitt stora kunnande om chokladhantering. Han delar frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda.
Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar och vid behov tips om var sällsynta råvaror kan inköpas. Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat. Han ger också råd om hur choklad kan avnjutas på olika sätt.
Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen.Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäring.
Jan Hedh är konditormästare med utbildning från bl.a. Coba-skolan i Basel, där han tidigt specialiserade sig på choklad. Han har arbetat med choklad i snart 40 år. Numera är Jan Hedh verksam som expert och konsult och efterfrågad såväl i Sverige som internationellt för sina fantastiska kunskaper. Han har tidigare givit ut boken Desserter.
Prisma 2 9789151841304 -
Till bords med brutna servetter
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 72 sidor.
Nära nyskick. Det som skiljer boken från nyskick är en liten svart etikett på framsidan och baksidan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426011
- Titel
- Till bords med brutna servetter
- Författare
- Catharina Aronsson - Helena Bajlo - Karin Laurell
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 248 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som presenterar klassiska servettvikningar på ett modernt och lustfyllt sätt med vackra och inspirerande bilder. Du får lär dig vika bland annat vattenliljan, näckrosen, biskopshatten, kungakronan och franska liljan.
Ica Bokförlag 1 9789153426011 -
Kris, kalas och kolhydrater : recept och berä...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2020. 281 sidor.
Nära nyskick. Makulerat biblioteksexemplar I bästa skick Porto 62kr gäller för x antal böcker
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870400
- Titel
- Kris, kalas och kolhydrater : recept och berättelser för goda och dåliga dagar
- Författare
- Rabe, Annina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 281 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 156 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 655 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inte bara en kokbok – en bok om att äta! Kulturjournalisterna och amatörkockarna Anna Hellsten och Annina Rabes Kris, kalas och kolhydrater innehåller massor av recept, men handlar lika mycket om allt annat som hör ätandet till: minnen, möten, fantasier och fiaskon. Detta är en bok med roliga och allvarliga texter om hur mat, matlagning och ätande löper som en röd tråd igenom våra liv, genom kriser, barndom, i glädje och sorg. Det är en hyllning till alla kök som passerar en människas liv, det roligaste rummet på festen, hemmets hjärta. Vi får veta varför bergamott är den bästa citrusen, läsa om kolhydratkärlek och middagsbjudningar och sno åt oss de bästa budgetrecepten. En matbok för dig som tycker lika mycket om att läsa om mat som att laga och äta den.”Livsbejakande, inspirerande och trösterik”Ingalill Mosander, Aftonbladet”Ett högkvalificerat, bildat småsnack där en medelålders kvinna uppflugen på köksbänken med ett glas Barolo i handen lyssnar på en vän. Hon rör i sin tur i en gryta och berättar om hur hon lyckades komma över receptet på citronrisotton. Det är ett privilegium att få ta del av.”Björn Werner, Expressen”Rolig och bitterljuv… bästa sällskapet i sommarköket”Helena Lindblad, Dagens Nyheter”Här finns inga förhärligande foton, istället snygga illustrationer av Katy Kimbell. Det känns som att kliva in i författarnas egna kök, slå sig ned på en pinnstol, få ett vinglas i hand och lyssna på deras berättelser medan ångan stiger från den italienska grytan. Mysigt, hemtrevligt och personligt, med plats för ett och annat asgarv.”Anna Thulin, Sydsvenskan”En bok att läsa från pärm till pärm”Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet”Fulländad bok”Linda Skugge, Aftonbladet´”Alldeles underbar”Qia Rindevall, Journalisten
Bonnier Fakta 9789178870400 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSemic 9789155212490 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155213381
- Titel
- Köksalmanack
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155213381 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155259501
- Titel
- Köksalmanack 2014
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 205 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 237 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 554 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Årets Köksalmanack är här med sin unika blandning av inspiration, recept, middagsförslag för årets alla dagar, kåserier, trevliga artiklar, anteckningssidor och mängder av tips och goda råd. Oumbärlig för familjen och för alla som vill äta gott, nyttigt och varierat alla dagar i veckan.I årets bok finns mycket tradition, men i spännande modern tappning. Vi saftar och syltar med nya härliga smakkombinationer – vi syrar grönsaker, både svenska gurkor och koreansk kimchi och vi åker till Köpenhamn och äter gröt på finkrog. Det bjuds också på fisk och skaldjur med systarna Brydling, på Pernilla Wahlgrens tårtor, på en läcker vårbuffé med kalkon och på härliga sommardrinkar.Krönikorna är skrivna av Dogge Doggelito, Denise Rudberg, Oscar Jöback och Venus Amini.
Bokförlaget Semic 9789155259501 -
VinQuiz
Häftad bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2003. 112 sidor.
Nära nyskick. Ren inlaga 414 frågor och svar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614062
- Titel
- VinQuiz
- Författare
- Mikael Mölstad
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 249 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9789189614062 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178871575
- Titel
- Super tasty thai! : och andra favoritrecept
- Författare
- Chaiyasaeng, Wichudaporn
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 117 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 388 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Thai-mat är fantastiskt gott men det är inte så många som vet hur man trollar fram rätter som pad thai, panang curry och tom kha gai hemma i sitt eget kök. I den här inspirerande kokboken visar Wichudaporn hur du hanterar de olika smakerna och bjuder på förrätter, varmrätter, efterrätter och dessutom en del drycker. Här får du möjlighet att lära känna de olika ingredienserna och skulle någon vara knepig att få tag på föreslår Wichudaporn en svensk råvara som kan användas istället. Totalt rymmer boken 45 recept och förutom de ständigt efterfrågade klassikerna finns älsklingsrätter från Wichudaporns egen uppväxt och några rätter med en mer västerländsk touch, allt presenterat med tydliga recept och stämningsfulla bilder.
Bonnier Fakta 9789178871575 -
Livsglädje och hälsa med grönt te
Häftad bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 2000. 115 sidor.
Nära nyskick. Utgallrat biblioteksexemplar 62
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146176190
- Titel
- Livsglädje och hälsa med grönt te
- Författare
- Zittlau, Jörg - Carlsson, Janne
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146176190 -
Från mjöd till martini : alkoholens historia...
Häftad bok. Stockholm : Norstedt. 1987. 133 sidor.
Mycket gott skick. Utgallret biblioteksexemplar. Ren inlaga Gulnade snitt 21x13cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9118730817
- Titel
- Från mjöd till martini : alkoholens historia i Sverige
- Författare
- Helling, Stig
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedt 9118730817 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163078783
- Titel
- Annas & Hugos barnmatsbok
- Författare
- Maria Iversén - Josefine Haamer von Hofsten
- Förlag
- Dibdib & Dobdob Förlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 61 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Språk
- Svenska
Dibdib & Dobdob Förlag 9163078783 -
Malt whisky
Inbunden bok. Dorling kindersley. 1996. 272 sidor.
ISBN 9780751301465
Nära nyskick. Oläsr
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDorling kindersley 9780751301465 -
En hipsters dilemma : försvar för långväga ma...
Häftad bok. Timbro. 1 uppl. 2013. 297 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175669168
- Titel
- En hipsters dilemma : försvar för långväga mat
- Författare
- Desrochers, Pierre
- Förlag
- Timbro
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 297 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 138 x 210 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Närodlat, ekologiskt och småskaligt. Många personer, men framför allt en grupp trendkänsliga konsumenter, tänker sig att närodlad mat kan lösa miljöproblemen och stöpa om dagens matproduktion till något mer hållbart.
I boken En hipsters dilemma går ekonomigeografen Pierre Desrochers och policyanalytikern Hiroko Shimizu igenom forskningsläget och når en annan slutsats: det verkar som att storskalig matproduktion är bättre för klimatet, än lokalodlat.
Författarna beskriver historien bakom dagens matproduktion och visar pedagogiskt hur konsumenter misstar sig om vilken effekt närodlad mat har på miljön. Författarna visar också vad det är som har gjort att fler människor idag kan äta bättre, mer varierad och nyttigare mat till ett lägre pris än någonsin tidigare i människans historia.
En hipsters dilemma är måsteläsning om du är intresserad av att förstå hur klimat och matproduktion hänger samman och varför du inte ska känna dåligt samvete om du väljer bort närodlat i butiken.
Författarna visar att en marknad präglad av frihandel och avskaffade jordbruksstöd skulle:
Vara mer miljömässigt hållbart
Ge lägre matpriser
Ge ett större och bättre utbud av mat
Pierre Desrochers är docent i geografi vid University of Toronto och har författat över 40 vetenskapliga artiklar som rör globalisering, hållbar utveckling och energi och är anknuten till flera institut i både Kanada och USA. Hiroko Shimizu är utbildad policyanalytiker och ekonom från ett av Japans bästa universitet.
Ett kontraintuitivt men välunderbyggt argument för att lokal självhushållning är det värsta du kan göra för miljön. Stephen Budiansky, Wall Street Journal
Timbro 1 9789175669168 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197572491
- Titel
- Sill & Co
- Författare
- Jan-Erik Hagbom
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 208 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bit sill och en skiva grovt bröd som får smaklökarna att le! Låter det lockande? Visst borde vi äta sill oftare. Det är synd att sillätandet för många har reducerats till ett par högtider om året. Sill är nyttigt, fräscht, varierande och dessutom billigt. Jan-Erik Hagbom hjälper oss att få ny härlig inspiration till sillarätter som förätt, huvudrätt eller på buffén. Men han glömmer inte bort det som hör till, naturligtvis ska det till ett härligt doftande nybakt bröd. Och så snapsen såklart. Den får också vara med! Tine Guth Linse har fotograferat, och visst blir man sugen!
Kakao Förlag 1 9789197572491
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
