-
Alkohol i Norden
Häftad bok. Stockholm : Aldus/Bonnier. 1973. 348 sidor.
Mycket gott skick. Del av namnetikett kvar framsidas övreknat, se bild. Obuten rygg. Oläst intryck.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100380526
- Titel
- Alkohol i Norden
- Författare
- Bruun, Kettil - Stiftelsen för alkoholforskning (Helsingfors)
- Förlag
- Stockholm : Aldus/Bonnier
- Utgivningsår
- 1973
- Språk
- Svenska
Stockholm : Aldus/Bonnier 9789100380526 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100112097
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Långkok finns tillgänglig i nyutgåva (2013)Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt. Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops, dillkött, boeuf bourguignon och texas chili är mustiga och rika och gör att man mår bra, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen, eller steken står i ugnen, så kan man göra något helt annat: läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås. Då och då ringer äggklockan och då kollar man att allt går som det ska. Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens Linder har inte bara tagit med grytor, utan även soppor, stekar och lådor som tillagas i sakta mak. Många rätter är svenska och egenkomponerade, men långkok finns över hela världen och recepten kommer även långväga ifrån. Genom att låta en gryta eller en soppa koka dagen innan den ska serveras är mycket vunnet. Man slipper bli stressad och maten blir bara godare av att stå och mogna. Köttbitar i en gryta blir eftermarinerade av såsen och smakerna djupnar. Det enda som krävs är att man tänker lite i förväg.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100112097 -
Hett : en amatörs äventyr som köksslav, pasta...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2007. 344 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185555048
- Titel
- Hett : en amatörs äventyr som köksslav, pastabagare och slaktarlärling
- Författare
- Buford, Bill
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 236 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 737 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hett är berättelsen om hur en entusiastisk hemmakock överlever eller egentligen försöker överleva i ett restaurangkök. Bill Buford var, förutom skribent, en glad amatör i köket. Hans måltider hade två oförenliga kvaliteter: hög ambition och brist på erfarenhet. Han hade alltid ångrat att han inte jobbat i ett restaurangkök. För tre år sedan öppnade sig en möjlighet: Buford tillfrågades av tidningen the New Yorker att göra ett porträtt på Mario Batali, kändiskocken som driver en av New Yorks finaste restauranger. Han accepterade uppdraget på villkor att Batali lät honom jobba som sin köksslav.I Hett blandas Bufords köksäventyr med den fantastiska historien om Batalis väg till framgång. Här får man inblick i hur det går till bakom kulisserna på den celebra restaurangen och roliga och kärleksfulla utläggningar om varför mat spelar en så viktig roll i livet. Det är, kort och gott, en bok att frossa i.Hett har blivit en stor försäljningsframgång i USA och valts till "best book of the year" av New York Times Book Review.
Bonnier Fakta 9789185555048 -
Laga mat med Carl Butler : 84 recept ur Carl...
Inbunden bok. Stockholm : Askild & Kärnekull. 2 uppl. 1982. 88 sidor.
Nära nyskick. Ej namn el. dyl. Oläst intryck. Hel o. ren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789158201361
- Titel
- Laga mat med Carl Butler : 84 recept ur Carl Butlers receptklubb
- Författare
- Butler, Carl - Kedemar, Roger
- Förlag
- Stockholm : Askild & Kärnekull
- Språk
- Svenska
Stockholm : Askild & Kärnekull 2 9789158201361 -
Cajsa Warg, Hiram och de andra
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2000. 206 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189086159
- Titel
- Cajsa Warg, Hiram och de andra
- Författare
- Ärlemalm, Inger
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 714 g
- Språk
- Svenska
Ordalaget Bokförlag 1 9789189086159 -
Smakernas återkomst : när maten följer årstid...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2011. 235 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170375576
- Titel
- Smakernas återkomst : när maten följer årstiderna
- Författare
- Mats-Eric Nilsson
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 259 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1033 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den hemlige kockens" kokbok
Men vad ska man då äta - och laga?
Ända sedan Den hemlige kocken för fyra år sedan öppnade ögonen på hundratusentals svenskar har den frågan hängt i luften. Uppföljaren Äkta vara tipsade om hur man ska agera i butiken för att undvika E-nummermaten - men några grytor och kastruller syntes inte till.
I sin nya bok Smakernas återkomst tar Mats-Eric Nilsson därför nästa steg. Med hjälp av fotografen Lena Granefelt får vi under ett helt år följa honom och hustrun Anna Karin hemma i köket.
Vanliga kokböcker finns redan i överflöd, i Smakernas återkomst är det istället själva råvarorna som spelar huvudrollen. Förutom inspirerande recept till sköna måltider får läsaren mängder av tankeväckande och användbara kunskaper om grönsaker, frukter, bär, kött och fisk.
Glöm vinterns bleka tomater, smaklösa gurka, långväga jordgubbar och slokande sparris. Laga din mat utifrån den rådande årstiden, är bokens enkla budskap. Och upptäck att varje säsong har sina dolda delikatesser!
Ordfront Förlag 9789170375576 -
Green Sweets and Treats : 100% Rawfood desser...
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2015. 167 sidor.
Mycket gott skick. Mindre skrapmärke bokryggs nedre del.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623555
- Titel
- Green Sweets and Treats : 100% Rawfood desserter - utan gluten eller vitt
- Författare
- Billysdotter, Erika
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 266 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till Erika Billysdotters rawfoodvärld!
Chokladtryffeltårtan av kokos, bovete och kakao är nyttigare än en vanlig lunch på stan, cupcakes och brownies är laddade med bra fetter och vitaminer. Grönkålschips, dumlekolor och lakritsgodis som gör dig pigg och mätt. För bra för att vara sant?
De 50 recepten utan vitt socker och gluten är enkla att laga med en kannmixer och en matberedare kommer du långt. Njut med gott samvete, din kropp boostas av superfood, antioxidanter och mineraler. Självklart guidas du bland råvaror och köksredskap. Erika är specialiserad på rawfood, hon vurmar för desserter och sötsaker. Hoppas att du blir inspirerad, din inställning till sötsaker kommer att ändras och smaköverraskningarna blir många.
Nygren & Nygren 1 9789186623555 -
Det goda franska köket
Pocketbok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1983.
Mycket gott skick. Sor?fläck (ca 1 cm) över vertikalt sidsnitt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146143432
- Titel
- Det goda franska köket
- Författare
- Beck, Simone - Bertholle, Louisette - Child, Julia - Nordin, Leon
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146143432 -
Superkålen
Häftad bok. Pagina Förlag. 1 uppl. 2015. 159 sidor.
Nära nyskick. Oläst intryck. Ej namn el. dyl.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610868
- Titel
- Superkålen
- Författare
- Wasiliev, Amelia
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 150 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lev ett friskare liv med supergrönsaken grönkål! Laga dina egna juicer, smoothies, soppor, maträtter, snacks och desserter.
Det finns fler än femtio olika variationer av grönkål. En del lämpar sig bättre som utsmycknad än förtäring men de flesta av dem utgör ett fantastiskt tillskott i vår dagliga diet. Medan flera sorter går under olika namn i olika länder och kulturer så är ett flertal av dem tillgängliga på de flesta platser. Även om grönkål varit en stapelvara i många länder världen över så är det först nu som den uppmärksammas i västvärlden och blivit en "måste-ha" på många trendiga restaurangers menyer. Ett välkänt faktum är att grönsaken är fullspäckad med nyttigheter som genererar flera positiva hälsoeffekter, bland annat:
· minskar risken för cancer (detta är det mest omfattande forskningsområdet på kålens effekter)
· antiinflammatorisk (såväl vitamin-K- som omega-3-nivåerna har en direkt effekt på kronisk inflammation och tillhörande hälsotillstånd)
· bra för hjärt- och blodkärl (fibrerna i kolen binder gallsyran så att den avsöndras och därmed minskar kolesterolnivåerna)
· renar kroppen (klorofyllen i kålen hjälper matsmältningen och ser till att rensa kroppen på gifter)
· bra för den som vill gå ned i vikt (Kålen innehåller få kalorier. Glukosinolaterna en sammansättning som innehåller svavel i kålen minskar kroppens förmåga att absorbera fett.)
Pagina Förlag 1 9789163610868 -
Sockerfritt
Inbunden bok. Pagina Förlag. 1 uppl. 2015. 159 sidor.
Nyskick. Liten brun prick på sidsnitt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610875
- Titel
- Sockerfritt
- Författare
- Quinn, Sue
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 150 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga nyttigt och gott utan socker!
Boken innehåller tydliga, enkla och läckra recept som hjälper dig att eliminera tillsatt socker i kosten.
· Lär dig skilja mellan bra och dåligt socker
· Lär dig hus du enkelt kan minska mängden tillsatt socker i kosten
· Tillaga sockerfria versioner av vanliga tillbehör som i regel innehåller massor av socker när du köper dem i butik
· Tack vare recepten här kan du unna dig att med gott samvete njuta av läckra desserter, snacks och bakverk som varken innehåller socker, honung eller andra naturliga eller artificiella sötningsmedel
Pagina Förlag 1 9789163610875 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163610585
- Titel
- Gröna Smoothies
- Författare
- Green, Fern
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 150 x 215 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att tillreda juicer och smoothies är ett utmärkt sätt att få i sig många frukter och grönsaker. Om du vill gå ned i vikt, bekämpa trötthet eller helt enkelt vill få en bättre hälsa kan du låta dem ingå i din dagliga kost.
Hälsovinsterna är flera:
du avgiftar kroppen och återställer PH-balansen för att förebygga sjukdomar och lindra en mängd hälsoproblem.
du går enklare ned i vikt genom att dricka dem som mellanmål eller måltidsersättning.
du ökar din energi eftersom dryckerna innehåller antioxidanter och fytokemiska näringsämnen
du renar blodet eftersom dryckerna är fyllda med vitaminer, enzymer och klorofyll
Boken innehåller även ett enkelt detoxprogram.
Pagina Förlag 1 9789163610585 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163610851
- Titel
- Gröna proteiner
- Författare
- Green, Fern
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 154 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 398 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är enkelt att inkludera gröna proteiner i dina dagliga måltider för att ersätta kött.
Proteinrik mat som innehåller massvis med fibrer och antioxidanter. Det är inte bara
nyttigt och ekologiskt utan också väldigt gott!
Recept som visar hur du kan få i dig tillräckligt med proteiner för att täcka det dagliga behovet och
skapa en sund och balanserad diet
Här finns de bästa gröna proteinerna, såsom kikärtor, linser, bönor, tofu, nötter, fröer och tempe (soja)
Lågt fettinnehåll, högt proteininnehåll; gröna proteiner är fulla av vitaminer och mineraler som hjälper
till att sänka kolesterolnivåerna och stärker immunförsvaret
Stabiliserar blodsockernivåer, minskar risken för
hjärtsjukdomar, främjar matsmältningen och
hjälper till om du vill gå ned i vikt
Innehållet spänner över följande:
Tilltugg, smörgåsar och förrätter
Soppor och sallader
Pajer, grytor och smårätter
Desserter
Recepten är anpassade så att du kan få tag på alla
råvaror i Sverige.
Pagina Förlags 1 9789163610851 -
Supersmoothies : 12 detoxprogram som stärker...
Häftad bok. Hachette Livre. 1 uppl. 2015. 159 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163611483
- Titel
- Supersmoothies : 12 detoxprogram som stärker din hälsa
- Författare
- Green, Fern
- Förlag
- Hachette Livre
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 154 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Supersmoothies lär du dig hur du kan skapa detoxprogram som passar just dina behov. Du får upptäcka nya frukter, grönsaker och nötter samt nyupptäcka användningsområden för sådana du redan väl känner till. Boken innehåller 12 stycken detoxprogam, ett för varje månad. Alla program är lätta att följa och i boken finns många värdefulla tips som kommer att göra dig till en riktig smoothieexpert. Nu är det bara att sätta i gång!
Hachette Livre 1 9789163611483 -
Prinsessornas kokbok. Husmanskost och helgdag...
Inbunden bok. Albert Bonniers förlag. 1952. 510 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets röda skinnimitation med guldtext/dekor. Ej namn el dyl. Hel o. ren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers förlag -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153419529
- Titel
- Cajsa Wargs snapsbord
- Författare
- Per-Eric Nordquist
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 170 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153419529 -
Jägarfruns kokbok
Inbunden bok. AWE/Geber :Sv. jägareförb. 6 uppl. 1984. 200 sidor.
Mycket gott skick. Ett hundöra. Ej namn el dyl.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9120070411
- Titel
- Jägarfruns kokbok
- Författare
- Haglund, Elsa
- Förlag
- AWE/Geber :
Sv. jägareförb. - Utgivningsår
- 1984
- Omfång
- 200 sidor
AWE/Geber :Sv. jägareförb. 6 9120070411 -
Kickstarta med superfoods : sundare viktminsk...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 127 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785443
- Titel
- Kickstarta med superfoods : sundare viktminskning, enkelt och gott
- Författare
- Aziz, Erica Palmcrantz
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 220 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du snabbt gå ner i vikt? Eller få en kickstart in i en sundare livsstil? Den här boken fyller bägge funktionerna. Genom att äta raw food och superfoods grönt, bär och nyttiga fetter laddas kroppen med kraft samtidigt som du åstadkommer en snabb viktnedgång. Erica Palmcrantz Aziz har satt samman ett unikt program som inte bara hjälper dig att gå ner i vikt utan även får din kropp att må bra under tiden. Programmet bygger på enkla recept som ger dig mättnad och något att tugga på och är ett sunt alternativ till spekulativa bantningspulverdieter. Ett nytt och unikt sätt att minska midjemåttet, tappa vikt och samtidigt få energi.
Massolit Förlag 1 9789187785443 -
Kärleksfullt från Parma
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137118188
- Titel
- Kärleksfullt från Parma
- Författare
- Ribbing, Magdalena
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 263 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1016 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Maten och måltiden är mycket mer än föda, det är för oss en gemenskap, ett sätt att umgås, ett sätt att leva." Så berättar Anna Maria Corazza Bildt för sin nära vän i Stockholm, författaren och f.d. DN-journalisten Magdalena Ribbing, om sin hembygd i trakten av Parma. I Kärleksfullt från Parma ger de två en bild av en för flertalet svenskar ganska obekant del av Italien, med en historia som överträffar det mesta, ett kök som är världsberömt och en lång rad stora personligheter från medeltid till nutid. Här finns hemligheter, nya upptäckter, klassisk historia, lantliga traditioner, tips om krogar av alla slag, många recept och mycken kunskap, berättat på ett lättsamt och underhållande sätt. Stig-Göran Nilsson har tagit de mästerliga bilderna till denna synnerligen vackra bok.
Bokförlaget Forum 9137118188 -
Snuskungen : Ljunglöfs Ettan och det svenska...
Inbunden bok. Stockholm : Tobaksmuseet. 1999. 102 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163085380
- Titel
- Snuskungen : Ljunglöfs Ettan och det svenska snuset
- Författare
- Feurst, Peter - Hildingsson, Patrik - Junhem, Inga - Tobaksmuseet
- Förlag
- Stockholm : Tobaksmuseet
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Tobaksmuseet 9163085380 -
Mat, myt, vetenskap : läkarens recept
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2017. 155 sidor.
Mycket gott skick. Blyersnot. Första tomma sida, i övr. fin inlaga utan namn el andra noter. Lätt snedläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113078885
- Titel
- Mat, myt, vetenskap : läkarens recept
- Författare
- Duell, Frida
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 648 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Går man upp i vikt av lightprodukter? Kan man bli beroende av socker? Och är kokosolja verkligen så nyttigt som alla hävdar? Att allt vi stoppar i oss påverkar vår hälsa är ingen nyhet men hur? I en djungel av påståenden om vad vi ska äta och inte kan det vara svårt att skilja på vad som är sant och vad som är falskt. I den här boken guidar läkaren Frida Duell oss genom mängder av påståenden och myter om mat. Vi får veta hur våra tarmbakterier påverkar immunsystemet och vad gluten gör med tarmen. Om det stämmer att stark mat ökar förbränningen och vad som händer med olivoljan när den hettas upp.
Populärvetenskapliga fakta varvas med recept på hälsosamma rätter som vegansk Pad Thai och Rostad blomkålssoppa med grönkålschips, rostade pinjenötter och tryffelolja.
Norstedts 1 9789113078885 -
KetoFast Cookbook: Recipes for Intermittent F...
Inbunden bok. 2019. 199 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Pennspår i några sista sidor efter prisuppg. i blyerts.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781401957537
- Titel
- KetoFast Cookbook: Recipes for Intermittent Fasting and Timed Ketogenic Meals From a World-Class Doctor and an Internationally Renowned Chef [Elektronisk resurs]
- Författare
- Pete Evans - Dr. Joseph Mercola
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- English
9781401957537 -
Mer lugn mage med god mat : kokboken för dig...
Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2014. 129 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187769207
- Titel
- Mer lugn mage med god mat : kokboken för dig med IBS
- Författare
- Antonsson, Sofia
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 129 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- IBS eller ballongmage drabbar 15-20% av befolkningen. Dietisten och IBS-experten Sofia Antonssons andra kokbok "Mer Lugn mage med god mat" innehåller 62 enkla vardagsrecept utan gluten, laktos, lök och vitlök. En bok för alla som vill ha en lugnare och gladare mage.
Lava Förlag 1 9789187769207 -
Flippin' burgers : hamburgare från grunden
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 127 sidor.
Nära nyskick. Danskr band. Oläst intryck. Ej namn el dyl.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134270
- Titel
- Flippin' burgers : hamburgare från grunden
- Författare
- Widegren, Jon
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 197 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är hemligheten bakom en bra hamburgare? Jon åkte till USA för att finna svaret. Sex veckor och 64 hamburgare senare visade sig svaret vara lika enkelt som burgaren själv: Det handlar om köttet och brödet. Enkelheten i en bra burgare gömmer inga hemligheter, men därför inte heller några genvägar. Den kräver kunskap om styckningsdetaljer och stekning, fetthalt och färsfibrer, textur och temperatur, konsistens och komposition, proportioner och – inte minst – passion.
Det här är en gedigen handbok om hur du tillagar hamburgare som den bör vara – enkel, genuin och fantastisk. Totalt får du ta del av ett 40-tal recept på olika grunder och varianter, kompletta hamburgerrecept varav flera inspirerade från diners i USA, några olika hamburgerbröd, en rad tillbehör och inläggningar och så ett gäng shakesrecept.
Jon Widegren sa upp sig från sig jobb som konsult för att kunna öppna hamburgerbaren Flippin’ burgers i Stockholm. Han har ägnat lång tid åt att läsa allt om hamburgare, från teoretiska historieskrivningar till amerikanska recept.
Jag kan inte annat än att bli skitsugen på att göra burgare när jag läser boken och lyfter min hatt (om jag haft någon) för att säga; Tack Jon! Tack för att det äntligen finns en bok att köpa i handeln som visar gemene man hur man gör riktigt bra burgare!
Hamburgare.org
Jag har testlagat båda bröd och burgare ur boken och det är löjligt gott kan jag lova. En riktigt intressant bok för burgarälskare. Njutning helt enkelt!
Frederik Zäll, Lyxlagat
Det roliga är att det känns som att boken är en självklar del av hela konceptet. Ska du lära dig göra burgare så är det här Boken. Olika tekniker (bland annat Blumenthal-klassikern med färs som rullas till en korv i plastfolie), ett riktigt bra brödrecept och hela spannet av burgare. Med andra ord – det finns ett gäng anledningar till varför Flippin’ Burgers just nu toppar försäljningslistorna.
Johan Hedberg, Matgeek
Boken är det bästa som finns på den svenska marknaden och för den skull så rekommenderar vi ett köp!
Foodjunkies.se
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134270 -
Glass : hemgjord glass, ice pop, paletas, gla...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 155 sidor.
Mycket gott skick. Lätt stukad i nedre, bakre kant. I övr u.a.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127132375
- Titel
- Glass : hemgjord glass, ice pop, paletas, glasstårta, strössel och maräng
- Författare
- Elisabeth Johansson
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 239 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 724 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glass innehåller allt du behöver veta för att lyckas göra egen glass. Kocken och konditorn Elisabeth Johansson delar med sig av drygt 170 recept på alla typer av glass och goda tillbehör. Här finns recept på krämig glassmaskinsglass, sorbeter, parfaiter och semifreddos. Men också hemgjorda pinnglassar, glasstårtor och glassbakelser till kalaset, kladdkaksglass och klassiska glassefterrätter som banana split och peach Melba. Du hittar också recept på yoghurtglass och äggfria och mjölkfria glassar med till exempel havremjölk som bas.
Smakerna i boken är många allt från jordgubbe, hallon, blåbär, vanilj, choklad, romrussin och stracciatella till saltlakrits, maple walnut, mynta, melon och kastanj. Recept finns också på olika glasstillbehör som hemgjort strössel, chokladdoppade strutar, rullrån, maränger och olika glassåser.
"Elisabeth Johanssons fullmatade glassbibel får det att börja vattnas i munnen, inte minst tack vare Anna Kerns fantastiska bilder. Det är helt enkelt svårt att motstå frestelsen att börja beta av bokens 170 recept. Glassrecepten känns lyxiga men inte komplicerade. Smakerna är rena, kombinationerna oväntade och tillbehören klassiska med en tvist. Bredden är inspirerande och sträcker sig från mexikanska paletas och indisk kulfi till sorbet och gammal hederlig gräddglass."
Kollega
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127132375 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188397058
- Titel
- Glass : för hela familjen
- Författare
- Maranik, Eliq
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är enkelt att göra egen supergod glass! I den här boken får du veta allt om hur det går till. Recepten bygger på naturliga råvaror och ingredienser som du oftast redan har hemma.Vad sägs om gammaldags vaniljglass, jordgubbs- & cheescakepinnar eller Pína Colada-sorbet? Med tydliga instruktioner lär du dig att göra både lösglass och pinnglass. Du behöver ingen glassmaskin, även om det underlättar arbetet. Grundrecept på läckra såser och frasiga rån ger mervärde, liksom handfast info om glassingredienser, glassorter, skopningsteknik och redskap. I ett särskilt faktaavsnitt berättas glassens märkliga historia.Glass för hela familjen är en omarbetad utgåva av de tidigare internationella försäljningssuccéerna Glass frysta favoriter för alla smaker och Glass - hemgjord glass, sorbet, granité och glasspinnar. Eliq Maraniks motto är att en efterrätt ska vara en upplevelse för såväl gom som öga. Hon har skrivit ett flertal storsäljande mat- och dryckesböcker som fått priser både i Sverige och internationellt. Idag är böckerna översatta till sjutton språk och finns utgivna i över trettio länder.
Stevali 9789188397058 -
Keto: den kompletta boken om ketogen kost
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2019. 159 sidor.
Nära nyskick. Ej namn el dyl. Ej blädderspår. Oläst intryck.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177838098
- Titel
- Keto: den kompletta boken om ketogen kost
- Författare
- Johansson, Martina
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 836 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den kompletta ketobibeln - illustrerad matfakta samt kokbok.
Att följa en ketogen kost ger dig möjlighet att vara ditt friskaste jag. Kroppen använder fett som sin primära energikälla och du slipper hunger, sockersug och ett svajigt blodsocker. Keto på rätt sätt med bra råvaror är antiinflammatorisk och hjälper till att skapa en optimal hormonell miljö i kroppen. Men hur man lyckas med keto kan vara svårt att förstå och många missar de avgörande komponenterna.
I Keto - den kompletta boken om ketogen kost förklarar Martina Johansson på ett tydligt och lättförståeligt sätt vad du ska äta och hur du lyssnar på din kropp. Med hjälp av fallstudier beskrivs hur olika kroppar kan reagera och hur svårigheter övervinns.
I boken får du information om hur du får i dig rätt mängd fett, rätt proteiner och alla andra näringsämnen du behöver. Lär dig hur du skruvar på fettförhållandena i stället för att räkna kalorier och hur du ska tänka gällande grönsaker, fett och olika slags protein. Med hjälp av en ketogen kost kan du prestera bättre, gå ner i vikt och helt enkelt må bättre!
Tukan Förlag 9789177838098 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174691504
- Titel
- Baka vego : veganska recept
- Författare
- Ganic, Mekto
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 208 x 257 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Baka veganskt utan krångel!
Baka utan ägg, smör och mjölk? Javisst, nu går det bra! Här är första boken som helt fokuserar på vegansk bakning. Trenden att äta veganskt håller i sig och lusten att baka veganskt växer.
Alla måltider, inklusive fika, frukost och efterrätter, är veganska. Och det behöver inte vara krångligt. Författaren delar i med sig av sina bästa recept i sex olika kapitel:
- Sås, kräm, choklad & marmelad
- Frukost & brunch
- Aptitretare & småbröd
- Bröd & matiga bakverk
- Smått & gott i kakburken
- På kakfatet & tårtor
Boken innehåller även avsnitt om råvaror och näringslära samt om bakredskap.
Det är en innehållsrik och vacker bok som täcker in både marmelader och pastejer, scones och våfflor, knäcke och pizza, glass och kanelbullar, småkakor och cupcakes. Och mycket mer ...
Mekto Ganic har tidigare gett ut "Bröd och kakor - baka utan gluten" och "Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk". Hon bor i Göteborg och har en tjugoårig bakgrund inom recept- och produktutveckling och är utbildad kostrådgivare och holistisk rawfood kock.
Fanny Hansson är fotograf och jobbar bland annat med mat och inredning.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174691504 -
Carl Butler i Svenska dagbladet : kåserier oc...
Inbunden bok. Stockholm : Askild & Kärnekull. 1979. 197 sidor.
Mycket gott skick. Ej namn el dyl. Knappa bruksspår. Inlaga u.a.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9158200622
- Titel
- Carl Butler i Svenska dagbladet : kåserier och ca 250 recept
- Författare
- Butler, Carl - Rydén, Sven
- Förlag
- Stockholm : Askild & Kärnekull
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
Stockholm : Askild & Kärnekull 9158200622 -
Mikrorebeller : den svenska ölrevolutionen
Inbunden bok. Mikrorebeller HB. 1 uppl. 2013. 140 sidor.
Nyskick. Kartonnageband i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198130508
- Titel
- Mikrorebeller : den svenska ölrevolutionen
- Författare
- Henningsson, Jonas
- Förlag
- Mikrorebeller HB
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 246 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En god öl är inte dyr, den kostar bara mer pengar!"Ny bok om den svenska ölrevolutionen
Hantverket, bryggarna – och ölen förstås!
Under femtio- och sextiotalet försvann många av småbryggerierna. Stordrift och likriktighet ersatte småskalighet och mångfald. Trist, urvattnad och smaklös öl blev resultatet.
Men nu händer något. Bryggkulturen vaknar till liv. Gamla bryggerilokaler dammas av, nya byggs. Och ny spännande öl bryggs. Entusiastiska ölbloggare pratar om att Sverige snart har hundra småbryggerier.
Mikrorebeller – den svenska ölrevolutionen är inte en faktabok om hur man gör öl, utan berättelserna om eldsjälarna bakom den svenska ölrevolutionen - rebellerna som krigar mot de stora drakarna. Vi reste landet runt och möttes av bryggare med ett brinnande intresse för hantverket att brygga BRA öl, stor lokalpatriotism, hållbara produktionskedjor och inte minst god mat.
Mat och malt hänger ju ihop, så vi kommer att bjuda på en hel del smaskiga recept också.http://www.mikrorebeller.se
Upphovsmän:
Jonas Henningsson, text. Kultur- och samhällsjournalist, uppdragsgivare är magasin och dagspress främst i Skandinavien. Har tidigare gett ut böcker om Öland och Gotland.
Hasse Lindén, fotograf. Frilansfotograf i Stockholm. Plåtar gärna porträtt, resor, reportage och musik.
Jenny Tenenbaum, redaktör. Frilansande förläggare/redaktör med lång erfarenhet i förlagsbranschen. Arbetar med allt som har med böcker och text att göra.
Michael Wall, art director. Rutinerad art director, grafisk formgivare och föreläsare, med varumärken som starkt fokus.
Mikrorebeller HB 1 9789198130508
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn