-
Superfood boost : maxa din hälsa med enkla, s...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 144 sidor.
Mycket gott skick. Tre hundöron. Ej namn el dyl. Hel o ren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246421
- Titel
- Superfood boost : maxa din hälsa med enkla, snabba mellanmål
- Författare
- Palmcrantz Aziz, Erica
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 634 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Byt ut dina mellanmål och få stor effekt på hälsan! Att skaffa sig nya, bättre vanor behöver varken vara krångligt eller tidskrävande. Superfoods är maten som innehåller maximalt med näring per krona och ger din hälsa en rejäl kick. Helt enkelt mat som medicin. I den här boken får du lära dig vilka råvaror du ska välja för att få en extra boost – bra råvaror som du hittar i en mataffär nära dig.Superfood boost ger dig kunskap och lust att börja planera enkla och snabba rätter som ger effekt på ditt välmående. Recepten är baserade på raw food-ingredienser som inte upphettas över 42 grader, allt för att bevara näringen på bästa sätt. Inget vitt socker, inga mjölkprodukter och inget gluten.Här hittar du recept på snabba mellanmål som gör det lätt att leva nyttigare. Byt ut mellanmålsmackan mot en härlig smoothie med avokado och blåbär. Eller prova nice cream när suget sätter in! Lika god som glass men betydligt nyttigare. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara att inleda ett hälsosammare liv. Flera av recepten i boken fungerar också utmärkt till frukost, lunch eller middag. Enkla och snabba rätter som gör dig pigg, frisk och glad. När du ersätter en vanlig snabblunch med färska råvaror och levande livsmedel får du energi som räcker ända till kvällen. På köpet får du en lugnare mage, ett jämnare blodsocker och gör en insats för vår miljö.
Bonnier Fakta 9789174246421 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287511
- Titel
- Glass
- Författare
- Maranik, Eliq
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- - Skapa en egen exklusiv glass smak! - Imponera med vacker servering! - Bjud på glassprovning! Det är enkelt att göra egen, supergod glass! I den här boken får du veta allt om hur det går till. Recepten bygger på naturliga råvaror och ingredienserna har du oftast redan hemma. Vad sägs om gammeldags vaniljglass, randiga yoghurtpinnar eller Piña Colada-sorbet? Med tydliga instruktioner lär du dig att göra både lösglass och pinnglass. Du behöver ingen glassmaskin, även om det underlättar arbetet. När du blivit van kan du utgå från ett recept och låta fantasin flöda. Smaken kan varieras i all oändlighet. Grundrecept på läckra såser och frasiga rån ger mervärde, liksom handfast info om glassingredienser, glassorter, skopningsteknik och redskap. I ett särskilt faktaavsnitt berättas glassens märkliga historia. Eliq Maraniks motto är att en efterrätt ska vara en upplevelse för såväl gom som öga. Hon har skrivit ett flertal storsäljande mat- och dryckesböcker som fått priser både i Sverige och utomlands. Idag är böckerna översatta till tio språk och finns utgivna i sexton länder.
Stevali 1 9789186287511 -
Kreativ ölbryggning : tekniker, recept & galn...
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2016. 155 sidor.
Mycket gott skick. Ej namn el dyl.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287948
- Titel
- Kreativ ölbryggning : tekniker, recept & galna idéer
- Författare
- Eronson, Peter M.
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 246 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kreativ ölbryggning - tekniker, recept & galna ideér
I år är det 500-årsjubileum sedan den tyska renhetslagen infördes som innebar att endast malt, humle, jäst och vatten fick användas vid bryggning av öl. Men mycket har hänt sedan dess. Nya bryggningstekniker och moderna idéer kring hur man kan förändra och fördjupa ölets smak har uppkommit.
Hos en hembryggare finns inga gränser för vad experimentlustan kan uppnå. Det finns ingen som säger åt en att så och så kan du inte göra med ölet. En hembryggare får, och kan, göra allt som faller en in. Smaksätta med olika kryddor, frukter, bär eller egentligen precis vad som helst. Brygga fylliga och smakrika lättöl med hjälp av olika tekniker och ingredienser eller kraftiga stout gjorda för många års lagring.
I Kreativ ölbryggning - tekniker, recept & galna idéer hittar man både recept och tips hur man går tillväga för att spexa till sina öl och skapa något helt nytt. Något som ingen smakat tidigare. Men boken tar även upp råd till hur man förbättrar redan etablerade stilar, som till exempel en IPA.
Ur Innehållet:
Smaksätta med frukter & bär
Historiska recept
Göra flera öl av en vört
Smaksätta med det som finns i barskåpet
Gamla tiders ölingredienser.
Olika typer av socker som förändrar ölets smakbild.
50 recept med udda smaksättningar.
Tekniker för kreativ bryggning.
10 sätt att förbättra din IPA.
Om författarna:
Peter M. Eronson är bosatt i Ambjörnarp. Han har varit aktiv hembryggare sedan 2007 och bryggt över 150 brygder hemma i sitt eget kök. Han har skrivit fyra böcker om öl samt en bok om hembryggning för nybörjare, Ölbryggarboken brygg ditt öl hemma. Tillsammans har de sålt över 40 000 exemplar. Läs mer om hembryggning och öl på hans blogg Fat & flaska.
Simon Svensson är verksam i Göteborg. Han driver företaget Njutningsfrämjandet som är störst i Sverige på att lära ut hembryggning. Med åren har han samlat på sig otaliga frågor om udda ingredienser i ölbryggning. Frågor som rätas ut i boken. Simon Svensson är även verksam som professionell ölbryggare, men det är för hembryggningen som hjärtat brinner starkast.
Stevali 1 9789186287948 -
Antony & Araminta Hippisley Coxe's book of sa...
Inbunden bok. Gollancz. 1987. 248 sidor.
ISBN 9780575040045
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Kantstött. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGollancz 9780575040045 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187397127
- Titel
- Kockens hemligheter
- Författare
- Wikström, Niklas
- Förlag
- Nicotext
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 115 x 165 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 170 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur många gånger har vi inte frågat oss själva hur proffsen gör för att få till en sådan blank, fin sås? Hur de gör för att moset ska bli så fluffigt? Stekytan så knaprig? Pajen så gudomlig? Svaret är enkelt: det är kockhemligheter.
I denna praktiska bok får du lära dig en mängd matlagningshemligheter som du kan ha användning för när du själv lagar mat.
Ta del av en erfaren kocks hemligaste trick och lär dig hur du utvecklar dina kökskunskaper, framhäver dina råvaror och hur du tillagar den perfekta steken. Att ha Kockens Hemligheter i köket är som att ha en alldeles egen Leif Mannerström i skafferiet! Fast disken får du fortfarande fixa själv.
Kockens hemligheter i media:
"Koncis samling smarta kocktips (...) Trots dess litenhet lär man sig en hel del matnyttigt."
Petter Lobraten, Ålandstidningen, 23 september 2014
Nicotext 1 9789187397127 -
Allting gott och alldeles för mycket
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 192 sidor.
Mycket gott skick. Ej namn el dyl.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113047218
- Titel
- Allting gott och alldeles för mycket
- Författare
- Blom, Edward
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 286 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1180 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag gillar inte små dekorationsfnuttar som man ser på många av dagens trendrestauranger, mina ideal ligger i 1800-talets överdådiga banketter. Det ska vara sinnligt, passionerat, mäktigt, barockt! Även om många av rätterna i denna kokbok är traditionella så är tolkningarna mina personliga och några är helt egna kreationer. Mitt mål med boken är att alla ska få uppleva samma lycka som jag, när jag njuter av att laga och äta mina älsklingsrätter."
Genom tv-serier som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker. Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander.
Recepten är Edwards favoriter och de är skrivna på ett personligt sätt, med den must och märg han gjort sig känd för. Rustika, gammeldags rätter från olika länder, som grytor, långsjudna stekar och soppor, spelar en stor roll i hans kokkonst. Klassikern Sjötunga Walewska, en örtdoftande coq au vin och pepparstekta skaldjur finns bland recepten.
Edward berättar personligt om minnen kring maträtten, vad han gillar med den eller någon historisk anekdot i anslutning till receptet. Alla rätter finns där av en anledning, och presenteras av en gudabenådad historieberättare.
Norstedts 1 9789113047218 -
Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2018. 249 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177750062
- Titel
- Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Guldspaden 2018!Sverige är ett av världens mest vindrickande länder, ändå vet vi försvinnande lite om det som skvalpar i glaset. Vad dagens vin består av är en väl förborgad hemlighet. Istället matas vi med bilden av det oförfalskade vinet, som får sin karaktär av jorden där druvorna odlats, och i generation efter generation framställts på samma traditionella sätt.För tio år sedan öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals svenskars ögon med Den hemlige kocken, som avslöjade det utbredda matfusket. Château Vadå är en unik och gedigen granskning av en bransch som hittills har sluppit kritiska ögon. Läsaren tas med bakom vinindustrins förföriska kulisser och bjuds på en mängd uppseendeväckande avslöjanden. Boken avslutas med tips för den vetgiriga vinkonsumenten.
Ordfront Förlag 1 9789177750062 -
Världens vego från Slottsträdgården Ulriksdal
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2023. 125 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155272357
- Titel
- Världens vego från Slottsträdgården Ulriksdal
- Författare
- Nordgren, Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 231 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en oas för alla som älskar trädgård, inredning och god design, och varje vardag står en överdådig vegetarisk buffé uppdukad i Trädgårdscaféet. Hit kommer såväl småbarnsfamiljer, tonåringar och gamla, veganer såväl som icke-vegetarianer för att njuta av soppor, sallader och varmrätter, skapade av Trädgårdscaféets kreativa kockar. Allt lagat av säsongens råvaror och med influenser från världens alla hörn.Nu kan du njuta av den populära vegomaten hemma i köket. Här finns allt från smårätter, soppor, och sallader till varmrätter och desserter. Vad sägs om papa a la huancaina, kassavarot på krispig salladsbädd, gräddig paprikasoppa och tre sorters hummus? Eller varför inte bjuda vännerna på en härlig trerättersmeny med päronsallad, färsgryta med svartkål och nordisk tiramisu.Boken innehåller cirka 75 recept som passar både vardag och fest och blir det rester över är maten lika god att packa ner i lunchlådan till dagen efter.Det här är skribenten Katarina Nordgrens och fotograf Tomas Södergrens femte kokbok i samarbete med kockarna på Trädgårdscaféet där varje vegorätt presenteras med inspirerande och vackra bilder.
Bokförlaget Semic 9789155272357 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245905
- Titel
- Mat för hormonell balans
- Författare
- Lundin, Mia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 659 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är boken för alla kvinnor som vill laga mat för att hålla kroppen i hormonell balans, hjärnan alert och ge livsglädjen en rejäl skjuts!För rätt kost är grunden till hormonell balans. Får kroppen de näringsämnen den behöver slutar den ropa på hjälp. Du känner dig lugn, harmonisk och stark. Och ju mer balanserad din kropp är näringsmässigt, desto mindre hormoner behöver du ersätta i framtiden. Dina premenstruella symtom, förklimakteriet och klimakteriet blir lindrigare. Och med rätt kost förebygger du även inflammationer, benskörhet och viktökning.Mat för hormonell balans inleds med en lättillgänglig och uttömmande faktadel och avslutas med cirka 60 recept på god, hälsosam och lättlagad mat. En tvåveckors kostplan gör det enkelt att komma igång.Mat för hormonell balans är boken som visar hur du som vill främja din hormonella balans, vitalitet och livsglädje ska tänka och göra.
Bonnier Fakta 9789174245905 -
Ketokoden och hur du knäcker den!
Inbunden bok. Livsenergi. 1 uppl. 2023. 262 sidor.
Nära nyskick. Oläst intryck. Obetydl. kantstött. Ej namn el dyl.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189437289
- Titel
- Ketokoden och hur du knäcker den!
- Författare
- Gundry, Steven
- Förlag
- Livsenergi
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 262 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 230 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 598 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Ketokoden och hur du knäcker den! ger Steven Gundry, författaren till storsäljaren Växtparadoxen och de övriga böckerna i paradoxserien, sin banbrytande variant av ketodieten. Han avslöjar vanliga myter om ketokosten och visar hur vi kan skörda alla dess fördelar och ändå äta godare än någonsin! Doktor Gundry har i likhet med många andra läkare och näringsexperter sedan länge stöttat idén om en ketogen diet, en typ av lågkolhydratkost som får kroppen att alstra energi genom att förbränna fett. Vissa av Gundrys patienter hade prövat på denna stränga diet, och eftersom den förde med sig en rad olika hälsofördelar, däribland viktnedgång, minskad sjukdomsrisk och ökad energi, uppmuntrade han deras ansträngningar ända tills hans egen forskning avslöjade den chockerande sanningen: Vi har missförstått hela ketogrejen! I Ketokoden och hur du knäcker den! förklarar Gundry vad det är som gör ketokosten så framgångsrik en process i cellerna som kallas mitokondriell frikoppling. Men ketoner visar sig inte alls vara den magiska källa till cellbränsle som de brukar framställas som, och kroppen kan helt enkelt inte fortsätta fungera på bara ketoner och fett. I det långa loppet kan en sträng lågkolhydratdiet faktiskt leda till både muskelförtvining och dålig kognitiv hälsa. Som tur är behöver vi inte sluta äta kolhydrater för att kunna dra nytta av ketosens fördelar. För att åstadkomma mitokondriell frikoppling räcker det nämligen med att vi ser till att kroppen har tillräckligt med ketoner och polyfenoler, näringsämnen som förekommer naturligt i vissa växtbaserade livsmedel. I denna insiktsfulla och praktiska bok förklarar doktor Gundry de många sätt som du kan starta den här processen: allt från att äta enligt ett bestämt måltidsschema till att festa på växtbaserad mat (just de kolhydrater som brukar vara bannlysta i ketogena dieter!) och njuta av ketonproducerande mat, som get- eller fårmjölksprodukter. Du kommer dessutom att få reda på varför supermat och äppelcidervinäger har en så magisk verkan och det är inte som du tror! Ketokoden och hur du knäcker den! är baserad på de allra senaste vetenskapliga rönen och bör läsas av alla, inte bara av dem som har prövat på men misslyckats med någon ketogen diet, utan också av vegetarianer och veganer som vill testa keto, liksom av alla som vill gå ned i vikt och förbättra sin hälsa men ändå kunna njuta av en varierad och god kost. Med hjälp av bokens matlistor, enkla lösningar och nya recept kan du nu för första gången knäcka ketokoden och både njuta av en ketogen diet och dra nytta av dess fördelar!
Livsenergi 1 9789189437289 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781628601282
- Titel
- The keto guidebook : a proven plan to ditch fake foods, embrace a high-fat diet, & become a healthy & vibrant new you
- Författare
- Johansson, Martina
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- English
- Baksidestext
- Includes bibliographical references (page 292) and indexes.
This is the ketogenic diet -- Ketones and ketosis -- Keto-adaptation and blood sugar -- Fat and cholesterol -- Good fats and bad fats -- Getting into fat-burning mode -- Fitness and training on a ketogenic diet -- Protein and supplements -- Carbohydrates -- Practical strategies -- 30-day meal plan -- Recipes.
9781628601282 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155213688
- Titel
- Recepten gästerna frågar efter
- Författare
- Mattsson, Charlotte - Nauckhoff, Christina - Watz, Janet
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155213688 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127165977
- Titel
- London för foodisar
- Författare
- Larsen, Alisa
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 161 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”En perfekt bok för alla matnördar på resande fot.” Matmagasinet
Londons krogkultur präglas av stans långa och komplexa historia. Arbetarklassen har alltid varit tongivande och det är en stad där du fortfarande går ut och äter för att bli mätt. På The Quality Chop House kan du till exempel äta klassisk sunday roast i världsklass medan Margot Hendersons Rochelle Canteen serverar dig rejälbrittisk mat men i en uppdaterad, förfinad version.
Londons pubkultur präglar också fortfarande utelivet och livet generellt. Här gillar man att dricka, vare sig det är en cask ale på den lokala, viktorianska puben eller ett glas naturvin på något av stans vinställen. Ja, Londons vinscen är en av de mest spännande i världen just nu.
Även landets historia av kolonialism och mångkultur har präglat London som matstad. Här äter du bättre internationell mat än någon annanstans i Europa. Från en snabb och underbart rökig shishkebab på Umut 2000 i Dalston till enstjärnig vindaloo på tjusiga Gymkhana i Mayfair.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127165977 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425502
- Titel
- Sju sorters kakor
- Författare
- Ica provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sju sorters kakor är något så ovanligt som en modern klassiker. Sedan 1945 har denna populära bakbok bjudit på läckra småkakor, vetebröd, mjuka kakor, tårtor m.m. som förgyller kakfaten. Under åren har den moderniserats och förbättrats, och de nära 300 recepten har kryddats med nya bakverk som ligger i tiden samtidigt som klassikerna har bevarats.
Ica Bokförlag 87 9789153425502 -
Fysik för fem sinnen : kyssar, vin och älskog...
Pocketbok. Västerås : Ica. 1997.
Nära nyskick. Lättare bruksspår. Oläst ex. Ej nanm el. dyl.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153418702
- Titel
- Fysik för fem sinnen : kyssar, vin och älskog ur fysikens perspektiv
- Författare
- Bengtsson, Hans-Uno - Norström, L - Płoski, Andrzej
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153418702 -
Pizza wizard : så gör du magisk pizza i hemma...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2021. 206 sidor.
Nära nyskick. Lätt/obetydl./knappt synl.. kantstött, i övr. u.a.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127174443
- Titel
- Pizza wizard : så gör du magisk pizza i hemmaugn
- Författare
- Montano, Oskar
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 187 x 237 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”en generös, opretentiös och rättfram guide”
Göteborgs-Posten
”årets pizzabibel”
SvD Perfect Guide
Det här är det nya standardverket för dig som vill laga pizza i hemmaugn. Oskar Montano från pizzaställena 800 grader och 800 grader slice i Stockholm har i den här boken anpassat internationella pizzaklassiker så att det ska funka perfekt i hemmaugn. Recepten är från platser där pizza är det viktigaste som finns. Allt från pizzameckat Neapel, där pizzabagare betraktas som rockstjärnor, till Roms tunna, krispiga pizzor och New Yorks färgstarka slicekultur.
Du får veta hur du gör perfekt fluffig grandma pie i ugnspanna med krispig nästan friterad botten, hur riktig pizza in teglia och pizza bianca görs bäst hemma och vad en crispy New York-pizza egentligen är. Och dessutom – allt du måste tänka på för att få en så mjuk och fluffig pizza som möjligt när du inte har en ugn på 500 grader.
”I hans [Oskar Montanos] nya kokbok lär du dig hur du bakar den perfekta pizzan hemma.”
King Magazine
”Vackra bilder blandas med personliga betraktelser. Boken är lättillgänglig och inspirerande. Man blir sugen på att äta pizza – och att ta sig an projektet att göra egna pizzor känns plötsligt lite enklare.”
BTJ
Oskar Montano är pizzabagare och uppvuxen i Stockholm. Med starka band till Rom och Neapel är han uppfödd på italiensk mat. För boken Pizza wizard har han under de senaste åren anpassat restaurangernas degrecept så att de funkar i hemmaugn.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127174443 -
Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin
Pocketbok. Ordfront Förlag. 2019. 249 sidor.
Mycket gott skick. Omslag m. mindre brukspår. Obruten rygg. Inlaga u.a.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177750963
- Titel
- Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 140 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Guldspaden 2018! Sverige är ett av världens mest vindrickande länder, ändå vet vi försvinnande lite om det som skvalpar i glaset. Vad dagens vin består av är en väl förborgad hemlighet. Istället matas vi med bilden av det oförfalskade vinet, som får sin karaktär av jorden där druvorna odlats, och i generation efter generation framställts på samma traditionella sätt. För tio år sedan öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals svenskars ögon med Den hemlige kocken, som avslöjade det utbredda matfusket. Château Vadå är en unik och gedigen granskning av en bransch som hittills har sluppit kritiska ögon. Läsaren tas med bakom vinindustrins förföriska kulisser och bjuds på en mängd uppseendeväckande avslöjanden. Boken avslutas med tips för den vetgiriga vinkonsumenten.
Ordfront Förlag 9789177750963 -
Ars Bibendi. Nöjsamt och nyttigt att veta om...
Inbunden bok. Wezäta. 1967. 107 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Bokrygg m. små bruna prickar, omslag i övr. i nyskick. Inlaga i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWezäta -
Vegansk näringslära på vetenskaplig grund
Häftad bok. Ica Bokförlag. 2 uppl. 2000. 127 sidor.
Nära nyskick. Ett hundöra.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185506798
- Titel
- Vegansk näringslära på vetenskaplig grund
- Författare
- Björn Pettersson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 136 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 202 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den första utömmande näringsguiden för dig som vill veta mer om veganer och vegankost. Får en vegan i sig tillräckligt med B12, kalcium, omega-3 fett, järn, zink, selen, jod och vitamin D? Det ger denna bok svar på. Boken ger grunderna inom vegansk näringslära, där gammal kunskap sätts samman med ny forskning. Du får också veta skälen till varför allt fler ungdomar väljer att äta en kost utan animaliska ingredienser. Att vara vegan är inte så krångligt som många tror, säger Björn Pettersson.
I bokens receptdel finns veganska måltidsförslag för en vecka, där samtliga recept näringsberäknats. Vegansk näringslära ger raka svar på oroliga föräldrars frågor, och stödjer på ett sakligt sätt medvetna, men kanske motarbetade ungdomar.
Ica Bokförlag 2 9789185506798 -
Kålkokbok
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 2023. 221 sidor.
Mycket gott skick. Tillskrift. Fläck övre sidsnitt som spänner över flera sidor, svag och knapp ändå. I övr mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189393837
- Titel
- Kålkokbok
- Författare
- Bergström, Pelle
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 888 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2023En kokbok som sätter kål på kartan Kål har gjort en stor comeback tack vare sina fantastiska egenskaper. Den är billig, god och inte minst nyttig. Det är helt enkelt en råvara med oändliga möjligheter. I Kålkokbok hittar du inte bara läckra recept för alla sorters kål. Här hittar du även kärleksförklaringar och personliga anekdoter från bland annat författaren Karolina Ramqvist och odlingsexperten Matti Leino. Boken innehåller över 70 recept från hela världen. Vad sägs om curtido från El Salvador, rödkålssoppa från Ukraina, okonomiyaki från Japan eller bräserad savoykål från de italienska alperna? Vissa recept är helt veganska, många är vegetariska, och en del kombinerar kål med fisk eller kött. Bakom boken står Pelle Bergström, Martin Nordin och Victoria Nordström. Tre av Sveriges mest eftertraktade och erfarna matkreatörer. Med expertis inom fotografi, styling och matlagning har de omsorgsfullt skapat ett magnum opus om deras käraste råvara.
Bookmark Förlag 9789189393837 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189061828
- Titel
- Vegansk matlåda
- Författare
- Oller Westerberg, Amelia
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 196 x 246 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 751 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till matlådans magiska värld! Är matlådan världens bästa uppfinning? Eller är det kanske bara en oerhört smart vardagsvana som kommer spara dig tusentals kronor i lunchinköp och kassvis av matrester som annars kanske skulle gått förlorade? Oavsett vart du står i frågan så är VEGANSK MATLÅDA boken för dig! Här ryms allt från veganska superversioner av klassisk husmanskost till nya asiatiska favoriter. Den redan frälste matlådeanvändaren bjuds på inspiration och verktyg för att piffa upp luncherna, och för alla andra är det en perfekt nybörjarguide med mängder av tips och tricks som får gårdagens middag att leva upp på nytt (och ibland bli ännu godare). Utan att mästra eller skälla leder veganproffsen Emma och Amelia Oller Westerberg dig mot en mer hållbar vardag, en matlåda i taget. Häng med!*EMMA & AMELIA OLLER WESTERBERG driver en av Sveriges största veganska bloggar, Vegansk matlåda, med tillhörande Instagramkonto.
Mondial 9789189061828 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 126 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155268800
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 539 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den reviderade utgåvan av populära Snus!Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.Den här boken handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. En perfekt present för alla snusare!Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 300 provade och poängsatta snuser. Snuset är kort sagt på väg att bli ett självklart inslag i livsnjutarens liv.
Bokförlaget Semic 9789155268800 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Stefans stora blå
Häftad bok. ETC Förlag. 1 uppl. 2014. 223 sidor.
Nära nyskick. Omslag m. svagt rött böjt streck i dess övre del, i övr. u.a.. Oläst intryck.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185949489
- Titel
- Stefans stora blå
- Författare
- Sundström, Stefan
- Förlag
- ETC Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 204 x 250 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 910 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En roadtrip, ett friår, en enslig ö mitt ute i ett hav som fortfarande vimlar av fisk - Stefan Sundström har äntligen gjort en ny bok!
Stefans stora blå är en kokbok som doftar av tång, rödsej och umami. Det är också en berättelse om att kliva av en stund och våga bara vara.
Utanför den nordnorska kusten ligger ön Træna. För att komma dit från Stockholm får man sätta sig på tåget mot Narvik, och så sitter man där nästan ett dygn. Sedan tar man bussen över gränsen, och där finns alltid någon vän som kan ta en ut till havet. Den resan gjorde Stefan Sundström.
Och han stannade på Træna i ett helt år.
Stefan fiskade, torkade torskrom, gjorde kimchi och kaffeost - och eget snus. Han funderade han på vem han är, bortom applåder och beundrarbrev. Och så skrev han Stefans stora blå. Den handlar om att det som kallas för centrum, city, det som är inne, i själva verket är jävligt ute. Om hur gott det kan vara med fisk. Och om längtan efter att få se en val och inte berätta det för någon.
Stefans stora blå är en uppföljare till storsäljande och prisade Stefans lilla gröna från 2010. Bilderna är även denna gång tagna av Jeanette Andersson, fotograf som i många år följt och dokumenterat Stefans liv och arbete i trädgårdar, fiskebåtar och på scen.
Stefan Sundström är mångfaldigt prisbelönad vispopartist sedan 30 år. Han har släppt sexton musikalbum och fyra böcker, och medverkat i tv och film. Hans stora intressen förutom musik och skrivande är odling, husbehovsfiske och framställning av livsmedel.
Och snus.
ETC Förlag 1 9789185949489 -
Sportsmoothies
Häftad bok. Pagina. 1 uppl. 2018. 157 sidor.
Nära nyskick. Oläst intryck. Ej namn el. dyl.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163615344
- Titel
- Sportsmoothies
- Författare
- Green, Fern
- Förlag
- Pagina
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 152 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mer än 65 smoothies som boostar kroppen.
Fulladdade med näringsrika ingredienser som stärker
den mentala kapaciteten och stimulerar koncentrationsförmågan
under träningen.
Recept som du tillagar utan uppvärmning och som
ger musklerna den näring de behöver.
Innehåller alla näringsämnen, kolhydrater, fetter och
proteiner som bör ingå i en hälsosam powerdryck.
Pagina 1 9789163615344 -
Husmoderns bok: Escoffiers stora kokbok (del...
Inbunden bok. Åhléns & Åkerlunds förlag. 1927. 360 sidor.
Nyskick. Linneklotband u.a.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhléns & Åkerlunds förlag -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112097
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Långkok finns tillgänglig i nyutgåva (2013)Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt. Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops, dillkött, boeuf bourguignon och texas chili är mustiga och rika och gör att man mår bra, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen, eller steken står i ugnen, så kan man göra något helt annat: läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås. Då och då ringer äggklockan och då kollar man att allt går som det ska. Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens Linder har inte bara tagit med grytor, utan även soppor, stekar och lådor som tillagas i sakta mak. Många rätter är svenska och egenkomponerade, men långkok finns över hela världen och recepten kommer även långväga ifrån. Genom att låta en gryta eller en soppa koka dagen innan den ska serveras är mycket vunnet. Man slipper bli stressad och maten blir bara godare av att stå och mogna. Köttbitar i en gryta blir eftermarinerade av såsen och smakerna djupnar. Det enda som krävs är att man tänker lite i förväg.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100112097 -
Smakernas återkomst : när maten följer årstid...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2011. 235 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170375576
- Titel
- Smakernas återkomst : när maten följer årstiderna
- Författare
- Mats-Eric Nilsson
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 259 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1033 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den hemlige kockens" kokbok
Men vad ska man då äta - och laga?
Ända sedan Den hemlige kocken för fyra år sedan öppnade ögonen på hundratusentals svenskar har den frågan hängt i luften. Uppföljaren Äkta vara tipsade om hur man ska agera i butiken för att undvika E-nummermaten - men några grytor och kastruller syntes inte till.
I sin nya bok Smakernas återkomst tar Mats-Eric Nilsson därför nästa steg. Med hjälp av fotografen Lena Granefelt får vi under ett helt år följa honom och hustrun Anna Karin hemma i köket.
Vanliga kokböcker finns redan i överflöd, i Smakernas återkomst är det istället själva råvarorna som spelar huvudrollen. Förutom inspirerande recept till sköna måltider får läsaren mängder av tankeväckande och användbara kunskaper om grönsaker, frukter, bär, kött och fisk.
Glöm vinterns bleka tomater, smaklösa gurka, långväga jordgubbar och slokande sparris. Laga din mat utifrån den rådande årstiden, är bokens enkla budskap. Och upptäck att varje säsong har sina dolda delikatesser!
Ordfront Förlag 9789170375576 -
Green Sweets and Treats : 100% Rawfood desser...
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2015. 167 sidor.
Mycket gott skick. Mindre skrapmärke bokryggs nedre del.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623555
- Titel
- Green Sweets and Treats : 100% Rawfood desserter - utan gluten eller vitt
- Författare
- Billysdotter, Erika
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 266 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till Erika Billysdotters rawfoodvärld!
Chokladtryffeltårtan av kokos, bovete och kakao är nyttigare än en vanlig lunch på stan, cupcakes och brownies är laddade med bra fetter och vitaminer. Grönkålschips, dumlekolor och lakritsgodis som gör dig pigg och mätt. För bra för att vara sant?
De 50 recepten utan vitt socker och gluten är enkla att laga med en kannmixer och en matberedare kommer du långt. Njut med gott samvete, din kropp boostas av superfood, antioxidanter och mineraler. Självklart guidas du bland råvaror och köksredskap. Erika är specialiserad på rawfood, hon vurmar för desserter och sötsaker. Hoppas att du blir inspirerad, din inställning till sötsaker kommer att ändras och smaköverraskningarna blir många.
Nygren & Nygren 1 9789186623555 -
Sockerfritt
Inbunden bok. Pagina Förlag. 1 uppl. 2015. 159 sidor.
Nyskick. Liten brun prick på sidsnitt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610875
- Titel
- Sockerfritt
- Författare
- Quinn, Sue
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 150 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga nyttigt och gott utan socker!
Boken innehåller tydliga, enkla och läckra recept som hjälper dig att eliminera tillsatt socker i kosten.
· Lär dig skilja mellan bra och dåligt socker
· Lär dig hus du enkelt kan minska mängden tillsatt socker i kosten
· Tillaga sockerfria versioner av vanliga tillbehör som i regel innehåller massor av socker när du köper dem i butik
· Tack vare recepten här kan du unna dig att med gott samvete njuta av läckra desserter, snacks och bakverk som varken innehåller socker, honung eller andra naturliga eller artificiella sötningsmedel
Pagina Förlag 1 9789163610875
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
