Omegakost - Bra mat och god hälsa med medelhavsdiet
Inbundna böcker. Optimal Förlag. 1 uppl. 2004. 260 sidor.
Bra mat, bra fetter, god hälsa
Med denna bok får du:
sju enkla dietråd för att optimera fysisk och psykisk hälsa
en koncentrerad guide till vilken mat du behöver för att kroppen ska komma i bra balans
kostråd där du äter fett samtidigt som du tappar fett
femtio läckra recept som går snabbt och lätt att laga
en innehållsrik treveckorsmeny
De "goda fetterna" - essentiella fettsyrorna - finns i din kropp hela tiden. De hjälper hjärtat att slå och de påverkar inlärningsförmåga och minne. Det finns två typer av essentiella fettsyror, omega-6 och omega-3. Problemet med kosten idag är att den innehåller mer omega-6- än omega-3-syror. Denna obalans gör att vi lättare får hjärtproblem, cancer, sjuklig fetma, autoimmuna sjukdomar, allergier, diabetes och depressioner.
Omega-dieten i denna bok är naturlig och vältestad och den balanserar fettsyrorna i din kost. Massor av ljuvliga rätter som innehåller bra fetter, som salladsdressing, ost, ägg och fisk - och till och med en och annan dessert - tillsammans med massor av antioxidantrika frukter och grönsaker.
Artemis P. Simopoulos är medicine doktor och en världsberömd auktoritet i ämnet essentiella fettsyror och hälsa.
Översättningen är faktagranskad av Staffan Lindeberg, som är docent i allmänmedicin i Lund. Staffan Lindeberg är en frontfigur för evolutionsmedicin och paleolitisk kost och påpekar kostens betydelse för god hälsa.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789172411166
- Titel
- Omegakost - Bra mat och god hälsa med medelhavsdiet
- Författare
- Artemis P. Simopoulos - Jo Robinson
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 260 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 234 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska