-
Mad til mor
Inbunden bok. Gyldendal. 1 utgåva, 1s upplaga uppl. 2019. 173 sidor.
ISBN 9788702249804
Nyskick. Bok skriven på danska!
Madskribent, kogekone og kogebogsforfatter Nanna Simonsens mor døde i 2016, og de sidste mange år af sit liv var hun syg. Gennem flere år sørgede Nanna Simonsen for, at der hver dag var et ordentligt måltid mad til sin mor - gansk läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGyldendal 1 utgåva, 1s upplaga 9788702249804 -
Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 137 sidor.
Mycket gott skick. Bokens omslag något nött. Insida av bok som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845227
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9789151845227 -
Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2017. 155 sidor.
Nyskick. Begagnad bok i nyskick. Har på sin höjd bara bläddrats i.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113075112
- Titel
- Björn Frantzén lagar mat för sugna diabetiker och annat folk
- Författare
- Frantzén, Björn
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 267 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 786 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Min dotter fick diabetes när hon var tre år, 2013. Hela vårt familjeliv kastades omkull. Vi fick omvärdera allt. Inte minst maten. Nu har det gått några år. Det tar tid att vänja sig, om man gör det någonsin? Barndiabetes är en allvarlig sjukdom som obehandlad leder till döden.
Idag finns hjälpmedel, men inget botemedel. Forskning pågår. Sjukdomen kan balanseras med rätt mat. Vår situation hemma har gjort mig kostmedveten. Plötsligt har jag insett vad det är som vi äter av gammal vana, av tradition eller bara för att vi är sugna, mat som fördärvar och bryter ner. Det är ett chockerande uppvaknande. Jag har aldrig tidigare tänk om mat som hälsa, eller som nytta. Jag har tänkt att mat ska vara gott, eller som jag brukar säga; mat ska smälla i käften av smaker. Hemma har vi anpassat kosten efter vår diabetessjuka dotter. Upptäckte att den maten, den nyttiga maten, var god och att vi alla mår bättre av den. Visst, jag är en kock som äger en rad framgångsrika restauranger och jag har blivit belönad med stjärnor i Guide Michelin för mat som är svingod och som smäller i käften. Man kan ju tycka att det här med att laga anpassad vardagsmat skulle vara enkelt för mig. Ändå kände jag mig handfallen när min dotter blev sjuk.
Norstedts 1 9789113075112 -
Mitt i livet : Mat, hälsa & glädje för kvinno...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 128 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425175
- Titel
- Mitt i livet : Mat, hälsa & glädje för kvinnor
- Författare
- Marie Oskarsson - Annika Wesslén
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en uppmuntrande bok om mat och hälsa för kvinnor som kommit till menopaus. Journalisten Marie Oskarsson berättar om hur kroppen förändras i och med menopausen, och hur det kan påverka kosthållningen. Det är en tid i livet då det kan vara dags att se över sina kostvanor. Plötsligt har kroppen behov av andra saker än tidigare samtidigt som den har allt lättare att lägga på sig extra kilon.
Fysisk träning är också en bra väg till sundare liv, för alla åldrar. Men vad är bra att tänka på i den här åldern? Vilka träningsmetoder fungerar? Och är det en bra idé att skriva in sig på den tuffaste aerobickursen för att försöka få ungdomens kurvor tillbaks? Några medicinska problem som drabbar kvinnor efter menopausen är bl a benskörhet och hjärt- och kärlsjukdomar. Vad kan man göra åt det? Kan man äta sig frisk?
Med hjälp av research och intervjuer med experter lämnar vi några svar på dessa frågor i lättläst form. Det handlar om att inplantera ett måbartänkande i de kvinnor som klarat av stresstiden med småbarn och karriärhets, som har tid och pengar över att unna sig själva någonting. Då är det också dags att unna sig att må riktigt bra.
Receptdelen innehåller ca ett 40-tal recept med lättlagad, fräsch mat av dietisten Annika Wesslén. Mat som är anpassad för den här åldern. I receptdelen finns också insprängt små korta bra- att- veta-notiser med anknytning till recepten, så att man vet att detta är mat som är bra för benstommen, att ett visst näringsämne ger fin hy etc.
Ica Bokförlag 1 9789153425175 -
Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ä...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 136 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846209
- Titel
- Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen.Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet.Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig ? både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.Lars Stenhammar, docent och överläkare vid barnklinikerna i Östergötland har forskat och skrivit om celiaki i 30 år. Här beskriver han sjukdomens historia, orsaker, symptom och behandling.För recept, goda livsmedelsval och praktiska matråd står Lotta Brinck ? matjournalist och dietist med ett antal kokböcker bakom sig, de flesta utgivna av Prisma.
Prisma 1 9151846209 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185329083
- Titel
- Förför! : mat för två
- Författare
- Claes Stenmark
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 271 x 231 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 699 g
- Språk
- Svenska
Stevali 9789185329083 -
Snabblagat för diabetiker : med GI-värden
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2007. 143 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127088412
- Titel
- Snabblagat för diabetiker : med GI-värden
- Författare
- Louise Blair - Norma McGough
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 758 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat som är lätt, snabb och god och som man mår bra av i längden vill allt fler ha. Den som har drabbats av diabetes eller ligger i riskzonen kanske tror att viss mat är förbjuden. Men så behöver det inte vara. I Snabblagat för diabetiker finns ett 60-tal recept som går att laga till på en halvtimme eller mindre. Här finns mat för alla årstider och både varma och kalla rätter. Recepten är försedda med näringsfakta: kalorier, proteiner, kolhydrater och fett liksom uppgift om GI, glykemiskt index. Vid varje recept anges också förberedelsetid och tillagningstid. Författtarna Louise Blair och Norma McGough är båda nutritionister och har lång erfarenhet av diabetessjukdomar. Den svenska utgåvan har granskats av Ulla Johansson, nutritionist.Boken har tidigare utkommit med titeln Sunt och snabbt för diabetiker. Översättning Margareta Eklöf.
Natur & Kultur 1 9789127088412 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151845229
- Titel
- Hjärt-kärlsjukdomar : må bra och ät gott
- Författare
- Lotta Brinck - Karin Schenck-Gustafsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 525 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyra miljoner människor varav hälften kvinnor dör varje år i hjärt- och kärlsjukdomar i Europa. Och fler blir det tyvärr. Vad beror det på? Och finns det något vi själva kan göra utöver medicinering för att vända denna utveckling?
Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi, beskriver på ett enkelt sätt bakgrund och orsaker till våra vanligaste hjärt- och kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kärlkramp i bröstet, stroke och fönstertittarsjuka. Hon besvarar dessutom frågor som:
Varför får vi hjärt- och kärlsjukdomar? Vilka är riskfaktorerna? Kan man förebygga/bota hjärt- och kärlsjukdomar? Hur farligt är stress i sammanhanget? Varför är det viktigt att medicinera; vilka är riskerna annars? Hur viktigt är det med motion? Vilka symptom ska man ge akt på? När kan det bli farligt?
Självklart är det viktigt vad man äter, även i förebyggande syfte. Nyttig mat och hälsosamma livsvanor stärker hjärtat och förebygger hjärt- och kärlsjukdomar. Att välja och hitta bra och god mat kan man dock behöva hjälp med. Den hjälpen kommer i andra halvan av boken där Lotta Brinck, erfaren journalist, matlagare och dietist med flera kokböcker bakom sig, presenterar ett stort antal recept. Recepten omfattar allt från frukost och fika till hälsosam husmanskost. Förutom recepten finns tips- och förklaringstexter som motiverar läsaren och ger förståelse för varför olika livsmedel skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. För matbilderna står Nisse Peterson, en av Sveriges främsta matfotografer. Pernilla Qvist har formgivit.
Prisma 1 9151845229 -
Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyck...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436782
- Titel
- Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest
- Författare
- Liselotte Forslin - Mia Gahne - Jan Gradvall - Lindberg-Ber - Mia Öhrn - Catharina Lindeberg-Bernhardsson - Anna Thunell
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 293 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1043 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna bok får du proffsens bästa tips för en lyckad fest! Här delar författarna med sig av sina bästa råd om inbjudningskorten, maten, dryckerna, dukningen, musiken - antingen det är cocktailparty, middagsbuffé, trerätters med vikta servietter, dessertbuffé eller tårtkalas.
Matjournalist Mia Gahne lär dig blanda cocktails och göra läckra tilltugg, fixa goda bål och alkoholfria alternativ. Matjournalist Liselotte Forslin har komponerat tre härliga bufféer - en stor försommarbuffé, en mustig buffé och en italiensk buffé. Konditor Mia Öhrn, känd för boken Kladdkakor, ger lättbakade recept på smarriga sötsaker till dessertbuffén och tårtkalaset.
En lyckad fest börjar redan med inbjudningarna. Anna Thunell, som gjort Drömbröllopet, ger förslag på hur du gör dina egna inbjudningskort. Catharina Lindeberg-Bernhardsson, som givit ut boken Dukningar i säsong, hjälper dig duka fint, med blommor och vikta servetter. Och som kronan på verket: musiken som kan förgylla vilken tillställning som helst. Musikjournalist Jan Gradvall väljer vilka toner som skapar den rätta stämningen.
Ica Bokförlag 1 9789153436782 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171263872
- Titel
- En godare jul med Carola : från advent till nyår
- Författare
- Häggkvist, Carola
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 223 x 294 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1061 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carola ger oss i den här boken en godare jul, inte bara smakmässigt, utan även genom sina erfarenheter och inspirerande tankar om medmänsklighet och medkänsla. Hon vill uppmuntra oss att göra gott, inte bara under juletid, och hon lär oss konsten att finna harmoni och frid i en stressad tid.Tillsammans med matkreatören Malin Landqvist har hon skapat en bok med ett 60-tal recept som alla har koppling till hennes eget liv: rätter som Carolas matintresserade mamma lagade på jularna under hennes uppväxt, mat från de många fjälläventyren och släktingarna i Norrland, och en massa julgott som hon gjort tillsammans med grannarna i Stockholm. Här finns all den klassiska julmaten från Norden, men även mat från andra delar av världen, inspirerad av de flyktingar hon öppnat upp sitt hem för samt från dottern Zoes födelseland Sydafrika. Här finns också recept på adventstapas, pysselmat, julfrukost och en lyxig nyårsmeny. Vi får även följa med hem till Carola och ta del av hennes julförberedelser, och hennes värmande tankar om julen. Resultatet är en heltäckande, unik och alldeles ljuvlig julkokbok.Välkommen till en godare jul med Carola!Carola Häggkvist är en av våra mest älskade och framgångsrika artister – sedan genombrottet 1983 med Främling i Melodifestivalen har hon sålt flera miljoner skivor världen över.Malin Landqvist har i många år arbetat med att förnya det klassiska svenska köket. Hennes recept har presenterats i otaliga artiklar och i en lång rad uppmärksammade böcker.
Max Ström 9789171263872 -
The IBS Diet
Pocketbok. Thorsons Harper Collins Publishers Limited. 2004. 234 sidor.
ISBN 0007158114
Mycket gott skick. IBS Irritable Bowel System, en bok på engelska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKThorsons Harper Collins Publishers Limited 0007158114 -
Picknick : lättlagad mat för härliga utflykte...
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2007. 64 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185605064
- Titel
- Picknick : lättlagad mat för härliga utflykter
- Författare
- Pickford, Louise
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 198 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 344 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker slår väl känslan av att äta i ute i det fria? Vare sig du är på stranden, på en äng eller på en parkbänk med solen i ansiktet, ljumma vindar och trevligt sällskap maten blir aldrig godare än så här! Hemligheten bakom en mysig picknick är enkla rätter med bra råvaror och i den här boken har du alla recept du behöver kompletterat med en mängd tips och råd.Sallader och vegetariskt passar perfekt på utflykten. Välj bland annat mellan den matiga Pastasalladen med pumpa, fetaost och olivdressing och den krämiga Roquefortpajen med valnötter, eller kanske små, frasiga Lökpajer med getost.Bland recepten i Bröd och dip kan man hitta Rökt lax med wasabi-crème fraiche och härligt hembakat bröd, som till exempel Focaccia med körsbärstomater och pesto. Och missa inte de utsökta dipperna; pröva gärna Hummus eller Tomat- och ingefärssalsa.Fyll kylväskan med välsmakande rätter av Kött och fågel. Här finns bland annat härligt doftande Asiatisk kryddkyckling och mustig Souvlaki med bulgursallad tillsammans med många andra rätter som passar att äta ute i friska luften.En picknick är inte fullständig utan Sötsaker och drycker. Packa ner Mjuk pepparkaka med päron, Fudge brownies och Iskaffe med citron i picknickkorgen, och du får en perfekt sommarutflykt!
Bonnier Impact 9789185605064 -
Utan mjölk? Ja, tack! : Kokboken som är vän m...
Inbunden bok. Luga Consulting. 2005. 120 sidor.
Mycket gott skick. Gallrad biblioteksbok som är inplastad. Insidan av bok i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163176912
- Titel
- Utan mjölk? Ja, tack! : Kokboken som är vän med laktosintoleranta och mjölk
- Författare
- Marie Johansson
- Förlag
- Luga Consulting
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 230 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 566 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken för den som vill minska eller ta bort mjölkprodukter från sin kost eller finna nya läckra recept. Här finner du recept både för vardag och fest!
Förutom spännande recept får du allmänna råd och information om laktosintolerans och mjölkproteinallergi. Författaren Marie Johansson är själv laktosintolerant och delar med sig av tips och inspiration. Hon har arbetat tillsammans med dietisten Birgitta Schöning som granskat boken och den innehåller en uppsjö vackra och inspirerande bilder.
Under recepten kan du tydligt se om det är ett laktosfritt eller helt mjölkfritt recept. Du kan även tydligt se om receptet är fritt från gluten då det inte är ovanligt med kombinationen laktos/komjölk och gluten. Många av recepten är naturligt fria från mjölk och gluten, vilket gör att kokboken passar i alla kök.
Luga Consulting 9163176912 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 912962875x
- Titel
- Godisboken
- Författare
- Dietl, Ulla - Herslöf, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 912962875x -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9150211528
- Titel
- Barnfamiljens bästa mat
- Författare
- Lotta Brinck
- Förlag
- Berghs
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 197 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 368 g
- Språk
- Svenska
Berghs 1 9150211528 -
Världsgott! : första kokboken för små och sto...
Inbunden bok. Malmö : Corona. 1980. 79 sidor.
Gott skick. Överstruket namn på pärmens insida. Bokens omslag aniningens slitet. Insidan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9156409125
- Titel
- Världsgott! : första kokboken för små och stora barn
- Författare
- Larsson, Lars-Gunnar - Landelius Larsson, Christina - Gustafson, Owe
- Förlag
- Malmö : Corona
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Malmö : Corona 9156409125 -
Alla balla kalas: 200 kalastips för alla part...
Inbunden bok. Kina: Italgraf Media. 2012.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163396120
- Titel
- Alla balla kalas: 200 kalastips för alla partyprissar!
- Författare
- McAllister, Isabelle - Josjö, Eric - Brandt, Jenny
- Förlag
- Kina: Italgraf Media
- Utgivningsår
- 2012
- Språk
- Svenska
Kina: Italgraf Media 9789163396120 -
Jacobs hälsokök : mat på en kvart med familje...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2008. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. OBS! Namnad på försättsblad, men i övrigt en bok i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630009
- Titel
- Jacobs hälsokök : mat på en kvart med familjemetoden
- Författare
- Wismar, Jacob
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 293 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1014 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hälsosam vardagsmat på en kvart med hälsokocken Jacob Wismars framgångsrika matlagningskonceptI en värld där tid är bristvara och industriernas ohälsosamma hel- och halvfabrikat är billigare än rena och fräscha råvaror blir det inte alltid så mycket ordentlig mat lagad i hemmen.Den här boken handlar om familjemetoden ett nytt sätt att planera, laga och kombinera maträtter. Eftersom metoden är enkel passar den perfekt för stressade barnfamiljer, men självklart även alla andra som vill äta god och hälsosam mat. Genom att göra sina egna halvfabrikat i form av kyckling, kött, fisk, ris, baljväxter, smakessenser med mera får man en god grund. Sedan är det bara att lära sig kombinera dessa med fräscha råvaror. När man gjort detta ja då är det ingen konst att laga nyttig mat till hela familjen varje dag.Här finns över 80 genomarbetade recept. Det är läckra essenser så att man slipper stå och krydda, olika färdiga grötblandningar och förslag på goda smörgåsar för att spara tid på morgonen. Likaså matiga sallader, härliga tapas och rejäla mellanmål. Men här finns också recept för att du ska kunna göra en traditionell kalops på bara en kvart utan att ge avkall på smaken. Kort och gott allt du behöver för att skapa en hälsosam vardag på kortast möjliga tid.Ur innehållet:Steg ett skapa förutsättningarSteg två laga egna halvfabrikatSteg tre skapa maträtterBulgurpytt med kyckling och myntaSvamprisotto med VästerbottenSurf and turf-omelettLaxsallad med citrusbulgurGulashMustig kycklinggrytaTabboulehSolrospestoJacob Wismar är kock, kostrådgivare och pionjär inom svensk hälsosam matlagning. Han har utvecklat egna matlagningstekniker för både restaurang och hemmakök och han utbildar och föreläser runtom hela Sverige, bland annat i sin egen matlagningsmetod familjemetoden. Jacob arbetar även som mat- och receptkreatör, matstylist och produktutvecklare åt livsmedelsindustrin, dessutom figurerar han ofta i media som bland annat Risentas officiella kock, expert i tidningen Topphälsa eller GI viktkoll.
Fitnessförlaget 9789173630009 -
En bulle i ugnen : Renée Voltaires mat för gr...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 112 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355969
- Titel
- En bulle i ugnen : Renée Voltaires mat för gravida, mammor, pappor och barn
- Författare
- Renée Voltaire
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 13 x 264 mm Ryggbredd 196 mm
- Vikt
- 632 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mer än någonsin debatteras i dag sambandet mellan mat och hälsa, och goda matvanor är något av det allra bästa man kan ge sina barn. Lite fantasi kan få barn att såväl pröva nya rätter som att vilja äta det mesta i matväg . Med hjälp av Renée Voltaries inspirerande recept och tips gäller detta även mindre matglada barn ... De varierade recepten som passar hela familjen är den röda tråden i boken vardagsmat, picknickmat och festmenyer men boken handlar om mycket mer. Vad man bör äta under graviditeten och hur kosten påverkar både mor och barn, hur man kommer i jeansen igen, energidrinkar som gör att man orkar vara förälder t ex.
Natur & Kultur 1 9127355969 -
Sannas matbok : för den självläkande människa...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 183 sidor.
Nyskick. Förlagsny bok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241006
- Titel
- Sannas matbok : för den självläkande människan
- Författare
- Ehdin, Sanna
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 203 x 248 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 876 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sannas matbok finns nu även i ny utgåva i mjukband som heter Mat som läker. Med sina populära böcker har Sanna Ehdin satt vår självläkande kraft och helhetssynen på mat i fokus. I den här efterlängtade nyutgåvan presenterar hon den senaste hälsotrenden, IFD-maten – den inflammationsdämpande maten – som skapar god hälsa, energi och viktminskning. Den röda tråden är att integrera ett nytt sätt att tänka i din vardag – att ta kontroll över vardagsmaten genom att förbereda för snabblagad som är nyttig och god. Det behöver inte ta mer än en kvart eller tjugo minuter att laga en god och näringsrik måltid. Allt du behöver är att göra medvetna val! Planera dina inköp och handla mer sällan men mer begåvat.Sannas matbok innehåller mer än 140 nyttiga och goda recept. Som bonus får du även kunskap om varför ”den självläkande kosten” är så bra, hur man lever längre och friskare samt fakta och tabeller i slutet av boken. Låt boken inspirera dig till en lustfylld matlagning som ger välbefinnande, hälsa och livskraft.Boken ger recept på:FrukostarSallad och råkostStärkande sopporRotfrukter och grönsakerBönor, tofu och linserFågel, fisk, vilt och nötTillbehör och såserBrödDryckerGott och söttSannas matbok finns nu även i ny utgåva i mjukband som heter Mat som läker.
Bonnier Fakta 9789174241006 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151842408
- Titel
- Diabetes : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 524 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första titeln i en ny serie om mat och våra vanligaste sjukdomar. "Må bra och ät gott" är det genomgående temat. Här beskriver läkaren Per Ove Lind sjukdomens orsaker, förklarar vad man bör ta hänsyn till när det gäller mathållning, motion med mera och redogör också för de senaste forskningsrönen. Dietisten och matjournalisten Lotta Brinck bidrar med ca 60 recept och ytterligare hälsotips.
Prisma 1 9151842408 -
Best of Indian Cooking
Inbunden bok. Snab Excellence in Books. 2012. 99 sidor.
ISBN 9788178691800
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. OBS Boken på engelska!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSnab Excellence in Books 9788178691800 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKClemens Trycker A/S
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9188238423
- Titel
- Smaka på Småland
- Författare
- Stina Algotson - Lenamarie Wikström
- Förlag
- Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1000 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smålandsbok som berättar om det småländska kulturarvet och matens betydelse igår och idag. Kokbok fylld av kända småländska maträtter tillsammans berättelser om mattraditioner från såväl herresäte som torparstuga.
Gullers Förlag 9188238423 -
Naughty forties, fab fifties : ät dig ned i v...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 144 sidor.
Nära nyskick. Inbunden, hårda pärmar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412354
- Titel
- Naughty forties, fab fifties : ät dig ned i vikt och upp i form
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 623 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maximera din form med rätt mat
Vi kallar det Naughty forties och Faboulus fifties. De galna, roliga, spännande åren efter fyrtio. Den tid då våra kroppar förändras och behöver bättre och nyttigare mat för att fortfarande fungera så bra som vi själva vill. Du kanske upplever att kroppen inte längre hänger med på samma sätt som förr. Suget efter onyttigt godis och skräpmat har blivit större. Det här är åldern när fler och fler blir överviktiga, får högt blodtryck och framför allt känner av övergångsbesvär.
Så här äter och lever du som en äkta Naughty forty-girl! Cathrine Schück och Zara Doublet beskriver en kost där du rensar ut allt godis, färdiglagad mat och annat skräp och ersätter med god, nyttig och hälsosam mat! Behåll ljust kött, fisk, grönsaker, linser, bönor, frön och nötter. Utnyttja det naturliga fytoöstrogenet som finns i linfrön och sojaprodukter. Undvik rött kött, mejeriprodukter, ris, pasta, bröd och alla former av socker och ät hellre bär än frukt. Den här boken hjälper dig hitta tillbaka till din gamla form. Cathrine Schück har skrivit ett flertal kokböcker med inriktning på mat och hälsa, bl. a. LCHF för tjejer tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt (Optimal Förlag, 2011). Hon är matskribent i olika tidningar och har dessutom drivit stjärnkrogen Gourmet i fem år.Zara Doublet är ursprungligen från London, men har bott på Mallorca de senaste tjugo åren. Hon är specialiserad på att fotografera mat, människor, landskap och bröllop.
Optimal Förlag 1 9789172412354 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9185449032
- Titel
- Studentkokboken
- Författare
- Colting, Fredrik
- Förlag
- Nicotext
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 90 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En hungrig student är en dålig student. Därför har vi här sammanställt en kokbok, perfekt för alla som studerar. Pengarna skall räcka till mycket när man går i skolan: böcker, kläder, film, musik, en och annan utekväll ... och så förstås mat.
Men frukta inte!
Den här boken innehåller recept på all klassisk studentmat. Lättlagat, gott och billigt!
Vi är med dig hela vägen till köket och gör så att du får ut det mesta möjliga utav det snålt tilltagna studiemedlet.
9185449032 -
Lördagsgodis
Pocketbok. Bokförlaget Semic. 1995 (tryckår). 33 s. Pocket. Spiralbunden.
Gott skick. Framsidan, dvs ytterpärm lite veckig, annars fint bruksskick. Detta är den klassiska godiskokboken som de flesta barn växt upp med. Recept på chokladbollar, knäckplattor, hemma-smickers mfl. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155226760
- Titel
- Lördagsgodis
- Författare
- Lönnegren, Barbro - Lilliér, Marianne
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
9155226760 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151843560
- Titel
- Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen
- Författare
- Clare Ferguson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 235 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 816 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Medelhavsköket är en oemotståndlig receptsamling med några av de godaste rätterna från Italien, Spanien, Grekland och Sydfrankrike. Det är rätter vi lärt oss älska på våra resor, och som samtidigt är nyttiga och hälsosamma. Alla talar ju om medelhavsdieten som nyckeln till ett långt liv!
Pröva förrätter som katalansk kikärtssallad, spansk tortilla de patata och grekisk saganaki (panerad ost).
Bland de läckra huvudrätterna finns bland annat la cassola (fisksoppa från Sorrento), camarguekyckling med rött ris, spansk paella, spansk anka med oliver och fläskfilé med marsalavin.
Medelhavsområdet är också känt för pasta, bröd och pizza, t.ex. fougasse, pizza napoletana, pesto alla genovese med pasta eller gnocchi, penne med tomater och mozzarella och pappardelle med basilikaolja.
Sallad och grönt rymmer läckra rätter som insalata misticanza, provensalska bönor, salade niçoise och grekisk papoutsakia (fyllda grekiska auberginer).
Naturligtvis bör måltiden avslutas med någon av Clare Fergusons sötsaker, vad sägs om tarte aux citrons, kourambiedes (grekiska mördegskakor), semifreddo al tiramisù, panna cotta med rosenlag eller choklad- och hasselnötsgelato.
9151843560 -
Klaras GI-mat
Inbunden bok.
Prisma. 2004. 160 s. Inbunden. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Glykemisk index,.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151843498
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 162 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla talar om glykemiskt index! Äntligen en svensk kokbok med nya spännande recept med lågt GI. För den som vill gå ned i vikt, minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.
Kort sagt - god härlig mat för att må bra. Och man är aldrig hungrig!
"Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."
Detta har resulterat i Klaras GI-mat med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Glykemiskt index är ett sätt att mäta hur snabbt kolhydraterna i maten höjer blodsockret, och därmed insulinet i blodet. Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott - men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
Boken avslutas med tabeller över GI-värdet för olika livsmedel.
9151843498
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn