-
Falukorv : mat och historia
Inbunden bok. Falun : Kronvall information. 1993. 63 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163021497
- Titel
- Falukorv : mat och historia
- Författare
- Lindblå, Maud - Forss, Tommy
- Förlag
- Falun : Kronvall information
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Falun : Kronvall information 9789163021497 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179854218
- Titel
- Ketoguiden
- Författare
- Johansson, Martina
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 174 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 454 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om att må bra och bli sitt friskaste jag på ketogen kost. Att äta ketogent är att gå tillbaka till naturliga produkter och människans ursprungliga föda ? kött, fisk, fågel och ovanjordsgrönsaker. Kosten balanserar blodsockret och gör att kroppen bränner fett dygnet runt. Ketogen kost är antiinflammatorisk och har visat sig effektiv i behandling av bland annat demenssjukdomar och diabetes.
Ketoguiden är en hormonsmart bok som presenterar vetenskapliga fakta tillsammans med lättlagade recept. Att äta ketogent handlar om att lära känna sin kropp och börja lyssna på dess signaler.
Martina Johansson har levt ketogent i sju år och även coachat och hjälpt andra med träning och ketogen kost. Hon har dubbel masterexamen från Chalmers tekniska högskola: en i medicinsk bioteknik och en i biofysik (biological engineering).
Tukan förlag 9789179854218 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789175272436
- Titel
- Boken om lutfisk
- Författare
- Hansen, Gudrid - Bäckman, Bo
- Förlag
- Atremi
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 220 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- LUTFISK. En sedan mer än fem hundra år tillbaka uppskattad rätt, som genom seklerna avnjutits vid årets alla kalas och viktiga helger. Numera
har den sin givna plats även i vardagen och bidrar i sin enkelhet till att göra den till en fest. Det känns äkta, värdigt och nästan lite högtidligt
att sätta sig till bords för att njuta av en rätt, som är en del av vårt
kulturarv. Att tillredningen bygger på vår äldsta förvaringsmetod, att torka råvaran, visar också på äldre tiders klokskap vid hanteringen av mat. En klokskap som förtjänar respekt och att bevaras in i framtiden.
Ät den på Lutfiskens dag – fredagen före Alla helgons dag, vid julens högtider, kanske en söndag i mars eller varför inte i försommartid, med färskpotatis och de första härliga primörerna!
Med denna bok vill Östergötlands Lutfiskakademi dokumentera, entusiasmera och sprida kunskapen om lutfisken. Med historik, traditioner och läckra recept, både klassiska och nya, med överraskande smaker och tillbehör, hoppas vi ge dig som läsare inspiration och kunskap att föra traditionen kring lutfisken vidare.
Av varje sålt ex av denna bok går 20 kr oavkortat till Barndiabetesfonden.
Atremi 1 9789175272436 -
Bakut : - bortom vete, mjölk och vanligt soc...
Inbunden bok. Visto Förlag. 2014. 156 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187523144
- Titel
- Bakut : - bortom vete, mjölk och vanligt socker
- Författare
- Kerstin Ehrnlund - Susanne Jansson
- Förlag
- Visto Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 235 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bakut är en bok om att baka och laga mat utan vete, mjölk och vanligt socker. Men kanske framförallt en bok om att frigöra sig från mer eller mindre oreflekterade matarv - och tänka nytt. Historiskt har både vetet och mjölken bokstavligt talat varit en räddare i nöden. Men dessa livsmedel har fortfarande en särställning i vår matkultur trots att mycket pekar mot att den höga ensidiga konsumtionen inte är särskilt bra för oss. Bortom vete-, mjölk- och sockernormen finns en rikedom som den här boken vill lyfta fram. Bakut uppmuntrar också till att utmana den rådande normen av mer politiska skäl. Att stå emot de krafter vars högsta syfte är vinstmaximering, och istället låta egna värderingar kring småskalighet, variation och ekologi styra ens val, är en handling som kan påverka omvärlden underifrån. Boken innehåller närmare 100 recept på allt ifrån pannkakor och pizza till frallor, tortillas, kakor, chokladpudding och lussebullar. Bland ingredienserna finns rena råvaror såsom bovete, mandel och frön, vegetabiliska oljor, växtbaserade mjölkprodukter och naturlig sötma. Ungefär 50 recept är veganska och samtliga är fria från såväl gluten som laktos och mjölkprotein. Kerstin Ehrnlund lagar mat och bakar på Tobiasgården i Kungälv. Vid sidan om arbetet fördjupar hon sig i egna skrivprojekt. Susanne Jansson är frilansskribent och novis i köket. Kan hon så kan alla. Konstnären Ylva Olsson illustrerar, Sara Forsberg svarar för formgivningen.
Ytterligare författare: Ehrnlund, Kerstin
Ytterligare författare: Jansson, Susanne
Visto Förlag 9789187523144 -
Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt me...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1996. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151829050
- Titel
- Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 447 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.
Prisma 1 9789151829050 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163618086
- Titel
- Aubergine : kokboken
- Författare
- Thomas, Heather
- Förlag
- Edbury Press
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 198 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 392 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här kokboken spelar aubergine huvudrollen, och gör det med bravur. Auberginen är rik på fiber, vilket håller magen och tarmarna i trim. Har man ofta magproblem kan det göra gott att ta med lite äggplanta i lunchen eller middagen dagligen. Aubergineskal innehåller även rikligt med vattenlösliga fibrer vilka förstärker din tarmflora.
Edbury Press 9789163618086 -
Goda korvrätter
Häftad bok. Ica Provkök. Femtionde tusendet uppl. 1967. 83 sidor.
Dåligt skick. Boken har delvis släppt från omslaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca Provkök Femtionde tusendet -
Morotsboken
Inbunden bok. Jordnära. 1 uppl. 2013. 96 sidor.
Mycket gott skick. Tillskrift på insidan av bokens ytterpärm. ”Per, vad vore livet utan en liten morot…”Lycka till med framtida projekt Kram från dina arbetskamrater … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186049232
- Titel
- Morotsboken
- Författare
- Jameson, Mia
- Förlag
- Jordnära
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 214 x 205 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 516 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kan man skriva en bok om morötter? Självklart eftersom moroten är den ultimata matlagningsråvaran! Den kan användas i drinkar, smoothies, sallader, röror, såser, gratänger, soppor, pajer, efterrätter och mycket mer. Den är dessutom god, billig, nyttig och hållbar ur många olika aspekter. Moroten en symbol för något man vill ha. Den är därutöver otroligt vacker! Morotsboken är ingen vanlig kokbok, den innehåller visserligen mer än 75 morotsrecept, men den innehåller också fakta och kuriosa om morötter. Och inte minst innehåller den bilder av morötter och morotsrätter som inte alltid ser ut som sådana man ser i vanliga kokböcker och mattidningar.
Den tryckta morotsboken kompletteras av hemsidan www.morotsboken.se. Morotsboken har också en egen Facebooksida.Morotsboken gavs självklart ut på Internationella Morotsdagen, 4 april 2013.
Vi som gjort Morotsboken är Jan-Peter Lahall, Mia Jameson och Kaj Olson. Vi har inte bara morötter gemensamt utan även gemensamma rötter från tonårstiden i Örebro. JanPeter Lahall är naturfotografen som antog utmaningen att fotografera morotsmat på sitt eget sätt. Mer info se www.lahall.com. Kaj Olson är bl.a. kock och Mia Jameson är miljökonsult. Kaj och Mia driver tillsammans en verksamhet med mat utan konstigheter på Kopparbergs Gård utanför Närkesberg, se www.jordnara.nu.
Vi hoppas att vår bok ska inspirera andra att fortsätta utforska morötternas möjligheter, att laga god mat av en bra råvara som är lätt att få tag på och att se det vackra i det som finns nära!
Jordnära 1 9789186049232 -
Västerbottensost : 100 vinnande recept
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 151 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113033167
- Titel
- Västerbottensost : 100 vinnande recept
- Författare
- Nilsson, Pepe - Åkerberg, Johan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 288 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 876 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenska folket säger sitt och levererar här de 100 bästa recepten med vår välkända Västerbottensost. En passionerad kärlek till Västerbottensost bland matlagningsintresserade i Sverige.
Kärleken märktes inte minst när överväldigande många skickade in sitt favoritrecept med Västerbottensost. Alla dessa förhoppningsfulla hoppades att just deras favoritrecept, med alla minnen och upplevelser det är förknippat med, skulle komma med i jubileumsboken.
Här hittar du de bästa förrätterna, de ljuvligaste huvudrätterna och de smaskigaste efterrätterna. Själva ostreceptet är hemligt och förvaras säkert i kassaskåp. Allt annat finns med i boken. Lagat, bakat, enkelt och lite mer avancerat. Så klart också en massa tips om hur du bäst serverar Västerbottensost med goda tillbehör.
Norstedts 1 9789113033167 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198205428
- Titel
- Stora äggboken : laga lätt, smart & gott
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 275 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Johansson, Elisabeth
Ytterligare designers: Gagnér, Maria
Ytterligare designers: Ländin, Hanna
Ytterligare fotografer: Kleinschmidt, Wolfgang
Expressen 9789198205428 -
Potatisrätter
Inbunden bok. 2013. 240 sidor.
ISBN 9789187161520
Mycket gott skick. Något snedläst bok, dvs bokryggen lätt sned.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789187161520 -
Lax och kyckling : lättlagat & kalasgott
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 128 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155257651
- Titel
- Lax och kyckling : lättlagat & kalasgott
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 268 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 643 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gott, nyttigt, lätt att variera, billigt, vardagsgott och festfint! Inte undra på att lax och kyckling hör till de mest populära råvarorna runt om i svenska hem … Men ofta fastnar vi i gamla hjulspår, fast möjligheterna är oändliga!Den här boken vill inspirera till nya, ljuvligt doftande och läckra rätter – både vardagsmiddagar, festmat och plock för alla tillfällen. Här finns typiska svenska smaker som dill, pepparrot och fläder, men också spännande ingredienser som granatäpple, chipotle, blodgrape, koriander, sesamolja och hemgjord cajunkrydda.Lax har len och fyllig smak, den innehåller mycket vitaminer, nyttiga fetter och omega 3. Kyckling har ett ljust, magert, smakrikt och fantastiskt gott kött. Både lax och kyckling är användbara till så mycket. Här finns grytor, pajer, soppor, pytter, grillat, färsrätter, sallader, mackor, pastarätter, allt-iett-rätter, helstekt lax och kyckling och mycket mer.Pröva den lena laxlasagnen med citron och spenat, de balsamicomarinerade kycklingbenen med fruktig couscous, de underbara kycklingbullarna i kokos- och tomatsås och pytten på varmrökt lax och sötpotatis. Och missa för allt i världen inte kycklingen i lergryta med katrinplommon och vitt vin, de ljuvligt möra coca-colamarinerade kycklinglårfiléerna eller den lättrimmade laxen med wasabi- och limesås.Boken är indelad i tre avsnitt: Ett med vardagsmat, ett med lite festligare rätter och ett med en mix av bufférätter, förrätter, vickning och mellanmål. Det här är en receptskatt att verkligen använda, full av nya favoriträtter att återkomma till många år framöver!
Bokförlaget Semic 9789155257651 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127352501
- Titel
- Nilsson, S/Smörgåsfest
- Författare
- Nilsson, S
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 558 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Får det vara en fylld panini till lunch, en italiensk bruschetta eller ett överdådigt danskt smörrebröd på nattkröken? Här serveras frestande smörgåsrecept till lunchrätter, kvällsmål, entréer, utflyktsmål, läckra små sandwichar till drinken och en festlig smörgåstårta till kalaset – för smörgåskocken är allt möjligt!
Natur & Kultur 2 9127352501 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789529297924 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171611622
- Titel
- Choklad
- Författare
- Meyer Nielsen, Claus - Buusmann, Jes - Wachtmeister, Kerstin
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1996
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 230 x 221 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 698 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9171611622 -
Chili KlausDen er go i orene
Häftad bok. Politikens Forlag. 5 utgåvan, 1a upplagan uppl. 2014. 153 sidor.
ISBN 9788740027815
Nyskick. Boken signerad av författaren
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPolitikens Forlag 5 utgåvan, 1a upplagan 9788740027815 -
Chokladfabriken : riktigt goda råd, recept oc...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2004. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137125095
- Titel
- Chokladfabriken : riktigt goda råd, recept och ett par provningar
- Författare
- Ullstrand, Helena
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 258 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 759 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om vi fick bestämma skulle alla äta minst fem chokladbitar per dag. Då skulle konflikterna bli färre, eftersom choklad motverkar blodsockerfall. Kärleken skulle bli större, eftersom choklad gör att vi känner oss förälskade. Men framför allt skulle vi bli bättre människor, eftersom god choklad kräver att vi stannar upp en stund och bara njuter.Ur inledningen till Chokladfabriken.Chokladfabriken innehåller det mesta man behöver veta om choklad: hur den tillverkas, dess ursprung och olika smaker. Vi får till exempel veta hur man bäst vårdar choklad i hemmet och varför mörk choklad är som fransk film. Här finns även ett stort antal chokladrecept framtagna av landslagskonditorn Martin Isaksson som driver Chokladfabriken i Stockholm. Det mesta kommer från Chokladfabrikens sortiment, men här finns även nya recept på efterrätter och godis, enkelt uppställt så att alla kan lyckas. Choklad är dagens stora finsmakartrend och chokladprovning växer i popularitet. Sommelieren Maja Berthas tipsar om hur choklad och dryck kombineras rätt. Visste du till exempel att porteröl går utmärkt ihop med 70-procentig mörk choklad? Eller att vitt vin och vit choklad är en sällsynt lyckad kombination. Chokladfabriken är en perfekt presentbok. Med vackra fotografier av Helén Pe har den en given plats på soffbordet. Bokens rika kunskapsdel gör den svår att lägga från sig i läsfåtöljen. Och inte minst har den en receptdel som kräver sin plats på köksbänken, ständigt uppslagen. Chokladfabriken är en bok som gör det roligare att njuta av choklad!
Bokförlaget Forum 1 9137125095 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171611622
- Titel
- Choklad
- Författare
- Meyer Nielsen, Claus - Buusmann, Jes - Wachtmeister, Kerstin
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1996
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 230 x 221 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 698 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9171611622 -
You can with fish Eat better.Live Better Luck...
Häftad bok. Lannice Snyman Publishers. 2012. 63 sidor.
ISBN 9780992170806
Nära nyskick. Gallrad bok från bibliotek. Bok i nära nyskick. Språk engelska. Receptbok med konserverad fisk av märket Lucky Star med markrill och tonfisk.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLannice Snyman Publishers 9780992170806 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155257323
- Titel
- Korvgrytor : och annat läckert med korv
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 106 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 549 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om 2010 var surdegens år, är 2011 korvens. Det folkkära halvfabrikatet – korven – är högsta matmode. Både att bjuda på och göra själv från grunden. Korv är med andra ord inte bara falukorv till vardags och prinskorv till barnen när vuxna äter sill. Nej, i matbutikerna finns ett stort utbud av korvar och dessutom sticker specialbutiker för korv från världens alla hörn upp som svampar i städerna.Denna inspirerande bok är fylld med recept på de allra godaste korvgrytorna och andra korvrätter, som läckra pajer, tapasrätter, frittata och texmexpirog och korv med senapsbakad potatis. Dessutom recept på härliga tillbehör som till exempel egen ketchup, senap, tomatsalsa och majonnäs!
Bokförlaget Semic 9789155257323 -
Butlers kyckling
Inbunden bok. Alfabeta. 1 uppl. 1996. 167 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177127188
- Titel
- Butlers kyckling
- Författare
- Carl Butler
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 733 g
- Språk
- Svenska
Alfabeta 1 9177127188 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197456160
- Titel
- Choklad
- Författare
- Marie Skogström
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 158 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 214 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjukt och krämigt eller mustigt och mörkt? Prisbelönta dessert- och konfektkonstnären Marie Skogström vet hur man trollar fram maximala smakupplevelser ur den mångsidiga kakaobönan! Här hittar du de bästa recepten på klassiska chokladnjutningar plus en hel del nytt.
Kakao Förlag 9197456160 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca Förlaget -
Svensk gris i fin form
Häftad bok. Johanneshov : Svensk köttinformation. 2004. 95 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163152290
- Titel
- Svensk gris i fin form
- Författare
- Svensk köttinformation
- Förlag
- Johanneshov : Svensk köttinformation
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska
Johanneshov : Svensk köttinformation 9163152290
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
