-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197718042
- Titel
- Fredagskocken
- Författare
- Mattias Larsson
- Förlag
- Mat & Vänner Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Halvfranskt
- Mått
- 208 x 252 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1106 g
- Språk
- Svenska
Mat & Vänner Förlag 1 9789197718042 -
Butlers kokbok
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1989. 109 sidor.
Mycket gott skick. Bokens ömtåliga omslag lätt fläckat. Insida av bok i nära nyskick. Se bilder på omslag för bedömning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137056906
- Titel
- Butlers kokbok
- Författare
- Butler, Carl - Bengtsson, Jan Åke
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1989
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137056906 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178434954
- Titel
- Leifs mat
- Författare
- Mannerström, Leif - Gawell, Charlotte - Yeh, Tomas
- Förlag
- Lund : Bokbolaget
- Utgivningsår
- 2016
- Språk
- Svenska
Lund : Bokbolaget 9789178434954 -
Kockarnas kokbok En resa bland 59 krogar och...
Inbunden bok. Carlsson & Broman AB. 117 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCarlsson & Broman AB -
Mathias Dahlgren: hemkunskap
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 230 sidor.
Nära nyskick. Boken har mjuka pärmar med ett skyddshölje av plast
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245707
- Titel
- Mathias Dahlgren: hemkunskap
- Författare
- Dahlgren, Mathias
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 187 x 246 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glöm skolans lektioner i hemkunskap! Lär dig Mathias Dahlgrens hemkunskap för vuxna och matlagningen blir roligare, enklare - och din mat blir godare.Mathias Dahlgren är stjärnkocken som gjort sig ett namn för sina raffinerat enkla rätter i fine dining-miljö. Men han har också en stadig slev i vardagskastrullen. Han vet vad som fungerar att laga hemma, vilka tekniker man ska använda, hur man planerar, förbereder, kombinerar, smaksätter och lagar smarta rätter med schysta råvaror och en och annan himmelsk soppa på spik.I Mathias Dahlgren: Hemkunskap tar stjärnkocken ett större grepp om köket och hur vi bäst arbetar i det. I bokens tre huvudkapitel - 20 minuter, 40 minuter och 120 minuter eller mer - står 20 minuter för det snabba men välkomponerade, 40 minuter för middagar med enkel dessert att göra de dagar det finns lite mer tid och 120 minuter eller mer för basrecepten och långkoken som ger grunden till en stressfri vardag vid spisen.Mathias Dahlgren bjuder också på listor med oväntade och fantastiska smakkombinationer och smarta proffsknep som ger genvägar i köket.Boken innehåller också en framtidsspaning av matskribenten Mats-Eric Nilsson.
Bonnier Fakta 9789174245707 -
Julia´s kitchen wisdom : essential techniques...
Häftad bok. New York : Alfred A. Knopf. 2009. 135 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780375711855
- Titel
- Julia´s kitchen wisdom : essential techniques and recipes from a lifetime of cooking
- Författare
- Child, Julia 1912-2004 - Nussbaum , David
- Förlag
- New York : Alfred A. Knopf
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- English
New York : Alfred A. Knopf 9780375711855 -
Lotta Voltaires mat
Häftad bok. *Byggförlaget. 1 uppl. 2002. 172 sidor.
Mycket gott skick. OBS Boken saknar den skyddskkasett den haft som ny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179882365
- Titel
- Lotta Voltaires mat
- Författare
- Lotta Voltaire
- Förlag
- *Byggförlaget
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 172 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 159 x 272 mm
- Vikt
- 736 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En ny matbok av Lotta Voltaire helt i linje med den tidigare succén, spiralbunden och med plastpärmar och kassett. Omkring 200 recept av det enkla slag som blivit hennes kännemärke. Steg för steg beskriver hon hur man tillreder rätterna till Guido Hildebrands fotografier.
Fotografen och Lotta Voltaire har gjort gemensamma resor till Spanien och Marocko, och där hämtat inspiration till både mat och drycker som sedan fått tillagning här hemma à la Voltaire. För det mesta med frukt och grönsaker som främsta råvaror i olika spännande kombinationer med fisk, kyckling och lamm.
*Byggförlaget 1 9789179882365 -
Glöd med Björn Frantzén : grillen, smaken, öl...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2020. 159 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178871049
- Titel
- Glöd med Björn Frantzén : grillen, smaken, ölen
- Författare
- Frantzén, Björn
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 198 x 254 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 624 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gillar du nytänk med råvaran och smakerna i fokus ska du hänga runt grillen hos krögaren Björn Frantzén. Här får du lära dig att med olika svårighetsgrad grilla kött, fågel, fisk, grönt och varma efterrätter och dessutom hur du gör perfekt pommes frites och majonnäs. Och till varje rätt får du förslag på den bästa ölen att servera till. Smakerna studsar upp ur sidorna och inspirerar till att sätta igång! Här doftar tryffel, citron, vitlök, chili, kardemumma, mynta och vanilj. På grillen ligger kött som lammstek, hamburgare, kyckling, anka och köttfärslimpa, men också fisk och skaldjur i form av torsk, seabream, makrill, pilgrimsmusslor och hummer. På det gröna temat grillas fänkål, sparris, morötter, svamp, rödbetor och mer därtill. Och självklart tar även efterrätterna vägen via grillen, så här serveras rabarber, ananas, äpplen, fikon och mycket mer. Boken är dessutom pepprad med proffsiga tips från kocken – från och med nu behöver du aldrig mer misslyckas med fisk som går sönder på gallret. Så greppa ölen, tänd grillen och ät riktigt gott!
Bonnier Fakta 9789178871049 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155257361
- Titel
- Pernillas jul
- Författare
- Wahlgren, Pernilla
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 659 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Måttfullhet har ju liksom aldrig varit min grej. Den som sa lagom är bäst har aldrig varit hemma hos familjen Wahlgren på julafton. Jag ser den här boken som en hyllning till julen! Och så vill jag slå ett slag för att det faktiskt är tillåtet att fira jul på sitt eget sätt. Det finns inga måsten. Morfars senap gör man för att man gillar den, och har man tröttnat på julköttbullar med kryddpeppar kan man hitta på nya med feta och soltorkad tomat i."Född som hon är på julafton är Pernilla Wahlgren en riktig julälskare. Det ska vara mycket av allt: pynt och glitter, familj och glada vänner – och stans största gran. Självklart ska borden digna av den läckraste julmaten, de ljuvligaste kakorna och det smarrigaste julgodiset.Här bjuder Pernilla in oss till en riktig familjejul i sitt härliga hus och delar generöst med sig av både gamla klassiska familjerecept, egna favoriter, hemlagade julklappstips, enkelt pyssel och glimtar från barndomens jular. Dessutom bästa glöggtilltuggen, en riktigt lyxig nyårsmiddag, lata brunchrecept att njuta av på årets första dag och foton ur Pernillas privata fotoalbum med bilder från barndomens jular.Pernillas jul är en gedigen och inspirerande kokbok med över 70 juliga recept och mängder av stämningsfyllda bilder.
Bokförlaget Semic 9789155257361 -
Krögarnas bästa mat
Inbunden bok. Bra Böcker Förlag. 1981. 271 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Omslaget slutet, boken innanför i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker Förlag -
Det suveräna köket : mindre fett, läckrare ma...
Inbunden bok. Stockholm : Prisma i samarbete med Squibb. 188 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151821221
- Titel
- Det suveräna köket : mindre fett, läckrare mat
- Författare
- Waldenström, Victor - Jansson, Lars Magnus - Lindberg, Björn - Squibb AB
- Förlag
- Stockholm : Prisma i samarbete med Squibb
- Språk
- Svenska
Stockholm : Prisma i samarbete med Squibb 9789151821221 -
En matresa genom Sverige
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2005. 215 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171301529
- Titel
- En matresa genom Sverige
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 248 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1252 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ÄNTLIGEN TINA ÄR TILLBAKA!
TINA NORDSTRÖM en matresa genom Sverige
av Tina Nordström
2004 var året då Tina Nordström hade tänkt ta det riktigt lugnt. Inte göra någonting, ta en paus från tv-inspelningarna och bara njuta av ledigheten. Men så kom ett alldeles oemotståndligt erbjudande: Att spela in en serie tv-program som introducerar det svenska köket för en amerikansk publik. Vilket äventyr! Vilken utmaning! 2004 blev alltså istället New Scandinavian Cooking med Tina Nordström och mat lagad av de allra bästa svenska råvaror.
Och Tinas jättegott blev giant good. I TINA NORDSTRÖM EN MATRESA GENOM SVERIGE får vi följa Tinas resa från Ales stenar i söder till Abisko i norr. Vi får plocka ostron utanför Grebbestad, pilka fisk i Torneträsk och besöka
Medeltidsveckan på Gotland. I boken bjuds fantastiska bilder och givetvis de läckraste recept baserade på utsökta svenska råvaror.
Damm förlag 1 9789171301529 -
Ekstedt hemma : stjärnkockens nya klassiker -...
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 1 uppl. 2021. 141 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189298972
- Titel
- Ekstedt hemma : stjärnkockens nya klassiker - 40 recept / 30 minuter / 20 tips
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 260 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 652 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad lagar egentligen en stjärnkock de dagar maten ska stå på bordet så snabbt som möjligt men samtidigt vara både god och mättande?Att laga middag ska inte behöva ta hela kvällen eller kräva flera timmar av komplicerade förberedelser. Nu presenterar stjärnkocken Niklas Ekstedt sina bästa recept för att ordna en välsmakande och balanserad middag på under en halvtimme. Med recept inom allt från klassisk husmanskost till det smakrika asiatiska köket är det en varierad meny som kan bli allas bästa vän i köket. Ta hjälp av en riktig kocks bästa tips och råd och skapa en ny vardagsmeny full av snabba och goda maträtter!Ekstedt hemma innehåller recept för hemmakocken som vill ta sin matlagning till en ny nivå utan att det ska ta för lång tid. Med 40 snabba recept och 20 initierade tips och råd är det en framtida modern klassiker som funkar lika bra för familjen som för ensamhushållet.
Bookmark Förlag 1 9789189298972 -
Ekstedt hemma : stjärnkockens nya klassiker -...
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 1 uppl. 2021. 141 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189298972
- Titel
- Ekstedt hemma : stjärnkockens nya klassiker - 40 recept / 30 minuter / 20 tips
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 260 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 652 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad lagar egentligen en stjärnkock de dagar maten ska stå på bordet så snabbt som möjligt men samtidigt vara både god och mättande?Att laga middag ska inte behöva ta hela kvällen eller kräva flera timmar av komplicerade förberedelser. Nu presenterar stjärnkocken Niklas Ekstedt sina bästa recept för att ordna en välsmakande och balanserad middag på under en halvtimme. Med recept inom allt från klassisk husmanskost till det smakrika asiatiska köket är det en varierad meny som kan bli allas bästa vän i köket. Ta hjälp av en riktig kocks bästa tips och råd och skapa en ny vardagsmeny full av snabba och goda maträtter!Ekstedt hemma innehåller recept för hemmakocken som vill ta sin matlagning till en ny nivå utan att det ska ta för lång tid. Med 40 snabba recept och 20 initierade tips och råd är det en framtida modern klassiker som funkar lika bra för familjen som för ensamhushållet.
Bookmark Förlag 1 9789189298972 -
Pluras husman : en hyllning till maten jag äl...
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2013. 188 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113055046
- Titel
- Pluras husman : en hyllning till maten jag älskar
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 205 x 226 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 852 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras husman är Pluras tredje kokbok. Pluras kokbok kom 2009 och hämtade inspiration från Provence, Sydkoster och Kungsholmen. I Pluras spanska kokbok från 2010 kom recepten från Mallorca och Barcelona. Men hela tiden hade Plura tanken på den här boken om all den mat som hanväxte upp med och älskar så högt: den svenska husmanskosten.
Det pratades mycket om mat i mitt föräldrahem, mat var viktigt och min mamma Magda såg till att vi alltid fick det bästa på bordet, hon kunde trolla fram en festmåltid av vad som helst, till mina kompisars och andra besökares stora förvåning. Eldkvarns trummis, som en gång sov över hemma hos oss på Åkaregatan, säger än idag att han aldrig upplevt en sådan frukost som dukades upp på morgonen när han vaknade.
Så se denna bok som en hyllning till min mamma och den svenska husmanskosten, minnen från ett liv vid middagsborden längs vägarna i Sverige.
Detta är en förminskad utgåva av originalet som utkom 2012.
Norstedts 2 9789113055046 -
Danyels klassiker : 74 älskade recept med en...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 158 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113037516
- Titel
- Danyels klassiker : 74 älskade recept med en twist
- Författare
- Couet, Danyel
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 752 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt bra vilar på en klassisk grund, menar stjärnkocken Danyel Couet. Därför presenterar han här en rad klassiker - efter att ha satt sin egen personliga prägel på varje rätt. Boeuf bourguignon, gravad lax, osso buco och gratinerad chèvre känner de flesta av oss till, och med Danyel Couets proffsiga touch blir rätterna lättare, fräschare och ännu godare.
Boken är uppdelad i varma och kalla förrätter, huvud- och mellanrätter och desserter och bakverk. På det viset kan man sätta ihop en hel trerättersmeny om man har tid och lust, eller bara välja ett recept som passar just då. Till de flesta recepten finns också tips på ett vin som passar till.
När Danyel Couet komponerar maträtter tar han gärna vara på smakerna från det traditionella köket och gör om dem i nyare och fräschare stil. Som svenskfransk har han lärt sig både det franska och svenska köket, vilket förstås inte hindrar att han tar in härliga influenser från hela världen. Att sinnena får vara med när han lagar mat är viktigt: dofter, färger och smaker skapar tillsammans en rik helhet.
Viktigt är också att det är roligt att laga mat och det tycker Danyel Couet fortfarande, efter många år som krögare. David Loftus, som fotograferar den engelske kocken Jamie Olivers mat, har tagit de läckra matbilderna. Danyels klassiker gavs först ut i Frankrike, där heter den Je connais mes classiques.
Norstedts 1 9789113037516 -
Den underbara matresan : boken om den nya sve...
Inbunden bok. Norstedts. 3 uppl. 1997. 311 sidor.
Gott skick. Namnad på försättsblad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119710828
- Titel
- Den underbara matresan : boken om den nya svenska maten med 198 recept och reseberättelser från 15 gårdar
- Författare
- Lennart Hagerfors
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 311 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1454 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 3 9119710828 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127357273
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 229 x 300 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 897 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på: Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill. Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab. Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel. Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås. En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter. Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt. Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
Natur & Kultur 1 9789127357273 -
Veckan före löning : god mat för liten peng
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2020. 160 sidor.
Nyskick. Förlagsny bok med mängder av inspirerande recept.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113102139
- Titel
- Veckan före löning : god mat för liten peng
- Författare
- Sparring, Karolina
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 663 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veckan före löning gapar plånboken tom för många. Då är Karolina Sparrings nya bok en räddning!
Hon presenterar 75 enkla och kreativa recept som lätt kan varieras efter vad du har hemma, eller kombineras med varandra i en veckomeny där resterna från en middag återanvänds i en annan måltid. Alla ingredienser hittar du där du brukar handla, den här boken innehåller inga konstigheter.
Veckan före löning bjuder på massor av uppslag om hur du gör en schysst middag på det som finns i skafferiet, recept på kryddblandningar, såser och röror som piggar upp allt som kommer i deras väg och - inte minst - du lär dig älska rester och matlådor. Att matlådor är en bubblare i plånboken vet nog alla: du sparar nästan 17 000 kr per år om du väljer att äta matlåda istället för att äta lunch ute.
Veckan före löning hjälper dig spara både pengar och miljö - en må-bra-känsla som håller i sig länge!
Norstedts 1 9789113102139 -
Hela årets kokbok
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2010. 188 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Signerad bok av Fredrik själv. Dock är hälsningen till Birgitha och Eddie.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118683
- Titel
- Hela årets kokbok
- Författare
- Fredrik Eriksson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 829 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hela årets kokbok är stjärnkocken Fredrik Erikssons samlade kunskaper och en hyllning till det svenska matarvet. Recepten följer årets växlingar och maten är enkel, lättlagad och med säsongens råvaror i centrum.
Vi inleder med påskmaten, med rätter som värmande lammfärsgryta med bönor, västerbottenstoast och kryddpepparsill. Efter det kommer ett avsnitt om vårens primörer. Det innehåller bland annat vitkålssallad med lime, matiga färskpotatissallader och sparris med örtsabayonne. Sommarens grillfester bjuder på helgrillad kyckling, mixed grill, lättstuvade grönsaker och blåbärspaj som avslutning. Hösten följer med skaldjursfest och skördehelg där betor, rotfrukter och svamp står på menyn.
Matåret kröns slutligen av den goda julmaten. Det bjuds på traditionell julmat så som sill, skinka och köttbullar, men även lite mer nyskapande rätter i form av stjärnanisinlagda gulbetor och sockerärtssallad med inkokt lutfisk.
Natur & Kultur 1 9789127118683 -
Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127353850
- Titel
- Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 214 mm
- Vikt
- 631 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina Nordström i Sveriges Televisions program MAT, där hon bl a lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Här bjuder hon både på sina kunskaper och på sina läckra, lättlagade recept, som verkligen väcker lusten att ge sig ut i köket till kastruller och matlagning.
Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat. Och alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror; grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Huvudrätter, efterrätter, matbröd, kakor och godis har sin givna plats i boken. Det har blivit nya spännande rätter av gamla välkända.
Tina Nordström är kock och programledare för Sveriges Televisions populära program MAT. Hon är född 1973 och har, som hon säger "varit på bra ställen tillräckligt länge för att lära mig mycket". Hon inspireras av goda råvaror, men även av kollegor – och hon rekommenderar alla att lägga ner lite pengar på en bra kniv.
Natur & Kultur 1 9127353850 -
Fågel, fisk & grönt
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Mycket gott skick. OBS! Gallrad biblioteksbok.Professionellt inplastad bok. Utsidan lätt skavd i plasten, insida av bok som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Svenska smaker : från Edsbacka krog till rest...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2000. 165 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Signerad av Christer Lingström på försättsblad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127352595
- Titel
- Svenska smaker : från Edsbacka krog till resten av världen
- Författare
- Lingström, Christer
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här har vår enda tvåstjärniga krögare samlat ihop ett 80-tal av sina läckraste recept – alltifrån enklare rätter med prägel av husmanskost till mer avancerade och exklusiva. Naturligtvis inkluderande dryckestips. Maten varvas med reportage bl a från Edsbacka krog, Lingströms matfilosofi, samarbetet med Tore Wretman och arbetet som "Sveriges matambassadör".
Christer Lingström är en flitigt anlitad kock när det officiella Sverige ska synas utomlands, t ex i städer som Versailles, Tokyo och Moskva. Han är också en kock som vårdar våra svenska mattraditioner, men som ändå ständigt är beredd att pröva något nytt, variera, blanda, göra upptäckter. Bordet ska spegla säsongerna.
I boken presenteras många av de rätter som serveras eller har serverats på Edsbacka krog, men här finns även recept från t ex nobelmiddagen och invigningen av kulturhuvudstadsåret. Personliga glimtar ges också från några odlare och uppfödare.
Christer Lingström driver Edsbacka krog i Sollentuna, den enda svenska krogen som har två stjärnor i Guide Rouge (som Guide Michelin heter numera). Han har dessutom tilldelats en rad andra utmärkelser, bl a Årets kock 1985, Gastronomiska Akademiens Guldmedalj 1992 och Gastronomiska Akademiens och Tore Wretmans hederspris "Honesta Voluptate". Han är nybliven medlem i den exklusiva restaurangsammanslutningen "Traditions & Qualité" och är sedan 1997 ordförande i föreningen Årets kock. Christer Lingström har gett ut och varit medförfattare i ett flertal matböcker.
Ingemar Unge är välkänd författare och kåsör, bl a i tidningen Vi.
Natur & Kultur 1 9127352595 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241778
- Titel
- Italiensk bondmat : från Paolos trädgård
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst är det fint med vackra rosor och prunkande rabatter, men för Paolo Roberto är grönsakerna och kryddväxterna det viktiga i trädgården och växthuset. Det som gror och frodas ska smaka gott på tallriken! Och det är precis vad det gör i den här boken, för här finns Paolos alla tankar, tips och recept när det gäller trädgårdsmat.Paolo odlar och lagar på samma sätt som hans fastrar utanför Neapel gör – med kärlek och känsla för smakerna. Hans egenodlade basilika är majestätisk och fyller köket med dofter som ingen kruka med trött basilika från butiken kommer i närheten av. Kronärtskocka, zucchini, bondbönor, tomater, jordgubbar, aubergine, rabarber, chili är ytterligare några exempel på vad som odlas, hamnar i kastrullen och förvandlas till något paradisiskt gott. Han serverar sina zucchiniblommor friterade och tomater som både luktar och smakar som tomaterna gör vid Medelhavet. Och alla vid matbordet bara njuter.Men villkoren för vår italienske exilbonde är tuffa, för odlingssäsongen här i Sverige är kort. Glasverandan förvandlas snabbt till en veritabel djungel med enorma tomatplantor och chilibuskar. Här måste byggas växthus! Ett uterum med inspiration och grödor från Medelhavet. Häng med på äventyret, ta del av berättelserna och njut av maten. Den är förstås italiensk – ända ut i Paolos gröna fingerspetsar.Några exempel av de omkring 50 recepten:Pasta med kronärtskockssalsaGrillad fisk med rosmarin- och sardelloljaKyckling fylld med mortadella, kalvfärs och örterNapolitansk söndagsgryta med kalvrulader, köttbullar och färsk italiensk korvSemifreddo med ljummen hallonkräm
Bonnier Fakta 9789174241778 -
Första kokboken
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1992. 208 sidor.
Nyskick. Bok i absolut nyskick. OBS att boken dock är signerad med namn och årtal av tidigare ägare av bok.
Titta gärna på mina övriga böckerInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134512330
- Titel
- Första kokboken
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9134512330 -
Det naturliga köket
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 528 sidor.
Nära nyskick. En riktig tegelsten till kokbok som ligger i skyddskasett. Boken är egentligen i nyskick men eftersom trycket på bokryggen är lätt nött dras helhetsintrycket ned. Se bilder. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023984
- Titel
- Det naturliga köket
- Författare
- Dahlgren, Mathias
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 528 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 300 mm Ryggbredd 55 mm
- Vikt
- 3224 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det naturliga köket." Så uttrycker sig Sveriges ledande kock och restauratör - Mathias Dahlgren.
Hans restaurang i Grand Hôtel i Stockholm har tre stjärnor i Guide Michelin. Matsalen har två stjärnor, Matbaren en stjärna.
Restaurang Mathias Dahlgren är Sveriges bästa och mest uppmärksammade restaurang. Mathias ideologi med nyskapade rätter med svenska smaker och våra yppersta råvaror presenteras på två olika sätt i restaurangen.
I den rustika och spontana Matbaren kan man slinka in, äta improviserat och enkelt (men med fantastiska smaker). Gästerna är en del av stämningen och atmosfären.
I Matsalen planeras besöket. Detta är den yppersta matsalen i Sverige, den traditionella inramningen till trots är menyn nyskapande på absolut internationell toppnivå.
Boken skildrar dessa två helt olika kök och miljöer, men allt sammanhållet av Mathias matideologi och filosofi om krogen som en mötesplats, en plats för upplevelser, gemenskap, äventyr och njutning.
Även om boken beskriver Mathias restaurang (och dess två inriktningar) är detta en kokbok, där Sveriges mest renommerade kock delar med sig av sina unika recept.
Mathias Dahlgren är Sveriges ledande kock och restauratör; han har som ende svensk stjärnkock vunnit guld i Bocuse d'Or, han drev tidigare uppmärksammade restaurang Bon Lloc, och nu Restaurang Mathias Dahlgren i Grand Hôtel i Stockholm.
Han har fått många internationella utmärkelser och är mycket uppmärksammad utomlands. På listan The S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants placerar sig Restaurang Mathias Dahlgren tillsammans med världens bästa restauranger: El Bulli i Spanien, The Fat Duck i England och The French Laundry, USA.
Mathias Dahlgren är med andra ord en fullfjädrad stjärnkock.
Norstedts 1 9789113023984 -
Älskade mat
Inbunden bok. *Roto Smeets Publishing. 1 uppl. 2005. 189 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197515701
- Titel
- Älskade mat
- Författare
- Werner Vögeli - Ulf Nilsson
- Förlag
- *Roto Smeets Publishing
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Werner Vögeli är Sveriges mest berömde kock. Sedan 1959 har han lagat mat på Operakällaren i Stockholm, till kungliga kalas, till matälskares måltider och till det fina folkets fester.
Han har lagat mat till nobelpristagare under fyrtio år (1961-2002) när dessa årligen bjudits på middag hos den svenske kungen den 11 december. Han har lagat mat till statschefer, kungar, drottningar och kejsare, till politiker, kulturpersonligheter och kändisar. Han har rest med hovet på statsbesök utomlands och lagat mat i många länder. 1972 blev Vögeli formellt utnämnd till hovköksmästare och 1977 till hovtraktör.
Vögeli har givit ut flera böcker tidigare med fantastiska festmenyer men också med traditionell svensk mat. Men de allra bästa menyerna, de som han är mest stolt över, har han sparat till ett speciellt tillfälle, så att han kan presentera dem tillsammans. Och det tillfället är den nya boken Älskade mat.
Här är några exempel på dessa menyer som serverats på Operakällaren genom tiderna:
Traditions et Qualité 1967 en förening för världens bästa kockar med tillsammans ett stort antal stjärnor i Guide Michelin. Vögeli bjöd på traditionell svensk mat som sill, löjrom, renskav och nässelsoppa!
Club de Chefs des Chefs 1980 en exklusiv klubb för kockar till statschefer, kungar och likställda storheter, där det bjöds på snöripsbröst och hjortronsufflé.
Drottning Silvias födelsedagsmeny 1993 med fasanmousse och sjötunga.
Det finns ytterligare några menyer samt en del med recept på rätter med genuina svenska råvaror som Västerbottenost, renkött, olika rätter med ål, samt rabarber och hjortron. Här beskrivs också Vögelis matfilosofi som han hållit fast vid i alla år.
En bok att älska Älskade mat!
*Roto Smeets Publishing 1 9197515701 -
Annas mat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1981. 119 sidor.
ISBN 913448776
Mycket gott skick. Bokens omslag något matt/ slitet. Insida av bok som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonnier Fakta 913448776 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178434817
- Titel
- Mannerströms bästa
- Författare
- Mannerström, Leif - Gawell, Charlotte - Yeh, Tomas
- Förlag
- Lund : Bokbolaget
- Utgivningsår
- 2015
- Språk
- Svenska
Lund : Bokbolaget 9789178434817 -
Våra svenska traditioner - 51 klassiska maträ...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2008. 96 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429616
- Titel
- Våra svenska traditioner - 51 klassiska maträtter
- Författare
- Christer Lingström - Lennart Häger
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 278 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 652 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Så bjuder traditionen", brukar vi säga. Utan att veta varför."Svenska Mattraditioner" berättar om helger och dagar som firats i flera hundra år och som kommer att fortsätta firas så länge vi själva för arvet vidare. Christer Lingström på Sveriges enda tvåstjärniga krog, Edsbacka, är en sann traditionsfundamentalist. Ett sällsynt passionerat förhållande till kräftor och semlor fick honom att en gång grunda Svenska gastronomiska institutet. Som svensk matambassadör utomlands visar han världen hur de svenskaste av festrecept skall smaka. Nu gör han det även i bokform. Så varsågod: läs om, laga, och njut av rätterna ingen av våra folkkäraste fester till bords klarat sig utan. Inte i år heller.
Massolit Förlag 1 9789153429616
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
