-
Kökspojken : tankar och minnen från min prove...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1996. 335 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Helklotband. Stor 8:o. Helt men lite nött skyddsomslag. Tillskrift.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151830520
- Titel
- Kökspojken : tankar och minnen från min provençalska terrass
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 335 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 858 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789151830520 -
Bakboken
Häftad bok. Margarinbolaget.
Gott skick. Lösa sidor i original ringpärm med tumregister. Utan år. Opaginerad, ca 100 sidor. Ensidestryck med färgfoton.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMargarinbolaget -
KoKo Konditorkonst. Moderna dekorationsarbete...
Inbunden bok. 1936. 429 sidor.
Hyggligt skick. Förlagets dekorerade linneband. 4:o. Fläckade och blekta pärmar. Litet jack i ryggkapitäl och övre pärmhörn stötta. Felfri inlaga rikt illustrerad med foton. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
The Whole Art of Dining. With Notes on the Su...
Inbunden bok. Carmona & Baker. 492 sidor.
Gott skick. Gulddekorerat blått helklotband med mörkfärgade snitt. Illustrerad med foton i texten samt några helsidesfoton i färg. Något nötta ryggslut. Stor namnteckning på försättsblad samt reliefpräglad överstruket ägarsignum. Bra inlaga. Ovanlig. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCarmona & Baker -
Kräftboken : recept, tillbehör och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2014. 112 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690743
- Titel
- Kräftboken : recept, tillbehör och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 197 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att äta kräftor är festligt, gott, vackert och stämningsfullt.
Förr hörde kräftätandet alltid ihop med fest och augusti, men numera finns kräftor tillgängliga i mataffärer året om, priset är överkomligt och vi har även börjat använda kräftor som ingrediens i matlagningen.
I Kräftboken får du både läsa om kräftor och prova på en mängd recept: recept på lag att koka kräftorna i, recept på goda tillbehör på kräftskivan, recept på året-runt-rätter med kräftor som ingrediens, t ex Kräftsoppa, Crêpes med kräftfyllning, Cajunkräftor m m. Receptbredden är stor. Bagaren Erika Kajhed har bidragit med recept på dillknäcke och surdegsbaguette.
Här finns självklart också ett avsnitt om snaps och snapsvisor, liksom lite om öl, vin och annat lämpligt att dricka till. I boken finns garanterat någonting som frestar både barn och vuxna.
ANNIKA MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera matböcker, bl a Kockarnas bröd och Kockarnas vin, samt Glöggboken i samma serie. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690743 -
Herrgårdsfruns recept : livet, köket och mate...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2017. 185 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113077413
- Titel
- Herrgårdsfruns recept : livet, köket och maten
- Författare
- Hedengren, Olof
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 268 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 908 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Livet för herrgårdsfrun Lina på godset Riseberga i Närke bestod inte så mycket i att virka spets och lyssna till Chopin. Snarare var det vardagens göromål som stod i fokus: matlagning, slakt, djurskötsel och linfärgning. Utifrån Linas bevarade recept- och dagbok, där rätter som bensoppa, sillmjölkskakor och pöstårta varvas med kunskap om hur segt kött kan göras mört, skildrar Linas sons sonson, författaren Olof Hedengren, hur livet gestaltade sig på en 1800-talsherrgård. En fängslande berättelse om ett kvinnoöde där 1800-talets finare kokkonst stod i centrum.
Norstedts 1 9789113077413 -
Konsten att göra kaffe : vägen till den perfe...
Inbunden bok. Max Ström. 2016. 160 sidor.
Gott skick. Dekorerat klotband. Liten 8:o. Lite smånött.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171263599
- Titel
- Konsten att göra kaffe : vägen till den perfekta smaken
- Författare
- Kingston, Lani
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 133 x 191 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 269 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det kan tyckas så enkelt – en kopp kaffe. Men kaffets rika värld rymmer oändliga möjligheter till smak och variation. Det här är den enda bok kaffeälskaren behöver. Den svarar på alla frågor, ända ner till kaffets minsta molekyl: Hur viktig är bönan och rostningen för smaken? Vilken betydelse har malningen? Hur gör man den perfekta espresson? Vilken mjölk är bäst till macchiaton? Denna utsökta och faktaspäckade bok visar vägen till den ultimata kaffeupplevelsen – och är därmed också den perfekta presenten.
Max Ström 9789171263599 -
Älg : från grangravad till tjälknöl
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2006. 120 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Tvär 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846828
- Titel
- Älg : från grangravad till tjälknöl
- Författare
- Jonsson, Susanne
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 253 x 233 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är villebrådet som sätter kronan på våra bordsnöjen" skrev gourmet-filosofen Brillat Savarin. Det kan en kvarts miljon svenska jägare skriva under på! Det skjuts ca 100.000 älgar varje år i Sverige, och med den här inspirerande boken till hands kan det blir mer än filé och älggryta på bordet! Älg kommer nu i ett efterlängtat kartonnage.
Norrlandsambassadören Staffan Ling skriver inledande om vår älskade älg, om älgen i historien och udda kunskap om skogens konung: från Karl den XI:s misslyckade försök med älgkavalleri till den luxuösa och kostbara älgosten.
I Sverige har älgkött traditionellt tillagats med enbart salt och peppar som smaksättning. Recepten i boken vill inspirera till nytänkande runt älgen som råvara och ger nya tips om smaksättning, trender och servering. Älg lagas tillsammans med svenska råvaror och med influenser från andra matkulturer - till exempel Thailand, Italien och Indien. Här finns nya smaker och ett stänk av crossover i lingonmarkerna.
Och man ska inte bara använda stek och filé och göra färs av resten! Här finns attraktiva rätter av styckningsdelar som lägg, kållap och hals av älg.
Till varje recept finns experttips på lämpliga goda viner. Det finns också alternativ utan alkohol.
Prisma 2 9789151846828 -
Soppa, fond & buljong
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 151 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotryggband. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071473
- Titel
- Soppa, fond & buljong
- Författare
- Lundin, Cecilia - Turunen, Malin - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 285 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 828 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Soppan är hetare än någonsin. I New York och London säljs buljong och soppa som snabbmat. Här hemma står soppan åter på köksborden och får följa med i termos till jobblunchen.
Soppa är smart mat. Den utgår ifrån en enkel grund men är lätt att variera i det oändliga. Bara genom att byta ut ett par ingredienser går man från matig till lyxig, från traditionell till trendig. Att laga en soppa är också ett utmärkt sätt att göra det mesta av råvarorna.
I Soppa, fond och buljong låter Allt om Mat det bästa från den svenska mathistorien möta det senaste från den gastronomiska världen.
Testa något nytt i form av Crispy tofuramen eller Pochas a la riojajna. Värm upp gästerna med Skördesoppa med örtcrème eller förgyll vardagen med Pasta e fagioli. I boken presenteras 100 recept med såväl svenska husmanssoppor som nya, oemotståndliga varianter med influenser från hela världen. Dessutom ägnas ett stort avsnitt åt buljonger och fonder, för den som vill göra sin egen.
Norstedts 1 9789113071473 -
Pretty Please : inspiration för frukost, fika...
Inbunden bok. Modernista. 1 uppl. 2016. 143 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174994698
- Titel
- Pretty Please : inspiration för frukost, fika och fest
- Författare
- Petersson, Madeleine
- Förlag
- Modernista
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 267 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Fylld av underbara recept, foton och tips. Rekommenderas varmt!« | Linda Lomelino, receptmakare, matfotograf och bloggfenomen
MADELEINE PETERSSON - bagare, fotograf och stylist, känd från bloggen BONJOUR VINTAGE - samlar här sina läckraste recept.
Frukosträtter för sköna söndagar, festfina godsaker, uppdaterade dessertklassiker och de bästa tipsen för en mysig fikastund.
Vi får också lära oss fantasifulla sätt att dekorera våra bakverk.
Pretty Please: Inspiration för frukost, fika & fest är rikt illustrerad i färg med Madeleines egna inspirerande fotografier.
MADELEINE PETERSSON är frilansande fotograf och stylist. Sedan 2010 driver hon den populära bloggen Bonjour Vintage som handlar om bakning, vintage och inredning. Hon äger också butiken Bonbons i Kalmar där hon säljer handplockade inredningsdetaljer och vintagemöbler. Pretty Please: Inspiration för frukost, fika & fest är hennes debutbok.
Modernista 1 9789174994698 -
Mood food : matens kraft att påverka hur du m...
Häftad bok. Pagina. 1 uppl. 2017. 272 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163614958
- Titel
- Mood food : matens kraft att påverka hur du mår
- Författare
- Chatenet, Jenny
- Förlag
- Pagina
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 272 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 150 x 190 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 676 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna praktiska och illustrerade bok får du lära dig att äta rätt för att motverka vanliga problem som sömnproblem och stress. Boken tar upp 12 olika typiska vardagsåkommor, allt från sömnproblem till stress, och beskriver med hjälp av en tydlig tabell med illustrationer vilka näringsämnen (fiber, protein, socker, mineraler och vitaminer) och råvaror som kroppen behöver för att motverka detta. Bokens 50 recept bygger på dessa ingredienser som är bra för kroppen, och som är nyttiga, goda och tilltalande!
Pagina 1 9789163614958 -
Fermentering : syra egen kraut, kimchi och ko...
Inbunden bok. Lind & Co. 2019. 159 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat pappband. Liten 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178614349
- Titel
- Fermentering : syra egen kraut, kimchi och kombucha
- Författare
- Peterson, Shane
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölksyrade grönsaker är en trend inom matlagning som verkar vara här för att stanna. Och att fermentera själv är ingen konst, framförallt inte när du har denna bok till hjälp. I Fermentering hittar du 35 recept på fermenterade grönsaker och frukter. Du guidas genom alla steg så att du kan göra klassisk surkål, stark kimchi, läskande kombucha och mycket mer. Klassiker blir här vidareutvecklade till välsmakande delikatesser som får ditt kök att fyllas av nya smaker och dofter. Låt dig inspireras av denna urgamla konserveringsmetod, fyll hyllorna i skafferiet och låt tiden verka. Resultatet blir en näringsrik och stärkande smaksensation. SHANE PETERSON är självförsörjningsentusiast, naturälskare och brinner för fermentering. SØREN EJLERSEN är en av grundarna till Aarstiderne (webbaserad matbutik) och utkommer på Lind & Co även med Gröna proteiner. DITTE INGELMANN är kokboksförfattare, matfotograf och receptskapare. Hon har en examen i näringslära och driver den populära bloggen thefoodclub.dk.
Lind & Co 9789178614349 -
Home. Made. Recipes & More. Ankarsrum
Inbunden bok. Ankarsrum. 2018. 262 sidor.
ISBN 9789163994074
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Stor 8:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAnkarsrum 9789163994074 -
Sill : ett litet inlägg om inläggningar
Häftad bok. Kulturdoktorn. 1 uppl. 2010. 187 sidor.
Mycket gott skick. Häftad med skyddsomslag. Tvär liten 4:o. Signerad av båda författarna.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197853613
- Titel
- Sill : ett litet inlägg om inläggningar
- Författare
- Ted Karlberg - Leifh Stenholm
- Förlag
- Kulturdoktorn
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 250 x 210 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 832 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För oss är sill inte bara en maträtt. För oss är sill nämligen dessutom rätt mat. Vi konstaterar även att sillen har en lång och intressant kulturhistoria som börjar redan under tidig medeltid.
Ted som är producent har närmat sig sillen från den kuli- nariska sidan av matbordet. Intervjuat sillälskare och förmått dem dela med sig av sina bästa och ofta hemliga - recept på sillinläggningar. Därefter har Ted rensat och lagt in sill i massor och inte minst viktigt provätit sig igenom alla inläggningarna som presenteras.
Jag, Leifh, som är kulturhistoriker, har fördjupat mig i sillens historia. Detta har jag gjort genom att rota i en del arkiv, bokhyllor och gamla luntor.
Tillsammans har vi åstadkommit en kombination av en kulturhistorisk och kulinarisk bok eller som man skulle kunna säga en kultinarisk kokbok. Detta har vi gjort för att maten inte skall tysta mun utan tvärtom för att ge oss sillälskare mål i mun, så att vi har något kulturhistoriskt att tala med vår bordsgranne om medan vi avnjuter den inlagda sillen.
I den här boken har vi således samlat 46 recept på olika sillinläggningar. Flertalet recept kommer från Blekinge, där vi har vår hemvist, och där strömming, som bekant byter namn till sill.
Kulturdoktorn 1 9789197853613 -
Femina. Vardagsmat och Söndagsmat
Häftad bok. Femina. 1949. 42 sidor.
Nära nyskick. Klammerhäftad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFemina -
Frantzén/Lindeberg
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 320 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat linneband Liten 4:o. Ligger i stadig linneklädd pappkassett. Smutstitelblad med signering i svart tusch av båda eller en av författarna, se bild!. Elegant inbindning och kassett. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113034041
- Titel
- Frantzén/Lindeberg
- Författare
- Frantzén, Björn
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 212 x 293 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2152 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingen annan svensk krog har gjort en så snabb resa från start till stjärnregn som Frantzén/Lindeberg. Två år efter att den första måltiden serverades i lokalen med 24 platser i Gamla Stan i Stockholm tilldelades krögarparet två stjärnor i Guide Michelin. Men då ska man veta att de hade planerat restaurangen i tio års tid.
För hos Frantzén/Lindeberg sker ingenting av slumpen, det finns en tanke med allt och man sticker inte under stol med att man eftersträvar perfektion. Att de är något speciellt på spåren visar såväl den fullbokade restaurangen som att utmärkelserna har fortsatt regna över krögarna och deras filosofi.
Björn Frantzén och Daniel Lindeberg menar själva att det handlar om omtanken om detaljerna, från råvara till bestick, via lokal och bemötande, och i allra högsta grad om helhetsupplevelsen. De skriver: "Så är hela tanken bakom Frantzén/Lindeberg - att det tillagade, råvarorna, rytmen, rummet, tiden, hastigheten, rörelsen och smakerna hänger ihop."
Deras bok är ett bevis på detta. Här förklarar de sin filosofi kring mat och ätande, berättar historien som tog dem dit, ger insidertipsen och vidgar kokboksbegreppet. Allt förpackat som en Frantzén/Lindebergsk totalupplevelse.
Norstedts 1 9789113034041 -
Alla tiders Grand : utgiven till Grands 100-å...
Inbunden bok. Lund : Grand hotel. 1998. 230 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Dekorerat pappband. Liten 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 916307530x
- Titel
- Alla tiders Grand : utgiven till Grands 100-årsjubileum 1999 : [med tolv menyer]
- Författare
- Persson, Stig - Andersson, Karolin - Blom, K. Arne
- Förlag
- Lund : Grand hotel
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Lund : Grand hotel 916307530x -
Paltgillet i Malmö 100 år. En berättelse
Inbunden bok. Paltgillets Akademi. 2013. 283 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Stor 8:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPaltgillets Akademi -
Gott & grönt : gröna läckerheter från Allt om...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 192 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Stor 8:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842696
- Titel
- Gott & grönt : gröna läckerheter från Allt om Mat
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 918 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grön mat är god mat! Det är budskapet i denna vackra kokbok från Allt om Mat och systertidningen Gott och Grönt. Här hittar du läckra recept på allt från sallader till hela menyer. Recepten är provlagade i Allt om Mats provkök vilket garanterar att de inte bara är möjliga att göra utan också att resultatet är välsmakande och välgörande. Rikt illustrerad med ett hundratal vackra och inbjudande fotografier av Sveriges ledande matfotografer.
Prisma 1 9151842696 -
Hirams bästa kokbok
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2011. 192 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat klotband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127131811
- Titel
- Hirams bästa kokbok
- Författare
- Bergquist, Milena
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 215 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få matskribenter har betytt så mycket för så många som Märit Huldt, eller Hiram som hon kallades. I 25 år bjöd hon Svenska Dagbladets läsare på sina enkla och roliga recept. Många har vuxit upp på Hirams svartvinbärssylt, änglapaj och fru Bråttoms räkris. Hiram var en trendsättare när det gällde matlagning. Hennes filosofi var att maten skulle vara lättlagad och hon påtalade tidigt vikten av råvaror med hög kvalitet.
I Hirams bästa kokbok har Milena Bergquist samlat ca 140 av matlegendens bästa recept och Anna Lind Lewin har varsamt förvaltat Hirams klassiska formgivning och karaktäristiska små illustrationer. Hiram var en föregångare på många sätt och hennes böcker är lika gångbara idag som då de skrevs. 2012 skulle Hiram ha fyllt 100 år.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127131811 -
Baka i långpanna
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 63 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Stor 8:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428855
- Titel
- Baka i långpanna
- Författare
- Ann-Kristin Hallgren
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 215 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka i långpanna blir sagolikt gott och är enkelt och praktiskt. Ofta finns ingredienserna redan hemma. Det blir många godbitar och de allra flesta går bra att frysa - om det nu skulle bli någon kaka över.
I boken Baka i långpanna har författaren samlat sina allra bästa recept på läckra långpannebröd. Här finns både klassiker och nya favoriter från den egna receptsamlingen och goda vänners kök, och inte minst från kära mammas gulnade receptskatt. Eller vad sägs om exempelvis brownies, morotskaka med valnötter, fikonrutor, kärleksmums, rabarberkaka, rulltårta med spännande fyllning, mjuk pepparkaka, nötchokladrutor, tebröd och tårtor.
Ica Bokförlag 1 9789153428855 -
Äpplen
Inbunden bok. Stockholm] : Allt om Mat. 2010. 94 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Stor 8:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187248
- Titel
- Äpplen
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva
- Förlag
- Stockholm] : Allt om Mat
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm] : Allt om Mat 9789186187248 -
Superhälsa : med naturlig mat
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 320 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Dekorerat pappband med skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026824
- Titel
- Superhälsa : med naturlig mat
- Författare
- Natalie Savona
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 178 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 624 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett fokus på vad du får äta i stället för på vad du inte får äta: så uppfriskande!"
Elle
"Med Natalies mat för superhälsa kan du äta utan dåligt samvete!"
Cosmopolitan
Vi vet alla att en balanserad diet håller oss hälsosamma, men vi kan använda mat på ett mycket mer medvetet sätt för att få mer energi, gå ner i vikt, bygga upp vårt immunförsvar och stressa ner. Nytänkande nuitristen Natalie Savona presenterar 60 superingredienser som kan ge dig superhälsa! Boken innehåller dessutom 120 underbara, hälsosamma recept. Om du använder dessa samt dricker vatten, så får din kropp allt den behöver på ett naturligt och okrångligt sätt.
Vilken är då supermaten? De senaste årens forskning visar på att naturen i sin klokhet har försett människan med precis det vi behöver för att få i oss alla vitaminer och mineraler i naturlig form. Färgstarka fruker och bär i regnbågens alla färger som blåbär, apelsiner och körsbär. Avocado, morötter, ingefära. Ägg, nötter, yoghurt och lax för att nämna en del.
Boken är indelad i kapitel som Energi, Matsmältning, Detox, Hud, Sex, Ålder osv och längst bak finns olika praktiska register till exempel för vad de olika vitaminerna är bra för, samt vad man kan äta om man lider av olika besvär.
Det har aldrig varit enklare att utnyttja naturens hälsoapotek för optimal hälsa!
Norstedts 1 9789113026824 -
Vegomejerier : Gör egen mjölk, smör, ost av n...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2018. 160 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Stor 8:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113081274
- Titel
- Vegomejerier : gör egen mjölk, smör, ost av nötter, kärnor och gryn
- Författare
- Holm, Emelie
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 153 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 659 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig att göra dina egna helvegetariska mejeriprodukter och använda dem i din matlagning. Oavsett om du är vegan, känslig för laktos eller bara vill äta hälsosammare för både kropp och miljö får du här ett verktyg för att förnya din matlagning. Genom att tillverka mejerierna själv utifrån veganska ingredienser får du full koll på näringsinnehållet och slipper alla onödiga tillsatser. Att smaken blir så mycket renare och godare är en kraftig bonus!
Emelie Holm har tidigare lärt ut konsten att skapa läckra desserter utan vitt socker. Nu tar hon sig an mejeriprodukter och visar hur de kan tillverkas enbart på nötter, kärnor och gryn. Att till exempel göra sin egen nötmjölk klarar vem som helst med några enkla steg. Du behöver heller ingen svår utrustning utan det mesta har du hemma. Miljösmart, hälsosamt och fantastiskt enkelt.
Norstedts 1 9789113081274 -
100 recept utan kött och fisk
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2017. 223 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband. Stor tvär 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163615047
- Titel
- 100 recept utan kött och fisk
- Författare
- Turckheim, Stephanie de
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 265 x 269 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig kött eller fisk. Kroppen mår bra av
färsk mat och denna bok handlar inte om en diet utan tar fasta på hälsosamma ingredienser
och smaker som varje årstid för med sig och är indelad efter de fyra årstiderna.
Lek med grönsaker, fullkorn, spannmål, frön, baljväxter, frukt eller färskostAddera örter, torkad frukt och väldoftande oljor. Och för den ultimata upplevelsen, servera med stil: dekorera och använd stora tallrikar eller skålar som skapar harmoni mellan ingredienserna. Det ska vara gott och vackert att äta!
Pagina Förlags 1 9789163615047 -
Trattoria : Italiensk mat för hela familjen
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Dekorerat pappband. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915184544x
- Titel
- Trattoria : Italiensk mat för hela familjen
- Författare
- Ursula Ferrigno
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1162 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi älskar att äta på italienska! Återupplev den bästa maten från den lilla trattorian
nere på hörnet. Här finns recepten färsk och mustig familjemat med rätter från några av Italiens finaste trattorior.
Endast det bästa är gott nog! På trattoriorna lagas en del av Italiens bästa hemlagade mat. Dessa små familjeägda matställen lagar landets mest mustiga husmanskost med stor inspiration. Mängder av örter, de färskaste frukter och grönsaker, fisk och kött lagas enkelt i grytor, i pannor och i ugnen. Här finns antipasti, pastasåser, risottorätter, hela måltider och som avslutning efterrätter och tårtor!
Boken är fylld med recept på mat från trattorior hopsamlade av den populära italienska kocken Ursula Ferrigno. Hon har fått inspiration av några av de bästa måltider hon ätit på olika trattorior över hela Italien. Rätterna kompletteras av recept från kockar på några av Ursulas favorittrattorior.
Detta är en bok med mat för hela familjen tillagad enkelt och utan krusiduller med goda, äkta och färska råvaror och ingredienser.
Prisma 1 915184544x -
Modern Livsmedelshantering
Inbunden bok. 176. 176 sidor.
Gott skick. Dekorerat pappband. Tvär 4:o. Utan år.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163096366
- Titel
- Modern livsmedelshantering
- Författare
- Ingemansson, Lars Ove - Friedrich, Monica
- Förlag
- Bromma] : [Caspar Friedrich konsulting
- Språk
- Svenska
176 9163096366 -
En handbok kaffe
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2009. 69 sidor.
Gott skick. Dekorerat pappband. Stor 8:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329854
- Titel
- En handbok kaffe
- Författare
- Nilsson, Anne
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 69 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En handbok Kaffe Anne Nilsson följer upp sin storsäljare Svensk kaffebok med en ny bok om kaffe. En handbok kaffe innehåller mängder av fakta och fler praktiska tips än föregångaren. Du får lära dig allt du behöver veta om verktygen, tillbehören och tekniken för att få till den godaste macchiaton och snyggaste latten.
Grenadine 1 9789185329854 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151848556
- Titel
- Slutet gott
- Författare
- Holmström, Jan - Abrahamsson, Astrid - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 180 x 225 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt om Mat har vid sidan av tidningen en stor utgivning av kokböcker, titlar som Fredagsgourmet och Köksskolan har blivit stora bestsellers. Denna serie om fem böcker trycks nu om för andra gången – och nu i mjukband till lågpris!
Gott & lätt, Gott & grönt, Slutet gott, Vardagsfavoriter samt Fisk & skaldjur är titlarna på de fem populära kokböcker till lågpris som nu släpps i två omgångar.
Vintern 2007 kommer så i första släppet smalmatsboken Gott & lätt, med över 100 recept på läckra måltider som inte lämnar trista spår i samvete och runt midjan. Här hittar du kött, fisk, fågel och grönt; alla recept på middagar under 450 kalorier. I januari kommer också nytrycket av den läckra dessertboken Slutet gott med de allra bästa efterrättsrecepten ur tidningen.
Våren 2007 släpps de tre övriga titlarna i serien:
Gott & grönt, där du hittar allt från sallader till hela menyer. Har du gäster som är vegetarianer kan du här hitta festmaten som du kan servera hela sällskapet, och om du bara vill kunna variera vardagsmaten hittar du ny inspiration.
Fisk & skaldjur med festmat likaväl som vardagsmat – och idag vet vi att det nästan alltid är hälsosam mat. I boken har vi samlat de bästa fiskrecepten från Allt om Mat.
Vardagsfavoriter är den tredje titeln i vårsläppet. Många tycker att vardagsmaten är den allra svåraste. Den bör gå snabbt att laga och samtidigt vara god, nyttig, varierad och prisvärd. Här hittar du våra bästa recept på vardagsmat från de senaste årens utgåvor av Allt om Mat. Klassiska smaker liksom nya, djärvare kombinationer med nya råvaror och kryddor från världens många länder.
Alla böckerna är genomillustrerade i färg och recepten är provlagade i Allt om Mats provkök vilket garanterar att de inte bara är möjliga att göra utan också att resultatet är välsmakande och välgörande.
Prisma 9789151848556 -
Möhl och Goldschmidts illustrerade handbok fö...
Inbunden bok. Björck & Börjesson. 2 uppl. 1928. 377 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat helklotband. Med 157 figurer, 16 vignetter samt 16 färgplanscher. Lätt lätt slitage vid ryggslut, hörn och någon pärmkant. Den förgyllda ryggtexten och i pärmtitel helt intakt. Inlaga utan anmärkningar. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBjörck & Börjesson 2
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn