-
Fredagsgourmet : ur Allt om mat
Inbunden bok. Prisma. 2010. 157 sidor.
Gott skick. Anmärkning: försättsbladets övre hörn är bortklippt, förutom det är boken i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151852423
- Titel
- Fredagsgourmet : ur Allt om mat
- Författare
- Jenkinson, Charlotte - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1028 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alltid lika efterlängtad. Alltid lika lockande. Alltid lika lättillgänglig. Alltid lika pålitlig. Det är dags för en ny Fredagsgourmet! Nya läckra recept för alla oss som trots att vi är lite trötta efter en veckas slit ändå vill unna oss en liten festmåltid på fredagskvällen.
1996 gavs den första Fredagsgourmeten ut, kallad just Fredagsgourmet. 2001 kom Nya Fredagsgourmet och 2005 kom den senaste, Mera Fredagsgourmet. Samtliga har med tiden blivit klassiker i den svenska kokboksutgivningen. De bygger alla på recept hämtade från en av tidningen Allt om Mat:s allra äldsta och mest älskade avdelningar – "Fredagsgourmet". God och festlig mat som inte kräver alltför långa förberedelser (recepten ska ju kunna göras just en fredag!). Råvarorna ska vara någorlunda lättillgängliga, och det ska vara "höga smaker utan att det krävs särskild kockbriljans".
Men fredagsgourmeterna är mer än bara ett recept på en huvudrätt. Här finns till varje rätt det där lilla extra som gör måltiden till en hel middag. Det kan vara en drink, en förrätt eller en dessert. Dessutom finns det till varje fredagsgourmet förslag på vad som passar att dricka till maten.
Fredagsgourmet innehåller allt från klassiska rätter som "Klassisk abborre med syrlig sås" eller en "Liten räkcocktail" följd av "Grillad biff på salladsbädd", till mer exotiska som "Lime- och tequilamarinerad kycklingfilé" eller kanske "Lax med paksoi".
Samtliga recept är provlagade i tidningens provkök, skrivna på Allt om Mat:s välkända och prisbelönta sätt, och illustrerade med fotografier tagna av några av Sveriges allra bästa matfotografer.
Boken är sammanställd av Charlotte Jenkinson, matkreatör och matskribent på Allt om Mat. Hon har tidigare sammanställt Stora Köksskolan, (2007) och Fisk och Skaldjur (2003).
Prisma 9789151852423 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113024578
- Titel
- Husmanskost
- Författare
- Kroon, Eta - Lyth, Annika - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 197 x 246 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 742 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det råder en renässans för den enkla och rustika maten. På topprestaurangerna har den traditionella svenska husmanskosten intagit finmatsalarna. Klassiker trängs på menyerna!
Begreppet husmanskost kommer från husman, ägare till ett litet hus utan tillhörande mark, ursprungligen en sammanfattande benämning på enkel, billig, klassisk vardagsmat som åts på landet. Närodlat efter säsong ... Honnörsord i dagens matdebatt.
Den svenska husmanskostens råvaror är inhemskt svenska - fläsk i alla former, fisk, grova spannmål samt potatis och andra rotfrukter. Tids- och omsorgskrävande matlagningsmetoder som redningar och långkok är vanliga.
Exempel på svensk husmanskost är kroppkakor, kalops, rotmos med fläsk, köttbullar, ärtsoppa, pannkakor, inkokt lax, fiskbullar, palt, raggmunk, kåldolmar, nävgröt och pytt i panna.
Husmanskosten har under senare tid genomgått en renässans sedan kända kockar som Tore Wretman presenterat moderniserade varianter av klassiska svenska rätter. I denna "nouvel husman" har man ofta minskat på fett, infört nya råvaror och ändrat vissa tillagningsmetoder för att snabba på tillagningen och på ett bättre sätt ta vara på råvarornas näring och smak.
När det kommer till snabbmat har vi fått många tillskott under 1900-talet. Många minns restaurang Östergök i Stockholm och därmed pizzans intåg på 1960-talet. Senare kom kebab och falafel ...
Den internationellt mest kända rätten är köttbullar. En annan, egentligen väldigt typisk svensk maträtt, är falukorven, som till skillnad från köttbullarna är mer unikt svensk, liksom filmjölk och knäckebröd. Torsdagen har traditionellt varit en soppdag, eftersom pigorna då hade ledigt halva dagen, och soppa var en lättlagad rätt. Den mest framstående är ärtsoppan, fortfarande en vanlig lunchrätt på krogen.
Norstedts 1 9789113024578 -
Köp hem 5 : laga god vardagsmat med bara 5 in...
Häftad bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 174 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849232
- Titel
- Köp hem 5 : laga god vardagsmat med bara 5 ingredienser : ur Allt om mat
- Författare
- Förster, Anna - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 211 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 574 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Middagsmaten blir lätt enahanda. Ofta lagar vi samma tio rätter om och om igen utan variation. Det är spagetti och köttfärssås, falukorv, kokt och djupfryst fisk... Och när vi står där i butiken tryter fantasin, vi orkar helt enkelt inte tänka ut något nytt.
God mat utan krångel – och med bara 5 råvaror att handla hem. Det är idén bakom succéserien ”Köp hem 5” i tidningen Allt om Mat. Här lagar några av Sveriges främsta matskribenter spännande och nytänkande rätter som passar både till vardags och till helgen. Med ett fåtal ingredienser och smarta genvägar blir maten lättlagad – och härligt smakrik.
I den här boken har vi samlat 75 nya recept, med praktiska inköpslistor till varje rätt. Här finns middagsmat i alla prisklasser. Bara 5 ingredienser att handla, resten är basvaror du säkert redan har hemma. Läckert och enkelt – och i de flesta fall har du maten på bordet inom en halvtimme!
Prisma 1 9789151849232 -
Gourmetmat på 60 minuter
Inbunden bok. Stockholm : Allt om mat/Specialtidningsförl. 1989. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Ingen ägarskrift eller annat! Portot gäller oavsett hur många böcker du köper från oss; Anthon Klipp & Konsult här på Bokbörsen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172741799
- Titel
- Gourmetmat på 60 minuter
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Helleblad, Görn - Svensson, Knut E. - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Allt om mat/Specialtidningsförl
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Allt om mat/Specialtidningsförl 9789172741799 -
Stora fiskskolan
Inbunden bok. Höganäs : Wiken ; Stockholm : Allt om mat. 1989. 144 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170245794
- Titel
- Stora fiskskolan
- Författare
- Helleblad, Görn - Edström, Holger - Jacobsson, Hans - Österling, Ola - Allt om mat
- Förlag
- Höganäs : Wiken ; Stockholm : Allt om mat
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Höganäs : Wiken ; Stockholm : Allt om mat 9789170245794 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189346918
- Titel
- Italien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346918 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113071473
- Titel
- Soppa, fond & buljong
- Författare
- Lundin, Cecilia - Turunen, Malin - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 285 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 828 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Soppan är hetare än någonsin. I New York och London säljs buljong och soppa som snabbmat. Här hemma står soppan åter på köksborden och får följa med i termos till jobblunchen.
Soppa är smart mat. Den utgår ifrån en enkel grund men är lätt att variera i det oändliga. Bara genom att byta ut ett par ingredienser går man från matig till lyxig, från traditionell till trendig. Att laga en soppa är också ett utmärkt sätt att göra det mesta av råvarorna.
I Soppa, fond och buljong låter Allt om Mat det bästa från den svenska mathistorien möta det senaste från den gastronomiska världen.
Testa något nytt i form av Crispy tofuramen eller Pochas a la riojajna. Värm upp gästerna med Skördesoppa med örtcrème eller förgyll vardagen med Pasta e fagioli. I boken presenteras 100 recept med såväl svenska husmanssoppor som nya, oemotståndliga varianter med influenser från hela världen. Dessutom ägnas ett stort avsnitt åt buljonger och fonder, för den som vill göra sin egen.
Norstedts 1 9789113071473 -
Sommarfester : ur Allt om Mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Bok och skyddsomslag: Skickgrad 8 (av 10) - Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151852430
- Titel
- Sommarfester : ur Allt om Mat
- Författare
- Bennetoft, Catarina - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 288 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1182 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drömmen om sommaren. Ljusa kvällar och ljumma nätter. Solbränd hud mot tunn bomull. Mat och dryck utomhus i goda vänners lag!
Sommarfester ger massor av inspiration till säsongens alla partyn, festliga luncher och middagar med vännerna och familjen. Här hittar du de ystra studentfesterna, midsommaraftonens sillbord och naturligtvis grillfester av olika slag, liksom andra härliga trädgårdsfester för stora och små sällskap. Vi har inte heller glömt sommarbröllopet med en elegant middag, eller dopet i trädgården med en enkel och förberedd buffé. Och självklart är kräftfesten i augusti med, både på svenskt och amerikanskt vis.
Sommarfester består av recept ur tidningen Allt om Mat och samtliga recept är provlagade i redaktionens eget provkök. Köket är stort, modernt och välutrustat men inrett som ett vanligt "hemmakök" för att stämma med läsarnas möjligheter. Bilden, ingredienslistan och steg för steg-anvisningarna ska stämma exakt, så att läsarna kan få samma resultat. Allt om Mat:s redaktion försöker tänka och handla ekologiskt och närproducerat. Vi följer också näringsdebatten om mat och hälsa men är försiktiga när det gäller modedieter.
Redaktör för Sommarfester är matkreatören och skribenten Catarina Bennetoft.
Prisma 1 9789151852430 -
Mera Fredagsgourmet : 140 nya recept ur Allt...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 159 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845784
- Titel
- Mera Fredagsgourmet : 140 nya recept ur Allt om Mat
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Förster, Anna - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 290 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 1002 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På mångas begäran kommer en ny samling med de bästa Fredagsgourmetrecept som Allt om Mat:s begåvade matredaktörer skapat. Middagsförslag till många goda kvällar, med recept som varvar det enkla med det sofistikerade och det klassiska med det modernt nyskapande.
Visst är fredagen lite speciell. Arbetsveckan är avslutad och helgen ligger orörd framför oss. En anledning att duka upp något extra gott - men utan för mycket besvär, eftersom man ändå är lite trött och tiden är knapp efter jobbet.
Då passar en middag ur Mera Fredagsgourmet perfekt! I denna helt nya samling får du 164 goda middagsförslag. Mat som är festlig, modern, läcker och överraskande presenterad på ett vackert och inspirerande sätt. Dessutom är det här festmat som inte tar så lång tid att laga - det är själva poängen!
Förutom huvudrätter innehåller boken också vintips, läckra desserter samt förrätter och drinktilltugg som är både roliga och lättgjorda (totalt ca 250 recept).
Prisma 1 9789151845784 -
Bonniers stora bakbok : sötebröd, surdegar oc...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 335 sidor.
Nyskick. Ny oläst bok
Lagerplats V3Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246742
- Titel
- Bonniers stora bakbok : sötebröd, surdegar och salta kex
- Författare
- Lundin, Cecilia - Karlström, Ulla - Allt om mat
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 335 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 281 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 1550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bonniers stora bakbok är Sveriges nya stora standardverk inom bakning. Det är likriktaren och traditionsbäraren, men också inspiratören och kunskapskällan.Den samlar de bästa och mest populära recepten ur tidningen Allt om Mat, på alltifrån knäckebröd till bakelser. Det är här du hittar själva kärnrecepten – de recept som alla varianter har utgått ifrån – på bakvärldens klassiker som schackrutor, tekakor och wienerbröd, men också på nya favoriter som macarons, cake pops och cronuts.Här bjuds även på praktiska råd och information kring exempelvis olika mjölsorters egenskaper, hur man gräddar olika bakverk på bästa sätt och vad man ska tänka på under jäsningen. Boken är rikt illustrerad både med foton och teckningar på såväl råvaror och redskap som de färdiga slutresultaten.
Bonnier Fakta 9789174246742 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186187118
- Titel
- Grillat : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187118 -
30 menyer från Allt om Mat : kompletta försla...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 176 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Endast bläddrat exemplar.
Att samlas runt bordet och njuta av god man, vin och spirituella samtal tillhör livets höjdpunkter. Det är då det är roligt att stå i köket och anstränga sig till fullo för att göra någonting som gästerna verkligen skall uppsk läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850382
- Titel
- 30 menyer från Allt om Mat : kompletta förslag från drink till dessert
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 290 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenska matkulturen är inte vad den varit. Idag firar svenska kockar triumfer världen över, vår matkultur är rik och mångfacetterad, vi säljer mest kokböcker per capita i världen! Men vi gillar inte att laga mat till vardags – fest ska det vara!
Att samlas runt bordet och njuta av god man, vin och spirituella samtal tillhör livets höjdpunkter. Det är då det är roligt att stå i köket och anstränga sig till fullo för att göra någonting som gästerna verkligen skall uppskatta.
En trivsam middag med familj och vänner runt köksbordet, årets fina fest med champagne, mingelmiddag, skaldjursafton eller till bords som i Italien, Provence, New York, Vietnam eller Marocko.
Vad du än väljer bland dessa roliga fest-teman och många fler därtill, hittar du maten i den här färgstarka boken. Här finns 30 menyer med allt från drink till dessert, kompletta med vinförslag och recept som är lätta att lyckas med.
Astrid Abrahamsson, en av Allt om Mat:s mest erfarna och välkända matskribenter, har samlat sina egna och kollegornas bästa recept i en bok till din hjälp när du funderar på fest.
Prisma 1 9789151850382 -
Sommarfester ur Allt om Mat
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 191 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Drömmen om sommaren. Ljusa kvällar och ljumma nätter. Solbränd hud mot tunn bomull. Mat och dryck utomhus i goda vänners lag!
SOMMARFESTER ger massor av inspiration till säsongens alla partyn, festliga luncher och middag läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113043395
- Titel
- Sommarfester ur Allt om Mat
- Författare
- Bennetoft, Catarina - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 181 x 236 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drömmen om sommaren. Ljusa kvällar och ljumma nätter. Solbränd hud mot tunn bomull. Mat och dryck utomhus i goda vänners lag!
Sommarfester ger massor av inspiration till säsongens alla partyn, festliga luncher och middagar med vännerna och familjen. Här hittar du de ystra studentfesterna, midsommaraftonens sillbord och naturligtvis grillfester av olika slag, liksom andra härliga trädgårdsfester för stora och små sällskap.
Vi har inte heller glömt sommarbröllopet med en elegant middag, eller dopet i trädgården med en enkel och förberedd buffé. Och självklart är kräftfesten i augusti med, både på svenskt och amerikanskt vis.
Sommarfester består av recept ur tidningen Allt om Mat och samtliga recept är provlagade i redaktionens eget provkök. Köket är stort, modernt och välutrustat men inrett som ett vanligt "hemmakök" för att stämma med läsarnas möjligheter. Bilden, ingredienslistan och steg för steg-anvisningarna ska stämma exakt, så att läsarna kan få samma resultat. Allt om Mat:s redaktion försöker tänka och handla ekologiskt och närproducerat. Vi följer också näringsdebatten om mat och hälsa men är försiktiga när det gäller modedieter.
Redaktör för Sommarfester är matkreatören och skribenten Catarina Bennetoft. Boken är ett förminskat kartonnage av originalet som utkom första gången 2009.
Norstedts 1 9789113043395 -
Smaker från hela världen 15 - Ryssland
Inbunden bok. Bonnier tidskrifter. 2009.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Rysk mat spänner över ett brett fält, från lyxig löjrom till vardagsnära piroger.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187057
- Titel
- Ryssland : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Bonnier tidskrifter 9789186187057 -
Svensk vinter & jul : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008. 124 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. "Fuktskrynklig" i nedre hörnet på sidorna, annars oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346949
- Titel
- Svensk vinter & jul : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346949 -
Gourmetmat på 60 minuter
Inbunden bok. Stockholm : Allt om mat/Specialtidningsförl. 1989.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172741791
- Titel
- Gourmetmat på 60 minuter
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Helleblad, Görn - Svensson, Knut E. - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Allt om mat/Specialtidningsförl
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Allt om mat/Specialtidningsförl 9172741791 -
Allt om mat:s stora festbok : allt för livets...
Inbunden bok. Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat. 1999.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197306282
- Titel
- Allt om mat:s stora festbok : allt för livets små och stora kalas
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonniers specialtidningsförl. : Allt om mat 9197306282 -
Sommarfester : ur Allt om Mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151852430
- Titel
- Sommarfester : ur Allt om Mat
- Författare
- Bennetoft, Catarina - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 288 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1182 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drömmen om sommaren. Ljusa kvällar och ljumma nätter. Solbränd hud mot tunn bomull. Mat och dryck utomhus i goda vänners lag!
Sommarfester ger massor av inspiration till säsongens alla partyn, festliga luncher och middagar med vännerna och familjen. Här hittar du de ystra studentfesterna, midsommaraftonens sillbord och naturligtvis grillfester av olika slag, liksom andra härliga trädgårdsfester för stora och små sällskap. Vi har inte heller glömt sommarbröllopet med en elegant middag, eller dopet i trädgården med en enkel och förberedd buffé. Och självklart är kräftfesten i augusti med, både på svenskt och amerikanskt vis.
Sommarfester består av recept ur tidningen Allt om Mat och samtliga recept är provlagade i redaktionens eget provkök. Köket är stort, modernt och välutrustat men inrett som ett vanligt "hemmakök" för att stämma med läsarnas möjligheter. Bilden, ingredienslistan och steg för steg-anvisningarna ska stämma exakt, så att läsarna kan få samma resultat. Allt om Mat:s redaktion försöker tänka och handla ekologiskt och närproducerat. Vi följer också näringsdebatten om mat och hälsa men är försiktiga när det gäller modedieter.
Redaktör för Sommarfester är matkreatören och skribenten Catarina Bennetoft.
Prisma 1 9789151852430 -
Grilla med Allt om Mat
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 159 sidor.
Nära nyskick. Till synes ny och möjligtvis bläddrade i ett par gånger.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113043388
- Titel
- Grilla med Allt om Mat
- Författare
- Bennetoft, Catarina - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 181 x 236 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 578 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tänd grillen och njut av sommarens härliga dofter och smaker! Här får du mängder av välbeprövade grillrecept och nya favoriträtter av kött, fisk och fågel. Rätter som kommer att göra sommarens grillkvällar njutbara.
Tillbehören finns naturligtvis också med, liksom såserna och marinaderna. Boken kommer att inspirera dig till nya kombinationer efter din egen smak - såser och tillbehör passar ju ofta till fler grillade rätter än just den som finns med i receptet.
Dryckerna hör också till en lyckad grillfest. Därför finns här en dryckesguide som tipsar om vad som passar bäst till de grillade smakerna.
Boken är ett förminskat kartonnage av originalet som utkom 2007.
Norstedts 1 9789113043388 -
Spanien : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008. 124 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346963
- Titel
- Spanien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346963 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151851501
- Titel
- Fester & bufféer : ur Allt om mat
- Författare
- Karlström, Ulla - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 603 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här härligt inspirerande festboken innehåller en stor samling fest- och bufférecept samt tips och råd från de senaste årens utgåvor av Allt om Mat.
Drömmer du redan om sommarens fester under bar himmel, har du kommit rätt! Planerar du en påskfest, en julmiddag eller en salsafest likaså. Det vill säga: boken är lika användbar året runt!
Här är recepten som ger inspiration och förnyelse till hela årets alla fester: valborgsfesten, grillpartyt i trägården, bröllopsmiddagen, den italienska buffén, julkalaset, nyårssupén, cocktailpartyt, viltmiddagen...
En lyckad fest är när allt stämmer, god mat, fin miljö och nöjda gäster. Allt om Mat:s samlade kunskap och väl utprovade recept ger dig tips och alla goda råd som krävs för att du som värd eller värdinna ska känna dig lugn och säker och kunna delta till 100%. Gästerna kommer att stortrivas, och festen kommer garanterat att bli LYCKAD!
Ur innehållet:
Vett & etikett
Planering. Hur mycket beräknar man till buffén? Hur mycket vin går åt? Vad går att förbereda och frysa?
Välkomstdrinkar, tilltugg, förrätter
Påskbuffé, påskmiddag
Bröllop
Sommarfester: midsommar, grillmiddag, skördefest
Bufféer: italiensk födelsedagsbuffé, studentbuffé
Temafester: salsafest, halloween och gåsmiddag
Enkla fester: soppfest, billiga, valborg, salladsfest, ost & vin
Fisk & skaldjur: kräftskivan, surströmming, skaldjurskalaset
Jul & Nyår: glöggfest, julkalaset, nyårssupé
Prisma 2 9789151851501 -
Mera Fredagsgourmet - 140 nya recept ur Allt...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 159 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845784
- Titel
- Mera Fredagsgourmet : 140 nya recept ur Allt om Mat
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Förster, Anna - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 290 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 1002 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På mångas begäran kommer en ny samling med de bästa Fredagsgourmetrecept som Allt om Mat:s begåvade matredaktörer skapat. Middagsförslag till många goda kvällar, med recept som varvar det enkla med det sofistikerade och det klassiska med det modernt nyskapande.
Visst är fredagen lite speciell. Arbetsveckan är avslutad och helgen ligger orörd framför oss. En anledning att duka upp något extra gott - men utan för mycket besvär, eftersom man ändå är lite trött och tiden är knapp efter jobbet.
Då passar en middag ur Mera Fredagsgourmet perfekt! I denna helt nya samling får du 164 goda middagsförslag. Mat som är festlig, modern, läcker och överraskande presenterad på ett vackert och inspirerande sätt. Dessutom är det här festmat som inte tar så lång tid att laga - det är själva poängen!
Förutom huvudrätter innehåller boken också vintips, läckra desserter samt förrätter och drinktilltugg som är både roliga och lättgjorda (totalt ca 250 recept).
Prisma 1 9151845784 -
Svensk vår : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2009. 124 sidor.
Nära nyskick. Skickgrad 8 (av 10) - Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187088
- Titel
- Svensk vår : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187088 -
Japan & Korea : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Pärmen är något repad. Boken känns något läst, men är nästan i nyskick. Leverans kan inom Stockholmsområdet göras av säljaren
personligen till överenskommen plats. Totalkostnaden blir
då 60 kr. Köp gärna fler böcker till samma fraktkostnad. Jag
har mer läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187002
- Titel
- Japan & Korea : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187002 -
100 bullar, kakor, tårtor ur Allt om Mat
Inbunden bok. Bonnier Carlsen. 2000. 256 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163818825
- Titel
- 100 bullar, kakor, tårtor ur Allt om Mat
- Författare
- mat Allt om
- Förlag
- Bonnier Carlsen
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 220 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 439 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 100 bullar ¿ kakor ¿ tårtor utges i samarbete med tidningen Allt om Mat. I denna inspirerande bok har redaktörerna valt ut 100 läckra recept ur Allt om Mats rika ¿bakskatt¿. Bullar, småbröd, mjuka kakor, skorpor, tårtor och mycket mer. Lätt och festligt till eftermiddagskaffet eller saftkalaset, läckert som dessert och till kaffet efter maten. Eller närhelst man längtar efter något gott. Här finns att välja bland både klassiker och nybakat!
Bonnier Carlsen 9163818825 -
Baka till fest : de bästa recepten från Allt...
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1988. 140 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129592092
- Titel
- Baka till fest : de bästa recepten från Allt om mat
- Författare
- Olhagen, Brita - Almers, Stefan - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129592092 -
Ryssland : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2009. 123 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187057
- Titel
- Ryssland : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187057 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151842084
- Titel
- Gott och lätt : smalmat från Allt om Mat
- Författare
- Holmström, Jan - Bennetoft, Catarina - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 240 mm
- Vikt
- 899 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den smala maten är en trend idag. Inte bara för att vi är mer fokuserade på våra kroppar utan också för att det har utvecklats fettsnåla tillagningsmetoder som har inneburit lite av en revolution i köket.
I traditionell matlagning kunde allt göras smakligt med ett halvt paket smör eller 3 dl vispgrädde. När det nya franska köket kom fokuserade man mer på råvarorna, buljonger och fettsnåla mousser, bland annat för att fett visserligen ger rondör och smak men ibland också dämpar vissa smaker. Det har alltmer visat sig att man kan få fram en bred och god smakpalett utan fett, så varför inte slippa det extra kaloriintaget?
Smal mat är rolig att laga och god att äta. De väldigt feta rätter som tidigare kändes som riktig festmat kan idag te sig omoderna och tunga, men det betyder inte att man aldrig någonsin ska använda smör och grädde mer, det finns tillfällen då de är oersättliga. Samtliga smala recept i boken är gjorda med lite fett. Här hittar du smala recept på kött, fisk, fågel och grönt. Vad sägs om en sydafrikansk pastasås på finstrimlad biff kryddad med vitlök, curry, ingefära, kanel och mango chutney? Eller en kycklingchili med kidneybönor? Låt det smala smaka!
Prisma 1 9151842084 -
Svensk vinter & jul : [ur Allt om mat],
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346949
- Titel
- Svensk vinter & jul : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346949 -
Bakat : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2009. 122 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Fläckar av degspad finns. Fullt läsbar, bra skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187095
- Titel
- Bakat : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187095
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn