-
Julia Childs köksskola - Råvaror, redskap, re...
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1991. 506 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår samt skavda hörn och kanter på omslaget. Fin inlaga. Stort format. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146160736
- Titel
- Julia Childs köksskola
- Författare
- Child, Julia - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146160736 -
Hjärtats mat. Inspiration, råd och recept
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2006. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Skyddsomslagets framsida med knappt synligt märke efter prislapp. Rikl.färgfotoillustrerad
Den bästa och godaste maten för Dig som tänker på hjärtat, vikten och hälsan. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137125343
- Titel
- Hjärtats mat : Inspiration, råd och recept
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 661 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat kan betyda många olika saker. Mat står för tradition, mat kan innebära kärlek, omsorg och gemenskap. Mat kan också vara medicin, eftersom maten påverkar vår hälsa och alltså hela vårt liv. Många lever ett hektiskt liv med alltför många krav och det kan sätta press på hjärtat, vilket på längre sikt tyvärr kan leda till besvär. De som bär på alltför många extrakilon kan dessutom ådra sig allvarliga sjukdomar. Hjärt-kärlsjukdomar drabbar i dag både män och kvinnor, även de yngre. Men det är aldrig för sent att ändra livsstil och matvanor. Och inte heller behövs så drastiska omställningar för att kroppen ska bli lättare och hjärtat piggare. Hjärtats mat innehåller en del varningar, många goda råd och framför allt en lång rad härliga recept. Här bjuds den bästa och godaste maten för dig som bör tänka på hjärtat, vikten och hälsan. Här finns läcker mat för alla tillfällen för dig som vill leva sunt, friskt och samtidigt njuta av livets goda. Hjärtats mat innehåller omkring 100 recept på smårätter, röror och bröd; soppor; sallader; fiskrätter; kyckling och annat kött; gröna rätter och tillbehör samt efterrätter. Ur den frestande menyn kan nämnas: hallonsmoothie; morotsdipp med chili; paprikaröra med fetaost; piroger med lammfärs- och spenatfyllning; yoghurtsoppa med bulgur och mynta; halländsk pepparrots- och potatissoppa; turkisk linssoppa med citron; egyptisk soppa med kardemummakyckling; den fattiges bouillabaisse med citronaïoli; professorns endivsallad med apelsin; asiatisk nudelsallad; fransk blomkålssallad; strömmingswraps; strömming på medelhavsvis; dillpestobakade laxfiléer; kreolsk kyckling; fläderkyckling; dillkött på kyckling med citron; älgskav med enbär, svamp och lök; asiatiska köttbullar; spansk köttfärspaj med potatismostäcke och oliver; lövbiff pizzaiola; fyllda auberginer; provensalska tomater; champinjonpaté med råris och nötter; wok med tofu, svamp och nötter; kikärtsgryta med vitlöksyoghurt; fruktspett med ingefärssås; kyld melonsoppa; ricottapuddingar med bärsås; jordgubbstårta med limesmak; trollmos och gratinerad grapefrukt. Maj-Lis Hellénius, docent vid Livsstilsenheten och Centrum för allmänmedicin i Stockholm, har skrivit ett förord. För de frestande matbilderna svarar Holger Edström; resten av bilderna har tagits av Eja Nilsson.Eja Nilsson är journalist, matskribent och fotograf. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet. På Bokförlaget Forum gav hon 2002 ut boken Nordafrikansk mat. Från Kairo till Casablanca.
Bokförlaget Forum 9789137125343 -
Julia Childs köksskola
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1991.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146160731
- Titel
- Julia Childs köksskola
- Författare
- Child, Julia - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146160731 -
Skånska pärlor : (och några danska) : [en bok...
Inbunden bok. Malmö : Sydsvenskan. 1989. 113 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197099945
- Titel
- Skånska pärlor : (och några danska) : [en bok om restauranger, mat och människor]
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Malmö : Sydsvenskan
- Språk
- Svenska
Malmö : Sydsvenskan 9197099945 -
Sill, ägg och nubbe
Inbunden bok.
Nära nyskick. Semic, 200592[3]s. Färgill. 23,5 x 17 cm. Foto: Holger Edström ... ISBN: 91-552-3284-1 ; Inbunden dekorerat förlagsband. (Kartonnage) Lätt ytslitage på pärm, inlaga i nyskick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155232849
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
9789155232849 -
Och därmed pasta! : [en kokbok]
Häftad bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1989. 173 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146156925
- Titel
- Och därmed pasta! : [en kokbok]
- Författare
- Spender, Lizzie - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146156925 -
Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2002. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fint exemplar av denna tidiga kockbok om nordafrikansk matlagning. Rikt illustrerad. 1 cm reva på skyddsomslagets baksida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 1 9137120379 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155232841
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9155232841 -
Bildbröd, festbröd, julbröd : bröd från olika...
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1983.
Mycket gott skick. Tillskrift............... // Det här är en inspirerande och ovanlig bakbok i vilken man också kan läsa lite kulturhistoria kring bröd och förutom recepten får praktiska tips om bakningen.
“Kom med ditt festbröd, ditt vackraste bildbröd!” uppmanade Form läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146143769
- Titel
- Bildbröd, festbröd, julbröd : bröd från olika kulturer till fest och vardag
- Författare
- Nilsson, Eja - Smedberg, Margit
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146143769 -
Köttbullar : Från mammas köttbullar till köft...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 96 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151840472
- Titel
- Köttbullar : Från mammas köttbullar till köfte och kebab
- Författare
- Eja Nilsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm
- Vikt
- 352 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vart man sig i världen vänder så finns de där - de goda köttfärsrätterna. Och allra populärast är köttbullarna, men de är ingen svensk uppfinning! Överallt formar man bullar, avlånga rullar, platta biffar och limpor av malet kött. Eja Nilsson inleder sin innehållsrika bok med en kort historik och berättar också hur det kommmer sig att man lagar köttbullar överallt, vilket kött man kan använda, hur man kryddar och hur man varierar. Här finns också råd hur man handskas med färs och hur man förvarar den.
Boken innehåller bla grundrecept på köttbullar, kebabrullar på spett, senapsbullar, fetaostbullar med dill, spanska mandelbullar, italienska köttbullar med citronrasp, kinesiska köttbullar med nudlar, grekisk köttbullsgryta m fl.
Här finns också andra rätter med färs, som äkta salsa Bolognese, spansk köttfärspaj med potatismostäcke, fru Moronis fyllda grönsaker i långpanna, empanadas, filoknyten med kinesisk färsfyllning, fyllda tomater, m.m.
Boken avslutas med tillbehör och rätter som indisk raita-sallad med yoghurt och kryddor; indisk potatiscurry, grekisk sallad med svarta bönor och rödbetssallad med fetaost.
Eja Nilsson, är uppskattad matskribent i Sydsvenska Dagbladet, journalist och författare. Hon har givit ut en lång rad inspirerande matböcker, senast Den goda julmaten (2001) och Nordafrikansk mat (2002).
Prisma 1 9151840472 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155233813
- Titel
- Vardagsmat utan stress
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket roligare - utan stress!Med den här boken till hjälp blir vardagsmatlagningen trevlig och lättsam - och maten garanterat läcker! Den är en oumbärlig hjälpreda när det drar ihop sig till middag till vardags. Soppor, fågel, köttfärs, fisk, pasta och vegetariskt... Med den här boken till hands kan man också bjuda in gäster - utan alltför mycket besvär! Här hittar du mängder av fiffiga genvägar och tips och förstås massor av läcker och lättlagad mat. Du sparar både tid, pengar och energi. Med många härliga och frestande färgbilder.Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Bokförlaget Semic gav hon 2005 ut Sill, ägg och nubbe.
Bokförlaget Semic 9155233813 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155232841
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9155232841 -
Bildbröd, festbröd, julbröd : bröd från olika...
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1983. 102 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146143769
- Titel
- Bildbröd, festbröd, julbröd : bröd från olika kulturer till fest och vardag
- Författare
- Nilsson, Eja - Smedberg, Margit
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146143769 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9129556104
- Titel
- Matglädje
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129556104 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9178860393
- Titel
- Invandrad mat
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Streiffert
- Språk
- Svenska
Stockholm : Streiffert 9178860393 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9129561477
- Titel
- Maten är halva resan
- Författare
- Nilsson, Eja - Kvarnström, Gunilla
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129561477 -
Lätt & Läckert : Härliga desserter
Inbunden bok. Höganäs : Bra böcker. 1995. 127 sidor.
Nyskick. Fyra fantastiska matböcker ingår i vår serie Lätt & Läckert. I varje bok finner du ett hundratal lättlagade recept, alla illustrerade med frestande färgbilder.
Med HÄRLIGA DESSERTER kan du alltid laga desserten som blir den perfekta avslutningen på en läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171197478
- Titel
- Härliga desserter
- Författare
- Fredholm, Elisabet - Nilsson, Eja - Time-Life Books
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9171197478 -
Skånska pärlor : (och några danska) : [en bok...
Inbunden bok. Malmö : Sydsvenskan. 115 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197099945
- Titel
- Skånska pärlor : (och några danska) : [en bok om restauranger, mat och människor]
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Malmö : Sydsvenskan
- Språk
- Svenska
Malmö : Sydsvenskan 9197099945 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155232841
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9155232841 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker 9171335420
-
Vardagskök med svenska smaker
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 110 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254858
- Titel
- Vardagskök med svenska smaker
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 497 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Har du lite tid men ändå lust att laga god, närodlad och klimatsmart mat till vardags? I denna inspirerande bok bjuder Eja Nilsson, journalist och författare, på mängder av enkla recept som bygger på svenska smaker. Här finns allt från läckert småplock medan maten blir klar till lättlagade bjudrätter som imponerar.Tänk på solvarma lingon och blåbär, knaprigt knäckebröd med Västerbottensost som biter på tungan, nystekt skogsvamp, hjortronsylt på pannkakorna, nyklippt dill på den varma potatisen, pepparrot till fisken För att inte tala om köttbullar med lingonsylt. Visst finns smaken av Sverige!Med enkla knep förnyas de klassiska rätterna. Woka färskpotatis med salladslök, bred dillpesto på laxen eller smaksätt köttbullarna med citron och parmesan. Och som pricken över i servera en ljuvlig efterrätt som inte tar många minuter att göra. Dessutom massor av praktiska tips om hur man sparar tid i köket. En härlig bok som förgyller och förenklar vardagen för dig som vill tänka på vårt klimat!
Bokförlaget Semic 9789155254858 -
Den goda julmaten
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 80 sidor.
Mycket gott skick. Kartonnage, namn i boken
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151839083
- Titel
- Den goda julmaten
- Författare
- Eja Nilsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 399 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jul, jul fröjdefull jul! Ljusen i advent, lussekatter, förväntan, den glittrande granen, sillen, skinkan, revbensspjället, köttbullarna och all julgodis!
I Den goda julmaten har Eja Nilsson samlat de bästa recepten för en trivsam, smakfull och god juletid.
Bland recepten finns både de traditionella måstena och nya spännande varianter som det kan vara roligt att pröva. Låt tradition möta förnyelse! Alltså kakor och saffransbullar, julbröd, julgodis och allt annat klassiskt gott som hör helgernas helg till i fråga om kött, korv och pastejer. Dessutom den nya julmaten, som kryddade lammbullar, grönkål med smält getost och ansjovispiroger... För den stressade nutidsmänniskans finns också räddningen i ett kapitel om Den snabba julen. Om hur man fixar en trevlig jul utan ansträngning, med enkla och snabba tips och lata recept.
Eja Nilsson skriver också om julens historia och om våra älskade jultraditioner. Makternas spel som skulle besvärjas med magi och lussekatter, om varför det heter julklapp, om grötrim, gran, adventskalender m.m.
Prisma 1 9151839083 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155258085
- Titel
- Buffé och mingelmat : för hela året
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Småplock, tilltugg, finger food och mingelmat. Nästan alltid när det ska lagas extra festlig mat är bästa lösningen en buffé.Under ett år kan det bli många tillfällen att bjuda till fest. Det kan vara sonen som tar studenten, eller maken som fyller år. Kanske brunchmingel i december, eller så är det dags för en riktig skördefest i augusti när alla är tillbaka från semestern? Hur som helst finns det alltid en anledning att fira något tillsammans med vänner. Men vad ska du bjuda på? Och hur slipper du stressa och jäkta i köket?I Buffé och mingelmat ger dig Eja Nilsson hundratals bufférecept, och dessutom goda tips och råd kring hur du ska tänka när du bjuder många på samma gång. Här finns tapas och småplock, matiga sallader, marockanska läckerheter, festliga soppor till soppkalaset, påskbuffé, vinterbrunch och självklart en diger dessertbuffé på slutet – allt som behövs för att festbordet ska digna!
Bokförlaget Semic 9789155258085 -
Buffé och mingelmat : för hela året
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 109 sidor.
Nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258085
- Titel
- Buffé och mingelmat : för hela året
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Småplock, tilltugg, finger food och mingelmat. Nästan alltid när det ska lagas extra festlig mat är bästa lösningen en buffé.Under ett år kan det bli många tillfällen att bjuda till fest. Det kan vara sonen som tar studenten, eller maken som fyller år. Kanske brunchmingel i december, eller så är det dags för en riktig skördefest i augusti när alla är tillbaka från semestern? Hur som helst finns det alltid en anledning att fira något tillsammans med vänner. Men vad ska du bjuda på? Och hur slipper du stressa och jäkta i köket?I Buffé och mingelmat ger dig Eja Nilsson hundratals bufférecept, och dessutom goda tips och råd kring hur du ska tänka när du bjuder många på samma gång. Här finns tapas och småplock, matiga sallader, marockanska läckerheter, festliga soppor till soppkalaset, påskbuffé, vinterbrunch och självklart en diger dessertbuffé på slutet – allt som behövs för att festbordet ska digna!
Bokförlaget Semic 9789155258085 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155232841
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9155232841 -
All världens köttbullar - och andra färsrätte...
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1984.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129565863
- Titel
- All världens köttbullar - och andra färsrätter
- Författare
- Nilsson, Eja - Kvarnström, Gunilla
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129565863 -
Köttbullar. Från mammas köttbullar till köfte...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 96 sidor.
Nära nyskick. Små hanteringsspår. Färgfotoillustrerad. Grundrecept med variationer inspirerade från andra länder
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151840475
- Titel
- Köttbullar : Från mammas köttbullar till köfte och kebab
- Författare
- Eja Nilsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm
- Vikt
- 352 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vart man sig i världen vänder så finns de där - de goda köttfärsrätterna. Och allra populärast är köttbullarna, men de är ingen svensk uppfinning! Överallt formar man bullar, avlånga rullar, platta biffar och limpor av malet kött. Eja Nilsson inleder sin innehållsrika bok med en kort historik och berättar också hur det kommmer sig att man lagar köttbullar överallt, vilket kött man kan använda, hur man kryddar och hur man varierar. Här finns också råd hur man handskas med färs och hur man förvarar den.
Boken innehåller bla grundrecept på köttbullar, kebabrullar på spett, senapsbullar, fetaostbullar med dill, spanska mandelbullar, italienska köttbullar med citronrasp, kinesiska köttbullar med nudlar, grekisk köttbullsgryta m fl.
Här finns också andra rätter med färs, som äkta salsa Bolognese, spansk köttfärspaj med potatismostäcke, fru Moronis fyllda grönsaker i långpanna, empanadas, filoknyten med kinesisk färsfyllning, fyllda tomater, m.m.
Boken avslutas med tillbehör och rätter som indisk raita-sallad med yoghurt och kryddor; indisk potatiscurry, grekisk sallad med svarta bönor och rödbetssallad med fetaost.
Eja Nilsson, är uppskattad matskribent i Sydsvenska Dagbladet, journalist och författare. Hon har givit ut en lång rad inspirerande matböcker, senast Den goda julmaten (2001) och Nordafrikansk mat (2002).
Prisma 1 9789151840475 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155232841
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9155232841 -
Skånska pärlor : (och några danska) : [en bok...
Inbunden bok. Malmö : Sydsvenskan. 1989. 113 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband 30x21 cm. Färgbilder av Lars Cardell. Tillskrift.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197099945
- Titel
- Skånska pärlor : (och några danska) : [en bok om restauranger, mat och människor]
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Malmö : Sydsvenskan
- Språk
- Svenska
Malmö : Sydsvenskan 9197099945 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9171197478
- Titel
- Härliga desserter
- Författare
- Fredholm, Elisabet - Nilsson, Eja - Time-Life Books
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9171197478
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn