-
Karin Franssons örtamat : recept med smak av...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1998. 173 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Slösande rikt illustrerad.. Innehåller Register över maträtter ( 2 s.)
Format 27 x 2vc1,5 cm. Vikt 871 gram.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100567388
- Titel
- Karin Franssons örtamat : recept med smak av Öland
- Författare
- Fransson, Karin - Triberg, Annica - Håkansson, Albert
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9100567388 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Meny : det bästa ur radioprogrammet
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 200 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333316
- Titel
- Meny : det bästa ur radioprogrammet
- Författare
- Fransson, Karin - Broberg, Maths
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna och programledarna Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander.
Nu får vi möjlighet att inte bara lyssna till matupplevelserna utan också se och inspireras av bilder på några av de olika rätter som tillagats och berättats om. Den här boken är fylld med nästan 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat Meny och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept.
B Wahlströms 1 9789132333316 -
Karin Franssons örtamat: Recept med smak av Ö...
Inbunden bok. Albert Bonniers förlag. 1998. 176 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbunden i förlagets pappband med skyddsomslag. Försättsbladet med namnteckning. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100567388
- Titel
- Karin Franssons örtamat : recept med smak av Öland
- Författare
- Fransson, Karin - Triberg, Annica - Håkansson, Albert
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Albert Bonniers förlag 9100567388 -
Karin Franssons sju årstider : kärleken till...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 192 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850658
- Titel
- Karin Franssons sju årstider : kärleken till de goda råvarorna
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1208 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I Karin Franssons sju årstider får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
"När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm."
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor.
Karin Franssons succébok från 2007 utkommer nu i kartonnage.
Prisma 2 9789151850658 -
Karin Franssons örtamat : recept med smak av...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1998.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100567385
- Titel
- Karin Franssons örtamat : recept med smak av Öland
- Författare
- Fransson, Karin - Triberg, Annica - Håkansson, Albert
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100567385 -
Spår av tid : om sörmländska kulturlandskap i...
Inbunden bok. Nyköping : Södermanlands museum. 1998. 255 sidor.
Mycket gott skick. 22x17cm. Något Pärmslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187794977
- Titel
- Spår av tid : om sörmländska kulturlandskap i staden och på landet
- Författare
- Lindvall, Karin - Fransson, Eva - Södermanlands museum
- Förlag
- Nyköping : Södermanlands museum
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Nyköping : Södermanlands museum 9187794977 -
Godaste rätterna med potatis : Läckra recept,...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2022. 112 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Länge leve potatisen! Här hittar du läckra recept med den älskade knölen: husmansklassiker som rårakor och kroppkakor, samt spännande rätter med ursprung i andra delar av världen, till exempel en potatistortilla toppad med löjrom och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155270896
- Titel
- Godaste rätterna med potatis : Läckra recept, fakta, kuriosa, odling
- Författare
- Ahlgren Fransson, Karin
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 220 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 381 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Länge leve potatisen! Här hittar du läckra recept med den älskade knölen: husmansklassiker som rårakor och kroppkakor, samt spännande rätter med ursprung i andra delar av världen, till exempel en potatistortilla toppad med löjrom och en portugisisk potatissoppa. Eller varför inte baka ett bröd eller en kaka med potatis? Denna råvara kan du variera i det oändliga! Utöver recept bjuds du på massor av intressant fakta om potatis och odling. Dessutom får du träffa människor vars yrkesliv kretsar kring potatisen på ett eller annat sätt. En komplett bok för alla som älskar den populära rotfrukten!Karin Ahlgren Fransson arbetar som reporter på SVT. Lena Klang Ahlgren är fotograf och arbetar på ett behandlingshem. Detta är deras första bok.
Bokförlaget Semic 9789155270896 -
Karin Franssons bästa : från vintergrytor til...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 108 sidor.
Nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035390
- Titel
- Karin Franssons bästa : från vintergrytor till sommargrönt
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Örter och natur inspirerar Karin Fransson till smakfulla rätter. Karin Fransson i sin tur gör människor lyckliga med sin mat och inspirerar dem att laga egen mat, helst med mycket örter.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Karin Fransson växte upp i Tyskland men är sedan många år bosatt i Sverige, närmare bestämt på Öland. Där driver hon tillsammans med sin man Hotell Borgholm, vars restaurang är en av de 24 bästa i Sverige enligt White guide. Hon medverkar också i radioprogrammet Meny. 2007 fick hon Allt om Mat:s Stora Matpris.
Örter är Karin Franssons stora kärlek och på Öland odlar hon dem. Det är också där, i naturen, som hon finner inspiration till nya recept. Karin Fransson säger att hon lagar mat för att människor ska bli lyckliga. Det lyckas hon med eftersom folk åker långväga just för att äta hennes mat.
Recepten är tagna från Karin Franssons gröna smaker och Karin Franssons sju årstider.
Norstedts 1 9789113035390 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Spår av tid : om sörmländska kulturlandskap i...
Inbunden bok. Nyköping : Södermanlands museum. 1998. 255 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat förlagsband, Sörmland
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187794977
- Titel
- Spår av tid : om sörmländska kulturlandskap i staden och på landet
- Författare
- Lindvall, Karin - Fransson, Eva - Södermanlands museum
- Förlag
- Nyköping : Södermanlands museum
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Nyköping : Södermanlands museum 9187794977 -
Karin Franssons bästa : från vintergrytor til...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 108 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035390
- Titel
- Karin Franssons bästa : från vintergrytor till sommargrönt
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Örter och natur inspirerar Karin Fransson till smakfulla rätter. Karin Fransson i sin tur gör människor lyckliga med sin mat och inspirerar dem att laga egen mat, helst med mycket örter.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Karin Fransson växte upp i Tyskland men är sedan många år bosatt i Sverige, närmare bestämt på Öland. Där driver hon tillsammans med sin man Hotell Borgholm, vars restaurang är en av de 24 bästa i Sverige enligt White guide. Hon medverkar också i radioprogrammet Meny. 2007 fick hon Allt om Mat:s Stora Matpris.
Örter är Karin Franssons stora kärlek och på Öland odlar hon dem. Det är också där, i naturen, som hon finner inspiration till nya recept. Karin Fransson säger att hon lagar mat för att människor ska bli lyckliga. Det lyckas hon med eftersom folk åker långväga just för att äta hennes mat.
Recepten är tagna från Karin Franssons gröna smaker och Karin Franssons sju årstider.
Norstedts 1 9789113035390 -
Karin Franssons sju årstider : kärleken till...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 192 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850658
- Titel
- Karin Franssons sju årstider : kärleken till de goda råvarorna
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1208 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I Karin Franssons sju årstider får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
"När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm."
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor.
Karin Franssons succébok från 2007 utkommer nu i kartonnage.
Prisma 2 9789151850658 -
Karin Franssons örtamat : recept med smak av...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1998. 173 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100567385
- Titel
- Karin Franssons örtamat : recept med smak av Öland
- Författare
- Fransson, Karin - Triberg, Annica - Håkansson, Albert
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100567385 -
Karin Franssons sju årstider : Kärleken till...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847443
- Titel
- Karin Franssons sju årstider : Kärleken till de goda råvarorna
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1242 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I den nya kokboken får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
”När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm.”
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor. Karin Fransson är en kock som gärna pratar med sina gäster och hon har valt ut de mest populära rätterna till den nya boken.
Prisma 1 9789151847443 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Karin Franssons bästa : från vintergrytor til...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 108 sidor.
Nyskick. Oläst bok.
Hel och felfri.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035390
- Titel
- Karin Franssons bästa : från vintergrytor till sommargrönt
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Örter och natur inspirerar Karin Fransson till smakfulla rätter. Karin Fransson i sin tur gör människor lyckliga med sin mat och inspirerar dem att laga egen mat, helst med mycket örter.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Karin Fransson växte upp i Tyskland men är sedan många år bosatt i Sverige, närmare bestämt på Öland. Där driver hon tillsammans med sin man Hotell Borgholm, vars restaurang är en av de 24 bästa i Sverige enligt White guide. Hon medverkar också i radioprogrammet Meny. 2007 fick hon Allt om Mat:s Stora Matpris.
Örter är Karin Franssons stora kärlek och på Öland odlar hon dem. Det är också där, i naturen, som hon finner inspiration till nya recept. Karin Fransson säger att hon lagar mat för att människor ska bli lyckliga. Det lyckas hon med eftersom folk åker långväga just för att äta hennes mat.
Recepten är tagna från Karin Franssons gröna smaker och Karin Franssons sju årstider.
Norstedts 1 9789113035390 -
Karin Franssons sju årstider. Kärleken till d...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Skyddsomslaget med mycket små hanteringsspår. Rikl.färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847443
- Titel
- Karin Franssons sju årstider : Kärleken till de goda råvarorna
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1242 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I den nya kokboken får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
”När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm.”
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor. Karin Fransson är en kock som gärna pratar med sina gäster och hon har valt ut de mest populära rätterna till den nya boken.
Prisma 1 9789151847443 -
Karin Franssons örtamat : recept med smak av...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1:a uppl. 1998. 173 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Liten reva baktill i övre hörnet på omslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100567388
- Titel
- Karin Franssons örtamat : recept med smak av Öland
- Författare
- Fransson, Karin - Triberg, Annica - Håkansson, Albert
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Albert Bonniers Förlag 1:a 9100567388 -
Fågel, fisk & grönt
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Mycket gott skick. OBS! Gallrad biblioteksbok.Professionellt inplastad bok. Utsidan lätt skavd i plasten, insida av bok som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Karin Franssons sju årstider : Kärleken till...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. "Karin Franssons matlagning handlar först och främst om varsamhet och kärlek till råvarorna."
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847443
- Titel
- Karin Franssons sju årstider : Kärleken till de goda råvarorna
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1242 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I den nya kokboken får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
”När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm.”
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor. Karin Fransson är en kock som gärna pratar med sina gäster och hon har valt ut de mest populära rätterna till den nya boken.
Prisma 1 9789151847443 -
Karin Franssons sju årstider : Kärleken till...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847443
- Titel
- Karin Franssons sju årstider : Kärleken till de goda råvarorna
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1242 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I den nya kokboken får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
”När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm.”
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor. Karin Fransson är en kock som gärna pratar med sina gäster och hon har valt ut de mest populära rätterna till den nya boken.
Prisma 1 9789151847443 -
Örter en handbok
Inbunden bok. Grenadine. 2006. 70 sidor.
Mycket gott skick. En bok om örter där Karin Fransson på hotell Borgholm varit med och stöttat med sina alldeles utmärkta recept. Bok i det lilla formatet med det stora innehållet, som örter som medicin, moderna huskurer, odla som munkarna, Karins örtagård (Fransons), laga läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGrenadine -
Karin Fransson. Fågel, fisk & grönt
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER! [+] Svensk matlagning i toppklass när Karin Fransson får stå vid sleven. Här står grönsakerna i centrum, i kombination med fågel och fisk. Borgholmskrögaren, känd från radions matprogram. Kokbok. Rikt illustrerad, fotografier, recept. Inbun läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Meny : det bästa ur radioprogrammet
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 200 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. De bästa menyerna och recepten från Meny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132333315
- Titel
- Meny : det bästa ur radioprogrammet
- Författare
- Fransson, Karin - Broberg, Maths
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna och programledarna Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander.
Nu får vi möjlighet att inte bara lyssna till matupplevelserna utan också se och inspireras av bilder på några av de olika rätter som tillagats och berättats om. Den här boken är fylld med nästan 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat Meny och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept.
B Wahlströms 1 9132333315 -
FISK ÄR INGA KONSTIGHETER
Inbunden bok. Svensk Fisk, Fiskeriverket. Andra uppl. 1997. 117 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvensk Fisk, Fiskeriverket Andra -
Meny : det bästa ur radioprogrammet
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 200 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Mycket små nötskador på skyddsomslagets hörn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132333315
- Titel
- Meny : det bästa ur radioprogrammet
- Författare
- Fransson, Karin - Broberg, Maths
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna och programledarna Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander.
Nu får vi möjlighet att inte bara lyssna till matupplevelserna utan också se och inspireras av bilder på några av de olika rätter som tillagats och berättats om. Den här boken är fylld med nästan 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat Meny och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept.
B Wahlströms 1 9132333315 -
Karin Franssons bästa - från vintergrytor til...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 108 sidor.
Nyskick. Färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035390
- Titel
- Karin Franssons bästa : från vintergrytor till sommargrönt
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Örter och natur inspirerar Karin Fransson till smakfulla rätter. Karin Fransson i sin tur gör människor lyckliga med sin mat och inspirerar dem att laga egen mat, helst med mycket örter.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Karin Fransson växte upp i Tyskland men är sedan många år bosatt i Sverige, närmare bestämt på Öland. Där driver hon tillsammans med sin man Hotell Borgholm, vars restaurang är en av de 24 bästa i Sverige enligt White guide. Hon medverkar också i radioprogrammet Meny. 2007 fick hon Allt om Mat:s Stora Matpris.
Örter är Karin Franssons stora kärlek och på Öland odlar hon dem. Det är också där, i naturen, som hon finner inspiration till nya recept. Karin Fransson säger att hon lagar mat för att människor ska bli lyckliga. Det lyckas hon med eftersom folk åker långväga just för att äta hennes mat.
Recepten är tagna från Karin Franssons gröna smaker och Karin Franssons sju årstider.
Norstedts 1 9789113035390 -
Karin Franssons bästa : från vintergrytor til...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 108 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035390
- Titel
- Karin Franssons bästa : från vintergrytor till sommargrönt
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Örter och natur inspirerar Karin Fransson till smakfulla rätter. Karin Fransson i sin tur gör människor lyckliga med sin mat och inspirerar dem att laga egen mat, helst med mycket örter.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Karin Fransson växte upp i Tyskland men är sedan många år bosatt i Sverige, närmare bestämt på Öland. Där driver hon tillsammans med sin man Hotell Borgholm, vars restaurang är en av de 24 bästa i Sverige enligt White guide. Hon medverkar också i radioprogrammet Meny. 2007 fick hon Allt om Mat:s Stora Matpris.
Örter är Karin Franssons stora kärlek och på Öland odlar hon dem. Det är också där, i naturen, som hon finner inspiration till nya recept. Karin Fransson säger att hon lagar mat för att människor ska bli lyckliga. Det lyckas hon med eftersom folk åker långväga just för att äta hennes mat.
Recepten är tagna från Karin Franssons gröna smaker och Karin Franssons sju årstider.
Norstedts 1 9789113035390 -
Karin Franssons bästa : från vintergrytor til...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 108 sidor.
Nära nyskick. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035390
- Titel
- Karin Franssons bästa : från vintergrytor till sommargrönt
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Örter och natur inspirerar Karin Fransson till smakfulla rätter. Karin Fransson i sin tur gör människor lyckliga med sin mat och inspirerar dem att laga egen mat, helst med mycket örter.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Karin Fransson växte upp i Tyskland men är sedan många år bosatt i Sverige, närmare bestämt på Öland. Där driver hon tillsammans med sin man Hotell Borgholm, vars restaurang är en av de 24 bästa i Sverige enligt White guide. Hon medverkar också i radioprogrammet Meny. 2007 fick hon Allt om Mat:s Stora Matpris.
Örter är Karin Franssons stora kärlek och på Öland odlar hon dem. Det är också där, i naturen, som hon finner inspiration till nya recept. Karin Fransson säger att hon lagar mat för att människor ska bli lyckliga. Det lyckas hon med eftersom folk åker långväga just för att äta hennes mat.
Recepten är tagna från Karin Franssons gröna smaker och Karin Franssons sju årstider.
Norstedts 1 9789113035390
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn