-
Vinprovning : så upplever du vinets alla möjl...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2011. 231 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412224
- Titel
- Vinprovning : så upplever du vinets alla möjligheter.
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 217 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 884 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Upptäck vinets alla möjligheter!
Vinprovning - så upplever du vinets alla möjligheter är en professionell introduktion till några av världens vinländer och de mest berömda distrikten och druvorna. Boken är skriven för dig som vill veta hur du kombinerar olika sorters mat och råvaror med rätt vin och hur man arrangerar en professionell vinprov-
ning, öppnar en champagneflaska med stil, hittar den bästa korkskruven och lagrar vin hemma i garderoben.
Med säker hand lotsar Lars Torstensson, svensk vinmakare med internationellt rykte, läsaren in i vinets fascinerande värld och delar med sig av sina praktiska erfarenheter och sin gedigna kunskap. I boken finns allt från enkla bordsviner till exklusiva sorter.
Många försöker göra vinprovning till något svårt, men Lars Torstensson bevisar motsatsen och ger dig värdefulla tips om hur du övar upp ditt luktsinne och luktminne och sätter ord på smak- och doftintryck. I boken får du råd om både grundläggande vinprovningar, medelsvåra och till sist också ett par riktigt avancerade provningar. Du får också lära dig att bli en skicklig "hemmablender", genom att våga blanda olika vinskvättar och "hotta upp" ett vin, precis som vinmakare gör.
Vinnare av Måltidsakademiens pris för Årets Dryckesbok 2011
Motivering:
Med denna rejäla, respektlösa och i sanning grundläggande handledning från en av våra mest kända vinmakare, nås vinkunskap lika enkelt som man lär sig cykla.
Lars Torstensson är vinmakare i Frankrike sedan drygt tjugo år tillbaka. Fram till 2005 ledde han Vin & Sprits kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Idag arbetar han som konsult åt olika vinproducenter världen över. Lars Torstensson har mottagit över tre hundra internationella medaljer och utmärkelser, t.ex. Årets Vinprofil (Munskänkarna, 2005), Gyllene Glaset (Allt om Mat, 2001), Svenska Vinakademiens Stora Pris (1997), Vigneron de l'Année (Gault Millau, 1994) och Winemaker of the Year (Gourmet, 1990).
Vinprovning - Så upplever du vinets alla möjligheter är en helt ny reviderad och uppdaterad utgåva av den efterfrågade, men sedan länge slutsålda boken Vinprovningens ABC.
Optimal Förlag 1 9789172412224 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 175 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835223
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835223 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9197962902
- Titel
- Vinifiktioner
- Författare
- Bernt Danielsson - Lars Torstenson
- Förlag
- Terrific Editions
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 162 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 137 x 210 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 297 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Möt fascinerande personer i tretton noveller med internationella intriger, en hel del filosofi-betonat action-vajlens, science fiction, tragik, komik, spänning, romantik och sex (fast ovanligt lite) samt en gemensam nämnare: vin.
Personerna är: Den skarpsinnige kommissarie Sebastian Flaubert, Den blodtörstige (bokstavligen talat) karpatiske greve Vincovovar, Den klövfotade Bacchus, Michel Karlsson i källaren, Sommelieren och konstnären på väg till Katmandu, Plinius den äldre innan Vesuvius utbrott, den uppretade prinsen Ernst August av Hannover med fru Caroline av Monaco, tidsresande Ursula Kleinhilfe och jordgubbsätande Adolf Hitler, Prästen och Prästfrun, Bernt Torstensson (med två s) och Micke Kock (som inte är det), Polisman 50+ med revär och galoner, 97-årige Orjan Morner i Vatternland, australiske Pierre Thibault och hans New Life, Justine och Per Anders Mozasso, rollstolsbundne (men oerhört rörlige) privatdetektiven Edjar J. Simpson och hans trofasta Irma som får sista ordet. Vinerna är: Château Mirveau, Château Margaux, Château Pédesclaux, Testamatta, Mouton Rothschild 1945, Opimiskt Falerner, Billecart-Salmon Rosé, Grüner Veltliner Prinz Selektion Cuvée, Chablis Rouge, Château Cheval Blanc & Domaine Mozasso.
Terrific Editions 9197962902 -
Vinprovningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 215 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rest av etikett på omslag baksida
Guiden hur man blir vass vinkännare av rang. Massor av konstruktiva tips hur man tränar både smaklökar och näsa till att bli av en blodhunds kaliber. Rikt illustrerad. Inbunden färgtryck.
"Det viktigaste man ska lära läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576134
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 221 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 798 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det viktigaste man ska lära sig om vin och om vinprovning i synnerhet är att det är enkelt. Det är inte alls så svårt som det ibland kan verka. Att det verkar så svårt beror mest på att vi vinguruer vill imponera på er andra."Lars Torstenson är professionell vinprovare och internationellt ryktbar vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence. I Vinprovningens ABC lär han utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin och passar samtidigt på att avliva några av myterna kring detta ämne som många, helt i onödan, närmar sig med vördnad. Följer man några enkla regler är det bara att sätta igång – med nyfikenhet och öppna sinnen. Vinprovning är kul!I bokens inledande avsnitt berättar Lars Torstenson om vad man ska tänka på innan man börjar och om hur själva vinprovningen går till. Därpå ger han förslag på vilka viner man kan välja till olika provningar som spänner från det enkla till det mer avancerade och udda (som avancerad vinprovare kan man till exempel försöka skilja på rödviner från olika distrikt i Bordeaux och har man smak för det udda provar man samma vin i olika typer av glas!). Utöver vinprovning tar han också upp druvor och regioner, servering, lagring och vintillverkning samt ger förslag på lyckade kombinationer av mat och vin.Vinprovningens ABC är rikt illustrerad med bilder som väcker läsarens lust att genast kasta sig in i vinernas värld.Lars Torstenson (född 1958) är i grunden journalist. Efter att ha arbetat på Vin & Sprits informations-avdelning i Sverige blev han 1988 platschef på företagets kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Här utvecklade han sina kunskaper om vin och tog så småningom över ansvaret för vinproduktionen. Han har nu också övertagit driften av Chateau dEsclans, som arrenderas av Domaine Rabiega. Hans viner har fått hundratals utmärkelser och 1994 blev han utsedd till årets vinbonde av den franska vintidskriften GaultMillau. I Sverige har han bland annat korats till årets vinmakare av tidningen Gourmet (1990), tilldelats Svenska Vinakademiens stipendium (1997) och mottagit Gyllene glaset av tidningen Allt om Mat år 2000.Information om boken kommer att finnas på boxarna med vin från Domaine Rabiega som finns att köpa på Systembolaget.
Albert Bonniers Förlag 9789100576134 -
Vinprovningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 215 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100579610
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Måste man tala flytande franska och ha en näsa av en blodhunds kaliber för att bli vinkännare? Inte alls. Det viktigaste är att man är intresserad, använder sina sinnen och sitt sunda förnuft.Lars Torstenson, Sveriges egen supervinmakare, lär utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin.
Albert Bonniers Förlag 9100579610 -
Vinprovningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 215 sidor.
Nyskick. Mycket rikl.färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100579616
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Måste man tala flytande franska och ha en näsa av en blodhunds kaliber för att bli vinkännare? Inte alls. Det viktigaste är att man är intresserad, använder sina sinnen och sitt sunda förnuft.Lars Torstenson, Sveriges egen supervinmakare, lär utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin.
Albert Bonniers Förlag 9789100579616 -
Vinprovning : så upplever du vinets alla möjl...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2011. 231 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412224
- Titel
- Vinprovning : så upplever du vinets alla möjligheter.
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 217 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 884 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Upptäck vinets alla möjligheter!
Vinprovning - så upplever du vinets alla möjligheter är en professionell introduktion till några av världens vinländer och de mest berömda distrikten och druvorna. Boken är skriven för dig som vill veta hur du kombinerar olika sorters mat och råvaror med rätt vin och hur man arrangerar en professionell vinprov-
ning, öppnar en champagneflaska med stil, hittar den bästa korkskruven och lagrar vin hemma i garderoben.
Med säker hand lotsar Lars Torstensson, svensk vinmakare med internationellt rykte, läsaren in i vinets fascinerande värld och delar med sig av sina praktiska erfarenheter och sin gedigna kunskap. I boken finns allt från enkla bordsviner till exklusiva sorter.
Många försöker göra vinprovning till något svårt, men Lars Torstensson bevisar motsatsen och ger dig värdefulla tips om hur du övar upp ditt luktsinne och luktminne och sätter ord på smak- och doftintryck. I boken får du råd om både grundläggande vinprovningar, medelsvåra och till sist också ett par riktigt avancerade provningar. Du får också lära dig att bli en skicklig "hemmablender", genom att våga blanda olika vinskvättar och "hotta upp" ett vin, precis som vinmakare gör.
Vinnare av Måltidsakademiens pris för Årets Dryckesbok 2011
Motivering:
Med denna rejäla, respektlösa och i sanning grundläggande handledning från en av våra mest kända vinmakare, nås vinkunskap lika enkelt som man lär sig cykla.
Lars Torstensson är vinmakare i Frankrike sedan drygt tjugo år tillbaka. Fram till 2005 ledde han Vin & Sprits kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Idag arbetar han som konsult åt olika vinproducenter världen över. Lars Torstensson har mottagit över tre hundra internationella medaljer och utmärkelser, t.ex. Årets Vinprofil (Munskänkarna, 2005), Gyllene Glaset (Allt om Mat, 2001), Svenska Vinakademiens Stora Pris (1997), Vigneron de l'Année (Gault Millau, 1994) och Winemaker of the Year (Gourmet, 1990).
Vinprovning - Så upplever du vinets alla möjligheter är en helt ny reviderad och uppdaterad utgåva av den efterfrågade, men sedan länge slutsålda boken Vinprovningens ABC.
Optimal Förlag 1 9789172412224 -
- ISBN
- 9789100576134
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 221 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 798 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det viktigaste man ska lära sig om vin och om vinprovning i synnerhet är att det är enkelt. Det är inte alls så svårt som det ibland kan verka. Att det verkar så svårt beror mest på att vi vinguruer vill imponera på er andra."Lars Torstenson är professionell vinprovare och internationellt ryktbar vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence. I Vinprovningens ABC lär han utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin och passar samtidigt på att avliva några av myterna kring detta ämne som många, helt i onödan, närmar sig med vördnad. Följer man några enkla regler är det bara att sätta igång – med nyfikenhet och öppna sinnen. Vinprovning är kul!I bokens inledande avsnitt berättar Lars Torstenson om vad man ska tänka på innan man börjar och om hur själva vinprovningen går till. Därpå ger han förslag på vilka viner man kan välja till olika provningar som spänner från det enkla till det mer avancerade och udda (som avancerad vinprovare kan man till exempel försöka skilja på rödviner från olika distrikt i Bordeaux och har man smak för det udda provar man samma vin i olika typer av glas!). Utöver vinprovning tar han också upp druvor och regioner, servering, lagring och vintillverkning samt ger förslag på lyckade kombinationer av mat och vin.Vinprovningens ABC är rikt illustrerad med bilder som väcker läsarens lust att genast kasta sig in i vinernas värld.Lars Torstenson (född 1958) är i grunden journalist. Efter att ha arbetat på Vin & Sprits informations-avdelning i Sverige blev han 1988 platschef på företagets kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Här utvecklade han sina kunskaper om vin och tog så småningom över ansvaret för vinproduktionen. Han har nu också övertagit driften av Chateau dEsclans, som arrenderas av Domaine Rabiega. Hans viner har fått hundratals utmärkelser och 1994 blev han utsedd till årets vinbonde av den franska vintidskriften GaultMillau. I Sverige har han bland annat korats till årets vinmakare av tidningen Gourmet (1990), tilldelats Svenska Vinakademiens stipendium (1997) och mottagit Gyllene glaset av tidningen Allt om Mat år 2000.Information om boken kommer att finnas på boxarna med vin från Domaine Rabiega som finns att köpa på Systembolaget.
9789100576134 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 175 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835223
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835223 -
Ditt och mitt livs novell
Inbunden bok. Malmö : Gong gong. 1997. 141 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets dekorerade och laminerade pappband. Illustrerad av Michael Salker. Signerad med hälsning av författare och illustratör.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197273325
- Titel
- Ditt och mitt livs novell
- Författare
- Torstenson, Lars - Salker, Michael
- Förlag
- Malmö : Gong gong
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Malmö : Gong gong 9197273325 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100579616
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Måste man tala flytande franska och ha en näsa av en blodhunds kaliber för att bli vinkännare? Inte alls. Det viktigaste är att man är intresserad, använder sina sinnen och sitt sunda förnuft.Lars Torstenson, Sveriges egen supervinmakare, lär utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin.
Albert Bonniers Förlag 9789100579616 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189205048
- Titel
- Herdedikter & mord
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Blue Publishing
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 134 x 213 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 288 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En herdepojke försvinner spårlöst från sitt fårafält utanför byn Riensac i Provence. När den lokala polisen går bet på att lösa gåtan infinner sig flera detektiver för att hjälpa till. Bland dessa kommissarie Maigret, Tintin och Miss Marple.
Lars Torstensons femte roman är en burlesk deckare. Eller kanske en skröna fylld av skrönor. ”Man ska ha kul när man läser den här boken,” säger författaren.
Herdedikter & Mord är Lars Torstensons femte roman. Han har dessutom skrivit två novellsamlingar och en humorbok om det katalanska köket. Men mest kända är kanske hans vinböcker, som genom åren rönt stor framgång både i Sverige och Danmark.
Lars Torstenson är född och uppvuxen i Hjo och bor sedan 1988 i Frankrike, där han gjort sig känd som Sveriges stjärna på den internationella vinmakar-himlen. Han har överösts med medaljer och utmärkelser, bland annat GaultMillaus ”Vigneron de l’année”.
Blue Publishing 1 9789189205048 -
Vintillverkningens ABC.
Förlagsband med skyddsomslag. Boken är i mycket gott skick. 2004
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100581666
- Titel
- Vintillverkningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinkännare blir man bäst genom att dricka och njuta av vin, men allra helst bör man odla det själv, eller åtminstone läsa Vintillverkningens ABC av Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence.Egentligen är det ganska lätt att göra vin. I princip kan man tala om att det finns fem huvudparametrar som en vinmakare kan arbeta med: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen (assemblage). Torstenson går igenom hela processen från början till slut, lättsamt, humoristiskt och lärorikt. Han kombinerar på ett lyckosamt sätt saklighet med lust kanske en livsnödvändig egenskap hos en vinmakare. Med fackmannens praktiska erfarenheter berättar Torstenson om vinodlingens grunder. Det är framför allt i vingården som kvalitetsvinerna görs. Rätt odlade druvor ger bra viner. Jäsningen går till på olika sätt beroende på vilken sorts vin man vill göra, detsamma gäller lagringen. Torstenson förklarar hur och varför. Även vinkällarens utrustning beskrivs och vi får följa arbetet i vingården under året. Torstenson går igenom de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper och kvaliteter, samt beskriver tillverkningsprocessen för andra viner än vita, röda och rosé till exempel portvin, madeira, sherry, vermouth och champagne.Boken avslutas med en omfattande ordlista och ett register. Boken är rikt illustrerad med fotografier av Lars Boesgaard. Författaren har tidigare skrivit Vinprovningens ABC (Albert Bonniers Förlag 2001) och Att tillverka vin (Strömbergs 1997) en bok riktad till fackmannen inom restaurangvärlden.
9100581666 -
Vini Fiktioner
Häftad bok. Bernt Danielsson och Lars Torstenson. 2011. 162 sidor.
ISBN 7350041450221
Nära nyskick. I 13 noveller träffar vi personligheter som knappast tycks ha något gemensamt. Vi möter en jordgubbsälskande Adolf Hitler, Plinius den äldre innan Vesuvius utbrott, Justine och Per Anders Mozasso och kommissarie Flaubert på väg att lösa ett fall med den m läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBernt Danielsson och Lars Torstenson 7350041450221 -
Vintillverkningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. Första svenska upplagan uppl. 2004. 186 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagets dekorerade pappband med skyddsomslag. 25 x 17,2 cm. 809 g
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100581666
- Titel
- Vintillverkningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinkännare blir man bäst genom att dricka och njuta av vin, men allra helst bör man odla det själv, eller åtminstone läsa Vintillverkningens ABC av Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence.Egentligen är det ganska lätt att göra vin. I princip kan man tala om att det finns fem huvudparametrar som en vinmakare kan arbeta med: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen (assemblage). Torstenson går igenom hela processen från början till slut, lättsamt, humoristiskt och lärorikt. Han kombinerar på ett lyckosamt sätt saklighet med lust kanske en livsnödvändig egenskap hos en vinmakare. Med fackmannens praktiska erfarenheter berättar Torstenson om vinodlingens grunder. Det är framför allt i vingården som kvalitetsvinerna görs. Rätt odlade druvor ger bra viner. Jäsningen går till på olika sätt beroende på vilken sorts vin man vill göra, detsamma gäller lagringen. Torstenson förklarar hur och varför. Även vinkällarens utrustning beskrivs och vi får följa arbetet i vingården under året. Torstenson går igenom de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper och kvaliteter, samt beskriver tillverkningsprocessen för andra viner än vita, röda och rosé till exempel portvin, madeira, sherry, vermouth och champagne.Boken avslutas med en omfattande ordlista och ett register. Boken är rikt illustrerad med fotografier av Lars Boesgaard. Författaren har tidigare skrivit Vinprovningens ABC (Albert Bonniers Förlag 2001) och Att tillverka vin (Strömbergs 1997) en bok riktad till fackmannen inom restaurangvärlden.
Albert Bonniers Förlag Första svenska upplagan 9100581666 -
Vinprovningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2003. 215 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. [+] Guiden hur man blir vass vinkännare av rang. Massor av konstruktiva tips hur man tränar både smaklökar och näsa till att bli av en blodhunds kaliber. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband med skyddsomslag, identiskt illustrerat som pärmen läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576131
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 221 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 798 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det viktigaste man ska lära sig om vin och om vinprovning i synnerhet är att det är enkelt. Det är inte alls så svårt som det ibland kan verka. Att det verkar så svårt beror mest på att vi vinguruer vill imponera på er andra."Lars Torstenson är professionell vinprovare och internationellt ryktbar vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence. I Vinprovningens ABC lär han utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin och passar samtidigt på att avliva några av myterna kring detta ämne som många, helt i onödan, närmar sig med vördnad. Följer man några enkla regler är det bara att sätta igång – med nyfikenhet och öppna sinnen. Vinprovning är kul!I bokens inledande avsnitt berättar Lars Torstenson om vad man ska tänka på innan man börjar och om hur själva vinprovningen går till. Därpå ger han förslag på vilka viner man kan välja till olika provningar som spänner från det enkla till det mer avancerade och udda (som avancerad vinprovare kan man till exempel försöka skilja på rödviner från olika distrikt i Bordeaux och har man smak för det udda provar man samma vin i olika typer av glas!). Utöver vinprovning tar han också upp druvor och regioner, servering, lagring och vintillverkning samt ger förslag på lyckade kombinationer av mat och vin.Vinprovningens ABC är rikt illustrerad med bilder som väcker läsarens lust att genast kasta sig in i vinernas värld.Lars Torstenson (född 1958) är i grunden journalist. Efter att ha arbetat på Vin & Sprits informations-avdelning i Sverige blev han 1988 platschef på företagets kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Här utvecklade han sina kunskaper om vin och tog så småningom över ansvaret för vinproduktionen. Han har nu också övertagit driften av Chateau dEsclans, som arrenderas av Domaine Rabiega. Hans viner har fått hundratals utmärkelser och 1994 blev han utsedd till årets vinbonde av den franska vintidskriften GaultMillau. I Sverige har han bland annat korats till årets vinmakare av tidningen Gourmet (1990), tilldelats Svenska Vinakademiens stipendium (1997) och mottagit Gyllene glaset av tidningen Allt om Mat år 2000.Information om boken kommer att finnas på boxarna med vin från Domaine Rabiega som finns att köpa på Systembolaget.
Albert Bonniers Förlag 1 9100576131 -
Vinprovningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 215 sidor.
Nyskick. Etiketten på bilden är inte fäst på boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100579610
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Måste man tala flytande franska och ha en näsa av en blodhunds kaliber för att bli vinkännare? Inte alls. Det viktigaste är att man är intresserad, använder sina sinnen och sitt sunda förnuft.Lars Torstenson, Sveriges egen supervinmakare, lär utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin.
Albert Bonniers Förlag 9100579610 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186293628
- Titel
- Bränna vass och andra berättelser
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Blue Publishing
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 133 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man vet var och hur de Torstensonska novellerna börjar men aldrig var och hur de slutar. I den till synes fridfulla vingården går en seriemördare lös. På NK i Stockholm blir en man ihjälslagen när han inte kan skilja på gummi och gummi. I fransk teve gör poeten Francois Villon bort sig när han tafsar på programledaren. Från en krypta sänder de döda radio och moraliserande lyrik.Lars Torstensons texter tar ofta avstamp i en vardag vi alla känner igen. Men de slutar lika ofta på högst oväntade sätt. Ibland blir det rent absurt. Precis så som vardagen är om vi förmår att se den genom dess eget raster. Kanske ska det kallas absurd realism, denna blandning av skrattretande absurdism och allvarliga passager i realismens fåra.Lars Torstenson arbetade som journalist på Sydsvenska Dagbladet och Upsala Nya Tidning innan han 1987 anställdes på dåvarande monopolet Vin&Sprit som varuredaktör med uppgift att prova och beskriva vin. Ett år senare förflyttades han till Frankrike och den nyinköpta vin- och kursgården Domaine Rabiega, där han blev kvar i 18 år. Under tiden hann han göra sig ett namn i det konservativa vin-Frankrike. 1994 utsågs han av gourmet-magasinet GaultMillau till ”Vigneron de l’année” och hans viner från Domaine Rabiega (kallade Clos Dière) och arrendegården Château d’Esclans hann få över 300 medaljer mellan 1988 och 2005. Lars Torstenson är fortfarande bosatt i Frankrike. Sedan 2006 är han vinmakarkonsult och hjälper andra vingårdar att producera och utveckla vin. Han är också en populär föreläsare, driver en blogg och skriver enstaka artiklar.Vid sidan av framgångarna som vinmakare har Lars Torstenson skrivit ett flertal böcker sedan debuten 1986. Både skönlitterärt och fakta, utgivet både på svenska och danska. I Sverige utsågs 2011 hans Vinprovning – så upplever du vinets alla möjligheter av Måltidsakademien till ”Årets dryckesbok”, i Danmark belönades 2001 Mama Lopez’ Catalanske Kogebog med World Gourmand Cookbook Award (och Berlingske Tidende utsåg den till ”Årets udgivelse 2001”) och nu senast utnämnde Matbloggspriset bloggen www.vinifierat.se till Sveriges bästa dryckesblogg.Lars Torstenson var sommarvärd i Sveriges radio 1997.Sagt om Lars Torstensons förra novellsamling Ditt och mitt livs novell:”Skickliga, spännande och skitroliga noveller.” / Tidningen Café ”Vinmakaren från Hjo utlöser skrattkramp… Torstenson är de korta texternas mästare… På en dryg boksida berättar han en historia där varje ord och varje bisats är vägd på guldvåg …” / Skaraborgs Läns Allehanda
Blue Publishing 9789186293628 -
Provence : en guide på mitt vis
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2005. 175 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189614216
- Titel
- Provence : en guide på mitt vis
- Författare
- Henning, Barbro
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 230 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare designers: Bjurner, Elisabet
Ytterligare författare: Henning, Barbro
Millhouse Förlag 1 9189614216 -
Vintillverkningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 186 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Inget skrivet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100581666
- Titel
- Vintillverkningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinkännare blir man bäst genom att dricka och njuta av vin, men allra helst bör man odla det själv, eller åtminstone läsa Vintillverkningens ABC av Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence.Egentligen är det ganska lätt att göra vin. I princip kan man tala om att det finns fem huvudparametrar som en vinmakare kan arbeta med: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen (assemblage). Torstenson går igenom hela processen från början till slut, lättsamt, humoristiskt och lärorikt. Han kombinerar på ett lyckosamt sätt saklighet med lust kanske en livsnödvändig egenskap hos en vinmakare. Med fackmannens praktiska erfarenheter berättar Torstenson om vinodlingens grunder. Det är framför allt i vingården som kvalitetsvinerna görs. Rätt odlade druvor ger bra viner. Jäsningen går till på olika sätt beroende på vilken sorts vin man vill göra, detsamma gäller lagringen. Torstenson förklarar hur och varför. Även vinkällarens utrustning beskrivs och vi får följa arbetet i vingården under året. Torstenson går igenom de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper och kvaliteter, samt beskriver tillverkningsprocessen för andra viner än vita, röda och rosé till exempel portvin, madeira, sherry, vermouth och champagne.Boken avslutas med en omfattande ordlista och ett register. Boken är rikt illustrerad med fotografier av Lars Boesgaard. Författaren har tidigare skrivit Vinprovningens ABC (Albert Bonniers Förlag 2001) och Att tillverka vin (Strömbergs 1997) en bok riktad till fackmannen inom restaurangvärlden.
Albert Bonniers Förlag 9100581666 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 175 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835228
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151835228 -
Mama Lopez katalanska kokbok
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2003. 163 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172411066
- Titel
- Mama Lopez katalanska kokbok
- Författare
- Lars Torstenson - Carlos Lopez - Michael Salker
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 416 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mama Lopez har lagat god mat till sin stora familj i Katalonien hela sitt liv. Alla recepten har hon vidarebefordrat till sitt barnbarn, Carlos Lopez, som publicerar dem här tillsammans med Lars Torstensons oerhört roliga texter och Michael Salkers härliga teckningar. Texterna handlar om hur de klassiska katalanska recepten kommit till, ofta flera hundra år tillbaka i tiden.
Mama och Carlos turas om att berätta och det ni får veta är på heder och samvete hela den katalanska sanningen.
Optimal Förlag 1 9172411066 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 175 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Märke eftyer prislapp
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835223
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835223 -
Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin fr...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 175 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mat från svensk vin och kursgård i Fankrike
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835223
- Titel
- Tio grönsaker och en tryffel : Mat med vin från en svensk vingård i södra Frankrike
- Författare
- Ebba Wachtmeister - Anna Sif Olafsson - Lars Torstenson - Anette Dieng
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 697 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835223 -
Vinprovningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 215 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576131
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 221 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 798 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det viktigaste man ska lära sig om vin och om vinprovning i synnerhet är att det är enkelt. Det är inte alls så svårt som det ibland kan verka. Att det verkar så svårt beror mest på att vi vinguruer vill imponera på er andra."Lars Torstenson är professionell vinprovare och internationellt ryktbar vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence. I Vinprovningens ABC lär han utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin och passar samtidigt på att avliva några av myterna kring detta ämne som många, helt i onödan, närmar sig med vördnad. Följer man några enkla regler är det bara att sätta igång – med nyfikenhet och öppna sinnen. Vinprovning är kul!I bokens inledande avsnitt berättar Lars Torstenson om vad man ska tänka på innan man börjar och om hur själva vinprovningen går till. Därpå ger han förslag på vilka viner man kan välja till olika provningar som spänner från det enkla till det mer avancerade och udda (som avancerad vinprovare kan man till exempel försöka skilja på rödviner från olika distrikt i Bordeaux och har man smak för det udda provar man samma vin i olika typer av glas!). Utöver vinprovning tar han också upp druvor och regioner, servering, lagring och vintillverkning samt ger förslag på lyckade kombinationer av mat och vin.Vinprovningens ABC är rikt illustrerad med bilder som väcker läsarens lust att genast kasta sig in i vinernas värld.Lars Torstenson (född 1958) är i grunden journalist. Efter att ha arbetat på Vin & Sprits informations-avdelning i Sverige blev han 1988 platschef på företagets kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Här utvecklade han sina kunskaper om vin och tog så småningom över ansvaret för vinproduktionen. Han har nu också övertagit driften av Chateau dEsclans, som arrenderas av Domaine Rabiega. Hans viner har fått hundratals utmärkelser och 1994 blev han utsedd till årets vinbonde av den franska vintidskriften GaultMillau. I Sverige har han bland annat korats till årets vinmakare av tidningen Gourmet (1990), tilldelats Svenska Vinakademiens stipendium (1997) och mottagit Gyllene glaset av tidningen Allt om Mat år 2000.Information om boken kommer att finnas på boxarna med vin från Domaine Rabiega som finns att köpa på Systembolaget.
Albert Bonniers Förlag 9100576131 -
Vinprovningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 215 sidor.
Nära nyskick. (301) Läst med stor försiktighet. ."VINPROVNING SKA VARA KUL"
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100579610
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Måste man tala flytande franska och ha en näsa av en blodhunds kaliber för att bli vinkännare? Inte alls. Det viktigaste är att man är intresserad, använder sina sinnen och sitt sunda förnuft.Lars Torstenson, Sveriges egen supervinmakare, lär utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin.
Albert Bonniers Förlag 9100579610 -
Vinprovningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 215 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100579610
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Måste man tala flytande franska och ha en näsa av en blodhunds kaliber för att bli vinkännare? Inte alls. Det viktigaste är att man är intresserad, använder sina sinnen och sitt sunda förnuft.Lars Torstenson, Sveriges egen supervinmakare, lär utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin.
Albert Bonniers Förlag 9100579610 -
Vintillverkningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 186 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 4.o. Rikt färgfotoill.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100581666
- Titel
- Vintillverkningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinkännare blir man bäst genom att dricka och njuta av vin, men allra helst bör man odla det själv, eller åtminstone läsa Vintillverkningens ABC av Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence.Egentligen är det ganska lätt att göra vin. I princip kan man tala om att det finns fem huvudparametrar som en vinmakare kan arbeta med: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen (assemblage). Torstenson går igenom hela processen från början till slut, lättsamt, humoristiskt och lärorikt. Han kombinerar på ett lyckosamt sätt saklighet med lust kanske en livsnödvändig egenskap hos en vinmakare. Med fackmannens praktiska erfarenheter berättar Torstenson om vinodlingens grunder. Det är framför allt i vingården som kvalitetsvinerna görs. Rätt odlade druvor ger bra viner. Jäsningen går till på olika sätt beroende på vilken sorts vin man vill göra, detsamma gäller lagringen. Torstenson förklarar hur och varför. Även vinkällarens utrustning beskrivs och vi får följa arbetet i vingården under året. Torstenson går igenom de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper och kvaliteter, samt beskriver tillverkningsprocessen för andra viner än vita, röda och rosé till exempel portvin, madeira, sherry, vermouth och champagne.Boken avslutas med en omfattande ordlista och ett register. Boken är rikt illustrerad med fotografier av Lars Boesgaard. Författaren har tidigare skrivit Vinprovningens ABC (Albert Bonniers Förlag 2001) och Att tillverka vin (Strömbergs 1997) en bok riktad till fackmannen inom restaurangvärlden.
Albert Bonniers Förlag 9100581666 -
Vinprovnigens abc
Inbunden bok. Albert Bonniers. 2001. 215 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 22x22,5 cm. 850 g. Rikt illustrerad med fotografier i färg. 19/1
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576131
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 221 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 798 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det viktigaste man ska lära sig om vin och om vinprovning i synnerhet är att det är enkelt. Det är inte alls så svårt som det ibland kan verka. Att det verkar så svårt beror mest på att vi vinguruer vill imponera på er andra."Lars Torstenson är professionell vinprovare och internationellt ryktbar vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence. I Vinprovningens ABC lär han utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin och passar samtidigt på att avliva några av myterna kring detta ämne som många, helt i onödan, närmar sig med vördnad. Följer man några enkla regler är det bara att sätta igång – med nyfikenhet och öppna sinnen. Vinprovning är kul!I bokens inledande avsnitt berättar Lars Torstenson om vad man ska tänka på innan man börjar och om hur själva vinprovningen går till. Därpå ger han förslag på vilka viner man kan välja till olika provningar som spänner från det enkla till det mer avancerade och udda (som avancerad vinprovare kan man till exempel försöka skilja på rödviner från olika distrikt i Bordeaux och har man smak för det udda provar man samma vin i olika typer av glas!). Utöver vinprovning tar han också upp druvor och regioner, servering, lagring och vintillverkning samt ger förslag på lyckade kombinationer av mat och vin.Vinprovningens ABC är rikt illustrerad med bilder som väcker läsarens lust att genast kasta sig in i vinernas värld.Lars Torstenson (född 1958) är i grunden journalist. Efter att ha arbetat på Vin & Sprits informations-avdelning i Sverige blev han 1988 platschef på företagets kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Här utvecklade han sina kunskaper om vin och tog så småningom över ansvaret för vinproduktionen. Han har nu också övertagit driften av Chateau dEsclans, som arrenderas av Domaine Rabiega. Hans viner har fått hundratals utmärkelser och 1994 blev han utsedd till årets vinbonde av den franska vintidskriften GaultMillau. I Sverige har han bland annat korats till årets vinmakare av tidningen Gourmet (1990), tilldelats Svenska Vinakademiens stipendium (1997) och mottagit Gyllene glaset av tidningen Allt om Mat år 2000.Information om boken kommer att finnas på boxarna med vin från Domaine Rabiega som finns att köpa på Systembolaget.
Albert Bonniers 9100576131 -
Vinprovningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 215 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rikl.färgfotoillustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576134
- Titel
- Vinprovningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 221 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 798 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det viktigaste man ska lära sig om vin och om vinprovning i synnerhet är att det är enkelt. Det är inte alls så svårt som det ibland kan verka. Att det verkar så svårt beror mest på att vi vinguruer vill imponera på er andra."Lars Torstenson är professionell vinprovare och internationellt ryktbar vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence. I Vinprovningens ABC lär han utan att krångla till det ut grunderna i konsten att prova vin och passar samtidigt på att avliva några av myterna kring detta ämne som många, helt i onödan, närmar sig med vördnad. Följer man några enkla regler är det bara att sätta igång – med nyfikenhet och öppna sinnen. Vinprovning är kul!I bokens inledande avsnitt berättar Lars Torstenson om vad man ska tänka på innan man börjar och om hur själva vinprovningen går till. Därpå ger han förslag på vilka viner man kan välja till olika provningar som spänner från det enkla till det mer avancerade och udda (som avancerad vinprovare kan man till exempel försöka skilja på rödviner från olika distrikt i Bordeaux och har man smak för det udda provar man samma vin i olika typer av glas!). Utöver vinprovning tar han också upp druvor och regioner, servering, lagring och vintillverkning samt ger förslag på lyckade kombinationer av mat och vin.Vinprovningens ABC är rikt illustrerad med bilder som väcker läsarens lust att genast kasta sig in i vinernas värld.Lars Torstenson (född 1958) är i grunden journalist. Efter att ha arbetat på Vin & Sprits informations-avdelning i Sverige blev han 1988 platschef på företagets kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Här utvecklade han sina kunskaper om vin och tog så småningom över ansvaret för vinproduktionen. Han har nu också övertagit driften av Chateau dEsclans, som arrenderas av Domaine Rabiega. Hans viner har fått hundratals utmärkelser och 1994 blev han utsedd till årets vinbonde av den franska vintidskriften GaultMillau. I Sverige har han bland annat korats till årets vinmakare av tidningen Gourmet (1990), tilldelats Svenska Vinakademiens stipendium (1997) och mottagit Gyllene glaset av tidningen Allt om Mat år 2000.Information om boken kommer att finnas på boxarna med vin från Domaine Rabiega som finns att köpa på Systembolaget.
Albert Bonniers Förlag 9789100576134
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn