-
Ät fet mat - bli frisk och smal med LCHF - KO...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1:2 uppl. 2009. 152 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Format 21,5 x 20 cm Vikt 650 g.
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, läsband, rikt illustrerad med teckningar av Anders Svernsjö och foton i sv/v och färg av Peo Quick. Recept och projekt av Inger Martin. INNEHÅLL: Förord av Doktor Annika Dah läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411777
- Titel
- Ät fet mat! - bli frisk och smal med LCHF - KOKBOKEN
- Författare
- Litsfeldt, Lars-Erik
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 646 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- LCHF - en smart modell för att gå ned i vikt, bli frisk och må bättre överhuvudtaget
Tycker du att du är för stor? Eller är du förkyld alldeles för ofta? Eller du kanske har diabetes? Eller vill du bara må bättre i största allmänhet? Bra, nu har du äntligen rätt bok i din hand för att göra något åt det.
Kostmodellen sammanfattas i bokstavskombinationen LCHF, som står för Low Carb High Fat, dvs mat som innehåller liten andel kolhydrater och mycket animaliskt, naturligt fett. Det är mat som vår kropp är anpassad för till skillnad från de vanliga kolhydratpackade kostråd som vi dagligen utsätts för. Ut med tallriksmodellen alltså och in med god naturlig mat - sådan som mormorsmor skulle känt igen och tyckt om.
Foto Peo Quick
Optimal Förlag 1:2 9789172411777 -
LCHF-husmanskost. Den goda vägen till hälsa o...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1:11 uppl. 2012. 143 sidor.
Mycket gott skick. Format 23 x 20 cm Vikt 615 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Tove Nilsson. INNEHÅLL: Förord. Husmanskost i LCHF-design. Mitt liv som tjockis! Varför äter vi för mycket? LCHF - ny metod eller gammalt sunt bondförnuft? Att h läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241013
- Titel
- LCHF-husmanskost : den goda vägen till hälsa och viktminskning
- Författare
- Hallén, Anna
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 232 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 615 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- LCHF är kunskapen för dig som vill må ditt allra bästa men också perfekt för dig som kämpar med övervikt. Genom att begränsa vårt kolhydratintag och i stället öka fettintaget håller vi oss mätta längre, samtidigt som kroppens fettförbränning ökar. Dessutom tillkommer en rad andra hälsomässiga vinster – det livsviktiga insulinsystemet skonas, blodsockerkurvan stabiliseras och energin ökar.I LCHF-husmanskost presenterar kostrådgivare Anna Hallén mer är 70 härliga, lättlagade och mättande recept. Boken rymmer såväl varmrätter som bröd, tillbehör, desserter och "snabba enkla". Dessutom hittar du spännande alternativ till de traditionella mer kolhydratrika tillbehören: Pastan ersätts med en härlig zucchinispagetti och istället för potatismos serveras ett mättande blomkålsmos. Författaren har själv lagt om sitt liv med hjälp av LCHF och delar frikostigt med sig av både recept och personliga erfarenheter.Ur innehålletMitt liv som tjockis – Författaren berättar personligt om otaliga bantningsresor, om ständiga misslyckanden och om hur hon slutligen, med hjälp av LCHF, lyckades bryta trenden.En åttaveckorsmeny hjälper dig att komma igång. Varför äter vi för mycket? Ett näringsfysiologiskt avsnitt som ger en god baskunskap och en bättre förståelse för hur kosten påverkar kroppen. Tips för den besvärliga kroppen – Hur gör man när vikten envist står still trots att man gör allting rätt?Menyer och recept – Härliga frukostförslag och brödrecept, mättande middagsrecept, läckra desserter och "snabba enkla".
Bonnier Fakta 1:11 9789174241013 -
Behåll vikten med GI
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 1 uppl. 2007. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 24 x 17,5 cm Vikt 570 g.
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, rikt färgillustrerad med foton. Fackgranskning av näringsfysiolog Martin Brunnberg. INNEHÅLL: Förord 1. Behåll vikten med GI 2. Kolhydrater 3. Protein 4. Fett 5. Grönsakerna läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225781
- Titel
- Behåll vikten med GI
- Författare
- Dalsätt, Susanne
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 238 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 572 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken för alla som tröttnat på bantningskurer och jojobantning och nu vill ha bestående resultat!I dag finns en uppsjö av metoder för att lyckas gå ner i vikt, men inte så många som talar om hur man ska göra för att behålla sin nyvunna vikt. Faktum är att en stor del av dem som lyckas tappa sina extrakilon snart går upp dessa igen. I Behåll vikten med GI-metoden visar kostexperten Susanne Dalsätt att man inte bara kan behålla sin nyvunna vikt, utan även uppnå bättre hälsa, få mer energi och mindre sötsug utan asketiska strategier, pekpinnar och förbud. Hon lär ut en metod där man tar ett steg i taget och lägger till goda vanor i stället för att fokusera på vad man ska välja bort. Susanne Dalsätt har under sina åtta år som kostrådgivare hjälpt närmare 3 000 människor att hitta sin egen väg till varaktig hälsa, viktnedgång och viktstabilitet. I den här boken delar hon med sig av alla tips och ger läsaren en unik handbok i konsten att hålla vikten.Ur innehållet:* Tänk GI-rätt i din vardag* Får jag äta kolhydrater?* Rätt fett för minskat sötsug* Tips på enkla mellanmål* Bra matlådeluncher* En sund middag* Nyttig mat på kortast möjliga tid* Vilken träningsform är bäst för att hålla vikten?* Hitta dina motivationshöjare* ReceptSusanne Dalsätt är utbildad kostrådgivare och personlig tränare. Hon är en inspirerande föreläsare och engagerad kostcoach och anlitas flitigt av såväl privatpersoner som företag. Susanne har även medverkat som kostexpert i tv-programmet Tjockholmen.
Fitnessförlaget 1 9789185225781 -
Naughty forties, fab fifties. Ät dig ned i vi...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2012. 144 sidor.
Nära nyskick. Format 21,5 x 20 cm Vikt 615 g.
Inbundet förlagsband, rikt illustrerad med färgfoton av Zara Doublet. En kokbok med fler än 60 härliga recept. INNEHÅLL: Idén till Naughty forties, Fab fifties hälsoklubb. Naughty forties-maten. Grönsaker med bra egenskape läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412354
- Titel
- Naughty forties, fab fifties : ät dig ned i vikt och upp i form
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 623 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maximera din form med rätt mat
Vi kallar det Naughty forties och Faboulus fifties. De galna, roliga, spännande åren efter fyrtio. Den tid då våra kroppar förändras och behöver bättre och nyttigare mat för att fortfarande fungera så bra som vi själva vill. Du kanske upplever att kroppen inte längre hänger med på samma sätt som förr. Suget efter onyttigt godis och skräpmat har blivit större. Det här är åldern när fler och fler blir överviktiga, får högt blodtryck och framför allt känner av övergångsbesvär.
Så här äter och lever du som en äkta Naughty forty-girl! Cathrine Schück och Zara Doublet beskriver en kost där du rensar ut allt godis, färdiglagad mat och annat skräp och ersätter med god, nyttig och hälsosam mat! Behåll ljust kött, fisk, grönsaker, linser, bönor, frön och nötter. Utnyttja det naturliga fytoöstrogenet som finns i linfrön och sojaprodukter. Undvik rött kött, mejeriprodukter, ris, pasta, bröd och alla former av socker och ät hellre bär än frukt. Den här boken hjälper dig hitta tillbaka till din gamla form. Cathrine Schück har skrivit ett flertal kokböcker med inriktning på mat och hälsa, bl. a. LCHF för tjejer tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt (Optimal Förlag, 2011). Hon är matskribent i olika tidningar och har dessutom drivit stjärnkrogen Gourmet i fem år.Zara Doublet är ursprungligen från London, men har bott på Mallorca de senaste tjugo åren. Hon är specialiserad på att fotografera mat, människor, landskap och bröllop.
Optimal Förlag 1 9789172412354 -
Meganyttig trio - medelhavskost, stenåldersko...
Häftad bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2005. 297 sidor.
Mycket gott skick. Format 23 x 17,5 cm Vikt 715 g.
Häftad bok med mjuka pärmar och invikta flikar, rikt illustrerad med färgfoton. INNEHÅLL: Framtidens mat. Att handla rätt - bryt dina vanor i butiken. Anpassa husmanskosten. Soppor, sallader och smårätter. Grönsaksrätter. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917241121X
- Titel
- Meganyttig trio - medelhavskost, stenålderskost och GI
- Författare
- Helena Englund - Karin Guldbrand - Inger Martin
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 297 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 715 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En meganyttig trio
Moderna människor behöver förhålla sig praktiskt till forskares och näringsfysiologers rekommendationer. I synnerhet om man känner sig frisk och i form över lag är inte behovet stort att slaviskt följa ett visst koncept eller en viss diet. Men när nu experterna står eniga bakom vissa fakta vore det dumt att bara blunda för dem och gå vidare med gamla onyttiga vanor.
I den här boken har vi försökt att ta till oss huvuddragen i de olika koncepten och lagat mat efter bästa förstånd, praktiska möjligheter och normalstor hushållskassa. Vi hävdar inte att vår mat botar sjukdomar eller åstadkommer underverk. Däremot tror vi att en sund kosthållning i enlighet med de nya forskningsrönen gör dig starkare och sundare. Recepten i den här boken kan vara ett av dina hjälpmedel för att lägga om kostvanorna.
Våra grundtankar bottnar i de tre koncepten
stenålderskost
GI-metoden
omegakost (eller medelhavskost).Det är därifrån vi har hämtat våra kunskaper och vår inspiration. För att vara praktiska har vi plockat russinen ur kakan och slutligen fått en egen sammanfattning av god och nyttig mat:
Dra ner på socker och ät mycket frukt istället. Ät inga mejeriprodukter med fetthalt över 5 procent.
Låt potatisen ändra status från baslivsmedel till exotiskt inslag någon gång ibland.
Låt pasta och ris stå tillbaka för härliga grönsakstillbehör, och välj bara fullkornsvarianten när du använder dem
Ät mer protein (fisk och kött) och byt gärna kossa mot vilt.
Minska drastiskt på charkprodukterna.
Gör skillnad på bröd och bröd Bort med baguette! Knapra knäcke och syra surdeg!Boken innehåller också färdiga menyer med vintips. Förslag på veckomenyer för bantare och för den som vill gå upp i vikt ger dig ytterligare stöd på vägen till ett sundare liv.Vid varje rätt finns balansindex på omega 6/omega 3-kvot, GI-värde och energiinnehåll.
Optimal Förlag 1 917241121X -
Ät dig slank - utan att stressa i köket
Inbunden bok. Bonnier Publications A/S. 2003. 127 sidor.
Nära nyskick. Format 21,5 x 21,5 cm Vikt 490 g.
Illustrerat förlagsband, rikligt färgfoto-illustrerat. 1:a utgåvan, 2:a upplagan. Vill du gärna vara smal men orkar varken räkna kalorier, kontrollera fettenergiprocenten eller stå vid spisen i timmar? Då är den här kok läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 8777412311
- Titel
- Ät dig slank utan att stressa i köket
- Författare
- Helle Brönnum Carlsen
- Förlag
- Bonnier Publications A/S
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 485 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du gärna vara smal men orkar varken räkna kalorier, kontrollera fettenergiprocenten eller stå vid spisen i timmar? Då är den här kokboken något för dig. Här presenteras 109 enkla recept på fettsnål mat som ger en viktminskning på 3-5 kilo på bara 8 veckor. Recepten är komponerade av I FORMs skickliga matskribent Helle Brönnum Carlsen. Hon sätter en ära i att aldrig kompromissa bort smakupplevelsen, näringsinnehållet och kvaliteten - inte ens om det handlar om mat som det ska gå snabbt att tillaga.
Ät dig slank - utan att stressa i köket ger dig:
* 56 recept på ny och spännande middagsmat
* 8 lättlagade frukostar
* 16 snabba luncher
* 11 enkla mellanmål
* 12 magra desserter
* 6 bra bröd
Bonnier Publications A/S 8777412311 -
Atkins för livet - den kompletta kontrollerad...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2004. 413 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 24 x 17,5 cm Vikt 1.020 g
Inbunden, vitt trådhäftat förlagsband med illustrerat skyddsomslag, sv/v foton, fjärde tryckningen. Originalets titel: Atkins for life. Översättning: Göran Grip. Boken innehåller utförliga menyer för mer än 6 månader och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137124315
- Titel
- Atkins för livet : den kompletta kontrollerade kolhydratmetoden för bestående viktminskning och god hälsa
- Författare
- Atkins, Robert C.
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 413 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 242 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1112 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dr Robert Atkins har visat miljoner människor hur man går ner i vikt och håller överflödskilona borta, samtidigt som man kan äta det man tycker om och ändå vara mätt. Med en proteinrik kost med lite kolhydrater håller man inte bara vikten utan minskar också risken för diabetes, högt blodtryck och höga kolesterolvärden. Den här boken innehåller utförliga menyer för mer än 6 månader och 125 läckra och lättlagade recept på alltifrån bra frukostar och delikata middagar till goda efterrätter och festliga helgmåltider. Med hjälp av bokens frågeformulär och lättfattliga tester ser du hur just du kan förändra din kost och gå ner i vikt. Du får också möta människor som berättar om hur de lyckades och många före- och efterbilder i färg, goda råd och erfarenheter hjälper dig att vinna kampen mot kilona.Med. dr Robert C. Atkins utbildades vid Cornell University med hjärtsjukdomar som specialitet och grundade Atkins Center for Complementary Medicine i New York. På svenska har tidigare utkommit Ditt bästa försvar mot åldrande. Dr Atkinsmetoden (2001). Se www.atkinscenter.com för mera information om Atkinsmetoden.
Bokförlaget Forum 9137124315 -
Atkinsdieten Kokboken
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 25 x 20 cm Vikt 965 g. Förlagets dekorerade pappband med skyddsomslag, rikligt färgfoto-illustrerat. Amerikanska originalets titel: The Illustrated Atkins New Diet Cookbok. Översättning Kerstin Salomon. Världens mest omtalade dietmetod! Innehåll bl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137127357
- Titel
- Atkinsdieten : Kokboken
- Författare
- Atkins, Robert C.
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slut på kaloriräknandet och de ständiga hungerkänslorna! Den revolutionerande Atkinsmetoden hjälper dig att effektivt gå ner i vikt och stanna där samtidigt som du äter riktigt, riktigt gott. Med en proteinrik kost med lite kolhydrater håller du inte bara vikten, utan minskar också risken för diabetes, högt blodtryck och höga kolesterolvärden. Atkinsmetoden består av fyra faser. I inställningsfasen rasar kilona snabbt. Under de följande veckorna eller månaderna i viktminskningsfasen fortsätter du att tappa kilon tills du når din idealvikt. I finjusteringsfasen blir du av med de allra sista överflödskilona och fortsätter sedan in i den allra viktigaste fasen underhållsfasen där du kan njuta av att vara slank och må bra resten av ditt liv. Du går alltså effektivt ner i vikt men med Atkinsmetoden får du dessutom:- äta tills du blir mätt, utan att bli övermätt- kontroll över din aptit - njuta av god och näringsrik mat - småäta när du känner dig sugen- bestående matvanor som hjälper dig att hålla din idealvikt Det här slipper du: - känna ständiga hungerkänslor - räkna kalorier - äta små portioner - utesluta smör, majonnäs, grädde och annat fett - problem som hör ihop med övervikt Här presenteras mer än 200 läckra och näringsrika recept på alltifrån frukostar och mellanmål till middagar och festmåltider som får det att vattnas i munnen. Vad sägs till exempel om laxsufflé, lammstek med pepparrotsgrädde och romchokladpaj? Eller ricottafylld zucchini, enchiladas och hallonsorbet! Boken beskriver enkelt och inspirerande hur Atkinsmetoden fungerar och ger menyförslag för dess fyra olika steg. Tillsammans med de aptitretande recepten och vackra fotografierna gör de denna kokbok till ett måste för alla som vill gå ner i vikt och samtidigt njuta och må bra! Med. dr Robert C. Atkins var hjärtspecialist och grundade Atkins Center for Complementary Medicine i New York. Hans böcker har sålts i miljontals exemplar världen över.
Bokförlaget Forum 9137127357
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn