-
Grön barnmat - inspiration & näringslära
Häftad bok. Gothia. 2:1 uppl. 2008. 64 sidor.
Mycket gott skick. Format 21 x 14,5 cm Vikt 130 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, ANDRA omarbetade upplagan, illustrerad med teckningar i sv/v och tvåfärgstryck, plats för egna anteckningar i slutet av boken. Skriften inriktar sig framför allt på vegetarisk mat för barn 0-5 läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172056084
- Titel
- Grön barnmat : inspiration & näringslära
- Författare
- Elisabeth Kylberg - Åsa Strindlund
- Förlag
- Gothia
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 125 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grön barnmat inspiration och näringslära är en kunskapskälla för föräldrar som väljer att låta familjen äta helt eller delvis vegetariskt. Den ger fakta, tips och recept som gör den vegetariska maten lättlagad, god och nyttig.
Skriften går igenom näringsämnena och ger exempel på vad man kan äta och hur mycket man bör äta för att få i sig tillräckligt näringsmässigt, samt redogör för det lilla barnets dagliga behov. Den ger också praktiska råd på hur man gör barnmaten så nyttig som möjligt. Ett kapitel vänder sig till den gravida och ammande kvinnan.
Skriften inriktar sig framför allt på vegetarisk mat för barnet 0-5 år och recepten är utformade så att en måltid kan lagas till hela familjen med en portion anpassad till barnet.
Gothia 2:1 9789172056084 -
Indisk vegetarisk kokbok
Häftad bok. Bokförlaget Robert Larson AB. 2 uppl. 1977. 223 sidor.
Mycket gott skick. Format 21,5 x 14,5 cm Vikt 440 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, ANDRA oförändrade upplagan, illustrerad med sv/v tecknade kapitelvinjetter av Birgitta Larson. Originalets titel: Indian Vegetary Cookery (1973). Översättning och bearbetning till svenska för läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151400556
- Titel
- Indisk vegetarisk kokbok
- Författare
- Santa Maria, Jack - Nyborg-Fjellander, Ingrid - Larson, Birgitta
- Förlag
- Täby : Larson ; [Solna] : [Seelig
- Utgivningsår
- 1974
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Robert Larson AB 2 9789151400556 -
Stora kokboken för små kök. 111 gröna och lät...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2020. 141 sidor.
Nära nyskick. Format 23,5 x 19,5 cm Vikt 620 g.
Inbundet förlagsband i snygg layout, mycket rikt illustrerad med teckningar av Katy Kimbell och färgfoton av Ulrika Pousette. Att laga mat på en liten yta kan vara en utmaning. Det vet alla som någon gång bott i studentl läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177751229
- Titel
- Stora kokboken för små kök : 111 gröna och lättlagade recept för tiny living
- Författare
- Zontho, Erica
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 239 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 615 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att laga mat på en liten yta kan vara en utmaning. Det vet alla som någon gång bott i studentlägenhet, åkt på husvagnssemester eller försökt laga mat i det sparsamt utrustade köket på landstället. Men att köket är litet betyder inte att matlagningsglädjen måste vara det. Stora kokboken för små kök är kokboken för dig som lever smått, men som inte vill låta det begränsa din matlagning. Här får du lära dig att laga lasagne utan ugn, småkakor i stekpanna, eller crêpes där osten får smälta inuti i stället för ovanpå. Samt en hel del andra smarta knep för att trivas i det lilla köket. Recepten är helt igenom växtbaserade och enkla att laga de kräver varken ugn eller mer än två spisplattor. Vad sägs om apelsintofu med ångkokt grönkål, olivburgare med persiljemos eller sötpotatishalvor med jordnötskräm? Och till efterrätt, varför inte en stekt äppelpaj?
Ordfront Förlag 1 9789177751229 -
Vegan Baking Classics - Delicious, Easy-to-Ma...
Häftad bok. Surrey Books. 2010. 160 sidor.
ISBN 9781572841123
Mycket gott skick. ENGELSK TEXT. Format 23,5 x 18,5 cm Vikt 395 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Robert Knapp. "This comprehensive cookbook features vegan baking recipes, tips, and techniques for home bakers of all skill levels. Vega läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSurrey Books 9781572841123 -
The new green protein. 20 gröna proteinkällor...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1:2 uppl. 2018. 160 sidor.
Gott skick. Svensk text. Format 24,5 x 20 cm Vikt 745 g.
Inbundet förlagsband, rikt illustrerad med snygga färgfoton av Fanny Hansson. INNEHÅLL: Mera grönt! Maten som nyckel. Grejen med protein. Växtbaserad mat. Matens näringsämnen. Crash course i protein. Boosta ma läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248913
- Titel
- The new green protein : 20 gröna proteinkällor och 60 enkla, läckra recept
- Författare
- Elgquist, Therese
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 731 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du äta mer grönt men är orolig för att inte få i dig allt du behöver? The new green protein är en handbok för dig som vill äta växtbaserat och lära dig mer om alla livsnödvändiga näringsämnen – framför allt protein. Vilka är de 20 bästa gröna proteinkällorna? Hur mycket protein behöver du få i dig för att må bra? Och hur lagar du växtbaserade rätter som både är goda, spännande och innehåller alla näringsämnen?Här får du en gedigen kunskapsdel samt massor av riktigt bra recept – frukost, lunch, middag och desserter. Maten är okomplicerad men full av smaker, texturer, färger och näring. Vad sägs om till exempel morotsmuffins med lingon, kikärtsknäcke, grön hummusbowl, rotsellerisoppa med krispig grönkål och bananbrön med kokosyoghurt?
Bonnier Fakta 1:2 9789174248913 -
Green Sweets and Treats. 100% Rawfood dessert...
Inbunden bok. Nygren & Nygren / The Bearded Lady. 1 uppl. 2015. 167 sidor.
Mycket gott skick. Svensk text. Format 26,5 x 19,5 cm Vikt 875 g.
Inbundet förlagsband i snygg layout, mycket rikt färgillustrerad med foton av Kristina Sälgvik samt sv/v teckningar, vitt läsband. INNEHÅLL: Inledning. En bra start. Kakor. Snacks. Desserter. Godis. Register läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623555
- Titel
- Green Sweets and Treats : 100% Rawfood desserter - utan gluten eller vitt
- Författare
- Billysdotter, Erika
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 266 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till Erika Billysdotters rawfoodvärld!
Chokladtryffeltårtan av kokos, bovete och kakao är nyttigare än en vanlig lunch på stan, cupcakes och brownies är laddade med bra fetter och vitaminer. Grönkålschips, dumlekolor och lakritsgodis som gör dig pigg och mätt. För bra för att vara sant?
De 50 recepten utan vitt socker och gluten är enkla att laga med en kannmixer och en matberedare kommer du långt. Njut med gott samvete, din kropp boostas av superfood, antioxidanter och mineraler. Självklart guidas du bland råvaror och köksredskap. Erika är specialiserad på rawfood, hon vurmar för desserter och sötsaker. Hoppas att du blir inspirerad, din inställning till sötsaker kommer att ändras och smaköverraskningarna blir många.
Nygren & Nygren / The Bearded Lady 1 9789186623555 -
Cranks bästa recept. Vegetarisk mat från den...
Inbunden bok. Bonnier fakta. 1 uppl. 1984. 199 sidor.
Mycket gott skick. Format 25 x 19 cm Vikt 765 g.
Inbundet förlagsband, svensk originalutgåva, mycket rikt illustrerad med teckningar av John Lawrence samt 8 planschsidor med färgfoton i mitten, tryckt på svagt gultonat papper. Engelska originalets titel: The Cranks recipe läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134503748
- Titel
- Cranks bästa recept : vegetarisk mat från den berömda London-restaurangen
- Författare
- Canter, David - Canter, Kay - Swann, Daphne - Lawrence, John - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Bonnier fakta
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Bonnier fakta 1 9789134503748 -
Groddar och skott - Framtidens mat. 36 recept...
Inbunden bok. Sproutly. 1 uppl. 2020. 199 sidor.
Nära nyskick. Format 24,5 x 17,5 cm Vikt 650 g.
Inbundet laminatband, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Annika Christensen. Ur baksidestexten: I den här boken hjälper Jonas och Annika dig att ändra din syn på groddar och skott från pynt och dekoration till näri läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189097582
- Titel
- Groddar och skott : framtidens mat
- Författare
- Bendroth, Jonas
- Förlag
- Sproutly
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- (Baksida)
I den här boken hjälper Jonas och Annika dig att ändra din syn på groddar och skott från pynt och dekoration till näringstät och lättsmält basföda. De tar upp hela 19 olika sorters frön som lämpar sig för odling av groddar och skott och förklarar detaljerat hur man driver upp dem på bästa sätt. I receptsamlingen får du lära dig hur man med groddar som bas gör sallader, bröd, biffar, gröt, dressingar och många fler spännande maträtter.
Jonas är en 23 år gammal entreprenör. Han är delägare och VD för företaget Sproutly, som säljer frön och odlingsburkar för hemmaodling av groddar och skott. Hans föräldrar driver företagen Munkagrodden och Nyttogrönt, som har producerat groddar och skott till svenska livsmedelsbutiker under snart 30 års tid.
Annika är känd som trädgårdsfotograf och genom sitt Instagramkonto @annikasnaturligating där hon har 46 000 följare. Som eftertraktad föreläsare håller Annika i ett flertal föreläsningar och workshops om groddar och skott under höst-, vinter- och vårmånaderna, många av dem tillsammans med Jonas.
Sproutly 1 9789189097582 -
Skörd. 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 185 sidor.
Mycket gott skick. Format 24,5 x 18,5 cm Vikt 745 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt färgillustrerad med foton av Erik Olsson och teckningar av Katy Kimbell. Ur baksidestexten: I Skörd får du 810 förslag på vad du kan göra av våra 41 mest vanliga grönsaker. Här finns tip läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151048
- Titel
- Skörd : 41 grönsaker 810 recept från Ekolådan
- Författare
- Dieng, Anette
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan."
Vegourmet
Ända sedan starten 2003 har Ekolådan levererat flera tusen lådor med ekologiska grönsaker och frukter till hem runt om i Sverige. De cirka 600 smårecepten som presenteras är dels ett urval av Ekolådans bästa, dels framtagna specifikt för boken. Recepten är inte nödvändigtvis helt vegetariska, men har alltid grönt i fokus.
Varje grönsak presenteras med recept, praktiska tips på förvaring, när grönsaken är som godast, vad som passar ihop med vad och vad som är gott att äta till de färdiga rätterna.
De flesta av oss lagar grönsaker på ungefär samma vis varje gång. Den här boken ger dig möjlighet att lära känna råvarorna bättre och du får kunskap om hur du kan laga till dem på nya sätt och servera dem i nya smakkombinationer - kålrabbi är till exempel jättegott tillsammans med päron, lök, flagad mandel och honungsvinägrett, och råstekt broccoli blandad med vitlök, chili, cashewnötter och soja passar väldigt bra som tillbehör till fisk.
Recepten i boken är ingen exakt vetenskap. De är korta, enkla och har inga precisa mått. Tanken är att du snabbt ska kunna laga till något gott av det du har hemma. Merparten av rätterna är tillbehör, men de flesta fungerar utmärkt även på egen hand. Eller så serverar du flera små grönsaksrätter som en måltid.
Anette Dieng har tidigare arbetat som kock och var med och startade Ekolådan. Idag är hon skribent och har en vilja att förmedla kunskap om hur mat och råvaror kan produceras på ett hållbart sätt. Anette är också medförfattare till boken Handbok i naturlig biodling (2015).
Ingela Persson är kock och krögare och skriver nya recept för Ekolådan varje vecka. Hon har tidigare gett ut böckerna Dags för dessert (2006) och Frukt och bär (2008) och driver Brasserie Bobonne i Stockholm.
"Grönsaker på nytt sätt."
Nya Kristinehamns Posten
"Det här är en smart kokbok för den som inte alltid orkar läsa omfattande recept. Den utgår från 41 vanliga grönsaker och föreslår till varje grönsak en rad olika sätt som den kan tillagas på. Den kan med andra ord användas liter som ett uppslagsverk när inspirationen känns svårfångad."
Plaza Interiör
Det här är en ovärderlig tillgång i kokbokshyllan.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127151048 -
Green kitchen travels. Hälsosam vegetarisk ma...
Inbunden bok. Norstedts. 2014. 255 sidor.
Gott skick. Stort format 26 x 21 x 3 cm Vikt 1.260 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt färgfoto-illustrerad mestadels av David Frenkiel. Originalets titel: Green Kitchen Travels. Översättning: Sandra Medin. INNEHÅLL: Inledning. Matfilosofi. Platser, recept & metod läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113064154
- Titel
- Green kitchen travels : hälsosam vegetarisk mat från hela världen
- Författare
- Frenkiel, David
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 211 x 260 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1247 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- David Frenkiel och Luise Vindahl står för nydanande och spännande vegetarisk mat. Deras blogg www.greenkitchenstories.com har många läsare och inspirerar människor över hela världen att laga god och nyttig vegetarisk mat med endast naturliga ingredienser. Nu kommer uppföljaren till deras otroligt populära kokbok Green Kitchen Stories.
Green Kitchen Travels innehåller runt hundra recept som är inspirerade av familjens resor. Nästan alla recept är glutenfria och många är veganrecept eller har förslag på hur man vegananpassar dem.
Börja dagen med en mexikansk frukostsallad och linsdumplings eller en läcker chokladcroissant bakad med rågmjöl. Festa på champinjoner på moriskt vis, eller en nötig och fräsch Pad Thai utan nudlar. Avsluta med en mjölfri chokladkaka med vilda bär. Alla recept följer David och Luises filosofi kring mat: hälsosamt och naturligt med djärva smaker.
Dottern Elsa vara bara sju månader när familjen gav sig av på en jordenruntresa. Deras erfarenhet av att resa med barn presenteras i ett eget kapitel. Davids fantastiska mat- och resefotografi gör boken till en inspirerande vegetarisk, vegansk och glutenfri kokbok med moderna recept.
Norstedts 9789113064154 -
RAW på rätt sätt
Häftad bok. Nylivsstils förlag. 1 uppl. 2012. 143 sidor.
ISBN 9789198084603
Mycket gott skick. Format 20 x 16 cm Vikt 540 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, mycket rikt illustrerad med färgfoton. Ur baksidestexten: Vill du må bättre och hitta en balans i livet som påverkar både kropp och själ? Då är Raw food på rätt sätt den kokbok du letar efter. Me läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNylivsstils förlag 1 9789198084603 -
Vegan Vegan!
Inbunden bok. Isaberg förlag AB. 1 uppl. 2016. 128 sidor.
Nära nyskick. Format 27 x 21,5 cm Vikt 610 g.
Inbundet förlagsband, första upplagan, rikt illustrerad i färg. Din guide till en månad som vegan. Innehåll: Förord, Introduktion, Om recepten, Bra att ha hemma, Frukost, Snacks & mellanmål, Sötsaker, Första veckan, Andra läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176949504
- Titel
- Vegan Vegan!
- Författare
- Bergström, Hanna
- Förlag
- Isaberg förlag AB
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 267 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 628 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veganen. En hippie. Eller en aktivist. Den jobbiga kompisen du inte vill gå på restaurang med. En matpedant. Ett hälsofreak. Eller… Du? Att bli vegan kan verka fjärran och ouppnåeligt. Kanske också tråkigt, svårt och begränsande. Det är många som delar dessa farhågor, men denna bok innehåller det vi tror är botemedlet för detta. Vi vill bjuda med dig på en inspirerande resa för att upptäcka hur enkelt, gott och alldeles underbart livet som vegan kan vara. Vågar du anta utmaningen och bli vegan under en månad? Det gjorde vi och det var en ögonöppnande och inspirerande upplevelse. Att du på köpet är med och räddar världen, slutar betala för vanvård av djur och dessutom själv mår bättre gör ju bara det hela ännu roligare. Målet med boken att inspirera och vägleda dig under en månad som vegan. Här finns middagsrecept för fyra veckor som vegan, massor av goda frukostidéer och recept på lyxiga sötsaker, men också all den kunskap du behöver för att bli vegan. Vi delar med oss av det vi själva lärt oss om allt från aminosyror och vitamin B12 till hur du bäst kokar linser. Denna bok är dels till för den fullfjädrade veganen, som kan hitta goda recept och lära sig ett och annat. Den passar också för den som är redo för en hel veganmånad och för den som bara är nyfiken på veganism och vill prova några nya spännande recept. Vi hoppas att du kan använda den för att skapa din egen veganutmaning, på din nivå. Det kommer att öppna dina ögon och ändra på hur du ser på saker.
Isaberg förlag AB 1 9789176949504 -
New Food For Thought. Over 200 recipes from L...
Häftad bok. André Deutsch. 2002. 255 sidor.
ISBN 9780233050713
Nära nyskick. ENGELSK TEXT. Format 23,5 x 15 cm Vikt 400 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, rikt illustrerad med sv/v teckningar av Yvonne Chambers och Maxwell Dasey. Ur baksidestexten: Refusing to be processed, packaged, microwaved, deep-frozen or standardised in any wa läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAndré Deutsch 9780233050713 -
7 minuter i köket - Vegetariskt [30 goda rätt...
Häftad bok. Pagina . 1:1 uppl. 2017. 73 sidor.
Nära nyskick. Format 23 x 18 cm Vikt 300 g.
Häftad bok med flexipärmar, rikt illustrerad med färgfoton av Nicolas Lobbestaël och Maud Argabi. Originalets titel: Veggie - 30 recetes hyper savoureuses à préparer en 7 minutes! Översättning: Elsie Formgren och Sten Sundst läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163615016
- Titel
- Vegetariskt : 30 goda rätter på 7 min
- Författare
- Bernard, Ingrid
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 180 x 230 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 309 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna nya serie, 7 minuter i köket, är enkelhet och upplevelse två ledord. Denna bok visar hur enkelt det är att laga vegetarisk god vardagsmat och är den första av två böcker som släpps på svenska marknaden. Den kommer att kompletteras med fler titlar framöver. Alla recepten bygger på balanserade måltider men ofta med en oväntad twist.
Pagina 1:1 9789163615016 -
I am vegan. Vegan Cookbook recipes for Yoga L...
Häftad bok. Yoga Latinos. 2016. 65 sidor.
ISBN 9781537282954
Nära nyskick. ENGELSK TEXT. Format 23 x 15 cm Vikt 145 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, illustrerad med färgfoton. "When you eat Vegan food you will not only make yourself happier and healthier but also our Planet! This Vegan cooking book will present you easy to prepa läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKYoga Latinos 9781537282954 -
Vego Paradiso - en smak av det veganska köket
Häftad bok. Natur & Kultur. 1:2 uppl. 2001. 118 sidor.
Mycket gott skick. Format 20 x 20,5 cm Vikt 340 g.
Spiralbundet förlagsband med mjuka pärmar, rikt illustrerat med teckningar och fotografier i färg. Innehåll bl.a: Vitaminguide istället för skörbjugg, Smått, Supersnabbt, Sydländskt, Smakstarkt, Snällt, Svenskt, Snyggt, S läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127353109
- Titel
- Vego Paradiso : en smak av det veganska köket
- Författare
- Hall, Pia
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 115 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad har t ex kryddig cashewnötscurry, lena scones, pikant linssallad och mustig minestronesoppa gemensamt? Jo, alla kan tillagas utan animaliska produkter. Intresset för vegetarisk mat och veganmat ökar och man kan säga att en matrevolution är på gång i västvärlden. Allt fler blir veganer, vegetarianer eller helt enkelt blandkostare, som ofta väljer bort kött och fisk till förmån för vegorätter.
Här finns ett 80-tal läckra recept från det veganska köket. Många har hämtat inspiration från Asien, bland annat från det indiska och thailändska köket, men det finns också rätter för den hängivna husmanskostälskaren, till exempel pyttipanna, biff med potatis och spaghetti bolognese. Här kan man också läsa om vilka som egentligen var de första veganerna i världen, hur man gör för att vara säker på att få i sig alla näringsämnen och vad man säger till vänner och bekanta som ifrågasätter ens val av mat.
För den intresserade finns förslag på sajter, tidningar och litteratur inom området, listor över olika livsmedelstillsatser och en mindre ordlista.
Pia Hall är journalist och har bland annat varit verksam på tidningen Gourmet. Hon är född 1967, bosatt i Stockholm och är sedan flera år tillbaka själv vegan.
Natur & Kultur 1:2 9127353109 -
Vegetariskt - från gröda till föda
Inbunden bok. Parragon. 2014. 224 sidor.
Nära nyskick. Format 21 x 16,5 cm Vikt 620 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med illustrationer av Coral Mula och med färgfoton av Mike Cooper. Översättning: Theresa Månsson. INNEHÅLL: Inledning, Skott, rötter & stjälkar, Frukter & squash mm. // Bilden läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187753329
- Titel
- Vegetariskt : från gröda till föda
- Författare
- Graimes, Nicola - Biggs, Fiona
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 205 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vegetariskt är en spännande samling gröna recept från hela världen. Du hittar inspiration till mellanmål, förrätter, middagar och sallader som kommer att tilltala såväl vegetarianer som köttätare.
Den här boken är utformad för vegetarianer i det tjugoförsta århundradet och fylld med recept som hyllar den mångfald som i dag kännetecknar utbudet av vegetariska livsmedel.
Hemligheten med en god hälsa är att varje dag äta en variation av olika sorters mat, något bokens recept kommer att visa. De lättlagade recepten är illustrerade med vackra färgbilder som frestar både öga och gom.
En nyttig och användarvänlig guide till en vegetarisk livsstil.
Format: 160x200mm
Parragon 9789187753329 -
Stora vegetariska kokboken. Färskt från trädg...
Inbunden bok. Parragon. 1 uppl. 2011. 224 sidor.
Nära nyskick. Format 26,5 x 21 cm Vikt 970 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med färgfoton.INNEHÅLL: Inledning; Skott, rötter & stjälkar; Frukter & squash; Svampar & lökväxter; Nötter, frön, linser & bönor; Kål & sallatsblad samt Register. // Bilden av läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445446127
- Titel
- Stora vegetariska kokboken : färskt från trädgården
- Författare
- Graimes, Nicola - Biggs, Fiona
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 226 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 978 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora vegetariska kokboken är en spännande samling köttfria recept från hela världen där du får möjlighet att njuta av färska grönsaker året om. Du hittar inspiration till mellanmål, förrätter, middagar och sallader som kommer att tilltala såväl vegetarianer som köttätare. Den här spännande boken för traditionella vegetarianer till det tjugoförsta århundradet med recept som hyllar den mångfald som idag kännetecknar utbudet av vegetariska livsmedel. Hemligheten med en god hälsa är att varje dag äta en variation av olika sorters mat, något bokens recept kommer att visa. De lättlagade recepten är illustrerade med vackra färgbilder som frestar både öga och gom.
Stora vegetariska kokboken är en oumbärlig guide till en vegetarisk livsstil.
Fler titlar i serien:
Asiatiskt (ISBN 9781445448305)
Fisk & skaldjur (ISBN 9781445448299)
Mått: 205x261 mm
Parragon 1 9781445446127 -
Veggivore med kärlek till grönt
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1:2 uppl. 2013. 142 sidor.
Nära nyskick. Format 24,5 x 20 cm Vikt 705 g.
Inbundet klotryggband, mycket rikt illustrerad med teckningar vackra foton i färg. Veggivore vill hylla alla våra fantastiska grönsaker. Författarens idé är att inspirera till ett grönare liv, med denna kokbok för dig som läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439097
- Titel
- Veggivore : med kärlek till grönt
- Författare
- Vikbladh, Cecilia
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veggivore. Smaka på ordet. Visst blir man nyfiken! När Cecilia Vikbladh sökte ett begrepp för sin livsstil och matpassion föll hon för just Veggivore, ett ord hon först mötte i New York Magazine, med betydelsen ät grönt, men krydda gärna med lite kött då och då.
Med ett enda ord sammanfattar Veggivore kärleken till maten och livet. Det handlar alltså inte om någon ny metod eller diet, utan om en respektfull inställning till maten vi äter och till oss själva. Om du som Cecilia fokuserar på det vegetariska och låter grönsaker och andra produkter från växtriket få huvudrollen på din tallrik, faller det sig naturligt att äta mindre kött.
Genom att använda kött och fisk som smakbärare i maten ibland, snarare än som huvudingrediens, har Cecilia komponerat en rad läckra recept innehållande läckerheter som ugnsbakad rotselleri med hemkärnat örtsmör, soppa på rostade grönsaker och sallad med varmrökt lax.
Ica Bokförlag 1:2 9789153439097 -
Veggiebook - Vegetarisk kokbok
Häftad bok. Wahlström & Widstrand. 2003. 247 sidor.
Nära nyskick. Litet format 15,5 x 12 x 2 cm Vikt 315 g.
Danskt band med mjuka pärmar och invikta flikar, tvåspråkig med både svensk och engelsk text, rikt färgfoto-illustrerad. Boken är tänkt att inspirera till god mat som passar både vegetarianer och övriga middagsg läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146202293
- Titel
- Veggiebook
- Författare
- Sjöstedt, Severin
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 118 x 155 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 322 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter Cookbook och Drinkbook kommer nu ännu en knubbig pocketkokbok fylld av en mängd läckra vegetariska rätter som kittlar smaklökarna och som hämtat inspiration från all världens kök. Många av rätterna går utmärkt att kombinera med kött eller fisk. Liksom tidigare återges recepten på både svenska och engelska. Rikt illustrerad med foton i färg.
Wahlström & Widstrand 9146202293
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
