Indisk vegetarisk kokbok
Häftad bok. Bokförlaget Robert Larson AB. 2 uppl. 1977. 223 sidor.
Mycket gott skick.
Format 21,5 x 14,5 cm Vikt 440 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, ANDRA oförändrade upplagan, illustrerad med sv/v tecknade kapitelvinjetter av Birgitta Larson. Originalets titel: Indian Vegetary Cookery (1973). Översättning och bearbetning till svenska förhållanden: Ingrid Nyborg-Fjellander. Ur baksidestexten: Det indiska kökets lockande, vegetariska läckerheter görs nu för första gången tillgängliga för en svensk matintresserad publik. INNEHÅLL: Liten bruksanvisning. Karta över Indien. Författarens förord. Översättarens kommentar. Redskap och servering. Huvudingredienser. Ovanliga ingredienser. Mått och vikt. Några enkla recept. Kryddorna. Basrecept för kryddning. Gör en indisk hörna. Masalor (kryddblandningar). Historier från kocken Deviprasads kök. Historien om vad köpmannen smugglade. Historien om de tre resenärerna. Historien om juicetillverkaren. Historien om den lärde mannen. RECEPT: Ris. Bröd, pannkakor och kroppkakor. Ärter, linser och bönor. Grönsaker (Curryrätter, Ångkokta rätter, Lökbrynta rätter, Grönsaksbullar, Bräserade rätter, Puréer, Fyllda grönsaker, Potatisrätter, Ärträtter, Rätter med äggplanta, Rätter av okras eller 'Lady-fingers', Sallader, Diverse rätter). Ägg. Yoghurträtter. Små aptitretare. Sötsaker och efterrätter. Pickles och chutneys. Drinkar (alkoholfria) och soppor. Indisk ordlista.
// Namnad med tillhälsning på insidan av främre pärmen, ryggen har läsveck. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [4895]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789151400556
- Titel
- Indisk vegetarisk kokbok
- Författare
- Santa Maria, Jack - Nyborg-Fjellander, Ingrid - Larson, Birgitta
- Förlag
- Täby : Larson ; [Solna] : [Seelig
- Utgivningsår
- 1974
- Språk
- Svenska
