-
A gastronomic tour of the Scandinavian Arctic
1987 Timbro. Förlagets laminerade pappband, 216s. 31x26cm, 1,6kg. Rikt illustrerad med vackra färgfotografier, naturmotiv och maträtter. Liten ryggskada, två skadade pärmhörn, för övrigt i gott skick. Engelsk text. Originaltitel: Gastronomisk resa i Nor läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175661373
- Titel
- A gastronomic tour of the Scandinavian Arctic
- Författare
- Blomquist, Torsten - Vögeli, Werner - Judd, Barry - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Timbro
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- English
9175661373 -
Från Emmental till Stockholms slott
Prisma, 2004 Inbunden, skyddsomslag, 224s. 25x20cm, 1kg. Rikt fotoillustrerad.
Mycket gott skick. ISBN: 9151841320
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151841320
- Titel
- Från Emmental till Stockholms slott
- Författare
- Werner Vögeli
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 891 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Lova mig, Werner, att alltid vara dig själv oavsett vad som händer dig i världen!"
Hedersdoktorn och Hovtraktören Werner Vögeli har hållit löftet han gav sin mor när han tog avsked för att ge sig ut i världen. Idag är Werner Vögeli en legend inom svensk matlagning. Han har varit hovtraktör i 40 år, på Operakällaren i 40 år och ansvarat för Nobelmiddaggarna i 40 år. Han har sett allt, varit med om allt, lagat allt för alla.
Hans livsväg är enastående - från bondehemmet i Emmental i Schweiz till uppburen hovkrögare för kungar och drottningar. Från den schweiziska husmanskosten, via den allra högsta gastronomien, till en kärlek till de svenska (och kanske framförallt norrländska!) rena råvarorna. Han har mött kungligheter, presidenter, prinsessor, miljardärer likaväl som ålfiskare och samer - och han har minnen och historier att berätta om dem alla.
Här finns berättelser och anekdoter om Kungen, Silvia, Victoria, gamle kungen, prinsessorna (främst Margareta!). Och övrig nobless som Aga Khan, Erlander, Krusse, Marcus Wallenberg, nobelpristagare... Jetsetmiddagar i St Moritz, ålagille med Fritjof Nilsson Piraten och Sten Broman, kräftskivor med Roger Moore. Vidare om Werner Vögelis unika internationella stjärnstatus, om Club Chef du Chef, Chain de Rotessieur och hans roll som domare i Bocuse d'Or (!).
Werners Vögelis unika känslighet när det gäller att komponera smaker och ingredienser visas i bokens recept på allt från husmanskost till nobelmiddag!
9151841320 -
Älskade mat
Roto Smeets Publishing 2004. Inbunden, skyddsomslag, 189s. 28x23cm, 1,2kg. Rikt färgfotoillustrerad. Mycket fint skick. ISBN: 9197515701
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197515701
- Titel
- Älskade mat
- Författare
- Werner Vögeli - Ulf Nilsson
- Förlag
- *Roto Smeets Publishing
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Werner Vögeli är Sveriges mest berömde kock. Sedan 1959 har han lagat mat på Operakällaren i Stockholm, till kungliga kalas, till matälskares måltider och till det fina folkets fester.
Han har lagat mat till nobelpristagare under fyrtio år (1961-2002) när dessa årligen bjudits på middag hos den svenske kungen den 11 december. Han har lagat mat till statschefer, kungar, drottningar och kejsare, till politiker, kulturpersonligheter och kändisar. Han har rest med hovet på statsbesök utomlands och lagat mat i många länder. 1972 blev Vögeli formellt utnämnd till hovköksmästare och 1977 till hovtraktör.
Vögeli har givit ut flera böcker tidigare med fantastiska festmenyer men också med traditionell svensk mat. Men de allra bästa menyerna, de som han är mest stolt över, har han sparat till ett speciellt tillfälle, så att han kan presentera dem tillsammans. Och det tillfället är den nya boken Älskade mat.
Här är några exempel på dessa menyer som serverats på Operakällaren genom tiderna:
Traditions et Qualité 1967 en förening för världens bästa kockar med tillsammans ett stort antal stjärnor i Guide Michelin. Vögeli bjöd på traditionell svensk mat som sill, löjrom, renskav och nässelsoppa!
Club de Chefs des Chefs 1980 en exklusiv klubb för kockar till statschefer, kungar och likställda storheter, där det bjöds på snöripsbröst och hjortronsufflé.
Drottning Silvias födelsedagsmeny 1993 med fasanmousse och sjötunga.
Det finns ytterligare några menyer samt en del med recept på rätter med genuina svenska råvaror som Västerbottenost, renkött, olika rätter med ål, samt rabarber och hjortron. Här beskrivs också Vögelis matfilosofi som han hållit fast vid i alla år.
En bok att älska Älskade mat!
9197515701
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn