-
Studentmat : snabba rätter som boostar kropp...
Häftad bok. PrintWorks. 1 uppl. 2017. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163613616
- Titel
- Studentmat : snabba rätter som boostar kropp & hjärna
- Författare
- Linhart, Cecilia
- Förlag
- PrintWorks
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 150 x 215 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna bok vänder sig framför allt till dig som är student, med hänsyn till hur vardagen ser ut gällande tid, boende, ekonomi, pluggande och festande. Det är en bok för dig som helst inte vill laga mat, än mindre lägga så mycket tid eller pengar på mat, men som ändå vill må bra och prestera ditt bästa i studierna och vardagen.
För många är studentlivet den roligaste tiden i livet. Tentaplugg som övergår till nattsudd. Nya vänner och nya aktiviteter. Det innebär också eget ansvar, att flytta hemifrån och att rå sig själv. Köpa och laga mat, äta och diska. Plötsligt står du där själv i butiken och ska handla mat, men vad ska du välja? Att bra mat gör dig gott vet du, men hur viktigt är det egentligen? Hela två tredjedelar av immunförsvaret sägs ligga i magtarmkanalen som i sin tur står i nära kontakt med hjärnan. Bra mat stärker ditt immunförsvar så att du blir piggare, gladare, friskare och orkar mer.
Recepten i den här boken är speciellt framtagna för att bygga ett starkt immunförsvar enligt IFD, Inflammation Free Diet-systemet, som du kan läsa mer om i boken. Vi har utgått från matvaror som generellt sett är billiga, snabblagade och använder lite disk för att passa in i ett studentkök.
Nu kan du få tid och pengar över till annat samtidigt som du ger din kropp det bästa budgetbränslet för att hålla dig frisk, umgås med vänner, träna, plugga och ge järnet på tentorna.
PrintWorks 1 9789163613616 -
Överstens snapsvisor : i smakfull blandning
Inbunden bok. Stockholm : Svenskt militärhistoriskt bibliotek. 2004.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197438483
- Titel
- Överstens snapsvisor : i smakfull blandning
- Författare
- Lyth, Einar - Lannerbäck, Alf - Svenskt militärhistoriskt bibliotek
- Förlag
- Stockholm : Svenskt militärhistoriskt bibliotek
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska
Stockholm : Svenskt militärhistoriskt bibliotek 9789197438483 -
Sallader. En samling med läckra recept
Inbunden bok. Parragon. 256 sidor.
ISBN 9781407588254
Nyskick. Mycket rikl.färgfotoillustrerad. Över 170 recept med lätta steg-för-steg-instruktioner
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKParragon 9781407588254 -
Snabblagat - läckert och lättlagat steg för s...
Inbunden bok. Parragon. 2004. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Skyddsomslaget med lätta hanteringsspår. Mycket rikl.färgfotoillustrerad. Snabblagade läckra recept från hela världen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405422604
- Titel
- Snabblagat : läckert och lättlagat steg för steg
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 207 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 878 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Snabblagat
Denna kokbok innehåller ett urvfal snabblagade läcktra recept från hela världen. De är speciellt gjorda med tanke på dig som vill spara tid i köket. Några är helt nya, andra är finurliga omarbetningar av klassiska rätter, och alla är baserade op fräscha råvaror som finns att köpa i de allra flesta livsmedelbutiker.
Samtliga recept illustreras av bilder som steg för steg visar dig hur du går tillväga. Boken innehåller dessutom massor av matnyttiga tips och förslag till variationer. Närhelst du känner för att laga till något snabbt och läckert - här hittar du recepten.
Alla tiders snabblagat ger dig bland annat:
- förföriska bilder
- tips och variationer
- lätta instruktioner steg för steg
Parragon 9781405422604 -
Från Värmlandskorv till Kungarätt - Gammaldag...
Inbunden bok. Hillie Berglund. 1972 sidor.
Mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHillie Berglund -
Maten som stärker ditt immunförsvar : mer än...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 144 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151840369
- Titel
- Maten som stärker ditt immunförsvar
- Författare
- Kirsten Hartvig
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 280 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat och näring är av avgörande betydelse för hälsan. Eftersom den mentala, känslomässiga och andliga hälsan är beroende av den fysiska, kan man också säga att arten och kvaliteten på det vi äter och dricker är en av de absolut viktigaste faktorerna för vårt allmänna välbefinnande.
Under de senaste 30 åren har systematiska vetenskapliga studier bekräftat att en diet som främst grundas på färska, minimalt förädlade vegetabiliska livsmedel utan kemiska tillsatser är det effektivaste sättet att stärka immunförsvaret. Då sådan mat dessutom består av motsvarande lågt innehåll av kraftigt förädlade livsmedel, fett, mättat fett, socker, salt och alkohol, främjar den hälsan hos alla kroppens system.
Maten som stärker ditt immunförsvar innehåller mängder av användbar information och goda råd. Den är utformad som en guide till skräddarsydda matval som skyddar immunsystemet, ökar intaget av hälsosamma livsmedel och skär ner på sådana som ökar immunförsvarets arbetsbörda.
Boken är indelad i fyra delar:
* Del ett förklarar immunsystemets komponenter och hur de fungerar tillsammans för att upprätthålla hälsan och motverka sjukdomar.
* Del två granskar i detalj 150 olika livsmedel som alla på olika sätt gynnar immunsystemet.
* Del tre belyser några vanliga hälsoproblem och förklarar hur man kan använda de livsmedel som beskrivs i del två för att främja hälsan och förhindra att sjukdomar utvecklas.
* Del fyra handlar om immunmat i praktiken och visar hur man kan införliva immunstärkande livsmedel i sin dagliga diet. Kapitlet innehåller 180 recept och en mängd dietplaner.
Prisma 1 9789151840369 -
Toskansk kokbok - recept och berättelser från...
Inbunden bok. Könemann. 2005. 222 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833112041
- Titel
- Toskansk kokbok - recept och berättelser från matlagningskurser i Toscana
- Författare
- Alexander, Stephanie
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Könemann 9783833112041 -
Alla tiders choklad : läckert och lättlagat s...
Inbunden bok. Parragon. 1 uppl. 2004. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Oanvänt ex som bara stått i bokhyllan. Rest av prislapp på skyddsomslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405422574
- Titel
- Alla tiders choklad : läckert och lättlagat steg för steg
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 207 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
Parragon 1 9781405422574 -
500 chokladfrestelser : den enda bok med chok...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2009. 288 sidor.
Nära nyskick. Olanvänd, har bara stått i bokhyllan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174010527
- Titel
- 500 chokladfrestelser : den enda bok med chokladfrestelser du behöver
- Författare
- Lauren Floodgate
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 158 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 500 chokladfrestelser - den enda bok med choklad du behöver
Den här boken är fullproppad med chokladfrestelser för alla tillfällen kakor till både vardag och fest, formkakor till eftermiddagskaffet samt imponerande bakverk och sofistikerade desserter.
Inledningen lär ut grunderna i chokladhantering, den utrustning som behövs, olika ingredienser och fantastiska chokladdekorationer att pryda de färdiga läckerheterna med. Boken ger dig även ett avsnitt om chokladens spännande historia, hur man tillverkar choklad och olika chokladsorter.
Receptsamlingen är en skatt för alla chokladälskare som vill kunna servera allt från frestande bakverk, småkakor och muffins till varma puddingar, krämiga glasser och luftiga mousser alla med choklad.
Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16 x16 cm.
I serien finns även titlarna:
500 cocktails
500 juicer & smoothies
500 smårätter
500 muffins
500 soppor
500 pizzor & tunnbröd
500 kakor
500 italienska rätter
500 sallader
500 pajer
500 grytor och gratänger
500 asiatiska rätter
Tukan Förlag 1 9789174010527 -
Smaker från hela världen nr. 13. Karibien : [...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2009. 124 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187033
- Titel
- Karibien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187033 -
Italienska inviter Gastronomiska utflykter
Inbunden bok. Rabén Prisma. 1994.
Nära nyskick. Utgiven av Rabén Prisma 1994. Följ med på en kulinarisk upptäcktsresa genom norra Italien ner till Rom. Skinkor, ostar, olivolja och årets viner på de toscanska slotten. Vi bjuds även på de bästa recepten från Medelhavsköket och lotsas till genuina krogar läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151826509
- Titel
- Italienska inviter : gastronomiska utflykter med Siv och Key L Nilson
- Författare
- Nilson, Siv - Nilson, Key L. - Nilson, Key L. 1938-2002
- Förlag
- Stockholm : Rabén Prisma
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Rabén Prisma 9789151826509 -
Naturligt vin
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 126 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. ’Storstilad’ hälsning på försättsblad. Verkar oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137899
- Titel
- Naturligt vin
- Författare
- Broomé, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 171 x 246 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Naturligt vin har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Franska Vinbok (Best French Wine Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.
"Boken har gjort mig såväl mindre kritisk som mer nyfiken."
Bengt-Göran Kronstam, Allt om Vin
"Det här är en bok som går till botten med de senaste åren stora vintrend."
Elle Mat & Vin
Naturvin, vin tillverkat utan tillsatser, håller på att förändra vår mest traditionstyngda dryckeskultur. En grupp bönder och entusiaster har format en vinets punkscen som sprider sig över världen och drar en ny generation till glasen.
Vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson åker genom Frankrike för att träffa bönder, restaurangägare, bloggare, konstnärer, barflugor, servitörer, pensionärer och ungdomar med en sak gemensamt: deras liv har ändrats av vinet.
De dricker med välklädda debattörer som tagit naturvin in i finrummen, med åttioåriga damer som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska män som vallfärdat hit för att odla druvor, bara på grund av en fantastisk flaska.
Naturligt vin är den första boken på svenska om vinvärldens mest spännande rörelse.
Emil Broomé började som 19-åring plöja vinböcker och gå på vinprovningar. Efter sommelierjobb på ett flertal Malmökrogar startade han 2010, tillsammans med Ulf Ringius, Vin & Natur. Idag arbetar de med cirka 65 vinbönder, i huvudsak från Frankrike men även från Italien och Spanien. Bönderna de arbetar med har som mål att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.
Emil Arvidson är journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton åren har han skrivit om kultur, politik och musik för svenska dagstidningar och magasin. Just nu jobbar han med en bok om amerikansk matkultur och en om en svensk rapstjärna.
"En personlig och skön bok om det hetaste ämnet i vinvärlden de senaste åren de så kallade naturliga vinerna. En bok att bli inspirerad av."
Magnus Eriksson, Helsingborgs Dagblad
"Naturligt Vin är ett grafiskt tilltalande verk med många foton samt målningar av naturvinsrörelsens egen huskonstnär Michel Tolmer."
Finare Vinare
"...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om."
Alf Tumble, Dagens Nyheter
"Här får man lära sig att det finns vin som inte manipulerats - och att de smakar gott."
Christina Heinä Liman, Allt om Trädgård
"Naturligt vin av vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson går till botten med naturvinstrenden."
Allt om Vin...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om.
Alf Tumble, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127137899 -
Ica förlagets stora kokbok
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. ICA bokförlag. uppl.3 omarb. 2002. 767 s. Förlagsband. 20 x 29cm. Omslaget har lätt slitage i ovankant. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153422006
- Titel
- ICA Förlagets Stora kokbok
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 768 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 2750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett flaggskepp i ny omarbetad upplaga!
ICA Förlagets stora kokbok är ett omfattande och avancerat matlagningslexikon. Den lär ut allt från att koka en fond och stycka fågel till att rulla köttbullar. Här finns inte bara vardagens basmatlagning utan också spännande maträtter för den som har matlagning som intresse. Många moment visas i metodbilder och det gör kokboken lätt att använda. Recepten är tydliga och lätta att följa. Samtliga recept är testade och provlagade av ICA Provkök. Totalt innehåller boken 1.500 recept! Nya råvaror har tillkommit och metoderna och recepten är anpassade till vår moderna livsstil. Recepten ges både för 12 personer och 4, vilket passar många av dagens hushåll. Läckra nya bilder som fått generöst utrymme visar de färdiga maträtterna. Över 1.000 färgfoton, 1.500 recept.
9789153422006 -
Happy me 100 växtbaserade recept för energi,...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Bladh by Bladh. [2020]. 245 s. Förlagsband. 19,5 x 25,5cm. Pärmen har några små tryckmärken på baksidan. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188917492
- Titel
- Happy me : 100 växtbaserade recept för energi, glädje och skönhet
- Författare
- Andersson Butler, Marie
- Förlag
- Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 245 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 260 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1110 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Happy Me Happy Planet! Växtbaserat är på allas läppar och många vill anamma den gröna vågen som är här för att stanna. Människor behöver en trygg guidning, de behöver inspiration och hjälp att navigera i rätt riktning. Därför har Marie tagit fram sina bästa mat - och livsstils recept från sin egen hälsoresa. Recepten är baserade på pigga bönor, läcker kål och, annan antiinflammatorisk mat, men även med dekadenta desserter och undergörande drycker. Bra både för dig och planeten! Marie driver restaurangkedjan Happy Me, med bas i Göteborg, och ett hälsocenter i Skottland. Hon har mött tusentals människor som vill förbättra sin hälsa genom maten, och de har fått stora hälsoförbättringar. Boken är en stor, härlig inbjudan till ett friskare liv och smartare matval. I boken får läsaren 100 recept som de även kan sätta samman till ett Healthy Restart-program på 21 dagar för att skapa nya vanor som ger energi och vitalitet. Med omtanke och glädje guidar Marie läsaren från ord till handling, på ett sätt som bidrar till verklig förändring. OM FÖRFATTAREN Marie Butler, som driver restaurangkonceptet Happy Me, har mer än 30 års erfarenhet av mat och hälsa. Genom hennes egen hälsoresa och hennes internationella erfarenhet och kunskap är boken unik i sin nisch. Konceptet och innehållet som Marie har skapat i restaurangkonceptet Happy Me finns ingen annanstans i Norden. All mat lagas från grunden med syftet att varje ingrediens ska ha en läkande och balanserande funktion för kroppen. Maries mission är att dela med sig av sin kunskap och inspirera så många som möjligt att äta ren, naturlig mat som man mår bra av. Hon är en livsbejakande, chosefri och rolig kvinna som gillar både flärd och enkelhet. Hennes mål för egen del är att hålla sig frisk, rörlig och sexig långt upp åldrarna. Och då blir det mycket bönor, grönkål och råris i olika spännande kombinationer och smaksättningar. Plus en hel del annat som är läckert och hälsosamt.
9789188917492 -
Svenska bärboken våra bär i historien, nature...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Prisma. uppl.3. 2004. 192 s. Förlagsband. 19,5 x 23,5cm. Pärmen har lätta bruksspår.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151843001
- Titel
- Svenska bärboken : våra bär i historien, naturen och matlagningen : med över 300 recept
- Författare
- Holmberg, Pelle
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 225 mm
- Vikt
- 693 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smultron på strå, en dunkel blåbärsskog eller ett soldränkt hygge med massor av lingon ? visst är det en dröm för många av oss!Svenska bärboken presenterar utförligt ett fyrtiotal ätliga bär, vilda och odlade ? deras växtsätt, utbredning, ekologi och användningsområden. Vi får också spännande inblickar i vad man gjorde av bären förr i världen.Den fylliga receptdelen inleds med konservering, djupfrysning, hermetisering, vattenkonservering och torkning. Sedan följer över 300 recept på saft & dricka, gelé, sylt & marmelad, kompotter, bärkryddad vinäger, marinad & dressing, sallader och inläggningar, maträtter med bär, efterrätter, bröd & bakverk med bär, vin, brännvin, likörer, drinkar & bål, milkshakes, mjölkdrinkar och smoo-thies. Låter det inte gott med t.ex. krusbärssås till makrill eller smultron med tomatkrämsoppa, vitpepparglass och timjankakor?Ett tjugotal giftiga bär beskrivs också, för att man ska kunna undvika dem.
9789151843001 -
Älg från grangravad till tjälknöl
Inbunden bok.
Nära nyskick. Prisma. 2006. 120 s. Förlagsband. 25,5 x 23cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846828
- Titel
- Älg : från grangravad till tjälknöl
- Författare
- Jonsson, Susanne
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 253 x 233 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är villebrådet som sätter kronan på våra bordsnöjen" skrev gourmet-filosofen Brillat Savarin. Det kan en kvarts miljon svenska jägare skriva under på! Det skjuts ca 100.000 älgar varje år i Sverige, och med den här inspirerande boken till hands kan det blir mer än filé och älggryta på bordet! Älg kommer nu i ett efterlängtat kartonnage.
Norrlandsambassadören Staffan Ling skriver inledande om vår älskade älg, om älgen i historien och udda kunskap om skogens konung: från Karl den XI:s misslyckade försök med älgkavalleri till den luxuösa och kostbara älgosten.
I Sverige har älgkött traditionellt tillagats med enbart salt och peppar som smaksättning. Recepten i boken vill inspirera till nytänkande runt älgen som råvara och ger nya tips om smaksättning, trender och servering. Älg lagas tillsammans med svenska råvaror och med influenser från andra matkulturer - till exempel Thailand, Italien och Indien. Här finns nya smaker och ett stänk av crossover i lingonmarkerna.
Och man ska inte bara använda stek och filé och göra färs av resten! Här finns attraktiva rätter av styckningsdelar som lägg, kållap och hals av älg.
Till varje recept finns experttips på lämpliga goda viner. Det finns också alternativ utan alkohol.
9789151846828 -
Jamie familjens favoriter : brunch, snacks &...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Nygren & Nygren. 2015. 189 s. Förlagsband. 21 x 27cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623593
- Titel
- Jamie : familjens favoriter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 212 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det doftar i Jamie Olivers kök av Medelhavsländerna,timjan, basilika och oregano. Njut av grillad bläckfisk, aioli och chili, musslor, persilja eller kyckling med färska lagerblad, rosmarin och kapris. Här finns klassiska franska recept som löksoppa med salvia, aioli och tarteletter.
Ibland kommer inspirationen från Sydasien med koriander, gurkmeja, ingefära och galangalrot. Influenserna är också mexikanska och persiska, med lamm- och risrätter,spiskummin och granatäpplen. Dill, rädisor och rökt fisk är smaker som känns svenska, men Jamie tvistar till det. Han förenklar, utvecklar och ligger i framkant.
Låt barnen delta i köket, att laga mat ihop är ett sätt att umgås. Inget är viktigare än att förmedla känslan för råvaror och skapa glädje i matlagningen. Recepten är okomplicerade och så många att du kan sysselsätta dig i köket hela året. I Steg för steg lär du dig göra koreansk kimchi, surdeg från grunden eller en snitsig citronmarängpaj.
Jamies lekfullhet och kreativitet smittar, och maten är lagad från grunden, kampen mot färgämnen, socker och tillsatser är legendarisk. Upplysning och engagemang driver honom, han föredrar det småskaliga och närodlade. Så kavla upp ärmarna och bered dig på många roliga timmar i köket med familjen.
Alla recept är testade och provlagade i Jamies matstudio.
9789186623593 -
Kokbok för friluftskockar 125 genomtänkta rec...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Calazo. uppl.3. 2020. 317 s. Flexband. 12 x 18cm. Pärmen har något kantslitage och en lätt stött rygg i nedkant. Inlagan i nära nyskick. Rikt illustrerad. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188779779
- Titel
- Kokbok för friluftskockar : 125 genomtänkta recept och 54 smarta tips som förändrar din friluftsupplevelse
- Författare
- Hjelmstedt, Fredrik
- Förlag
- Calazo Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 125 x 181 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 125 genomtänkta recept och 54 smarta tips som förändrar din friluftsupplevelse I den här boken hittar du massor av goda maträtter och smarta tips som gör dig till en bättre friluftskock. Alla 125 recept är anpassade för fjällvandring, paddling eller vinterturer.125 recept skräddarsydda för olika aktiviteterMer än 60 recept för fjällvandring54 smarta tips Intervjuer med äventyrarna Renata Chlumska och Fredrik SträngDe flesta rätterna tar mindre än 15 minuter att göraFörfattarna Jonas Sundvall och Fredrik Hjelmstedt har skrivit flera guideböcker om friluftsliv i Sverige, och driver även Calazo förlag. I Kokbok för friluftskockar samlar de sina egna och goda vänners matfavoriter, testade under allt från skärgårdspaddlingar i strålande sommarsol till topptursveckor i bitande kyla.
9789188779779 -
Mauds mat lättlagade menyer
Inbunden bok.
Nära nyskick. Matmagasinet. [2021]. 138 s. Förlagsband. 20 x 26,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198694529
- Titel
- Mauds mat - lättlagade menyer
- Författare
- Onnermark, Maud
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 138 sidor
- Språk
- Svenska
9789198694529 -
Kom in på en öl och en smörgås
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Pripps. uppl.1. 1967. 104 s. 19 x 24cm. Omslaget har yt- och kantslitage samt revor i ryggkanterna. Pärmen är något stött i ryggkanterna. Ägaretikett på första uppslaget. Mycket bra inlaga med mjuk vinylskiva samt 5 ölplojar är med.. Rikt illustrerad. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Nytt fikabröd baka gott utan gluten
Inbunden bok.
Nära nyskick. ICA bokförlag. 2014. 125 s. Förlagsband. 20 x 25,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439950
- Titel
- Nytt fikabröd : baka gott utan gluten
- Författare
- Frej, Jessica
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 260 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 635 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det blir godare när Maria Blohm och Jessica Frej bakar utan gluten. I alla fall enligt de översvallande positiva reaktioner som vällde in från press, bloggare och hemmabagare förra året i samband med att deras första gemensamma bok, Nytt bröd, kom ut. Saftigt! Smakrikt! Håller länge! Godast! var reaktioner som ofta återkom. Aldrig tidigare har en bakbok om glutenfritt klättrat så högt på bestsellerlistorna!
Nu är de aktuella igen med en lika minutiöst genomarbetad och innovativ bakbok om det som sätter guldkant på tillvaron: fikabrödet. Även denna gång med helt nypåhittade recept utan mjölmixer. Istället använder de till exempel majsmjöl, bovete, potatismjöl, havre och mandelmjöl. Som man hittar i helt vanliga matbutiker.
Det är lättare att bjuda på kalas när allt på fikabordet är glutenfritt! Som saffransbröd, prinsessbakelser, hallongrottor, krämbullar, banoffee pies, havrekakor, sockerkakor, schackrutor och munkar...
"Jessica Frej och Maria Blom har gjort det igen! Provlagat sig fram till en ny fantastisk kokbok"
Tasteline
9789153439950 -
Buffé helt enkelt: 101 rätter för alla fester
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2010. 122 sidor.
Nyskick. Titta gärna på mina andra matböcker, samma frakt oavsett hur många ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255510
- Titel
- Buffé helt enkelt : 101 rätter för alla fester
- Författare
- Hansson, Jon
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 122 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 522 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matskribenten Jon Hansson är en van bufféfixare. I jobbet på Aftonbladet blir det mycket av den varan. Nästan alltid när det ska göras matreportage inför storhelger eller när det ska vara extra festligt är bästa lösningen en buffé. Det blir ju så mycket gott att välja på.Här har han samlat sina bästa recept och tips i en bok. Tio kapitel att plocka ifrån. Det är spett, bollar, såser, efterrätter och mycket, mycket mera. 101 recept! Allt som behövs för att bordet ska digna. En massa gott att välja på, helt enkelt och mycket gott att titta på. Camilla Sjödin har tagit de aptitretande bilderna.
Bokförlaget Semic 9789155255510 -
Bonniers vegetariska kokbok
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 319 sidor.
Mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245257
- Titel
- Bonniers vegetariska kokbok
- Författare
- Lundin, Cecilia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 319 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 283 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1435 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer ”klimatsmart”? Har du en tonåring där hemma som är vegetarian? Oavsett om du bara är nyfiken på ett grönare liv eller redan äter vegetariskt så är Bonniers vegetariska kokbok boken för dig!Allt om Mat-redaktionen har tagit fasta på svenskarnas växande intresse för vegetarisk mat och valt ut 300 av sina bästa gröna recept. Här finns en blandning av klassisk svensk husmanskost som vegetariska köttbullar och kroppkakor och kända rätter från andra delar av världen som falafel och korma. Att vegetariskt kan vara både enkelt och matigt står klart när man dyker ner i de läckra recepten.Råvarorna som utgör basen i det vegetariska köket presenteras i bild och text. På de praktiska tips- och faktasidorna lär du dig allt från hur man kokar bönor till att smaksätta quorn och tofu.Här finns inte bara en uppsjö av vardagsrätter, sorterade under rubrikerna Frukost, Lunch och Middag, utan också lyxiga helgmenyer då maten får kosta lite mer och ta lite längre tid att laga. Även högtider som jul och påsk kan bli gröna med bokens hjälp. Och vill du samla många till fest finns det mängder med inspirerande recept till fina vegetariska festbufféer.
Bonnier Fakta 9789174245257 -
Schücks sommarmat
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1997. 176 sidor.
Mycket gott skick. Mycket grönsaker, färska kryddor, Medelhav, asiatisk mat - lite tid i köket och mycket tid för sommaren. Mycket rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134519398
- Titel
- Schücks sommarmat
- Författare
- Schück, Cathrine - Håkansson, Albert - Watz, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9789134519398 -
Jordgubbar och rabarber
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 64 sidor.
Mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171304940
- Titel
- Jordgubbar och rabarber
- Författare
- Sandra Leigh Draznin
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 205 x 202 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- JORDGUBBAR OCH RABARBER
av Sandra Leigh Draznin
Med lite tur kommer de mest otåliga rabarberna upp redan i april och sedan dröjer det inte länge förrän vi kan njuta av den första rabarberpajen. Några månader senare är det
äntligen dags att börja skörda jordgubbarna. De allra första solvarma och söta slukar man bums! Men när plantorna sedan ger alltmer bär kan det vara kul att utöka sin receptrepertoar.
I denna bok bjuds mängder av recept på efterrätter, bakverk, glass och kalla drycker gjorda på jordgubbar och rabarber, både var för sig och i skön förening. Vad sägs till
exempel om rabarber med kokoslock, jordgubbar med limekräm, eller författarens
egen favorit: marmelad av lika delar jordgubbar och rabarber blandat med en generös handfull fläderblommor.
Damm förlag 1 9789171304940 -
Baka färskt bröd : skapa nybakat bröd i ditt...
Inbunden bok. Parragon. 1 uppl. 2009. 96 sidor.
Mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407561974
- Titel
- Baka färskt bröd : skapa nybakat bröd i ditt eget kök med perfekt resultat
- Författare
- Christine France
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 522 g
- Språk
- Svenska
Parragon 1 9781407561974 -
Härlig husmanskost : gamla favoriter och nya...
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1998. 133 sidor.
Mycket gott skick. Namnteckning. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153419334
- Titel
- Härlig husmanskost : gamla favoriter och nya internationella recept
- Författare
- Thoen, Petter - Marthinusen, Terje
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153419334 -
Kickstart med Ulrika : 7 kostprogram till ett...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 143 sidor.
Mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246063
- Titel
- Kickstart med Ulrika : 7 kostprogram till ett lättare liv
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 221 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du gå ner i vikt snabbt eller få en liten knuff mot sundare matvanor för ett friskare liv? Då passar en kickstart perfekt!En kickstart är ett kostprogram med kaloriberäknade recept för dagens alla måltider - tydligt och lätt att följa. Hemligheten bakom de kostprogram som presenteras i Kickstart med Ulrika är att förbränningen hela tiden ligger på topp. Genom att du äter olika mycket kalorier varje dag hinner kroppen aldrig vänja sig utan ämnesomsättningen ligger på en konstant hög nivå. Viktminskningen går snabbt, ofta 2-3 kilo per vecka till en början. Med ett längre program kan du gå ner 1-2 kilo per vecka de följande veckorna.I Kickstart med Ulrika presenteras 7 kickstarter som sträcker sig från 4 dagar till 4 veckor med delvis olika inriktning, så att du hittar det program som passar just dig. Samtliga bygger på lågkolhydratkost, vilket utesluter snabba kolhydrater som socker, potatis, ris, pasta, bröd och gryn. Kosten blir därigenom också naturligt glutenfri. Däremot äter du en större mängd protein såsom fisk, skaldjur, kött, fågel och ägg.En kickstart fungerar som en perfekt introduktion för nya, sundare matvanor och ger dig handfasta tips och råd om hur du behåller dem.
Bonnier Fakta 9789174246063 -
Smakens fysiologi : [den klassiska introdukti...
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1985.
Mycket gott skick. Boken är namnad
Hylla inneInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146150466
- Titel
- Smakens fysiologi : [den klassiska introduktionen till gastronomien]
- Författare
- Brillat-Savarin, Jean Anthelme - Ruhe, Algot
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146150466 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163610868
- Titel
- Superkålen
- Författare
- Wasiliev, Amelia
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 150 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lev ett friskare liv med supergrönsaken grönkål! Laga dina egna juicer, smoothies, soppor, maträtter, snacks och desserter.
Det finns fler än femtio olika variationer av grönkål. En del lämpar sig bättre som utsmycknad än förtäring men de flesta av dem utgör ett fantastiskt tillskott i vår dagliga diet. Medan flera sorter går under olika namn i olika länder och kulturer så är ett flertal av dem tillgängliga på de flesta platser. Även om grönkål varit en stapelvara i många länder världen över så är det först nu som den uppmärksammas i västvärlden och blivit en "måste-ha" på många trendiga restaurangers menyer. Ett välkänt faktum är att grönsaken är fullspäckad med nyttigheter som genererar flera positiva hälsoeffekter, bland annat:
· minskar risken för cancer (detta är det mest omfattande forskningsområdet på kålens effekter)
· antiinflammatorisk (såväl vitamin-K- som omega-3-nivåerna har en direkt effekt på kronisk inflammation och tillhörande hälsotillstånd)
· bra för hjärt- och blodkärl (fibrerna i kolen binder gallsyran så att den avsöndras och därmed minskar kolesterolnivåerna)
· renar kroppen (klorofyllen i kålen hjälper matsmältningen och ser till att rensa kroppen på gifter)
· bra för den som vill gå ned i vikt (Kålen innehåller få kalorier. Glukosinolaterna en sammansättning som innehåller svavel i kålen minskar kroppens förmåga att absorbera fett.)
Pagina Förlag 1 9789163610868
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn