-
Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Rikl.färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 9789137120379 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9146155457
- Titel
- Fisk- & grönsaksgourmet
- Författare
- Lauterbach, Erwin - Buusmann, Jes - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146155457 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155258085
- Titel
- Buffé och mingelmat : för hela året
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Småplock, tilltugg, finger food och mingelmat. Nästan alltid när det ska lagas extra festlig mat är bästa lösningen en buffé.Under ett år kan det bli många tillfällen att bjuda till fest. Det kan vara sonen som tar studenten, eller maken som fyller år. Kanske brunchmingel i december, eller så är det dags för en riktig skördefest i augusti när alla är tillbaka från semestern? Hur som helst finns det alltid en anledning att fira något tillsammans med vänner. Men vad ska du bjuda på? Och hur slipper du stressa och jäkta i köket?I Buffé och mingelmat ger dig Eja Nilsson hundratals bufférecept, och dessutom goda tips och råd kring hur du ska tänka när du bjuder många på samma gång. Här finns tapas och småplock, matiga sallader, marockanska läckerheter, festliga soppor till soppkalaset, påskbuffé, vinterbrunch och självklart en diger dessertbuffé på slutet – allt som behövs för att festbordet ska digna!
Bokförlaget Semic 9789155258085 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155258085
- Titel
- Buffé och mingelmat : för hela året
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Småplock, tilltugg, finger food och mingelmat. Nästan alltid när det ska lagas extra festlig mat är bästa lösningen en buffé.Under ett år kan det bli många tillfällen att bjuda till fest. Det kan vara sonen som tar studenten, eller maken som fyller år. Kanske brunchmingel i december, eller så är det dags för en riktig skördefest i augusti när alla är tillbaka från semestern? Hur som helst finns det alltid en anledning att fira något tillsammans med vänner. Men vad ska du bjuda på? Och hur slipper du stressa och jäkta i köket?I Buffé och mingelmat ger dig Eja Nilsson hundratals bufférecept, och dessutom goda tips och råd kring hur du ska tänka när du bjuder många på samma gång. Här finns tapas och småplock, matiga sallader, marockanska läckerheter, festliga soppor till soppkalaset, påskbuffé, vinterbrunch och självklart en diger dessertbuffé på slutet – allt som behövs för att festbordet ska digna!
Bokförlaget Semic 9789155258085 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155256623
- Titel
- Vardagsmat för liten kassa
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I perioder behöver vi alla spara. Konjunkturer går upp och ner, familjen växer och får större behov, kanske vill vi prioritera och använda pengarna till något annat än tidigare. Vad hägrar? Den Stora Resan för hela familjen eller helt enkelt bättre matkvalitet i vardagen? Vi lägger mycket pengar på maten – men god mat måste inte vara dyr!Undersökningar visar att nästan hälften av all mat vi köper slängs – helt i onödan. Genom att lära dig vilka råvaror du ska köpa och hur du tar vara på dem, kommer du att göra enorma vinster – och till på köpet få njuta av god och hälsosam mat!I boken lär du dig att handla smart, spara som sport, hushålla med rester, mormors knep, nya kalastrender, bjuda på budgetfest, lägga krutet på dukningen och mycket, mycket mer.Eja Nilsson ger tips och råd och bjuder på hundratals läckra förrätter, huvudrätter, desserter och goda tillbehör. Vad sägs om turkisk yoghurtsoppa, jordnötskyckling, hemgjord falafel, fransk grönsaksgratäng, matvåfflor, frittata med spaghetti eller kinesisk äggnudelsoppa? Dessutom lär hon oss att laga mat som en trestegsraket – så räcker samma råvaror enkelt till tre olika rätter!
Bokförlaget Semic 9789155256623 -
Matglädje
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1:a uppl. 1982. 170 sidor.
Nära nyskick. Fint förlagsband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129556104
- Titel
- Matglädje
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 1:a 9129556104 -
Härliga desserter
Inbunden bok. Höganäs : Bra böcker. 1995. 127 sidor.
Nyskick. Köp flera böcker samtidigt och betala frakt för endast en. Se fler titlar Sagoriket
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171197478
- Titel
- Härliga desserter
- Författare
- Fredholm, Elisabet - Nilsson, Eja - Time-Life Books
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9171197478 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151839083
- Titel
- Den goda julmaten
- Författare
- Eja Nilsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 399 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jul, jul fröjdefull jul! Ljusen i advent, lussekatter, förväntan, den glittrande granen, sillen, skinkan, revbensspjället, köttbullarna och all julgodis!
I Den goda julmaten har Eja Nilsson samlat de bästa recepten för en trivsam, smakfull och god juletid.
Bland recepten finns både de traditionella måstena och nya spännande varianter som det kan vara roligt att pröva. Låt tradition möta förnyelse! Alltså kakor och saffransbullar, julbröd, julgodis och allt annat klassiskt gott som hör helgernas helg till i fråga om kött, korv och pastejer. Dessutom den nya julmaten, som kryddade lammbullar, grönkål med smält getost och ansjovispiroger... För den stressade nutidsmänniskans finns också räddningen i ett kapitel om Den snabba julen. Om hur man fixar en trevlig jul utan ansträngning, med enkla och snabba tips och lata recept.
Eja Nilsson skriver också om julens historia och om våra älskade jultraditioner. Makternas spel som skulle besvärjas med magi och lussekatter, om varför det heter julklapp, om grötrim, gran, adventskalender m.m.
Prisma 1 9151839083 -
Fisk- & grönsaksgourmet
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1988. 165 sidor.
Gott skick. Stort format
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146155457
- Titel
- Fisk- & grönsaksgourmet
- Författare
- Lauterbach, Erwin - Buusmann, Jes - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146155457 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9146156755
- Titel
- Osträtter
- Författare
- McNair, James - Brabant, Patricia - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146156755 -
Sill, ägg och nubbe
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2005. 92 sidor.
Mycket gott skick. Märke efter prislapp
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155232841
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9155232841 -
Härliga desserter
Inbunden bok. Bra böcker. 1995.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Fyra fantastiska matböcker ingår i vår serie Lätt & Läckert. I varje bok finner du ett hundratal lättlagade recept, alla illustrerade med frestande färgbilder. Med HÄRLIGA DESSERTER kan du alltid laga desserten som bl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171197474
- Titel
- Härliga desserter
- Författare
- Fredholm, Elisabet - Nilsson, Eja - Time-Life Books
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Bra böcker 9789171197474 -
Sill, ägg och nubbe
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2005. 92 sidor.
Mycket gott skick. Mycket rikt och läckert illustrerad. 17x23 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155232841
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9155232841 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151839083
- Titel
- Den goda julmaten
- Författare
- Eja Nilsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 399 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jul, jul fröjdefull jul! Ljusen i advent, lussekatter, förväntan, den glittrande granen, sillen, skinkan, revbensspjället, köttbullarna och all julgodis!
I Den goda julmaten har Eja Nilsson samlat de bästa recepten för en trivsam, smakfull och god juletid.
Bland recepten finns både de traditionella måstena och nya spännande varianter som det kan vara roligt att pröva. Låt tradition möta förnyelse! Alltså kakor och saffransbullar, julbröd, julgodis och allt annat klassiskt gott som hör helgernas helg till i fråga om kött, korv och pastejer. Dessutom den nya julmaten, som kryddade lammbullar, grönkål med smält getost och ansjovispiroger... För den stressade nutidsmänniskans finns också räddningen i ett kapitel om Den snabba julen. Om hur man fixar en trevlig jul utan ansträngning, med enkla och snabba tips och lata recept.
Eja Nilsson skriver också om julens historia och om våra älskade jultraditioner. Makternas spel som skulle besvärjas med magi och lussekatter, om varför det heter julklapp, om grötrim, gran, adventskalender m.m.
Prisma 1 9151839083 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155232841
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9155232841 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9171197478
- Titel
- Härliga desserter
- Författare
- Fredholm, Elisabet - Nilsson, Eja - Time-Life Books
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9171197478 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155236946
- Titel
- Stora boken om Medelhavsmat
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sätt Medelhavet på bordet! Pasta, solmogna tomater, oliver, serranoskinka, cous-cous, paella, vinbladsdolmar och vitlöksdoftande tsatsiki. Medelhavet bjuder på mängder av dofter, matupplevelser och spännande rätter du kan laga i eget kök.Medelhavsmaten är dessutom känd över hela världen för att vara fräsch och hälsosam - inte minst för dig som tänker på hjärtat och vikten. Det betyder sallader och gröna rätter med många variationer. Till detta lite kött eller fisk, den goda olivoljan, gott bröd - och ett glas vin.Ingredienserna till det goda och nyttiga medelhavsköket finns idag i de flesta livsmedelsaffärer i Sverige. Varför inte bjuda på en läcker pasta med sardellsås, en mustig grekisk lammgryta med citron eller en doftande saffranskyckling från Marocko till middag?Journalisten och matskribenten Eja Nilsson berättar också om matens väg runt Medelhavet där vi följer spåren efter kryddhandlare, kamelkaravaner från Fjärran Östern och portugisiska upptäcktsresande på jakt efter en ny väg till Östern över de stora haven.Boken innehåller ca 80 härliga recept och vintips från länderna kring Medelhavet. Eja Nilsson har givit ut Sill, ägg och nubbe (2005), Vardagsmat utan stress (2006) och Stora boken om grytor och gratänger (2007) på Semic. De vackra matbilderna är tagna av Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9789155236946 -
Nya tider på Grönland : [reportage och intryc...
Häftad bok. Stockholm : Författares bokmaskin. 1981. 85 sidor.
Mycket gott skick. Namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9173282588
- Titel
- Nya tider på Grönland : [reportage och intryck]
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Författares bokmaskin
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Stockholm : Författares bokmaskin 9173282588 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155232841
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9155232841 -
Hjärtats mat : Inspiration, råd och recept
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2006. 128 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137125346
- Titel
- Hjärtats mat : Inspiration, råd och recept
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 661 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat kan betyda många olika saker. Mat står för tradition, mat kan innebära kärlek, omsorg och gemenskap. Mat kan också vara medicin, eftersom maten påverkar vår hälsa och alltså hela vårt liv. Många lever ett hektiskt liv med alltför många krav och det kan sätta press på hjärtat, vilket på längre sikt tyvärr kan leda till besvär. De som bär på alltför många extrakilon kan dessutom ådra sig allvarliga sjukdomar. Hjärt-kärlsjukdomar drabbar i dag både män och kvinnor, även de yngre. Men det är aldrig för sent att ändra livsstil och matvanor. Och inte heller behövs så drastiska omställningar för att kroppen ska bli lättare och hjärtat piggare. Hjärtats mat innehåller en del varningar, många goda råd och framför allt en lång rad härliga recept. Här bjuds den bästa och godaste maten för dig som bör tänka på hjärtat, vikten och hälsan. Här finns läcker mat för alla tillfällen för dig som vill leva sunt, friskt och samtidigt njuta av livets goda. Hjärtats mat innehåller omkring 100 recept på smårätter, röror och bröd; soppor; sallader; fiskrätter; kyckling och annat kött; gröna rätter och tillbehör samt efterrätter. Ur den frestande menyn kan nämnas: hallonsmoothie; morotsdipp med chili; paprikaröra med fetaost; piroger med lammfärs- och spenatfyllning; yoghurtsoppa med bulgur och mynta; halländsk pepparrots- och potatissoppa; turkisk linssoppa med citron; egyptisk soppa med kardemummakyckling; den fattiges bouillabaisse med citronaïoli; professorns endivsallad med apelsin; asiatisk nudelsallad; fransk blomkålssallad; strömmingswraps; strömming på medelhavsvis; dillpestobakade laxfiléer; kreolsk kyckling; fläderkyckling; dillkött på kyckling med citron; älgskav med enbär, svamp och lök; asiatiska köttbullar; spansk köttfärspaj med potatismostäcke och oliver; lövbiff pizzaiola; fyllda auberginer; provensalska tomater; champinjonpaté med råris och nötter; wok med tofu, svamp och nötter; kikärtsgryta med vitlöksyoghurt; fruktspett med ingefärssås; kyld melonsoppa; ricottapuddingar med bärsås; jordgubbstårta med limesmak; trollmos och gratinerad grapefrukt. Maj-Lis Hellénius, docent vid Livsstilsenheten och Centrum för allmänmedicin i Stockholm, har skrivit ett förord. För de frestande matbilderna svarar Holger Edström; resten av bilderna har tagits av Eja Nilsson.Eja Nilsson är journalist, matskribent och fotograf. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet. På Bokförlaget Forum gav hon 2002 ut boken Nordafrikansk mat. Från Kairo till Casablanca.
Bokförlaget Forum 9137125346 -
Couscous, pasta & paella - Matens väg runt me...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Prisma. 2000. 159 s. 17,5 x 24,5cm. Omslaget har lätt slitage i ovankant. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835789
- Titel
- Couscous, pasta och paella
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 619 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Eja Nilsson, journalist och Sydsvenska Dagbladets matskribent, har länge intresserat sig för matens kulturhistoria och berättar här om matens vägar kring Medelhavet.
Ett hundratal recept från länderna runt Medelhavet ger handfast inspiration för läsare som vill känna dofter och smaker från Medelhavsköken i det egna köket. Här finns rätter från Mellanöstern till Madrik, från Istanbul till Palermo ...
9151835789 -
Maten är halva resan
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1983. 70 sidor.
Mycket gott skick. Reva i bakre pärmen. En inspirerande matguide för turister i Frankrike, Spanien, Portugal, Italien, f.d. Jugoslavien, Grekland. Varje kapitel inleds med ett avsnitt om varje lands matkultur, traditioner kring mat och måltider. Dessutom ingår fem-sex rece läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129561477
- Titel
- Maten är halva resan
- Författare
- Nilsson, Eja - Kvarnström, Gunilla
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129561477 -
Bildbröd, festbröd, julbröd : bröd från olika...
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1983. 102 sidor.
Nära nyskick. Bröd från olika kulturer till fest och vardag. En inspirerande och ovanlig bakbok i vilken man också kan läsa lite kulturhistoria kring bröd och förutom recepten får praktiska tips om bakningen. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146143769
- Titel
- Bildbröd, festbröd, julbröd : bröd från olika kulturer till fest och vardag
- Författare
- Nilsson, Eja - Smedberg, Margit
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146143769 -
Den goda julmaten
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 80 sidor.
Mycket gott skick. Inga anmärkningar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151839083
- Titel
- Den goda julmaten
- Författare
- Eja Nilsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 399 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jul, jul fröjdefull jul! Ljusen i advent, lussekatter, förväntan, den glittrande granen, sillen, skinkan, revbensspjället, köttbullarna och all julgodis!
I Den goda julmaten har Eja Nilsson samlat de bästa recepten för en trivsam, smakfull och god juletid.
Bland recepten finns både de traditionella måstena och nya spännande varianter som det kan vara roligt att pröva. Låt tradition möta förnyelse! Alltså kakor och saffransbullar, julbröd, julgodis och allt annat klassiskt gott som hör helgernas helg till i fråga om kött, korv och pastejer. Dessutom den nya julmaten, som kryddade lammbullar, grönkål med smält getost och ansjovispiroger... För den stressade nutidsmänniskans finns också räddningen i ett kapitel om Den snabba julen. Om hur man fixar en trevlig jul utan ansträngning, med enkla och snabba tips och lata recept.
Eja Nilsson skriver också om julens historia och om våra älskade jultraditioner. Makternas spel som skulle besvärjas med magi och lussekatter, om varför det heter julklapp, om grötrim, gran, adventskalender m.m.
Prisma 1 9151839083 -
Julia Childs köksskola
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1991. 506 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146160731
- Titel
- Julia Childs köksskola
- Författare
- Child, Julia - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146160731 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9129556104
- Titel
- Matglädje
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129556104 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9171197451
- Titel
- Fräscha sallader
- Författare
- Fredholm, Elisabet - Nilsson, Eja - Time-Life Books
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9171197451 -
Hjärtats mat. Inspiration, råd och recept.
Förlagsband med skyddsomslag. 2006
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137125346
- Titel
- Hjärtats mat : Inspiration, råd och recept
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 661 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat kan betyda många olika saker. Mat står för tradition, mat kan innebära kärlek, omsorg och gemenskap. Mat kan också vara medicin, eftersom maten påverkar vår hälsa och alltså hela vårt liv. Många lever ett hektiskt liv med alltför många krav och det kan sätta press på hjärtat, vilket på längre sikt tyvärr kan leda till besvär. De som bär på alltför många extrakilon kan dessutom ådra sig allvarliga sjukdomar. Hjärt-kärlsjukdomar drabbar i dag både män och kvinnor, även de yngre. Men det är aldrig för sent att ändra livsstil och matvanor. Och inte heller behövs så drastiska omställningar för att kroppen ska bli lättare och hjärtat piggare. Hjärtats mat innehåller en del varningar, många goda råd och framför allt en lång rad härliga recept. Här bjuds den bästa och godaste maten för dig som bör tänka på hjärtat, vikten och hälsan. Här finns läcker mat för alla tillfällen för dig som vill leva sunt, friskt och samtidigt njuta av livets goda. Hjärtats mat innehåller omkring 100 recept på smårätter, röror och bröd; soppor; sallader; fiskrätter; kyckling och annat kött; gröna rätter och tillbehör samt efterrätter. Ur den frestande menyn kan nämnas: hallonsmoothie; morotsdipp med chili; paprikaröra med fetaost; piroger med lammfärs- och spenatfyllning; yoghurtsoppa med bulgur och mynta; halländsk pepparrots- och potatissoppa; turkisk linssoppa med citron; egyptisk soppa med kardemummakyckling; den fattiges bouillabaisse med citronaïoli; professorns endivsallad med apelsin; asiatisk nudelsallad; fransk blomkålssallad; strömmingswraps; strömming på medelhavsvis; dillpestobakade laxfiléer; kreolsk kyckling; fläderkyckling; dillkött på kyckling med citron; älgskav med enbär, svamp och lök; asiatiska köttbullar; spansk köttfärspaj med potatismostäcke och oliver; lövbiff pizzaiola; fyllda auberginer; provensalska tomater; champinjonpaté med råris och nötter; wok med tofu, svamp och nötter; kikärtsgryta med vitlöksyoghurt; fruktspett med ingefärssås; kyld melonsoppa; ricottapuddingar med bärsås; jordgubbstårta med limesmak; trollmos och gratinerad grapefrukt. Maj-Lis Hellénius, docent vid Livsstilsenheten och Centrum för allmänmedicin i Stockholm, har skrivit ett förord. För de frestande matbilderna svarar Holger Edström; resten av bilderna har tagits av Eja Nilsson.Eja Nilsson är journalist, matskribent och fotograf. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet. På Bokförlaget Forum gav hon 2002 ut boken Nordafrikansk mat. Från Kairo till Casablanca.
9137125346 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151835785
- Titel
- Couscous, pasta och paella
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 619 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Eja Nilsson, journalist och Sydsvenska Dagbladets matskribent, har länge intresserat sig för matens kulturhistoria och berättar här om matens vägar kring Medelhavet.
Ett hundratal recept från länderna runt Medelhavet ger handfast inspiration för läsare som vill känna dofter och smaker från Medelhavsköken i det egna köket. Här finns rätter från Mellanöstern till Madrik, från Istanbul till Palermo ...
Prisma 1 9789151835785 -
Julia Childs köksskola
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1:a uppl. 1991. 506 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Fin matlagningsbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146160736
- Titel
- Julia Childs köksskola
- Författare
- Child, Julia - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 1:a 9146160736
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn