-
Det doftar Värmland : mat och miljöer i ett l...
Inbunden bok. Karlstad : Värmlands museum. 1997. 103 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185224418
- Titel
- Det doftar Värmland : mat och miljöer i ett landskap
- Författare
- Lorenz, Karin - Ludvigsson, Bertil - Värmlands museum
- Förlag
- Karlstad : Värmlands museum
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Karlstad : Värmlands museum 9789185224418 -
Mr American Pie: Massor av goda pajer
Inbunden bok. Pagina Förlag. 1 uppl. 2015. 68 sidor.
Nyskick. Titta gärna på mina andra matböcker, samma frakt oavsett hur många ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610936
- Titel
- Mr American Pie : massor av goda pajer ...
- Författare
- Grossman, Marc
- Förlag
- Pagina Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 68 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 195 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 360 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klassiska amerikanska pajer som får det att vattnas i munnen. Enkla, effektiva recept på amerikanska
efterrätter. Gamla godingar som rabarberpaj och katrinplommonpaj blandas med spännande läckerheter
som Mississippi mud, pecan och coconut cream. Här finns även salta recept som knish, små fyllda
knyten, klassiker som cherry pie, apple pie, blueberry pie, honey pie och raspberry pie. Kort och gott, här finns allt för den som vill överraska med efterrätterna.
Pagina Förlag 1 9789163610936 -
En värld av vin
Inbunden bok. Norstedts. 3:2, helt omarbetad, utökad och aktualiserad uppl. 2001. 959 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Vinguide. Uppslagsbok. Köpguide. Vinresehandbok. Översiktlig, informativ, faktaspäckad, lätt att hitta i. Med fler etiketter, kartor och vinproducenter än någon annan bok över världens viner i 70 länder. Förord Bengt Frithiofsson. Rikt illustrerad. Inbund läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151834344
- Titel
- En värld av vin
- Författare
- Mölstad, Mikael
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 959 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1950 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 3:2, helt omarbetad, utökad och aktualiserad 9789151834344 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789176171301
- Titel
- Plenty more
- Författare
- Ottolenghi, Yotam
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 350 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 280 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Yotam Ottolenghis sätt att ta sig an och laga grönsaker har förändrat vegetarisk matlagning i grunden. Att hans originella sätt att krydda och blanda smaker har kommit att inspirera människor över hela världen är tydligt. I dag ser man spår av hans karakteristiska kokkonst överallt - såväl i mattidningar och kokböcker som på restauranger och i färdiga matkassar.
Yotam Ottolenghis första vegetariska kokbok, Plenty: vegetariska favoriter, har blivit en kultkokbok och han har mycket hängivna anhängare - såväl vegetarianer som icke-vegetarianer. Plenty more: 150 nya gröna recept är, som namnet antyder, uppföljaren till Plenty. Sett till antal sidor och recept erbjuder Plenty more på mer än sin föregångare. Här är också kapitlen indelade efter olika tillagningstekniker, som till exempel kokt, ångat, grillat, brässerat och ugnsbakat.
Yotam Ottolenghi är bördig från Israel, men bor sedan många år i London och har etablerat sig som en av de mest spännande nya kockarna i England i dag. Medelhavskökets traditioner är tydliga i hans matlagning - där arven från öst och väst blandas. Yotams rätter är originella, vackra och innovativa. Han lockar fram fantastiska smaker och skapar spännande smakkombinationer. Med över en miljon sålda böcker är han känd i hela världen. Yotam är inte själv vegetarian, men anses allmänt ha tagit vegetarisk mat till en ny nivå.
Tukan Förlag 1 9789176171301 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9781785038938
- Titel
- FLAVOUR
- Författare
- Ottolenghi, Yotam
- Förlag
- Random House UK
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 278 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1380 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Flavour-forward, vegetable-based recipes are at the heart of Yotam Ottolenghi's food. In this stunning new cookbook Yotam and co-writer Ixta Belfrage break down the three factors that create flavour and offer innovative vegetable dishes that deliver brand-new ingredient combinations to excite and inspire. Ottolenghi FLAVOUR combines simple recipes for weeknights, low-effort high-impact dishes, and standout meals for the relaxed cook. Packed with signature colourful photography, FLAVOUR not only inspires us with what to cook, but how flavour is dialled up and why it works. The book is broken down into three parts, which reveal how to tap into the potential of ordinary vegetables to create extraordinary food:Process explains cooking methods that elevate veg to great heights; Pairing identifies four basic pairings that are fundamental to great flavour; Produce offers impactful vegetables that do the work for you. With surefire hits, such as Aubergine Dumplings alla Parmigiana, Hasselback Beetroot with Lime Leaf Butter, Miso Butter Onions, Spicy Mushroom Lasagne and Romano Pepper Schnitzels, plus mouthwatering photographs of nearly every one of the more than 100 recipes, Ottolenghi FLAVOUR is the impactful, next-level approach to vegetable cooking that Ottolenghi fans and vegetable lovers everywhere have been craving.
Random House UK 9781785038938 -
Steffos spritbibel
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2012. 344 sidor.
Mycket gott skick. Autograph from author on first page.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174610994
- Titel
- Steffos spritbibel
- Författare
- Törnquist, Steffo
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 307 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1840 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Steffo Törnquist blandar calvados i vispgrädden, sprutar rom i osten och vet exakt vilken ålder en cognac bör ha för att göra cigarren gudomlig. Han har lett SM för sommelierer, gjort spritdokumentärer i tv, utbildat på universitet, är kunglig hovleverantör i spritkunskap, sitter i styrelsen för Vin- och sprithistoriska museet och åker land och rike runt som spritmissionär.
I den här boken har Steffo samlat all sin kunskap och erfarenhet av sprit, och han bjuder på sina favorittips hur man bäst njuter den och med vilka tillbehör. I 50 fullspäckade, rikt illustrerade kapitel guidar han läsaren genom spritvärlden, från udda sorter som absint och arrak till giganter som whisky, cognac och vodka. Han krossar myter, beskriver processer, berättar anekdoter och tryfferar med topplistor och tips.
Vilken tequila är kanon till Pollygodis, vilken snaps är gudomlig till ananas ... här får du veta det och mycket, mycket mer. Detta praktverk innehåller dessutom ett dussintal mat- och drinkrecept. Samt snapsvisor!
STEFFO TÖRNQUIST är programledare i tv, föreläsare, krönikör och har tidigare gett ut en handfull böcker om livets njutningar.
Medieröster om författarens tidigare titlar:
"Kunnigt och kul [...] lockar fram många glada skratt"
Svenska Dagbladet
"Årets julklapp"
TV3
"Lättläst, läcker och garnerad med odödliga sentenser"
Dagens Nyheter
Lind & Co 1 9789174610994 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSockerbolaget 9782
-
Vår kokbok
Inbunden bok. Norstedts. 2009. 880 sidor.
Nyskick. Grundkokboken med den traditionella svenska maten. Nu uppdaterad med nya moderna recept och råvaror. Tidsenlig och inspirerande! Gott och lättlagat, med hänsyn till ekonomi, hälsa och miljö.
Cirka 1 200 recept, 300 nytagna bilder och illustrationer. Ny f läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023427
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Begner, Sara - COOP provkök
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 880 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 221 mm Ryggbredd 41 mm
- Vikt
- 1570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grundkokboken med den traditionella svenska maten. Nu uppdaterad med nya moderna recept och råvaror. Tidsenlig och inspirerande! Gott och lättlagat, med hänsyn till ekonomi, hälsa och miljö.
Cirka 1 200 recept, 300 nytagna bilder och illustrationer. Ny form, men samma pålitliga innehåll.
Nya upplagan av Vår kokbok är den största och modernaste svenska grundkokboken. För alla hem och alla kök. Här finns baskunskapen som inspirerar till mod i köket. Våga!
I drygt 50 år har Vår kokbok varit en källa till inspiration och kunskap i svenska kök. Med 25 upplagor och över 2,3 miljoner sålda exemplar torde den vara den mest spridda och uppskattade matlagningshjälpen.
Sara Begner, tv-kock, engagerad matinspiratör och ansvarig för Coops provkök, för nu traditionen vidare genom att förmedla det kreativa och lustfyllda hantverk som matlagningen är. Hennes ambition är att sprida bra matvanor och visa hur man enkelt kan laga maten själv från grunden - något som ligger helt rätt i tiden och varken behöver vara krångligare eller mer tidskrävande än att köpa halvfabrikat.
Vår kokbok är fylld med recept som inspirerar till goda vardagsmiddagar och generösa fester.
Allt är provlagat och koktider och temperaturer är reviderade för att bättre passa vår tids syn på hur mat ska smaka. Här finns också fakta om olika livsmedel, näringslära och tips om hur vi bör välja mat med hänsyn till hälsa och miljö.
Vår kokbok är den enda kokbok som behövs i ett modernt hem.
Norstedts 9789113023427 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151844961
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1218 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.
Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Prisma 2 9789151844961 -
LAGA GLUTENFRITT – Pasta • Pizza • Pajer • Pi...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2016. 128 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Många väljer i dag att delvis eller helt övergå till glutenfri kost, av hälsoskäl eller helt enkelt för att få en nyttigare och mer varierad matlagning.
• Den här boken är en utmärkt guide för dig som v läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155263034
- Titel
- Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 526 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många väljer i dag att delvis eller helt övergå till glutenfri kost, av hälsoskäl eller helt enkelt för att få en nyttigare och mer varierad matlagning.Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.
Bokförlaget Semic 9789155263034 -
Absolute heat Din grill- & barbecuebok
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 223 sidor.
Nära nyskick. Ringbunden utgiven av Prisma 1999. Jonas Borssén brinner inte bara för chilipeppar utan också för barbecue och grillning. Han ger kunniga råd för hur din matlagning vid grillen ska bli så lyckad som möjligt. Han har samlat intryck från världens alla hörn läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835150
- Titel
- Absolute heat : din grill- & barbecuebok
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151835150 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvenska jägareförbundet 2
-
Mera veckans favoriter : middag på bara 30 mi...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 189 sidor.
Mycket gott skick. Boken är i mycket välbevarat skick!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113072166
- Titel
- Mera veckans favoriter : middag på bara 30 minuter
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 232 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 783 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vissa helger kan det vara supermysigt att göra långkok och storbak och att vistas i köket i timmar. Men ärligt talat består livet till 70 % av vardagar och när alla kommer hem från jobb, skola och dagis och är trötta och hungriga måste det gå fort - och oftast är det ont om kreativa idéer.
Nu är uppföljaren till succéboken Veckans favoriter här. Med rätt knep och lite planering går det lätt att laga god och variationsrik middag på under en halvtimme. I Mera veckans favoriter finns allt som gör vardagsmaten mer lättlagad: tydliga och temabaserade kapitel, tips på inköpslistor, smarta veckomatsedlar, allt i en form-recept, smarriga soppor, matiga sallader, middagar som blir matlåda nästa dag. Här finns också ett kapitel med enkla, barnanpassade recept som tillåter en stunds vila på soffan medan ungarna lagar middagen.
Boken är dessutom fullspäckad med små, geniala kocktips som höjer såväl lägstanivån som högstanivån på matlagningen!
Norstedts 1 9789113072166 -
MATEN ÄR MIN MEDICIN – Ayurveda i ditt kök
Inbunden bok. Norstedts. 2013. 192 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – (Obetydliga ytmärken på pärmarna.) –– Se fler bilder! ––
Maten är min medicin är en vegetarisk kokbok som baserar sig på den indiska hälsoläran och livsfilosofin ayurveda.
• Den välkände ayurvedapraktike läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113047966
- Titel
- Maten är min medicin : ayurveda i ditt kök
- Författare
- Vaidya, Janesh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 727 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten är min medicin är en vegetarisk kokbok som baserar sig på den indiska hälsoläran och livsfilosofin ayurveda. Den välkände ayurvedapraktikern Janesh Vaidya presenterar i 80 härliga och unika recept såväl klassiker som nya rätter.
Sverige möter Indien i soppor, sallader, pajer, gratänger, curryrätter, desserter, mellanmål, frukostmat, smoothies och kryddblandningar. Alla recept har omsorgsfullt satts samman med naturliga ingredienser för att uppnå bättre balans i kroppen. Råvaror, ingredienser och tillagningssätt är anpassade efter svenska förhållanden.
Inom ayurvedan handlar det framför allt om att äta efter sin kroppstyp. Många recept har kompletterats med tips på vad vi ska undvika eller byta ut om vi har en viss kroppskonstitution och äter råvaror som vår kropp kanske inte mår bra av. Tre av recepten i varje kapitel är också märkta med doshorna, eller kroppstyperna, vata, pitta och kapha. Scheman och tabeller hjälper oss att hitta vilken dosha vi är.
Janesh Vaidya kommer från en traditionell ayurvedasläkt i Kerala, Indien, och har behandlat tusentals människor över hela världen. Under de senaste tio åren har han kunnat visa att man genom att välja rätt mat och livsstil kan bli av med kroppsliga besvär som ledvärk, halsbränna, sömnproblem, astma, migrän, för högt eller för lågt blodtryck och för hög kolesterolhalt.
Om man följer det måltidsprogram som finns i boken menar författaren att vi kommer att känna oss friskare och starkare redan efter 21 dagar!
Norstedts 9789113047966 -
National-hushållnings-lärans grundsatser
Inbunden bok. P. A. Norstedt och söners förlag. 1843. 795 sidor.
Gott skick. Översatt efter 4:e upplagan. Halvskinnband. Mönstrade snitt (rutiga). Namnad. Hårt nötta hörn. Lite matt rygg med lite märken, men utan skador. Ett par fläckar på eftersättsbladen. Inlagan med fåtal, små markeringar med blyerts. Inlagan i övrigt mycket br läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKP. A. Norstedt och söners förlag -
Stora vinskolan
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2002. 238 sidor.
Nära nyskick. DEN KOMPLETTA VINSKOLAN
För dig som vill veta mer om vin. Från vinprovning till alla världens vinländer.
Enkelt och pedagogiskt. Underhållande och lättläst.
Med över 300 foton, kartor och illustrationer.
EN VÄRLD AV VIN – STORA VINSKOLAN är uppdelad i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614055
- Titel
- Stora vinskolan
- Författare
- Mikael Mölstad
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9789189614055 -
Kallskänkans kokbok
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1999.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Samma frakt oavsett hur mycket du handlar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171250544
- Titel
- Kallskänkans kokbok
- Författare
- Chädström, Karin - Triberg, Annica
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9789171250544 -
Kom in på en öl och en smörgås
Inbunden bok. Pripp-Bryggerierna AB.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Slitage och riss på omslaget, annars hela och fina sidor utan kladd. Fantastisk kul och eftersökt klassiker! Känd från Snedtänkt i ett avsnitt med Fredrik Lindström (se här: https://sverigesradio.se/avsnitt/om-en-ol-och-en-smorgas). Texter av Piraten, Mar läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPripp-Bryggerierna AB -
Vin genom tiderna
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1990.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Samma frakt oavsett hur mycket du handlar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174869170
- Titel
- Vin genom tiderna
- Författare
- Johnson, Hugh - Hansson, Lars
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 9789174869170 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151844626
- Titel
- Husmanskonst
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 285 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!"
Leif Mannerström älskar husmanskost, och i Husmanskonst har han samlat sin kunskap och sina favoritrecept.
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
"Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!", säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Prisma 1 9789151844626 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789132319679
- Titel
- Vinlexikon
- Författare
- Erik Olaf-Hansen
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 321 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 9789132319679 -
KITCHEN KITSCH – Vintage Food Graphics
Häftad bok. Taschen – (Icons Series). 2002. 192 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Inb. med mjuka pärmar. – Se fler bilder! ––
What began as a simple idea--giving away free brouchures with illustrations an läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783822814963
- Titel
- Kitchen kitsch : vintage food graphics
- Författare
- Heimann, Jim
- Förlag
- Köln ; London : Taschen
- Språk
- English
Taschen – (Icons Series) 9783822814963 -
Konditori Vete-Katten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2003. 240 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127355057
- Titel
- Konditori Vete-Katten
- Författare
- Brolin, Agneta
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 703 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vete-Katten är ett begrepp både i den svenska och den internationella konditorvärlden. I deras rika utbud av kaffe- och matbröd, bakade på äkta smör och med hemgjorda fyllningar, finns något för alla smakriktningar. Katalaner, chokladbiskvier, briocher – det är bara att välja och vraka. Nu kommer deras egen bok, som innehåller recept på mycket mer än sju sorters kakor!
Många av klassikerna – som bondkakor, vaniljdrömmar, mazariner – finns med. Det gör även karlsbadergifflar och ett flertal recept på bullar, t ex mjölnargårdsbulle (som bara går att få på Vete-Katten) och krämbullar. Mjuka kakor, wienerbröd, olika sorters skorpor, mandelpraliner och syltade apelsinskal finns också med. Och de goda tårtorna och bakelserna, t ex frukttarteletter, toscatårta och fruktmazarintårtan. Förutom bakverken finns recept på matbröd, som kumminknäcke, fransk baguett, jalapeñjos, och mycket mer.
Personligt skrivna essäer av Carl-Johan de Geer, Jan-Öjvind Swahn, Kerstin Hallert och Sven-Olof Forselius, om konditoriernas historia i allmänhet och detta konditoris
i synnerhet, varvas med Vete-Kattens alldeles egna recept.
Konditoriet lär ha fått sitt namn när första ägaren, Ester Nordhammar, på frågan om vad hennes rörelse skulle heta svarade "det vete katten". Ester drev Vete-Katten från 1928 fram till sin död 1961, då fyra av de anställda fick ta över konditoriet på Kungsgatan 55 i centrala Stockholm – det enda svenska konditori som kan stoltsera med den prestigefyllda utmärkelsen Pour la Merite Gastronomique. Dagens ägare månar om de gamla traditionerna från Esters tid. Mycket av den legendariska inredningen finns kvar – också ett av Vete-Kattens kännetecken.
Agneta och Östen Brolin äger och driver Vete-Katten sedan 1979. Det är Östen som är konditor och svarar för recepten.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127355057 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113070278
- Titel
- Toms tips
- Författare
- Sjöstedt, Tom
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 175 x 244 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 555 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Planera veckans mat med stjärnkocken Tom Sjöstedt! Sju veckors menyer med stjärnkocken som vunnit tävlingen Årets kock och som tagit kocklandslaget till ett brons i OS.
Fyra snabba, enkla vardagsmiddagar, en snabb men lite lyxigare fredagsmiddag som markerar att nu är det helg, en trerätters lördagsmiddag då vi öser på - inte nödvändigtvis komplicerad, men baserad på schysta råvaror - och en söndagsmiddag som gärna får sköta sig själv på spisen under eftermiddagen.
Som en svensk Jamie Oliver stormar han in i våra kök; sprudlande och med glimten i ögat, möjligtvis en smula oborstad, och full av idéer och åsikter om hur vanliga familjer som vill äta vettigt både kan klara vardagsmaten och förgylla helgens måltider. Orädd att sticka ut och vara kontroversiell lovprisar han burktomaterna med sina miljoner möjligheter och sågar den torra trista hummern. Full av smittande energi och framför allt: en skicklig matkreatör med en bredd som sträcker sig milsvitt från falukorv och strömmingsflundror till hälleflundra och pilgrimsmusslor. Betoningen ligger på klassiska svenska råvaror och smaker, och varje recept ackompanjeras av konkreta tips om alltifrån hur man förbereder en middag i god tid till hur man dubblar recept, tar tillvara resterna och enkelt förvandlar dem till helt nya måltider.
Det är enkelt. Kvalitet. Äkta. Planera som en stjärnkock, så blir du din egen kökschef!
"Jag är väldigt öppen när det kommer till mat. För mig kan korv med bröd eller pizza vara en lika stor matupplevelse som ostron och löjrom. Allt handlar bara om kärlek till råvaran och hur den behandlas."
Följ med Tom ut i köket! För ett godare liv!
Norstedts 2 9789113070278 -
Annas mat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1981. 120 sidor.
ISBN 9789134487789
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonnier Fakta 9789134487789 -
Vego för alla! : lättlagad grön mat för ett s...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 159 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176174548
- Titel
- Vego för alla! : lättlagad grön mat för ett sundare liv
- Författare
- Porat, Sofia von
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 259 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 'Det här är den bok jag själv hade önskat fanns till hands när jag började min gröna resa. En bok som innehåller olika sorters inspirerande recept, men som samtidigt hjälper en att komma igång, förstå sig på grunderna och ger en självförtroende att experimentera och ha skoj i köket.'
Vego för alla! vill inspirera fler till en grönare vardag vare sig du är vegetarian, vegan eller allätare. I denna kokbok går Sofia von Porat igenom grunderna till en växtbaserad kost. Här får du över 70 lättlagade recept samt vägledning, tips och råd om allt du behöver veta för att känna dig självsäker i vegoköket.
Sofia von Porat är en entreprenör, matkreatör och bloggare som brinner för vegetarisk mat. Hennes vegorecept och matinspiration publiceras i flera av Sveriges största tidningar och på populära matsajter. I recepten finns influenser från de många länder Sofia besökt under de fem år hon som reseskribent hade hela världen som arbetsplats.
Tukan Förlag 1 9789176174548 -
Koka soppa på fysik : en bok om matlagning
Inbunden bok. Lund : Boström. 1998.
Mycket gott skick. Fri Frakt-Namn på ena av författarna lite nött på pärmens framsida
FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9789172310148
- Titel
- Koka soppa på fysik : en bok om matlagning
- Författare
- Bengtsson, Hans-Uno - Boris-Möller, Jan - Płoski, Andrzej
- Förlag
- Lund : Boström
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Lund : Boström 9789172310148 -
Husman : traditionell mat för moderna människ...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2011. 192 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Anteckning på tredje blankbladet. I övrigt fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174013634
- Titel
- Husman : traditionell mat för moderna människor
- Författare
- Johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 908 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Husman tar dig med på en spännande utflykt i din egen mathistoria. Du kommer att upptäcka att maten som farmor lagade passar utmärkt även för dagens moderna svenskar. Från kalvrulader, raggmunk och gravad lax till ostkaka, flädersaft och fattiga riddare boken innehåller recept på allt det man förknippar med svensk mattradition.
Husmanskost är gott och näringsrikt. Att laga mat ur den egna traditionen är också intressant för den som vill ta till vara lokalt producerade råvaror på bästa sätt. Här finns mycket att lära om hur man utvinner de naturliga smakerna och lagar varierad kost.
Husman innehåller nästan 150 recept på allt från kött- och fiskrätter till desserter, drycker och tillbehör som saltgurka och rotmos en oumbärlig bok för såväl nybörjaren som den mer erfarna kocken!
Format: 203 x 276 mm
Fler titlar i samma serie:
Grilla
Choklad
Muffins
Bröd
Tukan Förlag 1 9789174013634 -
101 öl du måste dricka innan du dör 2015/2016
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2015. 221 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287795
- Titel
- 101 öl du måste dricka innan du dör 2015/2016
- Författare
- Örjan Westerlund
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 222 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 591 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 101 öl du måste dricka innan du dör: 2015/2016.
För sjätte året i rad har Örjan Westerlund utforskat och smakat av den svenska ölmarknaden. Här har han gallrat ut de godsaker du helst borde prova. Som du anar innehåller boken i år många öl från några av de över hundra svenska småbryggerierna.
Det stigande ölintresset i Sverige har gjort "101 öl du måste dricka innan du dör" uppskattad bland alla dem som letar nya favoriter och ölupplevelser, oavsett öldrickaren är nybliven entusiast eller bevandrad i baren. Nyfikenheten för nya öl och nya bryggerier smittar lät av sig på båda dessa kategorier.
Urvalet i boken är brett både i pris och ursprung. Ölen r plockad från såväl Sverige som de klassiska ölländerna. Här finns lättdruckna törstsläckare, gräsklipparölen och tunga mörka höstöl liksom en samling välvald IPA.
De uppskattade noteringsraderna för egna omdömen finns kvar på varje sida. Med det erbjuds du som läsare att utmana författaren - smakar det verkligen pumpernickel och doftar knäckebrödskant, eller kan det vara fläderblom och granskott, med en dunst av grapefruktskal?
Prova själv, 101 gånger, och med önskan om mycket god läsning!
Med ett tjugotal böcker bakom sig, sålda i omkring 250 000 exemplar, är Örjan Westerlund en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare. Vid sidan av författarskapet har Örjan Westerlund arrangerat hundratals öl- och whiskyprovningar, medverkat i whiskyjuryn för Stockholm Beer & Whisky festival. Han har även tjänstgjort som sensorisk bedömmare av kryddsprit, bittersprit och rom hos V&S Group.
Stevali 1 9789186287795 -
101 Whisky du måste dricka innan du dör 2014/...
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2014. 221 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287603
- Titel
- 101 Whisky du måste dricka innan du dör 2014/2015
- Författare
- Örjan Westerlund
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 152 x 224 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För sjätte året i rad kommer här 101 whiskysorter att
utforska. Kanske har läsaren kommit igenom några av
dem, men hela en fjärdedel av boken utgörs även i år av
nya whiskysorter att prova.
Boken riktar sig till både nyblivna och erfarna
whiskyälskare. Urvalet är gjort från alla genrer och
prisnivåer, och så gott som alla sorter i boken finns
också på hyllan eller beställningslistan på Systembolaget.
Liksom whiskykunnandet ökar och preferenserna
vidgas, så har också denna bok vidgat sig i de antal
länder och sorter som finns provade och beskrivna. Här
finns whisky från såväl etablerade länder som Skottland
och Irland, men även bourbon från USA, fantastisk
maltwhisky från Japan och även nya whiskyländer som
Finland, Taiwan, Tasmanien och Tjeckien och givetvis
också Sverige.
De uppskattade noteringsraderna för egna omdömen
finns alltjämt kvar, och läsaren inbjuds med detta
att utmana författaren smakar det rabarber och
doftar möbelpolish, eller kan det vara pecannöt och
smörbrynta russin med en dunst av knallpulver?
Prova själv, 101 gånger! Skål och god läsning!!
Med ett tjugotal böcker bakom sig, sålda i omkring 250000 exemplar, är Örjan
Westerlund en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare. Hans Svensk Whiskybok har
prisats av Måltidsakademien i Grythyttan och 101 whisky du måste dricka innan du dör
nominerades redan i första utgåvan år 2009 som ett av de svenska bidragen i Gourmand
World Cookbook Awards. Vid sidan av författarskapet har Örjan Westerlund arrangerat
hundratals whiskyprovningar, medverkat i whiskyjuryn för Stockholm Beer & Whisky
Festival och även tjänstgjort som sensorisk bedömare av kryddsprit, bittersprit och rom
hos V&S Group.
Ytterligare författare: Westerlund, Örjan
Ytterligare designers: Maranik, Alan
Grenadine 1 9789186287603
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn