-
All världens köttbullar - och andra färsrätte...
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1984.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Njut av ostbullar, fyllt vitkålshuvud, inbakad köttfärslimpa, Bitok - ryska köttbullar eller familjen Lioufas köttfärsrulle med inbakade ägg. Illustrerad med foto och tecknade bilder. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129565867
- Titel
- All världens köttbullar - och andra färsrätter
- Författare
- Nilsson, Eja - Kvarnström, Gunilla
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 9789129565867 -
Mammas persiska kök
Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2016. 124 sidor.
Gott skick. En fläck på framsida pärm. Bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187941733
- Titel
- Mammas persiska kök
- Författare
- Eja Nilsson - Rozbeh Javid - Amir Akhound
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det persiska köket ett av världens största och flödar av smaker, dofter och färger. Det bygger på utsökta ingredienser som saffran, granatäpple, tamarind, valnötter och lime, för att inte tala om örtkryddor som koriander, mynta och bockhornsklöver. Smakkombinationerna är oändliga!När Rozbeh Javid och Amir Akhoond kom till Sverige i tonåren förde de med sig det persiska kökets fantastiska traditioner.De öppnade sedermera restaurang Shahrzad mitt i Stockholm för att förmedla sin matkultur både till svenskar och hitflyttade landsmän. Som en garanti för att rätterna ska smaka som hemma i Iran har de mamma Ehteram Salahi i köket. Hon håller ett vakande öga på tillagningen och rör själv i grytorna.Det persiska köket har flera tusen år gamla rötter och många länder har hämtat inspiration härifrån.Boken innehåller ett 50-tal recept samt ett kapitel om Irans vinkultur och -historia. Dessutom finns en översikt över det persiska kökets mest karaktäristiska ingredienser, som rosenvatten, sumak och kashk (ett slags yoghurt).Välkommen till det underbara persiska köket!
Ytterligare författare: Nilsson, Eja
Ytterligare fotografer: Cederquist, Simon
Ytterligare designers: Kusoffsky, Cecilia
Ytterligare redaktörer: Nyberg, Andreas
Ytterligare fotografer: Danielsson, Hampus
Ytterligare fotografer: Møller, Thorkild
Ytterligare författare: Javid, Rozbeh
Ytterligare författare: Akhound, Amir
Lava Förlag 1 9789187941733 -
Köpenhamn. Utvikskarta och guide - Allt i ett
Inbunden bok. Dagens nyheter. 2004. 48 sidor.
Nyskick. .Ett resmål att upptäcka med kartan i handen. Praktiska råd .. och lättlästa kartor, kvarter för kvarter. Välj bland enastående sevärdheter, utvalda adresser till restauranger, värdshus, hotell, delikatessbutiker, konditorier, konserthus, hantverskbodar, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175885179
- Titel
- Köpenhamn : praktisk kartguide i fickformat
- Författare
- Nilsson, Eja - Charvet, Marie - Lagrange-Leader, Florence - Griftved, Jesper - Dagens nyheter
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 48 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 125 x 176 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 147 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ÖPPNA ... Ett resmål att upptäcka med kartan i handen. Praktiska råd ... VIK UPP ... och lättlästa kartor, kvarter för kvarter. UPPTÄCK! Välj bland enastående sevärdheter, utvalda adresser till restauranger, värdshus, hotell, delikatessbutiker, konditorier, konserthus, hantverskbodar, marknader ... tips för alla smaker och prisklasser för att få ut det mesta av ditt resmål.
Dagens nyheter 9789175885179 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155233815
- Titel
- Vardagsmat utan stress
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket roligare - utan stress!Med den här boken till hjälp blir vardagsmatlagningen trevlig och lättsam - och maten garanterat läcker! Den är en oumbärlig hjälpreda när det drar ihop sig till middag till vardags. Soppor, fågel, köttfärs, fisk, pasta och vegetariskt... Med den här boken till hands kan man också bjuda in gäster - utan alltför mycket besvär! Här hittar du mängder av fiffiga genvägar och tips och förstås massor av läcker och lättlagad mat. Du sparar både tid, pengar och energi. Med många härliga och frestande färgbilder.Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Bokförlaget Semic gav hon 2005 ut Sill, ägg och nubbe.
Bokförlaget Semic 9789155233815 -
Hjärtats mat : Inspiration, råd och recept
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2006. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137125343
- Titel
- Hjärtats mat : Inspiration, råd och recept
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 661 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat kan betyda många olika saker. Mat står för tradition, mat kan innebära kärlek, omsorg och gemenskap. Mat kan också vara medicin, eftersom maten påverkar vår hälsa och alltså hela vårt liv. Många lever ett hektiskt liv med alltför många krav och det kan sätta press på hjärtat, vilket på längre sikt tyvärr kan leda till besvär. De som bär på alltför många extrakilon kan dessutom ådra sig allvarliga sjukdomar. Hjärt-kärlsjukdomar drabbar i dag både män och kvinnor, även de yngre. Men det är aldrig för sent att ändra livsstil och matvanor. Och inte heller behövs så drastiska omställningar för att kroppen ska bli lättare och hjärtat piggare. Hjärtats mat innehåller en del varningar, många goda råd och framför allt en lång rad härliga recept. Här bjuds den bästa och godaste maten för dig som bör tänka på hjärtat, vikten och hälsan. Här finns läcker mat för alla tillfällen för dig som vill leva sunt, friskt och samtidigt njuta av livets goda. Hjärtats mat innehåller omkring 100 recept på smårätter, röror och bröd; soppor; sallader; fiskrätter; kyckling och annat kött; gröna rätter och tillbehör samt efterrätter. Ur den frestande menyn kan nämnas: hallonsmoothie; morotsdipp med chili; paprikaröra med fetaost; piroger med lammfärs- och spenatfyllning; yoghurtsoppa med bulgur och mynta; halländsk pepparrots- och potatissoppa; turkisk linssoppa med citron; egyptisk soppa med kardemummakyckling; den fattiges bouillabaisse med citronaïoli; professorns endivsallad med apelsin; asiatisk nudelsallad; fransk blomkålssallad; strömmingswraps; strömming på medelhavsvis; dillpestobakade laxfiléer; kreolsk kyckling; fläderkyckling; dillkött på kyckling med citron; älgskav med enbär, svamp och lök; asiatiska köttbullar; spansk köttfärspaj med potatismostäcke och oliver; lövbiff pizzaiola; fyllda auberginer; provensalska tomater; champinjonpaté med råris och nötter; wok med tofu, svamp och nötter; kikärtsgryta med vitlöksyoghurt; fruktspett med ingefärssås; kyld melonsoppa; ricottapuddingar med bärsås; jordgubbstårta med limesmak; trollmos och gratinerad grapefrukt. Maj-Lis Hellénius, docent vid Livsstilsenheten och Centrum för allmänmedicin i Stockholm, har skrivit ett förord. För de frestande matbilderna svarar Holger Edström; resten av bilderna har tagits av Eja Nilsson.Eja Nilsson är journalist, matskribent och fotograf. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet. På Bokförlaget Forum gav hon 2002 ut boken Nordafrikansk mat. Från Kairo till Casablanca.
Bokförlaget Forum 1 9789137125343 -
SILL, ÄGG OCH NUBBE
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2005. 92 sidor.
Nyskick. Inga namn. Inga märken eller markeringar. Verkar i det närmaste oanvänd. ” I SILL, ÄGG OCH NUBBE bjuder Eja Nilsson på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vi får också ta del av sillens och äggets rika kulturhistoria: hur sillen under mån läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155232849
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9789155232849 -
Fisk- & grönsaksgourmet
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1988. 165 sidor.
Nära nyskick. (30) H3
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146155454
- Titel
- Fisk- & grönsaksgourmet
- Författare
- Lauterbach, Erwin - Buusmann, Jes - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146155454 -
Skånska matmästare : : hälsningar från Malmö...
Inbunden bok. Bra Böcker. 2002. 144 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Boken i mycket gott skick, omslaget lite smutsigt
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171338297
- Titel
- Skånska matmästare : : hälsningar från Malmö källarmästarklubb
- Författare
- Eja Nilsson
- Förlag
- Bra Böcker
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 916 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De skånska krogarna har det väl beställt med alla de fina råvaror som förknippas med provinsen: nypotatis och tidiga Bjäregrönsaker, jordgubbar, äpplen, sill och annan fisk, kött från gårdsgrisar och charolais, småvilt, vildsvin och mycket annat.
Matskribenten Eja Nilsson har gjort en rundresa i Malmö med omnejd, träffat krögare och tecknat ner deras välsmakande recept. Många av krogarna som presenteras i Skånska Matmästare har gamla anor och en spännande historia, andra är unga och moderna. I boken berättar nestorn bland Malmös krögare, Lars Lendrop, om tiden då krogen var herrarnas domän och hur reglerna så småningom luckrades upp och det blev tillåtet för kvinnorna att med väninnor gå ut och äta "plockmat". Sten Broman har en given plats i avsnittet om Grand Hotel i Lund, där skapade han egna favoriträtter som t ex Bromans whiskyköttbullar. Det moderna representeras av t ex Mello Yello, det unga Malmös vattenhål vid idylliska Lilla Torg och Salt&Brygga, nyöppnad finkrog i fashionabla Västra Hamnen.
Skånska Matmästare är illustrerad med foton i färg och svart-vitt av Tine Guth Linse. Boken innehåller ett sextiotal recept men även krögarnas smarta tips för hemmamatlagaren.
Eja Nilsson är en flitig kokboksförfattare och välkänd matskribent som regelbundet medarbetar i Sydsvenskan.
Varsågoda och smaka på Malmö och Skåne - smaklig spis!
Bra Böcker 9789171338297 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187941733
- Titel
- Mammas persiska kök
- Författare
- Eja Nilsson - Rozbeh Javid - Amir Akhound
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det persiska köket ett av världens största och flödar av smaker, dofter och färger. Det bygger på utsökta ingredienser som saffran, granatäpple, tamarind, valnötter och lime, för att inte tala om örtkryddor som koriander, mynta och bockhornsklöver. Smakkombinationerna är oändliga!När Rozbeh Javid och Amir Akhoond kom till Sverige i tonåren förde de med sig det persiska kökets fantastiska traditioner.De öppnade sedermera restaurang Shahrzad mitt i Stockholm för att förmedla sin matkultur både till svenskar och hitflyttade landsmän. Som en garanti för att rätterna ska smaka som hemma i Iran har de mamma Ehteram Salahi i köket. Hon håller ett vakande öga på tillagningen och rör själv i grytorna.Det persiska köket har flera tusen år gamla rötter och många länder har hämtat inspiration härifrån.Boken innehåller ett 50-tal recept samt ett kapitel om Irans vinkultur och -historia. Dessutom finns en översikt över det persiska kökets mest karaktäristiska ingredienser, som rosenvatten, sumak och kashk (ett slags yoghurt).Välkommen till det underbara persiska köket!
Ytterligare författare: Nilsson, Eja
Ytterligare fotografer: Cederquist, Simon
Ytterligare designers: Kusoffsky, Cecilia
Ytterligare redaktörer: Nyberg, Andreas
Ytterligare fotografer: Danielsson, Hampus
Ytterligare fotografer: Møller, Thorkild
Ytterligare författare: Javid, Rozbeh
Ytterligare författare: Akhound, Amir
Lava Förlag 1 9789187941733 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187941733
- Titel
- Mammas persiska kök
- Författare
- Eja Nilsson - Rozbeh Javid - Amir Akhound
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det persiska köket ett av världens största och flödar av smaker, dofter och färger. Det bygger på utsökta ingredienser som saffran, granatäpple, tamarind, valnötter och lime, för att inte tala om örtkryddor som koriander, mynta och bockhornsklöver. Smakkombinationerna är oändliga!När Rozbeh Javid och Amir Akhoond kom till Sverige i tonåren förde de med sig det persiska kökets fantastiska traditioner.De öppnade sedermera restaurang Shahrzad mitt i Stockholm för att förmedla sin matkultur både till svenskar och hitflyttade landsmän. Som en garanti för att rätterna ska smaka som hemma i Iran har de mamma Ehteram Salahi i köket. Hon håller ett vakande öga på tillagningen och rör själv i grytorna.Det persiska köket har flera tusen år gamla rötter och många länder har hämtat inspiration härifrån.Boken innehåller ett 50-tal recept samt ett kapitel om Irans vinkultur och -historia. Dessutom finns en översikt över det persiska kökets mest karaktäristiska ingredienser, som rosenvatten, sumak och kashk (ett slags yoghurt).Välkommen till det underbara persiska köket!
Ytterligare författare: Nilsson, Eja
Ytterligare fotografer: Cederquist, Simon
Ytterligare designers: Kusoffsky, Cecilia
Ytterligare redaktörer: Nyberg, Andreas
Ytterligare fotografer: Danielsson, Hampus
Ytterligare fotografer: Møller, Thorkild
Ytterligare författare: Javid, Rozbeh
Ytterligare författare: Akhound, Amir
Lava Förlag 1 9789187941733 -
Vegetarisk gourmet
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1986. 130 sidor.
Gott skick. Liten skada på ryggen. Kantstötta hörn.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146152717
- Titel
- Vegetarisk gourmet
- Författare
- Lauterbach, Erwin - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146152717 -
Invandrad mat : en kokbok med vardagsmat från...
Häftad bok. Rabén & Sjögren. 1975. 173 sidor.
Gott skick. Hylla 9 - Plan 5
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129440232
- Titel
- Invandrad mat : en kokbok med vardagsmat från invandrarkök
- Författare
- Klingberg, Margareta - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1975
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 9789129440232 -
Julia Childs köksskola
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1991.
Mycket gott skick. Lite slitage på skyddsomslaget men boken är fin.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146160731
- Titel
- Julia Childs köksskola
- Författare
- Child, Julia - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146160731 -
Buffé och mingelmat : för hela året
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 109 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258085
- Titel
- Buffé och mingelmat : för hela året
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Småplock, tilltugg, finger food och mingelmat. Nästan alltid när det ska lagas extra festlig mat är bästa lösningen en buffé.Under ett år kan det bli många tillfällen att bjuda till fest. Det kan vara sonen som tar studenten, eller maken som fyller år. Kanske brunchmingel i december, eller så är det dags för en riktig skördefest i augusti när alla är tillbaka från semestern? Hur som helst finns det alltid en anledning att fira något tillsammans med vänner. Men vad ska du bjuda på? Och hur slipper du stressa och jäkta i köket?I Buffé och mingelmat ger dig Eja Nilsson hundratals bufférecept, och dessutom goda tips och råd kring hur du ska tänka när du bjuder många på samma gång. Här finns tapas och småplock, matiga sallader, marockanska läckerheter, festliga soppor till soppkalaset, påskbuffé, vinterbrunch och självklart en diger dessertbuffé på slutet – allt som behövs för att festbordet ska digna!
Bokförlaget Semic 9789155258085 -
Pannkaka, plättar och galetter : förrätt, huv...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2010. 77 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Fin bok. Omslaget har nån liten fläck och några repor
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155256272
- Titel
- Pannkaka, plättar och galetter : förrätt, huvudrätt, dessert
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 77 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pannkakor har människor lagat i alla tider – och i hela världen. Vi äter pannkakor till ärtsoppan på torsdagar och pannkakstårta med bär och vispgrädde på somrarna. Men det finns mycket mer pannkaksinspiration att hämta ute i världen. Vad sägs om ryska blinier, franska crêpes och galettes, amerikanska frukostpannkakor och mexikanska majspannkakor med kycklingstuvning? Med den här boken kan du resa runt i världen i ditt eget kök med din pannkakslagg – och du får också berättelsen om pannkakans historia, från de gamla romarna till idag och från Kina till Mexiko.
Bokförlaget Semic 9789155256272 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155258085
- Titel
- Buffé och mingelmat : för hela året
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Småplock, tilltugg, finger food och mingelmat. Nästan alltid när det ska lagas extra festlig mat är bästa lösningen en buffé.Under ett år kan det bli många tillfällen att bjuda till fest. Det kan vara sonen som tar studenten, eller maken som fyller år. Kanske brunchmingel i december, eller så är det dags för en riktig skördefest i augusti när alla är tillbaka från semestern? Hur som helst finns det alltid en anledning att fira något tillsammans med vänner. Men vad ska du bjuda på? Och hur slipper du stressa och jäkta i köket?I Buffé och mingelmat ger dig Eja Nilsson hundratals bufférecept, och dessutom goda tips och råd kring hur du ska tänka när du bjuder många på samma gång. Här finns tapas och småplock, matiga sallader, marockanska läckerheter, festliga soppor till soppkalaset, påskbuffé, vinterbrunch och självklart en diger dessertbuffé på slutet – allt som behövs för att festbordet ska digna!
Bokförlaget Semic 9789155258085 -
Sill, ägg och nubbe
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2005. 92 sidor.
Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Spår av ett hundöra. I övrigt fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155232849
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9789155232849 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197279833
- Titel
- Förbjuden frukt
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Malmö : Sydsvenskan
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Malmö : Sydsvenskan 9789197279833 -
Sill, ägg och nubbe
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2005. 92 sidor.
Mycket gott skick. Vikt: 350 gram
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155232849
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9789155232849 -
Det skånska sillariket (A)
Häftad bok.
Gott skick. Sydsvenskan. 1993. 96s. Spiralbunden. Fotoillustrerad i färg och sv/v.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFORUM
-
Skånska pärlor : (och några danska) : [en bok...
Inbunden bok. Malmö : Sydsvenskan. 1989. 113 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197099943
- Titel
- Skånska pärlor : (och några danska) : [en bok om restauranger, mat och människor]
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Malmö : Sydsvenskan
- Språk
- Svenska
Malmö : Sydsvenskan 9789197099943 -
Vardagsmat utan stress
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2006. 96 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155233815
- Titel
- Vardagsmat utan stress
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket roligare - utan stress!Med den här boken till hjälp blir vardagsmatlagningen trevlig och lättsam - och maten garanterat läcker! Den är en oumbärlig hjälpreda när det drar ihop sig till middag till vardags. Soppor, fågel, köttfärs, fisk, pasta och vegetariskt... Med den här boken till hands kan man också bjuda in gäster - utan alltför mycket besvär! Här hittar du mängder av fiffiga genvägar och tips och förstås massor av läcker och lättlagad mat. Du sparar både tid, pengar och energi. Med många härliga och frestande färgbilder.Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Bokförlaget Semic gav hon 2005 ut Sill, ägg och nubbe.
Bokförlaget Semic 9789155233815 -
NORDAFRIKANSK MAT – Från Kairo till Casablanc...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 128 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK! – Se fler bilder! ––
"Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukk läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 9789137120379 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9170245924
- Titel
- Terriner och patéer på smalt och läckert sätt
- Författare
- Fredholm, Elisabet - Nilsson, Eja - Time-Life Books
- Förlag
- Höganäs : Bokorama
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bokorama 9170245924 -
Julia Childs köksskola
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1991. 506 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146160736
- Titel
- Julia Childs köksskola
- Författare
- Child, Julia - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9146160736 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9155232841
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9155232841 -
Couscous, pasta och paella
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Liten tejpbit
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835785
- Titel
- Couscous, pasta och paella
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 619 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Eja Nilsson, journalist och Sydsvenska Dagbladets matskribent, har länge intresserat sig för matens kulturhistoria och berättar här om matens vägar kring Medelhavet.
Ett hundratal recept från länderna runt Medelhavet ger handfast inspiration för läsare som vill känna dofter och smaker från Medelhavsköken i det egna köket. Här finns rätter från Mellanöstern till Madrik, från Istanbul till Palermo ...
Prisma 1 9789151835785 -
Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 128 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. De bakre sidorna är lite buckliga i kanten, troligen av vatten.Övriga sidor helt oskadda.
Skyddsomslaget är skavt i kanterna och repigt.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137120379
- Titel
- Nordafrikansk mat från Kairo till Casablanca
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 250 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 721 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solen steker när jag går in i gränderna i soukens utkant. Hettan dallrar i luften. Färgerna är starka och det lyser skarpt i ögonen. Ibland känner man suset från forna tider och anar att så här har soukkvarteren sett ut i hundratals år. Nyslaktade lammkroppar med pälsen kvar hänger utanför slaktarens lilla dörr, garn i starka färger hänger till tork i vindor, oliver i alla de färger från mörkbruna till rödlila ligger i färgglada plastbaljor och kryddorna är som lysande små kullar i rött, orange, gult och brunt på kryddförsäljarnas vagnar. Ett ljuvligt sammelsurium av dofter letar sig in i näsborrarna. Jag sniffar och försöker urskilja kanel, nejlika, spiskummin, saffran, kryddpeppar, torkade rosenblad, apelsinblommor. Detta är upptakten till Nordafrikansk mat där Eja Nilsson förmedlar både synintryck och smaksensationer genom texten och bilderna. Och inte minst historien bakom dagens rika mat berättar hon om. Nordafrikansk mat går tillbaka till nomadernas kosthåll. Dadlar, kamelkött, kamelmjölk och enkla platta bröd har i många tusen år varit basvarorna. Ett enkelt kök som sedan påverkats från många håll fenicier, greker, romare, araber och under senare tid turkar, fransmän och italienare. Marockanskt, algeriskt, libyskt, tunisiskt, egyptiskt det finns många likheter (couscous är basmaten i hela Nordafrika) och ibland kan det vara svårt att veta ursprunget till en maträtt. Vissa typiska särdrag kan man emellertid urskilja. Det marockanska anses som störst, mest utvecklat och förfinat. Där äts ofta couscous med grönsaksröra och kanske kött tillagat i en tajine. Och saltinlagda citroner förekommer ofta liksom kombinationen kött och frukt. Och kryddorna är mycket viktiga, den häftiga blandningen ras el hanout finns ofta med. *Tunisiskt, algeriskt och libyskt kök skiljer sig inte mycket från varandra. Den tunisiska maten är rustik: enkla grönsaksstuvningar med eller utan lammkött och hett kryddat med harissa, chilipepparpasta, som är typisk för Tunisien. Det fiskas mycket längs kusten och fiskrätterna är följaktligen många. Det egyptiska köket avviker lite från de övriga eftersom det influerats av övriga Mellanöstern. Maten är mildare i kryddningen; här används mynta, koriander, citron, lök och vitlök samt tahina, sesampasta. Rika prov på all denna härliga mat skänker oss Eja Nilsson i omkring 85 recept på förrätter, smårätter, soppor, sallader, kött och kyckling, fisk, vegetariska rätter, kryddor och tillbehör, matbröd, bakverk och desserter. Eja Nilsson är journalist och matskribent i Sydsvenska Dagbladet. Hon intresserar sig för matens kulturhistoria och har i flera böcker skrivit om denna, sina resor och matminnen från inte minst området runt Medelhavet.
Bokförlaget Forum 9137120379 -
Stora boken om grytor och gratänger
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2007. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155234362
- Titel
- Stora boken om grytor och gratänger
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 220 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grytor och gratänger är perfekt allt-i-ett-mat! Bara att ställa fram på bordet med några få enkla tillbehör och middagen är serverad!Eja Nilsson bjuder här på de bästa grytorna med inspiration från världens många kök, som spansk paella med kyckling eller provensalsk gryta med lammkött, sardeller och timjan. Här finns också recept på läckra allt-i-ett-rätter i gratängform och långpanna, som indiska kebabrullar med yoghurtsås och mynta eller medelhavsinspirerad strömming med kapris och oliver. Här hittar du naturligtvis även klassiska svenska grytor och ugnsrätter som renskavsgryta, köttfärslimpa, kalops med rödbetor, saltbakad lax och kasslergratäng. Mustig, kryddstark, mild - en gryta eller gratäng blir vad du gör den till!Boken innehåller mängder av vackra färgbilder.Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Semic har hon givit ut Sill, ägg och nubbe (2005) och Vardagsmat utan stress (2006).
Bokförlaget Semic 9789155234362
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn