-
Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 254 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243802
- Titel
- Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 193 x 231 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!
Bonnier Fakta 1 9789174243802 -
Håll gränsen
Inbunden bok. Fores. 1 uppl. 2014. 247 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Nära Nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187379185
- Titel
- Håll gränsen
- Författare
- Gabriel Ehrling - Mattias Goldmann - Johan Hedin - Hannes Hervieu - Karin Källström - Frida Johansson Metso - Sara Modig - Johan Norberg - Ola Nordebo - Karl Wennberg - Marie Wickberg - Kristina Yngwe - Martin Ådahl - Nils G Åsling - Per Ödling
- Förlag
- Fores
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 272 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 425 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- - Håll gränsen!
Det var statsminister Torbjörn Fälldins korthuggna besked till ÖB när det verkade som att Sovjetunionens flotta var på väg in på svenskt vatten 1981. Två fläckar på radarskärmen närmade sig Blekinge där den sovjetiska ubåten U137 låg på grund.
Vilka är dagens gränser, som måste hållas? Politik innebär kompromisser, men allt kan inte förhandlas bort. I »Håll gränsen« markerar 18 centerpartister, folkpartister och obundna liberaler var vi måste hålla vakt, i ämnen från miljö och jordbruk till utbildning och marknadsekonomi.
Denna bok har lånat sitt namn av Fälldins ord och inledningskapitlet beskriver tio dagar av ubåtskris ur den dåvarande statsministerns perspektiv. Vad tänkte han, vad kände han och vilka kval brottades han med? Historiebeskrivningen från tidigt 1980-tal blandas upp med inblickar i 2010-talets vardag och samtal kring köksbordet hos Thorbjörn och Solveig Fälldin hemma i Ramvik.
Bokens redaktör, Emil Källström, är västernorrländsk riksdagsledamot för Centerpartiet och innehavare av samma riksdagsmandat som en gång Thorbjörn Fälldin.
Ytterligare författare: Hanna Marie Björklund, Eva Cooper
Fores 1 9789187379185 -
Bröd, bröd, bröd : Recept, råd och genvägar
Häftad bok.
Nyskick. Baka fantastiskt gott bröd i din hemmaugn med hjälp av Martin Johanssons recept och råd. En inspirerande och lättförståelig bakbok för alla hemmabagare. | Bonnier Fakta, Utg. 2019 | Danskt band. 8:o (190x225 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870585
- Titel
- Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!
9789178870585 -
Baka bröd : Enkla recept för stora och små
Häftad bok.
Nyskick. 25 enkla brödrecept för alla, inklusive nybörjare och barn, med tips på variationer och mjölval. Av brödboksförfattaren Martin Johansson. | Bonnier Fakta, Utg. 2023 | Danskt band. 4:o (200x260 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178875818
- Titel
- Baka bröd : enkla recept för stora och små
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 200 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från scones och honungslimpa till nattjästa baguetter och smöriga kardemummabullar. Här får du recept på 25 bröd, bröd som alla kan baka! Boken vänder sig till dig som kanske inte tidigare bakat dina egna bröd – antingen för att du tänkt att det är krångligt och stökigt, eller för att du helt enkelt är ett barn och inte haft tillåtelse att sätta på ugnen tidigare. Eller så har du kanske känt att tiden inte räcker till för recepten i klassiska bakböcker?Förutom de enkla recepten får du massor av tips på hur du kan variera bröden så att de passar just din smak. Dessutom berättar Martin vilken skillnad det blir med olika typer av mjöl och hur du hanterar en kladdig deg utan att kladda ner dig själv.
9789178875818 -
Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd,...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 157 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133198
- Titel
- Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Bröd och pizza bakar Martin Johansson surdegsbröd, fullkornsbröd, långjästa och snabbjästa pizzor och sina allra godaste bullar.
Surdegsbröd för att han hela tiden jagar den perfekta metoden att baka de bästa surdegsbröden hemma. Det är nu enklare än någonsin, och godare!
Fullkornsbröd därför att saftiga och goda bröd med grovt mjöl och hela korn blivit orättvist akterseglade av stora, ljusa, franska surdegsbröd.
Pizzor därför att det finns ett antal knep som gör hemmapizzan flera snäpp godare. Det blir den godaste pizzan du ätit!
Kanelbullar därför att det är detta söta bakverk som han inte kan få nog av, att baka eller att äta.
Alla recept i boken går att baka knådfritt, utan degblandare, men vill man köra degarna i maskin går det också bra. I Bröd och pizza går Martin också på upptäcktsfärd i bröd- och mjölvärlden. Han hälsar på i jästfabriken, vandrar runt i mjölkvarnen och pratar med bagare, forskare och dietister om hur nyttigt brödet egentligen är.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127133198 -
Landen kring sjöarna : en historia om Kronobe...
Inbunden bok. Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum. 1999. 542 sidor.
Mycket gott skick. Biblioteksbok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186870102
- Titel
- Landen kring sjöarna : en historia om Kronobergs län i mångtusenårigt perspektiv
- Författare
- Aronsson, Peter - Beijbom, Ulf - Hansson, Martin, 1965-, historiker - Holmér, Gunnel - Johansson, Lennart, 1961-, historiker - Larsson, Lars-Olof historiker - Nettervik, Ingrid - Nilsson, Roddy historiker - Nordmark, Håkan
- Förlag
- Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum 9789186870102 -
Baka bröd : enkla recept för stora och små
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2023. 108 sidor.
Mycket gott skick. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178875818
- Titel
- Baka bröd : enkla recept för stora och små
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 200 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från scones och honungslimpa till nattjästa baguetter och smöriga kardemummabullar. Här får du recept på 25 bröd, bröd som alla kan baka! Boken vänder sig till dig som kanske inte tidigare bakat dina egna bröd – antingen för att du tänkt att det är krångligt och stökigt, eller för att du helt enkelt är ett barn och inte haft tillåtelse att sätta på ugnen tidigare. Eller så har du kanske känt att tiden inte räcker till för recepten i klassiska bakböcker?Förutom de enkla recepten får du massor av tips på hur du kan variera bröden så att de passar just din smak. Dessutom berättar Martin vilken skillnad det blir med olika typer av mjöl och hur du hanterar en kladdig deg utan att kladda ner dig själv.
Bonnier Fakta 9789178875818 -
Castor snickrar + Sjörövar-Rakel och kapten S...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Böckerna är en gåva till Röda Korset. När du köper dem bidrar du till Röda Korsets verksamhet. Tack!
Vi har flera hundra titlar till. Gå gärna in och kolla. Du betalar bara en frakt (62kr) per beställning oavsett hur många av våra böcker du väljer. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177124559
- Titel
- Castor snickrar
- Författare
- Lars Klinting
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 32 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 304 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- (3-6 år)
9789177124559 -
Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 254 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870585
- Titel
- Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!
Bonnier Fakta 9789178870585 -
Ekot från Amalthea : en bok om gränslös konku...
Inbunden bok. ABF Malmö. 1 uppl. 2008. 159 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163332517
- Titel
- Ekot från Amalthea : en bok om gränslös konkurrens, våld och 2000-talets nya strider
- Författare
- Lars Berggren - Rakel Chukri - Bo-Anders Dahlskog - Kajsa Ekis Ekman - Roger Johansson - Petter Larsson - Anne-Marie Lindgren - Olle Sahlström - Salka Sandén - Martin Viredius
- Förlag
- ABF Malmö
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 326 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 1908 sprängde tre ungsocialister skeppet Amalthea i luften i Malmö hamn och dödade en person. På skeppet fanns brittiska strejkbrytare och sprängningen var en del i en pågående arbetsmarknadskonflikt.
Med utgångspunkt i Amaltheadådet ger ABF i Malmö nu precis 100 år senare ut antologin "Ekot från Amalthea - en bok om gränslös konkurrens, våld och 2000-talets nya strider."
Tanken med boken är att mot bakgrund av Amaltheadådet diskutera läget i dagens Sverige och Europa. Tonvikten ligger därför på tidsaktuella frågeställningar om facklig organisering, synen på våld, EU-medlemskapet och dagens demokratiska underskott.
De som medverkar är:
Petter Larsson (redaktör) frilansjournalist för bland annat Aftonbladets, Helsingborgs Dagblads och Göteborgs-Postens kultursidor och författare till reportageboken Proteststormen Seattle, Prag och revolten mot en orättvis världsordning.
Roger Johansson, docent i historia vid Malmö högskola, bla inriktad på hur vi använder och brukar historia, och Lars Berggren, docent i historia med inriktning på bland annat arbetarhistoria. Tillsammans skriver de om sprängningen av Amalthea, bakgrunden i strejker, strejkbryteri och ideologiska konflikter inom vänstern. Man tecknar också pressreaktionerna, kampanjerna för amnesti för de dömda och diskuterar hur historieskrivningen kring händelsen förändrats över tiden.
Rakel Chukri, kulturchef på Sydsvenskan, tidigare redaktör på P1 och lärare på Malmö högskola. Hon diskuterar Malmös dubbla ansikte; den framgångsrika omvandlingen från storindustri till postindustriell lekstuga för den kreativa klassen ställs mot de alarmistiska misärskildringarna.
Anne-Marie Lindgren, utredningschef vid Arbetarrörelsens tankesmedja och tidigare bland annat redaktör för socialdemokratins debattidskrift Tiden. Hon skriver om hur det finns likheter mellan Amaltheatiden och dagens situation, bland det så kallade kriget mot terrorismen, om hur hur maktens vägran att att förhandla kan driva fram en våldsam reaktion bland de undertryckta och hon påminner om hur dagens hets mot muslimer har likheter med den gamla tidens brännmärkning av arbetarrörelsen.
Martin Viredius, tredje vice ordförande i Transportarbetareförbundet och chefredaktör för tidningen Transportarbetaren mellan 1984 och 2002. Han skriver om hur det moderna strejbryteriet ser ut idag och om hur det gjorts lagligt med hjälp av EG-domstolens utslag i bland annat Laval- och Rüffertdomarna.
Salka Sandén, författare till Deltagänget, en skönlitterär skildring av den autonoma vänstermiljöns framväxt och utveckling under 90-talet. Hon skriver om hur den den långa klasskompromissen nu är till ända och hur nyliberalismen indirekt återskapat en militant utomparlamentarisk vänster.
Kajsa Ekis Ekman, aktivist och skribent ibland annat i Ordfront och Dagens Nyheter och en av grundarna till Klimax. Hon diskuterar, framförallt mot bakgrund av Göteborgshändelserna 2001, hur anklagelserna om våld kastats mot den globala rättviserörelsen från medier och politiska motståndare och hur denna typ av anklagelser riskerar att lamslå en samhällsförändrande rörelse.
Olle Sahlström, författare med en bakgrund som ombudsman på LO, aktuell med en bok om Europas fackföreningar, I skuggan av en storhetstid. Han skriver om hur fackföreningsrörelsen i globaliseringens tid står inför uppgiften att återuppfinna sig själv och om de möjligheter till förnyelse av den fackliga kampen som kan spåras i olika initiativ runt om i Europa.
ABF Malmö 1 9789163332517 -
Etnologiska prövningar: Sista ordet om gammal...
Häftad bok. Books-On-Demand, Visby. 2007. 371 (1) sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBooks-On-Demand, Visby -
Festglada Elfsbygourméers kokbok : med dofter...
Inbunden bok. 36 sidor.
Mycket gott skick. Sorterad Hylla 2 Plan 4
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd,...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 157 sidor.
Nyskick. Nyskick, oläst, små spår av hantering kan förekomma
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133198
- Titel
- Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Bröd och pizza bakar Martin Johansson surdegsbröd, fullkornsbröd, långjästa och snabbjästa pizzor och sina allra godaste bullar.
Surdegsbröd för att han hela tiden jagar den perfekta metoden att baka de bästa surdegsbröden hemma. Det är nu enklare än någonsin, och godare!
Fullkornsbröd därför att saftiga och goda bröd med grovt mjöl och hela korn blivit orättvist akterseglade av stora, ljusa, franska surdegsbröd.
Pizzor därför att det finns ett antal knep som gör hemmapizzan flera snäpp godare. Det blir den godaste pizzan du ätit!
Kanelbullar därför att det är detta söta bakverk som han inte kan få nog av, att baka eller att äta.
Alla recept i boken går att baka knådfritt, utan degblandare, men vill man köra degarna i maskin går det också bra. I Bröd och pizza går Martin också på upptäcktsfärd i bröd- och mjölvärlden. Han hälsar på i jästfabriken, vandrar runt i mjölkvarnen och pratar med bagare, forskare och dietister om hur nyttigt brödet egentligen är.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127133198 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170852206
- Titel
- Tellus 2
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Göteborg : Cordia ; Stockholm : Verbum
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Göteborg : Cordia ; Stockholm : Verbum 9789170852206 -
Surdegsbröd. Recept och tips från en hemmabag...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nära nyskick. Förlagsband med illustrerade pärmar, trådbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur 1 9789127118874 -
Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 254 sidor.
Mycket gott skick. Överlägset lägst pris igen på Bokbörsen
Vid uppläggetInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243802
- Titel
- Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 193 x 231 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!
Bonnier Fakta 1 9789174243802 -
Älmebodaboken 1963
Häftad bok. Älmeboda hembygdsförening. 1963. 116 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad, Artiklar: Gustaf Haglund: Calr Björkman - en präst i sin prydning, Eric Elgqvist: Något om Måla-bebyggelsen i Älmeboda och ett fåtal andra socknar på Blekingegränsen, Alvar Neander: Tvåstockarskanot på Rävsjöm, En märklig händelse i Älmeboda läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÄlmeboda hembygdsförening -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 256 sidor.
Gott skick. Omslaget med spår av hantering i köket. Några sidor buckliga i underkant av fukt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247053
- Titel
- Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 191 x 231 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 929 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!
Bonnier Fakta 9789174247053 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170852206
- Titel
- Tellus 2
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Göteborg : Cordia ; Stockholm : Verbum
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Göteborg : Cordia ; Stockholm : Verbum 9789170852206 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Ledarskap – Gör Lean Till Framgång!
Inbunden bok. Part Media, Bromma. 1 uppl. 2014. 256 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163381423
- Titel
- Ledarskap: Gör Lean till framgång!
- Författare
- Petersson, Per
- Förlag
- Part Media
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 251 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ledarskap - Gör Lean till framgång! förklarar praktiskt och konkret vad som krävs för att leda en organisation mot Lean. Syftet är att tydliggöra hur ledarna ska kunna axla rollen som den kritiska länken mellan att förstå vad Lean innebär och att praktiskt lyckas etablera en Lean-kultur som ger organisationen förbättrade resultat.
Utöver en korfattad beskrivning av Lean behandlar boken olika aspekter av ledarskapet hela vägen från viktiga organisatoriska förutsättningar till den individuella ledarens personliga framtoning. Dessutom beskrivs ett urval av ledarskapsmetoder som bidrar till att ge ledarskapet en struktur och ett stöd i strävan att såväl utveckla personalen som arbetssättet i själva ledarskapet.
Boken vänder sig till ledare på alla nivåer i en organisation samt till styrelsemedlemmar och personer av ägarintresse. Den ger en konkret beskrivning av hur ledarskapet bör anpassas för att skapa förutsättningar för en framgångsrik Lean-satsning. Boken är en uppföljare till den kritikerrosade boken Lean - Gör avvikelser till framgång! som ger en fördjupad förståelse för vad Lean innebär och vilka effekter det ger.
Part Media, Bromma 1 9789163381423 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170852206
- Titel
- Tellus 2
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Göteborg : Cordia ; Stockholm : Verbum
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Göteborg : Cordia ; Stockholm : Verbum 9789170852206 -
Rörelser i skogen
Inbunden bok. Skymning. 141 sidor.
ISBN 9789163984433
Nyskick. Mycket fint exemplar. I nyskick utvändigt såväl som invändigt. Dedikation från fotografen på smutsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSkymning 9789163984433 -
Landen kring sjöarna : en historia om Kronobe...
Inbunden bok. Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum. 1999. 542 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186870102
- Titel
- Landen kring sjöarna : en historia om Kronobergs län i mångtusenårigt perspektiv
- Författare
- Aronsson, Peter - Beijbom, Ulf - Hansson, Martin, 1965-, historiker - Holmér, Gunnel - Johansson, Lennart, 1961-, historiker - Larsson, Lars-Olof historiker - Nettervik, Ingrid - Nilsson, Roddy historiker - Nordmark, Håkan
- Förlag
- Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum 9789186870102 -
ANSIKTEN Självbiografiska skisser
Häftad bok. Bonniers. 1932. 246 sidor.
Gott skick. Något gulnad. Ryggen lite trasig i överkant, Pärmens framsida släppt lite mot ryggen (reva) i över- och underkant
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers -
Baka bröd : Enkla recept för stora och små
Inbunden bok.
Nyskick. 25 enkla brödrecept för alla, inklusive nybörjare och barn, med tips på variationer och mjölval. Av brödboksförfattaren Martin Johansson. | Bonnier fakta, 2021 | Illustrerat pappband. 4:o (26-35 cm i höjd) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249620
- Titel
- Baka bröd : enkla recept för stora och små
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 300 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från scones och honungslimpa till nattjästa baguetter och smöriga kardemummabullar. Här får du recept på 25 bröd, bröd som alla kan baka! Boken vänder sig till dig som kanske inte tidigare bakat dina egna bröd – antingen för att du tänkt att det är krångligt och stökigt, eller för att du helt enkelt är ett barn och inte haft tillåtelse att sätta på ugnen tidigare. Eller så har du kanske känt att tiden inte räcker till för recepten i klassiska bakböcker?Förutom de enkla recepten får du massor av tips på hur du kan variera bröden så att de passar just din smak. Dessutom berättar Martin vilken skillnad det blir med olika typer av mjöl och hur du hanterar en kladdig deg utan att kladda ner dig själv.
9789174249620 -
Hotad idyll : Berättelser om svenskt folkhem...
Inbunden bok.
Nyskick. Nordic Academic Press, Utg. 2005 | Förlagsband. 8:o (152x228 mm)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189116764
- Titel
- Hotad idyll : berättelser om svenskt folkhem och kallt krig
- Författare
- Arvidsson, Håkan
- Förlag
- Nordic Academic Press
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 268 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 152 x 228 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare designers: Lönegård, Petter
Ytterligare författare: Arvidsson, Håkan
Ytterligare författare: Larsson, Lisbeth
Ytterligare författare: Salomon, Kim
Ytterligare författare: Cronqvist, Marie
Ytterligare författare: Edman, Agneta
Ytterligare författare: Kärrholm, Sara
Ytterligare författare: Johansson, Lotta
Ytterligare författare: Malmberg, Lena
Ytterligare författare: Nordqvist, Stefan
Ytterligare författare: Wiklund, Martin
Ytterligare redaktörer: Arvidsson, Håkan
Ytterligare redaktörer: Larsson, Lisbeth
Ytterligare redaktörer: Salomon, Kim
9789189116764 -
Utsikt från Jonstorpet : minnen från ett smål...
Häftad bok. Uppsala : Kungl. Gustav Adolfs akademien för svensk folkkultur. 2005. 332 sidor.
Mycket gott skick. Något slitet och fläckigt skyddsomslag. Dedikation från författaren till Ebbe Schön på försättsblad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185352609
- Titel
- Utsikt från Jonstorpet : minnen från ett småländskt bondehem
- Författare
- Johansson, Martin - Gustav Adolfs akademien
- Förlag
- Uppsala : Kungl. Gustav Adolfs akademien för svensk folkkultur
- Utgivningsår
- 2005
- Språk
- Svenska
Uppsala : Kungl. Gustav Adolfs akademien för svensk folkkultur 9789185352609
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
