-
Hemmets medicinska handbok : [symtom, råd i a...
Inbunden bok. Stockholm : Norstedt. 1986. 161 sidor.
Nära nyskick. Det finns en markering på sid 133
Hemmets medicinska handbok: symtom, råd i akuta situationer, första hjälpen är en svensk populärmedicinsk uppslagsbok som fungerar som en praktisk guide för hushållet. Den är utgiven av Natur och Kultur (första upplagan läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789118642524
- Titel
- Hemmets medicinska handbok : [symtom, råd i akuta situationer, första hjälpen]
- Författare
- Lind, Per Ove - Bevan, James - Kennard, Frank - Månsson, Waltraud
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedt 9789118642524 -
Maten som botar : minska risken för sjukdomar...
Häftad bok. Norstedts. 4 uppl. 2014. 190 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113063973
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 155 x 190 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 398 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Men det finns förstås fler: blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Det är bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, och kan även motverka cancer. Broccoli bör du äta flera gånger i veckan eftersom det är bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen. Baljväxter - ärter, linser och bönor - är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avokado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin, vilket är bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan. Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Maten som botar utkom första gången redan 2001 men har kommit i flera utgåvor sedan dess och har uppdaterats i takt med senare forskning. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Norstedts 4 9789113063973 -
Maten som botar : minska risken för sjukdomar...
Inbunden bok. Norstedts. 5 uppl. 2016. 188 sidor.
Mycket gott skick. Prislappsrest på framsidan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113076621
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 177 x 245 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 564 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Men det finns förstås fler: blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Det är bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, och kan även motverka cancer. Broccoli bör du äta flera gånger i veckan eftersom det är bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen. Baljväxter - ärter, linser och bönor - är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avokado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin, vilket är bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan. Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Maten som botar utkom första gången redan 2001 men har kommit i flera utgåvor sedan dess och har uppdaterats i takt med senare forskning. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Norstedts 5 9789113076621 -
En järnväg på Österlen - Ystad-Brösarp järnvä...
Inbunden bok. Mf Skånska Järnvägar. 2001. 96 sidor.
Mycket gott skick. Rikligt illustrerad med fotografier och kartor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMf Skånska Järnvägar -
Smart av mat : fakta om maten och hjärnan
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 152 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. namnad H-8:5
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849706
- Titel
- Smart av mat : fakta om maten och hjärnan
- Författare
- Per Ove Lind
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 323 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad bör man äta och dricka för att hålla hjärnan i trim? Blir man dum om man äter för lite kolhydrater? Att det finns ett samband mellan maten vi äter och vår hälsa är numera vedertaget. Men även vår prestationsförmåga kan påverkas av den mat vi äter.
Per Ove Lind, läkare och expert på området hälsa och mat, reder ut begreppen i sin nya bok.
Kraven på den moderna människan ökar alltmer. Vi ska vara högpresterande både på jobbet och på vår fritid. Vi har också många fler valmöjligheter än tidigare. Att leva i vårt moderna samhälle kräver helt enkelt att vi blir smartare.
Senare årens forskning har visat att man faktiskt kan bli smartare av mat, det vill säga att vissa näringsämnen kan förbättra den kognitiva prestationsförmågan. Forskningen på detta område är mycket intensiv och i boken presenteras de senaste rönen. Läsaren får svar på frågor som:
• Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost?
• Blir mitt barn intelligentare om jag ammar längre?
• Kan mitt barn som har ADHD bli bättre av att äta omega-3-fetter?
• Kan kaffedrickande förhindra eller försena demens?
• Kan GI-dieten fördumma oss?
Per Ove Lind redogör för den kognitiva effekten av kolhydrater, omega-3-fetter, äggviteämnen, koffein, alkohol, antioxidanter samt betydelsen av viss sorts mat som fisk, skaldjur och medelhavskost.
Prisma 1 9789151849706 -
Maten som botar. Minska risken för sjukdomar...
Inbunden bok. Norstedts. 5:1 uppl. 2016. 188 sidor.
Mycket gott skick. Format 24,5 x 17,5 cm Vikt 565 g.
Bok med mjuka flexipärmar och invikta flikar, FEMTE uppdaterade upplagan, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Karin Alfredsson. INNEHÅLL: Förord 1. Näringsämnen som botar (Antioxidanter - kroppens renhållningsarbeta läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113076621
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 177 x 245 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 564 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Men det finns förstås fler: blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Det är bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, och kan även motverka cancer. Broccoli bör du äta flera gånger i veckan eftersom det är bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen. Baljväxter - ärter, linser och bönor - är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avokado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin, vilket är bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan. Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Maten som botar utkom första gången redan 2001 men har kommit i flera utgåvor sedan dess och har uppdaterats i takt med senare forskning. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Norstedts 5:1 9789113076621 -
Naturliga mediciner : Receptfritt för egenvår...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 220 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rak och ren utan namn eller slitage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846811
- Titel
- Naturliga mediciner : Receptfritt för egenvård
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 220 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 521 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bred, tillförlitlig och helt uppdaterad genomgång av hälsokostens alternativa mediciner och apotekets receptfria läkemedel. För att vara maximalt användarvänlig kan man både söka på preparat och sjukdomssymptom.
Antalet receptfria och alternativa mediciner har ökat lavinartat de senaste åren. Men vilka preparat hjälper mot vad? Och går de att kombinera med traditionella syntetiska mediciner? Allt detta får läsaren veta i Naturliga mediciner.
Boken är indelad i tre avsnitt:
1. Alternativa mediciner och receptfria läkemedel från A-Ö.
2. Sjukdomssymptom från A-Ö.
3. Ordförklaringar från A-Ö.
Upplägget gör att läsaren som exempelvis har ont i halsen bara slår upp det i symptomdelen, där får han reda på vilka mediciner han kan använda och om de är farliga att kombinera med någon traditionell medicin.
Naturliga mediciner är en "FASS" för alternativa och receptfria mediciner, helt anpassad för allmänheten, och kräver inga förkunskaper.
Prisma 1 9789151846811 -
Maten som botar : minska risken för sjukdomar...
Inbunden bok. Norstedts. 3 uppl. 2009. 192 sidor.
Gott skick. Ytliga repor på omslagets framsida. Inlagan i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026381
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 196 x 198 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 594 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att äta rätt mat kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. "Functional food" är ett begrepp som oftast används i detta sammanhang.
Blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, kan även motverka cancer.
Broccoli bör du äta 3-4 ggr/vecka. Bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen.
Baljväxter, som ärter, linser och bönor är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet.
Avocado är rik på nyttigt, enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som exempelvis anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Författaren varvar näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Det här är en omarbetad utgåva av boken som utkom redan 2001. Boken är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.
Norstedts 3 9789113026381 -
Bota dig själv
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 302 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Boken förklarar orsakerna till sjukdomstillstånd och rekommenderar lämplig egenvård. Infektioner och förkylningar, magbesvär, hudåkommor, värk, oro, trötthet och sömnproblem, hjärtat och blodkärl, kvinnan och mannens läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151836744
- Titel
- Bota dig själv
- Författare
- Per-Ove Lind
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 302 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 706 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken förklarar orsakerna till sjukdomstillstånd och rekommenderar lämplig egenvård. Infektioner och förkylningar, magbesvär, hudåkommor, värk, oro, trötthet och sömnproblem, hjärtat och blodkärl, kvinnan och mannens åkommor. Nya rön vad det gäller vissa ämnen i maten (t ex flavonoider) och deras betydelse för hälsan beskrivs också, samt naturligtvis hur vår hälsa påverkas av vår livsstil. Avslutningsvis skriver doktor Lind om den nya läkemedelslagen och om godkända naturläkemedel och deras innehåll och användningsområden. Tabeller över vitaminer, mineraler och kostfiber i olika livsmedel samt råd om hur vi höjer vårt immunförsvar.
Per Ove Lind har lång erfarenhet som allmänpraktiserande läkare och har under många år haft populära frågespalter i flera tidningar. Han har givit ut en lång rad böcker om egenvård, mineraler och vitaminer, kostens betydelse och om olika alternativa behandlingsformer.
Prisma 1 9789151836744 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146166177
- Titel
- Du & din hund
- Författare
- Taylor, David - Scott, Peter - Lind, Per Ove - Sigfridsson, Lisbeth
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146166177 -
Smart av mat : fakta om maten och hjärnan
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 152 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hylla 110 Plan 11 Entreplan Sortead
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849706
- Titel
- Smart av mat : fakta om maten och hjärnan
- Författare
- Per Ove Lind
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 323 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad bör man äta och dricka för att hålla hjärnan i trim? Blir man dum om man äter för lite kolhydrater? Att det finns ett samband mellan maten vi äter och vår hälsa är numera vedertaget. Men även vår prestationsförmåga kan påverkas av den mat vi äter.
Per Ove Lind, läkare och expert på området hälsa och mat, reder ut begreppen i sin nya bok.
Kraven på den moderna människan ökar alltmer. Vi ska vara högpresterande både på jobbet och på vår fritid. Vi har också många fler valmöjligheter än tidigare. Att leva i vårt moderna samhälle kräver helt enkelt att vi blir smartare.
Senare årens forskning har visat att man faktiskt kan bli smartare av mat, det vill säga att vissa näringsämnen kan förbättra den kognitiva prestationsförmågan. Forskningen på detta område är mycket intensiv och i boken presenteras de senaste rönen. Läsaren får svar på frågor som:
• Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost?
• Blir mitt barn intelligentare om jag ammar längre?
• Kan mitt barn som har ADHD bli bättre av att äta omega-3-fetter?
• Kan kaffedrickande förhindra eller försena demens?
• Kan GI-dieten fördumma oss?
Per Ove Lind redogör för den kognitiva effekten av kolhydrater, omega-3-fetter, äggviteämnen, koffein, alkohol, antioxidanter samt betydelsen av viss sorts mat som fisk, skaldjur och medelhavskost.
Prisma 1 9789151849706 -
Naturliga mediciner : Receptfritt för egenvår...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 220 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Liten notering i bläck på insidan av boken, inget som stör. Annars är boken i nyskick!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846811
- Titel
- Naturliga mediciner : Receptfritt för egenvård
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 220 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 521 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bred, tillförlitlig och helt uppdaterad genomgång av hälsokostens alternativa mediciner och apotekets receptfria läkemedel. För att vara maximalt användarvänlig kan man både söka på preparat och sjukdomssymptom.
Antalet receptfria och alternativa mediciner har ökat lavinartat de senaste åren. Men vilka preparat hjälper mot vad? Och går de att kombinera med traditionella syntetiska mediciner? Allt detta får läsaren veta i Naturliga mediciner.
Boken är indelad i tre avsnitt:
1. Alternativa mediciner och receptfria läkemedel från A-Ö.
2. Sjukdomssymptom från A-Ö.
3. Ordförklaringar från A-Ö.
Upplägget gör att läsaren som exempelvis har ont i halsen bara slår upp det i symptomdelen, där får han reda på vilka mediciner han kan använda och om de är farliga att kombinera med någon traditionell medicin.
Naturliga mediciner är en "FASS" för alternativa och receptfria mediciner, helt anpassad för allmänheten, och kräver inga förkunskaper.
Prisma 1 9789151846811 -
Maten som botar : Functional food och andra l...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2001. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838731
- Titel
- Maten som botar : Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
- Författare
- Lind, Per-Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 474 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Functional food och andra livsmedel som förebygger sjukdom och gör dig frisk
Kan man verkligen äta sig friskare? Svaret är ja. Det enda som behövs är kunskap om olika livsmedels och kökskryddors hälsobringande effekter, och kunskap och förmåga att välja rätt i floran av functional food, mat med olika hälsobefrämjande tillsatser. Boken förklarar och reder ut. Ur innehållet: Mat som medicin - gränsen mellan livsmedel och läkemedel suddas ut. Vad är functional food? Skillnaden mellan naturläkemedel och kosttillskott. Vilka sjukdomar kan functional food motverka? Vilka functional food-produkter finns att köpa, och var? Doktor Per Ove Lind har lång erfarenhet som allmänpraktiserande läkare och har givit ut en lång rad böcker om egenvård.
Norstedts 1 9789151838731 -
Maten som botar. Minska risken för sjukdomar...
Häftad bok. Norstedts. 4 uppl. 2014. 190 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER. Matens läkande krafter kan förebygga många av våra allvarliga folksjukdommar - högt blodtryck, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar. Fakta varvas med recept och tabeller. Tips och råd vilken mat och hur mycket man bör äta. Häftad med vikomslag, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113063973
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 155 x 190 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 398 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Men det finns förstås fler: blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Det är bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, och kan även motverka cancer. Broccoli bör du äta flera gånger i veckan eftersom det är bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen. Baljväxter - ärter, linser och bönor - är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avokado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin, vilket är bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan. Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Maten som botar utkom första gången redan 2001 men har kommit i flera utgåvor sedan dess och har uppdaterats i takt med senare forskning. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Norstedts 4 9789113063973 -
Du & din hund
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand . 1994. 288 sidor.
Nyskick. En fullständig handbok för hundägare. Hundens anatomi och härkomst, olika raser, valpen och dess beteende, dressyrträning, föda , skötsel, sjukdomar, avel, utställningar, hundens psyke och hälsa, första hjälpen.
Laminatband. Rikt fotoillustrerad. svenska läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146166177
- Titel
- Du & din hund
- Författare
- Taylor, David - Scott, Peter - Lind, Per Ove - Sigfridsson, Lisbeth
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Wahlström & Widstrand 9789146166177 -
Du & din hund
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1994. 288 sidor.
Nyskick. En fullständig handbok för hundägare. Hundens anatomi och härkomst, olika raser, valpen och dess beteende, dressyrträning, föda , skötsel, sjukdomar, avel, utställningar, hundens psyke och hälsa, första hjälpen. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146166177
- Titel
- Du & din hund
- Författare
- Taylor, David - Scott, Peter - Lind, Per Ove - Sigfridsson, Lisbeth
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146166177 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789118443527
- Titel
- De viktigaste naturmedlen
- Författare
- Lind, Per Ove - Månsson, Waltraud
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Författaren, läkare och expert på medicinsk egenvård, presenterar forskningsresultat inom den vetenskapliga litteraturen på naturmedelsområdet.
J: Bröndegaardsamlingen ; Vagn Brøndegaard (1919-)
Li: S
Stockholm : Norstedt 9789118443527 -
Maten som botar : minska risken för sjukdomar...
Häftad bok. Norstedts. 4 uppl. 2014. 190 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113063973
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 155 x 190 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 398 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Men det finns förstås fler: blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Det är bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, och kan även motverka cancer. Broccoli bör du äta flera gånger i veckan eftersom det är bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen. Baljväxter - ärter, linser och bönor - är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avokado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin, vilket är bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan. Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Maten som botar utkom första gången redan 2001 men har kommit i flera utgåvor sedan dess och har uppdaterats i takt med senare forskning. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Norstedts 4 9789113063973 -
Maten som botar : minska risken för sjukdomar...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 190 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151852164
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 198 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att äta rätt mat kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, blåbär, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Functional food är ett begrepp som oftast används i detta sammanhang.
Blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, kan även motverka cancer.
Broccoli bör du äta 3-4 ggr/ vecka. Bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen.
Baljväxter, som ärter, linser och bönor är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet.
Avocado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin. Bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan.
Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som exempelvis anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Författaren varvar näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Det här är en omarbetad utgåva av boken som utkom redan 2001. Boken är uppdaterad med den senaste forskningen inom området samt illustrerad i färg.
Prisma 1 9789151852164 -
Bota dig själv. En handbok i egenvård.
Inbunden bok. Norstedts. 1984. 271 sidor.
Mycket gott skick. 21,5 x 24,5 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9118341624
- Titel
- Bota dig själv : en handbok i egenvård
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Norstedts 9118341624 -
Naturliga mediciner : Receptfritt för egenvår...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 220 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846811
- Titel
- Naturliga mediciner : Receptfritt för egenvård
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 220 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 521 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bred, tillförlitlig och helt uppdaterad genomgång av hälsokostens alternativa mediciner och apotekets receptfria läkemedel. För att vara maximalt användarvänlig kan man både söka på preparat och sjukdomssymptom.
Antalet receptfria och alternativa mediciner har ökat lavinartat de senaste åren. Men vilka preparat hjälper mot vad? Och går de att kombinera med traditionella syntetiska mediciner? Allt detta får läsaren veta i Naturliga mediciner.
Boken är indelad i tre avsnitt:
1. Alternativa mediciner och receptfria läkemedel från A-Ö.
2. Sjukdomssymptom från A-Ö.
3. Ordförklaringar från A-Ö.
Upplägget gör att läsaren som exempelvis har ont i halsen bara slår upp det i symptomdelen, där får han reda på vilka mediciner han kan använda och om de är farliga att kombinera med någon traditionell medicin.
Naturliga mediciner är en "FASS" för alternativa och receptfria mediciner, helt anpassad för allmänheten, och kräver inga förkunskaper.
Prisma 1 9789151846811 -
De viktigaste naturmedlen
Inbunden bok. Stockholm : Norstedt. 1985.
Mycket gott skick. Inplastad pärm. Namn etikett på försättsbladet och en gulare ton.
Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker, tryck på säljare: ”Henkesjo” nedan och beställ flera böcker samtidigt utan extra fraktkostnad!
A3 … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789118443527
- Titel
- De viktigaste naturmedlen
- Författare
- Lind, Per Ove - Månsson, Waltraud
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Författaren, läkare och expert på medicinsk egenvård, presenterar forskningsresultat inom den vetenskapliga litteraturen på naturmedelsområdet.
J: Bröndegaardsamlingen ; Vagn Brøndegaard (1919-)
Li: S
Stockholm : Norstedt 9789118443527 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151836744
- Titel
- Bota dig själv
- Författare
- Per-Ove Lind
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 302 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 706 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken förklarar orsakerna till sjukdomstillstånd och rekommenderar lämplig egenvård. Infektioner och förkylningar, magbesvär, hudåkommor, värk, oro, trötthet och sömnproblem, hjärtat och blodkärl, kvinnan och mannens åkommor. Nya rön vad det gäller vissa ämnen i maten (t ex flavonoider) och deras betydelse för hälsan beskrivs också, samt naturligtvis hur vår hälsa påverkas av vår livsstil. Avslutningsvis skriver doktor Lind om den nya läkemedelslagen och om godkända naturläkemedel och deras innehåll och användningsområden. Tabeller över vitaminer, mineraler och kostfiber i olika livsmedel samt råd om hur vi höjer vårt immunförsvar.
Per Ove Lind har lång erfarenhet som allmänpraktiserande läkare och har under många år haft populära frågespalter i flera tidningar. Han har givit ut en lång rad böcker om egenvård, mineraler och vitaminer, kostens betydelse och om olika alternativa behandlingsformer.
Prisma 1 9789151836744 -
De viktigaste vitaminerna och mineralerna
Inbunden bok. Stockholm : Norstedt. 1 uppl. 1987. 176 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789118740329
- Titel
- De viktigaste vitaminerna och mineralerna
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedt 1 9789118740329 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151836744
- Titel
- Bota dig själv
- Författare
- Per-Ove Lind
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 302 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 706 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken förklarar orsakerna till sjukdomstillstånd och rekommenderar lämplig egenvård. Infektioner och förkylningar, magbesvär, hudåkommor, värk, oro, trötthet och sömnproblem, hjärtat och blodkärl, kvinnan och mannens åkommor. Nya rön vad det gäller vissa ämnen i maten (t ex flavonoider) och deras betydelse för hälsan beskrivs också, samt naturligtvis hur vår hälsa påverkas av vår livsstil. Avslutningsvis skriver doktor Lind om den nya läkemedelslagen och om godkända naturläkemedel och deras innehåll och användningsområden. Tabeller över vitaminer, mineraler och kostfiber i olika livsmedel samt råd om hur vi höjer vårt immunförsvar.
Per Ove Lind har lång erfarenhet som allmänpraktiserande läkare och har under många år haft populära frågespalter i flera tidningar. Han har givit ut en lång rad böcker om egenvård, mineraler och vitaminer, kostens betydelse och om olika alternativa behandlingsformer.
Prisma 1 9789151836744 -
Naturliga mediciner : Receptfritt för egenvår...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 220 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Hel och ren.
Slitage av låg grad.
Läst ex.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846811
- Titel
- Naturliga mediciner : Receptfritt för egenvård
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 220 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 521 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bred, tillförlitlig och helt uppdaterad genomgång av hälsokostens alternativa mediciner och apotekets receptfria läkemedel. För att vara maximalt användarvänlig kan man både söka på preparat och sjukdomssymptom.
Antalet receptfria och alternativa mediciner har ökat lavinartat de senaste åren. Men vilka preparat hjälper mot vad? Och går de att kombinera med traditionella syntetiska mediciner? Allt detta får läsaren veta i Naturliga mediciner.
Boken är indelad i tre avsnitt:
1. Alternativa mediciner och receptfria läkemedel från A-Ö.
2. Sjukdomssymptom från A-Ö.
3. Ordförklaringar från A-Ö.
Upplägget gör att läsaren som exempelvis har ont i halsen bara slår upp det i symptomdelen, där får han reda på vilka mediciner han kan använda och om de är farliga att kombinera med någon traditionell medicin.
Naturliga mediciner är en "FASS" för alternativa och receptfria mediciner, helt anpassad för allmänheten, och kräver inga förkunskaper.
Prisma 1 9789151846811 -
Naturliga mediciner : Receptfritt för egenvår...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 220 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151846811
- Titel
- Naturliga mediciner : Receptfritt för egenvård
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 220 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 521 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bred, tillförlitlig och helt uppdaterad genomgång av hälsokostens alternativa mediciner och apotekets receptfria läkemedel. För att vara maximalt användarvänlig kan man både söka på preparat och sjukdomssymptom.
Antalet receptfria och alternativa mediciner har ökat lavinartat de senaste åren. Men vilka preparat hjälper mot vad? Och går de att kombinera med traditionella syntetiska mediciner? Allt detta får läsaren veta i Naturliga mediciner.
Boken är indelad i tre avsnitt:
1. Alternativa mediciner och receptfria läkemedel från A-Ö.
2. Sjukdomssymptom från A-Ö.
3. Ordförklaringar från A-Ö.
Upplägget gör att läsaren som exempelvis har ont i halsen bara slår upp det i symptomdelen, där får han reda på vilka mediciner han kan använda och om de är farliga att kombinera med någon traditionell medicin.
Naturliga mediciner är en "FASS" för alternativa och receptfria mediciner, helt anpassad för allmänheten, och kräver inga förkunskaper.
Prisma 1 9789151846811 -
Maten som botar : minska risken för sjukdomar...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Norstedts, 2016. Femte upplagan. Förlagets mjukband/flexband. Mycket gott skick. 24,5x17,5 cm. 188 s. Illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113076621
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 177 x 245 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 564 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Men det finns förstås fler: blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Det är bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, och kan även motverka cancer. Broccoli bör du äta flera gånger i veckan eftersom det är bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen. Baljväxter - ärter, linser och bönor - är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avokado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin, vilket är bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan. Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Maten som botar utkom första gången redan 2001 men har kommit i flera utgåvor sedan dess och har uppdaterats i takt med senare forskning. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
9789113076621 -
Maten som botar : minska risken för sjukdomar...
Inbunden bok. Norstedts. 5 uppl. 2016. 188 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113076621
- Titel
- Maten som botar : minska risken för sjukdomar och håll dig frisk
- Författare
- Lind, Per Ove
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 177 x 245 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 564 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi blir alltmer medvetna om vilken mat som är nyttig för vår hälsa och vilken mat vi bör låta bli. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan vi förebygga allvarliga folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer, men också magbesvär och förmodligen också demens och alzheimer.
I Maten som botar får du veta vilka födoämnen som har en särskilt hälsobringande kraft. Havre, råg, soja, broccoli, vitlök, tomat, lax och nötter är alla exempel på mat som kan hjälpa dig att behålla hälsan och få ett friskare och längre liv. Men det finns förstås fler: blåbär är exempelvis något av det nyttigaste som finns. Det är bra för hjärta, hjärna, ögon och hud, och kan även motverka cancer. Broccoli bör du äta flera gånger i veckan eftersom det är bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen. Baljväxter - ärter, linser och bönor - är rika på protein, långsamma kolhydrater och mineraler som sänker kolesterolvärdet. Avokado är rik på nyttigt enkelomättat fett, antioxidanter och E-vitamin, vilket är bra för hjärt-kärlsystemet, ögonen och prostatan. Våra vanligaste kökskryddor var ursprungligen läkeväxter och därmed fungerar de som naturens egna apotek, som anis och fänkål mot hosta, pepparmynta, kummin och kanel mot magbesvär och citronmeliss mot sömnproblem.
Maten som botar utkom första gången redan 2001 men har kommit i flera utgåvor sedan dess och har uppdaterats i takt med senare forskning. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller.
Norstedts 5 9789113076621 -
Smart av mat : fakta om maten och hjärnan
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 152 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Vad bör man äta och dricka för att hålla hjärnan i trim? Blir man dum om man äter för lite kolhydrater? Att det finns ett samband mellan maten vi äter och vår hälsa är numera vedertaget. Men även vår prestationsförmå läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849706
- Titel
- Smart av mat : fakta om maten och hjärnan
- Författare
- Per Ove Lind
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 323 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad bör man äta och dricka för att hålla hjärnan i trim? Blir man dum om man äter för lite kolhydrater? Att det finns ett samband mellan maten vi äter och vår hälsa är numera vedertaget. Men även vår prestationsförmåga kan påverkas av den mat vi äter.
Per Ove Lind, läkare och expert på området hälsa och mat, reder ut begreppen i sin nya bok.
Kraven på den moderna människan ökar alltmer. Vi ska vara högpresterande både på jobbet och på vår fritid. Vi har också många fler valmöjligheter än tidigare. Att leva i vårt moderna samhälle kräver helt enkelt att vi blir smartare.
Senare årens forskning har visat att man faktiskt kan bli smartare av mat, det vill säga att vissa näringsämnen kan förbättra den kognitiva prestationsförmågan. Forskningen på detta område är mycket intensiv och i boken presenteras de senaste rönen. Läsaren får svar på frågor som:
• Kan jag prestera bättre på jobbet om jag äter en särskild frukost?
• Blir mitt barn intelligentare om jag ammar längre?
• Kan mitt barn som har ADHD bli bättre av att äta omega-3-fetter?
• Kan kaffedrickande förhindra eller försena demens?
• Kan GI-dieten fördumma oss?
Per Ove Lind redogör för den kognitiva effekten av kolhydrater, omega-3-fetter, äggviteämnen, koffein, alkohol, antioxidanter samt betydelsen av viss sorts mat som fisk, skaldjur och medelhavskost.
Prisma 1 9789151849706
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
