-
Surdegsbröd. Recept och tips från en hemmabag...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets illustrerade pappband, trådbunden. Rikt illustrerad. Obetydligt snedläst. Inlagan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur 1 9789127118874 -
Enklare bröd. Recept på knådfria bröd med och...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2010. 111 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets illustrerade laminatband, trådbunden. Rikt illustrerad. Obetydligt snedläst. Inlagan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127129504
- Titel
- Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa brödbok 2010 och en värdig uppföljare till bästsäljaren Surdegsbröd.
Enklare bröd handlar om knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Det enda som behövs är en ugn. Med lite tid och en gnutta finurlighet kan du baka fantastiska bröd utan vare sig degblandare eller världens starkaste armar. Några av bröden sköter sig själva medan du sover, du rör snabbt ihop degen på kvällen och skjutsar in den i ugnen när du kliver upp på morgonen. Andra bröd jäser inte lika länge och kan bakas på en eftermiddag. Gemensamt för alla bröd är att de får sin smak och karaktär i jäsningen och bakningen, inte av tillsatser och märkvärdiga ingredienser. Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl som hårda, pizza och Martins mormor Stinas fenomenala skorpor.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin. Hans första brödbok Surdegsbröd kom 2009, Enklare bröd 2010 och Bröd och pizza 2012. År 2010 belönades Martin Johansson med Allt om Mats Stora Matpris 2010.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127129504 -
Stenshuvud : nationalparken på Österlen
Inbunden bok. Solna : Statens naturvårdsverk. 1993. 136 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789162011383
- Titel
- Stenshuvud : nationalparken på Österlen
- Författare
- Johansson, Klas-Rune - Gärdenfors, Ulf - Holmer, Martin - Sverige. Statens naturvårdsverk
- Förlag
- Solna : Statens naturvårdsverk
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Solna : Statens naturvårdsverk 9789162011383 -
Ekot från Amalthea : en bok om gränslös konku...
Inbunden bok. ABF Malmö. 1 uppl. 2008. 159 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK.
1908 sprängde tre ungsocialister skeppet Amalthea i luften i Malmö hamn och dödade en person. På skeppet fanns brittiska strejkbrytare och sprängningen var en del i en pågående arbetsmarknadskonflikt.
Med utgångspunkt i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163332517
- Titel
- Ekot från Amalthea : en bok om gränslös konkurrens, våld och 2000-talets nya strider
- Författare
- Lars Berggren - Rakel Chukri - Bo-Anders Dahlskog - Kajsa Ekis Ekman - Roger Johansson - Petter Larsson - Anne-Marie Lindgren - Olle Sahlström - Salka Sandén - Martin Viredius
- Förlag
- ABF Malmö
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 326 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 1908 sprängde tre ungsocialister skeppet Amalthea i luften i Malmö hamn och dödade en person. På skeppet fanns brittiska strejkbrytare och sprängningen var en del i en pågående arbetsmarknadskonflikt.
Med utgångspunkt i Amaltheadådet ger ABF i Malmö nu precis 100 år senare ut antologin "Ekot från Amalthea - en bok om gränslös konkurrens, våld och 2000-talets nya strider."
Tanken med boken är att mot bakgrund av Amaltheadådet diskutera läget i dagens Sverige och Europa. Tonvikten ligger därför på tidsaktuella frågeställningar om facklig organisering, synen på våld, EU-medlemskapet och dagens demokratiska underskott.
De som medverkar är:
Petter Larsson (redaktör) frilansjournalist för bland annat Aftonbladets, Helsingborgs Dagblads och Göteborgs-Postens kultursidor och författare till reportageboken Proteststormen Seattle, Prag och revolten mot en orättvis världsordning.
Roger Johansson, docent i historia vid Malmö högskola, bla inriktad på hur vi använder och brukar historia, och Lars Berggren, docent i historia med inriktning på bland annat arbetarhistoria. Tillsammans skriver de om sprängningen av Amalthea, bakgrunden i strejker, strejkbryteri och ideologiska konflikter inom vänstern. Man tecknar också pressreaktionerna, kampanjerna för amnesti för de dömda och diskuterar hur historieskrivningen kring händelsen förändrats över tiden.
Rakel Chukri, kulturchef på Sydsvenskan, tidigare redaktör på P1 och lärare på Malmö högskola. Hon diskuterar Malmös dubbla ansikte; den framgångsrika omvandlingen från storindustri till postindustriell lekstuga för den kreativa klassen ställs mot de alarmistiska misärskildringarna.
Anne-Marie Lindgren, utredningschef vid Arbetarrörelsens tankesmedja och tidigare bland annat redaktör för socialdemokratins debattidskrift Tiden. Hon skriver om hur det finns likheter mellan Amaltheatiden och dagens situation, bland det så kallade kriget mot terrorismen, om hur hur maktens vägran att att förhandla kan driva fram en våldsam reaktion bland de undertryckta och hon påminner om hur dagens hets mot muslimer har likheter med den gamla tidens brännmärkning av arbetarrörelsen.
Martin Viredius, tredje vice ordförande i Transportarbetareförbundet och chefredaktör för tidningen Transportarbetaren mellan 1984 och 2002. Han skriver om hur det moderna strejbryteriet ser ut idag och om hur det gjorts lagligt med hjälp av EG-domstolens utslag i bland annat Laval- och Rüffertdomarna.
Salka Sandén, författare till Deltagänget, en skönlitterär skildring av den autonoma vänstermiljöns framväxt och utveckling under 90-talet. Hon skriver om hur den den långa klasskompromissen nu är till ända och hur nyliberalismen indirekt återskapat en militant utomparlamentarisk vänster.
Kajsa Ekis Ekman, aktivist och skribent ibland annat i Ordfront och Dagens Nyheter och en av grundarna till Klimax. Hon diskuterar, framförallt mot bakgrund av Göteborgshändelserna 2001, hur anklagelserna om våld kastats mot den globala rättviserörelsen från medier och politiska motståndare och hur denna typ av anklagelser riskerar att lamslå en samhällsförändrande rörelse.
Olle Sahlström, författare med en bakgrund som ombudsman på LO, aktuell med en bok om Europas fackföreningar, I skuggan av en storhetstid. Han skriver om hur fackföreningsrörelsen i globaliseringens tid står inför uppgiften att återuppfinna sig själv och om de möjligheter till förnyelse av den fackliga kampen som kan spåras i olika initiativ runt om i Europa.
ABF Malmö 1 9789163332517 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1:6 uppl. 2010. 103 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1:6 9789127118874 -
Lean - Gör avvikelser till framgång
Inbunden bok. Part Media. 2:5 uppl. 2012. 223 sidor.
Nära nyskick. Format 24,5 x 17 cm Vikt 655 g.
Inbundet förlagsband, ANDRA utökade upplagan, illustrerad med diagram, figurer, teckningar och foton i färg, plats för egna anteckningar i slutet av boken. INNEHÅLL: Förord. Läsanvisning 1. Varför Lean? 2. Historien om Lea läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163327964
- Titel
- Lean : gör avvikelser till framgång
- Författare
- Per Petersson - Ola Johansson - Martin Broman - Dan Blücher - Henric Alsterman
- Förlag
- Part Media
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lean – Gör avvikelser till framgång! ger en fördjupad förståelse för Lean utifrån ett västerländskt perspektiv. Boken förklarar de mest centrala delarna i Lean med målet att flytta fokus från lösryckt metodanvändning till det som Lean egentligen handlar om – att upptäcka och eliminera slöseri.
I 2:a upplagan är boken bland annat kompletterad med en mängd nya exempel från tillverkning, administration, service & tjänster och sjukvård.
I boken betonas varför snarare än hur. Att organisationen förstår de bakomliggande resonemangen är A och O för långsiktig framgång med Lean. Förståelsen är nödvändig för att konsekvent kunna välja rätt förbättringsåtgärder utifrån den egna verksamhetens unika förutsättningar.
Boken vänder sig såväl till Lean-utövare som söker fördjupning som till beslutsfattare som står inför beslutet att välja en väg mot Lean. Den lämpar sig dessutom som studiematerial för studerande vid universitet, högskolor etc.
Recensioner
”Oavsett om man läser denna bok för att orientera sig om lean eller för att fördjupa sig i ämnet fungerar den alldeles utmärkt. Författarna har på ett enkelt och tydligt sätt beskrivit såväl principer och metodik inom lean där bra exempel från olika branscher och företag visar hur man kan göra och tänka. Att boken dessutom är lättläst, har bra illustrationer och skapar lust till förbättring gör den till en av de allra bästa i ämnet som jag läst.”
Ulf Johansson
Produktionschef Ericsson Boråsenheten
”Äntligen en läsvärd bok på svenska om Lean! Stort tack! Den var både välfylld med fakta, lättläst och på sina håll till och med underhållande. Den lilla tid som det tog att läsa den fylldes till bredden av värde - en värdeskapande aktivitet med ytterst lite slöseri, precis som vi vill ha det!”
Maria Viidas
Kvalitetsansvarig, Vara kommun
"Den bästa boken om Lean jag läst, den förklarar tänket, principerna och sambanden på ett föredömligt enkelt sätt. Boken ger också konkret vägledning i konsten att komma igång och åstadkomma de första synliga resultaten."
Hans Jeppsson
Lean-konsult
”Se avvikelser som potentialer. Författarna har, på ett enkelt och pedagogiskt sätt, lyckats visa på varför man skall se avvikelser som potentialer och använda dem i sitt kontinuerliga förbättringsarbete och skapa framgång. Boken vänder sig både till praktiker så väl som till studenter.”
Ola Hultqrantz
Chalmers, Avdelningen för logistik
"Detta är en väl balanserad, mycket visuell bok utan slöseri. Det märks att författarna förstår lean på djupet och dom lyckas förklara det på ett enkelt sätt. Till skillnad mot andra leanböcker går denna inte onödigt djupt in i lean-metoderna. Boken beskriver metoderna men fokuserar framförallt på hur metoderna tillsammans med ett antal principer hänger ihop i ett system. Kanon!"
Fredrik Allard
VD, Scania Production Zwolle B.V.
”Lean börjar nu införas i sjukvården, men ett dilemma är att lean många gånger tros vara en förbättringsmetod. Lovvärda införanden strandar för att man inte har insett vidden av systemtänkandet och de bakomliggande principerna. Den här boken är efterlängtad – den visar på ett utomordentligt sätt lean som ett komplett förhållningssätt. Den beskriver både pedagogiskt och praktiskt de så avgörande grundstrukturerna i lean, som förbisetts av många andra böcker i ämnet. Boken är dessutom imponerande effektiv – samtidigt som den är lättläst har den ett kunskapsdjup som gör att man förstår nya aspekter varje gång man går tillbaka till den (vilket kännetecknar en riktigt god bok). Läs den med glädje och tänk djupt!”
Magnus Lord
Strategichef, Universitetssjukhuset i Lund
Part Media 2:5 9789163327964 -
Medarbetarens guide till framgång – Förbättra...
Häftad bok. Part Media. 1:2 uppl. 2015. 144 sidor.
Nära nyskick. Format 24,5 x 17,5 cm Vikt 390 g.
Häftad bok med mjuka flexi-pärmar, svart läsband, rikt färgillustrerad med teckningar, figurer och diagram, plats för egna anteckningar. INNEHÅLL: Förord. Introduktion till läsaren 1. Lean i ett medarbetarperspektiv 2. F läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198037210
- Titel
- Medarbetarens guide till framgång – Förbättra med Lean!
- Författare
- Petersson, Per
- Förlag
- Part Media
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Medarbetarens guide till framgång – Förbättra med Lean! ger en lättläst beskrivning av de mest centrala delarna av Lean. Med sina enkla och pedagogiska beskrivningar syftar boken till att ge en bra kunskapsgrund för alla medarbetare i en organisation. Fokus ligger på en enkel och konkret beskrivning av standardisering och ständiga förbättringar. Detta är de delar av Lean som alla berörs av och som lägger grunden för en framgångsrik Lean-kultur.
Boken erbjuder ett effektivt stöd till ledare i arbetet med att träna sin personal. Med korta och kärnfulla kapitel och med reflektions-/diskussionsfrågor efter varje avsnitt blir det enkelt att koppla bokens budskap till den egna verksamheten. Därmed utgör boken en utmärkt grund för att genomföra en konkret och praktisk Lean-träning i den egna verksamheten.
Utöver beskrivningen av Lean från värderingar till resultat presenteras ett antal medarbetar- och ledarskapsprinciper. Medarbetarprinciperna beskriver tänkesätt för att på bästa sätt bidra till att skapa en Lean-kultur i organisationen. De kan också med fördel användas som utgångspunkt vid t.ex. utvecklingssamtal. Ledarskapsprinciperna presenteras i sin tur för att alla i organisationen ska förstå ledarens roll i en verksamhet som strävar mot Lean.
Boken rekommenderas för alla som vill ha en enkel, lättläst och konkret introduktion till vad Lean innebär. För läsare som i nästa steg vill fördjupa sina kunskaper om Lean rekommenderas boken Lean – Gör avvikelser till framgång! medan boken Ledarskap - Gör Lean till framgång! ger en fördjupning av vad som krävs av en ledare för att lyckas leda sin organisation mot Lean. De tre böckerna bildar en serie och de bygger således på varandra.
Part Media 1:2 9789198037210 -
Lean : gör avvikelser till framgång
Inbunden bok. Part Media. 2 uppl. 2009. 191 sidor.
Nära nyskick. I det närmaste nyskick förutom att på titelsidan på insidan har jag satt fast en etikett ed mitt namn och telefonnummer, det blir fult om man tar bort det, men jag kan skriva att boken är såld. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163327964
- Titel
- Lean : gör avvikelser till framgång
- Författare
- Per Petersson - Ola Johansson - Martin Broman - Dan Blücher - Henric Alsterman
- Förlag
- Part Media
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lean – Gör avvikelser till framgång! ger en fördjupad förståelse för Lean utifrån ett västerländskt perspektiv. Boken förklarar de mest centrala delarna i Lean med målet att flytta fokus från lösryckt metodanvändning till det som Lean egentligen handlar om – att upptäcka och eliminera slöseri.
I 2:a upplagan är boken bland annat kompletterad med en mängd nya exempel från tillverkning, administration, service & tjänster och sjukvård.
I boken betonas varför snarare än hur. Att organisationen förstår de bakomliggande resonemangen är A och O för långsiktig framgång med Lean. Förståelsen är nödvändig för att konsekvent kunna välja rätt förbättringsåtgärder utifrån den egna verksamhetens unika förutsättningar.
Boken vänder sig såväl till Lean-utövare som söker fördjupning som till beslutsfattare som står inför beslutet att välja en väg mot Lean. Den lämpar sig dessutom som studiematerial för studerande vid universitet, högskolor etc.
Recensioner
”Oavsett om man läser denna bok för att orientera sig om lean eller för att fördjupa sig i ämnet fungerar den alldeles utmärkt. Författarna har på ett enkelt och tydligt sätt beskrivit såväl principer och metodik inom lean där bra exempel från olika branscher och företag visar hur man kan göra och tänka. Att boken dessutom är lättläst, har bra illustrationer och skapar lust till förbättring gör den till en av de allra bästa i ämnet som jag läst.”
Ulf Johansson
Produktionschef Ericsson Boråsenheten
”Äntligen en läsvärd bok på svenska om Lean! Stort tack! Den var både välfylld med fakta, lättläst och på sina håll till och med underhållande. Den lilla tid som det tog att läsa den fylldes till bredden av värde - en värdeskapande aktivitet med ytterst lite slöseri, precis som vi vill ha det!”
Maria Viidas
Kvalitetsansvarig, Vara kommun
"Den bästa boken om Lean jag läst, den förklarar tänket, principerna och sambanden på ett föredömligt enkelt sätt. Boken ger också konkret vägledning i konsten att komma igång och åstadkomma de första synliga resultaten."
Hans Jeppsson
Lean-konsult
”Se avvikelser som potentialer. Författarna har, på ett enkelt och pedagogiskt sätt, lyckats visa på varför man skall se avvikelser som potentialer och använda dem i sitt kontinuerliga förbättringsarbete och skapa framgång. Boken vänder sig både till praktiker så väl som till studenter.”
Ola Hultqrantz
Chalmers, Avdelningen för logistik
"Detta är en väl balanserad, mycket visuell bok utan slöseri. Det märks att författarna förstår lean på djupet och dom lyckas förklara det på ett enkelt sätt. Till skillnad mot andra leanböcker går denna inte onödigt djupt in i lean-metoderna. Boken beskriver metoderna men fokuserar framförallt på hur metoderna tillsammans med ett antal principer hänger ihop i ett system. Kanon!"
Fredrik Allard
VD, Scania Production Zwolle B.V.
”Lean börjar nu införas i sjukvården, men ett dilemma är att lean många gånger tros vara en förbättringsmetod. Lovvärda införanden strandar för att man inte har insett vidden av systemtänkandet och de bakomliggande principerna. Den här boken är efterlängtad – den visar på ett utomordentligt sätt lean som ett komplett förhållningssätt. Den beskriver både pedagogiskt och praktiskt de så avgörande grundstrukturerna i lean, som förbisetts av många andra böcker i ämnet. Boken är dessutom imponerande effektiv – samtidigt som den är lättläst har den ett kunskapsdjup som gör att man förstår nya aspekter varje gång man går tillbaka till den (vilket kännetecknar en riktigt god bok). Läs den med glädje och tänk djupt!”
Magnus Lord
Strategichef, Universitetssjukhuset i Lund
Part Media 2 9789163327964 -
Surdegsbröd : Recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2009. 103 sidor.
Nyskick. Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man st läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 9789127118874 -
Lean : gör avvikelser till framgång
Inbunden bok. Part Media. 2:a uppl. 2009. 191 sidor.
Nyskick. (Boklåda:2)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163327964
- Titel
- Lean : gör avvikelser till framgång
- Författare
- Per Petersson - Ola Johansson - Martin Broman - Dan Blücher - Henric Alsterman
- Förlag
- Part Media
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lean – Gör avvikelser till framgång! ger en fördjupad förståelse för Lean utifrån ett västerländskt perspektiv. Boken förklarar de mest centrala delarna i Lean med målet att flytta fokus från lösryckt metodanvändning till det som Lean egentligen handlar om – att upptäcka och eliminera slöseri.
I 2:a upplagan är boken bland annat kompletterad med en mängd nya exempel från tillverkning, administration, service & tjänster och sjukvård.
I boken betonas varför snarare än hur. Att organisationen förstår de bakomliggande resonemangen är A och O för långsiktig framgång med Lean. Förståelsen är nödvändig för att konsekvent kunna välja rätt förbättringsåtgärder utifrån den egna verksamhetens unika förutsättningar.
Boken vänder sig såväl till Lean-utövare som söker fördjupning som till beslutsfattare som står inför beslutet att välja en väg mot Lean. Den lämpar sig dessutom som studiematerial för studerande vid universitet, högskolor etc.
Recensioner
”Oavsett om man läser denna bok för att orientera sig om lean eller för att fördjupa sig i ämnet fungerar den alldeles utmärkt. Författarna har på ett enkelt och tydligt sätt beskrivit såväl principer och metodik inom lean där bra exempel från olika branscher och företag visar hur man kan göra och tänka. Att boken dessutom är lättläst, har bra illustrationer och skapar lust till förbättring gör den till en av de allra bästa i ämnet som jag läst.”
Ulf Johansson
Produktionschef Ericsson Boråsenheten
”Äntligen en läsvärd bok på svenska om Lean! Stort tack! Den var både välfylld med fakta, lättläst och på sina håll till och med underhållande. Den lilla tid som det tog att läsa den fylldes till bredden av värde - en värdeskapande aktivitet med ytterst lite slöseri, precis som vi vill ha det!”
Maria Viidas
Kvalitetsansvarig, Vara kommun
"Den bästa boken om Lean jag läst, den förklarar tänket, principerna och sambanden på ett föredömligt enkelt sätt. Boken ger också konkret vägledning i konsten att komma igång och åstadkomma de första synliga resultaten."
Hans Jeppsson
Lean-konsult
”Se avvikelser som potentialer. Författarna har, på ett enkelt och pedagogiskt sätt, lyckats visa på varför man skall se avvikelser som potentialer och använda dem i sitt kontinuerliga förbättringsarbete och skapa framgång. Boken vänder sig både till praktiker så väl som till studenter.”
Ola Hultqrantz
Chalmers, Avdelningen för logistik
"Detta är en väl balanserad, mycket visuell bok utan slöseri. Det märks att författarna förstår lean på djupet och dom lyckas förklara det på ett enkelt sätt. Till skillnad mot andra leanböcker går denna inte onödigt djupt in i lean-metoderna. Boken beskriver metoderna men fokuserar framförallt på hur metoderna tillsammans med ett antal principer hänger ihop i ett system. Kanon!"
Fredrik Allard
VD, Scania Production Zwolle B.V.
”Lean börjar nu införas i sjukvården, men ett dilemma är att lean många gånger tros vara en förbättringsmetod. Lovvärda införanden strandar för att man inte har insett vidden av systemtänkandet och de bakomliggande principerna. Den här boken är efterlängtad – den visar på ett utomordentligt sätt lean som ett komplett förhållningssätt. Den beskriver både pedagogiskt och praktiskt de så avgörande grundstrukturerna i lean, som förbisetts av många andra böcker i ämnet. Boken är dessutom imponerande effektiv – samtidigt som den är lättläst har den ett kunskapsdjup som gör att man förstår nya aspekter varje gång man går tillbaka till den (vilket kännetecknar en riktigt god bok). Läs den med glädje och tänk djupt!”
Magnus Lord
Strategichef, Universitetssjukhuset i Lund
Part Media 2:a 9789163327964 -
Landen kring sjöarna : en historia om Kronobe...
Inbunden bok. Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum. 1999. 542 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186870102
- Titel
- Landen kring sjöarna : en historia om Kronobergs län i mångtusenårigt perspektiv
- Författare
- Aronsson, Peter - Beijbom, Ulf - Hansson, Martin, 1965-, historiker - Holmér, Gunnel - Johansson, Lennart, 1961-, historiker - Larsson, Lars-Olof historiker - Nettervik, Ingrid - Nilsson, Roddy historiker - Nordmark, Håkan
- Förlag
- Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum 9789186870102 -
BRÖD BRÖD BRÖD – Recept, råd och genvägar
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 256 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder!
Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse.
• I Bröd, bröd, bröd ger Mart läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247053
- Titel
- Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 191 x 231 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 929 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!
Bonnier Fakta 9789174247053 -
Aromaterapi för hälsa och skönhet
Inbunden bok. Västerås : Ica. 64 sidor.
Nära nyskick. Hel och fin.
Slitage av låg grad.
Läst ex.
Skrymmande..
Under bokstaven S.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153418474
- Titel
- Aromaterapi för hälsa och skönhet
- Författare
- Selby, Anna - Berry, Graham - Johansson, Jeanette - Norris, Martin - Wickenden, Laura
- Förlag
- Västerås : Ica
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153418474 -
Festglada Elfsbygourméers kokbok : med dofter...
Inbunden bok. 36 sidor.
Mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSkymning 9789163984433
-
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2009. 103 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 9789127118874 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789175198897
- Titel
- Hans Johansson : en doldis som tiden hunnit ikapp
- Författare
- Olby, Kerstin - Wickman, Kerstin - Lundahl, Gunilla - Gordan, Dan - Altwegg, Martin - Johansson, Hans - Carl Malmsten - Furniture Studies
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
9789175198897 -
BAKA BRÖD – Enkla recept för stora och små
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 108 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, oläst! – Obetydliga små märken på pärmarna. – Stort format, ca 23x30 cm! – Se fler bilder! ––
Från scones och honungslimpa till nattjästa baguetter och smöriga kardemummabullar. Här får du recept på 25 bröd, bröd som alla läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249620
- Titel
- Baka bröd : enkla recept för stora och små
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 300 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från scones och honungslimpa till nattjästa baguetter och smöriga kardemummabullar. Här får du recept på 25 bröd, bröd som alla kan baka! Boken vänder sig till dig som kanske inte tidigare bakat dina egna bröd – antingen för att du tänkt att det är krångligt och stökigt, eller för att du helt enkelt är ett barn och inte haft tillåtelse att sätta på ugnen tidigare. Eller så har du kanske känt att tiden inte räcker till för recepten i klassiska bakböcker?Förutom de enkla recepten får du massor av tips på hur du kan variera bröden så att de passar just din smak. Dessutom berättar Martin vilken skillnad det blir med olika typer av mjöl och hur du hanterar en kladdig deg utan att kladda ner dig själv.
Bonnier Fakta 9789174249620 -
Landen kring sjöarna : en historia om Kronobe...
Inbunden bok. Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum. 1999. 542 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186870106
- Titel
- Landen kring sjöarna : en historia om Kronobergs län i mångtusenårigt perspektiv
- Författare
- Aronsson, Peter - Beijbom, Ulf - Hansson, Martin, 1965-, historiker - Holmér, Gunnel - Johansson, Lennart, 1961-, historiker - Larsson, Lars-Olof historiker - Nettervik, Ingrid - Nilsson, Roddy historiker - Nordmark, Håkan
- Förlag
- Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Växjö : [Kronobergs läns hembygdsförb. i samarbete med Smålands museum 9186870106 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Lean : gör avvikelser till framgång
Inbunden bok. Part Media. 2009. 191 sidor.
Mycket gott skick. Några små tryckmärken på framsidan (se bild).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163327964
- Titel
- Lean : gör avvikelser till framgång
- Författare
- Per Petersson - Ola Johansson - Martin Broman - Dan Blücher - Henric Alsterman
- Förlag
- Part Media
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lean – Gör avvikelser till framgång! ger en fördjupad förståelse för Lean utifrån ett västerländskt perspektiv. Boken förklarar de mest centrala delarna i Lean med målet att flytta fokus från lösryckt metodanvändning till det som Lean egentligen handlar om – att upptäcka och eliminera slöseri.
I 2:a upplagan är boken bland annat kompletterad med en mängd nya exempel från tillverkning, administration, service & tjänster och sjukvård.
I boken betonas varför snarare än hur. Att organisationen förstår de bakomliggande resonemangen är A och O för långsiktig framgång med Lean. Förståelsen är nödvändig för att konsekvent kunna välja rätt förbättringsåtgärder utifrån den egna verksamhetens unika förutsättningar.
Boken vänder sig såväl till Lean-utövare som söker fördjupning som till beslutsfattare som står inför beslutet att välja en väg mot Lean. Den lämpar sig dessutom som studiematerial för studerande vid universitet, högskolor etc.
Recensioner
”Oavsett om man läser denna bok för att orientera sig om lean eller för att fördjupa sig i ämnet fungerar den alldeles utmärkt. Författarna har på ett enkelt och tydligt sätt beskrivit såväl principer och metodik inom lean där bra exempel från olika branscher och företag visar hur man kan göra och tänka. Att boken dessutom är lättläst, har bra illustrationer och skapar lust till förbättring gör den till en av de allra bästa i ämnet som jag läst.”
Ulf Johansson
Produktionschef Ericsson Boråsenheten
”Äntligen en läsvärd bok på svenska om Lean! Stort tack! Den var både välfylld med fakta, lättläst och på sina håll till och med underhållande. Den lilla tid som det tog att läsa den fylldes till bredden av värde - en värdeskapande aktivitet med ytterst lite slöseri, precis som vi vill ha det!”
Maria Viidas
Kvalitetsansvarig, Vara kommun
"Den bästa boken om Lean jag läst, den förklarar tänket, principerna och sambanden på ett föredömligt enkelt sätt. Boken ger också konkret vägledning i konsten att komma igång och åstadkomma de första synliga resultaten."
Hans Jeppsson
Lean-konsult
”Se avvikelser som potentialer. Författarna har, på ett enkelt och pedagogiskt sätt, lyckats visa på varför man skall se avvikelser som potentialer och använda dem i sitt kontinuerliga förbättringsarbete och skapa framgång. Boken vänder sig både till praktiker så väl som till studenter.”
Ola Hultqrantz
Chalmers, Avdelningen för logistik
"Detta är en väl balanserad, mycket visuell bok utan slöseri. Det märks att författarna förstår lean på djupet och dom lyckas förklara det på ett enkelt sätt. Till skillnad mot andra leanböcker går denna inte onödigt djupt in i lean-metoderna. Boken beskriver metoderna men fokuserar framförallt på hur metoderna tillsammans med ett antal principer hänger ihop i ett system. Kanon!"
Fredrik Allard
VD, Scania Production Zwolle B.V.
”Lean börjar nu införas i sjukvården, men ett dilemma är att lean många gånger tros vara en förbättringsmetod. Lovvärda införanden strandar för att man inte har insett vidden av systemtänkandet och de bakomliggande principerna. Den här boken är efterlängtad – den visar på ett utomordentligt sätt lean som ett komplett förhållningssätt. Den beskriver både pedagogiskt och praktiskt de så avgörande grundstrukturerna i lean, som förbisetts av många andra böcker i ämnet. Boken är dessutom imponerande effektiv – samtidigt som den är lättläst har den ett kunskapsdjup som gör att man förstår nya aspekter varje gång man går tillbaka till den (vilket kännetecknar en riktigt god bok). Läs den med glädje och tänk djupt!”
Magnus Lord
Strategichef, Universitetssjukhuset i Lund
Part Media 9789163327964 -
Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2019. 254 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870585
- Titel
- Bröd, bröd, bröd : recept, råd och genvägar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 746 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade – här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten – även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!
Bonnier Fakta 9789178870585 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789170852206
- Titel
- Tellus 2
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Göteborg : Cordia ; Stockholm : Verbum
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
9789170852206 -
Enklare bröd : recept på knådfria bröd med oc...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2010. 111 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Inbunden i dekorerat pappband. Mycket rikt, vackert och aptitretande illustrerad med härliga foton i färg. Här finns knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl so läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127129504
- Titel
- Enklare bröd : recept på knådfria bröd med och utan surdeg
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa brödbok 2010 och en värdig uppföljare till bästsäljaren Surdegsbröd.
Enklare bröd handlar om knådfria bröd som alla kan baka, när som helst och var som helst. Det enda som behövs är en ugn. Med lite tid och en gnutta finurlighet kan du baka fantastiska bröd utan vare sig degblandare eller världens starkaste armar. Några av bröden sköter sig själva medan du sover, du rör snabbt ihop degen på kvällen och skjutsar in den i ugnen när du kliver upp på morgonen. Andra bröd jäser inte lika länge och kan bakas på en eftermiddag. Gemensamt för alla bröd är att de får sin smak och karaktär i jäsningen och bakningen, inte av tillsatser och märkvärdiga ingredienser. Bland recepten finns alla sorters bröd: ljusa och mörka, mjuka såväl som hårda, pizza och Martins mormor Stinas fenomenala skorpor.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin. Hans första brödbok Surdegsbröd kom 2009, Enklare bröd 2010 och Bröd och pizza 2012. År 2010 belönades Martin Johansson med Allt om Mats Stora Matpris 2010.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127129504 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nyskick. Oläst exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nära nyskick. Hel och ren.
Slitage av låg grad.
Läst ex.
Skrymmande.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst – och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186203757
- Titel
- Marknad och politik
- Författare
- Martin Flodén - Peter Fredriksson - Klas Freget - Joakim Gullstrand - Magnus Henrekson - Bertil Holmlund - Lars Nyberg - Karin Olofsdotter - Bo Sandelin - Lennart Schön - Arvid Wallgren - Staffan Viotti - Pehr Wissén - Maria Vredin Johansson
- Förlag
- SNS Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 416 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 704 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ytterligare författare: Björn Andersson, Mats Bergman, Karolina Ekholm, Klas Eklund
SNS Förlag 9 9789186203757 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163327964
- Titel
- Lean : gör avvikelser till framgång
- Författare
- Per Petersson - Ola Johansson - Martin Broman - Dan Blücher - Henric Alsterman
- Förlag
- Part Media
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lean – Gör avvikelser till framgång! ger en fördjupad förståelse för Lean utifrån ett västerländskt perspektiv. Boken förklarar de mest centrala delarna i Lean med målet att flytta fokus från lösryckt metodanvändning till det som Lean egentligen handlar om – att upptäcka och eliminera slöseri.
I 2:a upplagan är boken bland annat kompletterad med en mängd nya exempel från tillverkning, administration, service & tjänster och sjukvård.
I boken betonas varför snarare än hur. Att organisationen förstår de bakomliggande resonemangen är A och O för långsiktig framgång med Lean. Förståelsen är nödvändig för att konsekvent kunna välja rätt förbättringsåtgärder utifrån den egna verksamhetens unika förutsättningar.
Boken vänder sig såväl till Lean-utövare som söker fördjupning som till beslutsfattare som står inför beslutet att välja en väg mot Lean. Den lämpar sig dessutom som studiematerial för studerande vid universitet, högskolor etc.
Recensioner
”Oavsett om man läser denna bok för att orientera sig om lean eller för att fördjupa sig i ämnet fungerar den alldeles utmärkt. Författarna har på ett enkelt och tydligt sätt beskrivit såväl principer och metodik inom lean där bra exempel från olika branscher och företag visar hur man kan göra och tänka. Att boken dessutom är lättläst, har bra illustrationer och skapar lust till förbättring gör den till en av de allra bästa i ämnet som jag läst.”
Ulf Johansson
Produktionschef Ericsson Boråsenheten
”Äntligen en läsvärd bok på svenska om Lean! Stort tack! Den var både välfylld med fakta, lättläst och på sina håll till och med underhållande. Den lilla tid som det tog att läsa den fylldes till bredden av värde - en värdeskapande aktivitet med ytterst lite slöseri, precis som vi vill ha det!”
Maria Viidas
Kvalitetsansvarig, Vara kommun
"Den bästa boken om Lean jag läst, den förklarar tänket, principerna och sambanden på ett föredömligt enkelt sätt. Boken ger också konkret vägledning i konsten att komma igång och åstadkomma de första synliga resultaten."
Hans Jeppsson
Lean-konsult
”Se avvikelser som potentialer. Författarna har, på ett enkelt och pedagogiskt sätt, lyckats visa på varför man skall se avvikelser som potentialer och använda dem i sitt kontinuerliga förbättringsarbete och skapa framgång. Boken vänder sig både till praktiker så väl som till studenter.”
Ola Hultqrantz
Chalmers, Avdelningen för logistik
"Detta är en väl balanserad, mycket visuell bok utan slöseri. Det märks att författarna förstår lean på djupet och dom lyckas förklara det på ett enkelt sätt. Till skillnad mot andra leanböcker går denna inte onödigt djupt in i lean-metoderna. Boken beskriver metoderna men fokuserar framförallt på hur metoderna tillsammans med ett antal principer hänger ihop i ett system. Kanon!"
Fredrik Allard
VD, Scania Production Zwolle B.V.
”Lean börjar nu införas i sjukvården, men ett dilemma är att lean många gånger tros vara en förbättringsmetod. Lovvärda införanden strandar för att man inte har insett vidden av systemtänkandet och de bakomliggande principerna. Den här boken är efterlängtad – den visar på ett utomordentligt sätt lean som ett komplett förhållningssätt. Den beskriver både pedagogiskt och praktiskt de så avgörande grundstrukturerna i lean, som förbisetts av många andra böcker i ämnet. Boken är dessutom imponerande effektiv – samtidigt som den är lättläst har den ett kunskapsdjup som gör att man förstår nya aspekter varje gång man går tillbaka till den (vilket kännetecknar en riktigt god bok). Läs den med glädje och tänk djupt!”
Magnus Lord
Strategichef, Universitetssjukhuset i Lund
Part Media 9789163327964 -
Ekot från Amalthea : en bok om gränslös konku...
Inbunden bok. ABF Malmö. 1 uppl. 2008. 159 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK.
1908 sprängde tre ungsocialister skeppet Amalthea i luften i Malmö hamn och dödade en person. På skeppet fanns brittiska strejkbrytare och sprängningen var en del i en pågående arbetsmarknadskonflikt.
Med utgångspunkt i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163332517
- Titel
- Ekot från Amalthea : en bok om gränslös konkurrens, våld och 2000-talets nya strider
- Författare
- Lars Berggren - Rakel Chukri - Bo-Anders Dahlskog - Kajsa Ekis Ekman - Roger Johansson - Petter Larsson - Anne-Marie Lindgren - Olle Sahlström - Salka Sandén - Martin Viredius
- Förlag
- ABF Malmö
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 326 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 1908 sprängde tre ungsocialister skeppet Amalthea i luften i Malmö hamn och dödade en person. På skeppet fanns brittiska strejkbrytare och sprängningen var en del i en pågående arbetsmarknadskonflikt.
Med utgångspunkt i Amaltheadådet ger ABF i Malmö nu precis 100 år senare ut antologin "Ekot från Amalthea - en bok om gränslös konkurrens, våld och 2000-talets nya strider."
Tanken med boken är att mot bakgrund av Amaltheadådet diskutera läget i dagens Sverige och Europa. Tonvikten ligger därför på tidsaktuella frågeställningar om facklig organisering, synen på våld, EU-medlemskapet och dagens demokratiska underskott.
De som medverkar är:
Petter Larsson (redaktör) frilansjournalist för bland annat Aftonbladets, Helsingborgs Dagblads och Göteborgs-Postens kultursidor och författare till reportageboken Proteststormen Seattle, Prag och revolten mot en orättvis världsordning.
Roger Johansson, docent i historia vid Malmö högskola, bla inriktad på hur vi använder och brukar historia, och Lars Berggren, docent i historia med inriktning på bland annat arbetarhistoria. Tillsammans skriver de om sprängningen av Amalthea, bakgrunden i strejker, strejkbryteri och ideologiska konflikter inom vänstern. Man tecknar också pressreaktionerna, kampanjerna för amnesti för de dömda och diskuterar hur historieskrivningen kring händelsen förändrats över tiden.
Rakel Chukri, kulturchef på Sydsvenskan, tidigare redaktör på P1 och lärare på Malmö högskola. Hon diskuterar Malmös dubbla ansikte; den framgångsrika omvandlingen från storindustri till postindustriell lekstuga för den kreativa klassen ställs mot de alarmistiska misärskildringarna.
Anne-Marie Lindgren, utredningschef vid Arbetarrörelsens tankesmedja och tidigare bland annat redaktör för socialdemokratins debattidskrift Tiden. Hon skriver om hur det finns likheter mellan Amaltheatiden och dagens situation, bland det så kallade kriget mot terrorismen, om hur hur maktens vägran att att förhandla kan driva fram en våldsam reaktion bland de undertryckta och hon påminner om hur dagens hets mot muslimer har likheter med den gamla tidens brännmärkning av arbetarrörelsen.
Martin Viredius, tredje vice ordförande i Transportarbetareförbundet och chefredaktör för tidningen Transportarbetaren mellan 1984 och 2002. Han skriver om hur det moderna strejbryteriet ser ut idag och om hur det gjorts lagligt med hjälp av EG-domstolens utslag i bland annat Laval- och Rüffertdomarna.
Salka Sandén, författare till Deltagänget, en skönlitterär skildring av den autonoma vänstermiljöns framväxt och utveckling under 90-talet. Hon skriver om hur den den långa klasskompromissen nu är till ända och hur nyliberalismen indirekt återskapat en militant utomparlamentarisk vänster.
Kajsa Ekis Ekman, aktivist och skribent ibland annat i Ordfront och Dagens Nyheter och en av grundarna till Klimax. Hon diskuterar, framförallt mot bakgrund av Göteborgshändelserna 2001, hur anklagelserna om våld kastats mot den globala rättviserörelsen från medier och politiska motståndare och hur denna typ av anklagelser riskerar att lamslå en samhällsförändrande rörelse.
Olle Sahlström, författare med en bakgrund som ombudsman på LO, aktuell med en bok om Europas fackföreningar, I skuggan av en storhetstid. Han skriver om hur fackföreningsrörelsen i globaliseringens tid står inför uppgiften att återuppfinna sig själv och om de möjligheter till förnyelse av den fackliga kampen som kan spåras i olika initiativ runt om i Europa.
ABF Malmö 1 9789163332517
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn