-
Omvägen. Åttio "smultronställen' i Sverige -...
Häftad bok. Dagens Nyheter. 1970. 96 sidor.
Gott skick. Illustrerad i sv/v.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDagens Nyheter -
Omvägen. Åttio "smultronställen" i Sverige-b...
Häftad bok. Dagens Nyheter. 1971. 95 sidor.
Gott skick. liten skda i ryggen illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDagens Nyheter -
Omvägen Åttio "smultronställen" i Sverige - b...
Häftad bok. Dagen Nyheter. 1970.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDagen Nyheter -
Mat som mode
Inbunden bok.
Nyskick. En inspirerande gastronomisk kalender med mat som mode och kultur. Perfekt för matälskare och trendmedvetna. | Carlsson, Utg. 2017 | Förlagsband. 8:o (135x235 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173318631
- Titel
- Mat som mode
- Författare
- Thurfjell, Karsten - Ribbing, Magdalena - Möller, Christina - Lind, Martin - Rådström, Niklas
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 235 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Plötsligt kom avokadon till Sverige. Och så kom kiwin. Sedan blev det omodernt att inta kolhydrater, och vem har inte gått i diverse modematfällor helt i onödan? Gastronomisk kalender för 2018 har temat mat som mode; prins Carl Philip funderar över framtidens mat, professor Birgitta Watz reder ut konsten att duka ett kaffebord, biskop Martin Lind beskriver en helig dryck, professor Stephan Rössner förklarar allt om dieters uppgång och fall, därtill finns en lång rad andra kända personligheters tankar om mat som trend, som glädje och samtalsämne. Filosofiska betraktelser varvas med historiska perspektiv detta är en bok som ingen bör vara utan! Lärorik, rolig och fylld av berättelser av Gastronomiska Akademiens ledamöter och andra människor med insikt i livets goda.
Med denna kalender firar Gastronomiska Akademien sitt sextionde år; föreliggande verk är världens äldsta årligen utkommande i sitt slag.
Magdalena Ribbing var en välkänd författare, journalist och expert på etikett. Karsten Thurfjell är välkänd kulturjournalist på Sveriges Radio, matskribent och tillsammans med Ribbing bokens/kalenderns redaktör. En rad välkända och matälskande skribenter medverkar, bl.a. Niklas Rådström, Martin Linder och Charlotte Birnbaum.
Bara några dagar efter att arbetet med Gastronomisk kalender 2018 slutförts rycktes Magdalena Ribbing tragiskt bort i en olyckshändelse. Som läsaren kommer att märka har hon skrivit och redigerat en mycket stor del av innehållet i denna volym, precis som under det dryga decennium hon fungerat som kalenderns redaktör. En mer utförlig minnestext planeras till nästa årgång.
Gastronomisk kalender vill med dessa rader uttrycka ett varmt tack till Magdalena Ribbing för hennes ovärderliga insatser och inte minst för hennes okuvliga energi och sprudlande esprit.
9789173318631 -
Det goda samtalet
Inbunden bok.
Nyskick. Upptäck inspirerande berättelser och recept i den Gastronomiska kalendern - en bok om mat, samtal och gemenskap. | Carlsson, Utg. 2016 | Förlagsband. 8:o (135x235 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173317955
- Titel
- Det goda samtalet
- Författare
- Thurfjell, Karsten - Ribbing, Magdalena - Möller, Christina - Lind, Martin - Rådström, Niklas
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 235 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En god middag kan släta över ganska mycket. Rätt komponerad och tillredd kan en måltid lösa knutar, skapa försoning, åstadkomma fred eller åtminstone trampa upp stigen åt det hållet. Hur det goda samtalet i den goda måltiden kan gå till berättas om i årets Gastronomisk kalender.
9789173317955 -
Till bords med Tore Wretman : Om en hovtraktö...
Inbunden bok.
Nyskick. En hyllning till Tore Wretman och hans betydelse för svensk matkultur, berättad av vänner, forskare och kännare. | Carlsson, Utg. 2015 | Förlagsband. 8:o (140x238 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173317337
- Titel
- Till bords med Tore Wretman : om en hovtraktör och måltidens kultur
- Författare
- Thurfjell, Karsten - Gastronomiska Akademien
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 238 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här har ni aldrig läst förut! En mängd ny, rolig och lärorik information om Tore Wretman, som föddes för hundra år sedan, hovleverantör av husmanskost till kungar och folket! Hur det gick till, hur han själv såg på sitt värv och hur han blev så världsberömd som svensk mats främste företrädare berättar hans vänner, forskare och kännare i ett tjugotal artiklar.
Ewa Wretman, Örjan Klein, Gunnar Forssell och Fredrik Eriksson berättar wretmanska minnen. Carl Jan Granqvist beskriver Tore Wretmans utbildningsådra. Tomas Lidman, Martin Ingvar och Stephan Rössner lagar mat ur Tores kokböcker. Krogimperiebyggaren i Tore Wretmans anda, PG Nilsson, berättar hemligheter liksom efterträdaren på hovtraktörtronen Stefano Catenacci. Kung Carl XVI Gustaf ger sin syn på kunglig måltidskultur.
Detta är Gastronomiska Akademiens årsbok, utgiven för femtiosjätte året i följd.
9789173317337
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
