-
DEN RØDGLØDENDE CHILIDYRKER – En komplet guid...
Inbunden bok. Turbine. 2016. 144 sidor.
ISBN 9788740605747
Nyskick. –– NYSKICK, verkar oläst, men har en tillskrift på pärminsidan! – Se fler bilder!
Chilien er det mest brugte krydderi i verden, og selvom man ikke selv bryder sig om stærk mad, kan man alligevel lade sig fascinere af de ofte farvestrålende frugter.
läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTurbine 9788740605747 -
Hem och hushåll En serie uppslagsböcker för a...
Inbunden bok. Bokförlaget Norden. 1941. 320 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Hylla 15
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Norden -
Hemkonservering: Handledning i modern konserv...
Inbunden bok. Wezäta. 20 uppl. 160 sidor.
Gott skick. Nött omslag, gulnad inlaga, glipa i slutet av boken som exponerar gasväven. Fläck på försättsblad. Stött på sidan av omslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWezäta 20 -
Praktiska metoder för konservering
Inbunden bok.
Gott skick. Sth 1914. Dek klb. Andra uppl. 124 s. Namnt. Gott skick men två sidor med fläckar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Den gröna syltboken: Modern konservering 300...
Häftad bok. Törsleffcos Husmoder Service. 1943. 147 sidor.
Gott skick. Ganska fint exemplar för sin ålder. Pärmen har hanteringsspår och små fläckar. Inlagan i gott skick. Blyertsanteckningar på pärmens bakre insida. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTörsleffcos Husmoder Service -
Bara bär i matlagning, för konservering, som...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Bonnier. uppl.1. 2003. 191 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576226
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
9789100576226 -
I mormors skafferi : fem generationers konser...
Inbunden bok. Klefstad förlag. 2009. 155 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197683623
- Titel
- I mormors skafferi : fem generationers konservering dryck & dessert
- Författare
- Jonsson, Kinna
- Förlag
- Klefstad förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 220 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ordet skafferi var givet då temat är konservering, dryck och dessert. Fotona är tagna i familjens trädgård med familjens porslin och textilier. Till recepten finns ofta en historia och tips på tillagning eller servering.
Tanken är att knyta samman äldre generationers kunskap med behovet av en slitstark och lättanvänd kokbok. Samtidigt har boken formgivits med de gamla svarta, bruna och lila vaxduksböckerna som förlaga. En stram mörkbrun, moleskinaktig pärm med guldtryck ramar in en i övrigt färgstark bok.
Märtha Jonsson har valt recepten som hon sedan bakat och lagat och arrangerat med familjens porslin och textilier. Märtha är lanthushållslärare och driver sedan 1986 Klefstad gårdsrestaurang tillsammans med Birger.
Kinna Jonsson är fotograf och har tillsammans med mamma Märtha skrivit texterna till boken. Hennes bakgrund är restaurangutbildning i Salzburg och civilekonomexamen i Stockholm.
Elina Jonsson, lillasyster, har formgivit boken och är grafisk formgivare samt jurist.
Klefstad förlag 9789197683623 -
Den gröna syltboken - Modern konservering 300...
Häftad bok. 15e uppl. 1973. 126 sidor.
Mycket gott skick. Boken är en gåva till Röda Korset. När du köper boken bidrar du till Röda Korsets verksamhet. Tack!
Vi har flera hundra titlar till. Gå gärna in och kolla. Du betalar bara en frakt (62kr) per beställning oavsett hur många av våra böcker du väljer. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK15e -
Hem och hushåll - Konservering
Inbunden bok. 1946. 320 sidor.
Mycket gott skick. Nötta pärmar. Lätt fläckade marginaler på några sidor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Tidens tand : förebyggande konservering : mag...
Inbunden bok. Riksantikvarieämbetet. 1999. 452 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172091351
- Titel
- Tidens tand : förebyggande konservering : magasinshandboken
- Författare
- Fjæstad, Monika - Riksantikvarieämbetet
- Förlag
- Riksantikvarieämbetet
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 452 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 247 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1286 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Magasinshandbok skriven av 22 specialister, de flesta konservatorer med lång erfarenhet av samarbete med museer. Tidens tand ger kunskap om museisamlingarnas materialkategorier, skaderisker och förebyggande konservering. Boken riktar sig främst till museipersonal, privata samlare och ideella museiföreningar.
Riksantikvarieämbetet 9789172091351 -
RÄTT MED ÄTTIKA. FALU ÄTTIKA FÖR MATLAGNING,...
Häftad bok. Stora Kopparbergs Bergslags AB. Första uppl. 1953. 31 sidor.
Gott skick. Format 20 x 13 cm. Rikligt Illustrerad som god hjälp i köket. Lätt nötta hörn och kanter. HANDELSVARAN ÄTTIKSYRA KAN BL.A: FRAMSTÄLLAS GENOM OXIDATION AV REN SPRIT - DETTA ÄR FALLET MED FALU ÄTTIKA. DEN HA EN RELATIV HÖG HALT AV REN ÄTTIKSYRA(44%) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStora Kopparbergs Bergslags AB. Första -
Rätt med ättika. Falu Ättika för matlagning,...
Häftad bok. Stora Kopparbergs Bergslags AB. Ny, bearbetad uppl. 1956. 32 sidor.
Mycket gott skick. Ny bearbetad receptbroschyr. Ättikan med den s k Falujungfrun på etiketten, replika av de dockor som på 1850-talet såldes på marknader i Falun. Recept och anvisningar vid inläggningar och matlagning. Rikt illustrerad. 8:o. 200x135x3 mm. 60 g. Välvårdat oc läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStora Kopparbergs Bergslags AB Ny, bearbetad -
Hemkonservering Modern handbok i konservering...
Inbunden bok. Esseltes Göteborgsindustrier. Sextonde uppl. 1947. 171 sidor.
Hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEsseltes Göteborgsindustrier Sextonde -
Handbok i konservering
Häftad bok. Lindqvists förlag, Stockholm. 1936. 79 sidor.
Gott skick. Boken är i använt skick med solkigt omslag. Inlagan är däremot i mycket gott skick och utan namn eller andra noteringar. Boken är illustrerad.
En idag ytterst sällsynt bok men fortfarande aktuell då konservering ånyo blivit aktuellt. Hylla 0 … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLindqvists förlag, Stockholm -
Preparering av djur. Insamling, fixering,kons...
Häftad bok. Sesam. En Aldusbok. 1:a uppl. 1970. 96 sidor.
Hyggligt skick. Häftad. Någon liten vikning på baksida. En sällsynt bok om preparering av djur
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSesam. En Aldusbok 1:a -
Smått och gott om konservering : sylt, marmel...
Inbunden bok. Höganäs : Wiken. 1988. 127 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170244674
- Titel
- Smått och gott om konservering : sylt, marmelad, chutney, pickles, gelé
- Författare
- Norwak, Mary - Stewart, Jon - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Höganäs : Wiken
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Höganäs : Wiken 9789170244674 -
Hälsoriktig konservering : inkokning, inläggn...
Inbunden bok. Stockholm : Nyblom. 1985. 224 sidor.
Nära nyskick. Rikligen illustrerad i färg.
251029Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177800262
- Titel
- Hälsoriktig konservering : inkokning, inläggning, saftning, jäsning, torkning, insaltning, frysning, rökning
- Författare
- Puhony, Karel - Adelskogh, Lars
- Förlag
- Stockholm : Nyblom
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Nyblom 9789177800262 -
Saftning, syltning : konservering, inläggning...
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1981.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146139584
- Titel
- Saftning, syltning : konservering, inläggning och djupfrysning
- Författare
- Henriksson, Kerstin
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146139584 -
Bara bär : I matlagning, för konservering, so...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Bara knappt bläddrad i.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576226
- Titel
- Bara bär : I matlagning, för konservering, som brännvinskrydda.
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 259 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De ser så små och oskuldsfulla ut, smultronen, där de växer i ankelhöjd omgivna av stora, räfflande blad. De beskrivs ofta som milda och snälla. Ibland liknas de vid jungfrubröst. Och visst är smultronen små, söta och lättslukade, men de oförargliga omdömena är ändå lite missvisande. Dessa kyligt röda bär är nämligen rätt robusta och smultronens ringa storlek har fått somliga att anse att smaken är svag. Men det stämmer inte. Det vet var och en som har haft turen att finna stora mängder smultron.Så skriver Jens Linder i kapitlet om smultron, och visst får man lust att ge sig ut på smultronjakt bland karga stenblock och branta diken. I Bara bär blir smultron, vinbär, hjortron, lingon och alla de andra bären vi tycker vi känt sedan barnsben till sinnliga och karaktärsfulla nya bekantskaper. På nytt lär vi känna de bär som gömmer sig i skog och dikesren, odlas i trädgårdslandet eller säljs på torget. Också en del lite mindre bekanta sorter som havtorn, åkerbär och slånbär porträtteras.I nitton kapitel får vi en mängd goda råd och närmare 200 recept på hur vi bäst kombinerar olika sorter, tar tillvara en ymnig skörd och fyller skafferihyllor, matkällare och frysar. Vi bjuds på buffé på färska, solvarma jordgubbar med ett dussin tillbehör, det hälls upp enbärsmumma, steks svartvinbärskyckling och kokas saft på åkerbär, hallon och rabarber.Här finns allt från enklaste kompott till mer avancerade och nyskapade bärkreationer. Historiska recept varvas med moderna, klassiker med bortglömda anrättningar, enkla rätter med mer avancerade. Varje bär har ett eget kapitel och rikligt med recept. Ett omfattande metodkapitel med en mängd basrecept gör att man kan kombinera bär och metoder på väldigt många sätt.En bättre och mer användarvänlig struktur än sin enda riktigt stora konkurrent på marknaden (Svenska bärboken/Prisma): varje bär har ett kapitel och är därmed lätt att inspireras av när man har lyckan att stå där med en ymnig skörd.
Albert Bonniers Förlag 9789100576226 -
Hemkonservering Modern handbok i konservering...
Inbunden bok. Wezäta. 1939. 144 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Hylla 20
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWezäta -
Hemkonservering : Modern handbok i konserveri...
Inbunden bok. Esseltes Göteborgsindustrier AB. 15 uppl. 1946. 172 sidor.
Hyggligt skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Bruksslitage. Använd. Fläckar finns. Bokryggen är sliten och omslaget har fläckar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEsseltes Göteborgsindustrier AB 15 -
Hem och hushåll – Konservering
Inbunden bok. Bokförlaget Norden. Första uppl. 1941. 320 sidor.
Mycket gott skick. Serien "hem och hushåll" gavs ut i sex delar (tror jag). Somligt är väl rätt omodernt, men just i delen om konservering finns det gamla knep som kan vara av värde än i dag. Diskreta blyertsanteckningar från något antikvariat på försättsbladet. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Norden Första -
Ostronmussling : odling, konservering, recept
Häftad bok. Olofström : Mykoso. 1991. 132 sidor.
Nära nyskick. Bok om odling och konservering ostronsvampar med recept och mycket mer.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789634004264
- Titel
- Ostronmussling : odling, konservering, recept
- Författare
- Koso, Sandor - Koso, Katalin
- Förlag
- Olofström : Mykoso
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Olofström : Mykoso 9789634004264 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSesam -
Konservering året runt : från frysning till m...
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1984.
Mycket gott skick. Lite kantstött, men annars inget särskilt att anmärka på.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129564938
- Titel
- Konservering året runt : från frysning till mjölksyrning
- Författare
- Henrikson-Abelin, Kerstin - KFs provkök
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129564938 -
Hemkonservering - modern handbok I konserveri...
Inbunden bok. Esseltes Göteborgsindustrier AB. 526:e - 565:e tusendet uppl. 1943.
Mycket gott skick. Mycket fin invändigt. Skav och några fläckar finns utvändigt.
Inga anteckningar inuti.
Passa på att beställa fler böcker på samma gång av oss - vi har massvis! Frakten blir ju densamma oavsett hur många böcker du beställer. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEsseltes Göteborgsindustrier AB 526:e - 565:e tusendet -
Hemkonservering — Modern handbok i konserveri...
Inbunden bok. Esseltes Göteborgsindustrier. 1947.
Mycket gott skick. Namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEsseltes Göteborgsindustrier -
Konservering året runt : från frysning till m...
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1 uppl. 1984. 184 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Ett otroligt väl bevarat exemplar, oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129564938
- Titel
- Konservering året runt : från frysning till mjölksyrning
- Författare
- Henrikson-Abelin, Kerstin - KFs provkök
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 1 9789129564938 -
Hemkonservering - Modern handbok I konserveri...
Inbunden bok. Wezäta Göteborgslitografen AB. 1938. 144 sidor.
Hyggligt skick. Pärmen är solkig och smutsig, kanterna rätt skavda. Inlagan är gulnad och vissa uppslag har en hel del fläckar. Alla sidor är dock hela.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWezäta Göteborgslitografen AB -
Husmoderns Presentbok: Konservering
Inbunden bok. Åhlén & Åkerlunds Förlag. 1931. 240 sidor.
Hyggligt skick. Skyddsomslag saknas. Pärmen är rätt så smutsig och fläckig, inlagan är gulnad och har åldersfläckar. Namnad i bläck på försättsbladet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlunds Förlag
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
