-
Nästan allt om strömming : recepten : arkite...
Häftad bok. Sveriges praktiserande arkitekter, (SPA). 1988.
Nära nyskick. Inb kart, Receptsamling. långsmalt band.114s Arkitekter om mat, SPA Sveriges Praktiserande Arkitekter På detta ex har en fiskhandlare åsatt sin etikett
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197013595
- Titel
- Strömming : recepten : arkitekter om mat
- Författare
- Thurfjell, Jan - Sveriges praktiserande arkitekter
- Förlag
- Stockholm : Sveriges praktiserande arkitekter, (SPA)
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Sveriges praktiserande arkitekter, (SPA) 9197013595 -
Krögarnas bästa mat
Inbunden bok. Bra Böcker. 1981.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. BB 1981, 272 sid, inb vit skinnimit, nyskick+ sk-omsl, gott skick små riss 35 svenska kockar presenterar sina favoritmenyer och sina krogar runtom i Sverige . … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker -
Om den ärbara vällusten. Mera mat & minnen
Inbunden bok. Bra Böcker. 1988.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Inb 260s. Kåserande memoarer av stjärnkrögaren TW om kolleger, krogar och måltider, uppsatser i gastronomi. En hel del recept. .1,4kg,
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker -
Mat & minnen
Inbunden bok. Bra Böcker. 1987.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. 23x30cm Kåserande av TW om den långa vägen till toppen, kolleger, krogar och måltider. En hel del recept. 254 sid. 1,4kg,
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 158 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244779
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 974 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Bonnier Fakta 9789174244779 -
Olgas omstart : mat, träning och hormoner när...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2018. 218 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247763
- Titel
- Olgas omstart : mat, träning och hormoner när kroppen förändras
- Författare
- Rönnberg, Olga
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 247 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 917 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känns det som om du tränar och sköter kosten men att kroppen inte svarar på samma sätt som den brukade förr? Fakta: Kroppen förändras, det som fungerade när du var 20 år ger inte samma effekt när du är 40 år. Men lugn, det finns smarta lösningar. Olga Rönnberg har gedigen kunskap om kvinnokroppen och menar att du måste först acceptera situationen – och sedan optimera, effektivisera och förenkla. Detta gäller både inställningen, träningen och kosten.I Olgas omstart får du veta mer om vad som händer i kroppen när vi blir äldre, vilka hormoner som påverkar träningen och det allmänna måendet och hur kan du optimera dem med hjälp av träning, kost och livsstilen i stort. Det gedigna kostavsnittet innehåller både vad du ska äta och hur du ska tänka kring kosten samt goda och hälsosamma recept. I det smarta träningsprogrammet som körs i tre steg under tolv veckor får du en riktig härlig nystart på din träning.Dessutom med Olgas pepp och mentala redskap så att du kan nå just dina mål. Låt Olga hjälpa dig att bli en starkare version av dig själv, inifrån och ut!
Bonnier Fakta 9789174247763 -
Hormonsmart mat och effektiv träning : Maxime...
Häftad bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2016. 174 sidor.
Mycket gott skick. Finns någon enstaka understrykning i boken. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163611674
- Titel
- Hormonsmart mat och effektiv träning
- Författare
- Johansson, Martina
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 203 x 232 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VILL DU VISA UPP EN KLOCKREN TVÄTTBRÄDA PÅ STRANDEN I SOMMAR? HAR DU SLAGIT VAD MED DINA KOMPISAR OM ATT STÄLLA UPP I ETT MARATON? HAR DU FÅTT NOG AV DALLRIGA ÖVERARMAR OCH GROPIGA LÅR? ÄR DU REDO ATT BYGGA MER MUSKLER ÄN NÅGONSIN TIDIGARE OCH FÅ TRÄNINGSRESULTAT SOM VERKLIGEN SYNS?
Allt det här och mer därtill går biofysikern Martina Johansson igenom i denna faktaspäckade bok, vars genomgående tema är hur man hormonoptimerar sin kost och effektiviserar träningen. Här får du en underliggande förståelse för varför en viss diet eller träningsform fungerar för just dig och din kroppstyp, samt hur du uppnår både snabba och hållbara resultat.
VAD MENAS MED HORMONSMART?
Våra tarmar och bakterierna som lever däri har ett enormt inflytande över vår vikt- och hälsostatus. Det är vetenskapligt bevisat att överviktiga personer har en markant annorlunda bakteriesammansättning än normalviktiga. Mag- och tarmkanalen är säte för den största hormontillverkningen i kroppen och det är också därifrån de flesta hormoner utsöndras. Med hjälp av rätt kost kan man hormonoptimera sitt tarmsystem och därmed förbättra sina viktresultat.
MARTINA JOHANSSON är civilingenjör i bioteknik och biofysik som brinner för hälsa och välmående. På sin välbesökta blogg, martinajohansson.se, skriver hon med ett vetenskapligt synsätt om hur man kan må bättre med hjälp av en hormonsmart kost som reglerar mag- och tarmsystemet, samt om metodisk styrketräning. Martina har tidigare skrivit böckerna Fettfrälst, Hormonbibeln, Magstarkt och Beroendehjärnan.
Pagina Förlags 1 9789163611674 -
Mat med hetta : kryddiga heta rätter från hel...
Pocketbok. Västerås : Ica. 1997. 216 sidor.
Gott skick. Hel och ren.
Se våra andra böcker för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153419150
- Titel
- Mat med hetta : kryddiga heta rätter från hela världen
- Författare
- Butel, Jane - Rolf, Signe
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153419150 -
Frankrike : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008. 124 sidor.
Mycket gott skick. Kartonnage.
Se våra andra böcker för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346925
- Titel
- Frankrike : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346925 -
Frö : på jakt efter framtidens mat
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 206 sidor.
Nyskick. Skyddsomslaget har ett veck i överkant
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127166271
- Titel
- Frö : på jakt efter framtidens mat
- Författare
- Liljemalm, Anna
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 548 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fröet är matens bortglömda huvudrollsinnehavare. Det är fröerna som ser till att sushiriset mognar på andra sidan jorden, som säkrar vetet i pastan och som ordnar morgonkaffet. Nästan allt vi äter börjar med ett frö. Utan fröerna skulle tallrikarna gapa tomma. Så varför behandlas de så styvmoderligt?
Att mätta jordens befolkning har sällan eller aldrig varit så svårt. Extrem torka, skyfall och stigande havsvatten är bara några av utmaningarna. Mängden odlingsbar mark minskar i takt med klimatförändringarna och hoppet att föda världens befolkning står till mångfalden hos världens fröer. Det finns bara ett problem. Sedan början av 1900-talet har människan utrotat en stor andel av världens grödor.
I den här boken går Anna Liljemalm och Erik Abel på jakt efter framtidens mat. De letar vildris i Nepals djungler, träffar fröförädlare i Kenya och kliver in i frövalvet på Svalbard. I Flen och Vebomark besöker de också två familjer som aldrig har träffats, men som skickar brev med fröer till varandra. Det här är berättelsen om global matsäkerhet. Det är också en kärlekshistoria. En hyllning till de små rackarna som i alla år mättat världens befolkning.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127166271 -
Mormors mat i Bohuslän : kunskap och råvara
Inbunden bok. Uddevalla : Bohusläns museum. 1997. 111 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176861707
- Titel
- Mormors mat i Bohuslän : kunskap och råvara
- Författare
- Cullberg, Kjerstin - Berglund, Pontus
- Förlag
- Uddevalla : Bohusläns museum
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Uddevalla : Bohusläns museum 9789176861707 -
Laga mat tillsammans : riktig mat för hela fa...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 137 sidor.
Nära nyskick. Laga tillsammans. Det finns så mycket mer än heta kastruller och stekning. Låt barnen vispa, knäcka ägg och mäta upp ingredienser. Låt saxen bli kökets viktigaste redskap, det mesta går att klippa. Släpp kontrollen och gilla kladdet.
Smaka tillsammans. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113030005
- Titel
- Laga mat tillsammans : riktig mat för hela familjen
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 231 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur får jag in min sjuåring i köket när Star Wars-legot lockar? Hur gör jag när barnen konsekvent vägrar äta något som ens påminner om en grönsak? Vad gör jag när stressen runt maten bara blir större och större? Är lösningen för en stunds ro runt matbordet att kapitulera och under ett antal år låta menyn bestå av makaroner och korv? Nej. Svaret är ett klart och tydligt nej.
Mat är njutning och att samlas runt middagsbordet ska vara dagens höjdpunkt, inte tvärtom. Det krävs inga nya matlagningskunskaper, inga magiska trolleritrick eller konstiga ingredienser. Receptet är helt enkelt: Free your mind i köket och väck matlusten!
Det handlar om att tänka om och vända en aning på begreppen. Låt barnen var med och styra processen, släpp in dem och gör köket till hemmets roligaste rum. Ta rollen som mentor i stället för att vara den som bestämmer. Ge dig själv ett välbehövligt brejk i matstressen och inse att ibland är knäckemacka och mjölk också en middag och frukt är en grönsak. Nästan.
Välj tillsammans. Låt barnen vara med och påverka hur maten ska smaka. Knaprigt är gott? Okej, då panerar vi fisken med frön och nötter. Berätta vad maten gör för kroppen och hur det fungerar. Barn är vetgiriga.
Laga tillsammans. Det finns så mycket mer än heta kastruller och stekning. Låt barnen vispa, knäcka ägg och mäta upp ingredienser. Låt saxen bli kökets viktigaste redskap, det mesta går att klippa. Släpp kontrollen och gilla kladdet.
Smaka tillsammans. Barn är omogna i sina smaker och det krävs minst tio försök innan en ny smak är etablerad. Ge inte upp, ha tålamod. Välj smak på maten utifrån det som är bekant. Glöm fänkål och saffran. Fråga i stället om soppan ska smaka lakrits eller lussebulle.
Ett sjuttiotal lättlagade recept med smaker som hela familjen gillar, som får alla att längta till middagsbordet. Utöver recepten finns tips på alternativa smaksättningar, smarta genvägar, bra tillbehör med mera.
Norstedts 1 9789113030005 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174587821
- Titel
- Indisk mat
- Författare
- Jaffrey, Madhur - Wrange, Eva
- Förlag
- Stockholm : Alba
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Alba 9789174587821 -
Grekisk mat
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2024. 176 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// De senaste åren har någonting hänt i Grekland: En ny generation kockar lagar enkla och underbara rätter med större medvetenhet, men utan att tappa bort den grekiska identiteten.
Det är just den sortens recept den här boken innehål läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127186385
- Titel
- Grekisk mat
- Författare
- Berg, Sara
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 736 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De senaste åren har någonting hänt i Grekland: En ny generation kockar lagar enkla och underbara rätter med större medvetenhet, men utan att tappa bort den grekiska identiteten.
Det är just den sortens recept den här boken innehåller. Från klassiker som grekisk sallad, moussaka och stifádo till rätter som inte är speciellt kända utanför Grekland. Som ostfyllda, sammetslena pitabröd från Kreta, den chokladigaste av chokladkakor och giouvétsi – en gryta på kött och den lilla risformade pastan orzo.
Recepten går i linje med den nya tidens grekiska mat, där man visar omsorg om råvarorna. Ingenting är speciellt komplicerat och allting är gott.
Sara Berg är frilansjournalist och barista, baserad i Malmö. Hon skriver om mat och kultur i bland annat Sydsvenskan, Expressen och Gourmet och har tidigare gett ut Pasta på italienska och Berlin för foodisar. Tillsammans med fotograf Miriam Preis har hon rest till Grekland för att utforska det grekiska köket.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127186385 -
Mera vego. Mat för hela familjen
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2014. 151 sidor.
Nära nyskick. Förlagets illustrerade laminatband, trådbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170377808
- Titel
- Mera vego : mat för hela familjen
- Författare
- Ask, Sara
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 237 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 606 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka? I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid. Här finns rätter som tar max 20 minuter att laga en stressig torsdag efter jobbet. Men också vardagsrecept, för alla som kan tänka sig att lägga en dryg halvtimme på middagen. Och helgrätter, som kräver lite mer, men som blir desto lyxigare. Dessutom får du recept på vegetarisk plockmat, bra mellanmål, goda efterrätter och mängder av praktiska tips. Mera vego vänder sig till alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Oavsett om du har som mål att din familj ska skippa köttet lite då och då, eller om du redan lagar massor av vegetarisk mat men är trött på dina gamla recept, så är den här kokboken en färgglad, fullmatad och snygg inspirationskälla i ditt kök. Mera vego åt folket! Sara Ask är barndietist, matskribent och föreläsare med lång erfarenhet som receptskapare, bland annat för tidningen Vi Föräldrar. Lisa Bjärbo är journalist, författare, bloggare och förälder till två små kräsna vegetarianer.
Ordfront Förlag 1 9789170377808 -
Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och nju...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2013. 143 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155259198
- Titel
- Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet
- Författare
- Nordgren, Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en oas för alla som älskar trädgård, inredning och god design. Som kronan på verket står varje vardag en överdådig vegetarisk buffé uppdukad i Trädgårdscaféet. Där finns soppor, sallader och varmrätter, skapade av Trädgårdscaféets kreativa kockar. Allt lagat av säsongens råvaror och med influenser från världens alla hörn.Allt fler funderar över sitt köttätande och intresset för vegetarisk mat ökar liksom efterfrågan på recept till goda, lättlagade vegorätter. Recepten är idealiska när man vill bjuda på en annorlunda buffé. Rätterna har en grön bas, men det går utmärkt att servera dem tillsammans med kött, fågel och fisk om man så önskar. Boken innehåller ca 100 recept som omfattar allt från gröna varmrätter och pastasåser till sallader, bröd, läckra bakverk och till och med julmat. Här finns reggaepizza, karibisk ananasgryta och den berömda hummusen.Boken berättar om odlingarna i Slottsträdgården, vi får till exempel följa en rödbeta från frö till biff! Men här finns också exempel på hur man själv kan odla i liten skala. Vill du kanske odla sockerärtor på balkongen eller kryddor i krukor? Vad gör man om broccolin får både jordloppor och konstiga larver? Vad är viktigt när det gäller jord, gödsel och skötsel av en köksträdgård? Bosse Rappne, Slottsträdgårdens välkände trädgårdsmästare, berättar och kommer med sina bästa tips.Detta är en överdådigt vacker bok om den fantastiska miljön på Ulriksdal med mängder av härliga bilder.
Bokförlaget Semic 9789155259198 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187507724
- Titel
- Lugn mage med god mat
- Författare
- Antonsson, Sofia
- Förlag
- Medvetet ätande förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 521 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Antonsson, Sofia
Medvetet ätande förlag 9789187507724 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245905
- Titel
- Mat för hormonell balans
- Författare
- Lundin, Mia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 659 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är boken för alla kvinnor som vill laga mat för att hålla kroppen i hormonell balans, hjärnan alert och ge livsglädjen en rejäl skjuts!För rätt kost är grunden till hormonell balans. Får kroppen de näringsämnen den behöver slutar den ropa på hjälp. Du känner dig lugn, harmonisk och stark. Och ju mer balanserad din kropp är näringsmässigt, desto mindre hormoner behöver du ersätta i framtiden. Dina premenstruella symtom, förklimakteriet och klimakteriet blir lindrigare. Och med rätt kost förebygger du även inflammationer, benskörhet och viktökning.Mat för hormonell balans inleds med en lättillgänglig och uttömmande faktadel och avslutas med cirka 60 recept på god, hälsosam och lättlagad mat. En tvåveckors kostplan gör det enkelt att komma igång.Mat för hormonell balans är boken som visar hur du som vill främja din hormonella balans, vitalitet och livsglädje ska tänka och göra.
Bonnier Fakta 9789174245905 -
Min mat : Från Rosendals Trädgård till Villa...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 240 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. En vacker kok bok med inspirerande text och fina bilder.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151840390
- Titel
- Min mat : Från Rosendals Trädgård till Villa Motowi
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 303 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här återkommer Monika Ahlberg med sin efterlängtade stora kokbok Min mat - sprängfylld av recept med inspiration från Medelhavsländerna, från vårt svenska kök och med några asiatiska inslag. Recepten ackompanjeras av ett rikt bildflöde av mat, människor och natur. Ewa-Marie Rundquist står för fotot och Nikko Amandonico för formen.
Boken vill inspirera till glädje i köket! Förutom recept på kött, fisk, soppor, pasta och desserter finns här mängder av smårätter som kan sättas ihop till rika bufféer. Alla rätter är tillagade och upplagda på det konstnärliga sätt som är så typiskt för Monika.
"Jag älskar att äta! Ja, jag älskar även allt som går att äta och som hör måltiden till. Goda grönsaker och frukter med fin färg och fräsch doft, möra köttbitar, färska fiskar, vällagrade ostar i sällskap av 'riktiga' bröd och fruktiga viner, söta avslutningar och gärna en chokladbit till kaffet. Låt Er här inspireras av cirka tvåhundra recept. Alla är väl beprövade både som de är och med tillägg av personliga favoritingredienser.
Välkomna hem till mig och mitt kök. Följ med till Västerhavet, träffa min familj och mina vänner. Laga maten eller njut bara av bilderna och den trevliga samvaron." Monika Ahlberg
Prisma 1 9789151840390 -
Fermentera: mat med jäst, mögel & bakterier
Inbunden bok.
Nyskick. Stockholm: Norstedts, 2016. 188 s. Förlagets inbundna utgåva med fotoillustrerade pärmar. Faktagranskad av Stina-Mina Ehn Börjesson. Foto av David Back. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071121
- Titel
- Fermentera : mat med jäst, mögel och bakterier
- Författare
- Neikell, Jenny
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 248 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 734 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I alla tider har människan använt sig av fermentering för att konservera råvaror, förbättra smak och textur och göra maten mer hälsosam. Bröd, kaffe, vin, blåmögelost, surkål och smör är några exempel på fermenterade livsmedel som i dag blivit vardagsmat.
Den här boken innehåller allt du behöver för att bli en fullfjädrad fermenterare. Lär dig hur du använder bakterier, jäst- och mögelsvampar för att förvandla enkla råvaror till smakrika delikatesser. Experimentera hemma med recept på olika nivåer och fyll skafferiet med allt från egengjord färskost och kimchi till tempeh och indiska dosas. Njut av hemmasyrat smör - eller ge bort en burk i present. Upptäck en värld av komplexa smaker och aromer, långt från industrins standardiserade livsmedel. Du kommer att fascineras av att det smakar olika från gång till gång, beroende på råvara, säsong och handlag.
Utrustningen är enkel, det mesta hittar man i ett vanligt kök. Allt du behöver för att komma igång är burkar och bunkar i några olika storlekar och ingredienser till det du vill göra.
Välkommen in i en värld av smakrik och levande mat!
9789113071121 -
Det vilda köket: [mat från naturen året runt]
Inbunden bok.
Nyskick. Stockholm: Bonnier fakta, 2014. 191 s. Förlagets inbundna utgåva med tryckta pärmar. Foto av Charlotte Gawell. Grafisk form och illustration: Kristin Lidström. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243543
- Titel
- Det vilda köket
- Författare
- Kalf-Hansen, Rune
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 242 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 883 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer.Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta. Mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt.Så plocka in det vilda i ditt kök. Blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.
9789174243543 -
Itrims faktabok - Mat, motion, motivation
Inbunden bok.
Nyskick. 2011, illustrerad;, version 3, kart
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 1 uppl. 2017. 239 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188545107
- Titel
- Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger tätt samman med västerländsk matlagning. I Happy Food ser vi hur det mentala välmåendet går att påverka hemma i köket.
I denna bok guidas läsaren pedagogiskt och underhållande genom den allra senaste medicinska forskningen. Där andra böcker slutar i tarmen, börjar Niklas Ekstedts och Henrik Ennarts revolutionerande exposé just där, eftersom där finns fler nervceller än någon annanstans utanför hjärnan.
Happy Food är en kompanjon i vardagen även utanför köket med handfasta och inspirerande råd. Ennart och Ekstedt navigerar elegant mellan allt från må bra-shoten att starta dagen med och den perfekta antiinflammatoriska burgaren till super-rödbetsjuicen som även fungerar som viagra.
Bookmark Förlag 1 9789188545107 -
Koreansk mat : kimchi, bulgogi och bibimbap
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2009. 123 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117617
- Titel
- Koreansk mat : kimchi, bulgogi och bibimbap
- Författare
- Byung-Hi Lim - Byung-Soon Lim
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 596 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Koreansk mat är inte bara nyttig, utan även bland det enklaste man kan laga. Varje måltid är en perfekt balans mellan kött eller fisk, grönsaker och kimchi, syrad kinakål. Kombinationen gör det koreanska köket till utmärkt mat för såväl kalorijägare som stressade magar.
Familjen Lim startade Skandinaviens första koreanska restaurang på Luntmakargatan i Stockholm i mitten av 70-talet, övertygade om att det skulle gå att få svenskarna att uppskatta kimchi, bulgogi, bibimbap och andra koreanska läckerheter. Och de hade rätt, förstås!
Koreansk mat innehåller ett 50-tal recept, ett kapitel om nationalrätten kimchi och en genomgång av de viktigaste ingredienserna i koreansk matlagning.
Natur & Kultur 1 9789127117617 -
Het Mat : coola Drycker
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2008. 96 sidor.
Gott skick. Cirka 1 cm lång reva på baksida av skyddsomslag.
Fler böcker finns tillgängliga att beställa med samfrakt. Bland annat finns både nyare och äldre böcker, skönlitteratur, thrillers, deckare, barn- och ungdomsböcker, faktaböcker om djur, hobbyböcker och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329786
- Titel
- Het Mat : coola Drycker
- Författare
- Jamais, Michael
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryddstark mat och goda drycker därtill. Lär dig använda chilepeppar i maten och kombinera dina kryddiga anrättningar med drycker som förgyller måltiden. Under flera års tid har Jonas
Borssén och Michel Jamais inspirerat mat- och dryckesintresserade personer runt om i landet med kursen Hot Food, Cool Wines.
I den här boken har de samlat sina bästa recept och godaste erfarenheter av drycker. Lär av två heta herrar som frikostigt delar med sig av kunskapen kring chilepeppar, drycker och om hur smaksinnet och våra känselsinnen fungerar. Det är avgörande kunskaper för att du ska förstå hur heta smaker bäst kombineras med vin, öl, cider eller te och juicer.
Jonas Borssén är Sveriges hetaste kock. Intresset för chilepeppar och heta smaker föddes i början av 1980-talet. Sedan dess har han specialiserat sig på het mat med chilefrukter från hela världen. All kunskap
och god mat har han samlat i flera mycket uppskattade böcker om mat med chilepeppar och andra kryddor. Jonas har också ett stort intresse för vin och en god smak för vin till het mat.
Michel Jamais har en lika lång bakgrund inom svensk restaurang- ochdryckesbransch. Som både kock och sommelier har han skaffat sig en unik kunskap inom den alltmer efterfrågade konsten att kombinera mat
och dryck. I 15 år har Michel haft tusentals föreläsningar och skrivit fleraböcker inom ämnet.
KAPITELRUBRIKER:
Chilepeppar
Vad är chilepeppar?
Olika typer av chilepeppar het, hetare, hetast!
Att arbeta med chilepeppar i matlagning
Sinnlig känsla för smaker och dofter
Fräscht, syrligt eller för surt?
Den ljuva sötman
Aptitretande sälta
Bittra erfarenheter
Smakcharmören umami
Känsliga känselsinnen
Med näsa för dofter
Den nyanserade drycken
Bland lättviktare och tungviktare
Fruktighet, brödig malt och annan sötma
Den livgivande syran
Bitter struktur
Förföriska dofter
Vad är det vi äter?
Smakrikedom och tillagningsmetod
De dominerande råvarorna och smakerna
Hetta och eld utan lågor
Krämigt och fett
Ibland blir det lite bråkigt
Coola drycker till maten
Allt smakar inte alltid lika
Balanskonst, kontraster och spegelbilder
Vikten av att smaksätta maten
Smaknyckel
Tio coola drycker till den heta kocken
16 heta rätter, 16 coola drycker
Sex heta tillbehör
Njut fullt ut av drycken
Serveringstemperaturer
Låt vinet andas
Det rätta glaset
Hoppsan, det blev visst lite kvar!
Grenadine 1 9789185329786 -
Barnens bästa fest : kul mat att laga tillsam...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2011. 76 sidor.
Mycket gott skick. Fler böcker finns tillgängliga att beställa med samfrakt. Bland annat finns både nyare och äldre böcker, skönlitteratur, thrillers, deckare, barn- och ungdomsböcker, faktaböcker om djur, hobbyböcker och självbiografier.
För att se alla tillgängliga böc läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155256920
- Titel
- Barnens bästa fest : kul mat att laga tillsammans
- Författare
- Lind Lewin, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 76 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 215 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 387 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla minns väl hur det var när man var barn och fick vara med och knåda, vispa och smaka av. Hur extra gott det blev när man bestämde och lagade maten själv. Det är oftast väldigt mycket roligare att laga riktig mat tillsammans i köket, än att de vuxna ska pressa fram maten till prick klockan sex medan barnen sitter framför teven.Barnens Bästa Fest är en färgsprakande kokbok fylld med vinnande recept på svenska barnfamiljers bästa firarmat – hemlagad mat som barnen verkligen gillar och som de kan vara med att laga. Här finns också mängder med tips på hur kul och enkelt det är att förvandla en vanlig middag till fest, med hjälp av det där lilla extra som höjer maten, dukningen, stämningen några snäpp. Det kan vara opretentiöst pyssel, roliga teman, spel, lekar och förstås oslagbart smarrig mat som går hem hos både barn och vuxna!Boken bygger på material som skickats in till tävlingen Barnens bästa fest, i samarbete med Barnens matskola, AdLibris Kids och Rica Hotel. Recepten tävlar i kategorierna Drink, Tilltugg, Varmrätter och Efterrätter och i boken presenteras den allra bästa och smarrigaste festmaten som svenska barnfamiljer skickat in. Det är recept som verkligen är beprövade och som älskas av både barn och vuxna. Prova vinnande recept som Skillas mumsvåfflor med örter och parmesan, familjen Wallins kycklingspett med jordnötssås och Pixys oemotståndliga Daimtårta.Här finns dessutom förslag på olika teman att ordna fest kring: spökfest i trädgården, egen drinkbar för barn, pizzaparty och kunglig firarfest. Allt skildrat i lekfulla och charmiga bilder av Ulf Huett.
Bokförlaget Semic 9789155256920 -
Äkta vara : guide till oförfalskad mat
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 273 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373916
- Titel
- Äkta vara : guide till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 273 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 135 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.
Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?
Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.
Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Dessutom innehåller boken:
- Så läser du en innehållsförteckning
- Här är de vanligaste tillsatserna
- Lär dig att genomskåda reklamspråket ("Naturligt",
- "Hemlagat" etc.)
- Vägvisare till märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.)
- Så styr butiken dina inköp
Ordfront Förlag 1 9789170373916 -
Hormonsmart mat och effektiv träning
Häftad bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2016. 174 sidor.
Nära nyskick. Lättare hanteringsslitage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163611674
- Titel
- Hormonsmart mat och effektiv träning
- Författare
- Johansson, Martina
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 203 x 232 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VILL DU VISA UPP EN KLOCKREN TVÄTTBRÄDA PÅ STRANDEN I SOMMAR? HAR DU SLAGIT VAD MED DINA KOMPISAR OM ATT STÄLLA UPP I ETT MARATON? HAR DU FÅTT NOG AV DALLRIGA ÖVERARMAR OCH GROPIGA LÅR? ÄR DU REDO ATT BYGGA MER MUSKLER ÄN NÅGONSIN TIDIGARE OCH FÅ TRÄNINGSRESULTAT SOM VERKLIGEN SYNS?
Allt det här och mer därtill går biofysikern Martina Johansson igenom i denna faktaspäckade bok, vars genomgående tema är hur man hormonoptimerar sin kost och effektiviserar träningen. Här får du en underliggande förståelse för varför en viss diet eller träningsform fungerar för just dig och din kroppstyp, samt hur du uppnår både snabba och hållbara resultat.
VAD MENAS MED HORMONSMART?
Våra tarmar och bakterierna som lever däri har ett enormt inflytande över vår vikt- och hälsostatus. Det är vetenskapligt bevisat att överviktiga personer har en markant annorlunda bakteriesammansättning än normalviktiga. Mag- och tarmkanalen är säte för den största hormontillverkningen i kroppen och det är också därifrån de flesta hormoner utsöndras. Med hjälp av rätt kost kan man hormonoptimera sitt tarmsystem och därmed förbättra sina viktresultat.
MARTINA JOHANSSON är civilingenjör i bioteknik och biofysik som brinner för hälsa och välmående. På sin välbesökta blogg, martinajohansson.se, skriver hon med ett vetenskapligt synsätt om hur man kan må bättre med hjälp av en hormonsmart kost som reglerar mag- och tarmsystemet, samt om metodisk styrketräning. Martina har tidigare skrivit böckerna Fettfrälst, Hormonbibeln, Magstarkt och Beroendehjärnan.
Pagina Förlags 1 9789163611674 -
En hipsters dilemma : försvar för långväga ma...
Häftad bok. Timbro. 1 uppl. 2013. 297 sidor.
Gott skick. Storpocket. Smärre bruksspår. Finns i Sthlm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175669168
- Titel
- En hipsters dilemma : försvar för långväga mat
- Författare
- Desrochers, Pierre
- Förlag
- Timbro
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 297 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 138 x 210 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Närodlat, ekologiskt och småskaligt. Många personer, men framför allt en grupp trendkänsliga konsumenter, tänker sig att närodlad mat kan lösa miljöproblemen och stöpa om dagens matproduktion till något mer hållbart.
I boken En hipsters dilemma går ekonomigeografen Pierre Desrochers och policyanalytikern Hiroko Shimizu igenom forskningsläget och når en annan slutsats: det verkar som att storskalig matproduktion är bättre för klimatet, än lokalodlat.
Författarna beskriver historien bakom dagens matproduktion och visar pedagogiskt hur konsumenter misstar sig om vilken effekt närodlad mat har på miljön. Författarna visar också vad det är som har gjort att fler människor idag kan äta bättre, mer varierad och nyttigare mat till ett lägre pris än någonsin tidigare i människans historia.
En hipsters dilemma är måsteläsning om du är intresserad av att förstå hur klimat och matproduktion hänger samman och varför du inte ska känna dåligt samvete om du väljer bort närodlat i butiken.
Författarna visar att en marknad präglad av frihandel och avskaffade jordbruksstöd skulle:
Vara mer miljömässigt hållbart
Ge lägre matpriser
Ge ett större och bättre utbud av mat
Pierre Desrochers är docent i geografi vid University of Toronto och har författat över 40 vetenskapliga artiklar som rör globalisering, hållbar utveckling och energi och är anknuten till flera institut i både Kanada och USA. Hiroko Shimizu är utbildad policyanalytiker och ekonom från ett av Japans bästa universitet.
Ett kontraintuitivt men välunderbyggt argument för att lokal självhushållning är det värsta du kan göra för miljön. Stephen Budiansky, Wall Street Journal
Timbro 1 9789175669168
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn