-
Vego i världsklass : hållbar mat för en aktiv...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2019. 349 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Mycket fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113096605
- Titel
- Vego i världsklass : hållbar mat för en aktiv livsstil
- Författare
- Bakkman, Linda
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 349 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 268 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vego, mätt och stark. Känns det som en omöjlig kombination? Det är det inte!
Vego i världsklass utmanar fördomar och myter om vegetarisk mat och visar att vego är så mycket mer än bara sallader. Här får du veta varför ett grönt proteinskifte är så viktigt, vilka näringsmässiga utmaningar du ställs inför och hur du på ett konkret sätt kan komma runt dem. 120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo vegetariska recept hjälper dig på vägen. Alltifrån snabba mellanmål till smarta storkok som ger tillräcklig energi och mättnad för att du ska kunna träna hårt och leva ett aktivt liv men samtidigt ställa om till mer hållbara kostvanor. Du får lära dig hur du proteinboostar din måltid med vegetabilier och vad du ska tänka på när det gäller smak och konsistens. Några av våra allra mest framgångsrika idrottare och OS-medaljörer delar dessutom med sig av sina egna resor mot en grönare tallrik. Kan de dra ner på köttet så kan du!
Norstedts 1 9789113096605 -
Banta vegetariskt : mer än 150 recept på lakt...
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 1983.
Mycket gott skick. Namnlapp på insidan av omslaget.
Köp hur många böcker du vill från mig och betala endast för en frakt.
(Gäller vid ett och samma köptillfälle.)
Klicka på mitt namn nedan för att se alla mina böcker. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153407799
- Titel
- Banta vegetariskt : mer än 150 recept på lakto-vegetarisk mat för ett smalare och friskare liv
- Författare
- Näslund, Görel Kristina - Peterson, Nisse - Rönnblom, Eva
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9789153407799 -
Vi bakar och lagar mat. Recept som alla kan k...
Häftad bok. Bokförlaget Semic. 2011. 65 sidor.
Nära nyskick. Stort format 29,5 x 21 cm Vikt 265 g.
Spiralhäftad bok med mjuka pärmar, mycket rikt och tydligt illustrerad med pedagogiska steg-för-steg teckningar i tvåfärgstryck av Marianne Lilliér, stor text med versaler. Ur förordet: Det är roligt att baka. Inte ä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155226039
- Titel
- Vi bakar och lagar mat : Recept som alla kan klara
- Författare
- Grenert, Bisse
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 1993
- Omfång
- 66 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 215 x 300 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 275 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lätta recept som alla kan klara, stora som små. Boken vänder sig både till den som inte kan läsa så bra än och till den som nästan aldrig bakat eller lagat mat. Med denna bok till hjälp i köket blir det enkelt att lyckas!Roliga, tydliga teckningar och kortfattade texter visar steg för steg hur man gör för att kunna baka och laga mat hur lätt som helst. Följer man bara instruktionerna kan man sedan enkelt göra sitt eget mellanmål och kanske till och med bjuda på middag!Bland recepten finns förstås frallor, bullar, kakor och chokladbollar men även pizza, äppelpaj och muffins. Maträtterna är allt från kokt ägg och smörgåsar i våffeljärn till köttfärsbiffar, fiskgratin och pannkaka.För idé och recept svarar Bisse Grenert, för teckningar och formgivning Marianne Lilliér.
Bokförlaget Semic 9789155226039 -
1600-tals recept ur greve Pers kokbok : mat o...
Inbunden bok. Visingsö : [I. Larsson Haglund. 104 sidor.
Mycket gott skick. Utan angivet tryckår
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163057434
- Titel
- 1600-tals recept ur greve Pers kokbok : mat och minnen från Visingsborg, Sveriges första grevskap
- Författare
- Larsson Haglund, Ingrid - Brahe, Per, d.y.
- Förlag
- Visingsö : [I. Larsson Haglund
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Behandlar Per Brahe d.y.
Visingsö : [I. Larsson Haglund 9789163057434 -
Cranks bästa recept : vegetarisk mat från den...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier fakta. 1984.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134503748
- Titel
- Cranks bästa recept : vegetarisk mat från den berömda London-restaurangen
- Författare
- Canter, David - Canter, Kay - Swann, Daphne - Lawrence, John - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Bonnier fakta
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier fakta 9789134503748 -
Mina värmländska matrötter., & liv med mat oc...
Mycket gott skick. 2022,Votum förlag,Kartonnage.,Sid. 209?Illustrerad i färg.?Illustrationer framför allt av av Jessica Stuart - Beck.,Aningen sned i ryggen.?Dedikation på försättsbladet, samt ett charmigt självporträtt av författarinnan själv.,Mycket gott skick.,9789189021 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189021211
- Titel
- Mina värmländska matrötter : ett liv med mat och vänner
- Författare
- Sewall, Lena
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 209 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 234 x 285 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1273 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen har författaren och matskribenten Lena Sewall samlat sina efterfrågade favoritrecept i en bok. I boken gör hon en matresa genom sitt liv från tidig barndom till nutid och bjuder på recept som hon aldrig tröttnar på. Lena växte upp i en mycket matintresserad miljö där maten och människorna omkring den var ett stort och gyllene inslag i vardagen. Femton år gammal kom Lena hem från en sommar i Österrike med recept som hon fortfarande gör då och då. Sedan dess är det faktiskt inte någon epok i hennes liv som inte har efterlämnat åtminstone något recept. Finns receptet i någon av dina böcker , brukar vännerna fråga när Lena bjuder på mat. Nej, ganska sällan faktiskt. Men nu finns nästan alla samlade! Recept som följt henne och som gjort avtryck i hennes liv, recept som hon använt sig av om och om igen och så favoritrecept som hon glömt men med glädje återupptäckt. Varsågoda! Lena Sewall är matskribent och författare, hon fick 1995 Gastronomiska Akademiens Guldpenna för sin bok En bit Skagen, blev 2003 Årets värmlänning och 2017 Årets värmlandsförfattare. Hon tilldelades 2018 Hans Majestät Konungens medalj i femte storleken och i högblått band För betydande insatser som författare , bland annat för böckerna En bit Racken och En bit Värmland.
9789189021211 -
Mat, minnen & golf
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 138 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434962
- Titel
- Mat, minnen & golf
- Författare
- Annika Sörenstam - Mia Gahne
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 274 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 731 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, minnen och golf - i Annika Sörenstams egen version. I den här boken visar hon en helt annan sida av sig själv. En sida som älskar att laga mat och umgås med familj och vänner kring matbordet.
De flesta av oss har en bild av Annika Sörenstam som en djupt koncentrerad golfare med keps och solglasögon. Men ända sedan hon var liten har hon älskat att vara i köket och hjälpa mamma att laga mat. Under åren på touren blev matlagning ett sätt att koppla av och njuta av att vara hemma. Dessutom var de ett sätt att se till att hon fick i sig precis vad som behövdes för att kunna tävla på topp.
Här bjuder hon på sina favoritrecept, lättlagade rätter som passar både golfare och glada köksamatörer. Vi får dessutom läsa historien om hennes liv och framgång, från första golfminnet till sista tävlingsputten.
Ica Bokförlag 1 9789153434962 -
R´The Penguin Book of Contemporary Verse
Pocketbok. Penguin. 1963. 411 sidor.
Mycket gott skick. Gulnade sidor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPenguin -
Tal R: The Sum
Inbunden bok. Louisiana Museum of Modern Art. 2007. 87 sidor.
Mycket gott skick. Text på engelska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLouisiana Museum of Modern Art -
Academy of Tal R
Inbunden bok. Louisiana Museum of Modern Art. 2017. 224 sidor.
Nära nyskick. Text på danska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLouisiana Museum of Modern Art -
Jamies matrevolution : lär dig laga mat på no...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 358 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240153
- Titel
- Jamies matrevolution : lär dig laga mat på nolltid
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 358 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 254 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till min matrevolution!Den här boken är inspirerad av alla dem som inte tror att de kan laga mat – och att det är omöjligt att lära sig. Jag ser förstås rött när jag hör sådant för jag tror att alla kan lära sig att laga vanlig enkel mat. Dessutom är det något som alla borde lära sig för sin egen, sin familjs och sina vänners skull. Jag skrev den här boken för att du (eller den du köper boken till) lätt ska kunna lära dig att laga mat. Här har jag samlat massor av rätter som de flesta gillar och gjort min egen enkla version av dem, och med hjälp av tydliga instruktioner och bilder som illustrerar alla steg hoppas jag att matlagningens härliga värld ska öppna sig även för dig. Oavsett om du är en motvillig nybörjare eller en erfaren hemmakock som bara gillar det enkla – låt mig och den här boken hjälpa dig att laga riktigt smaskiga måltider som gör succé i alla sällskap. Det är bara att sätta igång!Jamie OliverEfter att ha arbetat för att kvaliteten på den brittiska skolmaten skulle bli bättre arbetar Jamie nu för att förbättra dina matlagningskunskaper. Och inte bara dina. Tanken bakom boken är att alla som lagar något ur den också ska sprida kunskapen, gärna genom att laga mat tillsammans med familjen eller vännerna. Förhoppningsvis sprider sig intresset för matlagning i bekantskapskretsen och utgör på så sätt början av Jamies matrevolution.
Bonnier Fakta 9789174240153 -
60+ MAT OCH MOTION FÖR MOGNA
Inbunden bok. Votum & Gullers Förlag. 2015. 128 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Vad är det för speciellt med 60+?
• Lyft på rumpan och rör på dig! Då mår du bättre och håller längre. Belöna dig med vinkokta musslor, ugnsbakad fisk eller doftande, långkokt högrev. Proteinrik läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187283734
- Titel
- Mat och motion för mogna : 60+
- Författare
- Louise Hamilton
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 248 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 574 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det för speciellt med 60+?
Lyft på rumpan och rör på dig! Då mår du bättre och håller längre. Belöna dig med vinkokta musslor, ugnsbakad fisk eller doftande, långkokt högrev. Proteinrik mat som bygger upp det som åren och åldern bryter ner. För vi förlorar våra muskler, lite för varje år. Enda sättet att bygga nya är att träna inte mindre, utan mer, när du blir äldre. Svettas, bli andfådd, få upp pulsen. Rör på dig, 30 minuter om dan, fem dagar i veckan. Och ät rätt. 60 + Mat & motion för mogna människor innehåller råd och recept som hjälper dig att hålla formen, även upp i åren.
Louise Hamilton har tidigare gett ut och sålt slut på följande böcker: Feng shui i din trädgård (B Wahlströms, tillsammans med Gudrun H Bengtsson) Diabeteskokboken (ICA förlaget) och Matresa i Väst (Gullers)
Votum & Gullers Förlag 9789187283734 -
JØDISK MAT PÅ NORSKE FAT – En kulturhistorisk...
Inbunden bok. Press. 2009. 203 sidor.
ISBN 9788275473552
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – (Obet. hörnmärke på pärmen.) – Se fler bilder! ––
Forfatteren har her samlet de beste oppskriftene fra de norske jødenes mattradisjoner - oppskrifter og matskikker som har gått i arv.
• Til rettene er det knyttet h läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPress 9788275473552 -
Vego i världsklass : hållbar mat för en aktiv...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2019. 349 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113096605
- Titel
- Vego i världsklass : hållbar mat för en aktiv livsstil
- Författare
- Bakkman, Linda
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 349 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 268 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vego, mätt och stark. Känns det som en omöjlig kombination? Det är det inte!
Vego i världsklass utmanar fördomar och myter om vegetarisk mat och visar att vego är så mycket mer än bara sallader. Här får du veta varför ett grönt proteinskifte är så viktigt, vilka näringsmässiga utmaningar du ställs inför och hur du på ett konkret sätt kan komma runt dem. 120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo vegetariska recept hjälper dig på vägen. Alltifrån snabba mellanmål till smarta storkok som ger tillräcklig energi och mättnad för att du ska kunna träna hårt och leva ett aktivt liv men samtidigt ställa om till mer hållbara kostvanor. Du får lära dig hur du proteinboostar din måltid med vegetabilier och vad du ska tänka på när det gäller smak och konsistens. Några av våra allra mest framgångsrika idrottare och OS-medaljörer delar dessutom med sig av sina egna resor mot en grönare tallrik. Kan de dra ner på köttet så kan du!
Norstedts 1 9789113096605 -
Jul med Ernst : mat blommor & fix
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 128 sidor.
Mycket gott skick. Köp hur många böcker du vill från mig och betala endast för en frakt.
(Gäller vid ett och samma köptillfälle.)
Klicka på mitt namn nedan för att se alla mina böcker. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433682
- Titel
- Jul med Ernst : mat blommor & fix
- Författare
- Ernst Kirchsteiger - Mia Gahne
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 272 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 696 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Jul med Ernst får vi följa Sveriges mest barfota inredare när han drar på sig storstövlarna och jular till det på sitt eget vis.
En jul med Ernst är inte som andra jular.
Ernst Kirchsteiger går sin egen väg oavsett om han binder granriskransar, bakar pepparkakor eller arrangerar hyacinter. Ledstjärnan i hans vision om den perfekta julen stavas familjemys, lugn och avskalad enkelhet
Julen är ingen tävling. Det handlar inte om att den som har flest tomtar vinner. Det handlar om att kunna ta en skinkmacka och en pilsner med en vän. Om att kunna landa och vara lite barnslig en stund.
Ernst bjuder i den här vackra boken med julröd linnerygg på sina bästa julrecept, såväl egna kreationer som gamla traditionella familjerecept. Dessutom visar han smarta fix med små medel alltifrån girlanger till ljuslyktor.
Men ingen jul utan blommor. Ernst Kirchsteiger älskar blommor. Han visar oss vägen till enkla blomsterarrangemang där färgerna och formerna får styra.
Jul med Ernst är som Ernst själv. En ärlig jul i bokform.
Ex på rätter: köttbullar, saffranspannkaka, leverpastej, revbensspjäll, fisksallad, inlagd stekt strömming, knäckebröd, friterade vildsvin, kanderade äpplen.
Ica Bokförlag 1 9789153433682 -
Japansk mat för två
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 1999. 80 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829014908
- Titel
- Japansk mat för två
- Författare
- Kurumi Hayter
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 286 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 369 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829014908 -
Functional Foods: Mat för ett friskare liv
Inbunden bok. The Book Affair. 2024. 240 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189740648
- Titel
- Functional Foods: Mat för ett friskare liv
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- The Book Affair
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Functional Foods: Mat för ett friskare liv Välkommen till framtidens kost för god hälsa och ett friskare liv! Functional Foods är ofta naturligt berikade med specifika näringsämnen som är kända för att främja hälsan. Några av de viktigaste kategorierna inom Functional Foods är antioxidantrik mat, livsmedel som är extra rika på probiotika, prebiotika, omega-3 samt vitaminer och mineraler. Helt enkelt rätt bränsle för din kropp! I Ulrika Davidssons nya bok får du lära dig om den smarta maten som ökar din energi, boostar ditt immunförsvar, ger en lugnare mage och gör att du tappar i vikt. Du får över 60 recept som är lättlagade, goda och mättande, ett näringsrikt kostschema och tydliga och smarta inköpslistor som underlättar vardagsplaneringen. En vana skapas som vi vet över tid och att skapa nya vanor kräver disciplin, motivation och planering. Allt detta får du i denna bok, så börja redan idag och ge dig själv en hälsogåva i form av en riktig omstart och möjligheten till ett friskare och starkare liv. Du kommer snabbt att märka att du har mer energi och ork, och se en skillnad på vågen. Du kommer inte att ångra dig! Ulrika Davidsson är kostrådgivare, receptkreatör och bästsäljande författare till över 40 böcker. Hennes onlinekurser har hjälpt tiotusentals personer att finna en mer hållbar och hälsosam livsstil.
The Book Affair 9789189740648 -
Bra mat med Weekly Revolt
Inbunden bok. Weekly Revolt AB. 2 uppl. 2023. 156 sidor.
Mycket gott skick. Oläst exemplar. Bokens inlaga är i nyskick. Under frakt har hanteringsspår uppstått på bokens omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789152764824
- Titel
- Bra mat med Weekly Revolt
- Förlag
- Weekly Revolt AB
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Måste det vara krångligt och tidskrävande att äta nyttigt? Den här boken bevisar att svaret på den frågan är nej. Det kan vara lätt att äta rätt – så länge du har kunskap om hur du gör. I den här boken har grundarna till Weekly Revolt – Louise och Jonathan – samlat 60 av sina favoritrecept, framtagna av dietisten Joanna Ostrowska och kocken Mattias Larsson.
Bra mat med Weekly Revolt är en bok som utmanar dig att bryta dina rutiner i mataffären, där sämre beslut ofta slinker ner i korgen utan eftertanke. Genom att följa recepten i boken kan du vara säker på att du gör rätt val för att behålla en stark, frisk och hälsosam kropp. Vi hoppas att maten i boken inspirerar dig och att du hittar favoriträtter att laga om och om igen!
Weekly Revolt AB 2 9789152764824 -
Tryffel : mat för gudar, gutar och svin
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 2008. 139 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Perfekt ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032707
- Titel
- Tryffel : mat för gudar, gutar och svin
- Författare
- Wedén, Christina
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 191 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matintresserade får något drömmande i blicken när man nämner svart eller vit tryffel. Denna läckra matsvamp, som kostar 10 000 - 30 000 kr per kilo, omges av myter, passionerade kockar och en hängiven beundrarskara. Från att ha betraktats som en exklusiv utländsk delikatess har tryffeln nu gjort sitt intåg i Sverige. Tryffelsällskapen får allt fler medlemmar, svensk tryffel finns i handeln och tryffelsafari är populärt på bl.a. Gotland, inte minst tack vare denna bok, som utkom redan 2008 men fortfarande är den bästa källan till tryffelkunskap.
Boken är skriven av Dr Christina Wedén som är specialiserad på tryffel. Hon är forskare och lärare samt initiativtagare till den svenska tryffelodlingen. För sitt arbete kring den svarta bourgognetryffeln på svensk mark fick hon Gastronomiska Akademiens silvermedalj 2019.I Tryffel - mat för gudar, gutar och svin finns allt för den tryffelintresserade, från historia och kuriosa till hur man utvecklar tryffelhundens nos och handfasta råd om hur man väljer och hanterar denna delikatess. Tryffelkännaren och stjärnkrögaren Norbert Lang bidrar med läckra recept och dryckesförslag, till både fest och vardag. Han drev tidigare den legendariska krogen Paul & Norbert i Stockholm och har bland annat fått Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Med vackert foto av Erika Lidén, förord av Carl-Jan Granqvist och en bordsbön till tryffelns lov av biskop Lennart Koskinen är detta en oumbärlig bok i varje matintresserads bokhylla.Boken vann Årets Bästa Alla Kategorier, vid Årets Svenska Måltidslitteratur 2009 samt Gourmand World Cookbook Awards 2008.I samma serie ingår boken Sparris (f n slutsåld)
Infotain & Infobooks Sweden 9789170032707 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197389396
- Titel
- Berättelser från köket & klassisk mat
- Författare
- Prössel, Helmut - Ulfsäter Troell, Agneta - Berglund, Caroline
- Förlag
- Smygehamn : Wallgård
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Wallgård 9789197389396 -
Solens hälsa laga mat med olivolja och må bra
Inbunden bok.
Gott skick. Ica. uppl.1. 2013. 154 s. mindre bruksslitage, märke efter prisetikett på baksidan av pärm, skav i hörn på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439295
- Titel
- Solens hälsa : laga mat med olivolja och må bra
- Författare
- Hagström, Bo
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 154 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 241 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 990 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solens hälsa varvar läckra recept från det italienska köket med rykande färska, vetenskapligt baserade kostråd hela tiden med olivoljan som grund. I medelhavskosten har olivoljan sedan urminnes tider spelat en viktig roll. Olivolja innehåller nyttiga enkelomättade fetter som sänker det onda och höjer det goda kolesterolet. Dessutom är den full av hälsosamma antioxidanter som bromsar åldrandet. Boken presenterar nya forskningsrön om hur olivolja kan ge oss ett bättre skydd mot bland annat hjärt-kärlsjukdomar, cancer och demens. Men den berättar också om själva oliven: olika olivsorter, hur skörden och pressningen går till och hur man ska tänka när man väljer en smakrik jungfruolja och lagar mat med olivolja. Allt bildsatt med vackra bilder från Toscana tagna av Bruno Ehrs. Bo Hagström har gjort uppskattade tv-program, däribland Solens mat, och skrivit ett flertal böcker om maten i Italien. Mai-Lis Hellénius är professor vid Karolinska Institutet och överläkare vid Livsstilsmottagningen, Karolinska Universitetssjukhuset. Hon har medverkat i bland annat böckerna Medelhavsmat förlänger livet, Hälsosam livsstil och Riktiga män äter sallad. Kokboken Solens hälsa vann första pris i kategorin Mediterranean Cuisine vid Gourmand World Cookbook Awards i Beijing 2014.
9789153439295 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151840635
- Titel
- Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe
- Författare
- Mathias Dahlgren
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1078 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathias Dahlgren är en av Sveriges ledande kockar. Han är den ende svensk som vunnit guld i Bocuse d'Or,"mat-OS". Hans restaurang har en stjärna i Guide Rouge. Hans förra bok fick pris som årets bästa kokbok alla kategorier. I boken Bon Lloc beskriver han teorin bakom sitt skapande, och delar med sig av ca 200 recept.
Så här säger han själv:
"Med inspiration av det gastronomiska arvet, de bästa råvarorna och egna idéer vill vi presentera ett europeiskt kök, där vi vårdar, förnyar och innoverar utan att försvåra eller förstöra. Stor vikt läggs vid måltidens uppbyggnad, vi ska överraska i många små väl valda detaljer. På Bon Lloc ska maten vara i fokus, servering, drycker, miljö ska bidra till att göra ett restaurangbesök hos oss till stor underhållning för samtidens människor. Vad vi vill med den här boken är att förtydliga vår idé och tankarna bakom."
Att laga mat är ett klassiskt hantverk. Så här skriver Mathias om kockens roll:
"Ett klassiskt hantverk kräver människor av kött och blod som alla arbetar för att göra något bra tillsammans. Visst har utvecklingen gått framåt men vi köper fortfarande benknotor vi omsorgsfullt rostar i ugnen, sjuder med vatten och grönsaker och kryddor i 36 timmar under tålmodigt skummande, det silas och reduceras i ytterligare många timmar och allt det blev var början till en sås. I ett klassiskt hantverk är arbetaren fortfarande viktigast."
Ur innehållet: Samtidens människor - Det gastronomiska arvet - De bästa råvarorna - Egna idéer - Att skapa en rätt - Desserter - Tanken med en meny - Rytmen i måltiden - Inspiration - Jämnhet - En kreativ mall - En teknisk rekonstruktion - Kocken - Basrecept - Tekniska rekonstruktioner - Fria tolkningar - Snacks - Ett begrepp med ny råvara eller smak mm.
Prisma 1 9789151840635 -
Gårdarnas mat : laga mat med omsorg om dig sj...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 152 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849225
- Titel
- Gårdarnas mat : laga mat med omsorg om dig själv och naturen
- Författare
- Maximillian Lundin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 257 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 743 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Intresset för att handla och laga närproducerat och miljömedvetet är större än någonsin. Ekologiskt och biodynamiskt står för bättre näringsinnehåll, godare smak, längre hållbarhet och ett mer hållbart jordbruk.
Konsumenter blir allt mer medvetna och vill inte längre ha färdigrätter med hälsofarliga ingredienser som rest tre varv runt jorden. Den hemlige kocken och Tyst hav är böcker som ligger på topplistorna. Ekologisk och närproducerad mat är inte längre något som serveras på alternativa vegokrogar utan även på trendiga gourmetrestauranger. Den är inte bara bättre för miljön och hälsan. Den SMAKAR bättre också. Mat som är odlad och tillagad med omsorg. Mat som får ta tid.
Som kock har Maximillian Lundin jobbat med närproducerade och ekologiska produkter i många år, bland annat som kökschef på Street Restaurang. Han följer säsongernas utbud med ett näst intill religiöst driv och vill med denna bok visa vägen från en allt-finns-alltid-mentalitet till en mer medveten matlagning full av möjligheter bortom stuvade kålrötter.
Boken speglar de olika årstidernas skiftande förutsättningar i ett kök. Inför varje säsongsbyte åker Max ut till producenterna och samlar på sig varor, pratar lite om säsongen och förutsättningar för produktionen. Sedan följer förrätter, varmrätter och efterrätter uppdelade efter vinter, vår, sommar och höst – totalt ett sextiotal recept.
Prisma 1 9789151849225 -
Vego i världsklass : hållbar mat för en aktiv...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2019. 349 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113096605
- Titel
- Vego i världsklass : hållbar mat för en aktiv livsstil
- Författare
- Bakkman, Linda
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 349 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 268 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vego, mätt och stark. Känns det som en omöjlig kombination? Det är det inte!
Vego i världsklass utmanar fördomar och myter om vegetarisk mat och visar att vego är så mycket mer än bara sallader. Här får du veta varför ett grönt proteinskifte är så viktigt, vilka näringsmässiga utmaningar du ställs inför och hur du på ett konkret sätt kan komma runt dem. 120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo vegetariska recept hjälper dig på vägen. Alltifrån snabba mellanmål till smarta storkok som ger tillräcklig energi och mättnad för att du ska kunna träna hårt och leva ett aktivt liv men samtidigt ställa om till mer hållbara kostvanor. Du får lära dig hur du proteinboostar din måltid med vegetabilier och vad du ska tänka på när det gäller smak och konsistens. Några av våra allra mest framgångsrika idrottare och OS-medaljörer delar dessutom med sig av sina egna resor mot en grönare tallrik. Kan de dra ner på köttet så kan du!
Norstedts 1 9789113096605 -
El taco book : genuin mexikansk mat sdn 2012...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 137 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Boken är i bra skick, utan kladd, klistermärken, rivskador eller vikta hörn. Det finns som ni ser en färgskiftning på omslaget. Jag vet inte om det ska vara så eller om omslaget är solblekt eller nåt liknande. Hur som helst så påverkar det ju inte innehål läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785252
- Titel
- El taco book : genuin mexikansk mat sdn 2012 - lagad med kärlek
- Författare
- Adamovic, Nikola
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 246 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 665 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I El Taco Book har grundarna av street food-vagnen El Taco Truck, Nikola och Niklas, samlat sina tacofavoriter, såväl klassiska recept som skapelser med deras personliga tvist. Här finns tacos för alla smaker kött, fisk eller vegetariskt; snabba vardagsrecept, smakrika långkok och lyxig festmat. Och givetvis en mängd tillbehör: salsor, inläggningar och såser. Kort sagt allt du behöver för att kunna laga och njuta av riktiga tacos, som de är tänkta att smaka.
Massolit Förlag 1 9789187785252 -
El taco book : genuin mexikansk mat sdn 2012...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 137 sidor.
Gott skick. Skav på framsidan av boken men annars i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785252
- Titel
- El taco book : genuin mexikansk mat sdn 2012 - lagad med kärlek
- Författare
- Adamovic, Nikola
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 246 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 665 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I El Taco Book har grundarna av street food-vagnen El Taco Truck, Nikola och Niklas, samlat sina tacofavoriter, såväl klassiska recept som skapelser med deras personliga tvist. Här finns tacos för alla smaker kött, fisk eller vegetariskt; snabba vardagsrecept, smakrika långkok och lyxig festmat. Och givetvis en mängd tillbehör: salsor, inläggningar och såser. Kort sagt allt du behöver för att kunna laga och njuta av riktiga tacos, som de är tänkta att smaka.
Massolit Förlag 1 9789187785252 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178434954
- Titel
- Leifs mat
- Författare
- Mannerström, Leif - Gawell, Charlotte - Yeh, Tomas
- Förlag
- Lund : Bokbolaget
- Utgivningsår
- 2016
- Språk
- Svenska
Lund : Bokbolaget 9789178434954 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788284371153
- Titel
- Den stora Airfryerkokboken : Genvägen till frasig och saftig mat
- Författare
- Eide Straume, Trude
- Förlag
- Frisk Forlag AS
- Utgivningsår
- 2024
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 260 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1053 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Läs om alla möjligheter som airfryern ger dig i matlagningen! Här får du tillgång till tips, tricks och en helt ny värld av frukostar, middagar och välförtjänta festmåltider.
En airfryer kan göra mer än bara nyttigare pommes frites. Den kan göra praktiskt taget allt du kan tänkas bli sugen på! Och det bästa är att maten blir klar snabbare än i en varmluftsugn, samtidigt som den smakar mer och är minst lika nyttig som mat du tillagar på annat sätt. Den cirkulerande varmluften i airfryern gör också att maten blir frasig på ytan, men förblir härligt saftig på insidan.
Här får du mer än 100 väl utprövade recept, från saftig bakad havregrynsgröt till perfekt helstekt kyckling. Eller varför inte servera nybakta bagels och frasiga fattiga riddare en lat lördagsmorgon? Välkommen till bords!
Trude Eide Straume är utbildad kock och har med bloggen Matpaminutter.no utmärkt sig som en av Norges främsta experter på matlagning med airfryer.
Frisk Forlag AS 9788284371153 -
David Batras inte så tråkiga indiska mat
Inbunden bok. Walter and Books. 1 uppl. 2012. 188 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197859936
- Titel
- David Batras inte så tråkiga indiska mat
- Författare
- Batra, David
- Förlag
- Walter and Books
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 250 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- David Batra är en av Sveriges populäraste ståuppkomiker, men när han inte står på scenen ägnar han mycket tid åt sin hobby, nämligen att laga mat och i synnerhet indisk mat.
David Batras inte så tråkiga indiska mat är en kokbok fylld av fantastiskt goda och enkla recept som passar hela familjen. David, som har indisk pappa, har under hela sin uppväxt tillbringat mycket tid i landet. Hans familj i Indien har alltid bjudit på underbara måltider, och flera av sina bästa recept har han lärt sig av sin faster Rekha i Delhi.
Indisk mat anses ofta som lite krånglig, men i den här boken hittar du okomplicerade rätter med ingredienser som finns i de flesta livsmedelsbutiker. Här bjuds på Chicken Korma, Crispy Chili Potatoes, Chicken Malay Kebab, Punjabi Fried Rice, Palak Paneer, Pappas klassiska Dal, Instant Halwa, kulfi och saffransglass.
Tillsammans med Davids instruktioner och berättelser blir matlagningen en allt annat än tråkig upplevelse.
Walter and Books 1 9789197859936 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180023207
- Titel
- Mat & musik
- Författare
- Gadd, Eric
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2023
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 758 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkomna till en världsomspelning där Eric Gadd och Erik Videgård låter tio favoritlåtar ur Erics musikskatt inspirera till tio menyer med smaker och dofter från världens alla hörn. Från skräckupplevelser på Tobago via kreativa genier i London, till klädsim i Florida och skjutningar i Venezuela. Eric och Eriks upplevelser av resor, mat och musik blandas till en smakfull cocktail av berättelser och utsökta rätter. Häng på!*Erik Videgård är en av Sveriges mest välkända matpersonligheter och flerfaldigt prisbelönt krögare, kock och kokboksförfattare. Han har tidigare arbetat som musikproducent.
Eric Gadd är en av Sveriges mest folkkära artister och låtskrivare. 2021 vann han den första säsongen av Sveriges mästerkock VIP.
Mat & musik är deras första gemensamma bok.
Mondial 1:a 9789180023207
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
