-
Mat är bästa medicinen. Naturens eget huspote...
Häftad bok. Bokförlaget Forum. 1995. 370 sidor.
Gott skick. Format 22,5 x 15,5 x 3 cm Vikt 720 g.
Häftad bok med mjuka pärmar och invikta flikar. Amerikanska originalets titel: The Food Pharmacy. Dramatic New Evidence That Food Is Your Best Medicine (1988). Översättning: Per Rundgren. Ur fliktexten: "Havrekli m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137106298
- Titel
- Mat är bästa medicinen
- Författare
- Carper, Jean - Rundgren, Per
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1995
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 156 x 226 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137106298 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151848679
- Titel
- Grilla med Allt om Mat
- Författare
- Bennetoft, Catarina - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1032 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Samla vännerna, tänd grillen och servera vinet, det är grilldags och tid för sommarens bästa sätt att umgås!
2002 kom Grilla med Allt om Mat ut för första gången. Boken blev från början mycket uppskattad och har sedan dess tryckts till flera gånger. Nu är det dags för uppföljaren. I denna har vi samlat de allra bästa och mest populära recepten på grillad mat, marinader, såser, röror och tillbehör som publicerats i tidningen Allt om Mat under åren 2002 till 2006.
Samtliga recept är provlagade i tidningens provkök, skrivna på Allt om Mat:s välkända och prisbelönta sätt, och illustrerade med fotografier tagna av några av Sveriges allra bästa matfotografer.
Grilla med Allt om Mat är en modern kokbok med vackra och informativa bilder. Här finns huvudrätterna, kött, fågel, fisk och grönt, presenterade i var sitt kapitel. Här finns marinaderna med tydliga hänvisningar till passande recept. Här finns alla nödvändiga röror och såser och här finns tillbehören. Här finns tips på hur du ska grilla, hög eller låg värme, med lock eller utan. Hur du ser på köttet, fisken, fågeln eller grönsakerna när det är klart. Och här finns också dryckestips, vilket vin som passar till maten och varför.
Över hundra recept presenteras här i ett generöst format, samma som Mera Fredagsgourmet och Stora Köksskolan till exempel, för inspiration och vägledning till många underbara middagar.
Boken är samanställd av Catarina Bennetoft, matkreatör och matskribent på Allt om Mat, och är precis vad den utger sig för att vara. En bok om hur, vad och varför man ska grilla.
Prisma 1 9789151848679 -
Jills mat efter säsong
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2013. 189 sidor.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Utöver en uppsjö av läckra recept ger författaren Jill Wallentin Wollberg handfasta tips och råd om hur du som konsument kan göra medvetna val i matbutiken och hon beskriver på ett lättförståeligt sätt varför vi mår s läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412651
- Titel
- Jills mat efter säsong
- Författare
- Wallentin Wollberg, Jill
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 193 x 268 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 871 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utöver en uppsjö av läckra recept ger författaren Jill Wallentin Wollberg handfasta tips och råd om hur du som konsument kan göra medvetna val i matbutiken och hon beskriver på ett lättförståeligt sätt varför vi mår så bra av att dra ner på intaget av kolhydrater.
Kroppen, precis som naturen, mår bäst av rena och äkta matvaror. Utan tillsatser framträder råvarornas riktiga karaktär. I den här kokboken presenterar Jill några av sina mest populära recept samt mängder av nykomponerade godbitar. Samtliga recept är givetvis utan både socker och gluten.
Jill Wallentin Wollberg är kostrådgivare, grafisk formgivare och matkreatör. Sedan fem år tillbaka är hon ett välkänt namn för den halva miljon hushåll som följt hennes matuppslag i Stockholms lokaltidningar, där hon varje månad bjuder på nya matkompositioner. Tusentals matintresserade följer henne även på Instagram och på www.jillsmat.se.
Pagina Förlags 1 9789172412651 -
David Batras inte så tråkiga indiska mat
Inbunden bok. Walter and Books. 1 uppl. 2012. 188 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197859936
- Titel
- David Batras inte så tråkiga indiska mat
- Författare
- Batra, David
- Förlag
- Walter and Books
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 250 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- David Batra är en av Sveriges populäraste ståuppkomiker, men när han inte står på scenen ägnar han mycket tid åt sin hobby, nämligen att laga mat och i synnerhet indisk mat.
David Batras inte så tråkiga indiska mat är en kokbok fylld av fantastiskt goda och enkla recept som passar hela familjen. David, som har indisk pappa, har under hela sin uppväxt tillbringat mycket tid i landet. Hans familj i Indien har alltid bjudit på underbara måltider, och flera av sina bästa recept har han lärt sig av sin faster Rekha i Delhi.
Indisk mat anses ofta som lite krånglig, men i den här boken hittar du okomplicerade rätter med ingredienser som finns i de flesta livsmedelsbutiker. Här bjuds på Chicken Korma, Crispy Chili Potatoes, Chicken Malay Kebab, Punjabi Fried Rice, Palak Paneer, Pappas klassiska Dal, Instant Halwa, kulfi och saffransglass.
Tillsammans med Davids instruktioner och berättelser blir matlagningen en allt annat än tråkig upplevelse.
Walter and Books 1 9789197859936 -
Libanesisk mat : ett smörgåsbord från östra m...
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2003. 126 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - 76 smakfulla recept. Libaneserna vill äta mycket och länge tillsammans med vänner. Tolv förrätter (meza), tre varmrätter, frukttallrik, vattenpipa, kaffe och ett fat med sötsaker är inget ovanligt när man bjuder till läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132329333
- Titel
- Libanesisk mat : det bästa från östra medelhavet
- Författare
- Elekji Alekji - Frik Dannemann
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 235 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi svenskar har förälskat oss i det libanesiska köket. Försök få bord på en libanesisk restaurang får du se!
Och det är kanske inte så konstigt att libanesisk mat blivit så populär. Den är hälsosam utan att vara tråkig, och smakrik utan att vara för kryddstark.
Den första fråga du bör ställa dig när du ska laga libanesisk mat är:
Har du tillräckligt stort matbord eller ska du låna grannarnas?
Om du lånar grannarnas, passa då på att bjuda in dem. För så gör man i Libanon - det kallas gästfrihet och är en viktig krydda i matlagningen.
I Libanon är tre rätter en ganska medioker inledning på en middag. Här krävs det mer, libaneserna vill äta mycket och länge, man vill sitta ner tillsammans med vänner och låta middagen ta både tre och fyra timmar - och då krävs det många rätter. Tolv förrätter (meza), tre varmrätter, frukttallrik, vattenpipa, kaffe och ett fat med sötsaker är inget ovanligt när man bjuder till fest. Ett libanesisk matbord är fullt av skålar och fat - det är röror, bröd och grönsaker i mängder.
Många av rätterna är enkla att tillaga och i det flesta fall är råvarorna billiga.
I kokboken Libanesisk mat har krögaren Elias Alekji samlat det bästa från östra Medelhavet i 75 recept. Fredrik Dannemann har skrivit texterna, Pepe Nilsson fotograferat och Nicke Ericson formgivit. Malin Bergendal har stått för styling och rekvisita.
B Wahlströms 1 9789132329333 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187580000
- Titel
- Galet god mat
- Författare
- Al Fakir, Nassim
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 79 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 275 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 642 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nassims galna matresa!
Barn-tv-favoriten Nassim bjuder på superenkla mellis, mysiga middagar och smaskiga kakor med smak från olika håll i världen. En del rör barnen själv ihop efter enkla recept och förklarande illustrationer, annat passar att laga tillsammans hela familjen. Kanske en uppiggande milkshake att slurpa i sig efter träningen, snabbfixad pizza till fredagsmyset eller kyckling på spett för utegrillen eller ugnen.
Nassim Al Fakir är känd som en spontan och energifull programledare i tv. Med nära till skratt och stor musikalitet har han roat tittare och publik. Häromåret släppte han sitt debutalbum Ute och cyklar . 2013 tilldelades han priset Alfons-Bokalen , för föredömliga insatser inom barnkulturen.
Nygren & Nygren 1 9789187580000 -
Het Mat : coola Drycker
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2008. 96 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329786
- Titel
- Het Mat : coola Drycker
- Författare
- Jamais, Michael
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryddstark mat och goda drycker därtill. Lär dig använda chilepeppar i maten och kombinera dina kryddiga anrättningar med drycker som förgyller måltiden. Under flera års tid har Jonas
Borssén och Michel Jamais inspirerat mat- och dryckesintresserade personer runt om i landet med kursen Hot Food, Cool Wines.
I den här boken har de samlat sina bästa recept och godaste erfarenheter av drycker. Lär av två heta herrar som frikostigt delar med sig av kunskapen kring chilepeppar, drycker och om hur smaksinnet och våra känselsinnen fungerar. Det är avgörande kunskaper för att du ska förstå hur heta smaker bäst kombineras med vin, öl, cider eller te och juicer.
Jonas Borssén är Sveriges hetaste kock. Intresset för chilepeppar och heta smaker föddes i början av 1980-talet. Sedan dess har han specialiserat sig på het mat med chilefrukter från hela världen. All kunskap
och god mat har han samlat i flera mycket uppskattade böcker om mat med chilepeppar och andra kryddor. Jonas har också ett stort intresse för vin och en god smak för vin till het mat.
Michel Jamais har en lika lång bakgrund inom svensk restaurang- ochdryckesbransch. Som både kock och sommelier har han skaffat sig en unik kunskap inom den alltmer efterfrågade konsten att kombinera mat
och dryck. I 15 år har Michel haft tusentals föreläsningar och skrivit fleraböcker inom ämnet.
KAPITELRUBRIKER:
Chilepeppar
Vad är chilepeppar?
Olika typer av chilepeppar het, hetare, hetast!
Att arbeta med chilepeppar i matlagning
Sinnlig känsla för smaker och dofter
Fräscht, syrligt eller för surt?
Den ljuva sötman
Aptitretande sälta
Bittra erfarenheter
Smakcharmören umami
Känsliga känselsinnen
Med näsa för dofter
Den nyanserade drycken
Bland lättviktare och tungviktare
Fruktighet, brödig malt och annan sötma
Den livgivande syran
Bitter struktur
Förföriska dofter
Vad är det vi äter?
Smakrikedom och tillagningsmetod
De dominerande råvarorna och smakerna
Hetta och eld utan lågor
Krämigt och fett
Ibland blir det lite bråkigt
Coola drycker till maten
Allt smakar inte alltid lika
Balanskonst, kontraster och spegelbilder
Vikten av att smaksätta maten
Smaknyckel
Tio coola drycker till den heta kocken
16 heta rätter, 16 coola drycker
Sex heta tillbehör
Njut fullt ut av drycken
Serveringstemperaturer
Låt vinet andas
Det rätta glaset
Hoppsan, det blev visst lite kvar!
Grenadine 1 9789185329786 -
Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinn...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 288 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Några lätta hanteringsspår på skyddsomslaget. Annars mycket välbevarat exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577209
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Albert Bonniers Förlag 9789100577209 -
Mord & mat. Till bords med Johan Kristian Hom...
Pocketbok. Wahlström & Widstrand. 1995. 265 sidor.
Mycket gott skick. Inget skrivet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146167730
- Titel
- Mord & mat
- Författare
- Mårtenson, Jan - Mårtenson Granqvist, Catharina
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Wahlström & Widstrand 9789146167730 -
Susanne Jonsson lagar mat i go'kväll
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 161 sidor.
Nära nyskick. Vilken underbar bok, så fina bilder och lockande recept.
Passar alla, från den yngre som vill imponera lite på föräldrarna till den äldre som vill hänga med lite i vad som händer i dagens kök. Enkla men framförallt smarriga måltider.
Boken är lätt ka läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113030777
- Titel
- Susanne Jonsson lagar mat i go'kväll
- Författare
- Susanne Jonsson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 161 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 254 x 231 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 920 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sedan september 1997 samlas närmare en miljon tittare framför tv:n kvart över sex för att titta på Go'kväll. Ett av de mest populära inslagen är kockarna och Susanne är en av tre som turas om att laga mat framför kameran.
Sedan 2008 har Susanne Jonsson presenterat och lagat fyra-fem recept i varje program. Mer än hundra av dem finns nu samlade i en härlig kokbok, och årstid för årstid får vi följa vad hon lagar i rutan.
Inför varje program väljer Susanne ett tema tillsammans med programmets redaktör, ibland utifrån tips och önskemål från tittarna. Ofta är recepten knutna till årstiden - vårprimörer och smörgåstårta på våren, grillat och picknick-mat på sommaren, rotfrukter och puttrande grytor på hösten ... Men så mitt bland vinterns värmande soppor ger Susanne sig av på några temauppslag till Söderhavet och lagar exotiskt - precis den vitamininjektion man behöver. Självklart finns också både "Melodifestival-mys" och Go'kvälls julgottebord.
Förutom alla recept får vi en inblick i hur en tv-inspelning går till. I text och bild skildras det vi aldrig ser från soffan: planering, förberedelser och hur det känns att stå där med uppåt en miljon blickar på sig.
Susanne åtnjuter ett stort förtroende bland sina tittare i målgruppen 45+ och hon har massor av tittarkontakter - genom mejl och brev varje vecka om alltifrån vilken hushållsapparat hon rekommenderar till hur du som är allergiker ersätter en ingrediens du inte tål. Eller "Vem åt upp bullarna du bakade i programmet?". Hon har en egen fan club både i Stockholm och Skövde och som en av programmets redaktörer sa: "Ett svar från kocken gör folk lyckliga i flera veckor."
Norstedts 1 9789113030777 -
Kött & blod : slakthusområdet i Johanneshov 1...
Inbunden bok. Stockholm : Informationsförlaget. 2012.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Kulturhistoria
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177366317
- Titel
- Kött & blod : slakthusområdet i Johanneshov 100 år : mat, människor och miljöer i Stockholms historia
- Författare
- Brundin, Anders - Johnson, Anders - Kroon, Eta
- Förlag
- Stockholm : Informationsförlaget
- Utgivningsår
- 2012
- Språk
- Svenska
Stockholm : Informationsförlaget 9789177366317 -
Solens mat : en matreseguide till Italien
Häftad bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 222 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171306111
- Titel
- Solens mat : en matreseguide till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 162 x 233 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att Bo Hagström är en passionerad och hängiven matturist har inte kunnat undgå någon som sett den kritikerrosade TV-serien SOLENS MAT. Drömmer du också om att få dofta och smaka på det genuina Italien bortom allfarvägarnas turistfällor? Då är det bara att packa väskorna, ta fram den stora kylväskan och hänga med. Nu bär det av på fem matresor för alla sinnen till landskapen Toscana, Umbrien, Marche, Emilia-Romagna och Lazio.
I denna matturistens reseguide delar Bo Hagström generöst med sig av all sin kunskap om den italienska matkulturen. Du får hjälp att hitta okända smultronställen såsom matmarknader, vingårdar, färgstarka byfester, små lokala matproducenter och lantliga trattorier där man fortfarande lagar de genuina rätterna.
Bo Hagström bjuder in till en värld fylld med spännande smaker och dofter som oftast annars går turistens sinnen förbi. I ett utförligt kapitel ges även praktiska råd om hur man hittar, bär hem och använder skatterna från det italienska köket.
Boken är gjord i samarbete med SVT. Den är rikt illustrerad med bilder tagna av fotograf Per Anders Rudelius.
"Jag reser i smakernas och dofternas värld. Här heter vägarna vin, olivolja, ost, skinka och bröd. Mina monument är fåraherdar, vinbönder, olivplockare och en gammal mamma i köket. Och souvenirerna jag bär med mig hem är doftminnen och smakupplevelser i både tid och rum; här finns människornas historia, och här finns alla platsers innersta väsen, geografin och klimatet."
BO HAGSTRÖM
Damm förlag 1 9789171306111 -
Sommarfester ur Allt om Mat
Inbunden bok. 1:a uppl. 2009. 192 sidor.
ISBN 9789186187132
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK1:a 9789186187132 -
Det goda sovjetiska köket : minnen, mat och l...
Inbunden bok. 2244. 1:a uppl. 2014. 423 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. En trång lägenhet där arton familjer delade samma kök – det var Anya von Bremzens barndomsmiljö i 1960-talets Moskva. Hon sjöng lovsånger till Lenin och gjorde svarta affärer med amerikanska tuggummin. Livet var trist och absurt – och ibland barnsligt glä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186729509
- Titel
- Det goda sovjetiska köket : minnen, mat och längtan
- Författare
- Bremzen, Anya von
- Förlag
- 2244
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 423 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 878 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En trång lägenhet där arton familjer delade samma kök – det var Anya von Bremzens barndomsmiljö i 1960-talets Moskva. Hon sjöng lovsånger till Lenin och gjorde svarta affärer med amerikanska tuggummin. Livet var trist och absurt – och ibland barnsligt glädjefullt. Och till slut fullständigt outhärdligt. 1974 flydde Anya och hennes mor Larisa till USA. I dag är Anya von Bremzen en framstående matskribent och lever i två skilda matvärldar: i den ena skriver hon om fyrstjärniga restauranger, i den andra kan smaken av en enkel kolbasa få det förflutna att framstå i ett rosenrött skimmer. För att återskapa detta förflutna, alla dess bitterljuva dofter och smaknyanser, beslutar sig Anya och Larisa för att förvandla Larisas kök till en tidsmaskin: att tillaga maträtter – enkla eller överdådiga – från vartenda decennium av den ryska och sovjetiska 1900-talshistorien. Tio sådana recept återges i boken.Genom att beskriva dessa måltider får vi oss också till livs en gripande familjehistoria som sträcker sig över tre generationer. Hur var det att leva i ett land där varenda tugga hade politisk betydelse? Anya von Bremzen skildrar vad maten betydde för hennes familj, men också för landet som helhet – alltifrån Lenins spannmålsrekvisitioner och de av Stalin framkallade svältkatastroferna till Chrusjtjovs brödköer och Gorbatjovs korståg för att ersätta alkohol med mineralvatten. Det goda sovjetiska köket visar hur mat – att inte få någon, att längta efter den, att frossa i den om man hade tur – präglade Sovjetunionens hela historia. Och den får oss att reflektera över matens betydelse i våra egna liv.
2244 1:a 9789186729509 -
Utan mat og drikke - Offisiell kokebok for la...
Inbunden bok. Det Norske Samlaget, Oslo. 2 uppl. 1995. 160 sidor.
ISBN 9788252146332
Mycket gott skick. Hylla 48
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDet Norske Samlaget, Oslo 2 9788252146332 -
Annas mat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. Ny utökad och reviderad uppl. 2012. 559 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets ryggklotband med illustrerade pärmar, trådbunden. Rikt illustrerad. Pärmarnas hörn obetydligt nötta. Inlagan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242461
- Titel
- Annas mat
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 559 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 237 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 1736 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sveriges kokboksdrottning, Anna Bergenström, kommer äntligen med sin nya uppdaterade och helt omgjorda Annas mat. Mer än 200 nya recept, nya stämningsfulla och inspirerande matbilder av dottern Fanny och Nisse Peterson och ännu fler av Annas tips och goda råd – allting presenterat på hennes mycket personliga och pedagogiska sätt. Det som får oss alla att känna oss så duktiga i köket!Receptklassiker som följt boken genom åren blandas med det allra senaste på matfronten. Här finns både den lättlagade vardagsmaten och den lyxiga och lite mer tidskrävande festmaten, här finns salladerna, sopporna, desserterna och här finns de härliga hembakade bröden. Som alltid när det gäller Anna Bergenström så flödar matkunskapen och inspirationen!
Bonnier Fakta Ny utökad och reviderad 9789174242461 -
Nya Annas mat
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. Reviderad och utökad uppl. 1997. 446 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets illustrerade pappband, trådbunden. Rikt illustrerad. Rakt och rent ex. Inlagan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100570958
- Titel
- Nya Annas Mat
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 448 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den omtyckta kokboken Annas mat har utökats med 300 härliga recept, att lägga till de tidigare 550 recepten. I Nya Annas mat finns många fler recept på mat från medelhavsköket, fler läckra sallader, pastarätter, nya bröd och en lång rad desserter. Ett kapitel om asiatisk mat och ett riktigt stort avsnitt om konservering bidrar till att Nya Annas mat känns som en helt ny kokbok. Nya Annas mat har utökats med ett hundratal nya bilder av Fanny Bergenström.
Albert Bonniers Förlag Reviderad och utökad 9789100570958 -
Nya Annas mat. Utökad med 300 nya recept
Inbunden bok. Bonnier Alba. Andra, reviderade och utökade uppl. 1998. 448 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets illustrerade laminatband, trådbunden. Rikt illustrerad. Rakt och rent ex. Ryggen något gulnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134520264
- Titel
- Annas mat
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Språk
- Svenska
Bonnier Alba Andra, reviderade och utökade 9789134520264 -
Nya Annas mat
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. Andra, reviderade och utökade uppl. 2006. 446 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagets illustrerade pappband, trådbunden. Rakt och rent ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134518292
- Titel
- Nya Annas mat
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 446 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 245 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1298 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Anna Bergenströms stora kokbok, den av så många älskade Annas mat, finns idag i så gott som alla matintresserades kök. Den har sålts i mer än 300 000 exemplar sedan den kom ut första gången 1991 och har lovordats för de inspirerande och pedagogiska recepten och de sensuella bilderna. Nu har denna omtyckta kokbok utökats med ytterligare drygt 300 nya härliga recept.Redan första upplagan av Annas mat, Stora kokboken, innehöll de flesta av de recept man väntar sig att hitta i en stor kokbok, skrivna på det personliga sätt som gjort Anna Bergenström så uppskattad som matskribent. Med sitt rika innehåll av vardagsmat och festmat, av enkel, lättlagad mat vid sidan av mer raffinerad har den länge varit den självklara baskokboken för många.Nya Annas mat har utökats med en mängd nya recept på mat som ¿ligger i tiden¿, bland annat asiatisk mat och mat från Medelhavsköket. Men också med fler läckra sallader, pastarätter, nya bröd och en lång rad spännande desserter. Många fler festtips och ett betydligt större avsnitt om konservering är ytterligare några förändringar som bidrar till att Nya Annas mat känns som en helt ny kokbok.Nisse Petersons och Björn Lindbergs fotografier har utökats med ett nittiotal nya, stämningsfyllda bilder av Fanny Bergenström.Anna Bergenström är sedan många år matskribent i Dagens Nyheter. Hon har tidigare skrivit böckerna Första kokboken, Annas mat, Rotation i köket, Sparmat, Rosenbröd och Majorer, Annas örtagård och, tillsammans med dottern Fanny Bergenström, Vinterns goda ting.
Albert Bonniers Förlag Andra, reviderade och utökade 9789134518292 -
Systrarna Voltaires mat, med fodral
Inbunden bok. Byggförlaget. 1 uppl. 1996. 160 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband, spiralbunden. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179881504
- Titel
- Systrarna Voltaires mat
- Författare
- Voltaire, Lotta - Voltaire, Renée - Anderson, Stefan
- Förlag
- Stockholm : Byggförl
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Byggförlaget 1 9789179881504 -
Paolos stora italienska kokbok. Mina fastrars...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2015. 320 sidor.
Mycket gott skick. Danskt band, trådbunden. Rikt illustrerad. Rakt och rent ex. Inlagan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245080
- Titel
- Paolos stora italienska kokbok
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 191 x 246 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paolo Robertos stora italienska kokbok rymmer mycket mer än mat – alla gäster, fastrar, berättelser och recept. Den napolitanska maten presenteras med humor och värme. Det är en kärleksförklaring till mat och traditionen att dela en god måltid med familj och vänner, och det spelar ingen roll om man gör det på en skuggig bakgård i Italien eller runt grillen i Sverige.Här finns recepten som Paolo lyckats lirka ur sina fastrar, som till exempel klassisk tomatsås, pasta med salsiccia, rosmarindoftande kyckling och halstrad tonfisk, och allt det söta goda, som mascarponekräm med amarettikakor och choklad, eller fyllda persikor med vaniljglass.I den här samlingsvolymen möts Paolo Robertos båda kokböcker Mina fastrars mat och Mina gästers mat, med den ena foten i det syditalienska landskapet och den andra på Skinnarviksberget i Stockholm.
Bonnier Fakta 1 9789174245080 -
Skånsk mat från mormors tid
Inbunden bok. Scania, Malmö. 1959. 204 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband med klotrygg. Tillskrift på försättsbladet. Med bilagda tidningsurklipp.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKScania, Malmö -
Grekland : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008.
Nyskick. Tsatsiki, marinerade oliver, ugnsbakad fetaost, vinbladsdolmar, saganaki, lammfärsbiff, grekisk bondsallad, medelhavskyckling, moussaka och tårta med citronkräm. GREKLAND innehåller alla de klassiska smaker vi förknippar med olivoljans förlovade land... G läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346970
- Titel
- Grekland : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346970 -
Spanien : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008.
Nyskick. Gazpacho, tortilla, patatas bravas, katalanska köttbullar, baconlindade dadlar, pepprade räkor och endiversallad med ostkräm och valnötter. Tapastraditionen har utvecklats till en skön konst i Spanien. I den här boken finns också recept på mustiga paellor läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346963
- Titel
- Spanien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346963 -
Trenditionellt : svensk mat på nytt sätt
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1997. 32 sidor.
Nyskick. Recept med steg-för-steg bilder i färgfoto
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153418956
- Titel
- Trenditionellt : svensk mat på nytt sätt
- Författare
- Andersson, Eva-Britt
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153418956 -
Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mäst...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 107 sidor.
Nära nyskick. SIGNERAD AV AMIR
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243949
- Titel
- Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mästerkock 2014
- Författare
- Kheirmand, Amir
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vad kan vara bättre än räkor frästa i kopiösa mängder vitlök och olivolja? Eller en sötsyrlig och het glasnudelsallad? Eller sötklibbiga colamarinerade revbensspjäll som bara faller av benet? Jag har uppnått en dröm, en milstolpe och ett mål. Jag har vunnit Sveriges mästerkock och får möjligheten att inspirera dig med världens bästa mat."Följ med Amir Kheirmand, vinnaren av Sveriges mästerkock, på en resa jorden runt. Ta del av de möten och kök som har inspirerat honom och hans matlagning. Låt dig förföras av det spanska köket som trollar fram fantastiska smaker på få ingredienser, det spännande thailändska köket med fräscha och heta asiatiska smaker och det amerikanska köket med mycket fett, sött och salt – extra allt av sådant som är så lätt att älska! Dessutom hans bästa såser och tillbehör samt mammas persiska kycklinglår. Det hela avslutas med den vinnande trerättersmenyn som tog Amir till seger. Förutom spännande recept och Amirs matfilosofi finns dryckestips till alla recept.
Bonnier Fakta 9789174243949 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113023960
- Titel
- Allt om Mat : stora kokboken
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 432 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 266 x 282 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 2240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna inspirerande grundkokbok är den enda kokbok en modern matlagare behöver; året runt och i livets alla skiften. De cirka 600 recepten är samlade ur Allt om Mat, alla rätter är provlagade i provköket. Och - består av max åtta ingredienser!
Innehåll: Vardag (lätt och snabbt), Fredag (festlig inledning på helgen), Lördag (menyer med tre rätter; förrätt, huvudrätt, dessert), Söndag (långlagat, menyer med huvudrätt + dessert), Fester och kalas (student, bröllop, födelsedag, skaldjursbuffé, brunch, kräftkalas, gåsmiddag, halloween, glöggfest), Högtider (påsk, midsommar, jul, nyår), Skördetid (bär och svamp).
Dessutom uppslag med fakta om råvaror, matlagningstekniker med mera. Många tips och kompletterande texter förutom recepten. Lättillgänglig information om stek- och koktemperaturer.
"Detta är kanske inte en grundkokbok i traditionell mening, men - om vi får säga det själva - en ovanligt grundlig kokbok.
Vi som arbetat med den här boken är inte bara uppfyllda av matlagningens fröjder utan vet också en del om matlagarens värsta fiender och kökets vanliga fallgropar. Med åren har vi lärt oss vad som kan gå på tok och vilka moment även den vana matlagaren kan bli osäker på. Det har vi tagit fasta på när vi valt ut tips och texter som kompletterar recepten. På tre faktaspäckade uppslag har vi samlat goda råd under rubrikerna Att lyckas med festen, Att lyckas med baket och Att lyckas i köket. Det sistnämnda innehåller bland annat matnyttig information om tillagningstemperaturer, styckningsdetaljer, infrysning, hållbarhet och förvaring.
Provköket - vårt hjärta!
Här provlagas varenda rätt innan receptet publiceras i tidningen. Och i boken! Allt för att vi ska vara säkra på att receptet verkligen fungerar och resultatet blir så gott som det ser ut på bilden."
Norstedts 1 9789113023960 -
Helt enkelt : Mat för moderna människor
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2003. 224 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst
Säljare VPP-Qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa läs mer … läs merFRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9789137121901
- Titel
- Helt enkelt : Mat för moderna människor
- Författare
- Hensley, Jim
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Helt enkelt är en modern baskokbok som innehåller de bästa matlagningstipsen och mer än tvåhundra fräscha recept.Här får man svar på frågor som: Hur länge ska fisken sjuda? Ska man lägga råvaran i kallt eller kokande vatten? Vad bör man tänka på när man lagar en äkta italiensk risotto?Boken är nominerad till Gourmand World Cookbook Awards 2002.Ur receptregistret:Arabisk couscousBasilikapotatisCoq au vinDelfiakaka med chokladFocacciaGrön risotto med kryddörterHemgjord pastaIndisk lammgrytaJordnötssåsKöttbullar med ingefära och vitlökLax teriyakiMorotskakaNötbrödOstdressingPannkakor med blåbärssyltRostbiffSenapsvinägrettTandoorikycklingUgnsstekta grönsaker med fetakrämVetebullarÄnglamatÖring i gräddsåsDet välkända kokboksteamet Ingrid Espelid Hovig, Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley och Paul Løwe har en lång rad av kokböcker bakom sig. Forum har tidigare givit ut: Pasta, pasta!, Ta vara på sommaren, Asiatiskt, Hot & spicy och Sommarljus.
Bokförlaget Forum 9789137121901 -
Mat som läker : 140 recept som håller dig pig...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2015.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245547
- Titel
- Mat som läker : 140 recept som håller dig pigg, frisk och dämpar inflammationer
- Författare
- Ehdin, Sanna
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 198 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Storsäljaren Sannas matbok nu i nytt format! Med sina populära böcker har Sanna Ehdin satt vår självläkande kraft och helhetssynen på mat i fokus. I den här efterlängtade nyutgåvan presenterar hon den senaste hälsotrenden, IFD-maten – den inflammationsdämpande maten – som skapar god hälsa, energi och viktminskning. Den röda tråden är att integrera ett nytt sätt att tänka i din vardag – att ta kontroll över vardagsmaten genom att förbereda för snabblagad som är nyttig och god. Det behöver inte ta mer än en kvart eller tjugo minuter att laga en god och näringsrik måltid. Allt du behöver är att göra medvetna val! Planera dina inköp och handla mer sällan men mer begåvat.Mat som läker innehåller mer än 140 nyttiga och goda recept. Som bonus får du även kunskap om varför ”den självläkande kosten” är så bra, hur man lever längre och friskare samt fakta och tabeller i slutet av boken. Låt boken inspirera dig till en lustfylld matlagning som ger välbefinnande, hälsa och livskraft.Boken ger recept på:FrukostarSallad och råkostStärkande sopporRotfrukter och grönsakerBönor, tofu och linserFågel, fisk, vilt och nötTillbehör och såserBrödDryckerGott och söttMat som läker är en ny utgåva av Sannas matbok - för den självläkande människan.
Bonnier Fakta 9789174245547 -
Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2001. 96 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127353855
- Titel
- Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 214 mm
- Vikt
- 631 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina Nordström i Sveriges Televisions program MAT, där hon bl a lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Här bjuder hon både på sina kunskaper och på sina läckra, lättlagade recept, som verkligen väcker lusten att ge sig ut i köket till kastruller och matlagning.
Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat. Och alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror; grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Huvudrätter, efterrätter, matbröd, kakor och godis har sin givna plats i boken. Det har blivit nya spännande rätter av gamla välkända.
Tina Nordström är kock och programledare för Sveriges Televisions populära program MAT. Hon är född 1973 och har, som hon säger "varit på bra ställen tillräckligt länge för att lära mig mycket". Hon inspireras av goda råvaror, men även av kollegor – och hon rekommenderar alla att lägga ner lite pengar på en bra kniv.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127353855
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn