-
FRI FRAKT inrikes
- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171590213
- Titel
- Det goda franska köket
- Författare
- Beck, Simone - Bertholle, Louisette - Child, Julia - Nordin, Leon
- Förlag
- Stockholm : Pocket express
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Stockholm : Pocket express 9789171590213 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789146156604
- Titel
- Det goda franska köket
- Författare
- Beck, Simone - Bertholle, Louisette - Child, Julia - Child, Paul - Coryn, Sidonie - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146156604 -
Baka med frukt & grönt : en glutenfri blandni...
Inbunden bok. Bladh by Bladh. 2021. 143 sidor.
Nyskick. Boken är förlagsny och oläst bok.
Baka med frukt och grönt en glutenfri blandning av sött och salt är bakboken för den som vill lära sig mer om hälsosam bakning på naturliga råvaror. Det går nämligen alldeles utmärkt att baka både fantastiskt gott och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188917515
- Titel
- Baka med frukt & grönt : en glutenfri blandning av sött och salt
- Författare
- Höglund, Birgitta
- Förlag
- Bladh by Bladh
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Baka med frukt och grönt en glutenfri blandning av sött och salt är bakboken för den som vill lära sig mer om hälsosam bakning på naturliga råvaror. Det går nämligen alldeles utmärkt att baka både fantastiskt gott och samtidigt nyttigare! Boken är fylld med recept på glutenfria och sockerfria bakverk, såväl söta som salta läckerheter. Helt naturligt njutbara småkakor och bollar, tårtor och bakelser, matbröd, pajer, piroger och kex. Recepten har fått sin sötma från torkad eller färsk frukt och bär, många är smaksatta med grönsaker och örter. Läsaren får lära sig ett helt nytt sätt att baka, vetemjölet har bytts ut mot mandelmjöl, frön och nötter, bovetemjöl, kokosmjöl och havregryn. Det vita sockret har fått ge plats åt den naturliga sötman från till exempel dadlar, aprikoser, fikon, äpplen, päron, bananer, blåbär, hallon och vanilj. De 49 glutenfria bakverken med smaker från naturen är alla vegetariska och så långt det är möjligt anpassade även för den som vill äta mjölkfritt. Liksom i sin förra kokbok Gröna, sköna tillbehör är det receptkreatören Birgitta Höglund som står bakom kameran, hon har här tagit med sig alla bakverk ut i den vackra skärgårdsnaturen och till blommande trädgårdar runtom Stockholm. UR INNEHÅLLET: Birgittas tankar kring glutenfri bakningNaturlig sötma eller sötningsmedel? Matnyttiga baktipsSöta bollar, tryfflar och småkakor bakade utan ugnMjuka kakor, bullar och pajer Tårtor och bakelserMatiga bakverk till picknickkorgenMustiga matbrödSalta kex och smakfulla tilltugg Om författaren: Birgitta Höglund är matbloggare och författare till de populära kokböckerna Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv och Låt bönor förändra ditt liv - kokboken. Det här är hennes sjunde kokbok, varav tre givits ut i USA, en i Norge och en i Finland.
Bladh by Bladh 9789188917515 -
Fiskelycka : inspiration, råd och recept för...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 2015. 184 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785337
- Titel
- Fiskelycka : inspiration, råd och recept för att få ut mer av ditt fiske
- Författare
- Henrik Freudenthal - Joakim Lundblad
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 272 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 864 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En årslång resa av lustfyllt fiske
Allt fler fiskar med spö och lina för att det är roligt och för att komma ut i naturen. Det ger en känsla av spänning och förväntan att själv få fånga sin fisk för att sedan kunna laga till en läcker måltid. Att kasta ett drag i det mörka vattnet vid en långsträckt vass ger ett lugn och en härlig naturupplevelse.
Fiskelycka tar dig med på ett år av fiske. Du får tips för att lyckas med våra vanligaste fiskar som gädda, abborre och gös med metoder som är tillgängliga för alla. Här beskrivs hur vi spinnfiskar gädda på våren, jiggar gös, metar sommarabborre och pimplar från isen under vintern. På köpet får du handfasta råd om teknik och utrustning.
Boken bjuder också på läckra recept såväl på fisken du fångar som maten och tillbehören omkring.
Henrik Freudenthal är marknadsförare och journalist som skrivit för såväl fisketidningar som mattidningar.
Joakim Lundblad är matkreatör och har arbetat som kock, köksmästare och matutvecklare. Han har tidigare gett ut böckerna Med smak av Japan och Sushi på svenska.
Patric Johansson är fotograf med inredning och mat som specialitet.
Massolit Förlag 9789187785337 -
A Piece of Cake. Leilas favoritbröd och bakve...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 223 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Förlagsband, trådbunden. Rikt illustrerad. Ett ca 7 cm riss i skyddsomslagets nederkant, skarv framsida/flik.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127116009
- Titel
- A Piece of Cake
- Författare
- Leila Lindholm
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 982 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leilas A Piece of Cake är en komplett, grundläggande och färgstark bakbok fylld av läckra recept på allt från småkakor, mjuka kakor och tårtor till matbröd och knäckebröd. Nya spännande bakverk som chokolate cupcakes, New York blueberry cheesecake och kola- och pekannötspaj varvas med klassiker som mormors goda kardemummaskorpor och nio olika smaksättningar till en vanlig sockerkaka. Briocher, fougasse från Provence, surdegsbaguette och nio sorters scones varvas med hurtbullar, danskt rågbröd, Leilas goda lingonlimpa och turbosnabb filmjölkslimpa. Dessutom finns tips på hur man bakar utan ugn.
Boken passar för såväl vana hemmabagare som nybörjare. Liksom i Leilas tidigare böcker är recepten enkla och pedagogiska att följa.
I första hjälpen i köket kan man läsa om varför degen inte beter sig som den borde. Svar finns på frågor som: Varför är kakan platt som en pannkaka? Varför smular sig småkaksdegen? Varför är brödet fullt av stora luftbubblor?
Natur & Kultur 1 9789127116009 -
Mma Ramotswe's cookbook : nourishment for th...
Häftad bok. Polygon. 2009. 150 sidor.
ISBN 9781846972102
Gott skick. Språk: Engelska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPolygon 9781846972102 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Det gröna skafferiet
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 156 sidor.
Mycket gott skick. Titta gärna på mina andra annonser, samma frakt oavsett antalet böcker ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243840
- Titel
- Det gröna skafferiet
- Författare
- Jönsson, Karoline
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 816 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skaffa ett skafferi. Ett grönt. Det är inte svårt. Det handlar bara om att öppna ögonen för det fantastiska överflöd av råvaror vi har runt husknuten, i det vilda eller lätt kan odla på till exempel fönsterbrädan. Karolines Jönssons gröna skafferi ligger i hennes lilla sekelskiftesgård Tegelbacken i Skåne. Gården delar hon med sina hästar och höns och i hagarna bredvid betar korna och fåren. Här är hon självförsörjande på det hon skördar i odlingarna, i trädgården och i naturen. Och av det skördade lagar hon underbart god vegetarisk mat. Kronärtskockorna blir exempelvis till sammetslena gnocchi och rödbetorna till en vacker paj. Av vinbären blir det en uppfriskande dricka och av kryddörterna olika sorters teer. Lingonen förvandlas till en försvinnande god lingonkolaglass och svampen till en värmande soppa. Men här kan också lite udda råvaror och recept som krikon och omogna fläderbär eller filbunke, mandelmjölk och björksav hamna på menyn. Inte sällan är recepten inspirerade av en äldre generation – i form av en ärvd receptskatt med gamla handskrivna receptböcker från mormor och farmor. Året runt kan man odla sin mat. Till och med om vintern, när solen i korta stunder står lågt på himlen kan Karoline skörda naturligt. Och det gör hon genom att använda sig av fönsterbrädan som finurlig mikroodlingsplats för skott och groddar. Det är ett lätt och roligt sätt att odla på och ger ett välbehövligt näringstillskott när det behövs som allra mest. Alla kan skapa sig ett grönt skafferi – att fylla på och mätta sig själv och andra med – och framför att allt njuta av. För inget smakar och gör ju så gott som det man själv har odlat eller skördat.
Bonnier Fakta 9789174243840 -
Fast food nation : what the all-American meal...
Pocketbok. London : Penguin. 2002. 386 sidor.
Gott skick. Något bucklig.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780141006871
- Titel
- Fast food nation : what the all-American meal is doing to the world
- Författare
- Schlosser, Eric
- Förlag
- London : Penguin
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- English
London : Penguin 9780141006871 -
Bubblor! : sprudlande cocktails med champagne...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2023. 152 sidor.
Nyskick. Förlagsnytt och oläst exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180378703
- Titel
- Bubblor! : sprudlande cocktails med champagne och mousserande vin
- Författare
- Anders, Elouise
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 217 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 472 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mousserande drinkar, bubblande cocktails, spritz och pärlande aperitifer - Bubblor bjuder på sprudlande, läskande drinkar för alla tillfällen! Alla känner till Aperol Spritz som varit de senaste årens stjärna på fester och i sommarbarer. Men det finns en mängd bubbliga drinkar att upptäcka. Aperol Spritz är bara början! Den senaste tiden har drinkvärlden formligen exploderat med nya varianter, men det finns också en mängd klassiker att återupptäcka.I den är boken hittar du såväl klassikerna som olika slags Bellini och Pimms som nya läskande utmanare. Du kommer utan tvekan att hitta många favoriter!
Tukan Förlag 1 9789180378703 -
Cocktails: från populära klassiker till nya i...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2020. 192 sidor.
Nyskick. Förlagsnytt, oläst exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179853921
- Titel
- Cocktails: från populära klassiker till nya innovativa drinkar
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 166 x 207 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 538 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Innovativa drinkar och klassiker.
Tukan Förlag 9789179853921 -
Grönt för livet : inspiration till ett friska...
Häftad bok. Friendly Fruits/ Marit Mossbäck. 2010. 181 sidor.
Nyskick. Efter att ha studerat vilda schimpanser, vilkas DNA är nästan identiska med människans, började Victoria Boutenko undersöka de gröna bladväxternas näringsinnehåll och betydelse för hälsan. De vilda schimpanserna äter nästan 50% bladgrönt och de har ett ex läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163362149
- Titel
- Grönt för livet : inspiration till ett friskare liv med gröna smoothies
- Författare
- Boutenko, Victoria
- Förlag
- Friendly Fruits/ Marit Mossbäck
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 181 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 150 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 314 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter att ha studerat vilda schimpanser, vilkas DNA är nästan identiska med människans, började Victoria Boutenko undersöka de gröna bladväxternas näringsinnehåll och betydelse för hälsan. De vilda schimpanserna äter nästan 50% bladgrönt och de har ett extremt starkt och naturligt skydd mot aids, cancer, hepatit C och andra allvarliga sjukdomar. Hon undrade om bristen på bladgrönt kunde vara den största orsaken till den moderna människans ohälsa. Om vi kan förbättra vår hälsa med bladgrönt, hur kan vi få i oss det på ett enkelt och aptitligt sätt?
Genom en lycklig slump upptäckte Victoria den gröna smoot
hien när hon mixade bladgrönt tillsammans med frukt och vatten. Nu blev det både enkelt och gott att konsumera stora mängder bladgrönt. Victoria blev överraskad över alla de hälsoförbättringar hon och hennes omgivning upplevde kort efter att de börjat dricka gröna smoothies. De fick mer energi, minskat sötsug, bättre sömn, mer livsglädje, bättre matsmältning och många andra positiva effekter.
Friendly Fruits/ Marit Mossbäck 9789163362149 -
Skottlands bästa whisky : De främsta destille...
Inbunden bok. Tukan förlag. 1 uppl. 2018. 231 sidor.
Nyskick. Förlagsnytt, oläst exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177833901
- Titel
- Skottlands bästa whisky : De främsta destillerierna och intressantaste whis
- Författare
- Rönde, Ingvar
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 211 x 259 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1040 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skottlands bästa whisky är en kärleksförklaring - inte bara den till den gyllene drycken, utan också till landet Skottland, dess ödsliga ljunghedar, vindpinade öar och frihetsälskande invånare. Här kan du läsa om de dramatiska händelser som format det vilda, vackra landet och gjort det till ett självklart centrum för världens whiskyproduktion.
Ingvar Rönde presenterar ingående 43 av sina favoritsorter bland skotsk whisky, deras historia, fakta om destillerierna, anekdoter och smaknoteringar. Han berättar också kort om Skottlands övriga destillerier. Dessutom innehåller boken ett rikt kapitel om skotsk historia och ett initierat avsnitt whiskyhistoria.
Ingvar Rönde är Sveriges främsta whiskykännare och har skrivit 16 böcker i ämnet. Han är bland annat upphovsman till Malt Whisky Yearbook, som publiceras varje år.
Tukan förlag 1 9789177833901 -
Fredskockarna : i grytorna för freden : om ma...
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2007. 215 sidor.
Nära nyskick. Välaktat ex - ren och fräsch inlaga, stadig i bindning, rak i rygg
Rikt illustreradInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329649
- Titel
- Fredskockarna : i grytorna för freden : om maten och livet i utlandstjänsten
- Författare
- Per Lennartsson - Anki Behrens
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 256 x 230 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1200 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad har Operakällaren, Hos Pelle, Grand Hotel, Sturehof och Söderköpings Brunn gemensamt med en sönderskjuten kokvagn och en baktändande bensin spis bland råttor och småkryp i världens oroshärdar? Mer än du kan ana. Flera av fredskockarna dyker upp i finköken efter avslutat uppdrag med vässad fantasi och skicklighet.
Den här boken är ingen vanlig kokbok. Den berättar osminkat om fredskockarnas vedermödor och äventyr genom fem decennier. Den bjuder både på annorlunda upplevelser och läckra recept. Allt summerat av två som själva njutit maten och lagt på ett par kilo i missionen.
Förresten, så måste det inte vara pungråtta. Det går lika bra med fläskkarré.
Författarna:
Annkatrin Behrens är journalist med ett förflutet på bland annat TT, G-P, TV2 och TV4. Idag driver hon egen verksamhet inom produktion och kommunikation.
Per Lennartsson är grafisk formgivare och mediakonsult, han delar sin tid mellan Justnu-kedjan och eget företagande. Han har arbetat inom Försvarsmakten som informatör, med inköp och andra administrativa uppgifter.
Grenadine 1 9789185329649 -
Cognac : kungen av eau-de-vier
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2014. 157 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsnytt, oläst exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287641
- Titel
- Cognac : kungen av eau-de-vier
- Författare
- Svedberg, Gunnar
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Gourmand Cook book Awards som världens bästa spritbok 2014! I Cognac - kungen av eau de vier berättas ingående hur Cognac framställs, dess historia, gällande regelverk och om hur drycken bäst avnjuts. Boken innehåller också ett utförligt avsnitt om tunnbinderikonsten och inträngande närporträtt av 37 utvalda producenter. Såväl stora välkända Cognacshus som mindre kvalitetsproducenter beskrivs i ord och bild. Cognac - kungen av eau de vier är också en hyllning till det vackra landskapet och traktens strävsamma , vänliga och gästfria befolkning. Boken är rikt illustrerad med kartor och fotografier och vill uppmuntra läsaren till resor i regionen. Cognac är namnet på en stad, ett vindistrikt och världens mest kända eau de vie. Det geografiska området AOC Coganc omfattar i stort de franska departementen Charente och Charente-Maritime i västra Frankrike mitt emellan Bordeaux i söder och Poitiers i norr. På en yta av 75000 hektar odlas här druvor avsedda för cognacsproduktion och är därmed Frankrikes näst största druvodlingsdistrikt efter Bordeaux och ett av världens tre största i fråga om vita druvor. Författaren Gunnar Svedberg är lärare och läromedelsförfattare i franska och engelska. Gunnar är även en obotlig frankofil och har ett brinnande intresse för allt franskt, framförallt ostron, viner och cognac. Fotografen Sten-Göran Svedberg är ung pensionär och storebror till Gunnar. Sten-Görans huvudintressen är fotografering, segling, cykling och utförsåkning.
Stevali 1 9789186287641 -
Cocktails på flaska
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 144 sidor.
Nyskick. Nytt, oläst exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127150461
- Titel
- Cocktails på flaska
- Författare
- Kaponis, George
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 248 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Smart, tidsbesparande och jättegott."
M-Magasin
Vill du servera bra drinkar på hemmafesten är det lätt att bli fast i själva blandandet. Med några flaskor färdigblandade drinkar kan du umgås med gästerna istället för att slava vid barskåpet. Att göra stora satser går snabbare och blir minst lika gott som att blanda en cocktail i taget. Dessutom är det lättare att mäta när volymen är större – en halv deciliter är till exempel mycket lättare att pricka än en halv centiliter.
Cocktails på flaska förmedlar en metod som gör det möjligt att servera välblandade cocktails hemma till ett större antal gäster, men den funkar även för den som alltid vill ha en Negroni eller Manhattan redo i kylen. Tanken med boken är att du ska kunna förbereda så långt det går och minska antalet moment utan att för den skull tumma på kvalitén. Till samtliga recept anges den maximala lagringstiden en cocktail kan lagras utan att försämras nämnvärt. Varje recept räcker till 6–10 drinkar.
Bakom baren, recepten och metoden står George Kaponis, prisbelönt barchef på restaurang AG i Stockholm. Utöver ett nytt sätt att tackla cocktails bjuder George på drygt 40 recept från sin långa och internationella karriär, både klassiker och egna kreationer. Till sin hjälp har han Daniel Taube och Kristian Morén, stamgäster och kockar med fingrarna lite varstans i den kulinariska världen.
"En fascinerande bok som faktiskt ger mer än vad den lovar. Den är lättsam och smart."
Umeå Tidning
”Det är svårt att sätta fingret på vad, men det är något speciellt över Cocktails på flaska.”
Umeå Tidning
"Skarpt och suggestivt, estetiskt och inspirerande - för både proffs och amatörersom vill ta drinkerbjudandet på hemmafesten till en ny, högre, nivå."
BTJ
"Även den mest vana av värdar kan slita sitt hår när det är dags att bjuda på cocktails. Bartendern George Kaponis, prisbelönt barchef på restaurang AG i Stockholm, har en lösning på problemet: att förbereda drinkarna på flaska. I hans, Daniel Taubes och Kristian Moréns nya bok Cocktails på flaska är det just det som vi lär oss."
Damernas Värld
"Det är inte bara maten som ska serveras ”familystyle” i år. Även cocktails går utmärkt att göra för6–12 personer på ett bräde."
Icon Magazine
"En massa tips och recept."
Kupé
”Med mycket intelligens och humor förklarar skribenterna drinkarnas historia, eller irrar iväg i någon helt annan berättelse, innan de går över till att förklara hur drinken görs. Det är underhållande.”
Tranås-Posten
En fascinerande bok som faktiskt ger mer än vad den lovar. Den är lättsam och smart.
Umeå Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127150461 -
Indiska kokboken : [lättlagade indiska rätter...
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1992.
Nära nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171250155
- Titel
- Indiska kokboken : [lättlagade indiska rätter från Kashmir i norr till Kerala i söder]
- Författare
- Pihl, Ove - Strandell, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9789171250155 -
Bo Hagströms kokbok
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2009. 191 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av ICA Bokförlag 2009. I boken hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och Medelhavmaten. Fokus är bra råvaror. Den nyttiga medelhavsdieten med olivolja, färska örter och mycket grönsaker präglar många av recepten. Passion för mat kryd läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433910
- Titel
- Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelhavet
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagströms bästa recept
I Bo Hagströms kokbok hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten som älskas av så många. Här möts smakerna sött, surt, salt och beskt i kombinationer som väcker både minnen och inspiration. Med fokus på råvaror av hög kvalitet visar Bo Hagström hur man enkelt kan laga smakrik mat med mindre fett. Den nyttiga medelhavsdieten med olivolja, färska örter och mycket grönsaker präglar många av recepten i boken. Vi får också en djupare kunskap om hur matens kemi fungerar i köket.
Bo Hagströms passion för mat kryddas med färgstarka minnen från många år vid spisen. Vi får känna smaken av både Hildas äggakaka från Österlen och Mussolinis militärkex från Italien.
De läckra matbilderna är tagna av fotograf Tine Guth Linse.
Efter alla mina matresor tar jag nu kappsäcken med mig in i köket. Här dukar jag upp matupplevelser från både mormors skånska kök och den rika matkulturen kring Medelhavet. I min kappsäck finns ingredienser till mat som smakar kärlek, längtan och nostalgi. Den är också fylld med massor av tålamod, för mycket av den goda maten är väntans mat.
Bo Hagström
ICA Bokförlag 1 9789153433910 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171264923
- Titel
- Recept som förändrar världen (PKL)
- Författare
- Rockström, Johan
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom planetens gränser.
Svaren är inte alltid enkla och entydiga. Forskare över hela världen brottas med dessa utmaningar. Alla är dock överens om att det finns enormt mycket som går att göra hemma i köket – det är där som den egna förändringsresan måste börja.
Denna kompakta version presenterar mer än femtio recept på mat som är både hälsosam och hållbar. Att laga och äta mat kan vara fyllt av njutning – särskilt om man vet vad man kan äta med gott samvete. Recepten har huvudsakligen inspirerats av det nordiska köket, men med många inslag av medelhavsmat – och lite råvaror från Asien och Sydamerika. Ingredienserna i bokens recept är alla miljösmarta – och maten blir garanterat god!
Boken har skapats av professor Johan Rockström, som står för det vetenskapliga underlaget, och kocken Malin Landqvist, som står för recepten. Doktoranden Victoria Bignet skriver texterna och inledningen skrivs av stiftelsen Eats grundare Gunhild Stordalen. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.
Detta är en generös, inspirerande och viktig kokbok som verkligen kan få dig att göra skillnad – hemma i ditt eget kök.
Max Ström 9789171264923 -
Destillerat : världens finaste sprit - från a...
Inbunden bok. Lind & Co. 2016. 224 sidor.
Nyskick. Förlagsnytt, oäst exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174615258
- Titel
- Destillerat : världens finaste sprit - från absint till whisky
- Författare
- Harrison, Joel
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 155 x 215 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Världens spritmarknad har genomgått en explosion av nya märken och hantverksdestillerier under de senaste åren. Pionjärer som frångår alla regler och protokoll har med passion och känsla skapat extraordinära nya destillat.
Destillerat presenterar de bästa spritsorter som finns i världen. Inte nödvändigtvis de mest välkända - även om de finns med om de håller måttet - utan de mest intressanta, de mest utsökta och de mest hantverksmannamässigt framställda. Här finns allt du behöver veta för att till fullo uppskatta sprit ingredienserna, de klassiska formerna och de viktiga val som görs vid tillverkningen.
Upptäck världens bästa drycker i sitt slag - som till exempel gin, vodka, rom och tequila. Lär dig också att blanda klassiska cocktails och innovativa drinkar med hjälp av bokens många serveringsförslag.
Lind & Co 9789174615258 -
Whisky : upptäck, upplev och njut
Inbunden bok. Tukan Förlag. 3 uppl. 2019. 232 sidor.
Nyskick. Förlagsnytt, oläst exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177838104
- Titel
- Whisky : upptäck, upplev och njut
- Författare
- Rönde, Ingvar
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 232 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 930 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny uppdaterad utgåva. Över halva innehållet i boken är helt nyskrivet.
Whisky: Upptäck, upplev och njut är ett levande referensverk där Sveriges främste whiskykännare listar över 100 av de mest intressanta whiskysorterna från hela världen. Men innan Ingvar Rönde väljer ut vilka sorter han ska ha med i boken så sorterar han bort alla extremt sällsynta och dyra whiskysorter. De som ändå knappt går att få tag på. Whiskysorterna som presenteras i den här boken är i stället de bästa, mest prisvärda och mer lättillgängliga sorterna. De flesta finns på Systembolaget och de man inte hittar där hittar man bland taxfree-sortimenten på flygplatser.
Varje whisky presenteras med bild och smakomdöme. De har försetts med tydliga diagram för rökighet, fruktighet, fyllighet och komplexitet. Författaren berättar om whiskyns historia och ger svar på de vanligaste frågorna han får om whisky.
Tukan Förlag 3 9789177838104 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlunds Förlag
-
Såser, marinader & grillkryddor
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2023. 75 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på omslag. Spår efter blyerts på försättsblad. Rikt illustrerad. (Hylla21)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189722101
- Titel
- Såser, marinader & grillkryddor
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 75 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ge dig ut på en kulinarisk resa med Frederik Zäll, en hyllad gastronomisk virtuos som firas för sitt livfulla tillvägagångssätt. I denna bok avslöjar Frederik sina hemligheter för att skapa läckra rubs, marinader och såser.Med en imponerande bakgrund som sträcker sig över 30 kokböcker och hans framgångar med bandet Eskobar, ger Frederik Zäll en unik touch till smakens värld. Du kanske även känner igen honom från hans framträdanden i TV4 Nyhetsmorgon och SVT s Överraskningen, där han har delat med sig av sin passion för allt som rör matlagning. Frederik har tidigare vunnit Gourmand World Cookbook Awards, en bekräftelse på hans goda sätt att dela med sig av inspiration och matglädje. Hans tidigare restaurang, Zäll s Smokehouse, utsågs till Åkersbergas bästa restaurang år 2022 och restaurangen ansågs vara en av Sveriges bästa och mest Texas-genuina BBQ-restauranger. Oavsett om du grillar utomhus eller skapar kulinariska mästerverk i ditt kök, lyser Frederiks filosofi om att omfamna ögonblicket och uppskatta varje tugga genom hela boken. Är du redo att ge dig ut på denna smakfulla resa? Låt boken vara ditt respass till kulinarisk njutning.
Grenadine Bokförlag 9789189722101 -
BBQ : amerikansk barbecue, öl och bourbon
Häftad bok. Stockholm : Grenadine. 2016.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på omslag. Rikt illustrerad. (HyllaM0)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186445201
- Titel
- BBQ : amerikansk barbecue, öl och bourbon
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stockholm : Grenadine
- Utgivningsår
- 2016
- Språk
- Svenska
Stockholm : Grenadine 9789186445201 -
Vegoveckor : 6 veckors enkla vegetariska veck...
Inbunden bok. Lind & Co. 2022. 154 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180184038
- Titel
- Vegoveckor : 6 veckors enkla vegetariska veckomenyer för lata matälskare
- Författare
- Swanberg, Ebba
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 154 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 250 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 576 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vegoveckor är kokboken för alla lata matälskare som behöver enkla recept och tydliga instruktioner för att orka laga bra, grön mat. Boken innehåller goda, näringsrika recept på vegetarisk mat som är lätt att lyckas med. Sex färdigkombinerade veckor underlättar din planering och varje veckomeny innehåller gröna frukostar, luncher och middagar som går snabbt och enkelt att slänga ihop. Här finns tips på snacks och smarta inköpslistor som förenklar vardagen. En perfekt kokbok för alla som älskar mat - men inte nödvändigtvis älskar att laga mat. Med Vegoveckor blir vardagsmaten rolig, god och lättlagad - en grön självhjälpsbok för alla matlata!EBBA SWANBERG är född 1997 och jobbar som PR-konsult. Hon har studerat på Berghs School of Communication och är idag aktuell med den vegetariska kokboken Vegoveckor. Ebba har tidigare släppt två kokböcker för barn, Ebbas bageri och Ebbas julstök.
Lind & Co 9789180184038 -
Baka enkla bröd : frallor, limpor, vetebröd,...
Inbunden bok. Expressen. 1 uppl. 2016. 144 sidor.
Mycket gott skick. Det är snabba röra-ihop-bröd som inte behöver jäsa, härliga frukostfrallor, bröd till sommarens utflykter och en vetekrans som du snabbt rör ihop om du får oväntat besök. Väl lämpad dig som uppskattar att baka och filifilura i köket, oavsett tidigare färd läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198205497
- Titel
- Baka enkla bröd : frallor, limpor, vetebröd, knäcke
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 275 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är snabba röra-ihop-bröd som inte behöver
jäsa, härliga frukostfrallor, bröd till sommarens
utflykter och en vetekrans som du snabbt rör ihop
om du får oväntat besök. För det ska vara roligt
och avkopplande att baka. Hellre baka
ett enkelt bröd än inget bröd alls!
Expressen 1 9789198205497 -
På fest med the Sopranos : Carmela Sopranos b...
Inbunden bok. Prisma. 2006. 201 + [1] sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Bruks och lagerspår, lite kantstött nertill. Inlagan har en dedikation på engelska på titelbladet, oklart om det är från författare eller en gåvoskrift. Inlagan övrigt i mycket gott skick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847030
- Titel
- På fest med the Sopranos : Carmela Sopranos bästa recept!
- Författare
- Allen Rucker - Michele Scicolone
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 858 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Hello and welcome to our exciting new book on entertaining and also, we hope, an entertaining book!”
Efter framgången med Sopranos kokbok är familjen tillbaka med På fest med Sopranos. Carmela bjuder på sina bästa festtips och en mängd härliga italienska recept.
Boken utkommer lagom till TV-seriens nystart hösten 2006!
Lika genomtänkt, lika dokumentärartad, lika vansinnigt kul som den första boken. Följ med på fest med Carmela & Tony!!
Klassiska och lättlagade italienska recept, presenteras tillsammans med alla frossande och njutande karaktärer från TV-serien.
Här finns maffiaklanens bästa recept för alla fester – graduation, holiday gatherings, poolside barbecues – tips om hur man planerar festen, drinkar, tilltugg och dekorationer.
Allt tryfferat med intervjuer med TV-personligheterna, såsom Arthur ”Artie” Bucco, ägare av restaurangen Nuovo Vesuvio, som tipsar om hur man planerar drinkar och servering av vin vid mottagningar och middagar eller vad man ska dricka till en Spaghetti Puttanesca.
Mitt i denna späckade fejkade dokumentär från maffiafamiljen i New Jersey återfinns, sida upp och sida ner, autentiska italienska recept. För vardag och fest, för buffé, stora middagar och romantiska träffar på tu man hand.
”If you’re not italian – fake it!”
Prisma 9789151847030 -
The Minnesota Homegrown Cookbook
Inbunden bok. Voyageur Press. 2008. 160 sidor.
ISBN 9780760331422
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Bruks och lagerspår. Försättsbladet har fastklistrat reklamkort samt hälsning från ett Bed & Breakfast. Inlagan övrigt i mycket gott skick, rikt illustrerad. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKVoyageur Press 9780760331422 -
Rosendals trädgårdscafé
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 224 sidor.
Nyskick. ABSOLUT Nyskick oläst
En bok som förenar sinnena,gommen och hjärtat.
Rosendals Trädgårdscafe innehåller 188 recept.bakat,förädlat och lagat.
Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundqust.Sinnliga teckningar av blommor och bakverk.
Ett antal perso läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113040240
- Titel
- Rosendals trädgårdscafé
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 234 x 307 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1497 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få kokböcker har inspirerat så många som Monika Ahlbergs Rosendals Trädgårdscafé. Stor och generös, vacker och nyskapande till innehåll och form.
Första upplagan utkom hösten 1994. Med Monika Ahlbergs härliga, Medelhavsinspirerade recept, sina underbara foton och fulländade formgivning väckte den enorm uppmärksamhet och blev startskottet för den kokboksboom som vi ser ännu idag. Sedan dess har boken sålt i hundratusentals exemplar.
Rosendals Trädgårdscafé är en bok för sinnena, gommen och hjärtat. Den innehåller 188 läckra recept: bakat, förädlat och lagat. Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundquist, sinnliga teckningar av blommor och bakverk, ett antal personliga texter av kära vänner. Den innehåller också praktiska råd för matlagningen och bakningen och dessutom ett kapitel med enkla så- och skördetips. Allt paketerat i Kent Nybergs nyskapande form.
Pressröster om Rosendals Trädgårdscafé:
"Det är en överdådig hyllning till den kultur som blandar njutningen av trädgårdens flor, matens utsökthet och umgängets värme. Bilderna stiger emot blicken i ett myller av dofter, magi och kraft, suggestiva och mångtydiga blandar de ljus och mörker till färg." Gunilla Lundahl. Arkitektur
"Det är rena rama hyllningen till allt som växer för oss att plocka, ta vara på och njuta av."
Christel Kvant, Femina
"Cajsa Warg kan abdikera - här får hon äntligen sin efterträdare som kökskonstens drottning i Sverige." Martin Stugart, Dagens Nyheter
Norstedts 1 9789113040240
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn