-
När jag inte hade nåt
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2014. 244 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173375375
- Titel
- När jag inte hade nåt
- Författare
- Ison Glasgow - Emil Arvidson
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med sin mamma och mormor i stadsdelen Queens. Här har droger och våld alltmer tagit över. Ingen plats för ett barn, tycker hans mamma och flyttar med sin son till Sverige för ett nytt och bättre liv.
Här finns Isons papa, den store rastafarimannen från Jamaica, med sitt omisskännliga utseende och sin starka karisma. Ison vill vara som han, med rastaflätorna samlade i en mössa. Men snart efter deras ankomst i Stockholm försvinner pappan och Ison och hans mamma får klara sig på egen hand. De har ingenstans att bo, inget att äta. De sover ofta ute och Isons mamma skaffar pengar genom att dansa och uppträda på stadens gator.
När jag inte hade nåt är en öppenhjärtig, rak och personlig berättelse om en pojkes väg från fattigdom och utsatthet till att bli en av Sveriges mest hyllade rapstjärnor. Här berättar Ison Glasgow för musikjournalisten Emil Arvidson om sin uppväxt och hur den kommit att forma honom till den han är idag.
»...det ligger nära till hands att dra paralleller till försäljningssuccén "Jag är Zlatan", men det är en ytlig jämförelse./.../Istället går tankarna till Åsa Linderborgs fantastiska "Mig äger ingen"...»
-Dagens Nyheter
»En genuin livsberättelse rätt från hjärtat.»
-Borås Tidning
»Ett annat språk, en helt annan ton. Som att ta ett djupt andetag och blott lyssna på en röst utan vare sig hets eller brådska, en röst som berättar en rörande historia som tar den femårige Ison Glasgow från New York till Stockholms södra förorter. Här får den personliga berättelsen spela huvudrollen och gör det nästan utan något utsmyckande eller några kulisser. De behövs inte. När jag inte hade nåt är en monolog som aldrig behöver avbrytas.»
Andres Lokko, Svenska Dagbladet
»...skildringen av uppväxten innehåller så många oförglömliga bilder att jag för alltid kommer att se på Stockholm, särskilt Kungsträdgården och Drottninggatan, med nya ögon.»
Jan Gradvall, Expressen
»Jag vågar satsa ganska mycket på att Ison Glasgows uppväxtskildring När jag inte hade nåt kommer att bli en ny kioskvältare för kategorin unga läsovana killar, på samma sätt som Jag är Zlatan blev. Grattis till Sveriges bibliotekarier och svensklärare som har en så fin bok att sätta i händerna på många nya läsare!»
Litteraturmagazinet
Brombergs 1 9789173375375 -
När jag inte hade nåt
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2014. 244 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Förlagsny. Oläst. Märke efter prislapp på omslagets baksida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173375375
- Titel
- När jag inte hade nåt
- Författare
- Ison Glasgow - Emil Arvidson
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med sin mamma och mormor i stadsdelen Queens. Här har droger och våld alltmer tagit över. Ingen plats för ett barn, tycker hans mamma och flyttar med sin son till Sverige för ett nytt och bättre liv.
Här finns Isons papa, den store rastafarimannen från Jamaica, med sitt omisskännliga utseende och sin starka karisma. Ison vill vara som han, med rastaflätorna samlade i en mössa. Men snart efter deras ankomst i Stockholm försvinner pappan och Ison och hans mamma får klara sig på egen hand. De har ingenstans att bo, inget att äta. De sover ofta ute och Isons mamma skaffar pengar genom att dansa och uppträda på stadens gator.
När jag inte hade nåt är en öppenhjärtig, rak och personlig berättelse om en pojkes väg från fattigdom och utsatthet till att bli en av Sveriges mest hyllade rapstjärnor. Här berättar Ison Glasgow för musikjournalisten Emil Arvidson om sin uppväxt och hur den kommit att forma honom till den han är idag.
»...det ligger nära till hands att dra paralleller till försäljningssuccén "Jag är Zlatan", men det är en ytlig jämförelse./.../Istället går tankarna till Åsa Linderborgs fantastiska "Mig äger ingen"...»
-Dagens Nyheter
»En genuin livsberättelse rätt från hjärtat.»
-Borås Tidning
»Ett annat språk, en helt annan ton. Som att ta ett djupt andetag och blott lyssna på en röst utan vare sig hets eller brådska, en röst som berättar en rörande historia som tar den femårige Ison Glasgow från New York till Stockholms södra förorter. Här får den personliga berättelsen spela huvudrollen och gör det nästan utan något utsmyckande eller några kulisser. De behövs inte. När jag inte hade nåt är en monolog som aldrig behöver avbrytas.»
Andres Lokko, Svenska Dagbladet
»...skildringen av uppväxten innehåller så många oförglömliga bilder att jag för alltid kommer att se på Stockholm, särskilt Kungsträdgården och Drottninggatan, med nya ögon.»
Jan Gradvall, Expressen
»Jag vågar satsa ganska mycket på att Ison Glasgows uppväxtskildring När jag inte hade nåt kommer att bli en ny kioskvältare för kategorin unga läsovana killar, på samma sätt som Jag är Zlatan blev. Grattis till Sveriges bibliotekarier och svensklärare som har en så fin bok att sätta i händerna på många nya läsare!»
Litteraturmagazinet
Brombergs 1 9789173375375 -
Svensk gangsterrap : ett reportage
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2023. 195 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137502922
- Titel
- Svensk gangsterrap : ett reportage
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 195 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 269 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En av årets bästa musikböcker 2023 enligt DN: "tunn till sitt omfång men blytung i sitt innehåll."Hösten 2021 mördades Einár, en av landets största artister, och den svenska rapscenen kastades in i ett mörker. Journalisten Emil Arvidson berättar om mordet och dess konsekvenser och den nya svenska hiphopgeneration som växt upp nära det ökande gängvåldet. Hur gick det till när rappande tonåringar började beskriva landets största politiska fråga inifrån? Kan man älska musiken på samma gång som man tar avstånd från det våld den är förknippad med? Här får vi följa artisterna som toppar listor medan de sitter på häkten och LVU-hem och verkar i ett alldeles eget ekosystem av producenter, managers, fans och konton på sociala medier.I ”Svensk gangsterrap” sätts musiken som beskriver deras verklighet för första gången i sitt fulla sammanhang.
Bokförlaget Forum 9789137502922 -
DEN NYA AMERIKANSKA MATEN
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Natur & Kultur. 2014. 175 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Inb. med mjuka pärmar med invikta flikar, s.k. danskt band. –– Se fler bilder! ––
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler res läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
– FÖRLAGSNY! – Natur & Kultur 9789127138322 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBROMBERGS
-
När jag inte hade nåt
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2014. 244 sidor.
Nära nyskick. Vid beställningar över 500 SEK är det fri frakt inrikes. Titta gärna till mina andra böcker, har över 2000 böcker i sortimentet.
En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en s läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173375375
- Titel
- När jag inte hade nåt
- Författare
- Ison Glasgow - Emil Arvidson
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med sin mamma och mormor i stadsdelen Queens. Här har droger och våld alltmer tagit över. Ingen plats för ett barn, tycker hans mamma och flyttar med sin son till Sverige för ett nytt och bättre liv.
Här finns Isons papa, den store rastafarimannen från Jamaica, med sitt omisskännliga utseende och sin starka karisma. Ison vill vara som han, med rastaflätorna samlade i en mössa. Men snart efter deras ankomst i Stockholm försvinner pappan och Ison och hans mamma får klara sig på egen hand. De har ingenstans att bo, inget att äta. De sover ofta ute och Isons mamma skaffar pengar genom att dansa och uppträda på stadens gator.
När jag inte hade nåt är en öppenhjärtig, rak och personlig berättelse om en pojkes väg från fattigdom och utsatthet till att bli en av Sveriges mest hyllade rapstjärnor. Här berättar Ison Glasgow för musikjournalisten Emil Arvidson om sin uppväxt och hur den kommit att forma honom till den han är idag.
»...det ligger nära till hands att dra paralleller till försäljningssuccén "Jag är Zlatan", men det är en ytlig jämförelse./.../Istället går tankarna till Åsa Linderborgs fantastiska "Mig äger ingen"...»
-Dagens Nyheter
»En genuin livsberättelse rätt från hjärtat.»
-Borås Tidning
»Ett annat språk, en helt annan ton. Som att ta ett djupt andetag och blott lyssna på en röst utan vare sig hets eller brådska, en röst som berättar en rörande historia som tar den femårige Ison Glasgow från New York till Stockholms södra förorter. Här får den personliga berättelsen spela huvudrollen och gör det nästan utan något utsmyckande eller några kulisser. De behövs inte. När jag inte hade nåt är en monolog som aldrig behöver avbrytas.»
Andres Lokko, Svenska Dagbladet
»...skildringen av uppväxten innehåller så många oförglömliga bilder att jag för alltid kommer att se på Stockholm, särskilt Kungsträdgården och Drottninggatan, med nya ögon.»
Jan Gradvall, Expressen
»Jag vågar satsa ganska mycket på att Ison Glasgows uppväxtskildring När jag inte hade nåt kommer att bli en ny kioskvältare för kategorin unga läsovana killar, på samma sätt som Jag är Zlatan blev. Grattis till Sveriges bibliotekarier och svensklärare som har en så fin bok att sätta i händerna på många nya läsare!»
Litteraturmagazinet
Brombergs 1 9789173375375 -
Den nya amerikanska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127148857
- Titel
- Naturligt vin
- Författare
- Broomé, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 110 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu släpps pocketversionen av den första boken på svenska om vinvärldens mest spännande rörelse: Naturligt vin.
Naturvin, vin tillverkat utan tillsatser, håller på att förändra vår mest traditionstyngda dryckeskultur. En grupp bönder och entusiaster har format en vinets punkscen som sprider sig över världen och drar en ny generation till glasen.
Vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson åker genom Frankrike för att träffa bönder, restaurangägare, bloggare, konstnärer, barflugor, servitörer, pensionärer och ungdomar med en sak gemensamt: deras liv har ändrats av vinet.
De dricker med välklädda debattörer som tagit naturvin in i finrummen, med åttioåriga damer som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska män som vallfärdat hit för att odla druvor, bara på grund av en fantastisk flaska.
Naturligt vin är den första boken på svenska om vinvärldens mest spännande rörelse.
Emil Broomé började som 19-åring plöja vinböcker och gå på vinprovningar. Efter sommelierjobb på ett flertal Malmökrogar startade han 2010, tillsammans med Ulf Ringius, Vin & Natur. Idag arbetar de med cirka 65 vinbönder, i huvudsak från Frankrike men även från Italien och Spanien. Bönderna de arbetar med har som mål att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.
Emil Arvidson är journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton åren har han skrivit om kultur, politik och musik för svenska dagstidningar och magasin. Just nu jobbar han med en bok om amerikansk matkultur och en om en svensk rapstjärna.
Naturligt vin har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Franska Vinbok (Best French Wine Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.Det här är en bok som går till botten med de senaste åren stora vintrend.
Elle Mat & Vin
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148857 -
Svensk gangsterrapp
Inbunden bok. Forum förlag. 1 uppl. 2023. 195 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Forum förlag 2023. Hösten 2021 mördades Einár, en av landets största artister, och den svenska rapscenen kastades in i ett mörker. Journalisten Emil Arvidson berättar om mordet och dess konsekvenser. Inbunden med skyddsomslag 195 sidor. Nyskick.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum förlag 1 -
När jag inte hade nåt
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2014. 244 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Utgiven av Brombergs 2014. Som femåring flyttar Ison Glasgow med sin mamma från New York till Sverige. Där bor hans pappa, den store rastamannen från Barbados. Men pappan lämnar dem och de får klara sig själva på Stockholms gator. Med en rak och personlig läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173375375
- Titel
- När jag inte hade nåt
- Författare
- Ison Glasgow - Emil Arvidson
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med sin mamma och mormor i stadsdelen Queens. Här har droger och våld alltmer tagit över. Ingen plats för ett barn, tycker hans mamma och flyttar med sin son till Sverige för ett nytt och bättre liv.
Här finns Isons papa, den store rastafarimannen från Jamaica, med sitt omisskännliga utseende och sin starka karisma. Ison vill vara som han, med rastaflätorna samlade i en mössa. Men snart efter deras ankomst i Stockholm försvinner pappan och Ison och hans mamma får klara sig på egen hand. De har ingenstans att bo, inget att äta. De sover ofta ute och Isons mamma skaffar pengar genom att dansa och uppträda på stadens gator.
När jag inte hade nåt är en öppenhjärtig, rak och personlig berättelse om en pojkes väg från fattigdom och utsatthet till att bli en av Sveriges mest hyllade rapstjärnor. Här berättar Ison Glasgow för musikjournalisten Emil Arvidson om sin uppväxt och hur den kommit att forma honom till den han är idag.
»...det ligger nära till hands att dra paralleller till försäljningssuccén "Jag är Zlatan", men det är en ytlig jämförelse./.../Istället går tankarna till Åsa Linderborgs fantastiska "Mig äger ingen"...»
-Dagens Nyheter
»En genuin livsberättelse rätt från hjärtat.»
-Borås Tidning
»Ett annat språk, en helt annan ton. Som att ta ett djupt andetag och blott lyssna på en röst utan vare sig hets eller brådska, en röst som berättar en rörande historia som tar den femårige Ison Glasgow från New York till Stockholms södra förorter. Här får den personliga berättelsen spela huvudrollen och gör det nästan utan något utsmyckande eller några kulisser. De behövs inte. När jag inte hade nåt är en monolog som aldrig behöver avbrytas.»
Andres Lokko, Svenska Dagbladet
»...skildringen av uppväxten innehåller så många oförglömliga bilder att jag för alltid kommer att se på Stockholm, särskilt Kungsträdgården och Drottninggatan, med nya ögon.»
Jan Gradvall, Expressen
»Jag vågar satsa ganska mycket på att Ison Glasgows uppväxtskildring När jag inte hade nåt kommer att bli en ny kioskvältare för kategorin unga läsovana killar, på samma sätt som Jag är Zlatan blev. Grattis till Sveriges bibliotekarier och svensklärare som har en så fin bok att sätta i händerna på många nya läsare!»
Litteraturmagazinet
Brombergs 1 9789173375375 -
När jag inte hade nåt
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2014. 244 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173375375
- Titel
- När jag inte hade nåt
- Författare
- Ison Glasgow - Emil Arvidson
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med sin mamma och mormor i stadsdelen Queens. Här har droger och våld alltmer tagit över. Ingen plats för ett barn, tycker hans mamma och flyttar med sin son till Sverige för ett nytt och bättre liv.
Här finns Isons papa, den store rastafarimannen från Jamaica, med sitt omisskännliga utseende och sin starka karisma. Ison vill vara som han, med rastaflätorna samlade i en mössa. Men snart efter deras ankomst i Stockholm försvinner pappan och Ison och hans mamma får klara sig på egen hand. De har ingenstans att bo, inget att äta. De sover ofta ute och Isons mamma skaffar pengar genom att dansa och uppträda på stadens gator.
När jag inte hade nåt är en öppenhjärtig, rak och personlig berättelse om en pojkes väg från fattigdom och utsatthet till att bli en av Sveriges mest hyllade rapstjärnor. Här berättar Ison Glasgow för musikjournalisten Emil Arvidson om sin uppväxt och hur den kommit att forma honom till den han är idag.
»...det ligger nära till hands att dra paralleller till försäljningssuccén "Jag är Zlatan", men det är en ytlig jämförelse./.../Istället går tankarna till Åsa Linderborgs fantastiska "Mig äger ingen"...»
-Dagens Nyheter
»En genuin livsberättelse rätt från hjärtat.»
-Borås Tidning
»Ett annat språk, en helt annan ton. Som att ta ett djupt andetag och blott lyssna på en röst utan vare sig hets eller brådska, en röst som berättar en rörande historia som tar den femårige Ison Glasgow från New York till Stockholms södra förorter. Här får den personliga berättelsen spela huvudrollen och gör det nästan utan något utsmyckande eller några kulisser. De behövs inte. När jag inte hade nåt är en monolog som aldrig behöver avbrytas.»
Andres Lokko, Svenska Dagbladet
»...skildringen av uppväxten innehåller så många oförglömliga bilder att jag för alltid kommer att se på Stockholm, särskilt Kungsträdgården och Drottninggatan, med nya ögon.»
Jan Gradvall, Expressen
»Jag vågar satsa ganska mycket på att Ison Glasgows uppväxtskildring När jag inte hade nåt kommer att bli en ny kioskvältare för kategorin unga läsovana killar, på samma sätt som Jag är Zlatan blev. Grattis till Sveriges bibliotekarier och svensklärare som har en så fin bok att sätta i händerna på många nya läsare!»
Litteraturmagazinet
Brombergs 1 9789173375375 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Svensk gangsterrap : Ett reportage
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2023. 208 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Hösten 2021 mördades Einár, en av landets största artister, och den svenska rapscenen kastades in i ett mörker. Journalisten Emil Arvidson berättar om mordet och dess konsekvenser och den nya svenska hiphopgeneration som växt upp när läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137502922
- Titel
- Svensk gangsterrap : ett reportage
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 195 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 269 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En av årets bästa musikböcker 2023 enligt DN: "tunn till sitt omfång men blytung i sitt innehåll."Hösten 2021 mördades Einár, en av landets största artister, och den svenska rapscenen kastades in i ett mörker. Journalisten Emil Arvidson berättar om mordet och dess konsekvenser och den nya svenska hiphopgeneration som växt upp nära det ökande gängvåldet. Hur gick det till när rappande tonåringar började beskriva landets största politiska fråga inifrån? Kan man älska musiken på samma gång som man tar avstånd från det våld den är förknippad med? Här får vi följa artisterna som toppar listor medan de sitter på häkten och LVU-hem och verkar i ett alldeles eget ekosystem av producenter, managers, fans och konton på sociala medier.I ”Svensk gangsterrap” sätts musiken som beskriver deras verklighet för första gången i sitt fulla sammanhang.
Bokförlaget Forum 9789137502922 -
Den nya amerikanska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nära nyskick. Stämplat "Recensionsex" på toppsnittet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
Den nya amerikanska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nyskick. . Förlagsny. Rec ex. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
Den nya amerikanska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
När jag inte hade nåt
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2014. 244 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Varsamt läst. Lätt bruksslitage. Extra slitage löngs skyddsomslagets nedre kant.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173375375
- Titel
- När jag inte hade nåt
- Författare
- Ison Glasgow - Emil Arvidson
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med sin mamma och mormor i stadsdelen Queens. Här har droger och våld alltmer tagit över. Ingen plats för ett barn, tycker hans mamma och flyttar med sin son till Sverige för ett nytt och bättre liv.
Här finns Isons papa, den store rastafarimannen från Jamaica, med sitt omisskännliga utseende och sin starka karisma. Ison vill vara som han, med rastaflätorna samlade i en mössa. Men snart efter deras ankomst i Stockholm försvinner pappan och Ison och hans mamma får klara sig på egen hand. De har ingenstans att bo, inget att äta. De sover ofta ute och Isons mamma skaffar pengar genom att dansa och uppträda på stadens gator.
När jag inte hade nåt är en öppenhjärtig, rak och personlig berättelse om en pojkes väg från fattigdom och utsatthet till att bli en av Sveriges mest hyllade rapstjärnor. Här berättar Ison Glasgow för musikjournalisten Emil Arvidson om sin uppväxt och hur den kommit att forma honom till den han är idag.
»...det ligger nära till hands att dra paralleller till försäljningssuccén "Jag är Zlatan", men det är en ytlig jämförelse./.../Istället går tankarna till Åsa Linderborgs fantastiska "Mig äger ingen"...»
-Dagens Nyheter
»En genuin livsberättelse rätt från hjärtat.»
-Borås Tidning
»Ett annat språk, en helt annan ton. Som att ta ett djupt andetag och blott lyssna på en röst utan vare sig hets eller brådska, en röst som berättar en rörande historia som tar den femårige Ison Glasgow från New York till Stockholms södra förorter. Här får den personliga berättelsen spela huvudrollen och gör det nästan utan något utsmyckande eller några kulisser. De behövs inte. När jag inte hade nåt är en monolog som aldrig behöver avbrytas.»
Andres Lokko, Svenska Dagbladet
»...skildringen av uppväxten innehåller så många oförglömliga bilder att jag för alltid kommer att se på Stockholm, särskilt Kungsträdgården och Drottninggatan, med nya ögon.»
Jan Gradvall, Expressen
»Jag vågar satsa ganska mycket på att Ison Glasgows uppväxtskildring När jag inte hade nåt kommer att bli en ny kioskvältare för kategorin unga läsovana killar, på samma sätt som Jag är Zlatan blev. Grattis till Sveriges bibliotekarier och svensklärare som har en så fin bok att sätta i händerna på många nya läsare!»
Litteraturmagazinet
Brombergs 1 9789173375375 -
Den nya amerikanska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
När jag inte hade nåt
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2014. 244 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.
En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro. New Yorks larmande gator i mitten på läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173375375
- Titel
- När jag inte hade nåt
- Författare
- Ison Glasgow - Emil Arvidson
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med sin mamma och mormor i stadsdelen Queens. Här har droger och våld alltmer tagit över. Ingen plats för ett barn, tycker hans mamma och flyttar med sin son till Sverige för ett nytt och bättre liv.
Här finns Isons papa, den store rastafarimannen från Jamaica, med sitt omisskännliga utseende och sin starka karisma. Ison vill vara som han, med rastaflätorna samlade i en mössa. Men snart efter deras ankomst i Stockholm försvinner pappan och Ison och hans mamma får klara sig på egen hand. De har ingenstans att bo, inget att äta. De sover ofta ute och Isons mamma skaffar pengar genom att dansa och uppträda på stadens gator.
När jag inte hade nåt är en öppenhjärtig, rak och personlig berättelse om en pojkes väg från fattigdom och utsatthet till att bli en av Sveriges mest hyllade rapstjärnor. Här berättar Ison Glasgow för musikjournalisten Emil Arvidson om sin uppväxt och hur den kommit att forma honom till den han är idag.
»...det ligger nära till hands att dra paralleller till försäljningssuccén "Jag är Zlatan", men det är en ytlig jämförelse./.../Istället går tankarna till Åsa Linderborgs fantastiska "Mig äger ingen"...»
-Dagens Nyheter
»En genuin livsberättelse rätt från hjärtat.»
-Borås Tidning
»Ett annat språk, en helt annan ton. Som att ta ett djupt andetag och blott lyssna på en röst utan vare sig hets eller brådska, en röst som berättar en rörande historia som tar den femårige Ison Glasgow från New York till Stockholms södra förorter. Här får den personliga berättelsen spela huvudrollen och gör det nästan utan något utsmyckande eller några kulisser. De behövs inte. När jag inte hade nåt är en monolog som aldrig behöver avbrytas.»
Andres Lokko, Svenska Dagbladet
»...skildringen av uppväxten innehåller så många oförglömliga bilder att jag för alltid kommer att se på Stockholm, särskilt Kungsträdgården och Drottninggatan, med nya ögon.»
Jan Gradvall, Expressen
»Jag vågar satsa ganska mycket på att Ison Glasgows uppväxtskildring När jag inte hade nåt kommer att bli en ny kioskvältare för kategorin unga läsovana killar, på samma sätt som Jag är Zlatan blev. Grattis till Sveriges bibliotekarier och svensklärare som har en så fin bok att sätta i händerna på många nya läsare!»
Litteraturmagazinet
Brombergs 1 9789173375375 -
När jag inte hade nåt
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2014. 244 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inga anteckningar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173375375
- Titel
- När jag inte hade nåt
- Författare
- Ison Glasgow - Emil Arvidson
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med sin mamma och mormor i stadsdelen Queens. Här har droger och våld alltmer tagit över. Ingen plats för ett barn, tycker hans mamma och flyttar med sin son till Sverige för ett nytt och bättre liv.
Här finns Isons papa, den store rastafarimannen från Jamaica, med sitt omisskännliga utseende och sin starka karisma. Ison vill vara som han, med rastaflätorna samlade i en mössa. Men snart efter deras ankomst i Stockholm försvinner pappan och Ison och hans mamma får klara sig på egen hand. De har ingenstans att bo, inget att äta. De sover ofta ute och Isons mamma skaffar pengar genom att dansa och uppträda på stadens gator.
När jag inte hade nåt är en öppenhjärtig, rak och personlig berättelse om en pojkes väg från fattigdom och utsatthet till att bli en av Sveriges mest hyllade rapstjärnor. Här berättar Ison Glasgow för musikjournalisten Emil Arvidson om sin uppväxt och hur den kommit att forma honom till den han är idag.
»...det ligger nära till hands att dra paralleller till försäljningssuccén "Jag är Zlatan", men det är en ytlig jämförelse./.../Istället går tankarna till Åsa Linderborgs fantastiska "Mig äger ingen"...»
-Dagens Nyheter
»En genuin livsberättelse rätt från hjärtat.»
-Borås Tidning
»Ett annat språk, en helt annan ton. Som att ta ett djupt andetag och blott lyssna på en röst utan vare sig hets eller brådska, en röst som berättar en rörande historia som tar den femårige Ison Glasgow från New York till Stockholms södra förorter. Här får den personliga berättelsen spela huvudrollen och gör det nästan utan något utsmyckande eller några kulisser. De behövs inte. När jag inte hade nåt är en monolog som aldrig behöver avbrytas.»
Andres Lokko, Svenska Dagbladet
»...skildringen av uppväxten innehåller så många oförglömliga bilder att jag för alltid kommer att se på Stockholm, särskilt Kungsträdgården och Drottninggatan, med nya ögon.»
Jan Gradvall, Expressen
»Jag vågar satsa ganska mycket på att Ison Glasgows uppväxtskildring När jag inte hade nåt kommer att bli en ny kioskvältare för kategorin unga läsovana killar, på samma sätt som Jag är Zlatan blev. Grattis till Sveriges bibliotekarier och svensklärare som har en så fin bok att sätta i händerna på många nya läsare!»
Litteraturmagazinet
Brombergs 1 9789173375375 -
När jag inte hade nåt
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2014. 244 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst, märke efter prislapp på baksidan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173375375
- Titel
- När jag inte hade nåt
- Författare
- Ison Glasgow - Emil Arvidson
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med sin mamma och mormor i stadsdelen Queens. Här har droger och våld alltmer tagit över. Ingen plats för ett barn, tycker hans mamma och flyttar med sin son till Sverige för ett nytt och bättre liv.
Här finns Isons papa, den store rastafarimannen från Jamaica, med sitt omisskännliga utseende och sin starka karisma. Ison vill vara som han, med rastaflätorna samlade i en mössa. Men snart efter deras ankomst i Stockholm försvinner pappan och Ison och hans mamma får klara sig på egen hand. De har ingenstans att bo, inget att äta. De sover ofta ute och Isons mamma skaffar pengar genom att dansa och uppträda på stadens gator.
När jag inte hade nåt är en öppenhjärtig, rak och personlig berättelse om en pojkes väg från fattigdom och utsatthet till att bli en av Sveriges mest hyllade rapstjärnor. Här berättar Ison Glasgow för musikjournalisten Emil Arvidson om sin uppväxt och hur den kommit att forma honom till den han är idag.
»...det ligger nära till hands att dra paralleller till försäljningssuccén "Jag är Zlatan", men det är en ytlig jämförelse./.../Istället går tankarna till Åsa Linderborgs fantastiska "Mig äger ingen"...»
-Dagens Nyheter
»En genuin livsberättelse rätt från hjärtat.»
-Borås Tidning
»Ett annat språk, en helt annan ton. Som att ta ett djupt andetag och blott lyssna på en röst utan vare sig hets eller brådska, en röst som berättar en rörande historia som tar den femårige Ison Glasgow från New York till Stockholms södra förorter. Här får den personliga berättelsen spela huvudrollen och gör det nästan utan något utsmyckande eller några kulisser. De behövs inte. När jag inte hade nåt är en monolog som aldrig behöver avbrytas.»
Andres Lokko, Svenska Dagbladet
»...skildringen av uppväxten innehåller så många oförglömliga bilder att jag för alltid kommer att se på Stockholm, särskilt Kungsträdgården och Drottninggatan, med nya ögon.»
Jan Gradvall, Expressen
»Jag vågar satsa ganska mycket på att Ison Glasgows uppväxtskildring När jag inte hade nåt kommer att bli en ny kioskvältare för kategorin unga läsovana killar, på samma sätt som Jag är Zlatan blev. Grattis till Sveriges bibliotekarier och svensklärare som har en så fin bok att sätta i händerna på många nya läsare!»
Litteraturmagazinet
Brombergs 1 9789173375375 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789173375375
- Titel
- När jag inte hade nåt
- Författare
- Ison Glasgow - Emil Arvidson
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med sin mamma och mormor i stadsdelen Queens. Här har droger och våld alltmer tagit över. Ingen plats för ett barn, tycker hans mamma och flyttar med sin son till Sverige för ett nytt och bättre liv.
Här finns Isons papa, den store rastafarimannen från Jamaica, med sitt omisskännliga utseende och sin starka karisma. Ison vill vara som han, med rastaflätorna samlade i en mössa. Men snart efter deras ankomst i Stockholm försvinner pappan och Ison och hans mamma får klara sig på egen hand. De har ingenstans att bo, inget att äta. De sover ofta ute och Isons mamma skaffar pengar genom att dansa och uppträda på stadens gator.
När jag inte hade nåt är en öppenhjärtig, rak och personlig berättelse om en pojkes väg från fattigdom och utsatthet till att bli en av Sveriges mest hyllade rapstjärnor. Här berättar Ison Glasgow för musikjournalisten Emil Arvidson om sin uppväxt och hur den kommit att forma honom till den han är idag.
»...det ligger nära till hands att dra paralleller till försäljningssuccén "Jag är Zlatan", men det är en ytlig jämförelse./.../Istället går tankarna till Åsa Linderborgs fantastiska "Mig äger ingen"...»
-Dagens Nyheter
»En genuin livsberättelse rätt från hjärtat.»
-Borås Tidning
»Ett annat språk, en helt annan ton. Som att ta ett djupt andetag och blott lyssna på en röst utan vare sig hets eller brådska, en röst som berättar en rörande historia som tar den femårige Ison Glasgow från New York till Stockholms södra förorter. Här får den personliga berättelsen spela huvudrollen och gör det nästan utan något utsmyckande eller några kulisser. De behövs inte. När jag inte hade nåt är en monolog som aldrig behöver avbrytas.»
Andres Lokko, Svenska Dagbladet
»...skildringen av uppväxten innehåller så många oförglömliga bilder att jag för alltid kommer att se på Stockholm, särskilt Kungsträdgården och Drottninggatan, med nya ögon.»
Jan Gradvall, Expressen
»Jag vågar satsa ganska mycket på att Ison Glasgows uppväxtskildring När jag inte hade nåt kommer att bli en ny kioskvältare för kategorin unga läsovana killar, på samma sätt som Jag är Zlatan blev. Grattis till Sveriges bibliotekarier och svensklärare som har en så fin bok att sätta i händerna på många nya läsare!»
Litteraturmagazinet
Brombergs 1 9789173375375 -
När jag inte hade nåt
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2014. 244 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rak och ren utan namn eller skador
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173375375
- Titel
- När jag inte hade nåt
- Författare
- Ison Glasgow - Emil Arvidson
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med sin mamma och mormor i stadsdelen Queens. Här har droger och våld alltmer tagit över. Ingen plats för ett barn, tycker hans mamma och flyttar med sin son till Sverige för ett nytt och bättre liv.
Här finns Isons papa, den store rastafarimannen från Jamaica, med sitt omisskännliga utseende och sin starka karisma. Ison vill vara som han, med rastaflätorna samlade i en mössa. Men snart efter deras ankomst i Stockholm försvinner pappan och Ison och hans mamma får klara sig på egen hand. De har ingenstans att bo, inget att äta. De sover ofta ute och Isons mamma skaffar pengar genom att dansa och uppträda på stadens gator.
När jag inte hade nåt är en öppenhjärtig, rak och personlig berättelse om en pojkes väg från fattigdom och utsatthet till att bli en av Sveriges mest hyllade rapstjärnor. Här berättar Ison Glasgow för musikjournalisten Emil Arvidson om sin uppväxt och hur den kommit att forma honom till den han är idag.
»...det ligger nära till hands att dra paralleller till försäljningssuccén "Jag är Zlatan", men det är en ytlig jämförelse./.../Istället går tankarna till Åsa Linderborgs fantastiska "Mig äger ingen"...»
-Dagens Nyheter
»En genuin livsberättelse rätt från hjärtat.»
-Borås Tidning
»Ett annat språk, en helt annan ton. Som att ta ett djupt andetag och blott lyssna på en röst utan vare sig hets eller brådska, en röst som berättar en rörande historia som tar den femårige Ison Glasgow från New York till Stockholms södra förorter. Här får den personliga berättelsen spela huvudrollen och gör det nästan utan något utsmyckande eller några kulisser. De behövs inte. När jag inte hade nåt är en monolog som aldrig behöver avbrytas.»
Andres Lokko, Svenska Dagbladet
»...skildringen av uppväxten innehåller så många oförglömliga bilder att jag för alltid kommer att se på Stockholm, särskilt Kungsträdgården och Drottninggatan, med nya ögon.»
Jan Gradvall, Expressen
»Jag vågar satsa ganska mycket på att Ison Glasgows uppväxtskildring När jag inte hade nåt kommer att bli en ny kioskvältare för kategorin unga läsovana killar, på samma sätt som Jag är Zlatan blev. Grattis till Sveriges bibliotekarier och svensklärare som har en så fin bok att sätta i händerna på många nya läsare!»
Litteraturmagazinet
Brombergs 1 9789173375375 -
När jag inte hade nåt
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2014. 244 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173375375
- Titel
- När jag inte hade nåt
- Författare
- Ison Glasgow - Emil Arvidson
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 402 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En gripande uppväxtskildring och en stark berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med sin mamma och mormor i stadsdelen Queens. Här har droger och våld alltmer tagit över. Ingen plats för ett barn, tycker hans mamma och flyttar med sin son till Sverige för ett nytt och bättre liv.
Här finns Isons papa, den store rastafarimannen från Jamaica, med sitt omisskännliga utseende och sin starka karisma. Ison vill vara som han, med rastaflätorna samlade i en mössa. Men snart efter deras ankomst i Stockholm försvinner pappan och Ison och hans mamma får klara sig på egen hand. De har ingenstans att bo, inget att äta. De sover ofta ute och Isons mamma skaffar pengar genom att dansa och uppträda på stadens gator.
När jag inte hade nåt är en öppenhjärtig, rak och personlig berättelse om en pojkes väg från fattigdom och utsatthet till att bli en av Sveriges mest hyllade rapstjärnor. Här berättar Ison Glasgow för musikjournalisten Emil Arvidson om sin uppväxt och hur den kommit att forma honom till den han är idag.
»...det ligger nära till hands att dra paralleller till försäljningssuccén "Jag är Zlatan", men det är en ytlig jämförelse./.../Istället går tankarna till Åsa Linderborgs fantastiska "Mig äger ingen"...»
-Dagens Nyheter
»En genuin livsberättelse rätt från hjärtat.»
-Borås Tidning
»Ett annat språk, en helt annan ton. Som att ta ett djupt andetag och blott lyssna på en röst utan vare sig hets eller brådska, en röst som berättar en rörande historia som tar den femårige Ison Glasgow från New York till Stockholms södra förorter. Här får den personliga berättelsen spela huvudrollen och gör det nästan utan något utsmyckande eller några kulisser. De behövs inte. När jag inte hade nåt är en monolog som aldrig behöver avbrytas.»
Andres Lokko, Svenska Dagbladet
»...skildringen av uppväxten innehåller så många oförglömliga bilder att jag för alltid kommer att se på Stockholm, särskilt Kungsträdgården och Drottninggatan, med nya ögon.»
Jan Gradvall, Expressen
»Jag vågar satsa ganska mycket på att Ison Glasgows uppväxtskildring När jag inte hade nåt kommer att bli en ny kioskvältare för kategorin unga läsovana killar, på samma sätt som Jag är Zlatan blev. Grattis till Sveriges bibliotekarier och svensklärare som har en så fin bok att sätta i händerna på många nya läsare!»
Litteraturmagazinet
Brombergs 1 9789173375375 -
Ungdomsskolans skrivkurs
Gott skick. Sjunde upplagan Praktiska skrivningar för folkskolans sjunde och åttonde klasser med fortsättningsskolan. Skriv & Ritboks-Aktiebolagets Förlag 1942 75s Häftad ,Gott skick., … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Den nya amerikanska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nyskick. Boken är förlagsny och oläst bok.
"Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatM läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
När jag inte hade nåt
Pocketbok. Brombergs. 1 uppl. 2015. 244 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173376761
- Titel
- När jag inte hade nåt
- Författare
- Glasgow, Ison
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 145 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En gripande uppväxtskildring och en fantastisk berättelse om utanförskap, utsatthet och det starka bandet mellan en mor och en son som söker sin plats i en rotlös tillvaro.
New Yorks larmande gator i mitten på 1980-talet. Ison Glasgow är fem år och bor med sin mamma och mormor i stadsdelen Queens. Här har droger och våld alltmer tagit över. Ingen plats för ett barn, tycker hans mamma och flyttar med sin son till Sverige för ett nytt och bättre liv.
Här finns Isons papa, den store rastafarimannen från Jamaica, med sitt omisskännliga utseende och sin starka karisma. Ison vill vara som han, med rastaflätorna samlade i en mössa. Men snart efter deras ankomst i Stockholm försvinner pappan och Ison och hans mamma får klara sig på egen hand. De har ingenstans att bo, inget att äta. De sover ofta ute och Isons mamma skaffar pengar genom att dansa och uppträda på stadens gator.
När jag inte hade nåt är en öppenhjärtig, rak och personlig berättelse om en pojkes väg från fattigdom och utsatthet till att bli en av Sveriges mest hyllade rapstjärnor. Här berättar Ison Glasgow för musikjournalisten Emil Arvidson om sin uppväxt och hur den kommit att forma honom till den han är idag.
Brombergs 1 9789173376761 -
Den nya amerikanska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nära nyskick. Mjuka pärmar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
Den nya amerikanska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Mycket gott skick. Mycket rikt illustrerad. 18x25 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
Den nya amerikanska maten
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nyskick. Oanvänd och oläst men tre rader text understrukna på baksidestexten. Köp flera böcker samtidigt och betala frakt för endast en. Se Sagoriket
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn