Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Älghultskrönika 1972

Älghultskrönika 1972

Häftad bok.

Nyskick. Älghultskrönikan innehåller ett brett material om livet i Älghult och människor där, förr och nu. Älghultskrönikan bjuder på mångt och mycket om vad som hänt i bygden, stort och smått.

Krönikan innehåller texter av många olika slag. Till största delen består en utgåva av Älghultskrönikan av artiklar om tider som varit, men en tredjedel av boken ägnas åt det gångna årets händelser. Vissa av texterna är närmast av släktforskningskaraktär, och är av speciellt intresse för släktforskare från bygden som vill utröna sin egen eller sin hembygds släkthistoria.

Den första Älghultskrönikan gavs ut 1941. Från 1947 har Älghults sockens hembygdsförening kommit ut med en krönika varje år.

Älghults socken har ungefär 2400 invånare och det kan tyckas obegripligt att man efter mer än 70 års krönikeskrivande fortfarande kan hitta intressanta saker att berätta om den lilla socknen i nordöstra Kronoberg. Men än finns det mycket att förtälja om människors livsvillkor i denna skogiga del av världen...

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish