frukt och bär
Ica Bokförlag. 2007. 112 sidor.
Nära nyskick.
22x18 cm. 400 gram.
Frukt och bär är goda och viktiga för hälsan och i den här boken presenteras 50 läckra nyttigheter. Våra vanligaste frukter och bär såsom äpple, päron, plommon, jordgubbar, hallon, vinbär, och smultron finns självklart med, men även exotiska frukter som kiwi, aprikos, persika, persimoner, vindruvor och fikon. Här finns också skogens, myrens och ängarnas läckerheter till exempel slånbär, havtorn, kvitten, hagtorn, hasselnötter, blåbär och tranbär. Boken innehåller både intressant läsning om historik, utbredning, näringsinnehåll, användningsområden och praktiska odlingsråd för den som vill skapa sig en egen trädgård fylld med frukter och bär. Åke Truedsson delar gärna med sig av sina specialistkunskaper och passion för naturens små underverk. Författaren är trädgårdsägare med stort engagemang och kunskaper i odlings- och miljöfrågor. Han skriver artiklar i flera trädgårdstidningar och är medarbetare i TV-programmet Gröna Rum. Åke har på detta förlaget tidigare gett ut böckerna Uterummet, Tomater och Grönsakslandet.